Találatok a következő kifejezésre: Tényleg megkapják magyarok a (1 db)

Tényleg megkapják a magyarok a vízummentességet és ha igen, mikortól?

Legjobb válasz: Melyik országba? Mert pl Kínába minden országból kell kérni vízumot.

Melyik országba? Mert pl Kínába minden országból kell kérni vízumot.
Nos, máris tanultam tõletek! Ugyanis én úgy keveredtem erre a kérdésre, hogy nyomogattam az "Egy véletlen kérdés"-t így fogalmam sem volt, hogy milyen témakörökön belül vagyok, csak a kérdést olvastam, de már - a jóvoltotokból - megtaláltam az "Észak-Amerika"-t baloldalt. A kérdésre pedig mostanra meg is van a válasz, néhány feltételtõl függõen mégiscsak megkaptuk a vízummentességet, ha biometrikus útlevéllel rendelkezünk, meg kitöltünk a neten pár kérdõívet. Bõvebben itt :http://hetivalasz.hu/cikk/0811/vizummentes_usa És Bush... hát már õ sincs! http://umsz.manna.ro/umsz+/obama_nyerte_amerikai_elnokvalasz.. Sokat változott a világ a kérdés feltevése óta!
Hiába akarnának kimenekülni a magyarok, mivel nem dolgozhatnak kint. 9 éves ott tartózkodás után igen. A fekete munkán meg ha rajtakapják az embert a munkáltatónak nem a legjobb, és szerintem nem sokan szeretnének megbukni. Én most jöttem haza Californiából, hallottam pár dolgot errõl. A vízum eltörlésérõl meg mindig csak beszélnek, de semmi látszatja nincs
Ha a magyarok vizummentesseget kapnanak minden fiatal akinek mersze van elmenekult volna mar Mo-rol. Nem fog Mo. vizummentesseget kapni. Gondolj bele ez megy hosszu evek ota es semmi nem tortent - ahogy pl. az amerikai illegalis bevandorlokkal sem tortenik semmi. A semmirol beszelgetnek mert valamivel ki kell tolteni az idot.
A vízumkényszer azt jelenti, hogy az adott ország, aki vízumhoz köti a belépést nem bízik meg a belépõ ország állampolgáraiban. Az, hogy ki kényszerül vízumra az USA-beli belépéshez törvény szabályozza. Mint ahogy azt is, hogy ki kaphat vízummentességet. Ha Magyarország teljesíti a vízummentesség feltételeit (javarészt az USA-ban való magyar által elkövetett bûncselekmények aránya, a beadott vízumkérelmek elutasítási hányadának meghatározott szint alá történõ tartós csökkenése), akkor országunk állampolgárai vízummentesen léphetnek majd az USA-ba.
Bush már sokáig nem lesz mivel ez a második ciklusa többet nem is lesz, így nem érdeke semmilyen ilyen dolog, , mi meg nem szavazhatunk amúgy sem, szóval senkinek nem érdeke hogy mi megkapjuk a vízummenteséget vagy nem., nem gyuri, hogy választás elött igérget aztán meg hátbatámad. igazából talán azért kapjuk meg egyszer mert uniosok vagyunk. de jó az ha egy ország belépési engedélyt kér.
Igaza van a kérdezõnek, ha a hozzászólók megnézik a topikot, egyértelmû a kérdés. Válaszolva: az egész inkább csak egy politikai fogásnak tûnik szerintem. Bush szerint szeretné elérni, hogy még az õ ideje alatt meglegyen a vízummentesség. Jah. Aztán majd visszavonják. Vagy eleve olyan feltételekhez kötik majd az országba belépést, hogy gyakorlatilag ugyanaz lesz, mint a vízum. Gondolj bele, miért akarná az USA, hogy mi csak úgy ki be járkáljunk?
A kérdező hozzászólása: igazad van földrajz! nem arrol szól, hanem ha tudnál olvasni akkor tudnád milyen témakörben vagy és akkor nem kéne gondolatot olvasnod.
Most ez a fórum arról szól, hogyan olvassunk gondolatot???
az nem történelem, hanem földrajz :) ))
A kérdező hozzászólása: nem ártana egy ki történelmet tanulnotok! mivel észak amerika témakörben vagyunk kína és szerbia nem észak amerika!
Jóóóóóó sokat várnunk kell...
De napirenden van az USA-felé történõ vízummentes belépés lehetõsége is, így a kérdezõ akár azt is kérdezhette, hogy az USA-ba mikortól mehet vízum nélkül... Ha errõl van szó, és a közeljövõ pár éven belül szeretnél az USA-ba utazni, akkor gondoskodj arról, hogy megfelelj a vízumfeltételeknek, mert a vízummentes amerikai utazásra még várnunk kell...
Szerintem Szerbiara Vajdasagra gondol a kerdezonk! A valaszom elobb utobb igen , vagyis jolenne:)
Szia!már megkaptuk 2008 november 17-tõl a magyarok vizummemtesek, ami annyit jelent hogy elutazásod elõtt azért nyújts be egy ESTA kérelmet, hogy legyen egy kis kontrolljuk felettünk. Egyébkéntm ez még mindig csak a turistavizumra vonatkozik. Egyszeri beutazáskor max 3 hót lehet vele kint tartózkodni, ami egyszer még meghosszabbitható még 3 hóval, igy összesen 6 hó lehet turistaként. Vannak tanuló, m.vállalói vizumok is amikkel már lehet kezdeni valamit, de nagy a bürokrácia és sokba is kerülnek.... Nekem turistavizumom van még korábbról amúgy amit anno elég könnyen megadtak.Ha van még kérdésed, irj!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

California State University ez micsoda pontosan?

Wikipédián csak angolul van

4

Florida, kalifornia, new york menyik a leg élhetőbb állam?

égi vágyam hogy ezen államok valamelyikében éljek
mielőtt mindenki ideirná tudom hogy nagyon nehéz szinte esélytelen de tegyük fel hogy valahogy sikerül kijutni
melyik a leg élhetőbb úgy értem jobb közbiztonság, jó időjárás, iskolák színvonala, kereset és költség arányok, melyik alakalmasabb gyereknevelésre(még nincs)
ha van valaki aki kiköltözött akkor hogy érzi ott magát? menyire fogadták be?

5

Nagyon izgulok, valaki segítene? Beszélgetne velem?

Pár nap és indulok ki az USA-ba cserediáknak,már nagyon izgulok elkezdtem vásárolgatni,de mit vigyek???? Fogkefét :D
A fogkefének története van :D Mikor 3 éve elhatároztam a barátnőmmel ,hogy mi akkor is kimegyünk akkor vettünk egy-egy fogkefét és tollat,hogy azzal a tollal csak az elő iskolai napon írunk és azzal a fogkefével csak aznap mossuk meg a fogunkat ha ott leszünk a családnál :D LAssan eljön a nagy nap... épp neten rendelgetek ruhákat és ÚRRR ISSSTEN... Igazából nincs nagyon kérdésem vagyis,hogy mennyi ruhát vigyek?Laptopot felvihetem a gépre?
Cserediákok lenne kedvetek beszélgetni?

5

Decemberben Kanadából, Montreálból szeretnék átmenni az USA-ba Amtrak vasúttársasággal. Mivel szárazföldön megyek, mennyire szigorúan ellenőriznek a határnál?

Egy évvel túltartózkodtam az USA-ban, szeretnék visszajutni és azt hallottam így talán lehetséges még ESTA sem kell szárazföldi belépésnél! Vélemény?

4

Miért mondják hogy Los Angeles meleg?

mármint nem az éghajlatára gondolok.

3

Az igaz, hogy ha egybe foglalom a repjegyet, de lekésem az átszállást, akkor automatikusan átraknak a következő járatra?

3

Mi kell ahhoz, hogy Amerikába utazzak és élhessek?

4

Olyan krédsem lenne, hogy a családommal hamarosan ki utazunk Amerikába Los Angelesbe nyaralni 2-3 hétre! És úgy tudjuk hogy 90 napig nem kell vizumot kérni! Ez igaz?

2

Az USA-ban letezik eltartasi szerzodes, lehet ilyet kotni valakivel?

Tuom hogy van 'prenuptial agreement' hazastarsak kozott, de eltartasirol meg nem hallottam, pedig ott eltem sokaig.

1

Kedvenc városotok Észak-Amerikában? Miért?

Lehet kisváros, nagyváros :) Lehet többet írni, tehát maximum kettőt, Kérlek!

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!