Találatok a következő kifejezésre: Tényleg leszoknak babák (47 db)

Tényleg leszoknak-leszoktathatók a babák az éjszakai szopiról, ha eljön az ideje?

égebben egyszer evett a kislányom éjjel-de most már nehezen nyugtatom meg enélkül-és én sem birom az állandó kelést.mik a tapasztalatok..

Legjobb válasz: ha éhes, ennie kell. Majd, ha tartalmasabb kaját is kap, amivel kihúzza reggelig akkor nem fog éjjel felkelni.

ha éhes, ennie kell. Majd, ha tartalmasabb kaját is kap, amivel kihúzza reggelig akkor nem fog éjjel felkelni.
A kérdező hozzászólása: igen -elfelejtettem irni, hogy 7hónapos-és 2hónapja mást is kap az anyatejen kivül.
Na kedves 1-es, jó nagy hülyeséget írtál.Az én lányom már 13 hónapos, és vacsorára ehet bármit (virsli, bolognai spagetti, töltött káposzta, tejbegríz), akkor is ébred éjjel még 4-6x cicizni.Semmi köze ahhoz, hogy mennyire van jól lakva! Ez inkább már megszokás, amirõl majd idõvel le kell szoktatni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igen, le. De biztosan elhagyja saját magától is, ha elég érett lesz rá. Tudom, ez egyéni sztori, de az én kisfiam is elég késõn, 20 hósan döntött úgy, hogy inkább alszik éjjel. :) Addig rendszeresen kelt és az utolsó hetekben már én is eléggé kifáradtam.. viszont jól tettem szerintem, hogy kitartottam, mert az elmúlt 9 hónapban jött ki szinte az összes foga. Szóval komoly oka volt, amiért kelt éjjel, és tudom, hogy a legjobb módszert választottam azzal, hogy ráhagytam. Mindezzel persze nem azt mondom, Kérdezõ, hogy neked is muszáj lenne így tenni! Mindenkinek más az útja, én így döntöttem, mert nekünk így volt jobb. De elhiszem, hogy te is fáradt vagy, fõleg, ha nem vagytok éjjel közel egymáshoz. Viszont (ha több évnyi gyerekkori fejlõdést nézünk) eléggé az elején vagytok még, ilyenkor nagyon gyakori az ilyenfajta "visszaesés" többféle okból is. Te is úgy fogalmazol, hogy "ha eljön az ideje" - de vajon a te szempontodból, vagy a babádéból? Nyilván az az ideális, ha mindketten kb. egyszerre értek el eddig a pontig; úgy olvasom, hogy nálatok te jutottál el hamarabb a tûréshatárig. Ez is természetes dolog, viszont én azt javaslom neked, hogy még mielõtt a leszoktatás mellett döntesz, gondold végig, hogy tényleg érett-e rá a babád. Tudd, hogy ha elég határozott vagy, bármikor le tudod szoktatni a babádat, hiszen ha te kitartasz, nem marad más, mint hogy õ alkalmazkodjon tehozzád. Viszont nagyon nem mindegy, hogy közben õ min megy keresztül: jól érzi magát, nem "csalódik", mert õ maga is készen áll a váltásra, vagy komoly ellenállást fejt ki, mert úgy érzi, valami fontosat veszít el. Tudom, vannak, akik szerint ez a szopi túlmisztifikálása.. pedig én még nem hallottam olyanról, hogy egy éretten leszoktatott gyerek megnehezítette volna a folyamatot. Ellenben olyat igen, hogy a gyerek sírt, keresett, cirkuszolt, ellenkezett, mert idejekorán vettek el tõle egy szeretett dolgot. Természetesen te döntesz arról, mit teszel, de talán nem baj, hogy leírtam ezt neked, hátha segít valahogy. Ha pedig továbbra is a leszoktatás mellett vagy, annak is megvan a finomabb, lassabb módja, úgy, hogy a baba minél jobban viselje a szopi elvételét. Én egyébként se szimpatizálok a hirtelen, drasztikus módszerekkel, de ilyen pici korban pláne durva dolognak tartom az ilyesmit.

Milyenek az értékek 31 hetesen? Tényleg nagy babám lesz?

4d-s ultrahangom majdnem a 27. héten volt (26 hét 6 nap), akkor a BPD 71 mm volt. A mostani uh a 30. hét végén történt, itt a BPD 85 mm. Két orvos is egymástól függetlenül azt mondta, hogy nincs semmi baj, csak nagy babám lesz. Amúgy egyik uh, vagy véreredmény sem mutatott rendellenességet.

Legjobb válasz: Ne aggódj !Nekem 32.héten 88 volt a BPD . 4kg-os lett a fiam .Simán megszültem .

Ne aggódj !Nekem 32.héten 88 volt a BPD . 4kg-os lett a fiam .Simán megszültem .
Nekem a 30 hét elején volt 77 mm a BPD és 1570 gr a becsült súlya és a védõnõ azt mondta, hogy nagy baba lesz. Érdekes, mert a 25. héten a 4D-s UH-on, amit máshol csináltattam azt mondták, hogy kisebb, mint az átlag. A fene tudja ezt nyomon követni. Szerintem egyszerûen nem egyenletesen nõnek. Én úgy vagyok vele lesz ami lesz, majd kiderül szülés után mekkora valójában.

Tényleg leszoknak a babák a tejcsiről ha megjön a menses a szoptatás alatt?

Nagyon aggódom, 2 hónapos a babám és ma megjött. NE a tudományos részét irjátok le hanem a személyes tapasztalatot. Nyugtassatok meg, hogy nem igy van.

Legjobb válasz: nekem megjött és a baba szopizik

nekem megjött és a baba szopizik
Ismerõsöm akkor hagyta abba a fia szoptatását, amikor megfogant a kislányuk, ekkor 1, 5 éves volt.Már korábban is megjött neki, de a gyermek nyugodt szívvel szopott tovább.Anya mindhármónkat 9 hónapos koráig szoptatta, pedig már 1, 5 hónap után volt peteérése.
Nekem a szülés utáni 9.hónapba jött mega kislányom pedig 2 évig sopizott, és csak nagyon nehezen tudtam leszoktatni róla.Szóval nincs összefüggés!
szülés után 6.hónapra jött meg a mensim és a babám még többet szopizott.junisban lesz 2 éves és még mindig kéri a cicit!szerintem nincs köze a menstruációhoz a szoptatás!
Nálunk a ptetérés idején van 1-2 napig pici fennakadás, nem ízlik a tejcsi neki addig, de utána szopik rendesen. Most 11 hónapos.
nekem is a 2ik hónapra jött meg, az ize valoban más, de a babád biztos nemfog leszokni róla.ne aggodj

Akinek 4D-n azt mondták, hogy sok haja lesz a babának, tényleg sok lett?

Legjobb válasz: szia azt mondták bár nem 4 D-n sima ultrahangon még meg is mérte 6 mm volt :) szülés után tényleg kis hajasbaba volt de utána ki is hullott alig van haja még most kezdett el nõni sokan emiatt kisfiúnak nézték, pedig látszik hogy kislány márcsak fülbevaló miatt is meg a kis édes pofija miatt is szóval mondták, de elhullott és nem igaz az sem hogyha sok a babád haja, ég a gyomrod. nekem sosem égett,.

szia azt mondták bár nem 4 D-n sima ultrahangon még meg is mérte 6 mm volt :) szülés után tényleg kis hajasbaba volt de utána ki is hullott alig van haja még most kezdett el nõni sokan emiatt kisfiúnak nézték, pedig látszik hogy kislány márcsak fülbevaló miatt is meg a kis édes pofija miatt is szóval mondták, de elhullott és nem igaz az sem hogyha sok a babád haja, ég a gyomrod. nekem sosem égett, .
jah igen lemaradt, 15 hónapos :)
Nekem azt mondták, hogy hatalmas haja lesz, ehhez képest teljesen kopasz volt a kisfiam:) .
A 32. héten 4D-s Uh-on mondták, hogy hosszú haja lesz a kislányomnak. Szép hosszú fekete hajjal született. Most 15 hetes és mindenki a hajába szerelmes. Szépen hullik el neki, de jön az új, tiszta kis borzika. :)
30 hetesen voltam 4Dsen!És mondták, hogy nagy haja lesz! Na és tényleg frizurával született, minden nap belõtt séróval kaptam vissza fürdetésbõl!Most már be loknisodott neki de már elõl fel tudom gumizni neki, és már vágni is kellett belõle, mert bele lógott a szemébe! :) 6hós a kicsike
Nekem is azt mondták, hogy sok haja lesz, és tényleg. Hosszú fekete hajjal született a fiam. Azóta kiszõkült, és ki is hullott. Fél éves most.
30 hetesen 4D-n mondták sok haja lesz, mutatta a szonográfus hogy hátul a tarkóra lóg a haja. két hét múlva született meg a lányom...hát alig volt haja :(
34 hetesen mondták 4d-n, és be is jött.

Úgy néz ki terhes vagyok, a tesztem potitív! Az a baj hogy dohányzom, az elmúlt napokban sikerült már csökkentenem! De úgy érzem ha az orvos kimondja hogy babát várok könnyebb lesz! Az izgalom és a mi lesz? Tényleg terhes lehetek?

Egyszer?en még nem tudom elhinni és felfogni!Nem hagy nyugodni,azt hiszem még ezért állok vele hadilábon!MIT TEGYEK?Hétf?n megyek dokihoz,addig nem lesz baj ha egy pár szálat elszívok?

Legjobb válasz: Elmondom neked, hogy én hogy csináltam. Hosszú évek óta dohányoztam, és szerettem is dohányozni. (8-9 év) Mondhatni a hobbim volt, napi dobozzal elszívtam. (a legerõsebbõl)Amikor terveztük még csak a babát, én sem tudtam letenni. De amikor megláttam a pozitív tesztet, kezemben égõ cigivel, én azzal a mozdulattal nyomtam el, mintha égette volna a kezemet. Ez most nem az az idõszak lesz az életedben, amikor az a fontos, hogy te mit akarsz, hanem az, hogy egy élet növekszik benned, és mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy esélye legyen az egészséges életre. Ezért az õ érdekében szüneteltesd a cigarettázást. Én is azt mondom magamnak, hogy nem szoktam le, soha nem is fogok sajnos, de az biztos, hogy amíg terhes vagyok, vagy amíg szoptatok, egy slukkot sem fogok elszívni. Nehéz, de meg lehet csinálni. Ha nekem sikerül, neked is sikerülni fog. Üdv, 38 hetes kismama

Elmondom neked, hogy én hogy csináltam. Hosszú évek óta dohányoztam, és szerettem is dohányozni. (8-9 év) Mondhatni a hobbim volt, napi dobozzal elszívtam. (a legerõsebbõl)Amikor terveztük még csak a babát, én sem tudtam letenni. De amikor megláttam a pozitív tesztet, kezemben égõ cigivel, én azzal a mozdulattal nyomtam el, mintha égette volna a kezemet. Ez most nem az az idõszak lesz az életedben, amikor az a fontos, hogy te mit akarsz, hanem az, hogy egy élet növekszik benned, és mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy esélye legyen az egészséges életre. Ezért az õ érdekében szüneteltesd a cigarettázást. Én is azt mondom magamnak, hogy nem szoktam le, soha nem is fogok sajnos, de az biztos, hogy amíg terhes vagyok, vagy amíg szoptatok, egy slukkot sem fogok elszívni. Nehéz, de meg lehet csinálni. Ha nekem sikerül, neked is sikerülni fog. Üdv, 38 hetes kismama
Szia! Én rengeteget bagóztam napi 1, 5- 2 doboz cigit is elszívtam!! Megcsináltam a tesztet és akkor szívtam el az utolsó szál cigit! Nem mondom hogy egyszerû volt, nagyon hisztis vagyok és mindennel nagyon türelmetlen, de hidd el értük tudsz nagyon kemény lenni! Légy erõs és gondolj arra, hogy ott van egy pici pocaklakó akinek az egészségéért TE vagy a felelõs! Én Bízom benne hogy te is letudod tenni a cigit! gondolj a pirurkádra!!
12:36os! gyenge vagy nagyon, borzasztóan! nem pontozlak le, az csak játék lenne, és tedd össze a két kezedet, ha az élet nem pontoz le. én is barna szofit szívtam, ez nem kifogás. remélem a babád majd megbocsát neked egyszer. elsõ hozzászóló voltam.
Szia! Én csak 5 évig dohányoztam, de napi 2 doboz ment el.Mivel tudtam, hogy babát szeretnék, leszoktam.De szenvedtem mint a kutya, de csak 3 hét után.Addig egész jól bírtam.Ha akkor babás lettem volna sokkal könnyebb lett volna leszoknom(lelkileg).Szóval szeritem használd ki, hogy pocaklakód van és hidd el annyira el leszel vele foglalva, hogy nem is fogod kívánni.És valóban egybõl tedd le és ne fokozatosan! Ja, az én taktikám az volt, hogy iszonyatosan rossz cigit szívtam direkt, hogy megundorodjak.Hát bevált.....brrrrr, még belegondolni is rossz. Sok sikert és egészséget nektek!
Szia én most várom a második babánkat. Az elsõnél nem tudtam teljesen letenni napi 1-2 szálat szívtam...nem lett a kisfiamnak semmi baja, viszont elég hamar visszatértem a napi fél 1 dobozra (sajnos szoptatás mellett...habár továbbra is egézséges) mikor nov. elején nem jött meg akkpr is csak a dohányzás miatt vettem tesztet mert, nem terveztük csak összejött. Addig míg a doki meg nem erõsítette kb. 3 szálat szívtam naponta. Mostanában van 4 hónapja hogy teljesen letettem, de néha bizony annyira idegbeteg tudok lenni h elgondolkodtató nem lenne-e kevésbé ártalmas a babámnak ha 1-2 szálat mágis elszívnék. Szerintem csak saját döntésed hogy teljesen leteszed- e, mert más ugysem érzi azt amit te.
Szia! Én tavaly január elsején ugy döntöttem hogy leteszem a cigit, mivel férjhez megyek és szeretnék babót.Majd augusztusba ( az esküvöm után 5 héttel)meghalt édesapám és a cigi volt az elsõ amihez nyúltam.A baba továbbra is tervbe volt de én állandóan ideges voltam és nagyon sok cigit elszívtam.Idén januárban volt egy furi érzésem és egyik nap azt mondtam nem gyújtokrá.Vettem egy tesztet ami pozitiv lett.Na én attól a naptól nem gyújtottam többet rá.A férjem az ugyan úgy pöfékel és kifejezetten zavar a füst, néha nem is értem hogy a fenébe tudtam én ezt a büdös vacakot szívni.A saját és a babád érdekébe tedd le a cigit, hidd el még a közérzeted is jobb lesz. Jó baba várást!
Én nem dohányoztam olyan sok éve, viszont igenis szerettem cigizni. Nem a nikotin hiánya volt rossz, hanem maga a megszokás hiányzott! Sikerült letenni a cigit, mielõtt fogant a babánk, de így is van lelkiismeret furdalásom, hogy nem ment hamarabb! Eleinte hiányzott, de csak a mozdulatok. egy idõ után meg már eljutottam odáig, hogy nem bírom a füstöt. Már van, hogy az a kicsi füst is zavar, amit az fúj rám, aki az utcán elmegy mellettem. Nos az biztos, hogy nem akarok újra rágyújtani! Nagyon sok káros dolog van az életünkben, amit nem tudunk kikerülni. Így én is igyekszem azokat kerülni, amik rajtam múlnak! Ennyit megérdemelnek ezek a kis drágák! Én azt mondom, hogy ha nem is most, de a doki után tedd le! Szerintem az a jó, ha azonnal, nem pedig fokozatosan, mert az sokkal nehezebb! Én tudom! Nagyon sokan meghozzák ezt az áldozatot és neked is menni fog! :) 27 hetes kismami
Én is dohányoztam amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Én erõsen függõ voltam. Végül mindenféle szál csökkentése, meg nyüglõdések után úgy sikerült letennem, hogy 3 napig nem mozdultam ki és megkértem a párom, hogy ha sírok, kiabálok, akármit csinálok ne adjon cigit. (Szükség is volt rá.) Egyébként utána olvastam és mindenütt azt találta, hogy napi 10 szál alatt nem kimutatható eltérés a fejlõdésben statisztika eszközeivel.

Tényleg nagy lesz a babám?

A 32 hetes uh eredményei a következ?k: BPD: 83mm, AC: 283mm, FL: 61mm. Súlybecslés: 2036. A lepény els? fokban érett. A dokim azt mondta, hogy diétáznom kell (eddig egy grammot sem híztam, s?t, egy 1 kg mínuszban vagyok, mert terhességi diabétesz miatt amúgy is diétázom) mert túl nagy a baba.

Legjobb válasz: Nekem is terhességi diabéteszem volt az elsõ babával. A 32. heti uh : BPD: 83mm, AC: 280mm, súly: 2000g. Én eddigre 7 kg-t híztam (összesen 9-et). Nekem is azt mondta a doki még az utolsó uh-n is, hogy arra számítsak, nagy lesz a baba. Igaz, hogy egy héttel túlhordtam, de 3000g és 54 cm lett végül. Szóval emiatt ne izgulj!

Nekem is terhességi diabéteszem volt az elsõ babával. A 32. heti uh : BPD: 83mm, AC: 280mm, súly: 2000g. Én eddigre 7 kg-t híztam (összesen 9-et). Nekem is azt mondta a doki még az utolsó uh-n is, hogy arra számítsak, nagy lesz a baba. Igaz, hogy egy héttel túlhordtam, de 3000g és 54 cm lett végül. Szóval emiatt ne izgulj!
Szia! Nekem közel ilyen értékeim voltak a 32. héten, mint Neked, és 3650 grammos babát szültem. Szóval nincs miért aggódnod. És ha nagy baba lesz az sem baj, legyél rá nagyon büszke! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: ráadásul nála a méhlepény már 2. fokban érett volt ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megnyugattatok. A védõnõm szerint is rendben van minden, az elsõ babám csak egy picit volt ilyenkor kissebb és 3280 grammal született 41.3 hetesen.
Ezek teljesen jó méretek. Elsõ babámnál is ennyi volt és 3150-nel született, a mostani baba is kb ekkora volt, de nem mondta az orvos, hogy nagy lenne. Én is cukros voltam és vagyok most is, 8 kilónál tartok így az utolsó napokban és az orvos + a cukros stáb is tökéletesen elégedett velünk.
A kérdező hozzászólása: Nem, azt mondta, hogy nagy a baba, a határérték közelében van, így nagyon komolyan kell vennem a diétát (a cukromat rendszeresen mértem, 5.7 és 6.7 között van, tehát soha nem érte el a plafont), még inzulint is emlegetett, ha esetleg feljebb menne a cukor. de miért menne, ha odafigyelek, és mozgok (sétálok sokat a 2 évesemmel) is?
Azt mondta a doki, hogy azért kell diétáznod, mert akkor nagy lesz a babád? Vagy pontosan mit mondott? Nem csak arra mondta, hogy tartsd a diétát, hogy az utolsó idõben se legyen ebbõl gond?
16:16-os vagyok. Lemaradt a súly, ami 1930gr volt.
Nekem 31+6 hetesen az eredmények: BPD:84mm, AC: 269mm. 40+3 hétre született meg a lányom, cirka 3000g-mal. Ne aggódj, nem hiszem, hogy óriásbébid lesz.
A kérdező hozzászólása: csak nem értem, miért ijesztett meg a doki. Tartom a cukordiétát, a lepény érettsége is jó, ez nem azt jelenti, hogy minden rendben?
Szerintem nem nagy a babád! Most voltam 32 hetes uh-n. 32hét 3 napnál: BDP 89, 5mm AC: 311 mm FL: 62, 9mm 2482 gramm. Ezekbõl látszik, hogy nagy baba lesz, a dokim mégsem aggódik emiatt, nem mondott rá semmit.

Szerintetek tényleg nem lesz baja a babának, ha speciális fogamzásgátlót szedek szoptatás alatt?

A dokin esküszik a Cerazette-re, mert abban ugye nincs ösztrogén és minimális a hormontartalma. A betegtájékoztatóban viszont az van, hogy egy része bejut az anyatejjel a kicsi szervezetébe.Nem okozok ezzel neki bajt?

Legjobb válasz: Szoptatás alatt ez a fogamzásgátló van + Azalia. Ezeket nyugodtan lehet szedni, nem lesz baja a babának, sem a tejnek. Én is megvettem a Cerazette-et, aztán tovább is adtam, inkább máshogy védekeztünk. Feleslegesnek tartottam a gyógyszer szedését, úgy, hogy nincs naponta szex.

Szoptatás alatt ez a fogamzásgátló van + Azalia. Ezeket nyugodtan lehet szedni, nem lesz baja a babának, sem a tejnek. Én is megvettem a Cerazette-et, aztán tovább is adtam, inkább máshogy védekeztünk. Feleslegesnek tartottam a gyógyszer szedését, úgy, hogy nincs naponta szex.
Én semmit nem szednék be, mert hosszútávon okozhat gondot a babának mikor esetleg Õ akar gyereket és emiatt nem lehet Neki! Inkább máshogy próbáljatok védekezni.
Én Cerazette-t szedek, kb 11 hónapja. Progeszteront tartalmaz, amit egyébként is termel a szervezetünk, ez kell ugyanis a tejelválasztáshoz. Tehát valamennyi egyébként is bejutna a baba szervezetébe.
Arra figyelj ha esetleg csokkene a tejcsi, akkor ne szedd.Van akinel tejcsokkenest okoz. Szoptatas alatt jo meg az ovszer is .
A kérdező hozzászólása: Köszi a tapasztalatokat és a tippeket! Az elsõ levelet beszedem, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább. Amúgy a pont az óvszer miatt szedem. Nagyon feszélyez, amikor úgy vagyunk együtt, utálom, hogy a legjobb pillanatban erre kell figyelni. Nekem nagyon kedélyromboló. Ráadásul bennem a van a félsz a balesettõl... Szerintem vissza fogok menni a dokihoz amiatt a IDS miatt...

Ha hátsó falon tapad a lepény, hamarabb érezni a babát? Tényleg így van? 16 hetes leszek, de még semmi. Kezdek parázni, nem-e valami baj van.

Legjobb válasz: hátsó fali tapadásu a lepényem nekem.1 terhesség.a babám csak ugy éreztam a 19 hétig hogy a pocimra raktam a kezem,de akkor sem a rúgásokat hanem azt hogy mozgolodik odabenn,igaz azt már elég korán mert ugy 15 hetes lehettem.19 hetesen éreztem az elsõ rugást,vagyis ekkor figyeltem fel rá elõször.most meg már elég rendesen érzem.igazi kis eleven,mozgékony fickó.ne izgulj majd érezni fogod,és még néha zavaró is lesz,pl alvásnál. Boldog pocakosodást. 22 hetes km

hátsó fali tapadásu a lepényem nekem.1 terhesség.a babám csak ugy éreztam a 19 hétig hogy a pocimra raktam a kezem, de akkor sem a rúgásokat hanem azt hogy mozgolodik odabenn, igaz azt már elég korán mert ugy 15 hetes lehettem.19 hetesen éreztem az elsõ rugást, vagyis ekkor figyeltem fel rá elõször.most meg már elég rendesen érzem.igazi kis eleven, mozgékony fickó.ne izgulj majd érezni fogod, és még néha zavaró is lesz, pl alvásnál. Boldog pocakosodást. 22 hetes km
Nekem mellsõ fali és már 17. héten éreztem, igaz elég tompán. Majd a 18. héttõl folyamatosan. És van egy kis fölös a pocimon. Szóval sok mindentõl függ, hogy ki mikor érzi! Ha 6-7 hét múlva sincs még egyáltalán semmi mozgás, akkor kezdhetsz aggódni! Minden jót! És türelem! :)
Az egyáltalán nem baj ha még nem érzed a baba mozgását. Ha elsõ baba elõfordulhat, hogy csak a 20. héten fogod érezni a mozgását.Igaz, állítólag attol is függ, hogy milyen a testalkatod.Ne aggódj azért mert nem érzed a mozgását fogod hidd el. Nem törvényszerû , hogy a 16.héten érezni kelljen a babucit.Én még nem érzem vagyis nem vettem észre vagy nem figyeltem oda , viszont nem vagyok vékony sem. Neidegeskedj, légy nyugodt és meglátod, megfogod érezni a mozgását.Minden jót !
Nekem hátsó fali van, átlagos testalkatu vagyok.Már a 13.héten éreztem a buborékokat, a 14.héten ha rátettem a hasamra a kezem, a 15 héttõl pedig ha ülök v. fekszem már érzem rendesen a mocorgást, a férjem olyankor ráteszi a fülét a pocira és jókat mulatozik, azon amilyen hangok szûrõdnek ki.És már érzem, hogy oldalt fekvéskor "pöcköl" a babám. üdv.16 heteske

Az orvosok szerint nem lesz pici a fiam. Egy hónap múlva szülök, aki nagy babát szült természetes úton, hogy viselte? Tényleg sokkal nehezebb megszülni egy 3800-4000 grammos babát mint egy kisebbet?

Legjobb válasz: Mindkét fiam 4 kilóval született, természetes úton, így nincs összehasonlítási alapom, hogy egy kisebb babát milyen megszülni :) Nehéz volt és sokáig tartott mindkettõ, bár utóbbi harmadannyi idõ volt, de a legrosszabb az egészben a felépülés volt. Fogalmam sem volt róla, hogy ennyire megviseli a szervezetet egy szülés és hogy ennyi bajom lehet majd tõle. Ettõl függetlenül csodálatos dolog és nem csinálnám vissza, de azért jó lenne, ha nem csak a habos-babos-rózsaszín cukormázas oldallal foglalkozna minden és mindenki, hanem a nehézségekre is fel lehetne készülni és nem lenne tabutémaként kezelve az árnyoldal...

Mindkét fiam 4 kilóval született, természetes úton, így nincs összehasonlítási alapom, hogy egy kisebb babát milyen megszülni :) Nehéz volt és sokáig tartott mindkettõ, bár utóbbi harmadannyi idõ volt, de a legrosszabb az egészben a felépülés volt. Fogalmam sem volt róla, hogy ennyire megviseli a szervezetet egy szülés és hogy ennyi bajom lehet majd tõle. Ettõl függetlenül csodálatos dolog és nem csinálnám vissza, de azért jó lenne, ha nem csak a habos-babos-rózsaszín cukormázas oldallal foglalkozna minden és mindenki, hanem a nehézségekre is fel lehetne készülni és nem lenne tabutémaként kezelve az árnyoldal...
3100 volt a lányom, 3700 a fiam....nem volt különbség
Nekem is nagy babát mondtak 4 kiló felettit, ehhez képest 3250 lett a kislányom, pedig uh specialista vizsgált. Ne parázz!
1. attól mert azt mondják nem lesz pici nem biztos hogy úgy lesz:) több száz gramm tévedés is lehet. Nekem ellenkezõleg jósolták 3300 gramm körülinek a lányom és 4200 al született. 2. sok egyéb tényezõtõl is függ hogy nehéz e megszülni, nekem a 3300 grammos babámat tartott legtovább még a kitolás is elhúzódott mert a fejét nem úgy tartotta ahogy az a legideálisabb. Barátnõm 2700 grammos babáját vákuummal segítették ki hiába volt pici egyszerûen õ se jött jól valahogy.
A fiam 3900 grammal született, az elsõ igazi fájástól számítva 6 óra alatt. Nehéz volt persze, de én rosszabbra számítottam.
Nem nehezebb!!! A nagy a súlyánál fogva segít:)
Majd részletekben szülöd meg és a részeket késõbb összerakja az orvos.
Szia4Nálam fordítva volt, 3500 gramm körüli babára számított a dokim, belevitta spontán szülésbe, de sehogy nem haladtunk elõre, fájásgyenge voltam, nem tágultam sehová, végül teljesen kimerültem, így toltak be a mûtõbe, mert mint kiderült késõbb, nem tudott redesen beilleszkedni szegénykém..Szóval amikor a mûtõben kiemelték, a doki is csak nézett, hogy hát egy kicsit nagyobb a baba, mint amekkorára számított...végül 4330 grammos lett a lányom.A mérések csak saccolt értékek, még nálad is alakulhat akárhogyan.
Az én fiam is pontosan 4 kilóval született, noha jóval kisebbnek saccolták végig. Elsõ baba volt, röpke 3 és fél óra alatt lett meg! Igaz viszonyítási alapom még nincs, de szerintem sem befolyásolja a baba súlya a szülés nehézségét! Végülis nagyon örültem neki, mert könnyebb volt vele bánnom, mint egy pici, törékeny babával! Könnyû szülést kívánok! 34hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
18:56os, én 4-5 hét után még nagyon rosszul voltam... De csak pozitívan! Most készülünk a tesóra! :)
Barátnõm két napja szült, 3990 gramm és 58 centis fiúcskát. Õ azt mondta sokkal rosszabb, fájdalmasabb volt, mint az elsõ fiúnál. Hogy ez a súlya miatt van, vagy sem, azt nem tudom.
Nekem 4-5 hét volt katasztrófa, addig se állni sokáig, se menni, hajolni, üldögélni, borzalmas volt. Aztán utána napról napra jobb lett. Te szegény Neked viszont jó sokáig tartott. :( 18:56-os voltam
18:56, én vagyok az elõtted szóló. Meddig tartott a felépülésed? Én a 3. hónap végére tudtam újra járni...
Kisfiamat 4400 grammal és 37 buksi mérettel szültem meg természetes úton. Hála Istennek nem repedtem, de szép nagy gátmetszést csináltak. A szülés 14 órás volt ebbõl 3 órás a kitolási szak, nem volt egy fáklyás menet, de a felépülés utána nehezebb volt mint gondoltam.
Szinte mindegy, h mekkora súlya a babának, a fejátmérõ/fejkörfogat a döntõ. Ha a feje kint van, utána 1-2 nyomás és kész. A lányomat 4100-re becsülték, csak 3450-nel született ás 37 cm !!! fejkörfogattal. 4.5 óra kitolási szakasz, 2 óra varrás, senkinek nem kívánom.
4 es vagyok igen ez lemaradt nekem is hogy igaz hogy jóval hosszabb volt nekem is a kisebb súlyú baba, de a nagyobb viszont felszántott kívül belül mindenhol.:(
Az öt gyerekem közül három majdnem 4 kilós volt, kettõ csak 3550 g. Én nem igazán éreztem különbséget. De egy 2, 5-3 kilóshoz képest már van különbség szerintem.

Az tényleg azt jelenti ha nagyon ég a gyomrom már az elejétől kezdve akkor a babámnak nagy lesz a haja?

Legjobb válasz: Én négy babát szültem. Az elsõ hárommal nagyon égett a gyomrom az elejétõl kezdve és nagyon pici hajjal születtek. A negyedik babával csak a végén égett de mikor megszületett a többiekhez képest nagy haja volt. Úgyhogy én nem hiszek ebben:)

Én négy babát szültem. Az elsõ hárommal nagyon égett a gyomrom az elejétõl kezdve és nagyon pici hajjal születtek. A negyedik babával csak a végén égett de mikor megszületett a többiekhez képest nagy haja volt. Úgyhogy én nem hiszek ebben:)
Nekem is égett, és volt nagy haja a babámnak. Szerintem ez nagy hülyeség, mint sok minden jósolás féle a terheseknek
29.hétben járok, azt mondták az uh-n, hogy már nagy a haja a babámnak:) mégsem ég a gyomrom!
Szia! Nekem nem égett a gyomrom, csak a végefelé kétszer. A szüleim azzal szekáltak, hogy biztos kopasz lesz a baba. Amikor megszületett, egybõl azt kiáltottam fel, hogy van haja:) Amikor telefonáltam a szüleimnek, nekik is azt mondtam egybõl, hogy van haja a babának, nem is kevés:) Ez hülyeség! Nem a gyomorégéstõl függ a hajzat:)
Nekem végig iszonyatosan égett a gyomrom, mégis szinte kopaszon született a lányom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!