Találatok a következő kifejezésre: Tényleg kell menni az (16 db)

SOTE szemklinikán hogy megy a szemműtét? Édesanyámat kellene elvinni. Azt mondta, nincs időpont, oda kell menni, és megcsinálják. Zöld hályog ( ha jól emlékszem) van rajt, arra akarnak " ablakot" vágni. Ez tényleg így megy?

Egy másik ismerősömnek hasonló műtétje volt, de neki be is kellett feküdnie egy éjjelre, meg egyéb vizsgálatokat is csináltak, hogy egyáltalán bírná-e, pedig ő privát csináltatta. Valahogy nekem ez sántít...Feleslegesen nem szívesen utaznánk közel 200 km-t.

Legjobb válasz: Szerintem ez nem igaz. Manapság mindenhol idõpont van még ott is ahol fizetsz. Apukámnak szürkehályogja van meg még egyéb probléma is a szemével és óriási várólista van. Mondjuk õ fizetõsre ment de itt kell 1-2 hónap mire megmûtik. Mert pl kapott szemcseppet amit használnia kell a szemnyomása miatt. Vissza kellett mennie hogy megnézzék használ e, de nem használt, írtak újat és még volt egy csomó vizsgálat. Még a vizsgálatok idõpontját is levélben kapta. A mûtéti idõpont is levélben jött és küldtek mellette egy papírt hogy vérvételre kell mennie, meg voltak mit kell nézetni, csatolnia kell egy igazolást a háziorvostól hogy 1 hónapon belül nem volt más mûtétje mert különben nem mûtik meg. És megírták reggel hányra kell bent lennie, és késõ délután fog zárójelentést kapni.Szóval jobb ha telefonálsz elõtte egyet.Ha Pécsen ilyen tömeg van akkor gondolom máshol sem jobb a helyzet.

Szerintem ez nem igaz. Manapság mindenhol idõpont van még ott is ahol fizetsz. Apukámnak szürkehályogja van meg még egyéb probléma is a szemével és óriási várólista van. Mondjuk õ fizetõsre ment de itt kell 1-2 hónap mire megmûtik. Mert pl kapott szemcseppet amit használnia kell a szemnyomása miatt. Vissza kellett mennie hogy megnézzék használ e, de nem használt, írtak újat és még volt egy csomó vizsgálat. Még a vizsgálatok idõpontját is levélben kapta. A mûtéti idõpont is levélben jött és küldtek mellette egy papírt hogy vérvételre kell mennie, meg voltak mit kell nézetni, csatolnia kell egy igazolást a háziorvostól hogy 1 hónapon belül nem volt más mûtétje mert különben nem mûtik meg. És megírták reggel hányra kell bent lennie, és késõ délután fog zárójelentést kapni.Szóval jobb ha telefonálsz elõtte egyet.Ha Pécsen ilyen tömeg van akkor gondolom máshol sem jobb a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Már többször mondtam anyámnak, hogy pontosan beszélje meg az orvossal. De csak azt hajtja, hogy oda kel menni, és megcsinálják. Én is így gondolom. Majd kiderül. Bár neki lenne igaza...

Tényleg lehet a 38. hét után tüdőszűrőre menni? Mert a védőnő azt mondta el kell mennem és hogy elvileg a 38. hét után már lehet! 38+4 hetes km

Legjobb válasz: Nekem is ezt mondták, mennem is kellett, mentem is :) És semmi baja nem lett a babának:) de amúgy ez nekem tök új, az elsõ terhességemnél nem volt ilyen..

Nekem is ezt mondták, mennem is kellett, mentem is :) És semmi baja nem lett a babának:) de amúgy ez nekem tök új, az elsõ terhességemnél nem volt ilyen..
nekem is lejárt a tüdõszürõm és még dolgoztam, a dokim kifejezetten megtiltotta, hogy elmenjek(7 hetes terhes voltam).Terhesség alatt nem ajánlatos menni.Érdekes nekem a védõnõ is azt mondta, hogy nem kell menni, nem is kérdezte tõlem soha senki, hogy voltam e.
Ezt én sem hallottam. De én sem mennék, ha lehet ha nem, Ha akkor sem lehet menni amikor még csak pár hetes az ember, pedig jóval a tüdõ alatt van akkor a baba, de 38 hetesen már õ is látszódhat a röntgenképen...bocsi ha hülyeség, de több sugárzás éri mint mikor még pár milliméter. Nem? Szerintem is a dokiddal beszélj!
Nekem nem kellett mennem... Kérdezd meg a dokidat, hogy tényleg kell e ??
Még ezt nem hallottam, hogy menni kell tüdöszürüre terhesen....
Ha az elsõ válaszolót leszûrték így nagy pocival, akkor biztos lehet, a röntgen asszisztens biztos tudta, hogy babát vár.
Én semmiképp se mennék. Ha kell, ha nem. Sokat tanultam a sugárzásokról (szakmám miatt).
Szia! Hát ez érdekes. Én voltam tüdõszûrõn adminisztrátor, de kismamák és szoptatós anyukák nem mehettek be!!! Ma voltam fogdokinál, õ azon nevetgélt, hogy milyen hülyeség, hogy a kiskönyvben ott van a tüdõszûrõs rész is, miközben terhesen nem lehet röntgeneztetni...
Ez szerintem olyan dolog, mint a fogászati szûrés a kiskönyvbe. Van, aki kéri, van, ahol nem foglalkoznak vele, hogy voltál-e. Kérdezz rá a dokinál, hogy feltétlenül muszáj-e, mert vannak aggályaid. De milyen gubanc lehet belõle szülés után, ha nem mész el? Ezt nem értem. Olyanról már hallottam, hogy ha valakinek nem jön meg a szülésig valamilyen véreredménye (talán a streptococcus), akkor a babát beoltják születése után, de tüdõszûrõrõl még nem hallottam.
ÁÁÁ az elsõ vagyok...na de épp ez a lényeg hogy már a baba nagyon nagy!!!! egy újszülöttet is megröntgenezhetnek ha olyan problémája van, és nem lesz tõle semmi baja!! Épp ez a lényeg!! ha kisterhesen mész, na az károsító télleg. Nekem az elsõ terhességemnél volt ez hogy májusban elmentem szakmám miatt tüdõszûrésre és ekkor volt a kisfiunk 4-5 hetes szóval még épphogy beágyazódott. Emiatt akkor el is küldtek genetikai tanácsadásra ahol nem találtak nagy kockázatot emiatt mivel a mindent vagy semmit idõszakában történt a sugárzás. Semmi baja nem volt, nincs és nem is lett :) szerencsére...
A kérdező hozzászólása: 2.nak:Nekem a védõnõ mondta hogy el kell mennem mert a kiskönyvbe is beírják voltam e meg az eredményt mert ha nincs meg a tüdõszûrõ nem is tudom mit mondott vm.gubanc lesz az a lényeg úgyhogy el kell mennem!
A kérdező hozzászólása: oké, köszi akkor megkérdem a dokit is mielött elmegyek!
A kérdező hozzászólása: Akkor jó ha nektek se lett bajotok belõle!Azért kell mennem mert a tavalyi eredmény már lejárt.Kedden van tüdõszûrõ akkor leszek 39+2 hetes de mi van ha most hétvégén megszülök és nem jutok el tüdõszûrõre.Akkor mi lesz?Mert elég sokat jóslózok stb..bármikor beindulhat a szülés!
Én tuti nem mennék... Ahova én járok oda ki is van írva, h várandós anyukáknak TILOS!!!!! A végén jársz már, majd elmész ha meglesz a baba, nem hiszem, h az a pár nap sokat számítana!!!! 28 h pocis

Tényleg kell havonta menni az egészséges rendelésre kisbabával?

Legjobb válasz: szia, A védõnõ fog hozzá menni hetente. 2, 3, 4 hónapos korában kap oltást, + amit te szertnél beadatni neki (rota vírus ellen, krupp ellen, stb...). Én nem tudok róla, hogy más miatt vinni kellen. Ilyenkor kitöltik a kiskönyvét, és érdeklõdnek a fejlõdésérõl, valamint kicsit megvizsgálják, hogy minden rendben van e. 5 perc az egész.

szia, A védõnõ fog hozzá menni hetente. 2, 3, 4 hónapos korában kap oltást, + amit te szertnél beadatni neki (rota vírus ellen, krupp ellen, stb...). Én nem tudok róla, hogy más miatt vinni kellen. Ilyenkor kitöltik a kiskönyvét, és érdeklõdnek a fejlõdésérõl, valamint kicsit megvizsgálják, hogy minden rendben van e. 5 perc az egész.
A hatodik hónaptól neked kell vinned a rendelésre, azt hiszem 2 éves koráig mindenképp.Érdemes idõpontot kérni, mert a piciket azért elõre szokták venni. Mi még most is járunk, igaz már csak 2-3 havonta, de a lányom már 3, 5 éves.

Holnap kell mennem magzatvízvételre az I. sz. Nőgyógy. Klinikára! A védőnő azt mondta hogy először beszélgetés lesz utána esetleg uh. és csak utána döntik el hogy tényleg kell- e magzatvizet venni! Ez tényleg így van?

Legjobb válasz: Szerintem igen, nem rögtön szúrnak. Elõször beszélgetésbõl próbálják felmérni, mennyi a valószínûsége egy esetleges rendellenességnek, aztán megnézik ultrahanggal, hogy látnak-e bármi gyanút. Ha nem látnak, biztosan nem szúrnak feleslegesen, hiszen annak vetélési kockázata is van. De ha esetleg szúrni akarnának, nem muszáj belemenni, hanem több helyen csinálnak vérvételbõl tesztet, ami nagy valószínûséggel kimutatja, hogy van-e valami rendellenesség. Igaz, ez pénzbe kerül (25-30 ezer Ft.), de szerintem akkor célszerû csak alávetni magad a szúrásnak, ha ennek pozitív lenne az eredménye. Én megcsináltattam, mert több volt a magzatvizem, ami esetlegesen rendellenességre utalhat, a quartett-teszt eredménye negatív lett (80%-os pontosság kb.) így nem szúrattam meg magam. 4 hónapos egészséges kislányom van! :)

Szerintem igen, nem rögtön szúrnak. Elõször beszélgetésbõl próbálják felmérni, mennyi a valószínûsége egy esetleges rendellenességnek, aztán megnézik ultrahanggal, hogy látnak-e bármi gyanút. Ha nem látnak, biztosan nem szúrnak feleslegesen, hiszen annak vetélési kockázata is van. De ha esetleg szúrni akarnának, nem muszáj belemenni, hanem több helyen csinálnak vérvételbõl tesztet, ami nagy valószínûséggel kimutatja, hogy van-e valami rendellenesség. Igaz, ez pénzbe kerül (25-30 ezer Ft.), de szerintem akkor célszerû csak alávetni magad a szúrásnak, ha ennek pozitív lenne az eredménye. Én megcsináltattam, mert több volt a magzatvizem, ami esetlegesen rendellenességre utalhat, a quartett-teszt eredménye negatív lett (80%-os pontosság kb.) így nem szúrattam meg magam. 4 hónapos egészséges kislányom van! :)
Szia!Én is holnap megyek, de én már csak az eredményemért!!!!!! :) )) Ennek a menete az, hogy holnap beadod a paírjaidat, felveszik az adataidat és utánna megcsinálják az ultrahangot és azután találkozol a dokival, elmondja hogy mit lát, mit ajánl, kérdezhetsz és válaszol!nekem volt magzatvíz vizsgálatom is!Sajna!Rossz élmény!De legalább nem hívtak vissza!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A 2. kválaszolótól kérdezném, hogy fájt-e neki??????
Szia! Nem tudom, hogy az én válaszom kisegít-e. Nekem túlhordás miatt kell magzatvízvételre járnom 2 naponta. Nem fáj, csak kellemetlen. Legyenek az izmaid annyira lazák amennyire ilyen helyzetben tudsz erre koncentrálni, és akkor nem fog fájni. Ha viszont nem túlhordás miatt mész, akkor sajna nem tudom mi a helyzet. Sok sikert!
Szia, nem írtad hány hetes vagy, minket is mindenáron el akartak küldeni a sotén magzatvíz mintavételre. Ez a kórháznak marha jó üzlet mert majdnem 300e (!) forintot kapnak egy ilyen vizsgálat után! Nekünk elrontották a 18. heti genetikai UH-t mert a hölgyike végig telefonálta az egészet, marhára nem figyelt oda. Végül elmentünk egy 4D-s genetikai UH-ra és kiderült nem kell magzatvíz mintavétel. Tudom, hogy ez az egyetlen amibõl 100%-ban kiderül milyenek a kromoszómák, de nekem sajna az a tapasztalatom, hogy sokszor csak a pénz miatt csinálják. Azt tudom, hogy utána 1-2 napig feküdni, pihenni kell! Sok sikert és boldog babavárást!
Szia!A 2. válaszoló vagyok!Nem volt kellemes érzés!!!Volt aki futottt utána, de volt olyan is aki 1órát üldögélt még ott a padon!Köztük én is!én utána 3 napig fel sem tudtam kelni az ágyból, még ha akartm volna is!azóta se jobb a helyzet!Már szinte semmit nem tudok otthon csinálni, és nem azért, h "Sajnáltassam" magam!utána 1-2 hétig szúrt, feszült fent a méhem teteje, azt hittem szétrepedek!Ez az én történetem?de van aki azt mondja, h áááááá semmiség!Szerintem meg mégis valami!nagyon sokan nem vállalják!Én se akartam!!
ja!És EGÉSZSÉGES KISLÁNYOM LESZ!GYÖNYÖRÛ SZÉP!4 d-n megnéztük!

Jövő héten kell mennem először Nst-re, a dokim tényleg megnézi utána az eredményt? 36. héten van még egy kenet levétel, azt az nst után megcsinálja?

Legjobb válasz: Streptococcus-sztori: a doki azt mondta, hogy terhesseg kozben felesleges antibiotikum kurat tartani, ami 1-2 hetig tart, mert ahogy abbahagyom elkezdenek majd egybol szaporodni ismet a bacik, szulesig meg nem kellene vegig szedni, az sem jo. Megbeszeltuk, hogy a szules elso apro jelere behuzok a korhazba, mert villamszulest vartak tolem (az elso babam is harom ora vajudas utan szuletett, a masodik babak meg gyorsabbak, raadasul nyilt a mehszajam is). Nah, a kiiras elott egy hettel rendszeres kemenyedeseim voltak, bementem a korhazba ejszaka, ket ujjnyira vegig nyitva voltam, de fajasok nem voltak, igy megbeszeltem az ugyeletessel, hogy reggel a sajat dokimhoz visszajovok. Akkor mar kemenyedeseim sem voltak. Vegul kaptam meg tole ket napot, hazamehettem, de vissza kellett mennem inditott szulesre. Ket nappal kesobb mar 1333as volt a mehszaj, igy megkaptam az elso antibio injekciot, majd masfel oraval kesobb a masodikat, majd ujabb masfel oraval kesobb a doki inditotta a szulest burokrepesztessel es oxytocint kaptam folyamatosan. Osszesen ket ora volt igy az inditas+vajudas+kitolas. A babatol vettek vert ket nappal kesobb, nem talaltak bacit nala, 3. napon johettunk is haza. Egyebkent ha van streptococcus az meg nem jelenti azt, hogy inditott lesz a szules, mert egy normal hosszusagu vajudasnal boven van 3-4 ora arra, hogy lemenjen az antibiotikum kura (2 injekcio szunettel). De sejtette a doki, hogy nalam nem lenne ido, ha magatol indulna a baba, foleg, hogy ennyire nyitva voltam, ezert nem mert kockaztatni. Egyebkent terhesgondozason meg mindig azt mondta, hogy ne aggodjak miatta, mert nem szokott a strepto gondot okozni, szules utan meg azt mondta, hogy csunya dolgokat is csinalhat, ha nem kap sem az anya, sem a baba antibiotikumot. (Jah, igen: ha nincs ido szules alatt beadni, akkor a baba kap antibiotikumos kezelest egybol szuletes utan, de jobb szules alatt, mert az nem terheli a baba szervezetet.). Bocsi, hogy hosszu voltam.

Streptococcus-sztori: a doki azt mondta, hogy terhesseg kozben felesleges antibiotikum kurat tartani, ami 1-2 hetig tart, mert ahogy abbahagyom elkezdenek majd egybol szaporodni ismet a bacik, szulesig meg nem kellene vegig szedni, az sem jo. Megbeszeltuk, hogy a szules elso apro jelere behuzok a korhazba, mert villamszulest vartak tolem (az elso babam is harom ora vajudas utan szuletett, a masodik babak meg gyorsabbak, raadasul nyilt a mehszajam is). Nah, a kiiras elott egy hettel rendszeres kemenyedeseim voltak, bementem a korhazba ejszaka, ket ujjnyira vegig nyitva voltam, de fajasok nem voltak, igy megbeszeltem az ugyeletessel, hogy reggel a sajat dokimhoz visszajovok. Akkor mar kemenyedeseim sem voltak. Vegul kaptam meg tole ket napot, hazamehettem, de vissza kellett mennem inditott szulesre. Ket nappal kesobb mar 1333as volt a mehszaj, igy megkaptam az elso antibio injekciot, majd masfel oraval kesobb a masodikat, majd ujabb masfel oraval kesobb a doki inditotta a szulest burokrepesztessel es oxytocint kaptam folyamatosan. Osszesen ket ora volt igy az inditas+vajudas+kitolas. A babatol vettek vert ket nappal kesobb, nem talaltak bacit nala, 3. napon johettunk is haza. Egyebkent ha van streptococcus az meg nem jelenti azt, hogy inditott lesz a szules, mert egy normal hosszusagu vajudasnal boven van 3-4 ora arra, hogy lemenjen az antibiotikum kura (2 injekcio szunettel). De sejtette a doki, hogy nalam nem lenne ido, ha magatol indulna a baba, foleg, hogy ennyire nyitva voltam, ezert nem mert kockaztatni. Egyebkent terhesgondozason meg mindig azt mondta, hogy ne aggodjak miatta, mert nem szokott a strepto gondot okozni, szules utan meg azt mondta, hogy csunya dolgokat is csinalhat, ha nem kap sem az anya, sem a baba antibiotikumot. (Jah, igen: ha nincs ido szules alatt beadni, akkor a baba kap antibiotikumos kezelest egybol szuletes utan, de jobb szules alatt, mert az nem terheli a baba szervezetet.). Bocsi, hogy hosszu voltam.
igen, nekem megnézte, de nem valami nagy kielemzéses dologra gondolj, látja rögtön ha ránéz a helyzetet....cervix vagy mi az a kenet, lehet elõtte, lehet utána helyenként változhat
Megnezi a doki, ha kozben nincs is a kornyeken, de elokeritik a dokit meg mielott eljonnel. A szuleszno mondjuk ugyanugy tudja ertekelni az nst-t, mint a doki, de egy dokinak ala kell irnia mindenkeppen. Legalabbis a Margit korhazban ez igy volt. Ha nem volt bent a fogadott dokim, akkor az ugyeletes dokival iratta ala a szuleszno, de nem johettem el alairatlan nst-s papir nelkul. Ugy emlekszem, hogy a 36. heten vettek kenetet, akkor neztek, hogy van-e streptococcus-om. Volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, és látja majd a dokim az nst-bõl hogy lesz-e elõbb szülés, vagy, hogy jármon kell-e gyakrabban?Meg ilyenek.
A kérdező hozzászólása: Aha, második válaszoló ez nekem így lett kerek.Még nem voltam soha nst-n és nagyon köszönöm, hogy részletesen leírtál mindent.És ilyet pl.hogy C2100 meg hasonlók, tehát a méhszáj állapotát jelzõ számokat, majd a kenetvételnél mond a doki?
Igen, vagy akkor, ha csak siman vizsgalja a mehszajadat, akar kenetvetel nelkul is.
Kedves 2. válaszoló! Végül is mi lett a streptococcu-al? Nagyon érdekelne!
Hajat... bocs
Vagy ha még mindig fenntartásid vannak, jelezd a dokinak, hogy megvan (nem fog hülyének nézni, nyugi, mivel orvos, meg fogja érteni. amúgy is, ennél sokkal cifrábbakat szoktak tõlük kérdezni a betegek) és nem lesz így gond. sok sikert!
Hajam nem érdemes festeni menszesz alatt, mert sokkal kevésbé hatnak a színezõanyagok.
Nem igaz, miért ne szabadna? attól hogy menstruálsz? nekem is akkor gyökérkezelték a fogam, amikor menstruáltam. annyi, hogy itt is, ott is vérzel egy kicsit. nem akkora a vérveszteség sem a foghúzás sem menstruáció során, hogy veszélyes volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!!!Csak azért kérdeztem meg mert egyik ismerõsöm ezt mondta de akk megnyugottam
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!!!
Jaj Istenem. Csak egy pici logika kellene. Azt nem hiszem, hogy abszolut kizárt lenne, legfeljebb csak nem ajánlják. Mert ha mestruálsz, közben vért vesztesz, és a foghúzás után is vérzel egy ideig, nem? Na most, azt nem tudhatod elõre, mennyi ideig fog vérezni húzás után. Van akiknek akár órákig. És vannak olyan emberek, akiket a menstruációs vérzés és a foghúzás utáni vérzés bizony ledönthet a lábáról, és esetleg elájul vagy valami. Gondolom ezért nem ajánlott. Ez egyénfüggõ. Van aki bírja, van aki nem. Saját tapasztalat, hogy mikor menstruáltam, a vége fele jártam már, és sajnos aranyerem lett, és ugye amiatt is véreztem egy kicsit még pluszba. Nekem a kettõ együtt elég volt ahhoz, hogy elájuljak.
Nem.
Nem.
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondta a védõnõ, oda menjek holnap és ott kell fizetni a 9000 ft-ot. Akkor a kórház veszi le a vért?
Írtam Neked privátba, amúgy minden ok. :)

Június 21-én leszek 18 éves. Terhes vagyok 2 és fél hónapja, édesanyámnak még nem mertem elmondani. De én azt hallottam, hogy nélküle is elmehetnék orvoshoz. Csak, hogy én nem tudom milyen orvoshoz kell mennem. és hogy tényleg mehetek-e szülö nélkül?

Legjobb válasz: Nagyon helyes, hogy megszülöd. Remélem, boldog család lesztek. Hát azért lepõdtem meg, hogy nem tudod, mert manapság a lányok nagy része jóval 17-18 éves kora elõtt felkeres egy (gyermek)nõgyógyászt, ilyen-olyan okokból. Vagy ha nem, ennyi infót akkor is összeszednek, ha máshonnan nem, a netrõl. De viszont így örülök, hogy tudtam segíteni. :)

Nagyon helyes, hogy megszülöd. Remélem, boldog család lesztek. Hát azért lepõdtem meg, hogy nem tudod, mert manapság a lányok nagy része jóval 17-18 éves kora elõtt felkeres egy (gyermek)nõgyógyászt, ilyen-olyan okokból. Vagy ha nem, ennyi infót akkor is összeszednek, ha máshonnan nem, a netrõl. De viszont így örülök, hogy tudtam segíteni. :)
Nõgyógyászhoz és szerintem mond el neki
A kérdező hozzászólása: értem.. de míg nem töltöttem be a 18at nélküle nem is mehetek se nõgyógyászhoz? ha el is mondom neki nem érne rá velem jönni mert nagyon sokat dolgozik..:/
mondd el neki. rá fog érni.
Nõgyógyászhoz elmehetsz bármilyen ügyben szülõ nélkül is. Nem igaz, hogy ennyi idõsen errõl még nem hallottál... De ha terhes vagy, akkor arról elõbb-utóbb a családod is tudomást szerez, akkor is, ha nem mondod meg nekik, gondolom, ez logikus. Ja és a legfontosabb tanácsom: mindenképpen tartsd meg a gyereket!! Az abortusz a legundorítóbb, leggonoszabb tett, amit ember elkövethet.
A kérdező hozzászólása: nem is vetetném el soha nem tudnék "megölni egy életet" aminek ráadásul én fogom adni azt.:) de amúgy igen ennyi idõsen nem hallottam semmi ilyesmirõl.. mivel még nem volt dolgom nõgyógyászaton és olyan ismerõsöm sincs aki ennyi idõs és terhes.. sõt még idõsebb ismerõsöm sincs aki terhes...
Mindenképp mond el anyukádnak! Akkor is ha sokat dolgozik és ezért elmaradt egy pár anya-lánya beszélgetés, és akkor is ha nem kimondottan õszinte a viszony köztetek. Lehet, hogy elõször kicsit ideges lesz, de õ is anya, és meg fog érteni. Másrészt meg tényleg el kell menni a nõgyógyászhoz, hiszen az elsõ ultrahangos vizsgálatokon derül ki, hogy minden rendben van e a babával!

Tényleg lelki sérült lesz a babám? Vissza kell mennem dolgozni és muszáj bölcsibe adnom a gyereket, mert az egyik nagyszülő távol van, a másik még aktív dolgozó. Másra pedig végképp nem számíthatok.

Legjobb válasz: Nem lesz lelki sérült, ne aggódj. :) Külföldön 3, van ahol max. 6 hónap az anyukáknak az ellátás, utána mennek vissza dolgozni.

Egy ismerõs anyuka u.így volt, az elsõ pár hét volt nehéz (de sztem az késõbb is az), most már azt mondja nagyon jó, rengeteget fejlõdött a babája mert a nagyobbaktól mindenfélét elles, csak néz hogy honnan tud dolgokat. Másrészt rendszert vitt a gyerkõc életébe, elõtte sok volt a nyügi, kicsi lakásban laknak és nem tudta magát lefoglalni, rosszul evett, alig aludt, stb. Most jó az étvágya, magától megy lefeküdni vacsi után, átalussza az éjszakát, egyszóval bejött nekik. Biztosan nem lesz lelki sérült a babád. Kevés gyerek van aki egyáltalán nem bírja a bölcsit (hallottam már ilyet), de az úgyis kiderül és a gondozók szólni fognak ha más megoldást kell találni.
Kulcsosgyerek az általában már iskoláskorú, azokra mondták régen.. :) Bölcsisekre és ovisokra ez nem is illenék... :)
Nem lesz lelki sérült, ne aggódj. :) Külföldön 3, van ahol max. 6 hónap az anyukáknak az ellátás, utána mennek vissza dolgozni.
Nem lesz lelkiserult, foleg hogy 13 honapos. Ennyi idosen mar szocializalodnak, keresik a masik gyerek tarsasagat. Neked nehezebb lesz, mint neki.
Itt kulfoldon csak fel evig, max 9 honapig tudsz otthon maradni a gyerekkel. Az en fiam 7 honapos es ovodaba jar, 3 evesen iskolaelokeszitobe megy, negy evesen kezdik itt a sulit, es semmi bajuk nincs.
a mai megfigyelések és kutatáaok szerint a teljesen egészséges lélekhez és kiegyensúlyozottsághoz a kulcs az, ha a kisgyerek három éves koráig az anyja mellett van. Nem pedig idegen mellett, pl dadus. Azért ebben van logika és értelem....különben nem jérdeznéd. Van, aki gond nélkül rábízza egy idegenre a gyerekét, van aki nem.
nem kéne ennyire félteni. az a baj, hogy manapság üvegburokban nevelik a gyerekeket, az eredményt láthatjuk is. én is voltam bölcsiben régen. Jót tesz a gyereknek egy kicsi közösségi élet. gondolom már elmúlt 1éves, akkor már nem árt neki ha más gyerekek társaságában van.
A kérdező hozzászólása: Jól van, megnyugodtam azért, mert beleültették a bogarat a fülembe...:(
A kérdező hozzászólása: Én is úgy gondolom, hogy nem akkora horror, de az elõbb olvastam itt egy topikban, hogy lelki sérült lesz, még ha nem is emlékszik rá, meg hogy neveletlen-nevelhetetlen kulcsosgyerek lesz abból a gyerekbõl, aki nem marad otthon 3 éves koráig az anyukájával.
A kérdező hozzászólása: 13 hónapos.
Egyém 2 éves korától fog járni, ha felveszik... Ha... mert egyáltalán nem biztos, de én szeretném, ha két éves korától közösségben lenne. Most egy éves, és most is imádja a hozzá hasonló korú gyerekek társaságát (szerencsére). Így remélem én is, hogy nem lesz gondja a beilleszkedéssel.
22:59, ja persze, igen, egy tökéletes világban, talán. És a gyerek 3 éves koráig majd azok a nagyokosok fognak eltartani, akik ezt mondják? Na mindegy. Amúgy, a kérdésre válaszolva, Én 5 hónapos koromban bölcsibe kerültem. Nem vagyok, sosem voltam lelki sérült, és mindig is anyukámhoz ragaszkodtam a legjobban. Teljes értékû, önálló, talpraesett, magabiztos felnõtt lettem. Úgyhogy nincs min aggódnod.
Semmi baja nem lesz a bolcsitol.En is beadnam ha nem 1 ev lenne a varakozasi ido.
szia szerintem se aggodj. en is agyon aggodtam emiatt mert nekem is azt mondtak h a kislanyom nem fog anyujanak tekinteni, meg nevelhetetlen lesz. nalunk kulhonban zero tgyas, gyes, gyed jar. nem letezo fogalom nem is volt a rendszerukben. Igenam regen a papa fizujabol meg lehetett elni, ma mar nem vagy csak igen szukosen. Nalunk en keresem a tobbet, mint a parom, es sajnos a babo 3 honapos volt mikor vissza kellett jonnom, nem csak anyagiak miatt, hanem feltem h az allasom vesztem el. igaz nalunk nagyanyo vigyaz a babora. en is agyon aggodtam mindent, de a tanulsag h engem jobban megviselt mint babot. elvezi nagyanyoval toltott idot, es mikro hazamegyek mosolyog nagyokat. igaz eletem atszerveztem es mielott munkaba jovok vele vagyok, mikor hazamegyek csak vele vagyok, igy magamra forditott ido egyenlo a nullaval. de nem banom. egyebkent amit meg a konyvben irnak nem kell keszpenznek venni. mi is elolvastunk egy csomot aztan a gyakorlat az teljesen mas!
Nem lesz lelki sérült.

Hogyan zajlik az abortusz? Mit csinálnak? Tényleg bizottság elé kell menni? Mindent szeretnék tudni róla.

Sajnos nem tudom megtartani a babámat, mert elég nehéz anyagi körülmények között élek. Albérletbe, most keresek munkát, nincs biztos háttér. Ha valaki volt abortuszon, kérlek meséljetek. Köszönöm!

Legjobb válasz: missed ab-nál (elhal a terhesség de nem indul meg vetélés, nem ürül ki a méh tartalma) ugyanaz az eljárás ,mint a sima abortusznál, ahol a nem kívánt terhességet szakítják meg. Mindkettõnél vákumos módszerrel, vagy pedig kaparással távolítják el a méh tartalmát a 12.hétig.

missed ab-nál (elhal a terhesség de nem indul meg vetélés, nem ürül ki a méh tartalma) ugyanaz az eljárás , mint a sima abortusznál, ahol a nem kívánt terhességet szakítják meg. Mindkettõnél vákumos módszerrel, vagy pedig kaparással távolítják el a méh tartalmát a 12.hétig.
szia orvos odaadja a papírokat, el kell menni uh-ra, a helyi védõnõhöz elküld a doki, oda vinni kell a papírokat, ott megmondani miért nem tudod megtartani, le akar majd beszélni az abortuszról, utána kitölti a papírokat, ad 1 csekket amit be kell fizetni, 3 nap mulva vissza kell menni, annyi gondolkodási idõt ad. A kész papírokkal vissza kell menni a dokihoz, és ad idõpontot. Ha délelõtt megcsinálják, du már mehetsz haza, de van, ahol 1 nappal elõbb be kell feküdni. Vidd a papírt a védõnõhöz, hogy munkanélküli vagy, így félárasra tud venni. 14000 körül van.Ha közben meggondolod magad, a védõnõhöz akkor is vissza kell menni, a pénzt visszaigényelni. Ha nem fizeted be, akkor vissza sem kell menned. Nem lesznek fájdalmaid, egy kis kellemetlenséget érzel majd mûtét után. Nem nagy dolog, csak a lelki része. De azon is mindenki másképp teszi túl magát.
elfelejtettem, 1 papucs, 1 hálóing, 1 törölközõ, tusfürdõ.Ha elõzõ nap kell befeküdni, fogkefe, fogkrém. Én a mûtét után visszaöltöztem utcaiba, úgy vártam a papírokat.Ja, és kell egy papír, ami igazolja, hogy milyen a vércsoportod, ha nincs, szólni kell a dokinak, hogy azt is nézzék meg.
Szerintem nem kellene másokat megszólni csak azért, mert tájékozott egy témában, Nekem is volt missed sb-m és azt is tudom, hogy hogyan zajlik akkor, amikor valaki nem akarja megtartani, mert egészségügyis vagyok. Mindenkienk magának kell eldönteni, hogy meg akarja-e tartani a babát (természetesen és is elítélem az abortuszt), mert annak sincs értelme, hogy annak a picurnak esetleg nélkülöznie kelljen. Elég nehéz lehet szegénynek így is, szerintem nem kér a rosszindulatból.
Szerintem nem kell ezért senkit elítélni, mert igenis vannak rendes emberek és elõre gondokodnak.Ha most te nem tudod vállalni akkor nkább dönts így mint késõbb adjad állami gondozásba, mert nem tudsz neki meleg otthont vagy ennivalót a szájába adni.Kívánom alakuljon úgy az életed ahogy te akarod és a késõbbiekben vigyázz, hogy addig ne esél teherbe amíg nem lesznek jók a körülmények. 32 hetes kismama
nekem volt abortuszom, de missed ab-om, a családban viszont fordult elõ abortusz, ezért tudom mit írok. Te segíteni jösz fel erre az oldalra, vagy pocskondiázni?
ja, a szerencsétlen meg te vagy. Gondolom neked nem jön össze a baba. Biztos azért nem, mert nem vagy anyának való. Már bocs.
hat kepzeld el hogy hal istennek oszejon a baba mert mar van is gyerekem es IGENIS ANYANAK VALIO VAGYOK tuidod az nem valo anyanak mint amilyen te vagy nayukam aki minden lelkiismeret frdolas nelkul leirja mil;yen egy abortusz sooot meg buszke is ra hogy neki mar volt na az ilyenekrol, jobb nem is beszelni :S:S
milyen konnyen letudtad irni a valasziro milyen egy abortusz:S:S gondolom az ilyenekenek osze is jon a baba egybol :S:S mintha valami receptet irtal volna te szerencsetlen:S
én már irtam ide.az utosó válaszoló jól leirta, csak nekem picit más volt.Nekem reggel fél 8-ra kellett menni.fél 10-kor fel helyezték a tágitót, majd 3óra múlva, fél 1-kor szóltak hogy mennyek mert mûtenek.Hálóing alatt nem szabad hogy bugyi legyen.fel feküdtem az ágyra, a bal kezemet és a két lábam lecsatolták.a kezem azért mert abba kaptam gyógyszert, meg az altatót.megkérdezték hogy a súlyod, beszélnek hozzd.Ott még a rádió is szólt, és kedvesek voltak.amikor a tágitást csinálták, nekem mindig mondták, hogy mikor mit fogok érezni, vagy akkor éppen mit csinálnak, mivel.aztán a mûtét után, egy nagy betétet tesznek alád, és már az ágyban fogsz felébredni, délután meg mehetsz haza.de ahogy olvasom, nem mindenkinél igy van.sok szerencsét.
Kedves utolsó! Elolvastam amit írtál és végigbõgtem az egészet.( 1 hónapja volt missed ab-om)Annyira igaz amit leírtál, és olyan szépen megfogalmaztad!! Most jól kisírtam magam. Nagyon jó ember vagy biztos, és tuti hogy super anyuka leszel, és az a kis csöppség viszonozni fogja azt a sok szeretete ami benned van! Õszintén kívánom hogy minél hamarabb babás legyél, remélem már nem kell rá sokat várnod!!!
Utolsó vagyok, kimaradt egy szó: végtelenül szegény családnak akart lenni... bocsi..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A babócám meg fog születni és a legnagyobb szeretetben fogom felnevelni. Mindent megfogok neki adni és a születéséig minden szükséges dolgot elõteremtek. Köszönöm mindenkinek.
Szia! Az utolsó vagyok és egyben utolsó elõtti is. Megint itt pityergek, nagyon örülök, hogy így döntöttél, és imádkozom Értetek, hogy meg tudj adni mindent a gyermekednek! Szerintem ha nem is lesz könnyû, meglátod, Ti lesztek egymásnak a legnagyobb öröm :) Ha nem fárasztó, néha írd meg, hogy hol jársz a terhességben, milyen nemû lesz a kicsi babád és ha kérdésed van, bármi, akkor is nyugodtan! Akár privátban is :) Nagyon boldog babavárást, soksok pozitív gondolatot kívánok! Enci
Szia! Nagyon örülök a döntésednek!!! Szívbõl kívánok Nektek millió, és még annyál is több meghitt, boldog pillanatot!!! (az a válaszoló vagyok, aki a második babáját arészben a barátnõje egyik tanácsának köszönheti: "ne dönts rosszul, mert egy pillanatig rossz...") Hidd el, mindene meglesz a babádnak! Büszke vagyok RÁD!!! :)
Az elõzõ vagyok, ha bármiben segítség kell, ha tudok, nagyon szívesen segítek, a HOXÁN Angyalcsillag néven megtalálsz.
Én is nagyon örülök a döntésednek! Inkább a többi abortuszpártinak szól ez már...: Ez bizony gyilkosság lenne és ha mást nem ölnél meg az életben, akkor egy tehetetlen kisbabát miért? Azért mert még nem látod és nem fûznek hozzá olyan erõs érzelmi szálak? És ha megszületett de hirtelen rossz körülmény jön össze, akkor is megölnéd? Vagy csak azért nem, mert azt már a törvény is bünteti? Hmm? Miben más az? Nekünk gimiben vetítettek abortuszról videót. Jól látszott, ahogy a picike próbál menekülni a durva orvosi eszközöktõl. Látszott ahogy a fejét szétroppantják, hogy kiférjen. Undorító volt, páran nem is bírták végignézni. Pedig csak a valóságot ábrázolta... szóval igenis gyilkosság, akkor is ha nem látod kit ölsz meg.
Ne foglalkozz azokkal, akik bántanak.Én is voltam ilyen helyzetben.Az elsõ hozzászólásban szinte minden benne van, ami téged érdekelt.Nekem mondjuk egy hét gondolkodási idõt adtak és be kellett feküdnöm egy éjszakára, mivel még nem szültem.Kaptam tágítót éjszakára, amitõl görcsöltem és hánytam is, reggel pedig már vittek is, elaltattak és kész. A lelki része nagyon nehéz, bár mindenki másképp áll hozzá, van akit nem érdekel az egész.Nekem nehéz volt, és az ember fejébe ott motoszkál h mi van ha nem lehet majd gyereke késõbb.Túl leszel rajta.A semmibe nem lehet gyereket szülni.Kitartás!
Ne haragudj elözõ hozzászoló, de Te csak az elsõ válaszig jutottál el??? Megtartja a kisbabát!!!
Szia! Hogy vagytok?Picurka?Gondolom nem bántad meg és csodálatos napokat töltötök együtt! Üdv:8, 5 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszolók! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Természetes még van idõm és nagyon jól átgondolom ezt komoly döntést. Még egyszer köszönöm a válaszokat és sok sikert kívánok mindenkinek!
Kedves Kérdezõ! Elõször is nyugodj meg! Teljesen együttérzek Veled. Én is hasonló cipõben jártam, van egy kisfiam, és a második terhességem elején lelépett a férjem :( Teljesen "lebénultam". Természetesen megfordult a fejemben az abortusz gondolata is, de egy nagyon ledves barátnõm helyretett, hogy ne hozzak egy életre szóló elhamarkodott rossz döntést csak azért, mert pr pillanat kilátástalan a helyzetem. Gondold végig mégegyszer Te is!!! Csak azért mert egy kis ideig (esetleg egy évig is akár) rossz a helyzet, ne vetesd el a Picit, golndolj bele, hány boldog örömteli évet élhetsz át vele késõbb, ha rendezõdik a helyzet. Addig pedig kérj segítséget valahogyan (szülõk, testvér). Most nem akarok a lelkedre beszélni, eléggé rossz lehet Neked most így is, csak ezt a gondolatot muszáj volt tovább adnom. Én a mésodik Babámat részben ennek köszönhetem!!! Ha mégis az ab. mellett döntesz, megértem, de én nem vetetném el, csak azért mert most rosszak a helyzet. Remélem segítettem, és nem rontottam a lelki világodon! A "gyûlölködõ" anyukának üzenem, hogy olvassa el a válaszadással kapcsolatos szabályokat. Üdv: egy Anyuka
Énnem a kérdésre válaszolnék.Már mikor látom a válaszok számát, tudom, hogy ehez hasonlo kérdés van, vagy a dohányzás.És már is gyülekeznek az okoskodok, itélkezõk.Annyi megválaszolatlan kérdés van, miért nem arra koncentrálnak.Mert itélkezni könnyebb, mint segiteni.Szerintem van elég baja a kérdezõnek, néhány rossz indulatu megjegyzés nélkül is.
A kérdező hozzászólása: A pocskondiázásra és a felesleges vitákra nem vagyunk kíváncsiak. Elhiszem hogy rossz azoknak a nõknek, akik nem tudnak teherbe esni, és azoknak is rossz akik nem saját döntésükbõl mentek abortuszra. Én is sajnálom hogy így kell döntenem, de nem tudok mást tenni. Szeretnék babát de normális körülmények között, hogy mindent biztonságosan megtudjak neki adni.
ezzel az üzivel befejezem, ha tudnál olvasni angyalom, látnád, hogy missed ab.-on volt, és nem égetnéd be magad. Egyépként ha nem tudsz hozzászólni értelmesen, akkor minek írsz? Sírnom kellett volna, amikor leírtam, hogy hogy mûködik? Nekem is van 2 gyerekem, nem értem, mit kell ezen ennyire túlreagálni.
Uram isten, hogy lehet olyat mondani kedves sértegetõ gyermekes anyuka létedre, hogy a válaszoló büszke az abortuszára??? Szerintem egy nõ sem büszke rá. Sõt, a válaszoló nem is írta le részletes, vagyis nem a mûtétet, hanem annyit írt mit vigyen a kórházba, meg mi a folyamata (ultrahang, nõvédelmibe kell menni, aztán gondolkodási idõ stb stb) Ha neked ez nem tetszik , nem kell elolvasni. Senki nem jó kedvében ment/egy abortuszra. Még te is lehetsz ilyen szituációban!
A kérdező hozzászólása: Ne sértegessétek egymást. Ha valakinek nem tetszik a kérdés nem kell belemenni. Nem szabad ítélkezni senki felett se.
Inkább egy helyesírási oldalra kéne írnod nem ide szapulni a másikat!! IQ varior! A kérdezõnek meg sok erõt és kitartást, és kívánom tiszta szívbõl hogy mielöbb rendezõdjön az élethelyzeted!
utolsonak uzenem be... hatod!!!
Hû, de paprikás hangulat, de mégis min ment a harc? Mert szerintem a moderátor kitörölt egy-két hozzászólást. Kedves kérdezõ! Nekem most kedden ment el a babám, aki tervezett volt, mégsem gondolom úgy, hogy te elrontanál valamit. Ha most nem tudod vállalni, akkor vállalod akkor, amikor felkészültél rá. Én azt olvastam, hogy nekem úgy zajlik majd (ha szükséges lesz, holnap kiderül), hogy feltesznek egy tágító pálcikát, amitõl kinyílik a méhszáj és aztán vákuumoznak. Állítólag nem annyira fájdalmas, de vannak kivételek... Kívánok Neked soksok lelki erõt, mielõbbi felépülést és mihamarabbi képességet babavállalásra! E.
kultúr anyuka.... nagyon keménykedsz így virtuálisan.szegény gyerekek ezért lesznek sötétek és agresszívak mert ezt látják, a jó példa helyett!! :)
Ha még nem szültél hüvelyi úton felhelyeznek tágító pálcikát, ezt azt hiszem nem írták elõttem. Mást már nem is merek hozzáfûzni, mert még én is le leszek kiabálva :)
Felhelyeznek egy tágitó pálcikát, zselével, majd várni kell 3óra hosszát, amig hat, és jól kitágulsz, majd 3óra mulva, altatásban elvégzik a mûtétet, ami 15-20perc.már a szobában fogsz felébredni, és semmire nem fogsz emlékezni.a tágitás rohadt fájdalmas lesz.az ára 28540. jöhetnek a lepontozások....
légy jó és vigyázz magadra egy sors társ.kit érdekel, hogy ki mit mond éld az életed ugy ahogy te akarod.majd akkor szoljon az életedbe ha bekopog hozzád több millió ft-tal.puszi
Kedves kérdezõ! Hogy vagytok?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!