Találatok a következő kifejezésre: Tényleg igaz, hogy szülés (14 db)

Az tényleg igaz, hogy szülés közben nincs időérzék? És hogyan vészeltétek át a legkritikusabb perceket-órákat? Ha mindent úgy csinálok, ahogy a doki meg a szülésznő kéri, akkor megkönnyítem a vajúdást - szülést?

Legjobb válasz: Hát tényleg nincs idõérzék, mert szerintem nagyon belassul az idõ a vajúdás alatt. Úgy tûnik hogy nagyon sokáig tart, de a fájások közötti idõ meg nagyon rövid. SZóval fene tudja hogy van ez :) A legkritikusabb idõt én õszintén szólva mát csak túléltem, mert amikor már annyira fáj nem tudsz másra gondolni. Arra próbáltam meg terelni a gondolatimat, hogy ennek van értelme, hisz hamarosan a babámat foghatom. És akkor tényleg megszûnik minden fájdalom. Szülésznõ barátnõm mindig azt tanácsolta, hogy mindig azt csináljam amit mondanak. Mert nem véletlenül mondják azt amit az orvos is és a szülésznõ is. Nehéz de hidd el könnyebb lesz ha megfogadod a tanácsukat.

Hát tényleg nincs idõérzék, mert szerintem nagyon belassul az idõ a vajúdás alatt. Úgy tûnik hogy nagyon sokáig tart, de a fájások közötti idõ meg nagyon rövid. SZóval fene tudja hogy van ez :) A legkritikusabb idõt én õszintén szólva mát csak túléltem, mert amikor már annyira fáj nem tudsz másra gondolni. Arra próbáltam meg terelni a gondolatimat, hogy ennek van értelme, hisz hamarosan a babámat foghatom. És akkor tényleg megszûnik minden fájdalom. Szülésznõ barátnõm mindig azt tanácsolta, hogy mindig azt csináljam amit mondanak. Mert nem véletlenül mondják azt amit az orvos is és a szülésznõ is. Nehéz de hidd el könnyebb lesz ha megfogadod a tanácsukat.
Én az utolsó két órára egyáltalán nem emlékszem, nem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítót, piszkosul fájt, itt írta valaki egy másik kérdésre, hogy egész más dimenzióban volt, valami ilyesmi.
Tényleg megszûnik az idõérzék. Én délelõtt 10-re mentem be a kórházba, mert folyt a magzatvíz és este 6kor szültem meg. Iszonyú furcsa volt, hogy eltelt egy nap. Ami pláne furcsa volt, hogy nekem utólag úgy rémlett, hogy 1 óán át nyomtam. (úgy emlékszem néztem az órát a falon) A valóságban kb 10 percnek tûnt.
Idõérzék lehet, hogy nincs, de én folyamatosan néztem a szülõszoba falán lévõ órát... Átvészelni úgy lehet, ha arra gondolsz, célegyenesben vagy, mindjárt túl leszel rajtra, és kezedben tarthatod drága gyermekedet! És igen, azzal sokat segíthetsz, ha betartod az orvos és a szülésznõ utasításait, bár általában olyanokat kérnek, amit nem egyszerû megtenni... De hidd el, gyorsan túl leszel rajta, és utólag már nem tûnik olyan félelmetesnek. Én már háromszor átéltem (most készülök a negyedikre), és elmondhatom, hogy a fájdalom ellenére ez egy semmihez nem hasonlítható, csodálatos élmény! Sok sikert kívánok hozzá!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utolsó válaszoló minden elismerésem a negyedik babóhoz és Neked is minden jót kívánok és Mindenkinek Szép Szülést!
Köszönöm, kedves vagy! Neked is minden jót és könnyû szülést! (Utolsó válaszoló)
Hosszú nehéz szülésem volt, minden prc egy órának tûnt.Tény hoyg a végén amikro már megvolt a baba azt mondogattam hogy elment az utolsó pár óra...

Mennyire fájdalmas az amnioscópia? És tényleg igaz, hogy beinditja a szülést?

Legjobb válasz: Attól függ, mennyire vagy nyitva. Én teljesen zárt voltam, elõször azt mondta a doki meg sem tud nézni, de végül a legkisebb csõvel bepróbálkozott. Hát fájt rendesen, nem mondom, talán jobban, mint bármi a lányommal való terhesség alatt-beleértve a szülést is. NAgyon kellemetlen, fájdalmas dolog, de csak pár pillanatig tart. Ha már nyitva van a méhszáj, akkor nem fáj. Utána kis vérzés lehet, de ezt el is szokták mondani. Minden további vizsgálat kevésbé fáj, a 4. -et már nem is érzetem. Igen, beindíthatja a szülést, pontosabban minden vizsgálat közelebb visz a babához, mert hát mégiscsak megpiszkálják a méhszájat. Nekem ettõl függetlenül sikerült így is 8 napot túlhordani, de legalább elõre tudtm, hogy hajas babám lesz.) Azért ne félj, próbálj ellazulni, tényleg csak pár pillanatig fáj, utána már nem.

Attól függ, mennyire vagy nyitva. Én teljesen zárt voltam, elõször azt mondta a doki meg sem tud nézni, de végül a legkisebb csõvel bepróbálkozott. Hát fájt rendesen, nem mondom, talán jobban, mint bármi a lányommal való terhesség alatt-beleértve a szülést is. NAgyon kellemetlen, fájdalmas dolog, de csak pár pillanatig tart. Ha már nyitva van a méhszáj, akkor nem fáj. Utána kis vérzés lehet, de ezt el is szokták mondani. Minden további vizsgálat kevésbé fáj, a 4. -et már nem is érzetem. Igen, beindíthatja a szülést, pontosabban minden vizsgálat közelebb visz a babához, mert hát mégiscsak megpiszkálják a méhszájat. Nekem ettõl függetlenül sikerült így is 8 napot túlhordani, de legalább elõre tudtm, hogy hajas babám lesz.) Azért ne félj, próbálj ellazulni, tényleg csak pár pillanatig fáj, utána már nem.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ, nekem holnap lesz ez a vizsgálat és már a múlt hét kedden nyitva voltam 2 cm-re. Remélem már holnap este babázhatok!
Szia! Nekem 39hetesen, 2ujjnyival, megindult a szülésem tõle.Elég kellemetlen amikor néznek vele.
Szia! Teljesen zárt voltam az elsõ vizsgálatkor, és nem fájt. Utána még 12x nézték a magzatvizet. Tehát nekem nem indította be a szülést. :-(
Én is zárt voltam.A 3 vizsgálat közül a 3. volt a legrosszabb, mert a doki 2-3 próba után találta el a jó méretet(még jó, hogy tudtam mibe kapaszkodni), hogy meg tudja nézni.Én ezektõl tágultam szûk 1 ujjnyit és végül császár lett.
Én 2 ujjnyira nyitva voltam, amikor nézték. Nem fájt abszolút, de a szülést sem indította be.

Tényleg igaz, hogy az alacsony vérnyomás miatt nem biztos, hogy beindul a szülés?

Barátn?mnek 90/60 as a vérnyomás,és megindítják nála a szülést,mert azt mondta az orvos,hogy nem fog beindulni! Meg mondom ?szintén,hogy err?l még életemben nem hallottam,és nem is akarom elhinni! Nekem is ilyen alacsony volt a vérnyomásom,és engem is indítani kellett mert túlhordtam a babát,de gondolom,hogy ezért nem indult be!

Legjobb válasz: Nekem mindig nagyon alacsony a vérnyomásom,terhesség alatt is. De nekem pont a kiírt napon beindult magától a szülés. Úgyhogy szerintem ez nem igaz.

Nekem mindig nagyon alacsony a vérnyomásom, terhesség alatt is. De nekem pont a kiírt napon beindult magától a szülés. Úgyhogy szerintem ez nem igaz.
Nekem is 90/60 volt a vérnyomásom. És természetesen szültem meg a fiamat... ez inkább hormonális kérdés szerintem, mint vérnyomás kérdés.
Nekem is nagyon alacsony volt, magától beindult!
Nekem fix 90/60 a vérnyomásom, ennél sose magasabb, a 36+3 s a 35+0 héten szültem. Akkor szerinted??? A dokinak érdeke, hogy ebbõl a szülésbõl császár legyen, én azt mondom. Biztos sok pénzt remélhet. Az inditott szülések nagy része ugyanis végül császárral végzõdik. Vagy a jövõ héten szabin lesz a doki... Én nem engedném, az biztos!
Javaslom a barátnõdnek ezt az oldalt pl. http://szuletestrening.hu/tevekenysegek-szolgaltatasok/szule..
Nekem tök alacsony a vérnyomásom, és nem indult be a szülésem. De szerintem nem ettõl, és nem is mondta egyik orvos, szülésznõ sem, hogy amiatt nem indult volna be. Ilyet még nem is hallottam. Én túlhordtam, aztán a 41. héten már zavaros volt a magzatvíz, és azért elindították, de elõtte szóba sem került, hogy csak úgy elindítanák...

3 babát várom akik már tul vannak rajta tényleg igaz hogy könnyebb lesz a szülés? és ha régebben szültem az elsö kettöt 10éve az számit?

Legjobb válasz: Hát szerintem mindenkinél másképp van. Nekem mondhatni könnyû szüléseim voltak, de az utolsó meg aztán tényleg, hamar lett és kicsusszant mint a vaj! :-) Sok sikert!

Hát szerintem mindenkinél másképp van. Nekem mondhatni könnyû szüléseim voltak, de az utolsó meg aztán tényleg, hamar lett és kicsusszant mint a vaj! :-) Sok sikert!
Ennyi év után -azt mondják- olyan, mintha elsõ szülés lenne. De ez csak általánosítás. Én 12 év után fogok....

Ugye tényleg igaz, hogy a második szülés könnyebb ill. gyorsabb? Tiszta para vagyok, mert az első sajnos rettenetes élmény maradt.39+5 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nem tudom, mi történt veled az elsõ szülésednél, de õszintén sajnállak. Egy nõvel a legszebb dolog, ami történhet, hogy kisbabája születik. Én sem szültem könnyen, de várom a következõt, mert csodálatos élmény volt. Sokaktól hallom, hogy a második könnyebb, kívánom neked, hogy így legyen és megtapaztalhasd a szépségét,minden csodáját a szülésnek. Sok boldogságot!

Nem tudom, mi történt veled az elsõ szülésednél, de õszintén sajnállak. Egy nõvel a legszebb dolog, ami történhet, hogy kisbabája születik. Én sem szültem könnyen, de várom a következõt, mert csodálatos élmény volt. Sokaktól hallom, hogy a második könnyebb, kívánom neked, hogy így legyen és megtapaztalhasd a szépségét, minden csodáját a szülésnek. Sok boldogságot!
Lehet benne valami, bár azt mondják nincs két egyforma terhesség. Viszont, mivel a második babádat várod, így kevésbé leszel felkészületlen, hiszen már kb.tudod, mire számíthatsz. Ha nincs túl sok idõ két szülés között. lehetséges, hogy kevesebb vajúdással meglesz a baba. Bár mindez a pocilakótól is függ ám, hogy õ hogyan fekszik, a többi rész (placenta, köldökzsinór) hogyan helyezkedik a szülés alatt - szóval én ezt így biztosra nem merném állítani, hogy könnyebb, vagy sem! Ezt az adott pillanat adja! Nyugi! A baba bent nem marad! :) Én az elsõ szülésemnél azért bõgtem, meg paráztam, mert nem tudtam, mi vár rám, mi hogyan fog történni, a második szülésnél (5 évvel késõbb) azért bõgtem, paráztam, mert akkor már tudtam, hogy fájni fog. Nagylányommal megszenvedtem rendesen, este 18:30-másnap hajnal 4-ig, 2 órán keresztül tolófájásokkal. A picinél du.4 kor kezdõdtek a fájások, 19:55-kor megszületett kb 3 tolásra. :) Sutty! :) De ez nem általános! (ha spontán szülés lesz, és nem császár, kérd, hoy majdnem ülõ helyzetbe lehess a tolásnál, könnyebb, mert segít a gravitáció is)
en a lanyommal rendesen megszenvedtem szulesnel 18 oran at kinlodtam vajudtam, azt hittem sose szuletik meg, de bennem nem maradt rettenetes elmenykent hanem az eletem egyik legcsodalatosabb legszebb pillanatakent el a mai napig is es alig varomn mar hogy kistestvere szulessen:) 17 honapos kislany anyukaja
Nekem az elsõ 4 órát tartott-16 évvel ezelõtt-a második-6 hós a pici-2 órát.Mindkét szülésemrõl nagyon jó emlékeim vannak.
Sajnos ezt így nem lehet kijelenteni... Tudok több példát is, hogy így van, de sajnos ellenpéldát is. Mondjuk ez utóbbit úgy kell elképzelni, hogy barátnõm az elsõ babáját (kisfiú) szülésmegindítással 2 óra alatt megszülte úgy, hogy szinte csak a tolófájásokat érezte, másodjára a kislányával 12 órát vajúdott, harmadjára megint kisfiút szült szintén rekordidõ alatt. Szóval lehet, hogy a baba nemétõl is függ, bár igazából nekem még egyorvos vagy védõnõ se tudott arra választ adni, hogy ki és mitõl számíthat könnyû vagy nehéz szülésre... Drukkolok, hogy neked ezúttal könnyen sikerüljön! :) 35 hetes
Én elsõ babámat szültem 10 óra alatt. Szinte mukkanás nélkül maximálisan befelékoncentrálva. Mellettem üvöltött egy nõ, a második babájával. A dokim azt mondta, hogy a második szülésnél intenzívebbek a fájások. Hát nem tudom..kisfiam 7 hónapos...ha jön a tesó majd meglátom:)
Hát én kb.másfél órát vajúdtam ami iszonyat volt, aztán pik-pak kijött..ez 16éve volt a lányommal , most 37+3napos vagyok, nem tudom mi lesz a kisfiunkkal:)
Én az elsõvel 8 órát vajúdtam, 5év múlva a második 6 óra alatt lett meg, de sokkal fájdalmasabb volt mint az elsõ vajúdás.Mosz 33.hétben járok, és rettentõen félek én is.De eldöntöttem, hogy kérni fogom az EDA-t.Könnyû szülést kívánok neked!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon remélem, hogy végre nekem is szép élmény marad. :)

Tényleg igaz, hogy a 2. szülés sokkal nehezebb, mint az első? Miért?

Legjobb válasz: viszont a méhösszehúzódások szülés után SOKKAL DE SOKKAL jobban fájtak, 3 napig majd megõrültem a fájdalomtól:S

viszont a méhösszehúzódások szülés után SOKKAL DE SOKKAL jobban fájtak, 3 napig majd megõrültem a fájdalomtól:S
Hát nem tudom, saját tapasztalat nincs mert mi most várjuk az elsõ babát, de a nõvérem az elsõ fiával 8 órát vajúdott, a másodikat pedig rakétagyorsasággal szülte, fél 4-kor folyt el a magzatvize és fél 6-kor már kint volt a picur. Semmit fájdalma nem volt.
Én az ellenkezõjét tudom megerõsíteni:az elsõ gyerekem 4 óra alatt, a 2. 3 óra alatt érkezett...
2 hete szültem a 2. gyermekemet és számomra a második SOKKAL könnyebb volt, mint az elsõ. Egyrészt tudtam mire számíthatok és sokkal jobban tudtam kontrollálni a vajúdást, a kitolás 10 perc volt és az elsõ 2 perces fájástól számítva 1, 5 óra alatt megszületett a babám. Pedig 4120 grammal született.
Nekem az elsõ 6 óra alatt született meg a második 3 óra alatt és azt hittem, hogy lekaparom a falat.Nekem is és a barátnõmnek is jobban fájt a második. 26hkm
Pár hét múlva beszámolok... :D Az elsõ 12 óra volt, remélem ez attól jobb lesz... :) Tuti jobb lesz! Pozitív hozzáállás! :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Ebbõl azt a következtetést vonom le, hogy nem feltétlenül fáj jobban!Kinek így, kinek úgy! :)

35 hetes vagyok. Az tényleg igaz hogy ha sokat mozgok Bicózok, sétálok, ide-oda járok egész nap talpon vagyok akkor könnyebb lesz a szülés?

Legjobb válasz: Én ezt meg tudom erõsíteni. Nem azt mondom, hogy 100 %- ig így van, de az esetek 95 %-ában. Én rengeteget vagyok a szülészeten, és állítom neked, hogy a nyavajgós , nebáncsvirág anyukák szenvednek a legtöbbet, akikkel hímestojásként bántak a terhesség idején. A barátnõm veszélyeztetett terhes volt ( amit az sztk-s orvos és több szülésznõ megkérdõjelezett, hogy tényleg jogos e) és odáig fajult, hogy a muskátlikat nem locsolta meg, nehogy elvetéljen egy liter víz emelésétõl.Hihetetlen..Ha bírod, akkor nyugodtan legyél talpon, biciklizz, csak segíteni fog.

Én ezt meg tudom erõsíteni. Nem azt mondom, hogy 100 %- ig így van, de az esetek 95 %-ában. Én rengeteget vagyok a szülészeten, és állítom neked, hogy a nyavajgós , nebáncsvirág anyukák szenvednek a legtöbbet, akikkel hímestojásként bántak a terhesség idején. A barátnõm veszélyeztetett terhes volt ( amit az sztk-s orvos és több szülésznõ megkérdõjelezett, hogy tényleg jogos e) és odáig fajult, hogy a muskátlikat nem locsolta meg, nehogy elvetéljen egy liter víz emelésétõl.Hihetetlen..Ha bírod, akkor nyugodtan legyél talpon, biciklizz, csak segíteni fog.
A választ nem tom...én nekem most lesz az elsõ szûlésem és a mai napig dolgozom.37+1hetes vagyok.reggel 6kor kelek késõn fekszem mindent megcsinálok.a viráglocsolás, ültetés, fõzés, mosás, takaritás na és a munka...sõt kereskedelemben dolgozok.én igy érzem jól magam.hülyét is kapnék egész nap feküdnöm kéne.sztem ugy sokkal rosszabb.könnyü szûlést
Biciklizel ekkora hassal? Egyébként szerintem nem sok köze van a dolgoknak egymáshoz. Maximum jobb lesz az erõnléted, és jobban bírod a szülés okozta fizikai stresszt, de nem hinném, hogy könnyebb lenne.
Hát errõl már én is hallottam, lehet hogy van benne valami de nekem 2 barátnõm is elég aktív volt a terhessége alatt és mégsem ment olyan könnyen és gyorsan a szülés...mindketten kb. 10-13óra vajúdás után császárral hozták világra a babájukat. De remélem te kivétel leszel:) Én is ebben reménykedem elég aktív vagyok persze bizonyos keretek között. Könnyû szülést neked.
Szia!Én mind a 4 babámmal igen aktívan éltem a terhességek alatt. Nagy a ház, hatalmas a kert (700nm), állandóan tettem-vettem. Rettenetesen utáltam, ha ki akartak kímélni, nem bírtam volna, ha helyettem csinálnak valamit, amire én is képes vagyok. Most meg a 4. babával mondanom se kell itt volt a 3 nagy.. Mind a 4 szülésem könnyû volt, Az elsõ is 8 óra alatt lezajlott, a 3. babával épp, hogy beértünk a kórházba :) ) A pici lányom 10 évvel a bátyja után született, azt mondják ez olyan, mintha elsõ szülés lenne. Az elsõ fájástól a megszületéséig 9 óra telt el.. Szerinte abba, hogy ennyire könnyen szültem, belejátszott az is, hogy nem hagytam el magam. Persze azért ne hajtsd túl magad, ha úgy écv zed, hogy elfáradtál, pihenj le, lazíts!
A kérdező hozzászólása: hát persze anyukám az még az utolsó napon (szülés elõtt)biciklizett...ja és ugy indult el szülni hogy:hahóóó jöttem szülni és közbe nevetett:) és 1-2 óra alatt meg is lettem....szoal nemtom, de lehet van benne valami igazság
szió! én is jártam tornára az utolsó pillanatig, itthon ellipszis rtrénerrel edzettem, kertészkedtem, rengeteget gyalogoltam. ülni, feküdni nem tudtam :) sajnos nem szültem könnyen, de szerintem a kettõ között nem volt összefüggés. túlhordtam a babát, indították a szülést és nehezen tágultam. viszont sikerült simán szülnöm, ami lehet, hogy köszönhetõ volt a jó erõnlétemnek! mozogj, amennyit jól esik!

Tényleg igaz hogy nem szabad meleg vízben fürödni az utolsó hetekben? Mert megindúlhat a szülés?

Legjobb válasz: Remélem nem.. igaz... :) Én is szoktam hetente egyszer azért olyan jól esik. Mondják... mondják... de hát ha az utolsó hetekben beindul az már nem olyan gáz, nem? Bár attól függ. sztem a 36 hét után már nincs gáz. Bár még csak 32 hetes vagyok, idáig nem okozott problémát, pedig füröszkélek..

Remélem nem.. igaz... :) Én is szoktam hetente egyszer azért olyan jól esik. Mondják... mondják... de hát ha az utolsó hetekben beindul az már nem olyan gáz, nem? Bár attól függ. sztem a 36 hét után már nincs gáz. Bár még csak 32 hetes vagyok, idáig nem okozott problémát, pedig füröszkélek..
Szia, én 33 hetes vagyok, és még minden este fürdök.De mostmár vigyázok arra hogy ne legyen meleg a víz, és a hasam ne menjen víz alá.Ha eddig fürödtél és nem volt belõle gond, akkor szerintem pár perces fürdõt nyugottan vehetsz.Hány hetes vagy?Boldog babavárást.
A fürdést azért nem ajánlják az orvosok az utolsó hetekben, mert ilyenkor már bármikor kinyílhat a méhszáj, és már nincs védelem az esetleges fertõzésektõl. Egyébként semmi gond a fürdéssel a terhesség alatt, én is fürödtem a 36. hétig, amikor az elsõ babámat vártam.
A kérdező hozzászólása: 36 hetes vagyok

Tényleg igaz, hogy a második szülés általában gyorsabban és könnyebben megy? Tapasztalat?

Azért kíváncsiskodom,mert a mi városunkban megszüntették a szülészetet,és kb.1 órányira van az a kórház,ahol majd szülni szeretnék. Az els? babámat 2 óra alatt szültem meg. A második lehet ennél gyorsabb? Most 32+4 hetes kismama vagyok,és elkezdtem azon aggódni,hogy mi lesz,ha nem érünk be id?ben a kórházba...esetleg lesz valami dugó,nagy forgalom stb...

Legjobb válasz: Nálam is és az egész baráti körömben a második babó sokkal gyorsabban jött. Két barátnõm alig ért be a kórházba, a harmadik a mentõautóban szült, nekem épp ideért a bába és elkapta a gyereket, nem gondoltam, hogy ilyen gyors lesz. A lányommal 14 kemény órát vajúdtam (elõtte már 12 órája voltak fájásaim, de azok még nem voltak olyan kemények), a fiam az elsõ fájástól számított két óra múlva a kezemben volt. :-)

Nálam is és az egész baráti körömben a második babó sokkal gyorsabban jött. Két barátnõm alig ért be a kórházba, a harmadik a mentõautóban szült, nekem épp ideért a bába és elkapta a gyereket, nem gondoltam, hogy ilyen gyors lesz. A lányommal 14 kemény órát vajúdtam (elõtte már 12 órája voltak fájásaim, de azok még nem voltak olyan kemények), a fiam az elsõ fájástól számított két óra múlva a kezemben volt. :-)
Azért a 2 óránál biztos nem lesz sokkal rövidebb :) Nekem a 2. gyorsabb volt, de könnyebbnek nem nevezném. Az elsõvel nagyon sokáig vajúdtam, másodjára "csak" pár órát. Szerintem ha azonnal indultok, oda kell, hogy érjetek! :) Könnyû szülést kívánok!
Nekem nem volt sokkal rövidebb, de más. Az elsõnél fogalmam sem volt, hogyan fogom bírni a fájdalmat, így kaptam EDA-t. Éjjel mentünk be a kórházba, reggel 8-ra lett meg a lányom. A másodiknál délután mentünk be, mert már éreztem, hogy szülni fogok, az ügyeletes orvos nem igazán hitt ebben, mert még van vissza két hét... Este 10-re lett meg a baba, nem kértem már fájdalomcsillapítást. Megéreztem, hogy mennem kell a kórházba. Nálunk 20 km-re van. Csalhatatlan jele volt a vajúdásnak a hasmenés nálam... Szerintem ha érzed, hogy itt az idõ, és kezdenek jönni a fájások, készülj és indulj! Könnyû szülést:) )
Nekem eddig majdnem mindenki azt mondta, h a 2. nehezebb volt.
Elsõ 5 óra, második csak egy. De ugyanúgy fájt.
Elsõ: 5 óra, második: 1, 5! Szóval lehet 2 óránál rövidebb idõ alatt is szülni, számomra is elég sokkoló volt az intenzitása, de azért örültem, hogy ilyen hamar meglett. Én mentõt hívtam, és a mentõben szültem, esélyem nem volt beérni. A harmadiknál mondta a doki viccesen, hogy meg se próbáljak elindulni:)
Szentes azért jóval közelebb van, én szentesi vagyk, már 2x szültem, semmi negatív tapasztalatom nincs.
A kérdező hozzászólása: Nekem is volt itt ismerõsöm-én is egészségügyis vagyok- 2 éve szültem itt, akkor volt fogadott orvosom, most mivel itt már nem lehet szülni, máshol pedig nem ismerek semmilyen orvost, így nem fogadtunk. De minden mást megcsinálnak itt-UH, vizsgálatok, tanácsadás...stb, csak a szülést nem. Kecskemét tényleg közelebb lenne, de sajnos sok rosszat hallottam már róla, így nem szívesen szülnék ott. Így marad Szeged, vagy esetleg még Szentes, de oda sem mennék... Köszönöm, én pedig gratulálok a gyerekekhez:)
A 18.16-os vagyok.Gondoltam...a rokonaim(Anyukám részérõl) Félegyháziak, nagyon sok idõt voltam/vagyok ott(én bp.-en születtem, és itt is élek).Ráadásul a félegyházi barátnõm a szülészeten volt nõvér...Hol fogsz szülni?Szegeden , vagy Kecekeméten(az 1 órából arra következtetek, hogy nem Kecsón, mert az kb. 25 km csak Kkfházától).Van saját dokid?Szerintem beszélj Vele.Könnyû, gyors, sima szülést!2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Kiskunfélegyházán lakom. Köszönöm, Nektek is könnyû és gyors szülést kívánok!:) Remélem nem cserélõdik fel, és nem a másodiknál fogok sokat vajúdni...
Hol laksz(csak kíváncsiságból kérdezem)?Nekem bejött...az elsõ szülésem se volt "drámai":tokkal-vonóval 4 óra, pici gátmetszéssel...a 2. mindenestül 3 óra volt, gátmetszés és repedés nélkül.De ez nem szentírás, minden nõnél más.
A második szülésem fele annyi idõ volt (6, 5 óra) De inkább még 1x a 14 óra mint a 6. Rövidebb és fájdalmasabb. Tiéd legyen rövidebb és kevésbé fájdalmasabb.
Hát ha az elsõ szülésed ilyen gyors volt, akkor a másodiknál kapkodd magadat befele a kórházba :) Nekem az elsõ 7 órás volt, a második 4 órás, de alig értünk be akórházba, mert nagy volt a dugó. Beértünk, és már meg is szültem, még jó, hogy nem a kocsiban. Úgyhogy harmadikra én is rohanni fogok mint az õrült :)
Egyáltalán nem volt rámi igaz, mind ketttõ hosszú és komplikált szülés volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Akkor mondhatjuk, hogy átlagban könnyebb, vagy fájdalmasabb de gyorsabb volt a 2. szülés. Ha választhatnék, nem is tudom melyik lenne a jobb:) Hát bízom benne ha majd azonnal elindulunk, akkor idõben leszünk még:) Igazából egy közelebbi kórházba is mehetnék szülni, ami kb 25 percre van tõlünk, de arról olyan sok rosszat hallottam már, az ismerõseim akik ott szültek, nem ajánlják, így megkockáztatjuk a messzebbit. Remélem itt mindenkinek gyors és könnyû szülése lesz:)
én is gyors 2.szülést szeretnék:) )) (bocsi az off-ért:) )
A szülés maga nem volt rövidebb, csak a vajúdás. Sztem azért tûnik rövidebbnek, mert már van tapasztalata az embernek, hogy mi következik sorban.

Az tényleg igaz, hogy magzatviz vizsgálat után beindul a szülés?

Legjobb válasz: A statisztikák szerint 0,05 % esély van rá.

A statisztikák szerint 0, 05 % esély van rá.
Magzatvívételrõl írsz, vagy a szülésre kiírt idõpont utána méhszájon történõ magzatvíz megnézésérõl? Mert a kettõ nem ugyanaz... A korai magzatvívétel után valóban fél százalék. A túlhordás utáninál van rá esély, és minden vizsgálattal nagyobb, mert "megpiszkálják" a méhszájat, és ez beindíthatja a szülést.
Szia! Én 39hetes voltam, amikor magzatvizet néztek. Rá másnapra el is folyt. (Kórházban feküdtem, és már küldtek volna haza sztem, ezért a korai magzatvízvizsgálat. Nem is értettük, miért rendelték el. Mindenesetre egyszer jutottam el a vizsgálatig, a másodikra már nem került sor.:) )
A kérdező hozzászólása: Én is 39 hetes leszek szombaton és tegnap néztek magzatvizet! Ma reggel pedig elkezdett elmenni a nyákdugó! Ezért kérdezem csak.
Nekem 8szor nézték. 2 hetet hordtam túl.
Nekem 2-szer nézték utánna görcsöltem és véreztem is de nekem nem ez miatt indult meg a szûlés. Elvileg beindithatja a szûlést. Már csak a görcs miatt is.
Szia! Mai napra vagyok kiírva. Kedden néztek elõször magzatvizet, utánna délután elkezdett a nyákgugó kijönni, pici vérzés is volt, ma reggel újra nézték. De még semmi.Van olyan ismerõsöm akinek 10x is megnézték, 10 napot hordta túl.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!