Találatok a következő kifejezésre: Tényleg létezik zaj (1 db)

Tényleg létezik fehér zaj?

Legjobb válasz: Aki nem hisz a létezésében annak ajánlom hogy vegye meg dvd-n és a menüpontok között ott van egy kis videócska arról a házaspárról akik ezt az egészet elindították és be is mutatnak igazi hangfelvételeket! Üdv:Szabolcs

Aki nem hisz a létezésében annak ajánlom hogy vegye meg dvd-n és a menüpontok között ott van egy kis videócska arról a házaspárról akik ezt az egészet elindították és be is mutatnak igazi hangfelvételeket! Üdv:Szabolcs
"A fehérzaj olyan, hangtechnikában használatos véletlenszerû zaj, amire igaz az, hogy a teljes vizsgált frekvenciatartományban (emberi érzékelõ esetén 20Hz – 20kHz) a hangnyomásszintje állandó." Ez a sistergés, vagy TV esetében a "hangyák háborúja". Amire te gondoltál az valószínûleg a "Fehér zaj" címû filmben tapasztalt jelenség, ami szerint a fehérzajból felismerhetõ, túlvilági eredetû jelek érzékelhetõk. Ezt a jelenséget tudományosan nem sikerült egyértelmûen igazolni. Pszichológusok szerint ez attól van, hogy az emberi agy - hasonlóságot keresõ tulajdonsága miatt - a véletlenszerû zajból ismerõs, értelmesnek tûnõ jeleket képez. Tehát a véletlenszerûségben az agy keres összefüggést. Olyan, mint a "tintapaca teszt": a sötét foltokból mindenki másmilyen ismerõs alakot lát ki.
Már bocsi az elõzõ válaszolónak, de ha figyelmesen nézted volna a filmet, akkor tudnád, hogy sikerült nekik igazolni. Azért is készült a film... igen, létezik, de vitatják
Nekem egyszer sikerült ilyen üzenetet rögzíteni. Valahogy így szólt: "Brékó-brékó, keresem a nyolcázhetvenhármas Józsit!"


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a t (idő) képlete a szabadesésnél?

nem a lefelé/fölfelé hajítottnál, hanem a sima szabadesésnél, 0-ás kezdősebességgel
v=a*t
s=a*t^2/2
t=?

1

Mi a különbség a mágnes 2 pólusa között? Mi az a különbség ami miatt vonzzák és az azonosak taszítják egymást? Elektromágnesnek is van északi és déli pólusa?

2

Hány bárium-, illetve fluoridionra bontható szét 500g bárium-fluorid?

Köszönöm a válaszokat, ha lehet, levezetve kérném a megoldásokat!

1

Üdv! PC hangszóró + jackdugó = zsebhangszóró? .

Egy kis hangszóróból szeretnék csinálni egy olyat, amit a telefonomba bedugva működtethetek. (Merthogy minek?...)

Ohmra figyeltem. Annyi kéne, hogy a jack-dugó két kimenő kábele közül melyik a negatív, melyik mi, tudom, hogy a sztereó fülesnél a legalsó egység a negatív, a fölötte lévők a két pozitív megy a két fülesbe. De csak két kábel jön ki a dugóból. Hogy is van ez?

6

Milyen tudományos folyóiratokat olvastok?

8

Miért tesszük forróolajba a húst? Miért tesszük hideg vízbe a a húst? ( pl. húslevesnél )

Ez a biológia házifeladatom kérdése (: A Kérdésre a válasz a fehérjékhez kapcsolódik kérem szépen a segítségeteket.

6

Nagyon nem vágom a fizikát és valaki segítene? Elmagyarázná bővebben?

1, Mit értünk egyenes vonalú egyenletes mozgás alatt? 2.Mi a sebesség meghatározása,képlete,mértékegysége? 3.Rajzolja meg a egy kezdő sebességgel rendelkező egyenes vonalú egyenletesen mozgás, gyorsulás idő , sebességi idő és az út idő diagrammját. 4.Egy személyképkocsi a sebességét 10 s alatt 20m/sról 30m/sra növeli.Mekkora a gyursulása? Mekkora utat tesz meg a mozgás ezen időszakban?

3

Mi az a szimmetrikus egyenlet/ hogyan kell megoldani?

Van egy egyenlet, ami elvileg szimmetrikus:

6*4^x+6*9^x=13*6^x

Ez mitől szimmetrikus?
Sajnos még az egyszerűbb szimmetrikus egyenleteket sem tudom megoldani, vagy egyáltalán megkülönböztetni a többitől.

A válaszokat előre is köszönöm! :)

2

Mi az a relatív prím?

3

A részecskegyorsítókban milyen frekvenciát használnak gyorsításhoz?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!