Találatok a következő kifejezésre: Tényleg megkapják magyarok a vízummentességet (1 db)

Tényleg megkapják a magyarok a vízummentességet és ha igen, mikortól?

Legjobb válasz: Melyik országba? Mert pl Kínába minden országból kell kérni vízumot.

Melyik országba? Mert pl Kínába minden országból kell kérni vízumot.
Nos, máris tanultam tõletek! Ugyanis én úgy keveredtem erre a kérdésre, hogy nyomogattam az "Egy véletlen kérdés"-t így fogalmam sem volt, hogy milyen témakörökön belül vagyok, csak a kérdést olvastam, de már - a jóvoltotokból - megtaláltam az "Észak-Amerika"-t baloldalt. A kérdésre pedig mostanra meg is van a válasz, néhány feltételtõl függõen mégiscsak megkaptuk a vízummentességet, ha biometrikus útlevéllel rendelkezünk, meg kitöltünk a neten pár kérdõívet. Bõvebben itt :http://hetivalasz.hu/cikk/0811/vizummentes_usa És Bush... hát már õ sincs! http://umsz.manna.ro/umsz+/obama_nyerte_amerikai_elnokvalasz.. Sokat változott a világ a kérdés feltevése óta!
Hiába akarnának kimenekülni a magyarok, mivel nem dolgozhatnak kint. 9 éves ott tartózkodás után igen. A fekete munkán meg ha rajtakapják az embert a munkáltatónak nem a legjobb, és szerintem nem sokan szeretnének megbukni. Én most jöttem haza Californiából, hallottam pár dolgot errõl. A vízum eltörlésérõl meg mindig csak beszélnek, de semmi látszatja nincs
Ha a magyarok vizummentesseget kapnanak minden fiatal akinek mersze van elmenekult volna mar Mo-rol. Nem fog Mo. vizummentesseget kapni. Gondolj bele ez megy hosszu evek ota es semmi nem tortent - ahogy pl. az amerikai illegalis bevandorlokkal sem tortenik semmi. A semmirol beszelgetnek mert valamivel ki kell tolteni az idot.
A vízumkényszer azt jelenti, hogy az adott ország, aki vízumhoz köti a belépést nem bízik meg a belépõ ország állampolgáraiban. Az, hogy ki kényszerül vízumra az USA-beli belépéshez törvény szabályozza. Mint ahogy azt is, hogy ki kaphat vízummentességet. Ha Magyarország teljesíti a vízummentesség feltételeit (javarészt az USA-ban való magyar által elkövetett bûncselekmények aránya, a beadott vízumkérelmek elutasítási hányadának meghatározott szint alá történõ tartós csökkenése), akkor országunk állampolgárai vízummentesen léphetnek majd az USA-ba.
Bush már sokáig nem lesz mivel ez a második ciklusa többet nem is lesz, így nem érdeke semmilyen ilyen dolog, , mi meg nem szavazhatunk amúgy sem, szóval senkinek nem érdeke hogy mi megkapjuk a vízummenteséget vagy nem., nem gyuri, hogy választás elött igérget aztán meg hátbatámad. igazából talán azért kapjuk meg egyszer mert uniosok vagyunk. de jó az ha egy ország belépési engedélyt kér.
Igaza van a kérdezõnek, ha a hozzászólók megnézik a topikot, egyértelmû a kérdés. Válaszolva: az egész inkább csak egy politikai fogásnak tûnik szerintem. Bush szerint szeretné elérni, hogy még az õ ideje alatt meglegyen a vízummentesség. Jah. Aztán majd visszavonják. Vagy eleve olyan feltételekhez kötik majd az országba belépést, hogy gyakorlatilag ugyanaz lesz, mint a vízum. Gondolj bele, miért akarná az USA, hogy mi csak úgy ki be járkáljunk?
A kérdező hozzászólása: igazad van földrajz! nem arrol szól, hanem ha tudnál olvasni akkor tudnád milyen témakörben vagy és akkor nem kéne gondolatot olvasnod.
Most ez a fórum arról szól, hogyan olvassunk gondolatot???
az nem történelem, hanem földrajz :) ))
A kérdező hozzászólása: nem ártana egy ki történelmet tanulnotok! mivel észak amerika témakörben vagyunk kína és szerbia nem észak amerika!
Jóóóóóó sokat várnunk kell...
De napirenden van az USA-felé történõ vízummentes belépés lehetõsége is, így a kérdezõ akár azt is kérdezhette, hogy az USA-ba mikortól mehet vízum nélkül... Ha errõl van szó, és a közeljövõ pár éven belül szeretnél az USA-ba utazni, akkor gondoskodj arról, hogy megfelelj a vízumfeltételeknek, mert a vízummentes amerikai utazásra még várnunk kell...
Szerintem Szerbiara Vajdasagra gondol a kerdezonk! A valaszom elobb utobb igen , vagyis jolenne:)
Szia!már megkaptuk 2008 november 17-tõl a magyarok vizummemtesek, ami annyit jelent hogy elutazásod elõtt azért nyújts be egy ESTA kérelmet, hogy legyen egy kis kontrolljuk felettünk. Egyébkéntm ez még mindig csak a turistavizumra vonatkozik. Egyszeri beutazáskor max 3 hót lehet vele kint tartózkodni, ami egyszer még meghosszabbitható még 3 hóval, igy összesen 6 hó lehet turistaként. Vannak tanuló, m.vállalói vizumok is amikkel már lehet kezdeni valamit, de nagy a bürokrácia és sokba is kerülnek.... Nekem turistavizumom van még korábbról amúgy amit anno elég könnyen megadtak.Ha van még kérdésed, irj!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyik államot/és várost javasolnátok 1-2 hónapra?

Fontos szempontok h olcsóbb legyen és az a se nem túl meleg se nem túl hideg id?járás.

8

A feladandó bőröndbe bármit vihetek a tiltott dolgokon kívül, nem veszik el New York-ba lépés előtt?

Gondolok itt pl. állandó gyógyszerre ami kéne arra a pár 7-re, illetve egyéb gyógyszerek, multivitamin stb...

3

Nyaralás esetén 1 hónapra mennyi pénzből lehet vígan megélni, ha kaját kell vennem és innivalót? Bostonban.

4

Kedden utazom L. A. be, nem repültem még, átszállok Frankfurtba 1ora 10 percem lesz de wheelchairt igényeltek nekem, ami elvisz a másik géphez elvileg. Elég ennyi idő? L. A. ben az emigration officeier mit fog tölem kérdezni ha belépek az országba?

Az angolom nem a legjobb. Látogatóba megyek kinti ismerösökhöz, elektronikus vizumom, meghívóm is van.

5

Haverokkal nyaralás Amerikába?

1 hónapig

8

New Yorki utazás menete?

Hárman megyünk kb 3 hetes kirándulásra. New York, Philadelphia, egyéb helyek megnézése. Sosem jártunk még és géppel is csak egyik?nk utazott de csak rövid távon Európába. Aki tud kérem segítsen. Hogy megy az utazás menete, várakozás, átszállás, apró részletek, stb.. Mire figyeljünk oda h ne bénázzunk. Köszi a válaszokat.

5

Mennyi pénzzel 'érdemes' kimenni Amerikába?

Ki akarok költözni Amerikába, mennyi pénzzel érdemes kimenni?

2

Ez most mii? Tényleg nehéz a kimnetel?

Látom hogy vannak itt egy csomóan, akik kint élnek és dolgoznak az USAban. Ezzel szemben sok olyan komment van, miszerint magyarnak 'szinte lehetetlen' kimenni. Szóval tényleg olyan r*hadt nehéz a kimenetel, vagy csak mások fújják így fel?? Ha valaki harcol érte és ez az életcélja, akkor valószín?leg sikerülni fog neki??

7

Melyik szakmákkal a legérdemesebb kimenni az USA-ba dolgozni úgy, hogy vízumot adjanak? (Munkavállalói)

estleg business vagy marketing?? Mennyi az esély rá??

4

Floridába vagy Kaliforniába éri meg jobban kimenni 1 hónapra nyáron?

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!