Találatok a következő kifejezésre: Tényleg leszoknak babák a (42 db)

Tényleg leszoknak-leszoktathatók a babák az éjszakai szopiról, ha eljön az ideje?

égebben egyszer evett a kislányom éjjel-de most már nehezen nyugtatom meg enélkül-és én sem birom az állandó kelést.mik a tapasztalatok..

Legjobb válasz: ha éhes, ennie kell. Majd, ha tartalmasabb kaját is kap, amivel kihúzza reggelig akkor nem fog éjjel felkelni.

ha éhes, ennie kell. Majd, ha tartalmasabb kaját is kap, amivel kihúzza reggelig akkor nem fog éjjel felkelni.
A kérdező hozzászólása: igen -elfelejtettem irni, hogy 7hónapos-és 2hónapja mást is kap az anyatejen kivül.
Na kedves 1-es, jó nagy hülyeséget írtál.Az én lányom már 13 hónapos, és vacsorára ehet bármit (virsli, bolognai spagetti, töltött káposzta, tejbegríz), akkor is ébred éjjel még 4-6x cicizni.Semmi köze ahhoz, hogy mennyire van jól lakva! Ez inkább már megszokás, amirõl majd idõvel le kell szoktatni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igen, le. De biztosan elhagyja saját magától is, ha elég érett lesz rá. Tudom, ez egyéni sztori, de az én kisfiam is elég késõn, 20 hósan döntött úgy, hogy inkább alszik éjjel. :) Addig rendszeresen kelt és az utolsó hetekben már én is eléggé kifáradtam.. viszont jól tettem szerintem, hogy kitartottam, mert az elmúlt 9 hónapban jött ki szinte az összes foga. Szóval komoly oka volt, amiért kelt éjjel, és tudom, hogy a legjobb módszert választottam azzal, hogy ráhagytam. Mindezzel persze nem azt mondom, Kérdezõ, hogy neked is muszáj lenne így tenni! Mindenkinek más az útja, én így döntöttem, mert nekünk így volt jobb. De elhiszem, hogy te is fáradt vagy, fõleg, ha nem vagytok éjjel közel egymáshoz. Viszont (ha több évnyi gyerekkori fejlõdést nézünk) eléggé az elején vagytok még, ilyenkor nagyon gyakori az ilyenfajta "visszaesés" többféle okból is. Te is úgy fogalmazol, hogy "ha eljön az ideje" - de vajon a te szempontodból, vagy a babádéból? Nyilván az az ideális, ha mindketten kb. egyszerre értek el eddig a pontig; úgy olvasom, hogy nálatok te jutottál el hamarabb a tûréshatárig. Ez is természetes dolog, viszont én azt javaslom neked, hogy még mielõtt a leszoktatás mellett döntesz, gondold végig, hogy tényleg érett-e rá a babád. Tudd, hogy ha elég határozott vagy, bármikor le tudod szoktatni a babádat, hiszen ha te kitartasz, nem marad más, mint hogy õ alkalmazkodjon tehozzád. Viszont nagyon nem mindegy, hogy közben õ min megy keresztül: jól érzi magát, nem "csalódik", mert õ maga is készen áll a váltásra, vagy komoly ellenállást fejt ki, mert úgy érzi, valami fontosat veszít el. Tudom, vannak, akik szerint ez a szopi túlmisztifikálása.. pedig én még nem hallottam olyanról, hogy egy éretten leszoktatott gyerek megnehezítette volna a folyamatot. Ellenben olyat igen, hogy a gyerek sírt, keresett, cirkuszolt, ellenkezett, mert idejekorán vettek el tõle egy szeretett dolgot. Természetesen te döntesz arról, mit teszel, de talán nem baj, hogy leírtam ezt neked, hátha segít valahogy. Ha pedig továbbra is a leszoktatás mellett vagy, annak is megvan a finomabb, lassabb módja, úgy, hogy a baba minél jobban viselje a szopi elvételét. Én egyébként se szimpatizálok a hirtelen, drasztikus módszerekkel, de ilyen pici korban pláne durva dolognak tartom az ilyesmit.

Szerintetek tényleg nem lesz baja a babának, ha speciális fogamzásgátlót szedek szoptatás alatt?

A dokin esküszik a Cerazette-re, mert abban ugye nincs ösztrogén és minimális a hormontartalma. A betegtájékoztatóban viszont az van, hogy egy része bejut az anyatejjel a kicsi szervezetébe.Nem okozok ezzel neki bajt?

Legjobb válasz: Szoptatás alatt ez a fogamzásgátló van + Azalia. Ezeket nyugodtan lehet szedni, nem lesz baja a babának, sem a tejnek. Én is megvettem a Cerazette-et, aztán tovább is adtam, inkább máshogy védekeztünk. Feleslegesnek tartottam a gyógyszer szedését, úgy, hogy nincs naponta szex.

Szoptatás alatt ez a fogamzásgátló van + Azalia. Ezeket nyugodtan lehet szedni, nem lesz baja a babának, sem a tejnek. Én is megvettem a Cerazette-et, aztán tovább is adtam, inkább máshogy védekeztünk. Feleslegesnek tartottam a gyógyszer szedését, úgy, hogy nincs naponta szex.
Én semmit nem szednék be, mert hosszútávon okozhat gondot a babának mikor esetleg Õ akar gyereket és emiatt nem lehet Neki! Inkább máshogy próbáljatok védekezni.
Én Cerazette-t szedek, kb 11 hónapja. Progeszteront tartalmaz, amit egyébként is termel a szervezetünk, ez kell ugyanis a tejelválasztáshoz. Tehát valamennyi egyébként is bejutna a baba szervezetébe.
Arra figyelj ha esetleg csokkene a tejcsi, akkor ne szedd.Van akinel tejcsokkenest okoz. Szoptatas alatt jo meg az ovszer is .
A kérdező hozzászólása: Köszi a tapasztalatokat és a tippeket! Az elsõ levelet beszedem, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább. Amúgy a pont az óvszer miatt szedem. Nagyon feszélyez, amikor úgy vagyunk együtt, utálom, hogy a legjobb pillanatban erre kell figyelni. Nekem nagyon kedélyromboló. Ráadásul bennem a van a félsz a balesettõl... Szerintem vissza fogok menni a dokihoz amiatt a IDS miatt...

Az orvosok szerint nem lesz pici a fiam. Egy hónap múlva szülök, aki nagy babát szült természetes úton, hogy viselte? Tényleg sokkal nehezebb megszülni egy 3800-4000 grammos babát mint egy kisebbet?

Legjobb válasz: Mindkét fiam 4 kilóval született, természetes úton, így nincs összehasonlítási alapom, hogy egy kisebb babát milyen megszülni :) Nehéz volt és sokáig tartott mindkettõ, bár utóbbi harmadannyi idõ volt, de a legrosszabb az egészben a felépülés volt. Fogalmam sem volt róla, hogy ennyire megviseli a szervezetet egy szülés és hogy ennyi bajom lehet majd tõle. Ettõl függetlenül csodálatos dolog és nem csinálnám vissza, de azért jó lenne, ha nem csak a habos-babos-rózsaszín cukormázas oldallal foglalkozna minden és mindenki, hanem a nehézségekre is fel lehetne készülni és nem lenne tabutémaként kezelve az árnyoldal...

Mindkét fiam 4 kilóval született, természetes úton, így nincs összehasonlítási alapom, hogy egy kisebb babát milyen megszülni :) Nehéz volt és sokáig tartott mindkettõ, bár utóbbi harmadannyi idõ volt, de a legrosszabb az egészben a felépülés volt. Fogalmam sem volt róla, hogy ennyire megviseli a szervezetet egy szülés és hogy ennyi bajom lehet majd tõle. Ettõl függetlenül csodálatos dolog és nem csinálnám vissza, de azért jó lenne, ha nem csak a habos-babos-rózsaszín cukormázas oldallal foglalkozna minden és mindenki, hanem a nehézségekre is fel lehetne készülni és nem lenne tabutémaként kezelve az árnyoldal...
3100 volt a lányom, 3700 a fiam....nem volt különbség
Nekem is nagy babát mondtak 4 kiló felettit, ehhez képest 3250 lett a kislányom, pedig uh specialista vizsgált. Ne parázz!
1. attól mert azt mondják nem lesz pici nem biztos hogy úgy lesz:) több száz gramm tévedés is lehet. Nekem ellenkezõleg jósolták 3300 gramm körülinek a lányom és 4200 al született. 2. sok egyéb tényezõtõl is függ hogy nehéz e megszülni, nekem a 3300 grammos babámat tartott legtovább még a kitolás is elhúzódott mert a fejét nem úgy tartotta ahogy az a legideálisabb. Barátnõm 2700 grammos babáját vákuummal segítették ki hiába volt pici egyszerûen õ se jött jól valahogy.
A fiam 3900 grammal született, az elsõ igazi fájástól számítva 6 óra alatt. Nehéz volt persze, de én rosszabbra számítottam.
Nem nehezebb!!! A nagy a súlyánál fogva segít:)
Majd részletekben szülöd meg és a részeket késõbb összerakja az orvos.
Szia4Nálam fordítva volt, 3500 gramm körüli babára számított a dokim, belevitta spontán szülésbe, de sehogy nem haladtunk elõre, fájásgyenge voltam, nem tágultam sehová, végül teljesen kimerültem, így toltak be a mûtõbe, mert mint kiderült késõbb, nem tudott redesen beilleszkedni szegénykém..Szóval amikor a mûtõben kiemelték, a doki is csak nézett, hogy hát egy kicsit nagyobb a baba, mint amekkorára számított...végül 4330 grammos lett a lányom.A mérések csak saccolt értékek, még nálad is alakulhat akárhogyan.
Az én fiam is pontosan 4 kilóval született, noha jóval kisebbnek saccolták végig. Elsõ baba volt, röpke 3 és fél óra alatt lett meg! Igaz viszonyítási alapom még nincs, de szerintem sem befolyásolja a baba súlya a szülés nehézségét! Végülis nagyon örültem neki, mert könnyebb volt vele bánnom, mint egy pici, törékeny babával! Könnyû szülést kívánok! 34hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
18:56os, én 4-5 hét után még nagyon rosszul voltam... De csak pozitívan! Most készülünk a tesóra! :)
Barátnõm két napja szült, 3990 gramm és 58 centis fiúcskát. Õ azt mondta sokkal rosszabb, fájdalmasabb volt, mint az elsõ fiúnál. Hogy ez a súlya miatt van, vagy sem, azt nem tudom.
Nekem 4-5 hét volt katasztrófa, addig se állni sokáig, se menni, hajolni, üldögélni, borzalmas volt. Aztán utána napról napra jobb lett. Te szegény Neked viszont jó sokáig tartott. :( 18:56-os voltam
18:56, én vagyok az elõtted szóló. Meddig tartott a felépülésed? Én a 3. hónap végére tudtam újra járni...
Kisfiamat 4400 grammal és 37 buksi mérettel szültem meg természetes úton. Hála Istennek nem repedtem, de szép nagy gátmetszést csináltak. A szülés 14 órás volt ebbõl 3 órás a kitolási szak, nem volt egy fáklyás menet, de a felépülés utána nehezebb volt mint gondoltam.
Szinte mindegy, h mekkora súlya a babának, a fejátmérõ/fejkörfogat a döntõ. Ha a feje kint van, utána 1-2 nyomás és kész. A lányomat 4100-re becsülték, csak 3450-nel született ás 37 cm !!! fejkörfogattal. 4.5 óra kitolási szakasz, 2 óra varrás, senkinek nem kívánom.
4 es vagyok igen ez lemaradt nekem is hogy igaz hogy jóval hosszabb volt nekem is a kisebb súlyú baba, de a nagyobb viszont felszántott kívül belül mindenhol.:(
Az öt gyerekem közül három majdnem 4 kilós volt, kettõ csak 3550 g. Én nem igazán éreztem különbséget. De egy 2, 5-3 kilóshoz képest már van különbség szerintem.

Tényleg igaz, hogy a pár héttel korábban érkezett babák nagyon sírósak nyugtalanok lesznek?

Legjobb válasz: Nem hinném! 3 héttel hamarabb jött a fiam, én még ilyen nyugodt, kiegyensúlyozott babát nem láttam!:) Hát biztos nem tõlem örökölte!:)

Nem hinném! 3 héttel hamarabb jött a fiam, én még ilyen nyugodt, kiegyensúlyozott babát nem láttam!:) Hát biztos nem tõlem örökölte!:)
Mindkét gyerekem kicsit elõbb érkezett. Egyik nagyon síros volt, a másik nagyon nyugodt.
enyém 4 héttel jött hamarabb, nagyon nyugodt, barátkozós azóta is. :)
Hát én ezt nagyon cáfolnám! A kislányom a 41.héten született indítással, és mindig is nagyon sírós, hasfájós, nyugtalan baba volt.:((( Annyira hogy még kórházban is voltunk e miatt, persze semmi baj, egyszerûen ilyen a természete. Most 26hónapos, de nagyon izgága barátkozós, minden érdekli, félelemérzet szinte nulla!:) )) Nagyon remélem ha lesz tesója õ a teljes ellentéte lesz!!!:-)
Kisfiam a 37. héten született. Most 3 és fél éves, a kezdetektõl nyugodt gyerek. Kislányom napra pontosan a 40. hétre született, a bátyustól örökölte a nyugodtságot szerencsére.
4hettel korabban szulettek a fiaim, es nagyon nyugodt, nagyon csendes babak. Van ismerosom akinek 6hettel korabban jott, az O babaja is nagyon konnyu, jo baba.
12 héttel született hamarabb a kisfiam, nagyon nyughatatlan, ingerlékeny, sírós baba volt, az elsõ évet nehéz volt túlélni. Most 16 hónapos, alapvetõen mosolygós, de továbbra is izgága, és vannak "rossz napjai"...

Kisbabás Anyukák! Tényleg igaz, hogy amilyen mozgékony volt a babó a pocakban, olyan aktív lesz születése után is?

Lehet, hogy ez megint csak ostoba megfigyelés, de egyre többször hallom, hogy akinek sokat mozgott a baba bent, kint is izg?-mozgó, akinek meg nyugisabb volt, kint is az, s többet alszik. F?leg kisfiús anyukáktól hallottam ezt.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk a kislány örökmozgó volt a pocakban (sokszor még UH-zni is nehezen sikerült), most pedig egy nagyon nyugodt baba. Õ tipikusan a "leteszem és ottmarad" baba :-) Most 9 hónapos Sok sikert a babához!

Szia! Nálunk a kislány örökmozgó volt a pocakban (sokszor még UH-zni is nehezen sikerült), most pedig egy nagyon nyugodt baba. Õ tipikusan a "leteszem és ottmarad" baba :-) Most 9 hónapos Sok sikert a babához!
Kislányom 42 hétig élvezte a jó világot odabent, úgy kellett bemenni érte, mert semmilyen módszerrel nem indult el. Azonban nagyon aktív volt bent végig, sokszor éjjel fel kellett kelnem sétálni, mert már fájt ahogy ramazúrizott. Szóval bent zizis volt, aztán olyan 6 hónapos koráig álombaba volt, és akkor kinyílt neki a világ. Azóta sem rossz, csak nincs megállás. Tartós elem van benne. Hihetetlenül pörög mikor fent van.
Nekem bent és kint is nagyon aktívnak bizonyult. A hugom mondogatta, hogy az övé kevesebbet mocorgot. Volt, hogy neki egy nap mozgott annyit, mint nekem 5 perc alatt. Most 2 hóaposak múltunk, és még mindig így van. Az én lányom aktívabb a hugoméhoz képest. Neki is lánya van
Az én babám nyugodt volt a pocakban és most is nagyon az.
Anyu szerint nagyon durva volt, ahogy a fiam a hasamban mozgott, sokszor kivülrõl láthatóan hullámzott, ütemesen rugkapált, jó félórákat egyhuzamban. Amugy nem sirós baba, átlagosan alszik napközben, éjjel mondig nyugodt volt, de ha fentvan, ...szerintem zsizsik bujt a valagába:) ))) 8 hós
Szia! Az én 14 hósfiam ezt megcáfolja. Nagyon nyugodt volt a pocimban, olyannyira, hogy a 41. héten érkezett császármetszéssel, most meg olyan mint a szemfényvesztés. Eleven amióta megszületett.
Nekem a fiam végigaludta a kilenc hónapot. Az összes uh-n durmolt. Aztán megszületett, és azóta nem állt meg. Rettenesen aktív, nagyon rossz alvó - kialudta magát a 9 hó alatt. 7, 5 hósan felült, elkezdett mászni és felállni, mindezt egy hét alatt. Most 10 hónapos, megy, és egy perc nyugta sincs mellette az embernek, minimum lepkeháló kell hozzá. Szerintem abszolút gyereke válogatja.
A kérdező hozzászólása: Köszi az aranyos válaszokat, jókat derültem a tapasztalataitokon!:-) Majd akkor kiderül, milyen lesz az én kisfiam, aki odabent még olyan aktív, hogy csak na. Néha komolyan rácsodálkozom, hogy hogy bírja energiával ezt a folyamtos mocorgást...S micsoda erõvel teszi ezt... Boldog babázást Nektek!
Igen, ez abszolút normális érzés, ne aggódj! :-)) Gratulálok nektek!!!
Én is pontosan így voltam. Most pedig napról napra egyre erõsödik bennem az anyai ösztön. Veled is ez lesz, ne aggódj. Legkésõbb az elsõ ultrahangnál, ahol már jól látszik a pici! Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azért elég megnyugtató ezt hallani hogy más is így érzett az elején. :)
mi is nagyon szerettük volna a babónkat, de az elsõ hónapom szinte végig azzal telt, hogy azon rágódtam, jó anya leszek e, a párom nem fog e elhidegülni, ha esetleg felszalad pár kiló, ilyen butaságok. nekem segített, hogy a kedvesemmel megbeszélhettem :) és mostmár csak az öröm és boldogság maradt!! na meg a várakozás a mi kicsikénkre!! 13 hetes kismami
Tökéletesen normális, nincs min aggodnod! Gratula! :)
Tokeletesen normalis! En is ugyanigy voltam vele, mikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Ez mar a valosag, nem csak tervek hogy majd egyszer lesz gyerekunk. Sok felelosseggel jar az a nehany honap is amig terhes leszel es az utana elkovetkezendo sok sok ev is a gyerekeddel, termeszetes, hogy aggodsz. Engem is az utott meg legjobban, hogy ez mar nem csak terv, vagy beszed, a babo mar ott van, fejlodik. Probalj arra gondolni, hogy milyen jo lesz egyutt, tervezgess, olvass sokat a temaban, es meglatod par het mulva mar te fogsz irni az aggodo anyukaknak, hogy minden rendben van... Sok boldogsagot!
Szerintem mindenki így van vele, aki szeretni fogja a gyermekét. Akit nem öntenek el a kételyek, ijedelmek, az vagy nagyon magabiztos:) vagy egyszerûen nem érdekli az egész. Emlékszem, amikor 5 hete megláttam a két csíkot, könnybe lábadt szemmel rohantam a páromhoz és együtt sírtunk meg örültünk. És egy óra múlva elkezdtem magam iszonyatosan rosszul érezni, hogy lehet, hogy ez még korai, meg még túl fiatalok vagyunk talán, meg biztos, hogy elég-e a félretett pénzünk, meg hogy lesz, mint lesz... Persze azóta is néha megijedek, hogy karácsonyig még mennyi mindenrõl gondoskodnunk kell, de emellett iszonyatosan várjuk. És egyébként is a kulcs a szeretet, amit a baba iránt érzel: ha ez megvan, nem történhet baj! Nagyon boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítettetek nekem, el sem tudom mondani mennyit. Mert ugyan így vagyok ahogy Ti voltatok! Sok boldogságot és egészséget kívánok Nektek!

Tényleg baj ha a babám nem fordult még át? 5 hós lesz 17. én.

Legjobb válasz: alattad pár kérdéssel ugyanezt kérdezte egy anyuka, akinek már 7 hónapos a babája. még õt is biztatják, de szerintem ti meg végképp nem vagytok elkésve semmivel. át fog fordulni. ezen stresszelni még nagyon korai neked.

alattad pár kérdéssel ugyanezt kérdezte egy anyuka, akinek már 7 hónapos a babája. még õt is biztatják, de szerintem ti meg végképp nem vagytok elkésve semmivel. át fog fordulni. ezen stresszelni még nagyon korai neked.
Szerintem nem baj.Minden Baba más!Egyébként az én kislányom 25-én lesz 5 hónapos de õ sem fordul át.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :)
még nincs elkésve, de ha aggódsz, vidd el gyermekneurológushoz.Lehet, hogy csak egy kis otthoni torna, és elkezd forogni.Mi enyhe nyaki hypotónia miatt kezdtük el az otthoni tornát kilenc hetesen.Három hónaposan megfordult hasról hátra.Ezt csinálta egy hétig, azóta nem.Most az oldalra fordulás a sláger, és próbál hasra fordulni, de még csak kétszer sikerült.Most négy hónapos.Én megnyugodtam a dokitól.
Az en kisfiam 5, 5 honaposan fordult at. Ne aggodj, nem vagytok elkesve meg. Egyebkent oldalara fordul mar?
A kérdező hozzászólása: oldalra sem fordul.emelgeti a popóját ha hason van, illetve ha hanyadt van és ha etetéshez készülünk, akkor lefekszek mellé, õ meg felhúzza a kis lábait és úgy gurul oldalra, a cicihez :)

Babám a ki 7 hetes már 3 napja nem kakilt. A védőnő azt mondta hogy agyak neki cukros kamilla teát. Nem lesz baja a cukortól? Tényleg hat?

Legjobb válasz: igen a kamilla tea használni fog. ne tegyél bele sok cukrot épp csak,hogy megédesítsd.csak azért kell,hogy elfogadja.a kamilla nem túl finom.

igen a kamilla tea használni fog. ne tegyél bele sok cukrot épp csak, hogy megédesítsd.csak azért kell, hogy elfogadja.a kamilla nem túl finom.
Dehogy lesz baja! A megszületésük után is sok helyen itatnak cukros vizet a babákkal, ha nincs teje még az anyukának, vagy mondjuk valamiért leesik a cukra a babának.(pl. diabéteszes anya gyereke). eüs
Kevés cukrot akkor érdemes beletenni, ha nem fogadja el egyébként a baba. Nekem a doki azt ajánlotta, ha sokáig nincs széklete a babának, 1 dl teához 2-3 kk cukrot tegyek. A cukornak ui hashajtó hasása van. Én idegenkedtem ettõl, és szerencsére babám megitta cukor nélkül is, és megvolt így is a hatás.
Én adtam neki, de nem használt, sajnos. De a védõnõ azt mondta, hogy anyatejes babánál elõfordul, hogy akár 10 napig sincs kaki. A 3 napnál még ne ess kétségbe.
10nap?hát szerintem az egyálltalán nem normális ha 10napig nem kakil a Kicsi és 3nap után már érdemes segíteni neki, h könyebbüljön a pocakja!nekünk azt is ajánlották ilyen esetben, h glicerines kúp/szigorúan FÉL/ vagy egy lázméröre kensz egy kicsi popókrémet és be a popóba!az is megingerli kicsit, én volt h kicsi vízbe raktam örölt köményt és az is megindította neki

Tényleg leszoknak a babák a tejcsiről ha megjön a menses a szoptatás alatt?

Nagyon aggódom, 2 hónapos a babám és ma megjött. NE a tudományos részét irjátok le hanem a személyes tapasztalatot. Nyugtassatok meg, hogy nem igy van.

Legjobb válasz: nekem megjött és a baba szopizik

nekem megjött és a baba szopizik
Ismerõsöm akkor hagyta abba a fia szoptatását, amikor megfogant a kislányuk, ekkor 1, 5 éves volt.Már korábban is megjött neki, de a gyermek nyugodt szívvel szopott tovább.Anya mindhármónkat 9 hónapos koráig szoptatta, pedig már 1, 5 hónap után volt peteérése.
Nekem a szülés utáni 9.hónapba jött mega kislányom pedig 2 évig sopizott, és csak nagyon nehezen tudtam leszoktatni róla.Szóval nincs összefüggés!
szülés után 6.hónapra jött meg a mensim és a babám még többet szopizott.junisban lesz 2 éves és még mindig kéri a cicit!szerintem nincs köze a menstruációhoz a szoptatás!
Nálunk a ptetérés idején van 1-2 napig pici fennakadás, nem ízlik a tejcsi neki addig, de utána szopik rendesen. Most 11 hónapos.
nekem is a 2ik hónapra jött meg, az ize valoban más, de a babád biztos nemfog leszokni róla.ne aggodj

Ha sokáig cumisüvegből issza babám a tápszert tényleg rosszak lesznek a fogai? Milyen tapasztalataitok vannak?

Most 1,5 éves és szopi helyett szokott át az esti kakaózásra. Tejérzékeny, ezért tápszeres kakaót iszik. De úgy megszerette, hogy meginna belőle 1/2 litert már napközben is. Kicsit aggódok, hogy nem lesz-e baj, hogy ennyit cumisüvegezünk. Ha napközben nem abban kapja, akkor rá sem hederít, inkább egész nap nem iszik, csak egy-két kortyot pohárból.

Legjobb válasz: Én is olvastam a dobozon, hogy pohárból kéne innia a tápszert, csak nem tudom hogy kiviteleznénk ezt a mutatványt éjjel, amikor fekve, félálomban nyomja be a tápszert. Én emiatt nem aggódom. Minde este fürdés közben van fogmosás is. Ha elromlik a foga, szerintem nem emiatt fog.

Én is olvastam a dobozon, hogy pohárból kéne innia a tápszert, csak nem tudom hogy kiviteleznénk ezt a mutatványt éjjel, amikor fekve, félálomban nyomja be a tápszert. Én emiatt nem aggódom. Minde este fürdés közben van fogmosás is. Ha elromlik a foga, szerintem nem emiatt fog.
Nem tudom mi az osszefugges nalunk de teny hogy sokat cumisuvegeztunk taszert illetve teat is kapott uvegbol. Sajnos rosszak is llettek a fogai, bar biztos van koze hozza az uvegnek mert csak elol a felso negy rossz ami leginkabb hozzaert a cumihoz. Igy utolag mar tudom, hogy ejjel nem kene uveget adni ha megis akkor csak tiszta vizet. Ejjel lelassul a nyaltermeles emiatt jobban megmaradnak a szajban a fogszuvasodashoz vezeto anyagok. Most a masodik fiamnal okosabb probalok lenni, mert a dokink szerint azert ez nagyreszt genetika. Egyenlore o csak cicizni hajlando ugyhogy meg nincs gondunk az uveggel es eleve poharazni szoktatom majd.
Je es ha ejjel nem iszik elalvas elott mossatok fogat de varjatok meg fel orat ha lehet miutan megitta a kakaot.
A lányom kb 2 éves koráig itta a tejet cumisüvegbõl reggel és este. Igaz, napközben a csõrös pohárból ivott folyadékot (víz, gyümölcslé), de a fogai gyönyörûek maradtak. Most 12 éves, a fogorvos mindig megdicséri. A fontos, hogy este legyen fogmosás a cumisüveg után, és reggelig ne is igyon mást, csak esetleg vizet. Fogak szempontjából tehát majdnem mindegy, hogy pohárból kortyolja, vagy a cumisüvegbõl, hiszen miután megitta a szájában marad a romlandó tej, ha nem mos utána fogat.
2.5 éves nagyon sokat iszik. Cukor teszi tönkre a fogát nem a cumisüveg. Nekünk szinte csak vizet iszik így gyönyörûek a fogai.
Én lányaim is abból itták 2 ill. 4 évig. A kisfiam is abból issza 21 hós lesz. Én ezen nem filózok. Szerintem is a cukor teheti tönkre nem az hogy üvegbõl issza. Baromság. Egyébként egyiknek sem volt rossz foga, sõt szép fogaik voltak. Nyugodtan add neki üvegbõl. Örülj, hogy megissza a tápit, hisz abban minden fontos benne van!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!