Találatok a következő kifejezésre: Tényleg igaz hogy terhes (12 db)

Az tényleg igaz, hogy a terhes vitaminok sokkal többet érnek, mint ezek a szépségvitaminok?

Hallottam, hogy állítólag sokkal jobbak a hajra, bőrre, mint ezek az ismert Biovanne meg Revalid kapszulák. Igaz ez? Nem lesz baj, ha valaki ilyet szed anélkül, hogy terhes lenne? (a kérdés elméleti, én nem akarok ilyet szedni).

Legjobb válasz: Én csak laikusként tudok hozzászólni; szerintem nem véletlenül hívják terhes vitaminnak. Nyilván olyan összetevõket tartalmaz, ami a terhesség állapotában, illetve a magzati fejlõdésben segít. Na már most, ha valaki nem terhes, miért szedne ilyesmit? Logikátlan.

Én csak laikusként tudok hozzászólni; szerintem nem véletlenül hívják terhes vitaminnak. Nyilván olyan összetevõket tartalmaz, ami a terhesség állapotában, illetve a magzati fejlõdésben segít. Na már most, ha valaki nem terhes, miért szedne ilyesmit? Logikátlan.
A kérdező hozzászólása: Nem logikátlan. Éppen azért mert tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Sokkal nagyobb mennyiségben, mint ezek a sima szépségvitaminok. Ezért kérdezem. Logikátlannak nem logikátlan egyáltalán, sõt kifejezetten logikus. Éppen ezért kérdezem.
Én szedtem úgy, hogy nem voltam terhes mert a terhességem után megmaradt sok és tényleg jó volt. Viszont a revalidtól három hét után vesekövem lett, hát azt nem kívánom senkinek.
köszi a lepontozást, akkor is így gondolom. direkt oda is írtam, hogy laikus vagyok. de akkor szedjél terhes vitamint, nekem nem fáj, maximum olyan dolgok is kerülnek a szervezetedbe, amire nincs szükséged.
A kérdező hozzászólása: egyrészt nem pontoztalak le, másrészt oda van írva, hogy nem akarok ilyet szedni, csak kíváncsiságból kérdem. Tán végig kéne olvasni a kérdést és értelmezni is, mielõtt lehordasz...
Ha revalidot akarsz, de olcsón, akkor ajánlom neked a dm-es vitaminokat! Van valami ilyesmi, hogy haar komplex, ugyanaz van benne, mint a revalidban. És csak 900 ft.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de leírom harmadszor is : NEM AKAROK SZEDNI SE REVALIDOT SEM TERHES VITAMINT. A kérdés ELMÉLETI , kíváncsi vagyok, hogy van e valóságalapja. Aki viszont tudott a kérdésre válaszolni (kettes válaszoló) annak köszönöm szépen, ment a zöld :)

Tényleg igaz hogy valaki már 5-7 hetes terhesen is táppénzre mehet, ha nincs semmi problémája?

Egyik ismerõsöm egy éve csinált egy kft. Nem jött össze, de oda be van jelentve mintha dolgozna, és nem lehet onnan kijelenteni hiába nem jött össze semmi és fizetni se tud semmit. Most terhes lett és azt mondta táppénzre megy, és mivel most van "1 éves munkaviszonya" (kicsit több), mire szül 2 év lesz a táppénzzel együtt és akkor több gyest kap meg minden. Ez így tényleg megoldható?

Legjobb válasz: Meg. Én is táppénzen voltam az elejétõl. A fogadott dokim úgy tüntette fel minden leleten, h veszélyeztetett terhes vagyok. (nem voltam az)

Meg. Én is táppénzen voltam az elejétõl. A fogadott dokim úgy tüntette fel minden leleten, h veszélyeztetett terhes vagyok. (nem voltam az)
Így igaz, én is itthon vagyok, csak kb.2 hetet dolgoztam, míg mindennek utána jártam.Én kevesebbet kerestem volna terhesen, mint amúgy, ezért nekem így érte meg anyagilag, mert nem rontom le az éves átlagomat, amibõl majd a Gyedem számolják.Persze januártól már nem számít a keresetem a Gyedbe, úgyhogy lehet még visszamegyek nem tudom.12 hetes vagyok most.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mi jövõre tervezünk babát, januártól miért nem számít bele?
Mert 2014.májusában fogok szülni, és akkor a tavalyi bérembõl számítják a Gyedem, azaz a 2013as évi bérembõl átlagot vesznek, és az lesz a Gyedem alapja, amit ezzel a pár hónappal lerontottam volna.
A kérdező hozzászólása: Ja értem, már megijedtem hogy mire mi odáig jutunk már nem fog beleszámítani :)
A szülést megelõzõ évi kereseted lesz a Gyed alapja.
a menstruáció terhesség vagy alultápláltság esetén nem jön csak meg. am nekem is késett az elsõ után 2-3 napot
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. igen, rendszeresen menstruálok, és már két tesztet is csináltam, nem vagyok terhes, de nem is lehetek. peteérésem se volt, plusz gumi nem szakadt ki.
Az alkohol pont olyan hatással van rá, mint a meleg. Amikor épp megvan, oldja az esetleges görcsöt, egyúttal kicsit erõsebbé válik a vérzés. Van aki görcsös menzesznél inkább bedob egy "felest", minthogy gyógyszert vegyen be.
3. vagyok most látom csak, h már 1 hete késik..egyébként rendszeres a menstruációd? ha nem szokott késni akkor jobb lenne ha vennél egy tesztet
Honnan tudod, hogy nem vagy terhes?:D Egyébként baromság. Ugyanúgy meg kellene jönnie az elsõ után is.
én úgy tudom, h alkohol csak rendszeres fogyasztás mellett van hatással..rendszeres alatt értem, h pl hosszú ideje masszívan iszol..pár berúgás nem hiszem, h befolyásolná
A kérdező hozzászólása: bár, azt is olvastam, hogy az alkohol hatással lehet menzeszre, és múlt hónapban elég sokat ittam
A kérdező hozzászólása: nekem egy hete késik, helyette folyásom van
Hát nekem megjött, csak késett 1-2 napot.
Ez mekkora baromság!

Tényleg igaz hogy ha a kisfiam 2 éves koráig terhes leszek akkor ugyan úgy kapom tovább a gyedet és nem gyest?

mert ugye ha betölti a 2 évet akkor már csak gyest kapnék

Legjobb válasz: Nem igaz. Ha még él a munkaviszonyod, akkor mikor megszületik a második, kaphatod a tgyást, ami a szerzõdés szerinti béred 70%-a, de max. a minimálbér kétszeresének 70%-a, ha nem mégy vissza dolgozni. De az elsõ gyereknél is kaptál tgyást, nem? Az elv ugyanaz a másodiknál is.

Nem igaz. Ha még él a munkaviszonyod, akkor mikor megszületik a második, kaphatod a tgyást, ami a szerzõdés szerinti béred 70%-a, de max. a minimálbér kétszeresének 70%-a, ha nem mégy vissza dolgozni. De az elsõ gyereknél is kaptál tgyást, nem? Az elv ugyanaz a másodiknál is.
Ha a GYED lejárta elõtt szülnéd meg a 2. babát, akkor kapnád a TGYÁS-t és utána a GYED-et.
a figyfenét!!!!! gyest kapsz majd tgyed, gyed és gyes
A kérdező hozzászólása: addig kapnék gyest amíg a második baba meg nem születik?és utána tgyást?és az mennyi?
minden gyerekre más elsö gyerek után számolják ki egyzerre gyed és gyes nem jön még külön külön se a nagy gyereknek családi a kicsire tgyed gyed, gyes+családi
Ugyanígy vagyok, márciusban lesz 2 éves a fiam, májusra várom a kicsit, munkaviszonyom fennáll, azt mondta a számfejtõ, hogy nem csak hogy kapom majd a tgyás-t (a kiírás elõtt 28 nappal lehet megkezdeni), de még az összege is ugyanannyi lesz mint az elsõ gyereknél, mert azért nem lesz meg a 180 bérezett napom, mert tgyás-on/gyed-en voltam, erre van külön rendelkezés, hogy ha ezért nincs meg a 180 bérezett nap ami a tgyás alapját adná, akkor az elõzõ alapja lesz az újnak is az alapja. Az tuti, hogy jogosult leszel a tgyásra és gyedre a második gyerek után. Az összeget nem tudom, attól függ mennyi idõ telik el a gyeded lejárta és az újabb tgyás megkezdése közt, ha elvileg meglehetne a 180 napod közte (csak gondolom nem mész vissza a kettõ közt dolgozni, vagy gyeden vagy táppénzen leszel), akkor a szerzõdés szerinti bér 70%-a, max. minimálbér 2xesének 70%-a lesz a tgyás és a gyed alapja is.
Utolsónak: ja az igen igaz, hogy van ilyen rendelkezés, de az a GYED-re vonatkozik. A tgyást nem így számolják, 180 bérezett nap híján a tgyás alapja a minimálbér kétszerese, vagy ha a szerzõdés szerinti béred annál kevesebb, akkor az az alap. VAgyis ha 186 ezernél több volt a béred havonta bruttóban, akkor a tgyásod kevesebb lesz, mint az elsõ gyerekkel. Utolsó elõtti válaszoló: a gyed és a tgyás jogosultságnak nem feltétele, hogy gyed alatt szülessen a második gyerek. Ha gyes alatt születik, akkor is lehet az anyuka jogosult tgyásra és gyedre, a gyes miatt max. az összege változhat - de erre is kicsi az esély.

Tényleg igaz, hogy ha leforrázom vagy megégetem magam terhesen, az a picin is meglátszódik? Ezt a védőnő mondta.

Legjobb válasz: Ha igaz lenne akkor az én gyerekem olyan foltos lenne mint egy leopárd amilyen béna vagyok... :)))

Ha igaz lenne akkor az én gyerekem olyan foltos lenne mint egy leopárd amilyen béna vagyok... :) ))
Csókoltatom a védõnõt! Azonnal keress másikat! Ekkora marhaságot mondani. Ha annyira megégeted magad, hogy a gyereken is meglátszik, akkor azt Te már biztosan nem fogod meglátni mert nem éled túl.
Mekkora agytröszt a védõnõd. nekem is volt égésnyom a karomon terhesen, 7 hete szültem, most múlt el de természetesen semmi nincs a babán. A nap vicce :DDD
Én megcsúsztam, a férjem elkapott a karomon: odakaptam, a fiam karján ott egy hüvelykujj alakú anyajegy. Apám megdobta anyámat viccbõl egy zöldszilvával, odakapott, s ott van rajtam egy szilva. Mi így tudjuk a babonát: ha ér valami, s ODAKAPSZ hirtelen, akkor látszik.
A védõnõd reméljük csak ebben az egy kérdésben hisz a babonákban. Kár, hogy védõnõt nem tudsz lecserélni.
az utóbbi is bizonyítja, hogy jól ki van ez találva a természet részérõl.
Nem, ez nem igaz. A baba tulajdonságai akkor dõlnek el, amikor a petesejt és a hímivarsejt egyesül. A téged ért bármilyen sérülés ezt késõbb már nem befolyásolja.
Na nézzük csak..nálam mivel "igen jó" a mozgáskoordinációm a következõk történtek a terhességem alatt, leestem a lépcsõn, mivel elkaptam a korlátot így "csak" a vállam húzodott meg, elestem az úttesten- megrándult a bokám, de nagyon, rendszeresen elvágtam az ujjam, a sütõvel többször égettem meg a kezem és ráejtettem a hasamra egy albumot.(Mielõtt valaki nekem esne, hogy miért nem vigyáztam jobban, elmondom, hogy nagyon alacsony a vérnyomásom és folyamatosan szédelegtem, ehhez jön még az is, hogy béna vagyok) Mindezek után egy gyönyörû egészséges, folt, vágás mentes, majdnem 4 kilós kisfiam született! Jah és nem mellesleg olyan nyugis baba, hogy alig-alig sír. Részemrõl ennyit errõl :D
Nem. A védõnõk tudnak néha okoskodni, aztán oltári hülyeségeket mondani. Gondolj bele: leforrázod a hasad és égési sérülések lesznek a bõrödön, de a baba nem fog megégni. Mert ott van az a kis zsírréteg rajtad, a szövetek, a méhed, a magzatvíz, ezek a rétegek azért elég jól hõszigetelnek, nem fog eljutni hozzá az a forróság.
16:46 nem biztos, hoyg orvosi választ vár a kérdezõ A tapaszatalat megõrzött ilyesmit. Az orvostudomány meg folyamatosan fejlõdik, nyilván fog találni erre is magyarázatot hamarosan.
MIkor terhes voltam, a munkahelyemen felrobbant a kávéfõzõ és a forró kávé rajtam landolt, 3.fokú égést szenvedtem, de a gyerekem bõrén semmi nem látszódot!
hogy miért vannak ilyen tanfolyamok?! mert az emberekkel minden hülyeséget meg lehet etetni, mint ahogy látom, veled is. remélem a kérdezõ nem ilyen naiv valaki és valóban orvosi választ vár.
A védõnõ nme orvos, hanem olyan gondozó, aki nagyon sok anyával találkozik a munkája során. Vannak egészségügyi ismeretei, és mellette õrzi a kultúrát, a hagyományt is a ygermekneveléssel kapcsolatban. A gyermekváráshoz a babonák is hozzátartoznak. Gyermeket szülni nem pusztán orvosi esemény, sokkal inkább családi, és lelki, és miszikus esemény is. Test kiválik a testbõl, de ez csak egy szelet: új élet kezdõdik, ami sokkal több, mint hús és vér. A magzat fejlõdése egy titok: hiába minden 4d felvétel, mégsem tudjuk teljesen leleplezni(kár is lenne) Az új élet nem zárul le a megtermékenyítéssel, épp csak akkor kezdõdik A magzatot nagyon sok hatás éri, és a magzati élet eseményei is befolyásolják, hogy hogyan születik meg. Ehhez a fejlõdéshez hozzátartozik a test fejlõdése, de a környezetének(érzelmi) alakulása is, és a babonák is. Ezért mesélte el a védõnõ. H aazt mondja: vigyázz magadra, ne érjen semmi sérülés: ezt teljesen természetesnek vetted volna. Talán annyira, hoyg meg sem hallod.. A gyerekváráshoz az is hozzátartozik hoyg az elõttünk élt asszonyok tudását és elképzeléseit átvegyük. Te is tovább fogod adni majd a lányodnak. Annak se láttuk értelmét, hoyg a köldökcsonkot miért kell gyöngybe varrava õrizni a gyermek felnövéséig ("-ha beteg lenne") és ma az õssejtek idejében mégis úgylátszik, alami õsi tudás nyomán õrizék szépanyáink.
Miért lenne jobb az orvosi válasz más válaszoknál?
teljesen felesleges ezen vitáznunk, mert amirõl te beszélsz abban nem hiszek. de fogalmazhatnék úgy is, hogy hülyeségnek tartom. ez után az alapvetõ ellentét miatt nem tudunk érdemi vitát folytatni.
Ez kb annyira igaz, mint hogy a tápszeres babák visszamaradottak és felfújt a fejük, sõt ha sokat esznek patájuk nõ :) Micsoda boszorkány fajzat a védõnõd? Amulettet nem ad?
Ma 16:38, spanyolul az anyajegy nem antojo. Az antojo a kivanossagot jelenti, amit az ember pl. terhesseg alatt is erez. Google szerint topo spanyolul az anyajegy, de Venezuelaban (spanyol ajku orszag) LUNAR-nak hivjak.
Én meg olyat hallottam hogy apa megpuszilta anya hasát jó erõsen, és a babának egy nagy szájkontúr lett a derekán hátul.az ismerõsöm aki mondta õ látta a csajnak és rákérdezett és akkor mesélte el a lány.azt mondta az ismerõsöm hogyha nem látja akkor nem is hiszi el.teljesen szép szabályos száj alakja volt a foltnak.
Nemár! Ez baromság.
Én is hallottam ilyen "legendát", általános iskolában egyik osztálytársnõm popsiján volt hatalmas vörös folt (anyajegy állitólag, de kb másfél tenyérnyi) és az állitólag attól lett hogy anyukája tejet forralt, magára rántotta és megijedt mikor terhes volt vele. Hááát orvosilag nem tudom elképzelni mi lehet az összefüggés ha van... A védõnõd mindenesetre nem egy IQ-bajnok ha ilyenekkel riogat.
Nem mondott hülyeséget a védõnõd. A tapasztalt orvosok és védõnõk találkozhattak ilyen esettel. Ha a terhesség elején történik ilyesmi, az lehet, hogy megkátszik a babán is. Az okát nem tudják, igaz senki nem is vizsgálta. Két hónapos terhes voltam, amikor megbotlottam, a baltérdemrõl lejött a bõr. A lányom térdén azóta is azon a helyen sötétebb a bõr. De volt egy osztálytársam, akinek a lábaszárán koromfekete, elég nagy terjedelmû, szõrös volt a bõr. Az anyukához egy fekete kutya dörgölõzött, õ megijedt és oda kapott. Elõfordulnak ilyen esetek, de ettõl félni nem érdemes. A védõnõdnek kár ilyesmivel riogatni bárkit is.
Komolyan nem akarom elhinni hogy ilyet mond egy védõnõ :((( Mert ha a szomszéd Mari néni mondaná vagy tudatlan anyós-anyuka stb...na de egy szakember??? komolyan nem is értem :( nagyon szomorú.
Minden gondolat. A gyermek fejlõdése is. Rezgés és energia. Vannak ennél hihetetlenebb dolgok is, épp a magzat fejlõdése annyira kevéssé materiális dolog. És is ismerek hasonló történetet, és nem is értem, mi ezen a hihetetlen. Miközben minden kismama már a fogantatásnál el akar lazulni, terhesen nem akar idegeskedni, stb... És pl. az autogén tréning, meg az önszuggeszció? Ha nem mûködne, minek tanulnák méregdrága tanfolyamokon? Így, ha meg tudja gyógyítani magát a beteg pusztán a gondolat erejével, miért ne hagyhatna nyomot egy oly képlékeny kis testen egy hirtelen adrenalin-kiáramlás?
Csak jobban tudjuk mi az elsõnél, mint a védõnõ a nyolcszázadiknál...
ANYA - Jegy
Ne gyertek már itt is energiákkal, lassan az ezotéria témába offoljátok a kérdést. Orvosilag ez hülyeségés kész.
A védõnõd nyilván abban is hisz, hogy ha a macska farka a lábszáradhoz ér, szõrös lesz a gyereked... HA ezt komolyan mondta, én azonnal lecserélném a helyedben!!!!!!
Ha furcsának találod, mondd el a védõnõnek, hoyg szerinted ez alaptalan babona - és õszerinte? Így egyértelmû lesz, hoyg miért mondta. Lehet, hogy csak úyg - mint a mesét elmeséljük, érdekesség. Hallotunk már ilyen törtneteket. Biztosan van valami alpja, de ez nem azt jelenti, hoyg ha bármi ér, az biztosan nyomot hagyna a ygrmeken. De ha óvod magadat a balesetveszélyes helyzetektõl, azzal bajt nem csinálsz. Amúgy meg csak mosolyogj egyet! Szerintem csak azért mesélte el.

Terhesen lehet (zselés) műkörmöt csináltatni? Tényleg igaz hogy szülésnél nem jó, mert a köröm színének elváltozásából következtethetnek leghamarabba a problémákra?

Legjobb válasz: Így igaz. Az altatóorvos (ha esetleg szükség lesz altatásra) a köröm színébõl mindennél hamarabb tud következtetni.

Így igaz. Az altatóorvos (ha esetleg szükség lesz altatásra) a köröm színébõl mindennél hamarabb tud következtetni.
Lehet, persze, nekem is van. A porcelánt nem javaslom, nagyon büdi, mikor csinálják, de a zselé nem. És igen, én is úgy tudtam, hogy leveszik a mûkörmöt, de sokan itt azt írták, hogy nem szóltak érte. De az is megoldás, ha egyik mutatóujjadról leveszed, és máris megvan a vérkeringésed ellenõrzésére a felület.-)
Nekem egy altatásban végzett nõgyógyászati mûtétnél kérték, hogy még a halvány lakkot is mossam le, saját körömrõl. Az a biztos. Nagyon szép a hosszú köröm én is szeretem, (bár nekem saját), de már levágtam õket, mert a pici baba mellet elég "veszélyes", Õt is megsértheted vele könnyen.Szerintem közel a szülés elõtt már nem érdemes megcsináltatni. Boldog bababvárást!!! 35 hetes kismami
Nem kell levenni a mükörmöt, ha átlátszora csináltatod. Mert akkor látják ha van valami.
Helloka!Szombaton leszek 39 hetes terhes és nekem is van zselés körmöm a doki szerint nem gond mert átlátszó és picike.Jó babavárást

Tényleg igaz, hogy a terhességi cukrosnál szigorúbban veszik a határértékeket, mint nem terhesen? Milyenek a normál értékek?

Étkezés el?tt és után mennyivel mérjek magamnak itthon, és utána mennyi a normál határ? Terhesen és nem terhesen is érdekelne. Köszönöm.

Legjobb válasz: szia! ha elmész terheléses cukorra,ott 2 óra után max 7.8 lehet,utána már cukornak számít. diétával kell a cukorszintet tartani,ha nem sikerül akkor jön az inzulin. étkezés elõtt közvetlen,és étkezés után 1 órával mérj,és itt a max. 7 lehet. de az a legjobb ha 5-6 közt van akkor. ez a terhesség alatti amit leírtam.

szia! ha elmész terheléses cukorra, ott 2 óra után max 7.8 lehet, utána már cukornak számít. diétával kell a cukorszintet tartani, ha nem sikerül akkor jön az inzulin. étkezés elõtt közvetlen, és étkezés után 1 órával mérj, és itt a max. 7 lehet. de az a legjobb ha 5-6 közt van akkor. ez a terhesség alatti amit leírtam.
Terhesen és nem terhesen is 6 alatt kellene lenni, csak ha nem vagy terhes akkor csak téged rombol a magas vércukor, ha pedig terhes vagy, akkor a babára is veszélyes. Mérni étkezés elõtt közvetlenül és étkezés után 1 órával érdemes mérni. Ha gond van, akkor általában a reggeli utáni érték szokott a legrosszabb lenni.
A kérdező hozzászólása: Biztosan nem jól tudod, nem 6 a határérték. Én GDM-es voltam, és ahogy az elsõ írta, max. 7 mmol egy órával étkezés után. A terhelésesnél pedig 7, 8 mmol a határ. Tudom mert nekem az volt. Amire kíváncsi lennék, hogy nem terhesen mennyi a határérték, mert nekem azt mondták, hogy a terheseknél sokkal szigorúbban veszik, tehát gondolom, hogy a 7 mmol étkezés után 1 órával nem 7, hanem több. Vagy nem jól gondolom. A neten különbözõ értékek vannak, nem tudok kiigazodni.
2-es vagyok. Én meg 1-es típusú cukorbeteg vagyok. Napi négyszer inzulinozom magam elég régóta és végigcsináltam így egy terhességet is. A helyzet az, hogy ha valaki teljesen egészséges, akkor nem terhesen bármit eszik nem megy 6 fölé a cukra. A terhesség alatt növekszik az inzulinigény, ami természetes. Nagyon sok kismamának ekkor sem megy 6 fölé a cukra, még a terheléses sem. Ha valaki kicsit érzékenyebb, akkor extrém terhelésre (mert 75gr szénhidrát az elég durva) kicsit magasabb lesz egészséges terhességben is, ezért kicsit magasabb a határ (van ahol 7-nél, van, ahol 7, 8-nál kezdenek diétáztatni, orvosa válogatja). Nekem terhesen 5, 3 körül kelett tartanom az étkezés elõttit és 6, 5 körül az étkezés utánit. Nem terhesen kicsit engedékenyebb a doktornõm, de csak nagyon kicsit.
A kérdező hozzászólása: Ezt találtam: A vércukor normál értéke Fontos tudnivaló, hogy a vércukor normál értéke éhgyomri állapotban 4, 0 - 5, 0 mmol/l körüli, de mindenképpen 6, 0 mmol/l alatti. Ez azt jelenti, hogy "vércukra" mindenkinek van. Étkezések után a vércukorszint átmenetileg megemelkedik, de egészséges egyénben két órával az étkezés után 7, 8 mmol/l alatt kell, hogy maradjon. Cukorbetegségrõl akkor beszélünk, ha az éhgyomri vércukor értéke 7, 0 mmol/l, vagy e feletti, az étkezések utáni két órás érték pedig 11, 1 mmol/l, vagy ennél magasabb. Valószínû, hogy az utolsó válaszoló a 6 mmolt éhomi értéknek akartad írni, ugye?
Elõzõ vagyok. Igen teljesen igazad van abban, amit írtál. Most én is megnéztem a szakkönyveimet, mert van egy pár. Ezek a korrekt adatok. Szerintem ettõl függetlenül azért, ha valakinek az étkezés utáni cukra pl. 7, 6 attól függetlenül, hogy a határon belül van az már jelez valamit. Az tuti, hogy a férjemnek 2 liter kóla után is 5, 4.
Még azt hozzátenném, hogy a gyakorlatban nekem a doktornõm soha, de terhesen meg végképp nem engedte, hogy az étkezés utánim 7, 8-ig menjen. Ráadásul nem is két órával étkezés után kell mérnem, hanem 1, esetleg másfél óra után. Én azt tapasztaltam, hogy ha két óra után még 7, 8 akkor 1 óra után kb. 9-10 is volt. De én valóban cukorbeteg vagyok. A terhességi cukrosok azért nem szoktak ilyen érzékenyek lenni.
1-es vagyok mivel még csak 5 hete szültél így belefér ez a cukoreredmény, de sztem próbáld kibírni ilyen bûnözések nélkül, legalább még 2 hetet.aztán kezdheted light-osan :) meg azt ugye tudod h a terhességi cukor az már jelentheti azt is h késõbb cukros leszel?! ha tartod a diétát néha bûnözéssel, akkor hosszútávon sem lesz gondod!
A kérdező hozzászólása: Sajnos tudom, hogy van esélyem rá, ezért is figyelek oda olyan dolgokra, amik eddig nem érdekeltek. Most már tudatosan vásárolok és eszek, etetem a családot. Viszont olyan rossz lenne, ha pl. a saját szülinapomon nem ehetnék a tortámból, vagy reggelre nem ihatnék tejszínhabos kakaót (light és cukormentes tejszín és kakaópor természetesen). Eddig a tejtermékeket reggelre nem ehettem, mert a tejcukor megdobja a vércukrot. Pontosan most kezdem el az 5-ik hetet. Azért ijedtem meg, mert itt olvastam sok anyukától, hogy szülés után, (mivel távozott a méhlepény, ami okozta a cukorintoleranciát), egybõl ettek-ittak mindent, és egybõl visszaállt a cukruk. Nekem a kórházban diatetikus mondta, hogy feltétlenül fontos a fokozatosság, ezért a 6 hét. Köszönöm, hogy idõt szakítottatok rám. Jó egészséget!

Tényleg igaz, hogy a lányok inkább a fenekükbe engedik ha nem akarnak terhesek lenni?

Természetesen a témakörrel kapcsolatos dolgokat asszociáljatok. fax-ról van szó.

Legjobb válasz: nem hiszem. fõleg az nem akinek k*rvára fáj

nem hiszem. fõleg az nem akinek k*rvára fáj
Az en baratnom nem engedi fenekbe inkabb kielegit oralisan.Es nagyon nagy oromet tud okozni.Szerintem sokkal jobb mint fenekbe.
Nem. Óvszert húzok, vagy õ szed fogamzásgátlót. És a fenékbe élvezésnél sokkal gyakoribb, hogy a hasára, mellére élvezek.
Mellesleg inkább jobb, hogy nem tudja mi az internet szleng. Magamon is észrevettem, hogy munkahelyen is használtam az internet-szlenget is, úgyhogy letettem róla.
Bocs ha én nem akarok terhes lenni, akkor inkább fogamzásgátlót szedek, vagy megkérdem a kedvesemet, hogy húzzon gumit.
Azért nem minden lánynak van gusztusa a dologhoz. Inkább nem szeretkeznek, vagy a kockázatosabb kihúzós módszert választják.
"A fax (short for facsimile) is a document sent over a telephone line." (via Wikipedia.org) Bár, most így elképzeltem, hogy egy lány milyen aranyos lehet, amikor a fenekébõl húzza elõ a papírt, mondván: "drágám, megjött az üzenet a fõnöködtõl!!"...
Neeeeeem, azért van a fogamzásgátlásnak kevésbé fájdalmas módja is, ha valaki megengedi ezt, biztosan nem a terhesség miatti félelem vezérli...
A kérdező hozzászólása: tanuljál internyet szlenget Te...
Én a puncimba szoktam engedni, mert fogamzásgátlót szedek.
Mmm. Én nem csak védekezésnél szoktam;)
A barátnõmnek simogatni szoktam a végbélnyilását a makkommal, azt nagyon szereti, mindig beleborzong.

Óvszerrel védekeztünk, mégis parázok, hogy terhes lettem. Tényleg igaz, hogy ha szakad az óvszer, akkor azt biztos észrevesszük, mert nagy lyuk lesz rajta?

Legjobb válasz: Nekünk már volt h kiszakadt, de csak a végén vettük észre. Ha nagyon benne vagytok, nem biztos h feltünik. De mikor leveszi, akk látnia kell.

Nekünk már volt h kiszakadt, de csak a végén vettük észre. Ha nagyon benne vagytok, nem biztos h feltünik. De mikor leveszi, akk látnia kell.
én közben is érzem ha kiszakad, de amugy észre lehet venni, szinte felszalad az egész a farkán annyira szét tud menni a gumi, ha apró lyuktól félsz azt le tudod ellenõrizni:minden sex után engedjetek bele kis vizet, ha lyukas látni fogod és akkor ott a 72 órás tabi, tehát ne parázz
Vaze ha gumival is ennyire féltek akkor gumival is megszakításos módszert alkalmazzatok - az tuti 100%.... Pechemre most hétvégén szakadt ki az egyetlen gumi, de nélküle fejeztük be :) ) 22F
minden sex után 72 órásat:DDDD ez jó, ha vicc volt, mert amugy igencsak megviselné a szervezetet az a sok hormon, egy hónapban max 1-2 x lehet csak bevenni, de azt sem rendszeresen, na ha 1x szexel havonta az a gáz :) )))))
Az óvszer csak 98%-ban nyújt biztonságot. Sõt egyes kutatók szerint csak 96%-ban. De a dobozon az elsõ áll.
Szerintem ne szexelj, ha mindentõl rettegsz.
Vagy minden szex vegyél be 72 órást, ne parázz!!
Terhes vagy :(
8asikrek....

Tényleg igaz, hogy akinek 35 napnál hosszabb a ciklusa, annak nincs peteérése, és nem lehet terhes?

Legjobb válasz: Ez butaság.nekem 39napra jött meg és 4hónapos a fiam.nincs szerintem összefüggés,ha teherbe akarsz esni,vegyél ovulácios tesztet,nekem az elsõ használat után bevállt.

Ez butaság.nekem 39napra jött meg és 4hónapos a fiam.nincs szerintem összefüggés, ha teherbe akarsz esni, vegyél ovulácios tesztet, nekem az elsõ használat után bevállt.
nem ez nem igaz
45 nap fölötti már kritikus, de 35-40 nél még semmi gond.
Ez nem minden esetben igaz!! Ha neked mindig is ilyen hosszúak voltak a ciklusaid, akkor nagy valószínûséggel van péd. Viszont van olyan eset, mikor azért hosszú a ciklus, mert nincs peteérés. De igaza van az elõttem szólónak:vagy ovu teszttel, vagy nõdoki által javasolt hormonvizsgálattal egyértelmûen meg lehet tudni, hogy van pé, vagy nincs!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!