Találatok a következő kifejezésre: Tényleg lehet pótlékot (3 db)

Tényleg lehet családi pótlékot igényelni már a terhesség hatodik hónapjától?

Legjobb válasz: TGYÁSt lehet.(Terhességi és Gyermekágyi Segély)H családi pótlékot is,azt nem tudom,keress meg egy TB szakértõt...vagy ugorj be az illetékes TBhez!

TGYÁSt lehet.(Terhességi és Gyermekágyi Segély)H családi pótlékot is, azt nem tudom, keress meg egy TB szakértõt...vagy ugorj be az illetékes TBhez!
Nem tudom, honnan terjed a hír, családi pótlék a megszületett gyermek után jár. Idézem: "A családi pótlékot a gyermek születésétõl kezdõdõen kell igényelni a jogszabályban elõírt igazolások egyidejû bemutatása mellett az erre rendszeresített formanyomtatványon a Területi Államháztartási Hivatalnál."
Nekem is azt mondta a tb, hogy szülésig csak a táppénz van. Utána jön a tgyás, a gyed, az egyszeri juttatás, a csp majd a gyes.

Tényleg lehet postán is benyujtani az egyszeri anyasági támogatásra és a családi pótlékra az igénylést?

És ha igen,hogyan?

Legjobb válasz: Igen benyújthatod postán is, mi az igénylõlapot személyesen vettük fel, aztán kitöltve postáztuk mert 3 órát kellett volna várni , de nézd meg a Magyar Államkincstár honlapján hátha letölthetõ. Az eredeti anyakönyvi kivonat már nem kell hozzá, már nem pecsételnek, viszont a TB-nél kell ott pecsételnek ( GYÁS, GYES, GYED igénylésekor )

Igen benyújthatod postán is, mi az igénylõlapot személyesen vettük fel, aztán kitöltve postáztuk mert 3 órát kellett volna várni , de nézd meg a Magyar Államkincstár honlapján hátha letölthetõ. Az eredeti anyakönyvi kivonat már nem kell hozzá, már nem pecsételnek, viszont a TB-nél kell ott pecsételnek ( GYÁS, GYES, GYED igénylésekor )
Igen, benyújtható, az államkincstár honlapjáról minden letölthetõ, viszont készülj fel, hogy így több idõ, mire megkapod a pénzt. Nekem sem volt más válsztásom, így postán igényeltem. Mindenbõl másolat kell, anyakönyvi kivonatból is, viszont az orvosi igazolásból, miszerint x alkalommal megjelentél terhesgondozáson az eredeti. Én ebbõl másolatot tettem és küldték is a hiánypótlási felszólítást, így 3 hónap lett, mire megkaptam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ajánlott levélként add föl!
Még nem került a Parlament elé, de remélem leszavazzák.
Vihar elõtti csend van most a részükrõl. Nagyon felháborítónak találom, hogy egyáltalán az eszükbe jutott. Hogy merjünk így babát vállalni. Azért egy fizetésbõl nem lehet megélni, jól jön az a 2 év gyed. Arról nem is beszélve, hogy a kisgyereknek az elsõ 3 évben leginkább az anyukájára van szüksége. Vérlázító!
Bocs, hogy offolok, de TELJESEN iGAZAD VAN!!!4 gyerekes anyuka
Sziasztok! Én most vagyok 25 hetes terhes, a védõnõ adott nekem a 2009-es évre gyermekek után járó ellátásokról szóló papírt, ami ha jól átolvastuk akkor igazából nem változott szinte semmit csak annyit hogy felemelték a GYED max. határát.Ami 100.100-
FELHÁBORÍTÓ amit terveznek, és nagyon úgy néz ki, hogy idéntõl bevezetik!! Mégis, hogyan éljen meg egy család a GYES-bõl, megadóztatott családiból 2 évig?!? Vagy menjen vissza az anyuka dolgozni, de a bölcsödehiány miatt ezt lehetetlenné tették!! Annak persze könnyû, aki ezeket a törvényeket hozza, hiszen a villa ablakából minden annyira másként néz ki nem?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!