Találatok a következő kifejezésre: Tényleg kell fogamzásgátlóban (12 db)

Tényleg kell egy hónap mire felírják a fogamzásgátlót?

Voltam ma bent nőgyógyásznál, mert egy hónapra külföldre utazok a párommal és idáig csak óvszerrel védekeztünk. Nem szerettük volna, hogy ha baj történik, akkor ne tudjunk hova fordulni. Tehát bementem, megvizsgált és elküldött vérvételre, amire nem mentem el. Azt mondta, annak 3 hét! mire eredménye lesz. Ráadásul 4ezret kell fizetni érte, mert januártól fizetős lett. De mire megjön az eredménye..., plusz a rákszűrés eredményét is meg kell várni és ha az kész van, akkor megint kérjek a nőgyógyászatra időpontot. Jelen esetben is a múlt héten kértem és egy hetet kellett várnom mire tudott fogadni. Tehát minimum egy hónapot kellene várnom, hogy talán felírja nekem, mert ugye még ez sem biztos :S Időm meg már nincs rá, mert 2 hét múlva utazunk.

Legjobb válasz: Hát ez amúgy sem úgy megy, hogy felírja, aztán beveszed, eleve a menstruáció elsõ napján kell elkezdeni szedni. Ha nem akarsz bajt, akkor írass fel esemény utánit, váltsd ki és vidd el, vész esetére. Amúgy a vérvizsgálat eredménye általában másnapra megvan, a rákszûrés tényleg hosszadalmasabb. De ha nem akarod, hogy valami bajod legyen a fogamzásgátlótól, akkor meg kell várni.

Hát ez amúgy sem úgy megy, hogy felírja, aztán beveszed, eleve a menstruáció elsõ napján kell elkezdeni szedni. Ha nem akarsz bajt, akkor írass fel esemény utánit, váltsd ki és vidd el, vész esetére. Amúgy a vérvizsgálat eredménye általában másnapra megvan, a rákszûrés tényleg hosszadalmasabb. De ha nem akarod, hogy valami bajod legyen a fogamzásgátlótól, akkor meg kell várni.
Igen, tényleg egy hónap. És nem is kezdheted bármikor. Mint elõttem is írták, írass fel esemény utánit, váltsd ki, és vidd el magaddal ha baj lenne. Egyébként meg ne legyen baj, használjatok gumit.
Örülj neki h ilyen lelkiismeretes orvosod van. Van akinek csak úgy felírják aztán majd kiderül h jó-e neki. Mindenhol így kéne h mûködjön h elõtte rendesen megvizsgálnak. Jah és azt még hozzátenném ahhoz h mensi elsõ napján kell bevenni, h nem is hat egybõl. 1-2 hét de ha biztos akarsz lenni akkor 1 levél (1 hónap) amikor már véd is rendesen.
Nekem semmennyi sem volt. Furcsállatam is... A doki megvizsgált, és rögtön adott is egy receptet. Még õ beszélt rá, hogy írassak vele gyógyszert, mert a gumi olyan kényelmetlen, és nem olyan jó senkinek. Se vérvizsgálat, se citológia eredményt nem kellett megvárnom. egyedül azt kellett kivárni, hogy megjöjjön, és elsõ naptól kezdve lehet szedni. Az enyém elvileg az elsõ naptól kezdve védett is.
vagyis vérvizsgálatra el sem küldött azóta sem. elõzõ voltam.
nekem úgy volt hogy elmentem a dokihoz, egybõl fel is írt egy gyógyszert, amit szedhetek ha megjön, ezt szedem egy hónapja vérvételen meg csak ma voltam. legközelebb megyek felíratni gyógyszert akkor kell vinnem a leletet... tehát nekem mondhatom gyors volt...
Jah, nekem is felírta anno mindenféle vizsgálat nélkül, jóformán rám se nézett. Én meg kis hülye gondolkodás nélkül beszedtem. A tabitól teljesen felborult a pajzsmirigy mûködésem, ami miatt híztam fél év alatt 30 kilót, mire nagy nehezen rájöttek az orvosok, hogy a tablettától van. Ennyit megér a sietség, kérdezõ?

Tényleg mindegyik fogamzásgátló tablettát a menzesz első napján kell bevenni?

Két ciklus között vagyok és elszeretnék menni dokihoz, de ha 2 hét alatt nem járom meg az egészet akkor megint kéne egy hónapot várni?

Legjobb válasz: hát általában az elsõ levelet úgy kell kezdeni igen, mert az a legbiztosabb. a többinél pedig utolsó szemtõl számítva a 8. napon.

hát általában az elsõ levelet úgy kell kezdeni igen, mert az a legbiztosabb. a többinél pedig utolsó szemtõl számítva a 8. napon.
Nem kell, de ha nem akkor kezded, akkor 1 hónapig egyéb módon is védekeznetek kell, mert nem véd. Szóval így is úgy is "rosszul jársz". De 2 hét alatt miért ne kapnád meg? Legalább is szerintem ezzel nem kellene hogy gond legyen. (Am mi az h két ciklus között? max ciklus közepén ;) )
Igen, kéne. Ha ne menzesz alatt veszed be, akkor nagy eséllyel egész hónapban pecsételõ vérzésed lesz. Elég kellemetlen 1 hónapon keresztül.
ma voltam tabit íratni... nem az elsõ napon hanem a negyediken kell elkezdeni... mert ha az elsõn szeded be akkor 4-5 nappal korábban jön meg
Úristen, és akkor mi van?? Az 1. napon KELL ELKEZDENI!

Tényleg kell a fogamzásgátlóban 1-2 évenként kis szünetet tartani?

azt olvastam h ez azért kell mert ha nem tartunk akár tuberkolózisunk is lehet:S

Legjobb válasz: Én tíz évig szedtem egyfolytában.A doki azt mondta,hogy nagyon gyenge gyógyszer,nem kell szünetet tartani,nem is tartottam. Most 33 hetes boldog kismami vagyok

Én tíz évig szedtem egyfolytában.A doki azt mondta, hogy nagyon gyenge gyógyszer, nem kell szünetet tartani, nem is tartottam. Most 33 hetes boldog kismami vagyok
NEM SZABAD szünetet tartani! A szervezetet mind a leszokás, mind a rászokás JOBBAN megviseli, mint a folyamatos szedés.
Csak ha babát szeretnél..a nõk része abban az idõben lesz nemvárt babás.Csak akkor hagyd abba 1-2 hónapra, ha éppen nincs állandó partnered, mert azért tényleg nem árt, megviseli a szervezetet.De ha állandó partnered van, akkor inkább szedjed. TBC ellen be vagy oltva, ott a 2-3 heg a bal válladon.Tehát az írónak igen sok fogalma lehetett a dologról.
tényleg kell tartani
Az utolsó írónak: köszönöm, hogy lepontoztál. Úgy mégis mit gondolsz, miféle petesejtek kezdenek "gyûlni"? A lány születése ELÕTT már készen van kb. 100000 petesejt - és egyetlen további darab nem keletkezik többé, csak pusztulnak. Semmi nem fog "gyûlni". Ha van hormon, akkor havonta megérik egy-kettõ - ha nincs, akor nem érik egy se.
A peteérést akadályozza meg, de attól még elkezdenek gyûlni a petesejtek, csak nem érnek be...
Aki úgy tanítja, hogy a fogamzásgátlás alatt "gyûlnek" az érni vágyó petesejtek - az adja vissza a diplomáját! Ugyanis a fogamzásgátlás pont, hogy LEÁLLÍTJA a peteérést... illetve azt a hormont, ami elindítaná ezt. Utána természetesen, ha abbahagyják, egy idõre megzavarodik a ciklus, és akármi is lehet.
Ha fogamzásgátló tablettát szedsz akkor nem örülnek ki a petesejtek amik amúgy kiûrülnek havonta és így felhalmozódnak, szóval ha abbahagyod a szedését a tablettának akkor 1-2 akár 3 hónap is mire megint normális menstruációd lesz, mert ilyenkor kiûrülnek azok is amik nem ûrültek ki ezelõtt... Ha valaki a tabletta abbahagyása után lesz terhes sokkal nagyobb eséllyel szül ikreket... Ezt biológia órán tanultuk:)
Szia! Én pont most tartok 3 hónapos szünetet 2 év után, mert a doki az mondta kell. Most meg várhatom mikor jön meg, mert 2 hete kellett volna és még nem jött meg! Már bánom, hogy hallgattam az orvosra. Terhes nem vagyok, csak felborult a szervezetem. Ha nem akarsz így járni akkor vagy ne tarts szünetet, vagy ne is szedj tabit.
A mai modern, alacsony hormontartalmú tablettákat már több, mint 10 évig is lehet szedni annélkül, hogy kár tenne az ember szervezetében!
Szerintem nem feltétlenül. És én úgy tudom, hogy mondjuk egy év szedés után egy hónap szünet többet árt mint használ, mert az egy év alatt kialakult védettség abban az egy hónapban megszûnik, és akkor kezdõdhet elölrõl. Pár év után azért érdemes tartani egy negyedéves szünetet, az egyik bartánõmnek így javasola a nõgyógyásza.
Szerintem mindenki mást mondd errõl. A háziorvosom azt mondta hogy kell, a nõgyógyászom pedig azt mondta hogy nem kell... (pedig már 5 éve szedtem akkor)
Egyáltalán nem pontoztalak le... itt a kép: http://kepfeltoltes.hu/view/080521/ponzo_s_www.kepfeltoltes... Tudom, hogy a nõkben már születésükkor megvannak a petesejtek, de ezek levándorolnak, hogy megérjenek és ha megtermékenyülnek be is ágyazódhassanak... és ha nem érnke meg akkor ott maradnak és várnak arra, hogy megérjenek:) Amúgy meg olyan tanár tanítja a bioszt aki Egyetemi tanár... Nem pont ezt az ágát tanítja a biológiának, de nem hinném, hogy kevésbé értene hozzá...

Az tényleg igaz, hogy ha nem jön meg rendesen, akkor fogamzásgátló tablettát kell szedni?

mert nekem nem jön meg mindig,van h pár hónapot kimarad.félek elmenni nőgyógyászhoz :/ nem akarok gyógyszert szedni.....itt olvastam ,hogy egy lány írta,hogy ő szed fogamzásgátlót különben meg sem jönne neki :/

Legjobb válasz: Nem, nem igaz. Azok a dokik írnak ilyen problémára azonnal tablettát, akik: - nem értenek a dolgukhoz - magasról leszarják, hogy igazából mi a gondod, úgy vannak vele, majd kezelik akkor, mikor gyereket akarsz. Ugyanis a rendszertelen menstruációt a fogamzásgátló tabletta NEM kezeli. A tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a saját ciklusodat, és helyette a tablettában lévõ hormonok ill. azok idõnkénti megvonása (7 napos szünet) szabályos idõközönként vérzést hoz létre, mintha menstruálnál. Igazából azonban ennek nincs köze a saját ciklusodhoz. Tehát szabályosnak szabályos lesz, az biztos, csak igazából nem is menzesz, hanem egy megvonásos vérzés a tabletta miatt. És ez bizony veszélyes. Ugyanis ha vkinek nincs rendszeres ciklusa (ez alatt nem pár napos ingadozást értek, hanem mondjuk teljesen öszevissza, vagy hónapokat kimarad), az azt jelzi, hogy vmi nincs rendben. Ha alapból rosszul mûködik a hormonrendszered, és kikapcsolják tablettával, akkor nagyon jó esély van rá, hogy az abbahagyás után aztán az égvilágon semmilyen ciklusod nem lesz. Az lenne a fontos, hogy alapos vizsgálatokkal kiderítsék a rendszertelenség valódi okát és azt kezeljék. Mert ha mindenféle problémafelderítés nélkül elkezded a tablettát, akkor majd szenvedhetsz akkor, mikor gyereket szeretnél. Csak sajnos manapság iszonyatosan nehéz olyan orvost találni, aki tényleg utánajár a dolgoknak, nem csak felírja a gyógyszert.

Nem, nem igaz. Azok a dokik írnak ilyen problémára azonnal tablettát, akik: - nem értenek a dolgukhoz - magasról leszarják, hogy igazából mi a gondod, úgy vannak vele, majd kezelik akkor, mikor gyereket akarsz. Ugyanis a rendszertelen menstruációt a fogamzásgátló tabletta NEM kezeli. A tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a saját ciklusodat, és helyette a tablettában lévõ hormonok ill. azok idõnkénti megvonása (7 napos szünet) szabályos idõközönként vérzést hoz létre, mintha menstruálnál. Igazából azonban ennek nincs köze a saját ciklusodhoz. Tehát szabályosnak szabályos lesz, az biztos, csak igazából nem is menzesz, hanem egy megvonásos vérzés a tabletta miatt. És ez bizony veszélyes. Ugyanis ha vkinek nincs rendszeres ciklusa (ez alatt nem pár napos ingadozást értek, hanem mondjuk teljesen öszevissza, vagy hónapokat kimarad), az azt jelzi, hogy vmi nincs rendben. Ha alapból rosszul mûködik a hormonrendszered, és kikapcsolják tablettával, akkor nagyon jó esély van rá, hogy az abbahagyás után aztán az égvilágon semmilyen ciklusod nem lesz. Az lenne a fontos, hogy alapos vizsgálatokkal kiderítsék a rendszertelenség valódi okát és azt kezeljék. Mert ha mindenféle problémafelderítés nélkül elkezded a tablettát, akkor majd szenvedhetsz akkor, mikor gyereket szeretnél. Csak sajnos manapság iszonyatosan nehéz olyan orvost találni, aki tényleg utánajár a dolgoknak, nem csak felírja a gyógyszert.
Hát azért sima menszesz zavarra fogamzásgátlót írni elég baromság nem cukorka hogy oszotogatni kéne. De ilyesfajta problémára ami már neked van el kéne menni nõgyógyászhoz nem játék...
Sima menszeszre NEM baromság fogamzásgátlót irni, gondolom az elözö válaszolönak 6 diplomája van, és nem unatkozö tini. Menj el nögyögyhoz, tudom, hogy cikinek érzed, de semmi gáz nincs benne, több mint valószinü, hogy egy gyenge fogamzásgátlót fog felirni, DE MAGADTÓL SEMMIKÉPP NE KEZDJ EL SZEDNI SEMMIT !
Úgy értem a sima menszesz zavart, hogy néha késik egy két napot, és nem percre pontosan jön meg. Bocsi ha nem tudsz szövegérteni az már nem az én gondom :) Ha már nem jön meg vagy 15 napokat késik persze szükséges lehet de sok tinédzser pi*csa az apró cseprõ problémáira is fogamzásgátlót használ mintha valami vitamin lenne...
Ez a nõgyógyászok parasztvakítása, hogy minél korábban elkezdjünk fog.gátlót szedni és ettõl függjünk, majd az abbahagyás után ugyanúgy ne legyen normális ciklusunk. Én is beleestem ebbe a csapdába már 15 évesen sajnos. Ccickafark teát próbáld ki, attól rendszeres lesz :)
ja és nekem is úgy jöt meg, hogy kaptam egy gyógyszert, amitõl 3nap múlva menstruáltam és onnantól kezdve 7évig szedtem fog.gátlót.
kell? senki nem kötelez rá.
A kérdező hozzászólása: de jóóó :/....most már tényleg nagyon megijedtem.mert van hogy 2-3 hónapig semmi.szóval lehet gyerekem sem lehet majd ? :( elmegyek nõgyógyászhoz! köszi a válaszokat

Mennyi idő kell, hogy a fogamzásgátló javítson a bőröm állapotán? Tényleg hónapoknak el kell telnie, mire látható eredménye lesz?

Yasminelle-t szedek 1 hónapja, és kíváncsi vagyok, mikor lesz látható eredmény. (Ha egyáltalán lesz)

Legjobb válasz: Az orvosok azt mondják hogy 3 hónapot kell várni hogy kiderüljön a tabletta bõrre gyakorolt hatása. Ennyi idõ alatt szokik hozzá a szervezeted és állnak be az állandó hatások.

Az orvosok azt mondják hogy 3 hónapot kell várni hogy kiderüljön a tabletta bõrre gyakorolt hatása. Ennyi idõ alatt szokik hozzá a szervezeted és állnak be az állandó hatások.

Fogamzásgátló mikor kezd el hatni? Tényleg várni kell egy hónapot?

Én úgy tudom, hogy miután elkezded szedni, ugyebár a menstruáció után már lehet szexelni egyéb védekezés nélkül. Ma mondta egy ismer?söm(fiú) hogy az ? barátn?jénél 3 éve amikor elkezdte szedni el?ször egy hónapig egyáltalán nem lehettek együtt. Most akkor mi az igazság?

Legjobb válasz: én Yasminelle-t szedek, a menstruációm elsõ napján kellett annak idején bevenni, és onnantól védett..persze ez változó a gyógyszerek márkájánál fogva.

én Yasminelle-t szedek, a menstruációm elsõ napján kellett annak idején bevenni, és onnantól védett..persze ez változó a gyógyszerek márkájánál fogva.
A kérdező hozzászólása: én minervát fogok elkezdeni most, de az orvos azt mondta, hogy már a menszi utáni elsõ napon lehet szeretkezni. Egyébként is a naptár módszert alapul véve azokon a napokon nulla az esélye a terhességnek, bár való igaz, hogy 100%os módszer nincs
Van a dobozban hasznalati utasitas, abban biztos le van irva. Altalaban 1 hetet kell varni, es kozben is lehet szexelni, csak nem art mas modon vedekezni.

Fogamzásgátló tabletta tényleg okoz cisztát? :SHa igen, milyen gyakran kell ezt műteni?

Fogamzásgátlót kaptam a családban fenálló ösztrogéntúltengés miatt(nagymama,édesanya).Azt olvastam egyes ciszták esélyét csökkentik, de másokat meg ez alakít ki? Akkor mot mit csináljak?:STapasztalatok? L19

Legjobb válasz: Nem okoz, csak okozhat. Esetek többségében magától elmúlik.

Nem okoz, csak okozhat. Esetek többségében magától elmúlik.
A kérdező hozzászólása: akkor merjemszedni?
Szerintem menj endokrinológushoz és tõle kérdzed meg, hogy milyen gyógyszert kell szedni.

39 évesen perimenopauzát állapítottak meg nálam, Jeanine fogamzásgátlót írtak ki, ez az első doboz, rendszeresen szedem, de az állapotom nem javult, szinte naponta megvérzek. Ez normális? A gyógyszernek tényleg "be kell állnia? "

Legjobb válasz: Mivel az ösztrogénszinted csökkenõben van, próbálkozz olyan gyógynövényekkel (teába) ami helyrehozná az egyensúlyt! Én sosem fogok ilyen tablettákat szedni, szerintem többet árt, mint használ! Antalvali.com-on nézz utána milyen természetes és egészséges úton teheted magadat egészségessé! Van olyan teakeverék, amely megnövel az ösztrogénszintet egészségesre, volt olyan, is aki szinte meddõ volt, és ennek a teának köszönhetõen teherbe esett! Ezt csak azért írom neked, mert mostanában foglalkozom, az egészséges életmóddal, mert érdekel a téma. Én biztos nem a gyógyszeripar termékeinek szedésével áldoznám fel az egészségemet. egy próbát tehetsz szerintem. 30N

Mivel az ösztrogénszinted csökkenõben van, próbálkozz olyan gyógynövényekkel (teába) ami helyrehozná az egyensúlyt! Én sosem fogok ilyen tablettákat szedni, szerintem többet árt, mint használ! Antalvali.com-on nézz utána milyen természetes és egészséges úton teheted magadat egészségessé! Van olyan teakeverék, amely megnövel az ösztrogénszintet egészségesre, volt olyan, is aki szinte meddõ volt, és ennek a teának köszönhetõen teherbe esett! Ezt csak azért írom neked, mert mostanában foglalkozom, az egészséges életmóddal, mert érdekel a téma. Én biztos nem a gyógyszeripar termékeinek szedésével áldoznám fel az egészségemet. egy próbát tehetsz szerintem. 30N
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
39 évesen (de szerintem semmilyen életkorban) már végképp ne szedj fogamzásgátlót. Én is a http://www.antalvali.com-ot javaslom, találsz a problémádra megoldást.
igen, sajnálom.
Hát ha az alatt le kell akkor válts. Rengeteg lány cigizik fogamzásgátló mellett és ugyan úgy hat...
Ugyanúgy hat, csak óriási a trombózisveszély. Bár ezzel sok nõ nem foglalkozik, és ugyanúgy cigizik mellette.
MINDEN fogamzásgátló mellett le kellene tenni a cigit. A fogamzásgátló melletti dohányzás 25 %-kal növeli a trombózis és a szívinfarktus esélyét. Megéri?
Nem csak a Mercilon mellett, hanem semelyik tabletta mellett nem ajánlott a dohányzás. Hatni hat, csak éppenséggel mindkettõ növeli a trombózis veszélyét, együtt meg aztán fõleg. De azt csinálsz, amit akarsz.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm. Ez esetben természetesen leteszem a cigit.
Én is cigiztem mikor elkezdtem szedni a tabit régen. Aztán mindig éreztem, mintha valami nyomás lenne a nyaki ütõereimen mikor szívtam. Úgyhogy abbahagytam, mert nekem amúgy gyenge a keringési rendszerem.

Tényleg nem kell bevenni? (Fogamzásgátló)

Szóval Yaz-t szedek 2 hónapja, és az lenne a kérdésem,hogy a végén a 4 fehér tablettát ami minimális hormont tartalmaz be kell-e vennem? A tájékoztato nem magyar nyelv?, nem értem pontosan! Mindenki mást mond és már teljesen összezavarodtam.

Legjobb válasz: Kérdezd a nõgyógyászod. Õ adhat legpontosabb tájékoztatást errõl. Itt megint eltérõ válaszokat kaphatsz.

Kérdezd a nõgyógyászod. Õ adhat legpontosabb tájékoztatást errõl. Itt megint eltérõ válaszokat kaphatsz.
Vannak olyan fogamzásgátlók, amelyeket a szünetekben is szedni kell avégett, hogy nem akarsz számolgatni, egyszerûbb minden nap bevenni. Lehet, hogy ez is ilyen. Kérdezd meg a nõgyógyászt.
már leirtam neked, h a yaz az ilyen, én is ezt szedtem, nem vettem be mindig azt a 4 - et, és nem lettem terhes!!!!!!
A kérdező hozzászólása: jo es akkor 4 napig nem kell semmit szednem? aztan 4 nap után ujra kezdem?
igen, ahogy irtad.. de ezt irja a betegtajekoztató is.
már válaszoltunk neked... ha beszeded is jó, ha nem szeded is jó, de nem értem mi a bajod azzal a 4 db.placebóval? nem ártasz magadnak, s megkíméled magad attól, hogy elfelejted elkezdeni az új levelet. amúgy én midig beszedem, h. tudjam tutira nem késõn jut eszembe, hogy hoppá, új levél...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!