Találatok a következő kifejezésre: Tényleg ki várni (4 db)

Tényleg ki kell várni a 30 napot a jogosítvány kézhez kapásához?

Fõleg olyan emberek válaszát várom, akik mostanában (az elmúlt félévben, de legalábbis 2014-ben) vizsgáztak autóvezetésbõl. Az okmányirodában is azt mondták, és interneten is 30 napot írtak mindenhol, amivel nincs is problémám, csak arra vagyok kíváncsi, hogy ez a 30 nap mennyire komolyan 30 nap? Mekkora az esélye, hogy ha július 21-én intéztem az okmányirodában a dolgokat, akkor még augusztus 20-a elõtt (de inkább augusztus 15-ére) megérkezik a jogosítványom?

Legjobb válasz: Legfeljebb 30 nap míg megkapod. Ennél több nem nagyon lesz.

Legfeljebb 30 nap míg megkapod. Ennél több nem nagyon lesz.
Miért kellett volna kapnia ideiglenes jogsit? Elsõ jogsinál ha jól tudom amúgy sem kaphat ideiglenes jogsit.
HOGY HOGY SZÜKSÉG LENNE RÁ? KELLETT KAPNOD IDEIGLENES JOGSIT, NEM?
én 19 nap alatt kaptam kézhez, de mindenkinél változó
Már vártam ezt a kérdést...
Nekem tavaly valami 27-28. napon jött meg a megújított jogsim.
A kérdező hozzászólása: Nem türelmetlen vagyok, csak az érdekel, hogy augusztus 20-a elõtt kapom-e meg, vagy utána. Mert szerencsésen pont augusztus 20-ra esik a 30. nap. Egyáltalán nem az érdekel, hogy minél elõbb meglegyen, hanem inkább az, hogy ne kelljen több mint 30 napot várnom rá, mert augusztus közepe-vége felé már szükségem lenne rá.
Nem lesz az harminc nap. Az maximum harminc nap. De ne légy türelmetlen. Az az utcán sem jó tanácsadó.
Maximum 30 nap ha azon túlesõ kapsz egy matricát vagy egy plüss macit
Az elsõvel egyetértek. Nekem 10 nap alatt jött meg.
nem jól tudod

Tényleg ki kell várni az egyéves sikertelen próbálkozást mielőtt különféle vizsgálatokra küldik az embert?

Legjobb válasz: Nem kell, de érdemes, mielõtt bármiféle rásegítést kapsz. Hátha összejön :-)

Nem kell, de érdemes, mielõtt bármiféle rásegítést kapsz. Hátha összejön :-)
Szerintem igen, de ez gondolom dokitól is függ. Az én nõgyógyászom két évet mondott. :( De ha hamarabb szeretnéd, beszéld meg az orvosoddal, hátha...
Attól is függ hány éves vagy. 35 éven túl már félév sikertelen probalkozás után elkezdõdhetnek a kivizsgálások. Elõször a férfit érdemes, mert az egyszeri és egyszerû;-)
Nekem sem várta ki a doki, de nálam ki is derült hogy nincs is peteérésem stb.Tehát nem hülyeség kivizsgáltatni magad ha pár hónap után nem jön össze.
mindenképp várd ki mert ha esetleg néha is van peteérésed akor is sikerülhet magadtol tehesbe esni.

A túlhordást ki hogyan élte meg lelkileg? Nekem kicsit elkeserítő, hogy nem tudom, mennyit kell még várni, illetve hogy itt aztán tényleg a pocaklakó az úr! :D Nagyon szeretném elkerülni a beindítást.

Legjobb válasz: Uhh, kétheti túlhordás, azért az ilyen nagyon kemény lehet.:( Remélem nekem nem lesz ennyi, nagyon megértem ha sírva jöttetek ki a rendelõbõl. Jaj, hát a rokonok, családtagok "egyben vagy még" kérdése az aztán tényleg idegtépõ, én már mondtam a férjemnek, még egy ilyen telefon, és kikapcsolom a mobilom. Erre õ küldött egy körüzenetet a családtagoknak, hogy hagyjanak minket békén, mert feltétlen szólunk mindenkinek, amint lesz valami. És mi a reakció?:) Ugyanúgy hívnak, csak "más" ügyben, és mellesleg a végén megkérdezik, mi újság. Tudom, jót akarnak, de én megfogadtam, ha megszülök, két dolgot nem fogok megkérdezni soha kismamától: 1. Mennyit híztál? 2. Még egyben?

A kérdező hozzászólása: Uhh, kétheti túlhordás, azért az ilyen nagyon kemény lehet.:( Remélem nekem nem lesz ennyi, nagyon megértem ha sírva jöttetek ki a rendelõbõl. Jaj, hát a rokonok, családtagok "egyben vagy még" kérdése az aztán tényleg idegtépõ, én már mondtam a férjemnek, még egy ilyen telefon, és kikapcsolom a mobilom. Erre õ küldött egy körüzenetet a családtagoknak, hogy hagyjanak minket békén, mert feltétlen szólunk mindenkinek, amint lesz valami. És mi a reakció?:) Ugyanúgy hívnak, csak "más" ügyben, és mellesleg a végén megkérdezik, mi újság. Tudom, jót akarnak, de én megfogadtam, ha megszülök, két dolgot nem fogok megkérdezni soha kismamától: 1. Mennyit híztál? 2. Még egyben?
Szia! Két éve, pont a mai napra voltam kiírva. 09, 29-én született meg a fiam. Az elsõ napokat még jól viseltem, aztán amikor már 1/2 óránként csörgött a telefon, és hívtak barátok, ismerõsök, távolabbi rokonok, hogy miért nem jeleztük még mindig a pici érkezését, na akkor már sírtam a telefonban, hogy még mindig nem szültem meg. A doki poénkodott, hogy biztosan nem akar szûz kisfiú lenni, de amikor már beléptünk a mérlegbe és még mindig sehol, hát nagyon elkeseredtem. Mérgemben telezabáltam magam sütivel, csokival, és egyéb nassolni valókkal. A terhesség vége is elég rosszul sült el, sürgõsségi császáros volta (már amennyiben 41+6 naposan sürgõsséginek számít), sokkot kaptam, vérnyomás gondjaim voltak, ....stb. De így két év távlatából azt mondom, hogy a következõ babámat is inkább hordjam túl 1-2 héttel, minthogy elõbb szülessen és koraszülött legyen. Kitartás! Már közel a vége!
Szia! Nehezen. Mikor szerdán mondta az orvosom, hogy "csak" pénteken indítja, mert akkor lesz már 9 nap a túlhordás, én elsírtam magam. Imádtam a pocakosságot, bármikor újrakezdeném, de a vége felé, nyár közepén, a 41. hétenmár nyûgös voltam egy kicsit. Persze mindent megér a kisfiam és alig vérom, hogy újra pocakot növesszek. Sok boldogságot és kitartás! 26 hónapos nagy fiú anyukája
Én 42 hétig voltam kismama. Imádtam kismama lenni, de az utolsó 2 hetet senkinek nem kívánom. Augusztus vége 50 fok...áááá! kétnaponta nst, ahol mindig lelombozott a dokim, hogy semmi jele a szülésnek. Sírva jöttem ki a rendelõbõl. Elég nehéz volt, de túléltem. Nekem indították, de császár lett a vége.
Szia! Én május 28-ra voltam kiírva, ehhez képest június 13-án szültem. Néha már én is sírva fakadtam majdnem, mert mindig zárva volt a méhszáj. Végül az utolsó este egyszercsak elfolyt a magzatvíz... Tudom, hogy nehéz, de türelem, mostmár csak napok vannak hátra. Ja, amit még nagyon utáltam, az az ismerõsök és családtagok mindennapos kérdése, hogy: "Na, egyben vagy még? Mi újság?" - na ettõl a falra tudtam volna mászni.
41 hét 1 napra szültem. Már 36 hetes koromtól azt mondták, hogy várhatóan hamarabb szülök. Már minden NS-re úgy mentünk, hogy vittük a cuccot. Aztán mikor hazaértünk:" hát te???"Na ez idegesített csak igazán. meg mikor mondják, hogy "ne idegeskedj!" Csak tengtem-lengtem, nem mertem sehova menni a kórházon kívül. Aztán befektettek és még aznap éjjel beindult a szülés. Akkor nehéz volt minden nap, de visszagondolva csak mosolygok már rajta. 11 hónapos tökmag anyucija
Május 15re voltam kiírva, 20.án született meg a pici. Ahhoz képest, végig azt mondták, hogy kora szülött lesz, mert gyorsan öregszik a méhlepény Már alig vártam, hogy kibújjon május 21.én indították, volna burokrepesztéssel, de a kisasszony meg gondolta magát, aznap délelõtt az nst 1 db fájást sem mutatott, 2 óra múlva magától beindult. 4, 5 óra alatt meg lett a pici
Mindkettõt túlhordtam. Lelkileg nem viselt meg, mert tudtam, hogy ha kórházban vagyok már, akkor ott biztos helyen vagyok. A második is csak azért volt rossz, mert addig amíg bent feküdtem, másfél hétig, nem láthattam a kisfiamat, amikor pedig hazamentünk, alig ismert meg.


Megéri várni . Tényleg szeret? Kinek higyjek?

Van egy fiú aki nagyon tetszik és ö azt mondja h én is neki. De nem tudom h mi lesz bel?le mert suliban szoktunk beszélni de akkor ott vannak a többiek is és úgy minden más . De amikor négy szem közt akkor meg tök jó minden . Meg elmegy akkor meg simogat. Meg van egy másik fiú akivel tök jól kijövök és látta h hülyülünk mg minden és amikor elment mellettünk akkor meg úgy nézett minket meg amikor 2 beszéltünk akkor meg kérdezte h mi van a másik gyerekkel. Meg msnen is mondta h szeret. De 1 évvel id?sebb vagyok nála, ez nagyon gáz szerintetek? És sokan mondják h másik fiú jobb lenne mert normálisabb, de nm hiszek nekik mert én ezt a fiút nagyon szeretem. Meg egyik haverunknak mondta h lehet h lesz köztünk valami.

Legjobb válasz: Szerintem probald meg mind2vel a dolgot. Ne verd at oket, de probald meg melyikkel jobb. Mind2vel beszeld meg ezt es valaszd azt akivel minden jobb.DE ujra mondom hogy ezt MINDKETTOJUKKEL BESZELD MEG!!! S fogod erezni hogy mi a helyzet...remelem segithettem:D

Szerintem probald meg mind2vel a dolgot. Ne verd at oket, de probald meg melyikkel jobb. Mind2vel beszeld meg ezt es valaszd azt akivel minden jobb.DE ujra mondom hogy ezt MINDKETTOJUKKEL BESZELD MEG!!! S fogod erezni hogy mi a helyzet...remelem segithettem:D
Hány évesek vagytok? Amúgy ez nem szerelem. Ez még csak próbálkozás arra, hogy utánozzátok a felnõtteket.
Elozo vagyok, hany eves vagy/vagytok?
Az elso vagyok, csak amig irtam meg irtak:)
Most kirõl kérdezed, hogy szeret-e? Meg ki az, akinek hinned kellene, vagy sem? A srác véleményt mondott, nem tényt. Vagy neked nincsen véleményed, nem is tudod, neked, mi volna a jó, és ezért jársz fel ide?
A kérdező hozzászólása: én 15 ö 14 éves de mind a ketten kora vének vagyunk mindenki ezt mondja. Az elsõ fiúról beszéltem. A második fiú csak barátnak érzem és nm többnek. Egész nap csak az elsõ fiúra tudok gondolni máson nem is jár az agyam és amikor ott van a annyira zavarba jövök.
Te sehol sem vagy koravén, ha ezek után itt kérdezõsködsz. Sõt, kifejezetten éretlen vagy még, de nem baj, mert ki kell ezt is tanulni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!