Találatok a következő kifejezésre: Tényleg igaz hogy (816 db)

Az tényleg igaz, hogy ha nem jön meg rendesen, akkor fogamzásgátló tablettát kell szedni?

mert nekem nem jön meg mindig,van h pár hónapot kimarad.félek elmenni nőgyógyászhoz :/ nem akarok gyógyszert szedni.....itt olvastam ,hogy egy lány írta,hogy ő szed fogamzásgátlót különben meg sem jönne neki :/

Legjobb válasz: Nem, nem igaz. Azok a dokik írnak ilyen problémára azonnal tablettát, akik: - nem értenek a dolgukhoz - magasról leszarják, hogy igazából mi a gondod, úgy vannak vele, majd kezelik akkor, mikor gyereket akarsz. Ugyanis a rendszertelen menstruációt a fogamzásgátló tabletta NEM kezeli. A tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a saját ciklusodat, és helyette a tablettában lévõ hormonok ill. azok idõnkénti megvonása (7 napos szünet) szabályos idõközönként vérzést hoz létre, mintha menstruálnál. Igazából azonban ennek nincs köze a saját ciklusodhoz. Tehát szabályosnak szabályos lesz, az biztos, csak igazából nem is menzesz, hanem egy megvonásos vérzés a tabletta miatt. És ez bizony veszélyes. Ugyanis ha vkinek nincs rendszeres ciklusa (ez alatt nem pár napos ingadozást értek, hanem mondjuk teljesen öszevissza, vagy hónapokat kimarad), az azt jelzi, hogy vmi nincs rendben. Ha alapból rosszul mûködik a hormonrendszered, és kikapcsolják tablettával, akkor nagyon jó esély van rá, hogy az abbahagyás után aztán az égvilágon semmilyen ciklusod nem lesz. Az lenne a fontos, hogy alapos vizsgálatokkal kiderítsék a rendszertelenség valódi okát és azt kezeljék. Mert ha mindenféle problémafelderítés nélkül elkezded a tablettát, akkor majd szenvedhetsz akkor, mikor gyereket szeretnél. Csak sajnos manapság iszonyatosan nehéz olyan orvost találni, aki tényleg utánajár a dolgoknak, nem csak felírja a gyógyszert.

Nem, nem igaz. Azok a dokik írnak ilyen problémára azonnal tablettát, akik: - nem értenek a dolgukhoz - magasról leszarják, hogy igazából mi a gondod, úgy vannak vele, majd kezelik akkor, mikor gyereket akarsz. Ugyanis a rendszertelen menstruációt a fogamzásgátló tabletta NEM kezeli. A tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a saját ciklusodat, és helyette a tablettában lévõ hormonok ill. azok idõnkénti megvonása (7 napos szünet) szabályos idõközönként vérzést hoz létre, mintha menstruálnál. Igazából azonban ennek nincs köze a saját ciklusodhoz. Tehát szabályosnak szabályos lesz, az biztos, csak igazából nem is menzesz, hanem egy megvonásos vérzés a tabletta miatt. És ez bizony veszélyes. Ugyanis ha vkinek nincs rendszeres ciklusa (ez alatt nem pár napos ingadozást értek, hanem mondjuk teljesen öszevissza, vagy hónapokat kimarad), az azt jelzi, hogy vmi nincs rendben. Ha alapból rosszul mûködik a hormonrendszered, és kikapcsolják tablettával, akkor nagyon jó esély van rá, hogy az abbahagyás után aztán az égvilágon semmilyen ciklusod nem lesz. Az lenne a fontos, hogy alapos vizsgálatokkal kiderítsék a rendszertelenség valódi okát és azt kezeljék. Mert ha mindenféle problémafelderítés nélkül elkezded a tablettát, akkor majd szenvedhetsz akkor, mikor gyereket szeretnél. Csak sajnos manapság iszonyatosan nehéz olyan orvost találni, aki tényleg utánajár a dolgoknak, nem csak felírja a gyógyszert.
Hát azért sima menszesz zavarra fogamzásgátlót írni elég baromság nem cukorka hogy oszotogatni kéne. De ilyesfajta problémára ami már neked van el kéne menni nõgyógyászhoz nem játék...
Sima menszeszre NEM baromság fogamzásgátlót irni, gondolom az elözö válaszolönak 6 diplomája van, és nem unatkozö tini. Menj el nögyögyhoz, tudom, hogy cikinek érzed, de semmi gáz nincs benne, több mint valószinü, hogy egy gyenge fogamzásgátlót fog felirni, DE MAGADTÓL SEMMIKÉPP NE KEZDJ EL SZEDNI SEMMIT !
Úgy értem a sima menszesz zavart, hogy néha késik egy két napot, és nem percre pontosan jön meg. Bocsi ha nem tudsz szövegérteni az már nem az én gondom :) Ha már nem jön meg vagy 15 napokat késik persze szükséges lehet de sok tinédzser pi*csa az apró cseprõ problémáira is fogamzásgátlót használ mintha valami vitamin lenne...
Ez a nõgyógyászok parasztvakítása, hogy minél korábban elkezdjünk fog.gátlót szedni és ettõl függjünk, majd az abbahagyás után ugyanúgy ne legyen normális ciklusunk. Én is beleestem ebbe a csapdába már 15 évesen sajnos. Ccickafark teát próbáld ki, attól rendszeres lesz :)
ja és nekem is úgy jöt meg, hogy kaptam egy gyógyszert, amitõl 3nap múlva menstruáltam és onnantól kezdve 7évig szedtem fog.gátlót.
kell? senki nem kötelez rá.
A kérdező hozzászólása: de jóóó :/....most már tényleg nagyon megijedtem.mert van hogy 2-3 hónapig semmi.szóval lehet gyerekem sem lehet majd ? :( elmegyek nõgyógyászhoz! köszi a válaszokat

Tényleg igaz, hogy ha szerelmes belém a barátnőm, akkor tökmindegy hogy mekkora a szerszámom?

Parázok nagyon, mert eléggé kicsi..:S kb 15 cm, és nemis túl vastag....:S Barátn?mmel még csak pettingig jutottunk, ruhán keresztül megfogta, modnjuk arcokat nem vágott meg semmi ,de nem is volt elájulva...:S én viszont megujjaztam, éshát valljuk be elég tág volt már az elején..:S A kérdés tulajdonképpen az irányú, hogy tudok-e majd neki szexuális örömöt okozni iylen méretekkel is?

Legjobb válasz: Tényleg igaz. Ne parázz... :)

Tényleg igaz. Ne parázz... :)
nekem 14, 5 és 2éve járok egy lánnyal aki szeret, de amugy aztmondta h neki nem is kéne nagyobb mert az neki már fájna.
Amúgy ha parázol, akkor kezdj el azon is parázni hogy nem fog mûködni a szerszámod, vagy nem úgy, ahogy te szeretnéd. Felejtsd el ezt és ne izgulj ilyenen! Különben lehet hogy fel sem fog állni, vagy túl korán fogsz elélvezni. A legjobban úgy tudnál ezen túllépni ha errõl a félelmedrõl a barátnõddel beszélnél. Na ahhoz aztán kell bátorság.
Ne aggódj, ha szeret emiatt tényleg nem rak ki. Egyébként a méreted átlagos nem kicsi. :-) Van még kezed, nyelved, szóval használd azokat is. Sok sikert!
nehogy higgy azoknak a kreténeknek akik azt mondják h a szerelem nem fontos meg minnél nagyobb annál jobb és társaik... ha szerelembõl csinálod akkor élvezni fogja (függetlenül h milyen a "fegyvertárad") ;)
Nálam igaz! 5 éve vagyok együtt a barátommal, de ha a farka mérete érdekelne, már rég elhagytam volna. Tökéletesen ki tud elégíteni, és ez a lényeg. :P És a szerelem nem hülyeség! Én nagyon is szeretem a páromat, és szerelmes vagyok belé.
persze, hogy tudsz de a szerelem hülyeség, ne foglalkozz vele :D
A kérdező hozzászólása: hát kaptam hideget, meleget.....:S teszek egy próbát...mást ugyse naon tudok. :S és csak bízom benne nem dob ki csak ezért, hameg igen, meg se érdemelte, hogy belészeressek...:S :(
El ne hidd ezt a butaságot!! Csak a szerszám mérete a lényeg!
Felejtsd el.Nem tudod kielégíteni 15 cmrel.Egy nõt se tudsz kielégíteni 20cm alatt.Hülye kérdésre hülye válasz. Tudom, tudom, te még soha nem olvastad neten\nem hallottad senkitõl hogy a 15-16cm átlagméret, és hogy nem a méret számít, hanem hogy tudod-e használni elég ügyesen, holott csak az internet 80%-a ezzel van tele.De te véletlenül mindíg elkerülted pont ezzt.Bezzeg a farkad méregetésére van eszed.. (halkan megjegyzem, elég lett volna rákeresned itt gyk-n, naponta 3 kérdés van errõl-3?mit 3?vagy 7.. persze kiírni 500 000-jére könnyebb, mint rákeresni.Hogyne.)Azmeg, hogy szerelmes beléd, egyértelmûen eleve offolja a dilemmát.Hát barát, neked is sok észt osztottak.. Egyszerû vagy mint a hullámcsat.Részvétem.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat mindnekinek. még wyett nek is, mert valahol igaza van, csak elég sarkalatosan fogalmaz. Csak tudod arra voltam kiváncsi, hogy valójában mi az igazság, és nem arra, hogy a net mivel van tele, és mivel ez egy anonim fórum, ahová hézköznapi emberek jönnek hétköznapi problémákkal, és élettapasztalattal, gondoltam hátha tundak nekem segíteni. Igazam is lett, megkaptam a kérdésemre a választ.

Tényleg igaz, hogy a Li-on akkukat már nem kell 12-16 óráig tölteni?

Nemrég vettem egy telefont, amiben ilyen tölt? van, de mivel a boltban sem mondták és a füzete sem irja, nem töltöttem csak addig, amig ki nem jelezte, hogy a töltés befejez?dött.

Legjobb válasz: Elvileg tényleg igaz, de nem árt meg neki ha a legelsõ töltése eltart 12 órán keresztül.(Lehet, hogy normál használat mellett az aksi túléli a telefont is ha rendesen van megformázva.) De nem kell kétségbe esni miatta, a Li-ion akksik a rövidre záráson kívûl szinte bármit kibírnak (attól meg általában az összes elég gyorsan elpukkan!)A telefonodban meg szerintem nem a töltõ van, hanem az akksi, nem? :-)) Más: A telefonok elég "huncutok" kiírja, hogy a töltés kész, de valójában az akku még csak kb. 90%-ban van feltöltve, csak az utsó 10% betöltéséhez kb. 5-ször annyi idõ kell mint az elõzõ 90%-hoz és közben az akku is egyre jobban melegszik a töltéstõl. De ha fenthagyod a töltõn akkor persze sutyiban un. "csepptöltés" üzemmódban tuszkolja az akkuba az energiát, meg közben a töltõrõl megy a telcsi nem az akkuról és amikor lehúzod onnantól meríti csak a teló az akkut + persze a plusszban betáplált energia is benne van az akksiban. Remélem érthetõ voltam, bocsi hogy ilyen hosszú de az akkuk világáról is meg lehetne tölteni 1-2 könyvet.

Elvileg tényleg igaz, de nem árt meg neki ha a legelsõ töltése eltart 12 órán keresztül.(Lehet, hogy normál használat mellett az aksi túléli a telefont is ha rendesen van megformázva.) De nem kell kétségbe esni miatta, a Li-ion akksik a rövidre záráson kívûl szinte bármit kibírnak (attól meg általában az összes elég gyorsan elpukkan!)A telefonodban meg szerintem nem a töltõ van, hanem az akksi, nem? :-)) Más: A telefonok elég "huncutok" kiírja, hogy a töltés kész, de valójában az akku még csak kb. 90%-ban van feltöltve, csak az utsó 10% betöltéséhez kb. 5-ször annyi idõ kell mint az elõzõ 90%-hoz és közben az akku is egyre jobban melegszik a töltéstõl. De ha fenthagyod a töltõn akkor persze sutyiban un. "csepptöltés" üzemmódban tuszkolja az akkuba az energiát, meg közben a töltõrõl megy a telcsi nem az akkuról és amikor lehúzod onnantól meríti csak a teló az akkut + persze a plusszban betáplált energia is benne van az akksiban. Remélem érthetõ voltam, bocsi hogy ilyen hosszú de az akkuk világáról is meg lehetne tölteni 1-2 könyvet.
Az elõzõ vagyok. Elolvastam a másik válaszoló linkjén lévõ válaszokat a megjegyzésem egy saját példa: 2003. Vettem 1 Li-ion akkus telót(E...son T65) mondták a boltban "ahogy hazaviszem tegyem fel 12 órát tölteni, attól lesz jó". Ezzel szemben a gyári töltéssel"értsd:kémiai" még két napig ment a telcsi mielõtt lemerült(magátol kikapcsol és nem lehet bekapcsolni állapotra gondolok, nem arra amikor reklamálni kezd, hogy "éhes"), ezután 24 órát ült a töltõn mire levettem róla. Eredmény: SOHA nem kellett 1 hétnél sûrûbben a töltõ közelébe vinnem(akárhogy is használtam). 2008. a telcsi hosszú agónia után végleg kimúlt, az akksija most egy lcd kijelzõs kis óra elemét játsza 3 hetente két órát kell tölteni(ha nem veszem észre hogy töltést kér még akkor is bírja 3-4 napig).Be lett mérve, a kapacitása még 6 évesen is több mint a gyári adat szerint ráírt érték. Értékeld a dolgot saját belátásod szerint.
Persze. A hadi óvodába.
nem igaz! (kitõl hallottad?) (A Hjt. 41. § (1) és (2) bekezdésében rögzítettek szerint: „A szolgálati viszony önkéntes jelentkezés alapján azzal a 18. életévét betöltött, cselekvõképes, állandó belföldi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezõ, a rendfokozati állománycsoporthoz meghatározott iskolai végzettségû és szakképesítésû, magyar állampolgársággal rendelkezõ személlyel létesíthetõ, aki a szolgálatra egészségi, pszichikai és fizikai szempontból alkalmas. Hozzájárul személyes adatainak a szolgálati viszony megszûnését követõ kezeléséhez és elfogadja egyes alkotmányos jogainak e törvény szerinti korlátozását. Forrás: http://www.tmrsz.hu/2013/02/27/tartalekos-katonai-szolgalatr..
Nagyon helyes, hogy fel tetted a kérdést, mert sokan akik mese csatornát néznek sajnos meg se kérdezik ezeket.
Csecsemõ kortól.
Nem szeretnélek elszomorítani, de sajnos 18 éves kor alatt senkit semmilyen formában nem vesznek fel. Vagyis ha tartalékos katona akarsz lenni, be kell töltened a 18-at.
Tényleg igaz.
Ön tényleg igazi ámítás.
Önámítás, de reménykedni lehet. Van kb 1% esélyed, hogy az ocsmányságod ellenére beléd szeret egy lány. Hogy az általad is imádott lány szeressen beléd, arra meg 0.1% az esélyed. Bejöhet, csak nem valószínû.
Önámítás.
Velem már megtörtént, azóta mondjuk õt látom a világon a legszebbnek. =P Van az úgy, hogy az aprócska (vagy nem éppen aprócska) hibák szexepilként is szolgálhatnak (nagy orr, asszimetrikus arc, aránytalan test, stb.). ;) L
Megeshet hogy elnézik a külsõ hibáit de a mellett még a kuki is kicsi...:DD
Volt már rá példa. Nagyon csúnya volt, de utána szóba elegyedtünk. Nem hittem a fülemnek. Félelmetes esze volt. És az a humor...utána õ volt a leggyönyörûbb pasas, akit valaha láttam :)
Ez igaz. Bár sajnos csak akkor, ha megismeri a belsõd.Egyébként, ha szótlan vagy és nem is beszéltek, szinte lehetetlen.

Az tényleg igaz, hogy szülés közben nincs időérzék? És hogyan vészeltétek át a legkritikusabb perceket-órákat? Ha mindent úgy csinálok, ahogy a doki meg a szülésznő kéri, akkor megkönnyítem a vajúdást - szülést?

Legjobb válasz: Hát tényleg nincs idõérzék, mert szerintem nagyon belassul az idõ a vajúdás alatt. Úgy tûnik hogy nagyon sokáig tart, de a fájások közötti idõ meg nagyon rövid. SZóval fene tudja hogy van ez :) A legkritikusabb idõt én õszintén szólva mát csak túléltem, mert amikor már annyira fáj nem tudsz másra gondolni. Arra próbáltam meg terelni a gondolatimat, hogy ennek van értelme, hisz hamarosan a babámat foghatom. És akkor tényleg megszûnik minden fájdalom. Szülésznõ barátnõm mindig azt tanácsolta, hogy mindig azt csináljam amit mondanak. Mert nem véletlenül mondják azt amit az orvos is és a szülésznõ is. Nehéz de hidd el könnyebb lesz ha megfogadod a tanácsukat.

Hát tényleg nincs idõérzék, mert szerintem nagyon belassul az idõ a vajúdás alatt. Úgy tûnik hogy nagyon sokáig tart, de a fájások közötti idõ meg nagyon rövid. SZóval fene tudja hogy van ez :) A legkritikusabb idõt én õszintén szólva mát csak túléltem, mert amikor már annyira fáj nem tudsz másra gondolni. Arra próbáltam meg terelni a gondolatimat, hogy ennek van értelme, hisz hamarosan a babámat foghatom. És akkor tényleg megszûnik minden fájdalom. Szülésznõ barátnõm mindig azt tanácsolta, hogy mindig azt csináljam amit mondanak. Mert nem véletlenül mondják azt amit az orvos is és a szülésznõ is. Nehéz de hidd el könnyebb lesz ha megfogadod a tanácsukat.
Én az utolsó két órára egyáltalán nem emlékszem, nem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítót, piszkosul fájt, itt írta valaki egy másik kérdésre, hogy egész más dimenzióban volt, valami ilyesmi.
Tényleg megszûnik az idõérzék. Én délelõtt 10-re mentem be a kórházba, mert folyt a magzatvíz és este 6kor szültem meg. Iszonyú furcsa volt, hogy eltelt egy nap. Ami pláne furcsa volt, hogy nekem utólag úgy rémlett, hogy 1 óán át nyomtam. (úgy emlékszem néztem az órát a falon) A valóságban kb 10 percnek tûnt.
Idõérzék lehet, hogy nincs, de én folyamatosan néztem a szülõszoba falán lévõ órát... Átvészelni úgy lehet, ha arra gondolsz, célegyenesben vagy, mindjárt túl leszel rajtra, és kezedben tarthatod drága gyermekedet! És igen, azzal sokat segíthetsz, ha betartod az orvos és a szülésznõ utasításait, bár általában olyanokat kérnek, amit nem egyszerû megtenni... De hidd el, gyorsan túl leszel rajta, és utólag már nem tûnik olyan félelmetesnek. Én már háromszor átéltem (most készülök a negyedikre), és elmondhatom, hogy a fájdalom ellenére ez egy semmihez nem hasonlítható, csodálatos élmény! Sok sikert kívánok hozzá!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utolsó válaszoló minden elismerésem a negyedik babóhoz és Neked is minden jót kívánok és Mindenkinek Szép Szülést!
Köszönöm, kedves vagy! Neked is minden jót és könnyû szülést! (Utolsó válaszoló)
Hosszú nehéz szülésem volt, minden prc egy órának tûnt.Tény hoyg a végén amikro már megvolt a baba azt mondogattam hogy elment az utolsó pár óra...

A szűz jegyű férfiakra tényleg igaz, hogy maximalisták és minden apróságban megtalálják a hibát? Illetve igaz rájuk, hogy nem szeretnek kezdeményezni és nehezen mutatják ki az érzéseiket? Horoszkópban olvastam.

Legjobb válasz: Hát a szûz nõkre ez igaz, (biztos forrásokból tudom) , de szerintem a férfiakra is akkor! Mivel ezek a csillagjegy általános tulajdonságai.

Hát a szûz nõkre ez igaz, (biztos forrásokból tudom) , de szerintem a férfiakra is akkor! Mivel ezek a csillagjegy általános tulajdonságai.
Amelyikkel én élek, arra szerencsére nem igaz.

Tényleg igaz, hogy a sziámi harcos hal egy befőttes üvegben el van?

Legjobb válasz: Igaznak igaz, mert valahogyan tud a levegõbõl is oxigént nyerni, nem kell levegõztetni. Én mégsem javasolnám senkinek, hogy ilyen módon tartson állatot.

Igaznak igaz, mert valahogyan tud a levegõbõl is oxigént nyerni, nem kell levegõztetni. Én mégsem javasolnám senkinek, hogy ilyen módon tartson állatot.
Ez így igaz.El van.Ebbenaz értelemben szinonímának kell vennünk az el van-t a szenveddel.Nem elég neki.A legalapabb amit meg kel ladnod neki a szûrés, levegõztetés a szûrõbaciknak kell, fûtés világitás növények és min 20literes akvárium, de inkább 50...20ban már "elvan"
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
igen de soha ne rakj 2-öt egymás hozz (egy befõtes üvegbe) mert szét cincálják egy mást
Más halak nélkül a betta nagyon magányosnak hat. És egy befõttes üvegbe biztos nem tudsz tenni több halat. És ne is tegyél befõttesüvegbe semmit, mert úgy nem érzi jól magát a hal. Egy 15 literes akvárium 1300 Ft, szerintem aki már 600 ft-ért vesz egy bettát, az befektethet egy rendes akváriumba is.
hát nem igazán. nem szabad befõttes üvegbem tartani csak téglatestben. vagyis értitek ne legyen gömbölyû, hanem szögletes az üveg amiben van

Tényleg igaz, hogy a Ladákat állandóan szerelni kell?

Szeretnék egy 1500-as kockát vásárolni, 90-94 közötti évjáratút. Ismerősöm azt mondta (nagy ladás volt valamikor), hogy ne tegyem, mert folyton szereltetni fogom (mivel nincs autószerelő ismeretem), és csak a pénzem fogja vinni. Szerinte ha ilyen összegben (200e) gondolkozom, akkor vegyek suzukit.

Legjobb válasz: Elsõnek: A 2107 is 1500-as.. Amúgy az igaz, hogy kell szerelni, de azért nem vészes. Ha nem egy szakadt, festõbrigád által használtat veszel, hanem jobb állapotút, akkor nem lesz gáz vele. Amúgy ha szerelni kell, minden A-Z-ig le van írva a neten, akinek van két villáskulcsa, meg egy kombinált fogója, mindent meg tud csinálni rajta, ha gyerekkorában legózott. Elõnyei: - Lada érzés :-D - Fillérekbe kerülõ alkatrészek - Megtanulsz szerelni alapszinten. De ezeket a szereléseket ne úgy gondold, hogy minden héten motort kell cserélni benne. Egy kis ez-az... Izzócsere néha, megszakítócsere, gyertya... Kis apróságok. Ha szereted az autókat, és nem csak annyit jelentenek, hogy elvisznek A-ból B-be, szerintem nyugodtan vágj bele, csak arra vigyázz, hogy jó állapotút vegyél, és nem lesz baj vele. A Swift is jó, csak az egy lelketlen gép. Beleülsz és mész. Ennyit tud.

Elsõnek: A 2107 is 1500-as.. Amúgy az igaz, hogy kell szerelni, de azért nem vészes. Ha nem egy szakadt, festõbrigád által használtat veszel, hanem jobb állapotút, akkor nem lesz gáz vele. Amúgy ha szerelni kell, minden A-Z-ig le van írva a neten, akinek van két villáskulcsa, meg egy kombinált fogója, mindent meg tud csinálni rajta, ha gyerekkorában legózott. Elõnyei: - Lada érzés :-D - Fillérekbe kerülõ alkatrészek - Megtanulsz szerelni alapszinten. De ezeket a szereléseket ne úgy gondold, hogy minden héten motort kell cserélni benne. Egy kis ez-az... Izzócsere néha, megszakítócsere, gyertya... Kis apróságok. Ha szereted az autókat, és nem csak annyit jelentenek, hogy elvisznek A-ból B-be, szerintem nyugodtan vágj bele, csak arra vigyázz, hogy jó állapotút vegyél, és nem lesz baj vele. A Swift is jó, csak az egy lelketlen gép. Beleülsz és mész. Ennyit tud.
A Ladát akkor érdemes megvenni ha azon szeretnél megtanulni szerelni. Ha nem akarsz ezzel kínlódni akkor a suzukit mondom. Azokkal úgy nincs baj, könnyebben lehet hozzájutni bontott alkatrészekhez, igaz hogy papír autó az egész de motorilag a régebbi swiftek azért ott vannak. Nekem ez volt az elsõ autóm, a szívem szakadt meg amikor eladtam. Persze megtartottam volna csak akkor már vettem egy újabb Passatot amire vágytam és akkor a Suzuki feleslegessé vállt plusz fizetni kellett volna, a barátnõmnek már akkor megvolt az opelja mert az apjától megkapta, anyámnak újabb fajta autója van, apámnak sem kellett nõvéremnek meg pénze nem volt rá hogy fenntartsa. Szóval megéri a suzukit megvenni. Én felraktam a hasznaltauto.hu-ra és 2 nappal késõbb már jött egy érdeklõdö aki aznap megvette KP-ért. Mondta hogy elsõ autónak tényleg jó meg tonna szám lehet kapni hozzá alkatrészt és könnyû szerelni is. Igaz nem annyira mint egy ladát de azt is lehet.
1: Az 1500-as Lada NEM "kockalada"! A kockalada a 2105 és 2107. 2: Én is inkább a Suzukira voksolnék.
Nem igaz, hogy állandóan szerelni kell csak a lepukkant 100e forintos szarokat 200e körül talán már kifogsz egy egész barátit de biztos kell majd rajta valamit csinálni mert 350-400e körül kezdõdnek a jók. 200ért a suzuki úgy le van élve mint az állat és arra is rá kell költeni legalább 200-at hogy "autó" legyen belõle.
Miénk 74-es volt, semmi gond nem volt vele, anyag szempontjából se, bar igaz garázsban volt tartva stb. de úgy overall eddig nem hallottam ilyet h. valaki a Ladák anyagát szidja, jól össze voltak rakva.
Azok már nem az igazik... De a zsigák közül is a 86-87-es év azt hiszem nagyon sz.r volt.
ez az, nekem nem kell semmit csiszolnom a kulcs recéjével, nem áll le az autóm az út szélén. Nem értek egyet a mai túlbonyolított autókkal, de a '90-es években nagyon jó nyugati autókat gyártottak. A Ladák viszont gyenge minõségû anyagokból rosszul és hanyagul összerakott rossz konstrukciójú autók voltak, és ez saját tapasztalat. Volt szerencsém végig nézni egy 1994-es Lada elsõ tíz évét és 70ezer kilométerét. Röviden összefoglalva egy csotrogány, én nem szeretnék gyújtáselosztót csiszolgatni az árok szélén hajnali 2kor.
Tényleg egy nagy ladás haverom szerint a zsigulik jobbak voltak, Én nem akarlak lebeszélni a ladárõl attól hogy nekünk nem vált be. itt egy pár és 200 ezret ha rászánsz egész jó állapotút lehet venni http://www.hasznaltauto.hu/auto/lada/2101/lada_2101-6696934
Én meg pont azt írtam, hogy olyan sok mütyûr nincs benne, ami el tud romlani. Éa ami van, az sem gyakrabban, mint bármely más autóban. Pl amíg a miénkben még nem optikai hanem még az eredeti mechanikus gyújtásmegszakító volt, volt hogy a kulcs recéjével csiszolta le faterom a revét, de akkor is ment tovább.
alapvetõen nem költségkérdés szempontjából, hanem rendelkezésre állás szempontjából közelítem meg. Lehet hogy a tizedét se fogja rákölteni, de biztos kellemes érzés otthonról 300 km-re rájönni, hogy valami mütyûr már megint elromlott.
Ja és # 1-nek: 05-ös, 07-esbõl is van 1500-as motorral szerelt példány.
Lada volt nekem is sokáig, és Swift re váltottam, én azt mondom, hogy Ladával ha törõdnek igazán megbízható autó, meg ami gond akad vele annak 90%-a otthon minimális tudással javítható, nálam 10 év alatt semmi komolyabb gondja nem volt, egyedül csak annyi, hogy egyszer összeolvadt az egész elsõ kerék féltengely, de az meg saját hibából, mert csak egyik csapágyat cseréltem sietve, és megszorult. :D Most 2002-es Swift GTI van, és ezt se nevezném lelketlen autónak, szerintem ugyanúgy lehet szeretni mint a Ladát, bár igazából bármelyik kocsit lehet, ha az ember úgy áll hozzá, hogy törõdik is vele, nem csak azt várja el, hogy elvigye A-ból B-be.
A kérdező hozzászólása: Mielõtt megveszem mit érdemes rajta megnézni?
újonnan is borzasztó volt a lada, amennyi baja volt az elsõ 70000 km-en...
Gyerek koromban a fatinak volt ladája és tényleg igaz, hogy szerelni kel neki egy kocka ladája volt csak 1.3 motorral. ezesetben én is a suzuki swiftre szavazok és még kényelmesebb is legalábbis nekem az volt a lada után :)
Minden koros autót kell már valamilyen szinten piszkálni, csak az nem mindegy milyen szinten Ladát olyanok vesznek manapság, akik kimondottan tõkével elkezdik átépíteni, a motortól egészen a benzinszûrõig Ha nem vagy ilyen nagy tuningos, szerintem sem tanácsos ilyen autóban gondolkodni Bár inkább gyûjtenék még a helyedben, kicsit
utolsó. Ezt ugye te se gondoltad komolyan?

Tényleg igaz, hogy a pasik csak azért vannak együtt egy lánnyal, mert az ilyen címlapcsajokat nem kapják meg?

Azért nyáladzanak utánuk meg kommentelgetnek fészbukon,hogy dugnám meg ilyenek közben meg kapcsolatban vannak? egy pasinak sem a barátnője a legszebb?:S kort és nemet köszi

Legjobb válasz: Hát lányom, te még nagyon fiatal és naiv vagy, és tapasztalataidat a rózsaszín nõimagazinból, az álmodozásaidból meg a gagyi hollywoodi filmekbõl veszed. Már bocs, de ez van. Annyi sok zavart kell eloszlatni a fejedben, hogy nem is tudom, hol kezdjem. 1) Nem minden pasi egyforma. Te csak azt látod, aki kommentel, de aki nem kommentel, hanem csendben rajong a barátnõjéért, arról nem tudsz. Tehát ne vonj le általános következtetést. 2) A pasik bizony hajlamosak vagánykodásból olyanokat mondani, amiket a közösség úgymond "elvár", vagy õk úgy gondolják, hogy elvár. (Ez nem csak a pasikra igaz egyébként.) Nagyon sok ilyen dugnám-kommentelõ valójában csak alfahímnek akar látszani, de igazából nem dugná az illetõt. 3) A címlaplányok közel sem jönnek be annyi midnenkinek, mint gondolod. 4) Egy pasinak NEM a barátnõje a legszebb. A pasik nem vakulnak meg a szerelemtõl, illetve nem hülyülnek el (vagy csak részben). Nyilván felismernek egy szép nõi formát akkor is, ha nem a barátnõjük az. (Ami szintén vonatkozik a nõkre is.) Az egészben épp az a szép, hogy: "én akkor is a kedvesemet választom, ha a világ tele van gyönyörû nõkkel". (Régen rossz, ha valaki maradékelven választ, de biztos mindkét nembõl vannak ilyenek.) De azért ha valaki szerelembõl választ, attól még biztosan tisztában van azzal, hogy a barátnõjének a lába mondjuk nem illene be a modellválogatásba. 5) Ez nem is baj. Mivel a nõk 90%-a bármilyen fogyózás ellenére sem lehet modellalkatú (ki itt tér el, ki ott), ezért kár is sulykolni, hogy csak a modellek a szépek. Nekem pl pont a kismellû, alacsony, körteforma lányok jönnek be. 29/F

Hát lányom, te még nagyon fiatal és naiv vagy, és tapasztalataidat a rózsaszín nõimagazinból, az álmodozásaidból meg a gagyi hollywoodi filmekbõl veszed. Már bocs, de ez van. Annyi sok zavart kell eloszlatni a fejedben, hogy nem is tudom, hol kezdjem. 1) Nem minden pasi egyforma. Te csak azt látod, aki kommentel, de aki nem kommentel, hanem csendben rajong a barátnõjéért, arról nem tudsz. Tehát ne vonj le általános következtetést. 2) A pasik bizony hajlamosak vagánykodásból olyanokat mondani, amiket a közösség úgymond "elvár", vagy õk úgy gondolják, hogy elvár. (Ez nem csak a pasikra igaz egyébként.) Nagyon sok ilyen dugnám-kommentelõ valójában csak alfahímnek akar látszani, de igazából nem dugná az illetõt. 3) A címlaplányok közel sem jönnek be annyi midnenkinek, mint gondolod. 4) Egy pasinak NEM a barátnõje a legszebb. A pasik nem vakulnak meg a szerelemtõl, illetve nem hülyülnek el (vagy csak részben). Nyilván felismernek egy szép nõi formát akkor is, ha nem a barátnõjük az. (Ami szintén vonatkozik a nõkre is.) Az egészben épp az a szép, hogy: "én akkor is a kedvesemet választom, ha a világ tele van gyönyörû nõkkel". (Régen rossz, ha valaki maradékelven választ, de biztos mindkét nembõl vannak ilyenek.) De azért ha valaki szerelembõl választ, attól még biztosan tisztában van azzal, hogy a barátnõjének a lába mondjuk nem illene be a modellválogatásba. 5) Ez nem is baj. Mivel a nõk 90%-a bármilyen fogyózás ellenére sem lehet modellalkatú (ki itt tér el, ki ott), ezért kár is sulykolni, hogy csak a modellek a szépek. Nekem pl pont a kismellû, alacsony, körteforma lányok jönnek be. 29/F
Már megint az általánosítás... Egyébként a nõknek nagyobbak / teljesíthetetlenek az elvárásaik és van nekik is férfiideáljuk. Akkor mi itt a probléma, kérem?! Ti is csak "kényszerbõl" vagytok velünk? Ja, nem, nem vagyok ilyen. 21F
Igen, azért. Csak egy vigasztalo van, hogy ezeket a lányokat is unja valaki. (Régi vicc, de igaz!)
Azért a pasid nem csak a külsõdért van veled - jobb esetben. Egy címlapcsaj lehet, hogy jobban tetszik külsõre, de valamiért mégis járnak veled a pasik. Õk sem tökéletesek, általában mindenki a saját szintjével azonos párt keres.
A kérdező hozzászólása: na de jó. akkor majd ha a pasim azt mondja, hogy én vagyok neki a legszebb fejbekoksizom, hogy ne kamuzzon.
Hát kislány, lehet, hogy te nem érsz annyit egy férfinak se, hogy pont te kellj neki, s téged tartson a legszebbnek, és max csak pótléknak lehetsz jó, de ez nem mindenkivel van így. Ha ilyen vagy, hát így jártál. Ellenben van még valóban értékes nõ, aki életében nem járt címlapon (spec nem vágom, hogy miért pont õk lennének az ideál...), ahogyan van még értelmes férfi is, aki nem aljadék szexmániás, hanem normális ember. De ha nem vagy kompatibilis a normalitásra, nem is fogod észrevenni õket. (Zárójelben azért megsúgom, hogy engem teljesen hidegen hagynak a modellek, és nekem _tényleg_ a barátnõm a legszebb. Egy van legalább.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!