Találatok a következő kifejezésre: Tényleg igaz hogy aki kutya (4 db)

Tényleg igaz az, hogy aki kutya termelő annak jobban megy mint aki tenyészti?

Legjobb válasz: Bizony igaz, és ez azért van, mert a tenyésztõ kiválasztja a legjobb, legerõsebb egyedeket és azokat pároztatja, vigyáz az egészségükre, törõdik a kölykökkel, állatorvos, oltások, minõségi tápok, megfelelõen tágas, kényelmes hely, mindez nem olcsó. A szaporítót nem érdekli a kutyái egészsége, kizsigereli a szukát, az a lényeg neki, hogy minél több kölyköt szüljön, mindegy, hogy rámegy az egészsége, nem törõdik az állatorvosi vizsgálatok, oltások, tenyésztési elõírások betartásával, olcsó, tartalmatlan étellel eteti õket, bármilyen zsúfolt helyen tartja az állatokat, így sajnos sok kutya rossz állapotban van, idegileg labilis kutyák kerülnek ki tõle, de nem költ rájuk pénzt, vagy csak annyit, hogy éhen ne haljanak , így több pénze marad, mikor eladja õket. Csak úgy tudunk tenni ellneük, hogy nem veszünk tõlük kutyát, így remélhetõleg egyre kevesebben lesznek!

Bizony igaz, és ez azért van, mert a tenyésztõ kiválasztja a legjobb, legerõsebb egyedeket és azokat pároztatja, vigyáz az egészségükre, törõdik a kölykökkel, állatorvos, oltások, minõségi tápok, megfelelõen tágas, kényelmes hely, mindez nem olcsó. A szaporítót nem érdekli a kutyái egészsége, kizsigereli a szukát, az a lényeg neki, hogy minél több kölyköt szüljön, mindegy, hogy rámegy az egészsége, nem törõdik az állatorvosi vizsgálatok, oltások, tenyésztési elõírások betartásával, olcsó, tartalmatlan étellel eteti õket, bármilyen zsúfolt helyen tartja az állatokat, így sajnos sok kutya rossz állapotban van, idegileg labilis kutyák kerülnek ki tõle, de nem költ rájuk pénzt, vagy csak annyit, hogy éhen ne haljanak , így több pénze marad, mikor eladja õket. Csak úgy tudunk tenni ellneük, hogy nem veszünk tõlük kutyát, így remélhetõleg egyre kevesebben lesznek!
ez igy igaz, de szaporítónak hívják. õ nem törõdik azzal mi van/lesz a kutyusokkal.csak a pénzt nézi, és a lényeg, h jo sokszor sok kutya legyen, abba van a lóvé.kit érdekel mit él át az a szuka. nem is eteti minõségi táppal, meg semmi.nem szép dolog.utólag kiderült, mi is egy szaporítótól vettük a yorkinkat, és még a nõ azt sem tudta honnan van a kutya.(helyileg).nem volt vele semmi gáz, hál ég.már 15 hónapos nagylányka.:-)
Szia! Ezek miatt az emberek miatt van a sok selejt csúnya, beteges , allergiás, "debil" kutya, ezeknek nem számít más csak a pénz! Nem lényeg nekik, hogy gyenge immun és idegrendszerû kutyákat adnak el embereknek, akik családtagot szerettek volna. Én már megjártam egyszer 5 hónaposan el kellett altatni a kiskutyámat egy ilyen szemétláda ember miatt, én azóta mindenkinek azt ajánlom, hogy igényes tenyésztõtõl, vegyen aki fel tud eredményeket mutatni, egy kennelnév még nem számít annak. Valóban igaz, hogy olcsó húsnak, híg a leve! pá

Ez tényleg igaz lehet, hogy két embert ha megzavarnak szex közben akkor össze tudnak "ragadni"? Mint a kutyák?

(Pl : nyugodtan vagytok együtt a szobába és váratlanul haza álit a család és kopogás nélkül beront a szobába )Sokan válaszoljatok mert nagyon fontos lenne!!!!

Legjobb válasz: nah akkor, csak hogy tisztázzuk. Létezik a már fent említett hüvelygörcs, ami ritkán fordul elõ, és fájdalmas. DE ez nem jelenti azt hogy összeragadtok. A kutyák, macskák esetében a pénisz felépítése miatt ragadnak össze az állatok.

nah akkor, csak hogy tisztázzuk. Létezik a már fent említett hüvelygörcs, ami ritkán fordul elõ, és fájdalmas. DE ez nem jelenti azt hogy összeragadtok. A kutyák, macskák esetében a pénisz felépítése miatt ragadnak össze az állatok.
De igen, megtörténhet, ha a lány annyira megijed, hogy ettõl begörcsöl a hüvelye. Nem lehetetlen, és valószínûleg baromi fájdalmas. Az elõttem lévõ 4 okostojás meg nézzen utána.
ne gondolg mar, hogy ez tuti meg fog veled is tortenni, probaljatok olyan helyen lenni, ahol nem nyitnak ratok vagy zarjatok be az ajtot/
Hány éves vagy? szerintem nézz utánna, hogy a kutyák, miért is ragadnak össze!!! Semmi köze a megzavaráshoz!!!
hát elég hülye vagy hogy egy ilyet elhittél!!
Ilyen marhaságokat honnan veszel? :D ikszdéikszdé
nem, ez baromsag
A kérdező hozzászólása: 8:29es veled történt ilyen ??
A kérdező hozzászólása: ffúúú ez gáz !!
Soha életemben nem hallottam összeragadásról, hüvelygörcsör igen, de hogy attól össze lehet ragadni... Volt, hogy ránknyitottak, de mi nem ragadtunk össze :p nem vagyunk kutyák
Hüvelygörcs tényleg bekövetkezhet annyira, hogy doki tudja szétválasztani õket injekcóval, tehát ilyen értelemben beszélhetünk "összeragadásról", hogy nem tudnak szétválni a felek.
Igen lehetseges:-s
Na, okostojások: Ienis lehet! Pl. egyfürdõ mellett dolgozom, számtalanszor látam már mentõvel elvinni párokat!! Ez nem vicc!!! A hirtelen sokk okozta vaginális izomgörcs... Ezt nem én találtam ki, orvos ismerõsöm mondta!!
Egy biztos... Qrva kinos egy napfénye nyári napon, két fiatalt több 100 ember szeme láttára öszeragadva kiszedni a vizbõl, utána lepedõvel letakarva bevinni a mentõbe!!!

A kau-t (kaukázusi juhász) tényleg használják harcikutyának? Videót láttam róla, és nem akartam elhinni. Igaz, hogy egy fékezhetetlen vad kutya, aki mindenkire és mindenre gondolkodás nélkül támad?

Legjobb válasz: Elsõ válaszolónak: miért kell hülyeségeket írni? A kaukázusi nem vad, nem támad, nem fékezhetetlen. Természetesen egy kemény kutya, ami keményen õrzi a területét. Csak tudni kell vele bánni. Ha verik, láncon tartják, kennelben tartják, nem foglalkoznak vele, naná hogy megvadul. A jól nevelt kaukázusi a gyerekekkel szemben meg, kimondottan barátságos tud lenni. Ha rendesen tartják nem vadul meg, és egy szép nagy, nyugodt, békés óriás.

Elsõ válaszolónak: miért kell hülyeségeket írni? A kaukázusi nem vad, nem támad, nem fékezhetetlen. Természetesen egy kemény kutya, ami keményen õrzi a területét. Csak tudni kell vele bánni. Ha verik, láncon tartják, kennelben tartják, nem foglalkoznak vele, naná hogy megvadul. A jól nevelt kaukázusi a gyerekekkel szemben meg, kimondottan barátságos tud lenni. Ha rendesen tartják nem vadul meg, és egy szép nagy, nyugodt, békés óriás.
Az elõttem válaszolók már leírták a nagy részét. Szilaj, erõs, kemény kutya, de megfelelõ tartással és neveléssel egy abszolút kezelhetõ fajta, bár hozzáértés szükséges. Azt olvastam, hogy valahol ez alapján tenyésztik tovább a kutyákat, így választják ki a fedezõkant, hogy összeeresztik a kutyákat. Ez fõleg a "nomádabb" körülmények között élõknél szokás, ahol a házõrzésen kívül egyéb komolyabb feladatokat kell ellátnia a kutyáknak. Nem pit bull viadalra kell gondolni, mert egyrészt a nagy bundájuk miatt nem szereznek olyan könnyen súlyos sérülést, és ha az egyik fél alulmaradt, befejezõdik a küzdelem, nem az utolsó szuszig ölik egymást. Ezt már nem tudom hol olvastam, de ha megtalálom, belinkelem.
Nem hinném hogy használnák viador kutyának, mivel baromi nagy a szõre. Kiállításokon szoktam látni õket, a ringben sem valami barátságosak, de azért a handlerek kézben tartják õket, verekedést még nem láttam.
igen, tényleg gyilkos
Nem értem hogy nyugodhatdtál meg, te magad írtad le amit láttál, a saját szemednek nem hiszel? igen, mindegyik gondolkodás nélkül támad emberre, kutyára egyaránt, csak a lánc vagy a rács gátolja ebben. Ez tény és te magad is láttad minden egyeden emit ediig láttál. Akkor ez nem kérdés sztem.
A kérdező hozzászólása: Ez milyen igaz.
Rokonomnak az van. Az idegeneket simán szétszedné de jó nevelés kell neki és ennyi az egész. Én évente csak néhányszor járok hozzájuk de ha már a kapun kívülrõl megérzi hogy én vagyok akkor már nem is ugat és nagyon szelíd is. Viszont az idegenekre elég veszélyes de mint mondtam ha jól van nevelve rászól a gazda és el van intézve, nem kell tõle tartani mert azt megérzi és a félelmet nem tudja mire vélni õ is támadni fog védekezésbõl.
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet utolsó.:)
Hát az nem normális aki azt írta hogy mindenre minedkire támad! Nekem kaum van és meg kell mondjam hogy ennél barátságosabb jószágot még nem láttam max. agyonnyal. A gazdától függ az egész. Ahogy néha az embereknél is attól függ hoyg milyenek hogy mit neveltek bele.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Most megnyugtattatok.:) Amúgy, az egyik kau, itt mifelénk, velem egészen barátságos, igaz elõször morog, de utána farokcsoválva jön simiért, pedig nem is mondanám, hogy különösebben ismerem: néha arra járok. És van egy másik, az sem idegbajoskodik, ha túl közel megyek a kapuhoz vakkant, de ennyi.Öreg kutya. Oké, hát köszi...
minket*
Hát nekünk azthiszem 1 éve pusztult el Lia (Kau.) nagyon szép fehér kutya volt 12 éves, és a kertben szabadon volt, igaz h. ugatta az idegeneket és a gypsy-ket, de minekt soha sem bántott, pedig kb 1-2 éves voltam amikor a szüleim elhozták a szomszédból(xD). 13L:)
A kérdező hozzászólása: Én ezt nem tudom elképzelni róla. Jó, tudom, hogy pásztorkutya, kemény orosz fajta, jó õrzõ-védõ, de nem tudom elképzelni, hogy harcoltassák. Amúgy én úgy ismerem, hogy vad, kiállításon sokat látok, és eszetlenül támadnak mindenkire, 6 méterrel elõttük elmentem és már pattant fel mind a 4 kau, feszült a lánc és ugattak. Mifelénk is van kau, 5 egyeddel találkoztam errefelé (eddig), és nagyon harciasan tombolnak a kapuban. Persze érthetõ, hisz' õrzõ-védõ kutyafajta, de az, hogy a ringben nem lehet felvezetni õket, mert szét akarják szedni 1mást....
Nekem 5 éves kaukázusi kanom van.Az, hogy kezelhetetlen és agresszív egyáltalán nemigaz.A gyerekeket imádja, az én kutyámat a szomszéd gyerekek állandoan "nyúzzák" :) ráfekszenek a hátára, birkóznak vele stb..olyan figyelmes és gyengéd velük szemben..még soha egy durvább mozdulatot nemláttam tõle.Nyalogatja õket, puszilgatja..nagyon aranyos. Viszont az idegeneket nemtûri ez igaz...a tv szerelõ este bejött csengetés nélkül és letépte róla a gatyát. De nem harapta meg !!!!Addig fogta a nadrágszárat amíg kinem mentünk..akkor elengedte és elment aludni:) Télen szánkózunk vele mert iszonyatos ereje van és lekell fárasztani.csupaizom..közel 60 kilós kutya..de az TÉVHIT hogy kezelhetetlen!!! egy igazi kis bohóc:) nagyon vicces mutatványokra képes..

Pekingi tartók! Tényleg igaz az a fajtára, hogy ha hívjuk a kutyát, akkor ne nagyon számítsunk rá, hogy oda is jön? Tapasztalatok?

El?bb volt az Animal Planeten a 101 kutyás m?sor és volt benne a Pekingi Palotakutyákról szó. Volt benne, hogy nevelésük/tanításuk szaktudást igényel, nagyon makacsok.

Legjobb válasz: kutyus olyan amilyenek megneveled :)) es Pekingi abszolút nem olyan, aranyos ,szófogadó hüseges :)) de azert van benne pici lustasag :)) de en nem is attol tartanak hanem h mennyire szörzik . :)

kutyus olyan amilyenek megneveled :) ) es Pekingi abszolút nem olyan, aranyos , szófogadó hüseges :) ) de azert van benne pici lustasag :) ) de en nem is attol tartanak hanem h mennyire szörzik . :)
Csakkitti: Vannak olyan fajták és egyedek (hisz minden kutya más) akit sokkal nehezebben lehet megtanítani behívhatóságra. A Basenji-t szinte egyáltalán nem lehet és nem is engedik el nyílt terepen mert tuti, hogy azonnal meglógna. A pincsi meg olyan, hogy ha kedve van meg teszi ha nincs kedve nem teszi. Meg ha oda is jön akkor is látni rajta, hogy "na mi a fenének zaklatsz már megint mikor más dolgom is van..." nézést.
igen igaz hogy nagyon makacs s állandó küzdelemmel azért el lehet érni hogy vissza jöjön de lehet hogy több idõ míg sikerül ellentétben más kutyákkal de végülis ez nem mindegyikre igaz mert a ismerõsõm pincsije nagyon szó fogadú ellentétben a nõvéremével aki nem csak makacs de hamis is pedig kis kora óta kutyák társaságába van és szót fogad csak nem mindig .nekem egy spicc-pincsi-retriever keverék-keverék kutyám van hát elég makacs õ is sõt az egész családban csak nekem fogad szót legtöbbször persze vissza hivni vissza tudom hívni akár macskától is csak nem elsõ szóra na meg nem annyira szelíd szóval hanem erélyesen!de szót fogad.
Persze el lehet érni velük is azt, hogy vissza jöjjenek. De sokkal nehezebb mint más egyes fajtáknál. Enyém is vissza jön ha erõteljesebben szólok rá. De nagyon meg tudja makacsolni magát és amikor megsértõdik valami miatt (például fel akarok menni õ meg nem) akkor nem jön oda. Ha neki olyan kedve van, hogy még lent akar maradni akkor nincs az a jutalom falat ami miatt õ vissza fog jönni. Csak ha tényleg látja már rajtam, hogy túl messzire megy ezzel a viselkedéssel. De akkor se rohan, hogy jó akkor inkább feljövök, hanem úgy döcög oda hozzám mint egy 80éves vénember és tök kelletlenül, hogy én érezzem rosszul magam, mert õ még lent akart volna maradni. És hiába szoktattam kutyasípra, hiába tudja azt, hogy ha kettõt tapsolok hozzám kell jönni ilyenkor semmit nem használ. Ha egy sültcsirkét tartanék magam elõtt akkor se jönne vissza :D És hangsúlyozom nem a falkavezérséggel vannak gondok.
Aki nem tudja a kutyáját elsõ szóra behívni, az nem száz százalékban vezetõje a kutyájának. Ugyanis a vezetõségnek tulajdonképpen két kritériuma van: bármikor behívható a kutya, és bármirõl letiltható a kutya. Ha ez meg van, akkro teljesen mindegy, hogy ágyban alszik-e, vagy ki megy ki elõször az ajtón.
Én egyetértek Csakkittivel, megfelelõ neveléssel csodákat lehet mûvelni a kutyákkal. A belinkelt cikk is jó, meg azon belül a kép a 3 igencsak domináns kannal: malamut, sárhegyi, leonbergi trió masírozik egymás mellett gond nélkül. Nem kell megijedni attól, ha az adott fajta, vagy egyed kevésbé együttmûködõ, ha a gazdi elég kitartó és következetes, akkor igen szoros kapcsolat alakítható ki az ilyen kutyákkal is. Az meg, hogy "nevelésük/tanításuk szaktudást igényel" szinte minden kutyára igaz. Ha a gazdinak nincs meg a szaktudása, megszerezheti azt a kutyasuliban.
Jó ez azért más szitu amit te mondasz. Ha tüzelõ szukáról, nyusziról, balhéból elsõ szóra kijön, de ha csak állsz egy helyben nem történik semmi, csak kimondasz egy gyerét, arra kelletlenül reagál. Gondolom, ha lelkesebben mondod, vagy elszaladsz akkor jön. Nyilván a többségnél nem az a gond, ami nálad, és te is bizonyítottad, hogy a többi gond orvosolható. Azért ez a ritkább, hogy valakinek ingerszegény környezetben nem mûködik a behívása.
Valóban érdekes miért pont ingerszegény környezetben nem mûködik. Makacs kis dög :) De ez tipikus pincsi tulajdonság. Egyébként van egy törpe nyuszim és és nagyon jól el vannak :) Kezdetben rivalizálni akart vele, de hamar rájött, hogy Maszattal nem érdemes szórakozni. (pofon vágta rögtön az elsõ zaklatásnál)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!