Találatok a következő kifejezésre: Tényleg ki fizetni (11 db)

Ezt most tényleg ki kell fizetnem?

Egy ismerősünk vendégségbe hívott magához, egy határ melletti kis településen lakik, és nekünk eszünkbe sem jutott, hogy az androidos telefonunk (a férjemé, és az enyém is) rá fog csatlakozni a szomszédos ország telefonos hálózatára. Ma amikor kézhez kaptuk a telefonszámlát azt hittem, hogy dobok egy hátast az összeg láttán :(( A szolgáltató azt mondja, hogy lehet részletfizetést kérni, de akkor is nagyon bosszantó, hogy nem is hagytam el az országot és mégis fizessek mert külföldi hálózatot használt a telefon. Volt valaki már ilyen helyzetben? Köszönöm a válaszokat!!

Legjobb válasz: A telefon kiírja, hogy melyik hálózaton van és sms-t is küld hogy mi a helyzet. Ez ki kell fizetni.

A telefon kiírja, hogy melyik hálózaton van és sms-t is küld hogy mi a helyzet. Ez ki kell fizetni.
Ott lehet nem ér át. Én Ausztria mellet lakom és van ahol kiírja a telefon, hogy T-mobile A van ahol nem pedig közelebb vagyok. A Telenor-os telefonom pedig a házban nem küld sms-t, de ha odébb megyek pár 100 méter kiírja , hogy üdvözlünk a ONE hálózatán, de le lehet tiltani. Õk nem fogják elnézni neked azt hogy ott voltak a gyerekek és te nem nézted meg. Elsõ voltam.
Így van, kaptál sms-t, hogy "Üdvözli önt a xxx hálózat stb stb", a teló külön is kijelzi a roamingot. És ez nem androidos dolog, egy butafonon is ugyanúgy látod. Részvétem, de mindent megtettél, hogy figyelmen kívül hagyd. Egyébként nem kell a határig menni a roamingoláshoz, nekem sokszor átkapcsol szerb hálózatra a határtól 5-10 km-re is.
A kérdező hozzászólása: Sokan voltunk a vendégségbe, plussz a gyerekek is ott voltak, eszembe nem jutott a telefonomat nézegetni ... Ráadásul a férjem rendszerint jár arra a településre munka ügyben, és még soha nem volt ilyen probléma, ezért sem értem ... köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Igen, én is sejtem, de azért próba szerencse alapon írok egy kérvényt és beviszem, hátha lesz valami ... tudom, hogy nem mentség, hogy nem figyeltem, tényleg eszembe sem jutott a telefonom ... mindenesetre jó drága ebédmeghívás volt :(
A kérdező hozzászólása: Hát érdemes volt megpróbálni!! A Roming felét elengedte a Telenor!!!! Rég ügyfelek vagyunk :)
Gratula! Ez érdekes fejlemény, nem nagyon nézem ki a szolgáltatókból, hogy egy régi ügyfél becsesebb lenne számukra egy földigilisztánál.

Kollégiumot tényleg ki kell majd fizetnem egész évre?

Olvasom az egyetemi kollégium honlapján, hogy mivel a férőhely is egy évre szól, így a fizetési kötelezettség is. Ettől eltérni a tanulói jogviszony megszűnése után lehet.

Legjobb válasz: Dehogy, havonta kell fizetni.

Dehogy, havonta kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Az, hogy havonta kell fizetni az ok, nem is ezt kérdeztem. Hanem, hogy ki kell-e fizetni mindenáron, még ha le is mondom a kollégiumot? (Nem egybe természetesen, hanem minden hónapban)
Nálunk ez úgy van, hogy a május-június nem mondható le, de a többi igen, de a mi kolin elég népszerû, tudják pótolni a hiányt. Ebbõl következõen el tudom képzelni, hogy van ilyen koli, ahol nem lehet lemondani 1 hónapot se.

UPC direct műholdas tv lemondásakor ha nem adom vissza a beltérit akkor tényleg ki kell fizetni?

Azt mondta az ügyfélszolgálat hogy 20 ezer Ft-ot kell fizetnem ha nem tudom visszaadni, függetlenül attól hogy ellopták-e vagy bármi miatt nem tudom visszaadni. De már 2 éve folyamatosan náluk voltam, más szolgáltató ilyenkor nem kér vissza semmit. Illetve mit kezdenek egy régi set top boxxal ami ennyi üzem után már majdnem selejt?

Legjobb válasz: És Te mit kezdenél vele? :D

És Te mit kezdenél vele? :D
Minden szolgáltató vissza kéri. A digi még a tányért és a kábelt is. Amúgy meg mit kezdenél vele? Úgy se menne csak az õ kártyájukkal.
A kérdező hozzászólása: De õk mit kezdenek vele? Mert tõlem ellopták... tehát nincs is már nálam.
Oda adják valaki másnak.
A kérdező hozzászólása: Újjat adnak az új elõfizetõknek szóval ezért nem értem ezt.
Tévedés.


Idén kezdtem el a főiskolát, és ha kiszeretnék íratkozni tényleg ki kell fizetnem a tanulmányi díjat?

Egyik ismerősöm mesélte, hogy ő ugyanezt tette, igaz másik iskolában, és fél év után, ő leadta a kiíratkozási lapot, és nem kellett fizetnie semmit.

Legjobb válasz: Szerzõdés szerint az eddig felhasznált képzési idõ 50%-t kell visszafizetni. Azonban most olyan hírek terjengenek, hogy az elsõ két félévben abba lehet hagyni a képzést bármi következmény nélkül. De ez csak a hónap végén fog kiderülni, mert elvileg akkor fog befejezõdni a hallgató szerzõdés módosítása.

Szerzõdés szerint az eddig felhasznált képzési idõ 50%-t kell visszafizetni. Azonban most olyan hírek terjengenek, hogy az elsõ két félévben abba lehet hagyni a képzést bármi következmény nélkül. De ez csak a hónap végén fog kiderülni, mert elvileg akkor fog befejezõdni a hallgató szerzõdés módosítása.

Tényleg ki kell fizetni a kísérőknek is a 3900. -Ft-os napijegyet a Vidámparkban?

El szeretnénk menni a vidámparka az ötéves kisfiammal. Az apukája ül fel vele arra, amire nem ülhet fel még egyedül, de kísér?vel igen. Én csak nézem ?ket és tologatom az öthónapos kislányomat. Nekem miért kell ezért 3900.-Ft-ot fizetnem??? :o(

Legjobb válasz: Mert a Vidám Park szerzõdési feltételeiben ez szerepel. Pontosan azért, hogy a családokat ebbõl a szempontból is jól megfosszák anyagi javaiktól. Még csoport esetén sincs kísérõjegy. Nemhogy család esetén! Hazánkban szerintem ezen nem kell fennakadni... :(

Mert a Vidám Park szerzõdési feltételeiben ez szerepel. Pontosan azért, hogy a családokat ebbõl a szempontból is jól megfosszák anyagi javaiktól. Még csoport esetén sincs kísérõjegy. Nemhogy család esetén! Hazánkban szerintem ezen nem kell fennakadni... :(
Mert ez egy ilyen ország. Nincs tekintettel semmire, de azt amúgy elvárja, hogy mindenki õt segítse. De ez mûködik télen a mûjég pályán is. Én ott, elõtte mint rokkant parkolhattam ingyen ha vittem a lányomat, de bebocsájtást csak pénzért. Pedig a hülye is látta, hogy "ritkán" korcsolyázom. Ez van! Ez van?
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint én nagyon naív vagyok, mert azt gondolotam hogy még Magyarországon is csak olyan szolgáltatásért kell fizetni (az már más kérdés, hogy mennyit), amit igénybe vesz az ember. Ezek szerint tévedtem! Ez hihetetlen! Már kezdek kételkedni abban, hogy kis országunkban egyáltalán léteznek még olyan fogalmak, mint "tisztességes hasznon" ill. "tisztességes üzlet". Vidámparkba mindenesetre végül is nem mentünk! :o( Nem tudom, hogy mi abban a jó üzlet, hogy így valószínûleg egy csomó család inkább nem megy el a Vidámparkba. Ha én kereskedõ lennék, biztos adnék kísérõjegyet. De úgy látszik a Vidámparkban nem hallottak arról, hogy a kevesebb sokszor több! :o( Marhák.

Tavaly letelt az önkéntes magánnyugdíjnál a 10 évem. Úgy tudom, hogy 10 év után ki lehet venni a hozamot. Hogy lehet kiszámolni hogy az kb mennyi lehet? És tényleg nem kell semmit fizetni utána?

AEGON.

Legjobb válasz: A hozam valóban adómentes,de érdemes a kivét elõtt felvilágosítást kérni a pénztártól,hogy mennyi is az összeg. A mostani gazdasági válság miatt lehet,hogy nagyon kevés.A hozamot nem te számolod ki,hanem a pénztár közli annak összegét.Az éves egyenlegközlõdön, amit évente meg kellet kapnod,mindig közlik,hogy mennyi a tõke és mennyi a hozam összege. A tõkébõl nem szabad (kivéve,ha nagy szükség van a pénzre)kivenni 1ft-ot sem,mert az már adóköteles+11%-os eü.hozzájárulást is kell fizetni az összeg után.

A hozam valóban adómentes, de érdemes a kivét elõtt felvilágosítást kérni a pénztártól, hogy mennyi is az összeg. A mostani gazdasági válság miatt lehet, hogy nagyon kevés.A hozamot nem te számolod ki, hanem a pénztár közli annak összegét.Az éves egyenlegközlõdön, amit évente meg kellet kapnod, mindig közlik, hogy mennyi a tõke és mennyi a hozam összege. A tõkébõl nem szabad (kivéve, ha nagy szükség van a pénzre)kivenni 1ft-ot sem, mert az már adóköteles+11%-os eü.hozzájárulást is kell fizetni az összeg után.
Ki lehet venni, de jelenleg 2 okból nem érdemes. 1. a válság miatt lehet, hogy az is alacsony 2. ennyivel kevesebb pénz fog tovább kamatozni, és kevesebb pénznek a kamata is kisebb

A baross utcában a szobába jöhetnek a látogatók vagy ki kell menni a folyosóra a gyerekágyas osztályról? A piciket ablakon mutatják vagy megfoghatják a rokonok? Tényleg van egy vagy két ágyas szoba amiért külön kell fizetni? Augusztusba fogok szülni.

Legjobb válasz: Igen,ki kell menni a szobából,be nem mehet senki.A kicsit ki lehet vinni,de szólnak hogy vidd vissza a szobába.De senki nem viszi vissza,csak szólnak mert ez a kötelességük.Valóban van egy szoba a csecsemõsök mellett,hogy milyen azt nem tudom,de úgy hallottam,hogy már hónapokkal azelõtt le van foglalva.

Igen, ki kell menni a szobából, be nem mehet senki.A kicsit ki lehet vinni, de szólnak hogy vidd vissza a szobába.De senki nem viszi vissza, csak szólnak mert ez a kötelességük.Valóban van egy szoba a csecsemõsök mellett, hogy milyen azt nem tudom, de úgy hallottam, hogy már hónapokkal azelõtt le van foglalva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, akkor megnyugodtam hogy a családtól nem lesz elzárva a pici arra a 3-4 napra.

Ha a diploma megszerzése után kimegyek külföldre, ki tudom fizetni a tandíjat? Ha valamely szomszédos országban élek, akkor ott tényleg csak a képzés időtartamát kell ledolgoznom?

A gimnázium után gyógyszerészetet szeretnék tanulni. Mivel ez félévente nagyjából 750 000 Ft, mindenféleképpen állami támogatásos helyre mennék (feltéve, hogy bekerülök oda) Nos, ugyebár ebben az esetben alá kell írnom a hallgatói szerz?dést, és nekem ehhez kapcsolódóan lenne néhány ötletem és kérdésem. Arra gondoltam, mi lenne, ha a diploma megszerzése után kimennék nyugatra (esetemben New York és Párizs játszanak), és ott összegy?jtenék annyi pénzt, amennyi elég lenne a tandíj visszafizetésére. Ha (mostani) kamatokkal együtt számolok, akkor az 8 150 000 (kb). Ezt a pénzt szépen félretenném, és ha valamilyen csoda folytán még akkor is élne ez a szerz?dés, amikor vissza kéne fizetnem az összeget, odaadom, vigyék. Ez a tervem els? része. Szerintetek kivitelezhet?? Ha igen, legjobb ill. legrosszabb esetben nagyjából mennyi id? alatt tudnék ennyit félretenni? A másik: Elolvastam a hallgatói szerz?dést, és az egyik pont szöget ütött a fejembe (3, c) "A hazai munkaviszony id?tartama teljesítésének számításakor a [...] szomszédos államokban él? magyarokról szóló törvény hatálya alá tartozó személy esetében a származási országában teljesített, társadalombiztosítási jogviszonyt eredményez? munkavégzésre irányuló jogviszonyt kétszeres mértékben kell figyelembe venni." Arról, hogy ki min?sül szomszédos országban él? magyarnak, ezt találtam:

Legjobb válasz: Ha ennyit nem tudsz félretenni erre akkor nincs értelme kint élned. Õszintén nem hiszem, hogy a Szerb vagy Román fizetés jobb lenne mint a magyar így szerintem sok értelme nincsen. Az meg, hogy csak ott laksz papíron nem elég, bejelentett munkahelyednek kell lennie.

Ha ennyit nem tudsz félretenni erre akkor nincs értelme kint élned. Õszintén nem hiszem, hogy a Szerb vagy Román fizetés jobb lenne mint a magyar így szerintem sok értelme nincsen. Az meg, hogy csak ott laksz papíron nem elég, bejelentett munkahelyednek kell lennie.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy ott még annál is kevesebbet keresnék, mint itthon, de éppen ezért szeretnék elõbb Amerikába vagy Franciaországba kimenni. Ami a lakcímes dolgot illeti, a lakcím ahhoz kell, hogy határon túli magyarnak számítsak, és így legalább lenne lehetõségem arra, hogy a diploma megszerzése után odakinn csak öt évet dolgozzak le. (Egyszóval meglenne a munkaviszony, csak nem most... De nem is hiszem, hogy 17 évesen szükségem lenne munkahelyre, ezért úgy gondolom, félreérthettük egymást). És végül oda nem is annyira a pénz miatt szeretnék kimenni, egyéb okom van rá.
Ingyen csak a 0.facebook.com van, de az meg egy butított [email protected]
A kérdező hozzászólása: Ja ok! Azt én is ismerem és az tényleg az, de azért köszi. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!