Találatok a következő kifejezésre: Tényleg megkapják magyarok (1 db)

Tényleg megkapják a magyarok a vízummentességet és ha igen, mikortól?

Legjobb válasz: Melyik országba? Mert pl Kínába minden országból kell kérni vízumot.

Melyik országba? Mert pl Kínába minden országból kell kérni vízumot.
Nos, máris tanultam tõletek! Ugyanis én úgy keveredtem erre a kérdésre, hogy nyomogattam az "Egy véletlen kérdés"-t így fogalmam sem volt, hogy milyen témakörökön belül vagyok, csak a kérdést olvastam, de már - a jóvoltotokból - megtaláltam az "Észak-Amerika"-t baloldalt. A kérdésre pedig mostanra meg is van a válasz, néhány feltételtõl függõen mégiscsak megkaptuk a vízummentességet, ha biometrikus útlevéllel rendelkezünk, meg kitöltünk a neten pár kérdõívet. Bõvebben itt :http://hetivalasz.hu/cikk/0811/vizummentes_usa És Bush... hát már õ sincs! http://umsz.manna.ro/umsz+/obama_nyerte_amerikai_elnokvalasz.. Sokat változott a világ a kérdés feltevése óta!
Hiába akarnának kimenekülni a magyarok, mivel nem dolgozhatnak kint. 9 éves ott tartózkodás után igen. A fekete munkán meg ha rajtakapják az embert a munkáltatónak nem a legjobb, és szerintem nem sokan szeretnének megbukni. Én most jöttem haza Californiából, hallottam pár dolgot errõl. A vízum eltörlésérõl meg mindig csak beszélnek, de semmi látszatja nincs
Ha a magyarok vizummentesseget kapnanak minden fiatal akinek mersze van elmenekult volna mar Mo-rol. Nem fog Mo. vizummentesseget kapni. Gondolj bele ez megy hosszu evek ota es semmi nem tortent - ahogy pl. az amerikai illegalis bevandorlokkal sem tortenik semmi. A semmirol beszelgetnek mert valamivel ki kell tolteni az idot.
A vízumkényszer azt jelenti, hogy az adott ország, aki vízumhoz köti a belépést nem bízik meg a belépõ ország állampolgáraiban. Az, hogy ki kényszerül vízumra az USA-beli belépéshez törvény szabályozza. Mint ahogy azt is, hogy ki kaphat vízummentességet. Ha Magyarország teljesíti a vízummentesség feltételeit (javarészt az USA-ban való magyar által elkövetett bûncselekmények aránya, a beadott vízumkérelmek elutasítási hányadának meghatározott szint alá történõ tartós csökkenése), akkor országunk állampolgárai vízummentesen léphetnek majd az USA-ba.
Bush már sokáig nem lesz mivel ez a második ciklusa többet nem is lesz, így nem érdeke semmilyen ilyen dolog, , mi meg nem szavazhatunk amúgy sem, szóval senkinek nem érdeke hogy mi megkapjuk a vízummenteséget vagy nem., nem gyuri, hogy választás elött igérget aztán meg hátbatámad. igazából talán azért kapjuk meg egyszer mert uniosok vagyunk. de jó az ha egy ország belépési engedélyt kér.
Igaza van a kérdezõnek, ha a hozzászólók megnézik a topikot, egyértelmû a kérdés. Válaszolva: az egész inkább csak egy politikai fogásnak tûnik szerintem. Bush szerint szeretné elérni, hogy még az õ ideje alatt meglegyen a vízummentesség. Jah. Aztán majd visszavonják. Vagy eleve olyan feltételekhez kötik majd az országba belépést, hogy gyakorlatilag ugyanaz lesz, mint a vízum. Gondolj bele, miért akarná az USA, hogy mi csak úgy ki be járkáljunk?
A kérdező hozzászólása: igazad van földrajz! nem arrol szól, hanem ha tudnál olvasni akkor tudnád milyen témakörben vagy és akkor nem kéne gondolatot olvasnod.
Most ez a fórum arról szól, hogyan olvassunk gondolatot???
az nem történelem, hanem földrajz :) ))
A kérdező hozzászólása: nem ártana egy ki történelmet tanulnotok! mivel észak amerika témakörben vagyunk kína és szerbia nem észak amerika!
Jóóóóóó sokat várnunk kell...
De napirenden van az USA-felé történõ vízummentes belépés lehetõsége is, így a kérdezõ akár azt is kérdezhette, hogy az USA-ba mikortól mehet vízum nélkül... Ha errõl van szó, és a közeljövõ pár éven belül szeretnél az USA-ba utazni, akkor gondoskodj arról, hogy megfelelj a vízumfeltételeknek, mert a vízummentes amerikai utazásra még várnunk kell...
Szerintem Szerbiara Vajdasagra gondol a kerdezonk! A valaszom elobb utobb igen , vagyis jolenne:)
Szia!már megkaptuk 2008 november 17-tõl a magyarok vizummemtesek, ami annyit jelent hogy elutazásod elõtt azért nyújts be egy ESTA kérelmet, hogy legyen egy kis kontrolljuk felettünk. Egyébkéntm ez még mindig csak a turistavizumra vonatkozik. Egyszeri beutazáskor max 3 hót lehet vele kint tartózkodni, ami egyszer még meghosszabbitható még 3 hóval, igy összesen 6 hó lehet turistaként. Vannak tanuló, m.vállalói vizumok is amikkel már lehet kezdeni valamit, de nagy a bürokrácia és sokba is kerülnek.... Nekem turistavizumom van még korábbról amúgy amit anno elég könnyen megadtak.Ha van még kérdésed, irj!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vízummal kapcsolatos kérdés?

Egy még el nem küldött vízumkérelemben szeretném módosítani az utazással foglalkozó részt, ugyanis mint kiderült, mégis vannak konkrét időpontokkal és helyszínekkel kapcsolatos infóim. De a javításnál csak módosíthatom a már megadott adatokat, nem adja fel a kérdést, hogy vannak-e speciális terveim, magától értetődőnek veszi, hogy nincsenek. Tudtok segíteni?

5

Osztálykirándulás vagy London?

Segítsetek nekem dönteni kérlek titeket. Nyolcadikos vagyok és bizony jövőhét után lesz az utolsó közös osztálykirándulásom az osztályommal,viszont van egy olyan lehetőségem,hogy kimehetnénk Londonba 4 napra,de akkor pont lemaradnék a kirándulásról,ami ugye nem egy átlagos jelen esetben. Melyiket válasszam? Ti hogy döntenétek?

14

Mi kell Amerikába hogy ha ki megyek meg kapjam pl a Zöldkártyát, és hogy állam polgár legyek?

17 éves vagyok iskolába járok még és Villanyszerelőnek tanulok.3-4 év múlva szeretnék ki menni az USA-ba.
A kérdésem az hogy hogyan tudnék intézni munkát?Ismerős nincs kint.
És hogy mi kell ahhoz hogy kin maradhassak,mit kell ahhoz tennem?

1

Hogyan lehet biztos zöldkártyát szerezni Amerikába egy családnak?

7

Akik utaztak már ESTA-val, mennyi idő alatt kapták meg az engedélyt?

9

Azt akarnám kérdezni hogy mennyi esély van arra hogy én ki jussak az USA-ba és ott az Amerikai hadsereghez csatlakozzak vagy semmi esély nincs rá? :/

11

Szeretnék Amerikában lakni, hogyan? Valamit milyen amerikai alapítványok vannak?

Tudom, hogy millió számban lehet találni kérdéseket ebben a témában, és nagyon sokat is olvastam már róla: a vízmuokról, a zöldkártyáról (a lottóról is), a feltételekről, mindenről.
Még csak középiskolás vagyok, és szeretnék IT-s egyetemre menni, és aztán Amerikába. (tudom, hogy az informatikusokkal Dunát lehetne rekeszteni, de ez az ami a legjobban érdekel :/ ) Szerintem a legegyszerűbb módja - számomra - hogy munkát keresek, és később benyújtom a zöldkártya igénylést. (Tudom hogy hosszú idő, stb) A munkának nem muszáj informatikus témában lenni, pincérnek is kimennék akár (Amerika nagyon vonz, és tudom hogy ott sincs kolbászból a kerítés, mint sehol máshol, de megélhetés szempontjából több reményt fűzök hozzá, mint egyéb helyekhez.)
Szóval az egyik kérdésem a munkára vonatkozna. Vannak olyan alapítványok, amik segítenek kint munkát találni, vagy esetleg munkaközvetítők? És ha vannak, mi a nevük? Esetleg van valakinek személyes tapasztalata?
A másik kérdésem, amire nem találtam választ:
Ha már van munkám, és igányelni szeretném a zk-t, akkor miért fogják megadni (Tételezzük fel a legjobbakat)? Miért jó az nekik?
Ennyit szerettem volna, köszönöm előre a válaszokat.

5

Ki szeretnék MAJD jutni Kanadába. Szerintetek?

Sziasztok. Szóval, 14 éves vagyok. Tudom,még nagyon korai,de én akarom. Először is Kanadába akarok kijutni,és onnan (ha csak nem ragadok ott) majd USA-ba.Sajnos,nincs senkim kint. Még van időm, azt tudom. Kérlek ne írjatok olyanokat hogy "még van időd, még gondolkodj"stbstb. Nem akarom hogy lebeszéljenek rólla. Van pár barátom,akik szintén ki akarnak menni ebből a szar országból (Szerbiában élek,de most ez ne foglalkoztasson titeket). Ha 3an megyünk,akkor van esély a sikerre, igaz? Köszönöm előre is. Üdvözletem:)

18

Mi lenne, ha csak oda vennék jegyet Hawaiira?

Sokszor gondolkoztam azon, hogy csak oda veszek jegyet azután pedig ottmaradok. Fiatal vagyok, angolom jó és csak úgy oda esz a fene. Fenn tudnék ott maradni egyedül? Vagy egyáltalán mi történne, ha papírok nélkül csak úgy berepülnék?

7

Az Usa-ban az emberek ugyanúgy álmodoznak Európáról mint itt az Usaról?

Õk is ugyanúgy szeretnének ide eljutni valamelyik országba?

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!