Találatok a következő kifejezésre: Tényleg igaz hogy (854 db)

Az tényleg igaz, hogy ha nem jön meg rendesen, akkor fogamzásgátló tablettát kell szedni?

mert nekem nem jön meg mindig,van h pár hónapot kimarad.félek elmenni nőgyógyászhoz :/ nem akarok gyógyszert szedni.....itt olvastam ,hogy egy lány írta,hogy ő szed fogamzásgátlót különben meg sem jönne neki :/

Legjobb válasz: Nem, nem igaz. Azok a dokik írnak ilyen problémára azonnal tablettát, akik: - nem értenek a dolgukhoz - magasról leszarják, hogy igazából mi a gondod, úgy vannak vele, majd kezelik akkor, mikor gyereket akarsz. Ugyanis a rendszertelen menstruációt a fogamzásgátló tabletta NEM kezeli. A tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a saját ciklusodat, és helyette a tablettában lévõ hormonok ill. azok idõnkénti megvonása (7 napos szünet) szabályos idõközönként vérzést hoz létre, mintha menstruálnál. Igazából azonban ennek nincs köze a saját ciklusodhoz. Tehát szabályosnak szabályos lesz, az biztos, csak igazából nem is menzesz, hanem egy megvonásos vérzés a tabletta miatt. És ez bizony veszélyes. Ugyanis ha vkinek nincs rendszeres ciklusa (ez alatt nem pár napos ingadozást értek, hanem mondjuk teljesen öszevissza, vagy hónapokat kimarad), az azt jelzi, hogy vmi nincs rendben. Ha alapból rosszul mûködik a hormonrendszered, és kikapcsolják tablettával, akkor nagyon jó esély van rá, hogy az abbahagyás után aztán az égvilágon semmilyen ciklusod nem lesz. Az lenne a fontos, hogy alapos vizsgálatokkal kiderítsék a rendszertelenség valódi okát és azt kezeljék. Mert ha mindenféle problémafelderítés nélkül elkezded a tablettát, akkor majd szenvedhetsz akkor, mikor gyereket szeretnél. Csak sajnos manapság iszonyatosan nehéz olyan orvost találni, aki tényleg utánajár a dolgoknak, nem csak felírja a gyógyszert.

Nem, nem igaz. Azok a dokik írnak ilyen problémára azonnal tablettát, akik: - nem értenek a dolgukhoz - magasról leszarják, hogy igazából mi a gondod, úgy vannak vele, majd kezelik akkor, mikor gyereket akarsz. Ugyanis a rendszertelen menstruációt a fogamzásgátló tabletta NEM kezeli. A tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a saját ciklusodat, és helyette a tablettában lévõ hormonok ill. azok idõnkénti megvonása (7 napos szünet) szabályos idõközönként vérzést hoz létre, mintha menstruálnál. Igazából azonban ennek nincs köze a saját ciklusodhoz. Tehát szabályosnak szabályos lesz, az biztos, csak igazából nem is menzesz, hanem egy megvonásos vérzés a tabletta miatt. És ez bizony veszélyes. Ugyanis ha vkinek nincs rendszeres ciklusa (ez alatt nem pár napos ingadozást értek, hanem mondjuk teljesen öszevissza, vagy hónapokat kimarad), az azt jelzi, hogy vmi nincs rendben. Ha alapból rosszul mûködik a hormonrendszered, és kikapcsolják tablettával, akkor nagyon jó esély van rá, hogy az abbahagyás után aztán az égvilágon semmilyen ciklusod nem lesz. Az lenne a fontos, hogy alapos vizsgálatokkal kiderítsék a rendszertelenség valódi okát és azt kezeljék. Mert ha mindenféle problémafelderítés nélkül elkezded a tablettát, akkor majd szenvedhetsz akkor, mikor gyereket szeretnél. Csak sajnos manapság iszonyatosan nehéz olyan orvost találni, aki tényleg utánajár a dolgoknak, nem csak felírja a gyógyszert.
Hát azért sima menszesz zavarra fogamzásgátlót írni elég baromság nem cukorka hogy oszotogatni kéne. De ilyesfajta problémára ami már neked van el kéne menni nõgyógyászhoz nem játék...
Sima menszeszre NEM baromság fogamzásgátlót irni, gondolom az elözö válaszolönak 6 diplomája van, és nem unatkozö tini. Menj el nögyögyhoz, tudom, hogy cikinek érzed, de semmi gáz nincs benne, több mint valószinü, hogy egy gyenge fogamzásgátlót fog felirni, DE MAGADTÓL SEMMIKÉPP NE KEZDJ EL SZEDNI SEMMIT !
Úgy értem a sima menszesz zavart, hogy néha késik egy két napot, és nem percre pontosan jön meg. Bocsi ha nem tudsz szövegérteni az már nem az én gondom :) Ha már nem jön meg vagy 15 napokat késik persze szükséges lehet de sok tinédzser pi*csa az apró cseprõ problémáira is fogamzásgátlót használ mintha valami vitamin lenne...
Ez a nõgyógyászok parasztvakítása, hogy minél korábban elkezdjünk fog.gátlót szedni és ettõl függjünk, majd az abbahagyás után ugyanúgy ne legyen normális ciklusunk. Én is beleestem ebbe a csapdába már 15 évesen sajnos. Ccickafark teát próbáld ki, attól rendszeres lesz :)
ja és nekem is úgy jöt meg, hogy kaptam egy gyógyszert, amitõl 3nap múlva menstruáltam és onnantól kezdve 7évig szedtem fog.gátlót.
kell? senki nem kötelez rá.
A kérdező hozzászólása: de jóóó :/....most már tényleg nagyon megijedtem.mert van hogy 2-3 hónapig semmi.szóval lehet gyerekem sem lehet majd ? :( elmegyek nõgyógyászhoz! köszi a válaszokat

Tényleg igaz, hogy a Nyugat-Európában kapható élelmiszerek sokkal jobb minõségûek a hazainál?

Van errõl egy nagyon érdekes cikk, és kíváncsi vagyok, hogy kinek milyenek a tapasztalatai evvel a témával kapcsolatban, és tényleg idehozzák azokat a termékeket, amelyeket külföldön már nem tudnak eladni?

Legjobb válasz: ez így ebben formában nem teljesen igaz. Tény ,hogy vannak olyan dolgok -termékek amik nekünk ott jobban tetszenek ízlenek,és jobb minõségüek. Nyugat-Europában is van jó -és rossz termék. Termékekrõl annyit,hogy amit pl nálunk az Aldiban lehet kapni náluk nem mert :ott tényleg a rendes német termékeket árulják. Én személyszerint az itthoni Aldiban pl még egy db Jacobs kávét sem láttam kint pedig más kávét nem árulnak csak német eredetüt.

ez így ebben formában nem teljesen igaz. Tény , hogy vannak olyan dolgok -termékek amik nekünk ott jobban tetszenek ízlenek, és jobb minõségüek. Nyugat-Europában is van jó -és rossz termék. Termékekrõl annyit, hogy amit pl nálunk az Aldiban lehet kapni náluk nem mert :ott tényleg a rendes német termékeket árulják. Én személyszerint az itthoni Aldiban pl még egy db Jacobs kávét sem láttam kint pedig más kávét nem árulnak csak német eredetüt.
Nem voltál még Angliában hentesnél ugye? :) Hát persze hogy nem, mert meg sem tudnád fizetni...
Pl. Angliaban a hus es az import zoldseg\gyumolcs, meg sem kozeliti a magyar minoseget!
Szerintem is igaz amit a cikkben írtak! Mi például Bécsben vásároltunk joghurtot ami igen is finomabb volt mit amit itthon árulnak, mosóport amivel szebbek lettek a ruhák mint az itthon vásárolttal, és még lehetne sorolni. De például azt amit itthon mi sajtként megveszünk azt Ausztriában el sem lehetne adni, ott nem találni olyan vacak minõséget mint itt. Sajnos valószínûleg ez abból fakad, hogy itthon erre van kereslet, ezt tudják megfizetni az emberek.
A cikk sajnos igaz. Amit benne írnak pl. milka csokit az hülyeség, a kinti jobb! De magyarországon is lehet venni külföldit, mert van amit a német/osztrák piacos, és úgy van nálunk forgalomba helyezve, hogy csak egy matrica van rajta magyarul az összetevõkrõl. Szlovénia a nyugat keletje, de mi náluk költjük el a pénzünk nagyobb részét, jobb, finomabb, egészségesebb, és elég sok esetbe pofátlanul olcsóbb. De ugyan azt is meg tudjuk venni fele áron!! és ez nem vicc.
En londonban elek. Ami itt a legszutykosabb alja minoseg, az egy otthoni felso kozep, vagy also premiumnak felel meg. Tehat ha bemegyek a boltba, akkor a tej, sor, sonka, gyumlcsle, stb. ugyanannyiba kerul mint otthon, de a minosege joval magasabb. Es a fentebb emlitett hus pelda azert nem mervado, mert itt nem divat a hentes. De azert van, es ha bemesz egy igazi angliai henteshez, gyonyoru arut talalsz.
Igen, igaz. Én Nyugat-Európában élek, jó sok éve már, de néha haza szoktam látogatni. Néhány alapélemiszertõl eltekintve a hazai élelmiszerárak vannak azon a szinten, mint itt. A minõség sajnos néha nagyon gyenge, fõleg a nagy láncokban kapható "saját" termékek.
"Én személyszerint az itthoni Aldiban pl még egy db Jacobs kávét sem láttam kint pedig más kávét nem árulnak csak német eredetüt." Ez most nem értem hogy jön ide? A Jakobs kávé pl. kifejezetten alsó középkategóriás, a jótól messze áll, de iszonyatosan, mindegy milyen nemzetiségû. Mindenesetre az Aldiban, Lidlben is a termékcsaládok jó 70%-a megegyezik, ugyanazok a német márkák, a maradék Magyarországon utángyártott vagy tényleg magyar/egyéb környezõ országokból származó termék.
Igaz. Elsõsorban azért, mert minden élelmiszerfajta elõállításánál sokkal szigorúbb elõírásoknak kell megfelelniük, és mert itt nem az a szempont, hogy a végén az ára minél olcsóbb legyen, hanem manapság az elsõdleges piacot az egészséges/bio/természetes/jó minõségû termékek viszik - ezzel lehet itt eladni a dolgokat (míg otthon meg ugye azzal, hogy most 3 forinttal olcsóbb).
A kérdező hozzászólása: Én fõleg a márkás termékekre gondolok, melyeket itthon és külföldön is egyaránt lehet kapni (pl: csokoládék, üdítõk, sörök, mosóporok, tejtermékek, felvágottak), és azoknál szerintem érezhetõ a különbség.
Szerintem meg sajnos igaz a cikk.
Nem igaz. Otthon ezerszer szebb disznóhúst veszel mint itt kint Angliában.
Szerintem annyival nem dragabb a hentes. Az akcios tesco csirkecombhoz kepest persze draga, de a tobbi normal husokhoz kepest nem annyival dragabb.
tényleg igaz ez a pletyka
A ronda relatív. De amíg nem békülsz ki önmagaddal addig ne várj nõt. Volt nekem is egy korszakom amíg azon a hülye felfogáson voltam, hogy mennyi jobb pasi van én meg átlagos semmi extra, hát nem is ugrottak az ölembe a nõk. Aztán rájöttem az erényeimre, azokra fókuszáltam és magamat is meglepõ sikereket értem el :) 24/F
tök mindegy hogy nézel ki ha magabiztos vagy és oda mersz menni a lányokhoz. Mit veszíthetsz? Nemet mond? jöhet a következõ. ennyi az egész
Igen, ha nem a bombázókra kezdesz el nyomulni. Azért tudd, hol a helyed..
ismerek vkit aki olyan ronda h lemegy a bányába és sikítva jön fel a szén xd de mégis egész jó barátnõje van. csak ne a plázap*csákra hajts, mert abból nem sok jó lesz ;)
Vannak kivételek de nem sok szerintem , ez a valo világ tesó : (
Egy nagydumás humoros csákó akármikor kenterbever egy nyüzüge üresfejû szépfiút! Játssz a leosztott lapjaiddal, legyél elbûvölõ, és nélkülöz hetetlen!

Tényleg igaz, hogy ha szerelmes belém a barátnőm, akkor tökmindegy hogy mekkora a szerszámom?

Parázok nagyon, mert eléggé kicsi..:S kb 15 cm, és nemis túl vastag....:S Barátn?mmel még csak pettingig jutottunk, ruhán keresztül megfogta, modnjuk arcokat nem vágott meg semmi ,de nem is volt elájulva...:S én viszont megujjaztam, éshát valljuk be elég tág volt már az elején..:S A kérdés tulajdonképpen az irányú, hogy tudok-e majd neki szexuális örömöt okozni iylen méretekkel is?

Legjobb válasz: Tényleg igaz. Ne parázz... :)

Tényleg igaz. Ne parázz... :)
nekem 14, 5 és 2éve járok egy lánnyal aki szeret, de amugy aztmondta h neki nem is kéne nagyobb mert az neki már fájna.
Amúgy ha parázol, akkor kezdj el azon is parázni hogy nem fog mûködni a szerszámod, vagy nem úgy, ahogy te szeretnéd. Felejtsd el ezt és ne izgulj ilyenen! Különben lehet hogy fel sem fog állni, vagy túl korán fogsz elélvezni. A legjobban úgy tudnál ezen túllépni ha errõl a félelmedrõl a barátnõddel beszélnél. Na ahhoz aztán kell bátorság.
Ne aggódj, ha szeret emiatt tényleg nem rak ki. Egyébként a méreted átlagos nem kicsi. :-) Van még kezed, nyelved, szóval használd azokat is. Sok sikert!
nehogy higgy azoknak a kreténeknek akik azt mondják h a szerelem nem fontos meg minnél nagyobb annál jobb és társaik... ha szerelembõl csinálod akkor élvezni fogja (függetlenül h milyen a "fegyvertárad") ;)
Nálam igaz! 5 éve vagyok együtt a barátommal, de ha a farka mérete érdekelne, már rég elhagytam volna. Tökéletesen ki tud elégíteni, és ez a lényeg. :P És a szerelem nem hülyeség! Én nagyon is szeretem a páromat, és szerelmes vagyok belé.
persze, hogy tudsz de a szerelem hülyeség, ne foglalkozz vele :D
A kérdező hozzászólása: hát kaptam hideget, meleget.....:S teszek egy próbát...mást ugyse naon tudok. :S és csak bízom benne nem dob ki csak ezért, hameg igen, meg se érdemelte, hogy belészeressek...:S :(
El ne hidd ezt a butaságot!! Csak a szerszám mérete a lényeg!
Felejtsd el.Nem tudod kielégíteni 15 cmrel.Egy nõt se tudsz kielégíteni 20cm alatt.Hülye kérdésre hülye válasz. Tudom, tudom, te még soha nem olvastad neten\nem hallottad senkitõl hogy a 15-16cm átlagméret, és hogy nem a méret számít, hanem hogy tudod-e használni elég ügyesen, holott csak az internet 80%-a ezzel van tele.De te véletlenül mindíg elkerülted pont ezzt.Bezzeg a farkad méregetésére van eszed.. (halkan megjegyzem, elég lett volna rákeresned itt gyk-n, naponta 3 kérdés van errõl-3?mit 3?vagy 7.. persze kiírni 500 000-jére könnyebb, mint rákeresni.Hogyne.)Azmeg, hogy szerelmes beléd, egyértelmûen eleve offolja a dilemmát.Hát barát, neked is sok észt osztottak.. Egyszerû vagy mint a hullámcsat.Részvétem.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat mindnekinek. még wyett nek is, mert valahol igaza van, csak elég sarkalatosan fogalmaz. Csak tudod arra voltam kiváncsi, hogy valójában mi az igazság, és nem arra, hogy a net mivel van tele, és mivel ez egy anonim fórum, ahová hézköznapi emberek jönnek hétköznapi problémákkal, és élettapasztalattal, gondoltam hátha tundak nekem segíteni. Igazam is lett, megkaptam a kérdésemre a választ.

Tényleg igaz, hogy a Li-on akkukat már nem kell 12-16 óráig tölteni?

Nemrég vettem egy telefont, amiben ilyen tölt? van, de mivel a boltban sem mondták és a füzete sem irja, nem töltöttem csak addig, amig ki nem jelezte, hogy a töltés befejez?dött.

Legjobb válasz: Elvileg tényleg igaz, de nem árt meg neki ha a legelsõ töltése eltart 12 órán keresztül.(Lehet, hogy normál használat mellett az aksi túléli a telefont is ha rendesen van megformázva.) De nem kell kétségbe esni miatta, a Li-ion akksik a rövidre záráson kívûl szinte bármit kibírnak (attól meg általában az összes elég gyorsan elpukkan!)A telefonodban meg szerintem nem a töltõ van, hanem az akksi, nem? :-)) Más: A telefonok elég "huncutok" kiírja, hogy a töltés kész, de valójában az akku még csak kb. 90%-ban van feltöltve, csak az utsó 10% betöltéséhez kb. 5-ször annyi idõ kell mint az elõzõ 90%-hoz és közben az akku is egyre jobban melegszik a töltéstõl. De ha fenthagyod a töltõn akkor persze sutyiban un. "csepptöltés" üzemmódban tuszkolja az akkuba az energiát, meg közben a töltõrõl megy a telcsi nem az akkuról és amikor lehúzod onnantól meríti csak a teló az akkut + persze a plusszban betáplált energia is benne van az akksiban. Remélem érthetõ voltam, bocsi hogy ilyen hosszú de az akkuk világáról is meg lehetne tölteni 1-2 könyvet.

Elvileg tényleg igaz, de nem árt meg neki ha a legelsõ töltése eltart 12 órán keresztül.(Lehet, hogy normál használat mellett az aksi túléli a telefont is ha rendesen van megformázva.) De nem kell kétségbe esni miatta, a Li-ion akksik a rövidre záráson kívûl szinte bármit kibírnak (attól meg általában az összes elég gyorsan elpukkan!)A telefonodban meg szerintem nem a töltõ van, hanem az akksi, nem? :-)) Más: A telefonok elég "huncutok" kiírja, hogy a töltés kész, de valójában az akku még csak kb. 90%-ban van feltöltve, csak az utsó 10% betöltéséhez kb. 5-ször annyi idõ kell mint az elõzõ 90%-hoz és közben az akku is egyre jobban melegszik a töltéstõl. De ha fenthagyod a töltõn akkor persze sutyiban un. "csepptöltés" üzemmódban tuszkolja az akkuba az energiát, meg közben a töltõrõl megy a telcsi nem az akkuról és amikor lehúzod onnantól meríti csak a teló az akkut + persze a plusszban betáplált energia is benne van az akksiban. Remélem érthetõ voltam, bocsi hogy ilyen hosszú de az akkuk világáról is meg lehetne tölteni 1-2 könyvet.
Az elõzõ vagyok. Elolvastam a másik válaszoló linkjén lévõ válaszokat a megjegyzésem egy saját példa: 2003. Vettem 1 Li-ion akkus telót(E...son T65) mondták a boltban "ahogy hazaviszem tegyem fel 12 órát tölteni, attól lesz jó". Ezzel szemben a gyári töltéssel"értsd:kémiai" még két napig ment a telcsi mielõtt lemerült(magátol kikapcsol és nem lehet bekapcsolni állapotra gondolok, nem arra amikor reklamálni kezd, hogy "éhes"), ezután 24 órát ült a töltõn mire levettem róla. Eredmény: SOHA nem kellett 1 hétnél sûrûbben a töltõ közelébe vinnem(akárhogy is használtam). 2008. a telcsi hosszú agónia után végleg kimúlt, az akksija most egy lcd kijelzõs kis óra elemét játsza 3 hetente két órát kell tölteni(ha nem veszem észre hogy töltést kér még akkor is bírja 3-4 napig).Be lett mérve, a kapacitása még 6 évesen is több mint a gyári adat szerint ráírt érték. Értékeld a dolgot saját belátásod szerint.
Persze. A hadi óvodába.
nem igaz! (kitõl hallottad?) (A Hjt. 41. § (1) és (2) bekezdésében rögzítettek szerint: „A szolgálati viszony önkéntes jelentkezés alapján azzal a 18. életévét betöltött, cselekvõképes, állandó belföldi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezõ, a rendfokozati állománycsoporthoz meghatározott iskolai végzettségû és szakképesítésû, magyar állampolgársággal rendelkezõ személlyel létesíthetõ, aki a szolgálatra egészségi, pszichikai és fizikai szempontból alkalmas. Hozzájárul személyes adatainak a szolgálati viszony megszûnését követõ kezeléséhez és elfogadja egyes alkotmányos jogainak e törvény szerinti korlátozását. Forrás: http://www.tmrsz.hu/2013/02/27/tartalekos-katonai-szolgalatr..
Nagyon helyes, hogy fel tetted a kérdést, mert sokan akik mese csatornát néznek sajnos meg se kérdezik ezeket.
Csecsemõ kortól.
Nem szeretnélek elszomorítani, de sajnos 18 éves kor alatt senkit semmilyen formában nem vesznek fel. Vagyis ha tartalékos katona akarsz lenni, be kell töltened a 18-at.
Tényleg igaz.
Ön tényleg igazi ámítás.
Önámítás, de reménykedni lehet. Van kb 1% esélyed, hogy az ocsmányságod ellenére beléd szeret egy lány. Hogy az általad is imádott lány szeressen beléd, arra meg 0.1% az esélyed. Bejöhet, csak nem valószínû.
Önámítás.
Velem már megtörtént, azóta mondjuk õt látom a világon a legszebbnek. =P Van az úgy, hogy az aprócska (vagy nem éppen aprócska) hibák szexepilként is szolgálhatnak (nagy orr, asszimetrikus arc, aránytalan test, stb.). ;) L
Megeshet hogy elnézik a külsõ hibáit de a mellett még a kuki is kicsi...:DD
Volt már rá példa. Nagyon csúnya volt, de utána szóba elegyedtünk. Nem hittem a fülemnek. Félelmetes esze volt. És az a humor...utána õ volt a leggyönyörûbb pasas, akit valaha láttam :)
Ez igaz. Bár sajnos csak akkor, ha megismeri a belsõd.Egyébként, ha szótlan vagy és nem is beszéltek, szinte lehetetlen.

Az tényleg igaz, hogy szülés közben nincs időérzék? És hogyan vészeltétek át a legkritikusabb perceket-órákat? Ha mindent úgy csinálok, ahogy a doki meg a szülésznő kéri, akkor megkönnyítem a vajúdást - szülést?

Legjobb válasz: Hát tényleg nincs idõérzék, mert szerintem nagyon belassul az idõ a vajúdás alatt. Úgy tûnik hogy nagyon sokáig tart, de a fájások közötti idõ meg nagyon rövid. SZóval fene tudja hogy van ez :) A legkritikusabb idõt én õszintén szólva mát csak túléltem, mert amikor már annyira fáj nem tudsz másra gondolni. Arra próbáltam meg terelni a gondolatimat, hogy ennek van értelme, hisz hamarosan a babámat foghatom. És akkor tényleg megszûnik minden fájdalom. Szülésznõ barátnõm mindig azt tanácsolta, hogy mindig azt csináljam amit mondanak. Mert nem véletlenül mondják azt amit az orvos is és a szülésznõ is. Nehéz de hidd el könnyebb lesz ha megfogadod a tanácsukat.

Hát tényleg nincs idõérzék, mert szerintem nagyon belassul az idõ a vajúdás alatt. Úgy tûnik hogy nagyon sokáig tart, de a fájások közötti idõ meg nagyon rövid. SZóval fene tudja hogy van ez :) A legkritikusabb idõt én õszintén szólva mát csak túléltem, mert amikor már annyira fáj nem tudsz másra gondolni. Arra próbáltam meg terelni a gondolatimat, hogy ennek van értelme, hisz hamarosan a babámat foghatom. És akkor tényleg megszûnik minden fájdalom. Szülésznõ barátnõm mindig azt tanácsolta, hogy mindig azt csináljam amit mondanak. Mert nem véletlenül mondják azt amit az orvos is és a szülésznõ is. Nehéz de hidd el könnyebb lesz ha megfogadod a tanácsukat.
Én az utolsó két órára egyáltalán nem emlékszem, nem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítót, piszkosul fájt, itt írta valaki egy másik kérdésre, hogy egész más dimenzióban volt, valami ilyesmi.
Tényleg megszûnik az idõérzék. Én délelõtt 10-re mentem be a kórházba, mert folyt a magzatvíz és este 6kor szültem meg. Iszonyú furcsa volt, hogy eltelt egy nap. Ami pláne furcsa volt, hogy nekem utólag úgy rémlett, hogy 1 óán át nyomtam. (úgy emlékszem néztem az órát a falon) A valóságban kb 10 percnek tûnt.
Idõérzék lehet, hogy nincs, de én folyamatosan néztem a szülõszoba falán lévõ órát... Átvészelni úgy lehet, ha arra gondolsz, célegyenesben vagy, mindjárt túl leszel rajtra, és kezedben tarthatod drága gyermekedet! És igen, azzal sokat segíthetsz, ha betartod az orvos és a szülésznõ utasításait, bár általában olyanokat kérnek, amit nem egyszerû megtenni... De hidd el, gyorsan túl leszel rajta, és utólag már nem tûnik olyan félelmetesnek. Én már háromszor átéltem (most készülök a negyedikre), és elmondhatom, hogy a fájdalom ellenére ez egy semmihez nem hasonlítható, csodálatos élmény! Sok sikert kívánok hozzá!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utolsó válaszoló minden elismerésem a negyedik babóhoz és Neked is minden jót kívánok és Mindenkinek Szép Szülést!
Köszönöm, kedves vagy! Neked is minden jót és könnyû szülést! (Utolsó válaszoló)
Hosszú nehéz szülésem volt, minden prc egy órának tûnt.Tény hoyg a végén amikro már megvolt a baba azt mondogattam hogy elment az utolsó pár óra...

Tényleg igaz, hogy rabszolga módon bánnak a CBA-s dolgozókkal és romlott ételt árulnak (linkkel)?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Na az egérméreg sztorinál abbahagytam az olvasást. Az egész egy hatalmas kamu. Aki írta, azt biztos kirúgták az állásából, és most pocskondiázik, mert másra nem képes. Ha igaz lenne, akkor vállalja fel, hogy õ írta, és ha a CBA beperli rágalmazásért, álljon ki védje meg az igazát amit leírt.. Ja, hogy csak névtelenül meri kiírni?? Ugyan már! A másik: Minden cég, beleértve a CBA-t is a lejárt termékeket vissza tudja igényleni írni adóból..Vagyis neki még ez sem veszteség... Ahogy a mekik, burgerking is mindig mindent lejárt, fel nem használt dolgot kidob, és adó visszatérítésként nyer rajta.

Na az egérméreg sztorinál abbahagytam az olvasást. Az egész egy hatalmas kamu. Aki írta, azt biztos kirúgták az állásából, és most pocskondiázik, mert másra nem képes. Ha igaz lenne, akkor vállalja fel, hogy õ írta, és ha a CBA beperli rágalmazásért, álljon ki védje meg az igazát amit leírt.. Ja, hogy csak névtelenül meri kiírni?? Ugyan már! A másik: Minden cég, beleértve a CBA-t is a lejárt termékeket vissza tudja igényleni írni adóból..Vagyis neki még ez sem veszteség... Ahogy a mekik, burgerking is mindig mindent lejárt, fel nem használt dolgot kidob, és adó visszatérítésként nyer rajta.
ha a lejárt terméket eladja, akkor az több haszon mintha visszaigényelné. matek....
Nem gondolom, hogy ez így, ahogy leírták igaz lenne. Túl extrém. Én a CBA egyik konkurenciájánál dolgozom vezetõként. Nagyon sok dolgot olvastam és hallottam a cégrõl, mielõtt oda kerültem dolgozni, hasonló horror történeteket. Azokról is kiderült, hogy jó, ha a 10%-uk igaz, az sem úgy, ahogy le van írva, mert a szerzõ élt a költõi túlzással. Egy szó, mint száz, a CBA-rõl simán el tudom képzelni, hogy "nem tiszta", mint a patyolat, de amik itt le vannak írva azt nem tudom elhinni. Elsõ válaszoló: Ne beszélj butaságokat. A lejárt termék színtisztán a cég vesztesége, senki nem térít vissza utána az ég világon semmit. Sõt, még a beszerzéskori ÁFÁ-t sem térítik vissza (ahogy teszik azt ha eladod).
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); elsõ vagyok. Én a CBA-nál dolgoztam mint könyvelõ. Nem azt mondom, hogy bizonyos termékeket mint pl: sajt ami már nem árulható mert a címke szerint az eladási dátum szerint lejárt, azt nem használták fel sütésben. Végül is annak a sajtnak még semmi baja, csak mert dátuma szerint lejárt. Azzal sincs baj, és sok cég csinálja, hogy száraz kenyeret, kiflit, zsömlét ledarálnak, és zsemlemorzsaként újrahasznosítják. Ezzel sincs gond. De olyat hogy már zöld a túró mert patkány méreg mellett szedik fel a terméket és felhasználják , na ez hazugság. A munkám része volt az is, hogy hetente megkaptuk a selejt listát. Amiben le volt írva, hogy milyen termékek kerültek selejtezésbe, nem újra felhasználásba. Ezeket mi mindig le tudtuk írni, és nem az egész de valamennyi összeg visszajárt.. Nem azt mondom, hogy nem fordulnak elõ egyes lejárt termékek újrafelhasználása, (pl: túl érett gyümölcsök, vagy amit már az ember nem vesz meg, mert szerinte rothadt, azt felhasználják turmix italba vagy gyümölcstálakba, vagy gyümölcs süteményekbe, de ettõl még nincs semmi baja az ételnek) de olyan dolgok, hogy már mászik a túró annyira romlott, vagy a virsli zöld már.. ilyet nem használnak fel. Még valamit. Ilyen nagyobb cégeknél mint a CBA is rendszeres ellenõrzés volt. Volt, hogy próbavásárlók (akikrõl senki sem tudta ki az) vásárolt, kifizette, majd dobozolta, és pár nappal késõbb kaptuk a levelet, hogy bevizsgálták, és mi lett a végeredmény. Egy ilyen vizsgálatnál rögtön kiszúrják, hogy romlott virsli vagy zöld túró az alapanyag.
#4-es hozzászólóval egyet értek. Nyilván gondolom, hogy nem minden a lehetõ legtisztábban zajlik a CBA-nál, vagy más hasonló élelmiszer-ipari vállalkozásoknál, de amik le vannak írva a zöld virslitõl a patkányméregig, na azokat nem tudom elhinni. Nem azért, mert túlságosan naív vagyok, de szerintem ezek már "költöi túlzások". A másik ami nagyon szemet szúrt az az, hogy a szerzõ többször is említette, hogy vele nem baszakodhatnak, vágja a jogait, stb stb. Na most, ha én egy olyan középvezetõ vagyok, aki bármikor leku*váz 40-50 éves nõket, megaláz, semmibe vesz, akkor az ilyen munkavállalót aki kiáll magáért olyan hihetetlen gyorsan rúgom ki, hogy azt sem tudja merre menjen. Ja, hogy tisztába van a jogaival, és nem félt? Akkor most miért fél? Nem értem, ördögi kör. És ami még nagyon szúrja a szemem: Többször van hangsúlyozva, hogy mennyire nagyon kevés a 100 nettó. Elhiszem, tudom. Nagyon kevés. De annyira nem kevés - ha igazak mégis a sztorik - hogy ennyiért mérgezi az olvasó a társait, gyakorlatilag elkerülhetetlen betegségeket terjeszt? Arra elég? 100 nettóért én valahogy nem lennék képes gyermekeknek zöld virslibõl készült virslis, pláne úgy nem, hogy mindenki cs*szeget közben... Bûnösök közt vétkes aki néma. Tudom, nehéz munkahelyet találni, nagyon kevés a 100. Az olvasó is említette többször, de arra képes hogy gyermekeknek, fiataloknak, nyugdíjasoknak, várandós anyukáknak fél éve lejárt alapanyagokból készült terméket árusítson? Na ne...
Sajnos nemcsak a CBA-nál, más hasonló nagy cégeknél is rabszolgaként bánnak a beosztottakkal, nem egyszer láttam ilyet a saját szememmel, így pl. a kispesti CBA Remizben is, ahol a vevõk szeme láttára teremtett le egy árufeltöltõ lányt valami fõnök féle kiskirály. De a csepeli Tescoban is mint egy kutyával úgy beszélt egy vezetõnõ féle egy fiúval. És az Auchanban is tapasztaltam már ilyet. A romlott étel is elõfordul néha, de hangsúlyozom nemcsak a CBA-ban, hanem a többi helyen is. Személyesen tapasztaltam pl. már romlott sajtot, tejet és kenyeret is. A nagynéném pedig a csepeli CBA Grill részlegében elfogyasztott egyik étel után lett rosszul, de szerencsére megúszta egy kis hasmenéssel a dolgot... :S Attól, hogy vannak olyanok, akik nem tapasztaltak még ilyen eseteket, attól még sajnos ezek a dolgok igenis léteznek. :S
Örülök hogy ki írtad ezt a kérdést
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én több féle munkakörben dolgoztam a CBA Príma boltokban és több boltab is. Elég sok olyan dolgot láttam ami nem korrekt vagy nem lenne szabad stb.. Pl az egyik helyen a fornettit ami estére megmarad (8, 9, 10-ig vannak nyitva) azt elrakják másnap meg gyorsan kiteszik had vigyék el. Az emberek meg azt gondolják friss de azért szerintem egy fornetti akkor is másnapos lesz és érezni ha nem friss. Persze ha annyira rosszul nézett ki reggelre akkor kidobták. A húsokat is rendszeresen leárazták maguknak és volt akit több alkalommal láttam egy honap alatt 30-40 kilo jó husokat hazavinni nevetséges összeget fizetve, ezek általában helyettesek boltbezetõk .. Akik igyazából emberileg általában elég selejtek lettek már a munkától. Ez úgy kb mindegyik boltban és persze megy a terror. Ezekben a Príma boltokban az a hekyzet áll fenn hogy nagyon könnyû bekerülni dolgozni de ha ott vagy szinte biztosan megbánod. Nem lesznek vidámak a napjaid ez garantált szerintem. És ezt nem azért mondom mert mindenhol rossz volt, amikor más munkakör tartozott már rám akkor jól el voltam egész nap és mindig történt valami jó kis akció.. Elég sok olyan ember van ott akik alapbol zárkózottak vavy agyilag is valami.. Szoval ilyen butábbak és õket ugy kihasználják és agyon hajtják hogy még a pénzükbõl is jócskán lenyúlnak. Aztán van akinek betömik a száját 10-15 ezer plusz pénzzel. De aki kasszás is és kapni kellene a mankópénzt (10.000) plusz mondjuk viszi a tejhûtõt (az is plusz 10) plusz alapbol kevesebbet kapott meg mert rendeteg tulora nem volt kifizetve és ugy 160 tól többet kellett volna kapni de kapott 145 ezret és abban már a plusz pénzek benne voltak azt mondták rá neki . az összes dolgozo hasonloképp volt kifizetve de legalább dolgozhatott másfél -két órával többet ingyen.. Na szoval értitek most mit tudna csinálni ? A boltvezetõ lesza..ja ha reklamál ha esetleg felljebb negy panasszal hogy ez meg az nem jogos akkor elküldik. És én olyat is láttam hogy a szabadnapjukon kellett bejönnijük dolgozni vagy tanfolyamra menni ugy hogy azt nem irták be munkának. A fõnökök mindig kimehettek cigizni kávézni de a dolgozokkal orditozott ha egyszer lement cigizni meg ha elment enni és pont abba botlott bele. Volt aki a kasszában ájuldozott délután fél4 kor hogy ma még nem tudott enni és igen ezt jol meg kellett választani mikor mész enni mert ha pont eltalálod lehet akár 10 perced is de lehet hogy 3 perc és a nevedet orditják neked meg szaladni kell.. Kérdem énnhogy ez mégis mi ? Szoval a stressz adott és nem egyszer mentek odáig hogy ugy beszéljenek valakivel mint a kutyával.. Érdekes ordítozásokat hallgattam végiga az a lényeg. Volt akit behivtak mert valami primitiv dolgot rá fogtak és aláiratták a papirt hogy ennyinvolt és mehetett haza. Ilyen igaz nem sokszor volt de nem használhatták volna ki hogy meg van félemlítve szegény hülyegyerek aki azt sem tudja mik a törvények csak egyész nap pakolja a vizeket meg rohangál hol egyik hol másik fõnök csicskásaként .. Ez a baj hogy tul kevés dolgozója van a doltjaiknak mert aki teheti inkább nem megy ida vagy csak pár honapig aztán talál mást és addigra mindegy lesz hogy mit mert ugyis ott hagyja. Ezért is nem kedvesek az árufeltöltökkel kasszásokkal vagy melyik boltban hogy van épp a hierarhia mert ez nekik fogyó eszköz csak hát alapbol kevés van aki meg ott van az agyon dolgozza magát. A szalámikat a felvágottas pultban nem mindig volt szabad megvenni, szerencsére nekem szoltak amikor kértem hogy azt nem kéred .. Mondom akkor mit kérek ami jó ? És mondta ami friss. Ami még egy érdekes dolog és mindenkinek felhivom a figyelmét rá hogy a kasszánál nagyon nézze meg mi van a blokkon és jegyezze meg hogy mennyibe került a polcon az árú mert a ezekben a boltokban olyanok a kasszák hogy valamilyen oknál fogva többet tesz a blokkra az adott termékbõl vagy az ára lesz hirtelen magasabb. A blokkokat halom számra hagyják ott az emberek és a nagyrészük nem nézi a monitort sem amikor fizet. Van hogy szól a kasszás van hogy már úgy jön vissza valaki hogy baj van. Meg romlott cuccokat is hoztak már vissza több alkalommal, persze sokan nem hozzák vissza de ettõl õk is kifizették. Persze ezek bárhol elõfordulhatnak persze de ez elgy Príma magyar bolt (tele olasz paradicsom konzervvel meg minden mással ami nem magyar. Ami magyar az meg szintén CBA-s valaki valakijének a vállalkozása általában. Ugyhogy nem nagyon támogatják a magyar piacot szoval nem tudom mégis mitõl olyan magyar? De mindegy is. Én nem szeretem de csak azért mert annyi mindent láttam hogy normálisan ugysem tudnék bevásárolni . sem a pékség sem a hentes pult sem a zöldséges ... Egyébként drága bolt szerintem . sok más helyen jobban kijövök a pénzembõl. Összességében mint bolt nem tetszik. Aki pedig ott dolgozik annak külön részvétem hogy el tudja viselni a sok napi szemétséget hogy bírja energiával ezeket a munka körülményeket és remélem hamarosan talál jobbat magának mert sajnos a cba soha nem lesz rendben. Vasárnap alapból budapesten csak ebbe a boltba tudsz menni általában valamelyik piacon mert persze be települtek jó elõrehiszen tudták hogy ott majd nem érinti õket a bolt zár. Ez által is nagyon korrekt üzletlánc nem ?. Gondoljatok bele ezekbe ha CBA-ba mentek
Húú, nem semmi amiket leírtál kedves elõzõ hozzászóló. :S Én simán elhiszem ezeket a dolgokat, dehát sajnos ez más áruházláncoknál is elõfordul. Nem véletlenül hallgattatta el a CBA vezetõsége azt a srácot is, aki pár éve kitálalt az ott folyó visszaélésekrõl, a dolgozók megalázásáról ... :S

A szűz jegyű férfiakra tényleg igaz, hogy maximalisták és minden apróságban megtalálják a hibát? Illetve igaz rájuk, hogy nem szeretnek kezdeményezni és nehezen mutatják ki az érzéseiket? Horoszkópban olvastam.

Legjobb válasz: Hát a szûz nõkre ez igaz, (biztos forrásokból tudom) , de szerintem a férfiakra is akkor! Mivel ezek a csillagjegy általános tulajdonságai.

Hát a szûz nõkre ez igaz, (biztos forrásokból tudom) , de szerintem a férfiakra is akkor! Mivel ezek a csillagjegy általános tulajdonságai.
Amelyikkel én élek, arra szerencsére nem igaz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!