Találatok a következő kifejezésre: Tényleg igaz, a csecsemők (2 db)

Tényleg igaz az, hogy az anyatejjel táplált csecsemő nem kapja el a betegséget? Van köztetek olyan, aki mostanában lett náthás? Nem kapta el a baba?

Legjobb válasz: Nem igaz, elkaphatja. Valószínûleg erõsebb az immunrendszerük, anyától is kapnak ellenanyagokat, amitõl gyorsabban legyõzik a betegségeket. Nálunk az a jellemzõ, hogy az én betegségeimet nem kapják el, de amit a nagyobb gyerekem hoz haza az iskolából, óvodából azt elkapják. (jelenleg ki sem látszik a takonyból a naponta 7-8-szor szopizó egyévesem.)

Nem igaz, elkaphatja. Valószínûleg erõsebb az immunrendszerük, anyától is kapnak ellenanyagokat, amitõl gyorsabban legyõzik a betegségeket. Nálunk az a jellemzõ, hogy az én betegségeimet nem kapják el, de amit a nagyobb gyerekem hoz haza az iskolából, óvodából azt elkapják. (jelenleg ki sem látszik a takonyból a naponta 7-8-szor szopizó egyévesem.)
Sajnos az anyatej nem csodaszer, de azért valamennyire védi a babát, hiszen az anya immunanyagait megkapja. Mindkét gyerkõcöm anyatejes, a nagyobb egy éves koráig nem volt beteg, 1, 5 évesen õt sem kerülte el az a hányós-hasmenõs vírus, ami az egész családon végigment. Viszont még szopizott akkor is, így szerencsére a kiszáradást megúsztuk. A kicsi 4 hónapos, már másodjára beteg, 2 hónaposan náthás volt, most meg a torka is bepirosodott, antibiotikumot is kellett kapnia. Azt mondta a dokinéni, hogy mivel egy légtérben van az ovis tesóval, nem lehet a betegségeket kivédeni, de legalább mire közösségbe kerül, már edzettebb lesz. Úgyhogy a betegségre fogékonyság nem csak az anyatejen múlik.
5 hónapos anyatejes. Férjem kezdte a náthát, múlhét hétfõn, szerdán én, majd mindkét lányom elkapta, a kicsi is, aki csak szopizik.Még mostsem gyógyultak meg igazán:(:(
sztem nem ezen múlik. az én fiam 5 hónapos anyatejes, soha nem kap el semmit. ha egy picit náthás, akkor naponta egyszer ki kell szívni az orrát kb 3 napig.
10 hónapos a kislányom, 6 hónapos koráig csak anyatejes volt, még mindig sokat szoptatom, és kb. havonta belázasodik. Sajnos nincs ilyen összefüggés.
A nagyobbik gyerkõc 2 hónapig szopott, aztán tápis lett, 3, 5 éve koráig egyszer volt náthás és ennyi. A kicsi 11 hónapig szopizott, én azt tapasztaltam, hogy a rajtam is átmenõ nyavalyákat, köztük az influenzát sem kapta el, de a tesó által hazahordott vírusokat/bacikat, amik engem nem kaptak el, õ egytõl egyik benyelte. Hamarabb túl volt rajta, mint a nagy, de mondjuk nem örültem neki, mikor 9 hónaposan bárányhimlõs lett!
Az enyém nem kapta el, szerencsére.
6 hónapos a kislányom, szinte az elsõ perctõl tápszeres sajnos. Mióta megszületett a férjem is és én is többször voltunk betegek. Nekem decemberben ömlött a zöld trutyi az arcüregembõl (már bocsánat). Ugyanúgy puszilgattam, de nem kapta el. Még soha nem volt beteg. A sógornõm kizárólag anyatejes babái iszonyú betegesek voltak. Ilyen korukra már a kórházat is többször megjárták. Statisztikailag, átlagban biztos egy kicsit nagyobb az esélye az anyatejes babáknak, hogy nem lesznek betegek, de az, hogy egy konkrét baba megbetegszik-e nem ezen múlik. (De az anyatej a legjobb a babának.)
Férjem hozta haza a náthát, aztán elkaptam tõle én (mivel semmit nem vehettem be rá, így rajtam jobban kijött -fejfájás, hõemelkedés, orrfolyás, stb). A picit annyi látszódott, hogy az orrát kellett napi 2-3-szor szívni! Fele anyatej-fele tápszer az étkezésének, és még is másra nem tudom fogni, csak az anyatejre, hogy nem lett komolyabb baja 3 hónaposan.
Én most nagyon náthás vagyok.a két nagyobbik gyerkõcöm is elkapta már a picikém 3 hetes és úgy néz ki hogy õ is náthásodik....:( jó is lenne ha az anyatej csodaszer is lenne egyben..:) amúgy annyiban igaz hogy a 2 kisfiam elég sokáig szopizott és nem sokszor betegek.
11 hónapos a kislányom, mégmindig anyatejes, és még egyetlen egyszer semvolt beteg. Még egy nátha sem, semmi. Pedig mi itthon többször is voltunk betegek, még influenzások is!
Vannak, akik azt mondják, hogy az anyatej véd a betegségek ellen, de én mást tapasztalok. Kisfiam születése óta tápszeres. Többször volt már, hogy egy betegség (nátha, influenza, hasmenés) végigment az egész családon, a tápos kisfiam meg nem kapta el. 1 éves lesz lassan, és még soha nem volt beteg. Barátnõm babája kb ugyanennyi idõs, anyatejes, már kb 10-szer volt beteg, többször kapott antibiotikumot, többször felszúrták a fülét, ügyeleten is voltak már lázgörcs miatt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a szoptatás nem jó. Szerintem is az anyatej a legjobb táplálék a baba számára, de mostanában kicsit túl van misztifikálva a szoptatás, néhányan valami csodatévõ elixírként tekintenek az anyatejre, a tápszert meg méregnek tartják. Nem szabad átesni a ló túlsó oldalára.
NEM IGAZ!Az én gyerekeim 9, és 6 évesek! Tápszeresek voltak, de sohasem voltak betegesek!

Tényleg igaz, hogy a csecsemők és a kisgyerekek is maszturbálnak?

Legjobb válasz: A csecsemõkrõl nem tudom, de az ovisok, azok biztosan, voltam óvónéni, és nem egyszer tapasztaltam kisfiuknál és kislányoknál is!

A csecsemõkrõl nem tudom, de az ovisok, azok biztosan, voltam óvónéni, és nem egyszer tapasztaltam kisfiuknál és kislányoknál is!
Aki csak egy kicsi pszichológiát tanult az tudja, hogy a válasz: IGEN
Na akkor tessek olvasni: " VIII. évfolyam, 3. szám (2003. június) Maszturbáció 143. oldal Szerzõ: Tiffany L. Meyer, MD A maszturbáció a saját nemi szervek nemegyszer orgazmushoz vezetõ ingerlése. Már 5 hónapos korban, amikorra a csecsemõ a fejlõdés során megtanul fogni, gyakori a nemi szervek, különösen a hímvesszõ manipulálása. A maszturbáció bármely életkorban elõfordulhat, de a kisgyermekek, az iskoláskor elõtti gyermekek és a serdülõk között különösen gyakori. Hároméves kor körül kezdenek el a gyermekek nagyobb figyelmet fordítani a nemi szervükre, érzéki gyönyört keresve a pénisz vagy a hüvelytájék ingerlésével. A 3-4 éves normális gyermekek veleszületett igénye a szüleik és saját maguk testének felderítése, melynek megjelenési formája a szexuális kíváncsiság. Négy és hat éves koruk között a gyermekek szexuális jellegû tevékenységet végeznek, például megérintik a nemi szervüket, megvakarják az intim testrészeiket, kézzel, illetve tárgyakhoz vagy szüleikhez dörgölõzve maszturbálnak. A kisgyermekkori maszturbáció konvulziót utánozhat. Típusos ilyenkor az elõre-hátra ringatózás, a verejtékezés, és a tevékenység abbahagyásának képtelensége." Eleg alapveto info ez, illene a szuloknek tudni rola. Tovabbi cikk: http://www.medical-tribune.hu/index.php?pid=2&lid=5&sid=59&a..
De miert haborodott fel az elso par valaszolo? Persze, h maszturbalnak, vagy a sajat kisgyerekkora mar kiesett? :D
Maszturbáció vagy sem , szerintem édes mindedj.Egy 5 hónapos baba a nap nagy részét pelusban tölti...az hogy a gyerekek megnézegetik , megfogdozzák magukat az meg természetes.
En sem tudtam! En nem tanultam pszichologiat mint az utolso valaszolo. Orulok hogy o tudta:)
Nem. Azt, hogy megvizsgálgatják és emiatt megfogdossák a fütyijüket, én nem nevezném annak.
Nem igaz. Ki ez a féleszü, aki ilyent kitalál???
Ezt meg ki találta már ki? Nem ez nem igaz.
A csecsemõknél csak nagyon kevés esetben megfigyelhetõ, és azt sem lehet "maszturbálásnak" nevezni, de nagyobbacska, 2-3 éves korú gyermekek már gyakrabban játszanak akár magukkal is, de ez nem tudatos "maszturbáció", inkább csak kíváncsiság és felfedezni akarás!!! Ez meg ne zavarjon senkit, így természetes, a gyerekeket minden érdekli, így a saját testük is.
Igen igaz, és orgazmusuk is lehet már egészen kis korban is.
A válasz igen, de nem tudatosan, hogy "na én most maszturbálni fogok".

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!