Találatok a következő kifejezésre: Tényleg mosni a (8 db)

Tényleg mosni kell a kihúzott bölcsességfog helyét?

Most húzták ki,feldagadt az egész arcom és a számat nem tudom rendesen kinyitni, így a fogkefe se fér be, száj fert?tlenít?vel öblögetem... lesz vmi baja attól h nem tudom megmosni a helyét?

Legjobb válasz: chlorhexameddel kell öblögetni. Egy nagy véres kráter marad a fogad helyén, képtelenség lenne mosni amíg be nem gyógyul.

chlorhexameddel kell öblögetni. Egy nagy véres kráter marad a fogad helyén, képtelenség lenne mosni amíg be nem gyógyul.
Foghúzás napján nem szabad még megmosni a helyét, és öblögetni sem szabad!, mert hagyni kell, hogy keletkezzen egy véralvadék, ami megakadályozza a vérzést. Ha öblögeted, ezt a véralvadékot kimosod. Óvatosan kell aznap fogat mosni. Másnap kell mosni a helyét is, hogy ne gyulladjon be. Ha begyullad, nagyon tud fájni.
2-es válaszoló vagyok. Amúgy nem értem. Nem mondta a fogorvos? Foghúzásnál az a szabály, hogy aznap tilos öblögetni, és másnaptól szigorúan mosni kell a helyét, bármennyire is kellemetlen az. Nem csak begyullad, más problémát is okozhat. Akinek meg halvány gõze nincs a fogászatról, az ne írjon, mert vagy jót vagy semmit. (1-es válaszoló: képtelenség mosni, míg be nem gyógyul) Muszály mosni, addig míg begyógyul! Egy fogorvosi asszisztens
A kérdező hozzászólása: Igazából semmit se mondott a fogrvos utána... Azt elfelejtettem írni h még nem nõtt ki a fogam, így mûtötték, most össze van varva, az arcom fel van dagadva teljesen, meg nagyon be van keményedve, a számat alig tudom kinyitni ezért nem férek hozzá a fogkevével...
A kérdező hozzászólása: Tegnap kaptam antibiotikumot, de nem tudtam bemenni az én orvosomhoz így másnak mutattam meg a kétszer akkora fejem :) Õ még rosszabb volt, belenézett a számba már (amennyire tudott) aztán leült, az asszisztense felírta az antibiotikumot, az orvos nem mnodott semmit, még vissza se köszönt mikor elköszöntem ... :D Plusz sajnos kifogtam azt a doktornõt aki a telefonba azt mnodta a foghúzás utáni nap h teljesen normális h úgy be van dagadva a fejem h nem tudok bessélni és egy kiskanál se fér be a számon ... :D mivel tegnapra se lett jobb (sõt a torkom és az állam alatt is feldagadt) megint felhívtuk akkor a doktorúr volt bent és azt mnodta h menjek amint tudok, be mentem de sajnos már az a nõ volt akinek ez "normális"...

S. O. S! Hogyan kell rendesen fogat mosni? Sima fogkefével is meg lehet tanulni rendesen, vagy tényleg kell a drágábbik?

A doki azt mondta ha nem tanulok meg fogat mosni rendesen, jöv? hónapba leveszi a fogszabályzómat. :(

Legjobb válasz: szia! Nekem azt mondta a doki, hogy csak függõlegesen szabad dörzsölni a fogakat. Azóta úgy is mosom. De nekem nincs szabályzóm.

szia! Nekem azt mondta a doki, hogy csak függõlegesen szabad dörzsölni a fogakat. Azóta úgy is mosom. De nekem nincs szabályzóm.
http://fogszabalyzas.blog.hu/2009/09/17/szajapolas_fogszabal.. http://szajesztetika.network.hu/kepek/fogszabalyzas/fogmosas.. Igen, ez is egy nagyon fontos kérdés! Egyébként is, de fogszabályzóval én nagyon ajánlom a fogzuhannyal is egybekötött elektromos fogkefe szettet, mert a zuhany mindenhonnan képes kimosni az ételmaradékot, ez a fogkefe pedig amellett, hogy szintén kíméletes, alaposan is tisztít! Fogszabályozó készülékek ápolása A kivehetõ fogszabályozó készülékek ápolásának két fõ kulcsa a megfelelõ tisztítás és a helyes tárolás. Ezek a készülékek többnyire mûanyagból készülnek. Napi legalább egyszer a fogmosás alkalmával, a fogkefével érdemes átpucolni õket. A fogszabályozót hasonlóan a fogsortisztító pezsgõtabletták használatához egy pohár vízben kell áztatni. A fix, vagy rögzített fogszabályozó készülékek ápolásának legjelentõsebb része a fogmosás. Alapvetõen megállapítható, hogy a sikeres fogszabályozó kezelés egyik kulcs a helyes szájápolás. A gyulladt íny mellett a ragasztás sem sikeres, de ennél fontosabb az, hogy a gyulladt ínyben, vagy fogágyban való fogmozgatás több kárt okozhat, mint hasznot. Vannak speciális fogszabályozó készülékhez javasolt fogkefék, vagy olyan fogköztisztító fogkefék, melyek alkalmasak a fog és a fogszabályozó ív közötti részek tisztán tartására. Ezen felül speciális fogselymet is lehet használni. Mindezek mellett a hagyományos félévenkénti fogtisztítás helyett három havonta rendelik vissza a pácienst hasonló higiéniai beavatkozásra. A rögzített készülék mellett rágógumit rágni lehet. Viszont olyan kemény ételek fogyasztását, amik letörhetik a készüléket érdemes kerülni.
Jófej dokid lehet...az õ dolga lenne, hogy megmutassa.

Olíva olajjal tényleg lelehet mosni a sminket és ápolja a bőrt?

Legjobb válasz: én még nem próbáltam,meg nem is hallottam róla de szerintem nem lehet mert elvégre is a sok olajtól és zsírtól pattog ki az ember arca :S

én még nem próbáltam, meg nem is hallottam róla de szerintem nem lehet mert elvégre is a sok olajtól és zsírtól pattog ki az ember arca :S

Színfogókendő használatával tényleg lehet együtt mosni a fehér ruhát a színessel?

Legjobb válasz: Szia.Nekem bejött a kendõ!Két éves a lányom, és nincs annyi fehér ruhája, hogy egy teljes adagot kiadjon, így én a színessel együtt mosom õket,kendõvel.Még nem lettek színesek a fehér ruhái, viszont a kendõ annál inkább.

Szia.Nekem bejött a kendõ!Két éves a lányom, és nincs annyi fehér ruhája, hogy egy teljes adagot kiadjon, így én a színessel együtt mosom õket, kendõvel.Még nem lettek színesek a fehér ruhái, viszont a kendõ annál inkább.
nekem is bejött nyáron sok világos ruha van de nem tiszta fehßérek, de azért akad fehér is, így a világosokat mosom együtt, de azok között is van ami foghat még ha világos rózsszín is. de azért sötéte világossal nem mosok.
hát nemtom én mindig együtt mosom a fehéret a színessel és eddig soha nem volt semmi problémám, mindegyik megtartotta eredeti színét
Azért a színeresztõ piros ruhát ne mosd össze az ünneplõ fehér ruhával, mert nekem színfogóval is rózsaszín lett.
nem
Dehogy is :D
Hogy lehetne??? Beszívja a nedvességet..
A kérdező hozzászólása: Hát, hallottam olyasmirõl hogy van mosható macskaalom és gondoltam, ez lehet az.Akkor egyik fajta sem mosható? Hogy lehet a legjobban spórolni az alommal?Melyik a leg kiadósabb?
Egész biztosan nem mosható, viszont nagyon sokáig bírja. Nekem két cicám van, egy 8 kilós csomag (3 000 Ft.) 4 hétig elég nekik. Nekem eddig így érte meg a legjobban.

Tényleg igaz, hogy savas ételek és italok (például borok, kóla, alma, citrom) fogyasztása után nem szabad fogat mosni, mert többet árt a fognak, mint használ?

Legjobb válasz: Igen, legalább fél óráig, fogorvos mondta, hogy a savas italok felpuhítják a fogzománcot és ha utána megmosod azzal szépen le is szeded!!!

Igen, legalább fél óráig, fogorvos mondta, hogy a savas italok felpuhítják a fogzománcot és ha utána megmosod azzal szépen le is szeded!!!
jó pár éve nem értettem, hogy az ecettõl kifehéredett számmal fogat mosva miért tapasztalok fájdalmat. ma már tudom és látom, hogy gyakorlatilag eltüntettem a fognyakamról a zománcot...:(

A kisfiam ruhái összemennek, vagy kinövi? Többnyire pamutok, de most csak hideg vízzel tudom mosni őket, márkás mosóporral, öblítővel, de most tényleg létezik, hogy a 6, 5 hós kisfiam egy hét alatt kinövi a ruhatára negyedét.

Legjobb válasz: Mivel hideg vízzel mosod õket, biztosan nem megy össze, szerintem õ növi ki, bár egy hét alatt az furcsa nekem....De miért mosod hideg vízzel? Kézzel mosod?

Mivel hideg vízzel mosod õket, biztosan nem megy össze, szerintem õ növi ki, bár egy hét alatt az furcsa nekem....De miért mosod hideg vízzel? Kézzel mosod?
Létezik, hogy olyan hirtelen megnyúlik a baba... nálunk is volt ilyen. Hét elején még egész jó volt rá a pulcsi, vagy harisnya, következõ héten már el kellett raknom, mert nagyon bután állt rajta, ujja rövid lett a pulcsinak, a harisnyát meg nem tudtam rendesen ráadni, ülepe a két térde között lógott.
Létezik, hogy kinövi. Az én fiam 4, 5 hós és már kétszer volt ilyen, hogy pakolhattam át a kisszekrénye felét. Mióta megszületett már a 3. overálját hordja, pedig mindig nagyobbat vettem neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, azért tudom most csak hideg vízzel mosni, mert a mosógép fûtõszála tönkrement és vártam a márciusi pénzeket, hogy meg tudjam csináltatni - bár szerintem inkább új gép lesz belõle. Köszönöm mindenkinek!

A kislányok nemi szervét tényleg nem szabad mosni, krémezni?

Nekem a vn? mondta, hogy nem lehet piszkálni mert begyullad.

Legjobb válasz: Én úgy szoktam,hogy a kiskádban amikor fürdetjük akkor nem mosom meg neki,csak amikor kiveszem egy textil pelust bevizezek és azzal óvatosan megtörölgetem úgy ahogy a popsitörlõvel szoktam.Eddig nem gyulladt be neki.Krémezni meg csak a két lábhajlatánál szoktam

Én úgy szoktam, hogy a kiskádban amikor fürdetjük akkor nem mosom meg neki, csak amikor kiveszem egy textil pelust bevizezek és azzal óvatosan megtörölgetem úgy ahogy a popsitörlõvel szoktam.Eddig nem gyulladt be neki.Krémezni meg csak a két lábhajlatánál szoktam
Nekem meg pont azt mondta, hogy a nagy ill. kisajkak közötti részt tisztítani kell, csak a hüvelyhez nem szabad nyúlni. Én minden fürdetésnél nedves pelussal óvatosan megtörlöm. És krémezni én is csak a combhajlatnál és a popsinál szoktam.
Én megmostam a punciját rendesen, a kisajkakat is de krémezésnél csak a nagyajkakat meg a popsit kentem be, beljebb nem kellett.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!