Találatok a következő kifejezésre: Tényleg igaz nem szabad (11 db)

Azt hallottam, hogy mielõtt tetoválást csináltat valaki, nem szabad elõtte alkoholt inni. Ez tényleg igaz? Utána már szabad?

Legjobb válasz: Közvetlen tetoválás elõtt nem ajánlott, mert állítólag higítja a vért és alkohol hatása alatt vérzékenyebb az ember. (valahol hallottam, ne kövezettek meg, ha nem igaz :) ) Miután elkészült a remekmû, meg lehet inni rá az áldomást. :)

Közvetlen tetoválás elõtt nem ajánlott, mert állítólag higítja a vért és alkohol hatása alatt vérzékenyebb az ember. (valahol hallottam, ne kövezettek meg, ha nem igaz :) ) Miután elkészült a remekmû, meg lehet inni rá az áldomást. :)
Ez attól függ, hogy mennyire vagy szívbajos, és, hogy a mûvész mennyire szívbajos! Ha õ azt mondja, hogy nem zavarja, akár még alvórészegre is ihatod magad! A tetoválás minõségét csak az ronthatja el, ha a mûvész nem ért a szakmához, vagy te ficánkolsz sokat!
Hát nem tudom , én elõtte ugy be voltam szarva, hogy letoltam 4 long island-et, és nem is fájt .
A tetoválás napján a készítés elõtt tilos alkoholt inni. Pontosan azért mert hígítja az alkohol a vért és ezáltal rengeteg vér jöhet ki tetoválás közben amivel megnehezíted a mûvész munkáját és akár el is ronthatja a mintát , persze csak a te hibád miatt!! Természetesen nem mindenki lesz tõle nagyon vérzékeny. Utána meg már annyit alkoholizálsz amennyi jól esik.
én boroztam közben, de nálam semmi extra(nem afájdalom miatt ittam, mert amúgy nekem csöppet sem fáj) vérezni sem vérzett egy cseppet sem. de leeht más máshogy reagál rá (pedig amúgy nagyon érzékeny bõröm van)
Volt aki közben ivott, hogy ne fájjon annyira. Amúgy nem tudom.
Hát nem tudom! Én voltam egy motoros találkozón ahol tetováltak, de ott aki tetovált és akit tetováltak is részeg volt!
vééérzékenyebb:Dd
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm! :)
Igaz :) u.i.: amikor én mentem tetováltatni, az estét végigbuliztam, ittam is egy kicsit, alig aludtam pár órát, nem ettem semmit, hulla voltam és úgy feküdtem a mûvész kezei alá. Hát... Bevallom elbóbiskoltam egy 15-20 percre, míg varrt :D

Mi igaz abból hogy a zöld tea elveszti élénkítő hatását, sőt elaltat ha túl sokáig hagyjuk ázni? Másik dolog hogy tényleg nem szabad leforrázni csak olyan 80C fok körüli vízzel szabad leönteni?

Legjobb válasz: Elõsször is: Igen, a zöld teát valóban 70-80 fokos vízzel kell leönteni, mert így lehet a legjobb iz - és illatélményt elérni. Másodszor: nem, nem vvesztt el az élénkítõ hatását, ha sokáig ázik, csak kesernyés izû és gyengébb illatú lasz a tea. Ne hagyd 2-3 percnél tovább ázni. Inkább csináld azt, hogy másodszor is beáztatod, 5-7 percre, akkor másmilyen hatóanyakokat osdasz ki, és lehet, hogy így neked finaomabb lesz a teád.

Elõsször is: Igen, a zöld teát valóban 70-80 fokos vízzel kell leönteni, mert így lehet a legjobb iz - és illatélményt elérni. Másodszor: nem, nem vvesztt el az élénkítõ hatását, ha sokáig ázik, csak kesernyés izû és gyengébb illatú lasz a tea. Ne hagyd 2-3 percnél tovább ázni. Inkább csináld azt, hogy másodszor is beáztatod, 5-7 percre, akkor másmilyen hatóanyakokat osdasz ki, és lehet, hogy így neked finaomabb lesz a teád.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!

A pasik után nem szabad futni, mindenesetben tényleg igaz ez?

Amikor szerelmes voltam futottam az exem után.

Legjobb válasz: igen jó tanuló lecke volt számomra..annyira szerelms voltam belé..hogy odalett az nõi büszkeségem!utána már csak ennyit mondott:"még sokat kell tanulnod"! ez volt életem legszégyenteljesebb éjszakája! azóta már legalább háromszor végig olvastam a "titkos Szabályok" c.nõi praktikák könyvét..másként értékelek bizonyos dolgokat!szóval meg kell változnunk mi nõknek!!legyünk igazi nõk!

A kérdező hozzászólása: igen jó tanuló lecke volt számomra..annyira szerelms voltam belé..hogy odalett az nõi büszkeségem!utána már csak ennyit mondott:"még sokat kell tanulnod"! ez volt életem legszégyenteljesebb éjszakája! azóta már legalább háromszor végig olvastam a "titkos Szabályok" c.nõi praktikák könyvét..másként értékelek bizonyos dolgokat!szóval meg kell változnunk mi nõknek!!legyünk igazi nõk!
Igen nem szabad!Egy után sem akármennyire szerelmes vagy vagy voltál!!Ugyis mindig jön a következõ, szóval ne fuss olyan busz után ami nem áll meg
Nem szabad, mire jó az mégis? Elveszíted vele a tartásodat és a megbecsültségedet a férfi szemében. Soha ne csinálj ilyet máskor. Tudom, hogy a szerelem vak, de azért még létezik józan ész. Tudni kell összehangolni a kettõt:)
Szerintem pedig miért ne? Fõleg, ha eredménnyel jár. Amúgy pedig el kell érni, hogy õk fussanak utánad. Az neked jobb.
Szerintem sem szabad. Jobban vágyik rád, ha látja hogy nem érdekled. Egy pitizõ kiskutya senkinek se kell.
Jah csak ez elég nehéz!! Én is nagyon szeretek valakit már mindent meg probáltam akkor sem vagyok neki jobb msára csak sex!! De még is meg teszem mert szeretem!! Szerintem is amúgy akkor fog rá jönni h te kellesz neki mikor már nem leszel ott melette most én is ezt probálom ki!! Te is probáld ki!
Egyszer futottam egy lány után, de elestem, betörtem a fejem és csak a kórházba tértem magamhoz, miután kioperálták a mandulámat tévedésbõl.


Tényleg igaz hogy nem szabad meleg vízben fürödni az utolsó hetekben? Mert megindúlhat a szülés?

Legjobb válasz: Remélem nem.. igaz... :) Én is szoktam hetente egyszer azért olyan jól esik. Mondják... mondják... de hát ha az utolsó hetekben beindul az már nem olyan gáz, nem? Bár attól függ. sztem a 36 hét után már nincs gáz. Bár még csak 32 hetes vagyok, idáig nem okozott problémát, pedig füröszkélek..

Remélem nem.. igaz... :) Én is szoktam hetente egyszer azért olyan jól esik. Mondják... mondják... de hát ha az utolsó hetekben beindul az már nem olyan gáz, nem? Bár attól függ. sztem a 36 hét után már nincs gáz. Bár még csak 32 hetes vagyok, idáig nem okozott problémát, pedig füröszkélek..
Szia, én 33 hetes vagyok, és még minden este fürdök.De mostmár vigyázok arra hogy ne legyen meleg a víz, és a hasam ne menjen víz alá.Ha eddig fürödtél és nem volt belõle gond, akkor szerintem pár perces fürdõt nyugottan vehetsz.Hány hetes vagy?Boldog babavárást.
A fürdést azért nem ajánlják az orvosok az utolsó hetekben, mert ilyenkor már bármikor kinyílhat a méhszáj, és már nincs védelem az esetleges fertõzésektõl. Egyébként semmi gond a fürdéssel a terhesség alatt, én is fürödtem a 36. hétig, amikor az elsõ babámat vártam.
A kérdező hozzászólása: 36 hetes vagyok

Tényleg igaz, hogy savas ételek és italok (például borok, kóla, alma, citrom) fogyasztása után nem szabad fogat mosni, mert többet árt a fognak, mint használ?

Legjobb válasz: Igen, legalább fél óráig, fogorvos mondta, hogy a savas italok felpuhítják a fogzománcot és ha utána megmosod azzal szépen le is szeded!!!

Igen, legalább fél óráig, fogorvos mondta, hogy a savas italok felpuhítják a fogzománcot és ha utána megmosod azzal szépen le is szeded!!!
jó pár éve nem értettem, hogy az ecettõl kifehéredett számmal fogat mosva miért tapasztalok fájdalmat. ma már tudom és látom, hogy gyakorlatilag eltüntettem a fognyakamról a zománcot...:(

Igaz az, hogy nem szabad sok ánizst tenni az ételbe, csak néhány szemet? Nagyobb mennyiségtől tényleg bajunk lehet?

Legjobb válasz: nem lesz tõle bajod csak szeles leszel tõle. a babáknak szoktak ánizs teát fõzni ha nem bírnak kakilni.

nem lesz tõle bajod csak szeles leszel tõle. a babáknak szoktak ánizs teát fõzni ha nem bírnak kakilni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Csak azért kérdezem, mert anyu szerint ha sokat eszünk belõle, akkor kábít:)
Hát ha igaz amit az elsõ írt, akkor valóban "kábít" :D Lehet te értetted félre anyudat.
A szerecsendiónak van hangulatjavító hatása, állítólag nagy mennyiségben kábít is, de ekkora adagot szerintem senkinek nem sikerült még a történelem folyamán megenni. :D
Ha sokat teszel bele akkor nem jó ánizsízû lesz hanem erõs!Ha vanilliáscukrot sokat teszel bele akkor keserû lesz
Az nem az ánizs, hanem a zsálya. Abból szabad csak nagyon picit használni, mert a nyelvet lebéníthatja illetve zsibbaszthatja..mond már ezt meg édesányadnak a konyhatündérek gyöngyének..

Tényleg igaz, hogy szeretkezés után nem szabad zuhanyozni? Itt olvastam vhol, hogy akkor csökken az éltképes spermák száma. Lehet hogy ezért nem sikerül a baba? És meddig ne zuhanyozzak, egy-két órát várjak?

Legjobb válasz: Én mindig zuhanyzok, mégis 4 gyerekem van. Ami bejut, annak nagy része amúgy úgyis kifolyik..a lényeg meg elvileg elér a petesejtig. A sperma olyan messzire bekerül (spriccel), hogy onnan már nem is lehet kimosni.

Én mindig zuhanyzok, mégis 4 gyerekem van. Ami bejut, annak nagy része amúgy úgyis kifolyik..a lényeg meg elvileg elér a petesejtig. A sperma olyan messzire bekerül (spriccel), hogy onnan már nem is lehet kimosni.
Nem az életképes spermák száma csökken, hanem a gravitáció miatt könnyebben kifolyik, és az esély csökken ezáltal, hogy még ki is mosod õket vagy legalább is a nagyját! Kb 20 percet mindenképp feküdj és kb 1 óra múlva zuhanyozhatsz is. Én bevallom töredelmesen ha este csináljuk már fel sem kelek, csak reggel zuhanyzom le.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, bár bevalom itt olvastam, hogy "megfõnek"" bennem ha zuhanyzok, kicsit hihetetlennek tünt, de gondoltam megkérdem, legfeljebb hülyének néznek. Amugy Én is csak akkor zuhanyozok ha éppen du van kedvünk, este már nem szoktam
Valóban volt egy ilyen kérdés, de abban arról volt szó, hogy a férfi spermák zuhanyzás elõtt meghalnak-e vagy sem.:)

Akkor most mennyi az IGAZI hőmérsékletem? Lehet, hogy tényleg nem szabad hónalj alatt mérni a digitális hőmérővel? (bővebben. )

Ma reggel hónalj alatt 35,4-et mértem,de nagyon hamar lesípolt. Rögtön utána megmértem nyelv alatt is, 36,6 lett. Visszatettem a hónom alá, akkor meg 36,1-et mért. A ciklusom alatt végig a hónom alatt mértem, de tegnap este kiváncsiságból megmértem a nyelvem alatt is,37-et mutatott, majd a hónom alatt,ott pedig 36,6-ot, tehát nem is akkora az eltérés, de a ma reggeli 7 tizedfok azért sok, f?leg,hogy a 3.mérés megin totál más lett. Ti mit tennétek a helyemben? Hol mérjem majd a köv ciklusban,ha holnap megjön? (egyébként nem várnám...)

Legjobb válasz: Szia! Nekem a digitális lázmérõ nem jött be, a higanyos, ha esetleg van neked is, akkor azzal mérd,mert az a pontos. Én a számban, vagy a hüvelyemben szoktam mérni, attól függ, hogy meg van-e a mensim, vagy nincs, de nekem mindig ugyan annyit mutat mindkét helyen. Ha betudsz még szerezni egy higanyos lázmérõt, akkor inkább azt használd. Lehet, hogy az elem is épp merülõben van benne. Az én tapasztalatom az, hogy a higanyos megbízhatóbb. A gyerekeimnél is inkább a régi tipusut használom. :) Sok sikert a babucihoz, remélem össze jött! :)

Szia! Nekem a digitális lázmérõ nem jött be, a higanyos, ha esetleg van neked is, akkor azzal mérd, mert az a pontos. Én a számban, vagy a hüvelyemben szoktam mérni, attól függ, hogy meg van-e a mensim, vagy nincs, de nekem mindig ugyan annyit mutat mindkét helyen. Ha betudsz még szerezni egy higanyos lázmérõt, akkor inkább azt használd. Lehet, hogy az elem is épp merülõben van benne. Az én tapasztalatom az, hogy a higanyos megbízhatóbb. A gyerekeimnél is inkább a régi tipusut használom. :) Sok sikert a babucihoz, remélem össze jött! :)
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi hogy válaszoltál. Ettõl féltem én is. És az a baj, hogy kicsit összevisszás lett a ciklusom vége, idõben sem volt soha egyforma, emiatt stresszelek, pedig lehet, nincs is rá okom. Azért egy szép görbe olyan megnyugtató tud lenni. Nem? Na mindegy, holnap reggel elválik, hogy mi a helyzet. De az biztos, hogy veszek egy higanyost, amíg még lehet. Én félnék a hüvelyben használni, nehogy vmit elkapjak. Te mit teszel vele? Mindennap lefertõtleníted? Ha igen, mivel? (nekem ez túl macerás lenne, bár a száj nyálkahártyájával sem árt vigyázni. Nem?
Szia elsõ vok! :) Én mielõtt bedugom a hüvelybe a lázmérõtt elõtte nedves törlõkendõvel letörölgetem, de miután használtam, természetesen lemosom langyos, szappanos vízzel. Ha a számban használom, akkor elõtte csak a szappanaos mosás van, nem használom a nedves kendõt. :) Én egyszerû popsitörlõt használok egyébként. Arra oda kell figyelni, hogy ne meleg, és ne forró vízzel mosd a higany miatt. Hallottam olyanról, hogy szétdurrant a lázmérõ, mert olyan meleg vízzel mosták. Hogy igaz-e azt nem tudom. :) Ne félj semmit fertõzést nem kapsz el, ha megfelelõen tisztítod, és használod. Én a számba elég félõsen veszem be mondjuk, mert félek, hogy 1x elharapom. :) Azt viszont nem tudom, hogy lehet-e kapni még higanyosat, sztem még kapható, ha mégsem, akkor talán a szülõktõl, vagy nagyitól lehet kérni, nekik még biztos van. :) Sok sikert kívánok babuci ügyben is! :)

Tényleg igaz az, hogy a frissen dauerolt hajat 3 napig nem szabad kimosni, mert elég a haj?

Legjobb válasz: persze, utána meg érted jönnek érted az UFOK

persze, utána meg érted jönnek érted az UFOK
xD Irány az anyahajó.... Azért nem szabad kimosni mert kijön a dauer!

Szeretném lecsökkenteni a húsmennyiséget amit eszem, még inkább, és igazából amúgy meg sokszor van hogy még kívánom a húst. Csak akkor szabad vegának lenni amikor az ember már tényleg nem kívánja igaz?

Szóval ha én kívánom meg stb és elkezdem lecsökkenteni, az kb olyan mintha megvonnék magamtól valamit, vagy ha elkezdem ezt kordában tartani esetlek le tudok róla úgy szokni a későbbiekben, hogy tényleg ne kívánjam?

Legjobb válasz: Olyanok írjanak légyszi akik tényleg vegetáriánusok és megtapasztalták mirõl is van szó, a levegõbe okoskodás most nem kell, köszönöm.

A kérdező hozzászólása: Olyanok írjanak légyszi akik tényleg vegetáriánusok és megtapasztalták mirõl is van szó, a levegõbe okoskodás most nem kell, köszönöm.
Ezt hívják minõségi éhezésnek és egyébként fehérjehiányod van. Hosszútávon ez betegséghez és halálhoz is vezethet. Vegának lenni nem annyiból áll, hogy gondolok egyet és nem eszek húst, tudatosan össze kell állítani egy tartható étrendet, hogy ne dögöljünk meg.
A kérdező hozzászólása: Jólvan azzal tisztában vagyok hogy azt tudatosan kell csinálni, nem hiszem hogy fehérje hiányom van:Dmert eszem húst, is csak van amikor ennék de inkább nem akarok mert gusztustalanok ezek a bolti húsok, meg a felvágottak, normális húst meg nehéz beszerezni:S
húst eszel nem vagy vega egyszerû
A kérdező hozzászólása: Az oké hogy nem vagyok vega azt mondtadtam is ezek szerint rosszul tettem fel a kérdést.Igen húst eszem.És gondolkodtam a vegetáriánus étrenden.A kérdés nem az hogy vega vagyok e vagy sem hanem, hogyha pl kívánom a húst és leszokok róla akkor, úgy nem túl elõnyös nem?
http://www.metalozott-testek.hu/index.php?page=fooldal&cont=.. Nemcsak alakformálásról ír, hanem mindenrõl, amit tudnod kellene a vegetarianizmussal kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.:)
én majdnem 3 éve vegetáriánus vagyok, körülbelül 1-2 hétig tartott az átállás és utána az ember általában nem kívánja. figyelj oda, hogy az omega3-zsírsavat pótold magvakkal, diófélékkel!! és ha teheted, egyél minden nap vagy minden másnap tojást. én már lettem rosszul attól, hogy nem ettem egy hétig tojást. viszont soha ne vidd túlzásba a kenyeret és gabonatermékeket, ha leállsz a húsról, mert könnyen elõfordul, hogy azzal csíllapítanád az éhséged. mindig legyél tudatos, ha eszel!
egyébként vegaként és azt mondom, hogy a hús (fõleg halak) nagyon egészséges, csak akkor legyél vegetáriánus, ha belsõ kényszer/vallás/meggyõzõdés hajt és tanulmányoztad kicsit, hogy hogyan pótold a hiányát! sok szerencsét


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!