Találatok a következő kifejezésre: Tényleg létezik zaj (1 db)

Tényleg létezik fehér zaj?

Legjobb válasz: Aki nem hisz a létezésében annak ajánlom hogy vegye meg dvd-n és a menüpontok között ott van egy kis videócska arról a házaspárról akik ezt az egészet elindították és be is mutatnak igazi hangfelvételeket! Üdv:Szabolcs

Aki nem hisz a létezésében annak ajánlom hogy vegye meg dvd-n és a menüpontok között ott van egy kis videócska arról a házaspárról akik ezt az egészet elindították és be is mutatnak igazi hangfelvételeket! Üdv:Szabolcs
"A fehérzaj olyan, hangtechnikában használatos véletlenszerû zaj, amire igaz az, hogy a teljes vizsgált frekvenciatartományban (emberi érzékelõ esetén 20Hz – 20kHz) a hangnyomásszintje állandó." Ez a sistergés, vagy TV esetében a "hangyák háborúja". Amire te gondoltál az valószínûleg a "Fehér zaj" címû filmben tapasztalt jelenség, ami szerint a fehérzajból felismerhetõ, túlvilági eredetû jelek érzékelhetõk. Ezt a jelenséget tudományosan nem sikerült egyértelmûen igazolni. Pszichológusok szerint ez attól van, hogy az emberi agy - hasonlóságot keresõ tulajdonsága miatt - a véletlenszerû zajból ismerõs, értelmesnek tûnõ jeleket képez. Tehát a véletlenszerûségben az agy keres összefüggést. Olyan, mint a "tintapaca teszt": a sötét foltokból mindenki másmilyen ismerõs alakot lát ki.
Már bocsi az elõzõ válaszolónak, de ha figyelmesen nézted volna a filmet, akkor tudnád, hogy sikerült nekik igazolni. Azért is készült a film... igen, létezik, de vitatják
Nekem egyszer sikerült ilyen üzenetet rögzíteni. Valahogy így szólt: "Brékó-brékó, keresem a nyolcázhetvenhármas Józsit!"


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Bear Grylls hogyan marad életben?

Helósztok. Most kezdtem nézni Bear Grylls műsorait, és láttam, hogy egy részen belül evett nyers szívet, és nyers májat, egy tetemből. Hogy lehet, hogy nem szed össze semmilyen férget, ami pár nap alatt kicsinálja?:| Előre is köszi a válaszokat.

7

Mire jó a bionika?

Érdemes bionikát tanulni? Mire mehetek vele a későbbiekben? Mihez kell, mire jó?

7

Hol tanuljuk először a mikrolitert, mint mértékegységet?

2

Ismeritek azt az anyagot amiből a fekete dobozt csinálják?

Tudjátok, az mindig egybenmarad. Csak azt nem értem hogy miért nem tudják az egész repülőt abból az anyagból csinálni.

4

A víznek miért 4 C° -on van a legsűrűbb állapota?

1

A szervezet és a sejtek öregedéskor miért veszítenek víztartalmukból?

2

Milyen nyelvtanulási módszerek vannak diszlexiások és diszgráfiások számára felnőtt korban?

tűz

2

Most mit csináljak? Sürgős

Durrogó, kopogtató zajra lettünk figyelmesek, és arra gondoltunk hogy a napkollektor a zaj forrása.
Majd a pincében megnéztük hogy a víz hány fokos, az egyik oldalon 60 körüli, a másikon meg 170 fok körüli (ahonnan halljuk a durrogást)
Már elindítottuk a fűtést is, meg a fürdőkádba engedünk forró vizet. A napkollektor szerelők nem veszik fel a telefont.

3

A szubatomi részecskéknél mindig jelen van az adott részecske ellentéte is?

2

Megijedtem. Ez mi lehetett?

Van egy takaró huzatom, ami nem teljesen műszálas, de az is van benne jócskán. Az előbb azzal takaróztam, de mivel nem voltam fáradt, nem találtam a helyemet, ezért fészkelődtem és forgolódtam. Egyszer kicsit felemeltem egy részen pár mm-re az anyagot, és azt vettem észre, hogy... világít, de komolyan. Majdnem úgy, mintha ott felejtettem volna a telefonomat, csak kevésbé fényesen. Ezt először csak alig egy mp-ig láttam, mert gyorsan elengedtem a takarót, aztán döbbentemben megint ugyanúgy fölemeltem. De ahogy megláttam ugyanazt úgy megijedtem, hogy le is rútam magamról a takarót, és felkapcsoltam a villanyt.
Először arra gondoltam, hogy feltöltődött a sok forgolódástól, és ahhoz van köze, aztán bogárra tippeltem, végül pedig arra, hogy megőrültem (:D). Szerintetek mitől volt és mi volt az? 15/L

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!