Találatok a következő kifejezésre: Tényleg ki várni az (2 db)

A túlhordást ki hogyan élte meg lelkileg? Nekem kicsit elkeserítő, hogy nem tudom, mennyit kell még várni, illetve hogy itt aztán tényleg a pocaklakó az úr! :D Nagyon szeretném elkerülni a beindítást.

Legjobb válasz: Uhh, kétheti túlhordás, azért az ilyen nagyon kemény lehet.:( Remélem nekem nem lesz ennyi, nagyon megértem ha sírva jöttetek ki a rendelõbõl. Jaj, hát a rokonok, családtagok "egyben vagy még" kérdése az aztán tényleg idegtépõ, én már mondtam a férjemnek, még egy ilyen telefon, és kikapcsolom a mobilom. Erre õ küldött egy körüzenetet a családtagoknak, hogy hagyjanak minket békén, mert feltétlen szólunk mindenkinek, amint lesz valami. És mi a reakció?:) Ugyanúgy hívnak, csak "más" ügyben, és mellesleg a végén megkérdezik, mi újság. Tudom, jót akarnak, de én megfogadtam, ha megszülök, két dolgot nem fogok megkérdezni soha kismamától: 1. Mennyit híztál? 2. Még egyben?

A kérdező hozzászólása: Uhh, kétheti túlhordás, azért az ilyen nagyon kemény lehet.:( Remélem nekem nem lesz ennyi, nagyon megértem ha sírva jöttetek ki a rendelõbõl. Jaj, hát a rokonok, családtagok "egyben vagy még" kérdése az aztán tényleg idegtépõ, én már mondtam a férjemnek, még egy ilyen telefon, és kikapcsolom a mobilom. Erre õ küldött egy körüzenetet a családtagoknak, hogy hagyjanak minket békén, mert feltétlen szólunk mindenkinek, amint lesz valami. És mi a reakció?:) Ugyanúgy hívnak, csak "más" ügyben, és mellesleg a végén megkérdezik, mi újság. Tudom, jót akarnak, de én megfogadtam, ha megszülök, két dolgot nem fogok megkérdezni soha kismamától: 1. Mennyit híztál? 2. Még egyben?
Szia! Két éve, pont a mai napra voltam kiírva. 09, 29-én született meg a fiam. Az elsõ napokat még jól viseltem, aztán amikor már 1/2 óránként csörgött a telefon, és hívtak barátok, ismerõsök, távolabbi rokonok, hogy miért nem jeleztük még mindig a pici érkezését, na akkor már sírtam a telefonban, hogy még mindig nem szültem meg. A doki poénkodott, hogy biztosan nem akar szûz kisfiú lenni, de amikor már beléptünk a mérlegbe és még mindig sehol, hát nagyon elkeseredtem. Mérgemben telezabáltam magam sütivel, csokival, és egyéb nassolni valókkal. A terhesség vége is elég rosszul sült el, sürgõsségi császáros volta (már amennyiben 41+6 naposan sürgõsséginek számít), sokkot kaptam, vérnyomás gondjaim voltak, ....stb. De így két év távlatából azt mondom, hogy a következõ babámat is inkább hordjam túl 1-2 héttel, minthogy elõbb szülessen és koraszülött legyen. Kitartás! Már közel a vége!
Szia! Nehezen. Mikor szerdán mondta az orvosom, hogy "csak" pénteken indítja, mert akkor lesz már 9 nap a túlhordás, én elsírtam magam. Imádtam a pocakosságot, bármikor újrakezdeném, de a vége felé, nyár közepén, a 41. hétenmár nyûgös voltam egy kicsit. Persze mindent megér a kisfiam és alig vérom, hogy újra pocakot növesszek. Sok boldogságot és kitartás! 26 hónapos nagy fiú anyukája
Én 42 hétig voltam kismama. Imádtam kismama lenni, de az utolsó 2 hetet senkinek nem kívánom. Augusztus vége 50 fok...áááá! kétnaponta nst, ahol mindig lelombozott a dokim, hogy semmi jele a szülésnek. Sírva jöttem ki a rendelõbõl. Elég nehéz volt, de túléltem. Nekem indították, de császár lett a vége.
Szia! Én május 28-ra voltam kiírva, ehhez képest június 13-án szültem. Néha már én is sírva fakadtam majdnem, mert mindig zárva volt a méhszáj. Végül az utolsó este egyszercsak elfolyt a magzatvíz... Tudom, hogy nehéz, de türelem, mostmár csak napok vannak hátra. Ja, amit még nagyon utáltam, az az ismerõsök és családtagok mindennapos kérdése, hogy: "Na, egyben vagy még? Mi újság?" - na ettõl a falra tudtam volna mászni.
41 hét 1 napra szültem. Már 36 hetes koromtól azt mondták, hogy várhatóan hamarabb szülök. Már minden NS-re úgy mentünk, hogy vittük a cuccot. Aztán mikor hazaértünk:" hát te???"Na ez idegesített csak igazán. meg mikor mondják, hogy "ne idegeskedj!" Csak tengtem-lengtem, nem mertem sehova menni a kórházon kívül. Aztán befektettek és még aznap éjjel beindult a szülés. Akkor nehéz volt minden nap, de visszagondolva csak mosolygok már rajta. 11 hónapos tökmag anyucija
Május 15re voltam kiírva, 20.án született meg a pici. Ahhoz képest, végig azt mondták, hogy kora szülött lesz, mert gyorsan öregszik a méhlepény Már alig vártam, hogy kibújjon május 21.én indították, volna burokrepesztéssel, de a kisasszony meg gondolta magát, aznap délelõtt az nst 1 db fájást sem mutatott, 2 óra múlva magától beindult. 4, 5 óra alatt meg lett a pici
Mindkettõt túlhordtam. Lelkileg nem viselt meg, mert tudtam, hogy ha kórházban vagyok már, akkor ott biztos helyen vagyok. A második is csak azért volt rossz, mert addig amíg bent feküdtem, másfél hétig, nem láthattam a kisfiamat, amikor pedig hazamentünk, alig ismert meg.

Tényleg ki kell várni az egyéves sikertelen próbálkozást mielőtt különféle vizsgálatokra küldik az embert?

Legjobb válasz: Nem kell, de érdemes, mielõtt bármiféle rásegítést kapsz. Hátha összejön :-)

Nem kell, de érdemes, mielõtt bármiféle rásegítést kapsz. Hátha összejön :-)
Szerintem igen, de ez gondolom dokitól is függ. Az én nõgyógyászom két évet mondott. :( De ha hamarabb szeretnéd, beszéld meg az orvosoddal, hátha...
Attól is függ hány éves vagy. 35 éven túl már félév sikertelen probalkozás után elkezdõdhetnek a kivizsgálások. Elõször a férfit érdemes, mert az egyszeri és egyszerû;-)
Nekem sem várta ki a doki, de nálam ki is derült hogy nincs is peteérésem stb.Tehát nem hülyeség kivizsgáltatni magad ha pár hónap után nem jön össze.
mindenképp várd ki mert ha esetleg néha is van peteérésed akor is sikerülhet magadtol tehesbe esni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!