Találatok a következő kifejezésre: Tényleg ennyira egy (144 db)

Tényleg ennyi egy fornetti?

Felmentem a fornetti oldalára, pl. a tejfölös-sonkás xl-t néztem meg. 1,2-vel szorzok be, így 418 kcalt kapok.

Legjobb válasz: Ja,a fornetti sajnos finom.És rettentõen hízlal,tuti kombináció:cukor még a sós termékekben is,finomított fehér liszt és zsiradék.

Ja, a fornetti sajnos finom.És rettentõen hízlal, tuti kombináció:cukor még a sós termékekben is, finomított fehér liszt és zsiradék.
"Mennyi E betûs finomság." MEgint egy hülyeség: az E-betüs termékek NEM feltétlen rosszak, pl. a só, a cukor, a c-vitamin mind E-betüs termék - amikre azért nem lehet mondani, hogy problémás adolgok. AZ E-betüknek CSAK annyi a értelme, hogy mivel ezek majdnem mindenben vannak, ne kelljen a gyártóknak több oldalt teleirni az összetevökkel, hanem rövidebb legyen a lista. "Nyomokban halat tartalmazhat...... Többet se eszek olyat:P" Ez meg NEM azt jelenti, hogy hal van benne, hanem hogy abban az üzemben, ahol készül, halat IS feldolgoznak. EZ az információ azoknak lehet érdekes, akiknek igen erös allergiájuk van a hallal szemben - nekik a pár molekula hal is okozhat rosszullétet.
Mennyi E betûs finomság. Nyomokban halat tartalmazhat...... Többet se eszek olyat:P
TaplalkozasHarcmuves: jajj, menj már innen, mondta, hogy a te hülyeségeidre nem kíváncsi! Amúgy igen, sajnos a Fornetti kifejezetten hizlaló, mert csomó mû-cuccot is tesznek bele, ízfokozókat, stb. :( Egy normális pékség azért jobb sokkal! Én minden reggel péksüteményt eszem (egy croissant, vagy búrkifli, vagy néha kakaós csiga... ilyenek), viszont soha nem ezeknél a felkapott látványpékségeknél, hanem pl. a Kolosy téri sütödében. Hidd el, hogy ég és föld! Lefogytam 15 kilót úgy, hogy minden nap így reggeliztem (meg amúgy is mindent ettem, csak mértékkel, és figyeltem a mozgásra). A lényeg, hogy ilyen Fornetti meg Princess dolgokat felejts el!!! Ha péksüteményt akarsz, akkor IGAZI, rendes pékségbe menj, és ott egy EGY darab bármit.
Igazán értékelhetnétek TáplálkozásHarcmûvész hozzászólásait és tanácsait, õ mindenkinek segít és nem kötekedni jön, õ legalább ért ahhoz, amirõl beszél. Egyébként ha kiírsz egy kérdést, tudtommal bárki (értsd: bármely ember, aki a kérdést olvassa, tehát akármelyik fórumozó)válaszolhat rá, nem hiszem, hogy kritériumokat kellene hozni, hogy adott kérdésre ki válaszolhat. Errõl ennyit. A kérdésedre a válasz: minek ennél fornettit, amikor bármennyit eszel belõle, éhes maradsz utána. Abba most nem megyek bele, hogy van-e valami értékelhetõ tápanyag benne.. ilyen módon tehát nem értem a felháborodásod okát, nem kell megenni azt' jónapot.
(meg tejtermék)
A kérdező hozzászólása: Táplálkozásharcmûvész válaszaira nem vagyok kíváncsi!! További ötletek jöhetnek, vagy akármi építõ hozzászólás. Azt nem értem, miért ennyi... mert pl. egy mekis sajtburger (táplálkozásharcmûvésznek, ha olvassa: nem nem akarok annyit enni, csak ha már bûnös kajákról van szó, összehasonlításnak) egy burger kb 290-320 kcal. Vagy egy sima burger... 290 körül van. Erre a fornetti meg 440 körül. És sztem mennyiségre kb. akkorák. Tehát értitek a különbséget? A mekis kaja ami kb. ugyanannyi grammra az jóval kevesebb mint a fornetti? Nem értem..
A fornettik tésztája általában elég sok zsiradékot tartalmaz, igen sok a levelestészta alapú, illetve omlós jellegü - és a zsiradékok köztudomásúan igen sok kalóriát (100 g kb 800 kcal) tartalmaznak. Ugyanez érvényes a sajtokra, tejfölre is - ezek is erösen kalóriadúsak. Az meg, hogy a sok kalória ellenére nem lakik jólvelük az ember: NEM a kalória az, ami laktat, az csak hizlal(hat). Éppen ezért célszerü fogyáshoz sok zöldségfélét enni (lehetöleg nyersen vagy legalaßbb is nem szétfözve), mert attól sokáig jóllakottnak érzi magát az ember és mégsincs benne sok kalória.
Kérdezõ Te a P&P-ben dolgozol? - esetleg.
A kérdező hozzászólása: Nem a P & P-nél dolgozom... Köszönöm a válaszokat!
Mind 2 nemnek nehéz.Mert mindenki a nagy Õ-t keresi.
A kérdező hozzászólása: Nem beszélem be saját magamnak, de eddig egyetlen pozitív jelzés mellett csak csalódás volt, így nem tudom már miben reménykedjek?
Kipróbáltad azt a módszert amit leírtam? Mert próbálsz keresni magadnak valakit, de tele vagy gátlásokkal szerintem. Egyébként elárulom, hogy nem a net a legalkalmasabb párkeresésre. Ha képet küldesz magadról, akkor lehetõleg ne olyat, ahol ülsz egy szobában, hanem valamilyen élményhez kapcsolható fotót. De ahogy nézem, adhat neked bárki bármilyen tanácsot, saját magad beszéled be, hogy áááá ez úgy sem fog sikerülni.
A kérdező hozzászólása: Aztán küldesz képet és a képen lévõ személy nem egyezik az általa elképzelttel, akkor megint síri csend lesz és többet nem kapsz tõle választ.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, csak arról van inkább szó, hogy még a helyes pasiknak sem nagyon írnak vissza a csajok (mert várják, hogy egy még helyesebb írjon rájuk, aztán attól is még helyesebb), nemhogy azoknak, akik a barátjuknak akarnak párt találni. Fõleg, hogy nem is látott képet a barátodról így szinte kizárt, hogy visszaírjon. Azt pedig ki lehet próbálni, hogy kép nélkül mennyi csaj írna vissza. Megjegyzem, hogy egy sem fog. Vagy csak 100 ból 1. De ha vissza is írnak, akkor 10 bõl 9 visszaíró azzal kezdi, hogy kép?????? Hogy nézel ki? Ez az eddigi tapasztalatom? Mintha a kép lenne az , , Isten" nekik.
A nõk kíváncsiságát nagyszerûen ki lehet használni. Írj egy csajnak társkeresõ oldalon úgy, mintha te csak a barátja lennél annak a srácnak, akit mondasz a csajnak. -Hello szia, nézegettem a társkeresõ oldalon az adatlapokat, és úgy vettem észre, hogy te az egyik barátommal össze illenél. Sajnos sokat csalódott már a nõkben, teljesen elszállt a bizalma, és szeretnék neki segíteni, hogy kikerüljön ebbõl a helyzetbõl, mert nagyon jó fej srác, és rossz így látni. A címe [email protected] Aztán ha ír a csaj, akkor sok szerencsét Mr. XY :)
"Mind 2 nemnek nehéz.Mert mindenki a nagy Õ-t keresi." Ebbõl látszik, hogy mennyi hülye van.Ha benyomnák a shift-et megtalálnák.:D
Srácok: ahogy az élet is egy szerepjáték, bizony a netes társkeresés is. S alaptétel: a lányoknak nem a jófiúk kellenek. Ne... még ne nézzetek trollnak. Én is az vagyok, alapvetõen a nõk havernak tekintenek, s a vállamon sírják ki a bajukat, de amikor lépnék tovább sokáig egyiknek se kellettem. Meguntam. Változtatni kell ilyenkor, s kicsit "hegyezni" a dumán. Nem kell itt kutyus felõl érdeklõdni, meg túl dicsérni. Röviden: ha azt látja a leveledbõl, hogy te nagyon akarod, akkor õ reflexbõl nem akarja, nemhogy nagyon, hanem egyáltalán. Legyél kicsit flegma, de humoros. Jelezd egy kicsit, hogy örüljön, hogy idõt szántál rá. Jelezd, hogy elvárásaid vannak, de LÁTSZ RÁ ESÉLYT, hogy õ ezt tudja teljesíteni, de személyes találkozó nélkül nehéz ezt eldönteni. S így nem játszol meg semmi olyat ami nem te vagy. Nem hazudsz, nem vakítasz, de érdekesebb leszel. Na most lehet engem trollnak nevezni, ha úgy látjátok.
Sajnos én nem állíthatom magamról, hogy jó képû vagyok, mert nem. Vannak hibáim is, mint mind annyiunknak. Sõt a bak csillagjegy sem a legjobb csajozókat teremti. Ami igaz, hogy a szüleim gyereket vártak, és csak én lettem, 165cm-re, 50kg-ra nõttem 34 éves koromra. Nincs éretségim, se idegennyelv tudásom. Lehet, hogy apámék is jobban jártak volna, ha kisszéket csinálnak helyettem. De "normálisnak", "átlagosnak" érzem magam. Semilyen káros szenvedélyem nincs, hûséges vagyok, vagyis lennék, ha lenne kihez! Lassan tíz éve, számtalan társkeresõn, fizetõsön is, chaten, Facebookon, stb... Több mint kétezer lány nem volt velem hajlandó egy randira se eljönni!
Tényleg nagy gáz a helyzet a társkeresõkön, nekem még abszolút semmi nem jött össze ott. Még csak vissza sem írnak, hogy "Bocs nem vagy az esetem", ennyi sincs bennük. Na persze vannak kivételek, de az is 100 megválaszolatlan levél után jött. 19/F
Húúú az akkor még rosszabb...
A kérdező hozzászólása: Nem, akitõl idéztem az más. Én 27 vagyok.
Én nem szoktam társkeresõ oldalakat bújni, de viszont egy lány ismerõsömtõl azt hallottam, hogy ahol ingyenes a hirdetés, az tele van selejt emberekkel. Aki komolyan szeretne ismerkedni, az SMS-ben fizetõs helyet választ, és ezzel egy kicsit kiemelkedik ebbõl a selejt rétegból.
Te vagy 29 éves férfi vagy az akitõl idéztél?
A kérdező hozzászólása: Én a helyesebb típusú pasik közé tartozom (tényleg), eddig 11 lánynak írtam. Nem a legszebbeknek, mert nekem fura ízlésem van és a karakteresebb arcú de csinos lányokat kedvelem. 11 bõl csak 1 volt hajlandó visszaírni. Pedig nem azt írtam, hogy mikor fog pörögni már a péniszemen, mert már nem bírok várni és elcseppenek. Hanem teljesen korrekt illedelmes kérdést és bemutatkozást írtam. De semmi. Pedig én még egyetemet is végeztem, 2 õt is. Nem vagyok unkommunikatív sem. Tehát nem értem mi lehet a gond. De ahogyan látom, más is járt már így.
Próbáld ki, oszt' megtudod.
Magadban reménykedj és hidd el, h érsz annyit, mint bármelyik más férfi!!!Önbizalom ez az egyetlen dolog , ami belõled hiányzik!

Tényleg ennyien éltek egyik napról a másikra? Minden hónap elején legalább 5-6 kérdés van a mikor utalják a csp+gyes párost!

Mi sem vagyunk eleresztve sőt,és azt is elhiszem,hogy van olyan hónap ,hogy kevesebb marad!de számomra elképzelhetetlen hogy babával/gyerekekkel egyik hónapról a másikra éljünk...És 5 forint nem marad az utalásig....mi van ha beteg ne adj isten?vagy elromlik valami otthon?stb...

Legjobb válasz: Sajnos tényleg ennyien élünk így. És még ennél is többen...

Sajnos tényleg ennyien élünk így. És még ennél is többen...
Mi minden számlával 1 hónap csúszásban vagyunk, mindig az elõzõt fizetem be fizetéskor, és állandóan jönnek a felszólító levelek és sms-ek, mert mindig van sajnos más kiadás. Mindig megfogadjuk, h elõször befizetünk minden számlát, és akkor beosztjuk, ami marad, de akkor nem maradna...
Igen, sokan élnek így. És még ki tudja, mennyien vannak, akiknek számítógépre és internetre se futja, hogy itt tehessen fel kérdéseket.
rengetegen elnek igy sajnos. Nallunk ha + kiadas van akkor hitelkartya. Aztan a karacsonykor a 13-dik fizetesbol ami nekem is meg a ferjemnek is jar betomjuk a hitalkartyat. Januarban kezdodik minden elolrol. Most pl a furdoba kell csempezni mert mar megesz a penesz. :(( Fizetesbol nem futja igy marad a hitelkartya es decemberben a szokasos visszafizetes. Csak leglabb egyszer tudnam a 13-dok fizetesemet legalabb valami masra kolteni. :(
Igen, sokan élnek napról napra. Barátnõmet elhagyta a férje, két gyerekkel ott maradt albérletben, és 70-80 ezerbõl élnek. Szerinted? Pont nem futja nekik hó végén gyógyszerre, de még kajára sem. A kisfiának meg visszatérõ bronchitise van, lánya asztmás. Általában megveszi a gyógyszereket és alig esznek. Sógornõje és én is segítünk neki, de szerintem õt és és még ki tudja hány embert be kellene mutatni a TV-ben, hátha kapnának segítséget. Csak éppen túl sok embert kellene bemutatni...
Sajnos igen , és még többen akik ezt nem az interneten beszélik meg.....
Szerintem se gondolnánk hogy mennyien élnek igy napról napra ! Sajnos! :-(
Bizony! Én 4 gyerkõccel vagyok itthon.Szinte egyik napról a másikra élünk.Keresem a munkát, de még vissza se írnak, pedig már elküldtem egy párra. Sajnos rengetegen vagyunk így, hogy ennyire várjuk még ezt a kis kevés pénzt is!ELSZOMORÍTÓ!!!!!!
Figyelj te 1 gyerekkel egy halom adósággal élsz én viszont boldogan még ha kevés pénzbõl is.Beosztom azt a keveset is.Szerencsére támogatásom is akad a nagyszülõktõl így még 1 évbe egyszer eljutunk külfölre is nyaralni a 4 gyerekkel együtt.
Kedves 4 gyerekes saját lakásos anyuka! Nem értem mit lovagolsz a saját-lakás témán!? :D Nem tökmindegy, hogy saját vagy hitellel terhelt lakásban élve nem tudsz megvenni valamit a 4 gyerekednek?! Igen, hitel van a házunkon, amit TUDUNK FIZETNI és az 1 gyerekemnek is meg tudok venni minden szükséges dolgot!!! Nem tudom mirõl beszélünk!? Mindenesetre több idõt nem pazarolok erre a vitára, mert felesleges. Az a lényeg, hogy én jól érzem magam a bõrömben, és boldog vagyok!
41. válaszoló vagyok :) erre a kérdésemre ráment majd 10 pont a %- ból, de kit érdekel, mint már írtam, nem a pontok teszik az asztalomra a kenyeret és a tejet és nem is érdekel ha valaki kevésbé hasznosnak tartja a válaszom. Az én kis igazságomat írtam le, amit nem fogtok tudni megváltoztatni. Inkább azon ügyeskedjetek, hogy a gyerekeitek soha nem érezze azt, hogy nincs otthon kenyér, jó hogy van okostelefon és internet és még sok más, amibõl tudnátok spórolni. Adjon Isten racionális látást és boldogulûst mindenkinek! Jöhet a lepontozás, csak mert nem vagyok olyan, mint ti!
Na látom azok lettek lepontozva, aki nem a minimumom élnek ill. nem 5 gyereket nevelnek! Hát szép is ez az intelligencia!
Természetesen minden élethelyzet más, senki nem tudhatja mi lesz a jövõben, vagy kinek miért és hogyan alakult az élete, ezért látatlanban nem ítélkezem. Ettõl függetlenül a mai világvan én is felelõtlenségnek tartom a sok gyereket, fõleg úgy, hogy sokan mindenféle tartalékok nélkül vágnak bele mindenbe (hitel, gyerek). Szerintem ez az egyik legfõbb oka annak, hogy sokan ilyen helyzetbe kerülnek. Itt is írták páran, hogy volt jó munkahely, jó fizetés, ami egyszercsak véget ért. Hát ez az egyik oka, hgoy én sem vállalok több gyereket, pedig nem panaszkodom, nincs kicentizve a hó vége, van tartalék is. De én a "félõsebb" táborhoz tartozom, aki aggódik azon, hogy van lakáshitele (pedig nem CHF-es, és nem nagyon ingadozik), hogy visszamehetek-e dolgozni a volt munkahelyemre 2 év után, hogy a férjemnek marad-e a munkahelye. És mivel ezekre csak az idõ tudja a választ, így maradok az egy gyerkõccel, és amíg bírok, próbálok neki minnél többet adni.
37 évesen 4. gyereket? Lehet késõn vette észere a terhességet. Nem kell mindenkit egy kalap alá venni, bárki kerülhet nehéz helyzetbe akár 1 akár 5 gyerekkel. Én nem várom mikor érkezik meg végre a családi, de volt olyan hónap hogy nagyon vártam és annyi a bûnöm, hogy vettünk egy autót ami után 2- szer annyit fizetünk mint régen és még megszabadulni sem tudunk tõle....
Ez nem gyûlölet. Pusztán én sem értem, amikor egy nap érkezik 20 "mikor utalják a családit" kérdés, és kiderül, hogy 3 vagy több gyerek van. Közben meg jön mindenki azzal, hogy hú de mennyire boldog. Nekem valahogy a boldogság nem igazán fér össze azzal, hogy hó végén idegbetegen kell várnom a pénzt! Akárhogy is nézzük, sokan panaszkodnak. A környezetemben is rengetegen. Amikor szültem volt a szobában egy anyuka aki 37 évesen szülte a 4. gyerekét. Mivel ez karácsony elõtt volt, beszélgettünk a többiekkel, hogy ki mit tervez ajándékozni a családnak. Õ meg egyszer csak megszólalt, hogy de jó nekünk, hogy van pénzünk ilyenekre, meg náluk csak a szaloncukor lesz ajándékba stb. Most erre mondjam meg neki, hogy ha ennyire fáj ez neki, akkor mi a francnak vállalt fõleg 37 évesen 4. gyereket?
Hu, de rosszul vagyok mar azoktol, akik leszoljak es nekiesnek a tobb gyerekes anyukaknak, akik rosszabbul elnek... A szivem szakad meg, mert en komolyan nem ertem, miert kell masokba belekotni, belerugni. Lehet, hogy vannak olyanok is, akik felelotlenek, biztos, de mindenkit egy kalap ala venni. Ha jol ertem, a kotekedok sem gazdagok, barki kerulhet olyan helyzetbe, akar 1 gyerekkel, akar 4 gyerekkel. En nem ertem ezt a gyuloletet, de komolyan. Ja, es ram nem vonatkozik a kerdes, szerencsere, nem panaszkodom. Mas okbol kattintottam a kerdesre, de elkepedtem, hogy egy ilyen szomoru kerdesnel is rugnak meg parat az emberbe.
Az, még hagyján, de a múltkor fel tettem itt egy cipõvel kapcsolatos kérdést, és rengeteg okoskodó választ kaptam, hogy csak a siesta meg az elefanten meg az stb ami jó, ami persze 8-10.000 ft, még én éreztem magam rosszul, hogy ennyit sem tudok megadni a gyereknek.Akkor ti akik ide írtok azt sem tudjátok megvenni igaz????
Jav: 1-nél, azt meg kell találni, aki a férjed/párod lesz.
Sziasztok! Egyke vagyok, a szüleim gazdagok voltak gyerekkoromban, és mindent meg tudtak nekem adni.Mégsem voltam boldog, sok dolog miatt.A pénz nem minden.Most "csak" egy hitelmentes szép házam van, szerényen élünk a férjemmel és a 2 gyerekemmel (szüleim elváltak, a jól menõ vállalkozás tönkrement stb) de boldog vagyok, boldogok vagyunk!Szegény családból származó férjem pedig olyan értékekre tanított meg együttlétünk alatt, amirõl azt sem tudtam, hogy létezik.Sokszor egy dörmi kismackóban nagyobb kincs lapul, mint egy Ipone-ban vagy egy x-boxban, vagy más hasonló "kacatban".Ne ítélkezzetek, mert sosem lehet tudni mikor fordul a kocka!Sokszor az elsõkbõl lesznek az utolsók, és fordítva :)
Miért írnék valótlan dpégokat? Igen várom a családit minden hónapba, amire írtam is a választ, mert 25 000 ft azt te is tudod, hogy semmi. S bizony minden évbe igen jó helyekre eljutunk a nagyszülõk segítségével, amit õk fizetnek. Ebbe mit nem lehet elhinni?
Ki a s.z.a.r mondta, hogy aki szegény, az rossz anya? Nem! Itt az a kérdés, hogy mi a fenének kell 5 gyerek, ha nincs mibõl eltartani õket és a siránkozás megy csak? És ha sok gyerek van, az nem hozza magával a boldogságot! És a pénz nem zárja ki a boldogságot. Mint már néhányszor elmondtam, nem élek napról napra, de luxusban sem! Nem vagyok gazdag, de nyilván ha nem lenne mibõl, én nem vállalnám be a következõ gyereket, hanem megpróbálnék megadni mindent, ennek az egynek. Ha ez megvetni való dolog, akkor hajrá.... Jah, az IQ és EQ anyukának üzenem, hogy az érzelmi intelligencia volt a szakdolgozatom témája, nyugi drágám, ne miattam aggódj, hanem azokon akiknek nincs mibõl venni 1 l tejet és itt a húsvét a nyakukon. Nem rontom a csodás % ...te jó ég, már senki nem hiszi majd el amit mondok miattatok!!!!mert csak 50% lesz... Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Kedves Utolsó! Tökéletesen megfogalmaztál mindent! :) ))) Annyit kiegészítésképp, hogy a tojásfestõ anyukán ismét látszik az élet nagy igazsága, nem az egyetemmel adják az IQ-t, az EQ-t meg pláne nem.... Annyira borzasztó beszûkült az a pár válaszoló, aki támadja a nagycsaládosokat. Én már feladtam. Szomorú, hogy az egyke gyerekük pont ezt fogja tõlük eltanulni. Erre nem kéne ennyire gizdának lenni... Na de a végére egy idézet Woody Allentõl: "Soha ne vitatkozz idi.t.kkal, lesüllyedsz a szintjükre, és legyõznek a rutinjukkal" Ámen! Szép Napot!
Jaj, ugyanmár, a mai világban ki tud 25 évesen úgy vállalni gyereket, hogy mindent elért anyagi téren? Még egy átlag 30 éves sem, ne nevetessetek már. De, észrevettem, hogy nem a gazdag (nem az adócsaló, hanem a rendesen százezreket/milliókat havonta adózó gazdagok) szídja és támadja a többgyerekes családokat, hanem a kispolgári gondolkodású, a minimális adót is lecsaló vagy egy alsó középrétegû emberek teszik azt, mert hogy õk felelõsségteljesek, mert õk csak 1-2 gyereket vállalnak, hogy nem szenvedjenek semmiben hiányt. Igen, de a gyerekeiket hogyan nevelik?? Úgy, hogy látják, amint a szülõk szídják a rosszabb anyagi helyzetben lévõket, nem a törõdésre, odafigyelésre nevelik. Az ilyen embereknek a gyerekei lesznek azok, akik iskolában kinevetik, esteleg megverik azokat a gyerekeket, akik nagyon szegények. Igen, ez általában sokszor így van sajnos. Mert a szülõk nem tanítanak nekik tiszteletet mások iránt. Hogy tisztelni kell másokat és nem kinevetni meg kritizálni. Addig élvezzétek az életet, fõzzetek sonkát meg fessetek tojást boldogan, amíg titeket nem érint. Nem fogjátok föl, hogy BÁRMIKOR bárkivel történhet baj? Vannak felelõtlen emberek, persze, de nem errõl van szó. Én sokkal nagyobb felelõtlenségnek tartom, ha valaki nem védekezik megfelelõen és aztán, mikor teherbeesik, mert ugye szexelt és bármilyen meglepõ is, így lehet teherbeesni, akkor nem vállalja a tetteinek a következményeit, hanem gyikossággal elintézi a dolgot. És közben bebeszéli magának, hogy pont, hogy felelõsségteljesen cselekedett, majd vállal gyereket, ha úgy áll anyagilag. Persze, nem ítélkezem, mindenki azt tesz, amit akar, szabad ember. Én csak tisztelni tudom azokat az anyákat, akik élni hagyták és megtartották a kisbabájukat és bár szegénységben, de nevelik õket, és sokszor maguktól mindent (kaját is) megvonva, próbálnak megadni mindent nekik. Ha meg itt úgy gondolja, hogy valaki attól kevesebb, mert szegény, akkor ott az értékrenddel nagyon nagy gondok vannak, és ezt sajnos a gyerekek is átveszik. Én írtam, hogy nekünk luxusra is telik, nem nyaralásra gondolok, mert az természetes, hanem tényleg luxus kategóriájú dolgokra. De nem gondolom azt, hogy én, mint anya több lennék egy szegényebbnél, mert van pénzünk. Vagy, hogy többet adhatnék. Igen, biztonságot ad az anyagi háttér, kényelmességet, nem kell aggódni a holnapon. De ettõl nem vagyok elszállva magamtól és nem is így fogom nevelni a gyerekemet. Ha a pénz tenné az embert, akkor ti is elbújhatnátok, kedves válaszolók, akik ennyire támadjátok a többgyerekes anyukákat. Mert, tudom, hogy nagyon-nagyon-nagyon kevesen vannak ebben az országban, akik elmondhatják magukról, hogy anyagi biztonságban élnek. Még szerencse, hogy nem a PÉNZ a legfontosabb az életben, és maradtak még rendes, jószívû emberek, különben szép lassan kihalna az emberiség (mert ugye, ha az anyagi biztonság a fontos, akkor lassan már senki nem tud gyereket vállalni, csak a gazdagok).
58-as 83%-os válaszoló: "Valaki írta, hogy miért várnak sokan a gyerekre, aztán 40évesen beteg gyerekek születnek. Na ez egy akkora marhaság volt, mert bizonyított, hogy több idõsebb nõnek van a legokosabb gyereke." Csak egyetlen példa. Down-kór rizikója: 25 évesen - 1:1350 40 évesen - 1:110 ...csak több, mint a tízszerese. Ha egyáltalán sikerül még teherbe esnie annak a 40 éves nõnek, mert már az sem egyszerû.
Ez hülyeség, a fiatal nõknek is pont úgy megvan a szûrõvizsgálat.Idõsebb korban pedig bizony több a gond.
A kérdésre a válaszom, hogy én azért várom hónap elején a csp-t, mert van megtakarításunk, de nem akarok hozzányúlni, hanem abból a pénzbõl szeretnék kijönni, amit hónap elején kiszámoltam, hogy elégnek kell lennie. Ezért van úgy, hogy éppen csak elég, de akkor sem akarok hozzányúlni a félretett pénzhez, ezért várom a csp-t. :) Valaki írta, hogy miért várnak sokan a gyerekre, aztán 40évesen beteg gyerekek születnek. Na ez egy akkora marhaság volt, mert bizonyított, hogy több idõsebb nõnek van a legokosabb gyereke. Na meg annyi idõsen már sok mindent szûrnek és kiszûrik, ha valami probléma van. Ellenben a fiatalabb anyákat nem szûrik, így több a beteg baba is. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy 40évesen szüljetek, csak ne állítson valaki valótlanságot. Egyébként a mai világban van aki 4gyerekkel szûkölködik, de sokan vannak 1 gyerekkel is, hogy nem telik szinte semmire. Tehát feleslegesen vitáztok.
Ha meg valakinek telik 4 gyerek mellett nyaralásra (tök mindegy, hogy mondjuk nagyszülõ fizeti), az minek jön ide "keseregni", panaszkodni!? Hónap elején meg tíz körmét lerágva várja a gyest! Ennek ellenére az ilyenek írják, hogy õk bizony mennyire felelõs gondolkodásúak... Ezen kellene elgondolkodni! Nekünk is telik nyaralásra (1-1 külföld-belföld évente, amit mi fizetünk, nem a család), csak én nem is panaszkodok! Az is a lepontozókat minõsíti, hogy csak az 1-2 gyerekes, nem a hónap elején gyest váró hozzászólókat pontozzák le! Ez igen sokat elárul rólatok!!! :) Az idegességet, a saját tehetetlenségeteket nem itt kell levezetni! Szedjetek magneB6-ot, vagy hangyát...
Nekem semmi bajom azzal, aki több gyereket vállal. Engem egyedül a panaszkodás zavar. És akárhogy is nézzük, a több gyermekesek sokkal inkább panaszkodnak, mint az 1 vagy max. 2 gyerekesek! Van egy ismerõsöm, akinek 30 éves korára 4 gyereke van. Õ állandóan azon sír, hogy a férje mennyit dolgozik, sosincs otthon. Hát basszus. A 4 gyereket különben mibõl tartanák el? Nemrég egy vacsorán majdnem sírógörcsöt kapott , hogy nem utaltak valami pénzt, a legkisebb meg beteg, másnap menni kell a gyógyszerért, ami kb. 4-5 ezer lesz. Na nekem senki ne magyarázza be, hogy õk boldogok. Hogy lehet teljesen, felhõtlenül boldogan nevelni a gyereket úgy, hogy ha hó végére nem marad 4-5 ezer a tárcában. Kérem a lepontozást!
Nagyon egyet tudok érteni a 48-as 79%-os és az 53-as 78%-os válaszolóval. Elõször is: senkinek az egzisztenciájára nincs életfogytig garancia, hacsak nincs a bankban valóban több 100 millió tartalékban, de egyelõre ez a ritkább eset... Akár alkalmazott vagy, akár vállalkozó, MINDIG jöhet valami, ami az addigi stabil anyagi helyzetedet alááshatja. Jöhet egy csõd, jöhet gazdasági válság, jöhet egy be nem kalkulált betegség, bármi. A jelenlegi helyzet ebben az országban pedig még ennél is kiszámíthatatlanabb, mivel itt szó szerint mesterségesen generált áremelések vannak napi szinten. Hiába képzed te magad még 40 évesen is, hiába van piacképes szakmád, ha a boltban egyre több pénz marad ott élelmiszerre, a kúton egyre többe kerül az üzemanyag, és egyik napról a másikra a duplájára emelkedik a rezsid... Nálunk konkrétan az a helyzet, hogy a párom a dupláját keresi annak, amit 4-5 éve keresett, amikor még fenntartottunk két autót, volt kábeltévénk, elõfizetéses telefonunk, stb. Ma egy autó van, az is ki van vonva a forgalomból átmenetileg, és minden plusz kiadást lemondtunk az egy internet kivételével. Sorra mennek tönkre az elektronikai cuccaink, és nem tudunk a helyükre másikat venni. Mert hitelbõl nem akarunk, kápéból meg nem futja. Egy gyerekünk van, úton a második, és nem lesz több. De kérdem én: tényleg nincs az embernek joga gyereket vállalni csak azért, mert vannak spekulánsok, akiknek ha úri kedvük úgy kívánja, bedöntik az egész gazdaságot...? A másik dolog: építhettem volna én is karriert nõ létemre 40 éves koromig, és azután is kezdhettem volna azon gondolkodni, hogy most már "esetleg" bevállalhatok egy-két gyereket. De. Egyrészt: semmi nem garantálta volna, hogy akkor annyival magasabb életszínvonalat tudtam volna biztosítani a gyerekeimnek, másrészt, köszönöm, de inkább szültem huszonévesen "nem teljesen biztos háttérre" egészséges gyereket, és a második is megszületik még a 31. szülinapom elõtt, mintsem 40 évesen, a legmenõbb márkájú babakocsiban, "stabil egzisztenciával" tologassam a beteg gyerekemet. (Ha egyáltalán összejön még a baba annyi idõsen.) Jó pár barátnõm más utat választott, van, aki még most is gyermektelen, és még csak nem is áll jobban, mint mi, más jól él ugyan, de a csivaváján kívül sosem fog mást nevelni, egyszerûen azért, mert neki így alakult. Még valami: Senkinek nincs joga beleszólni abba, hogy ki hány gyereket vállal. Tapasztalat, hogy az elsõ gyerek kerül a legtöbbe, a többi már arányaiban egyre kevesebbe kerül. És azt az egyet ugyanúgy etetni, ruházni kell, mint a többit. Normális esetben gyerek mellett is építhetõ egzisztencia (bár ehhez CSALÁD kell, apa, aki nem lép le, hanem dolgozik a családjáért, és anya, aki adja a hátteret mindehhez), nem normális esetben meg csinálhatsz te bármit, ha minél több a bevételed, annál több a kiadásod is...
15ös vagyok egy gyerekkel, de szeretnénk még többet.És az hogy így állunk remélem nem jelenti hogy így is marad.De az tuti hogy ennél szerényebb körülmények közt is bevállalnám, mert majd megoldom.Nem segélybõl, hanem okosan és gyakorlatiasan.Régen is megoldották és sokkal tisztességesebb emberek kerültek ki mint a mostani elkényeztetett kölykök.Szerintem része van ennek abban hogy mindent megkap és semmit nem tesz érte, ezért ha valamit nem kap meg megszerzi, kicsalja stb.... Az emberek ma már nem tisztelik a gyerekeket ahogy az Én gyermekkoromban , de elgondolkoztam hogy miért, ahogy viselkednek a buszon az utcán vagy ép a boltokban , felháborító. Én úgy vagyok vele hogy kapja meg amire szüksége van, azon felül érdem kérdése.Tanulja meg becsülni amit kap, tehát ne mindent megadni neki. Nem kell tucat magánóra, találja ki mit szeretne , és azt tisztességesen csinálja.Tanuljon meg gyûjteni , spórolni .Ha nem is lesz belõle több félretett pénz az értékét látni fogja. Tartsa tiszteletben a testvérét , és ne csak magának éljen.Baj lesz ebbõl a sok egykébõl "aki mindent megkap"....
Eddig is húzós volt, hát még ezután! Most már GYES-t fogok kapni. Elképzelni sem tudom, hogyan jövünk majd ki a pénzbõl. Jó, hogy fûteni már nem nagyon kell... annyival kevesebb.
Én csak azt nem értem, hogy ha ilyen sokan állnak ennyire rosszul, akkor miért jönnek mégis azokra a kérdésekre, csak helyeslõ válaszok, ahol a kérdezõ leírja, hogy nincs munkája, meg 100 ezerbõl vállalnának-e babát stb. Mindenki azt írja, a gyerekhez elég a szeretet. Hát ezek szerint azért több is kell!
Sajnos ez tényleg így van. 1 éve ilyenkor éltünk, mint hal a vízben, de most... Kijövünk hónap végéig, sõt némi "luxusunk" is van, mert megyünk nyaralni, és azt fizetjük havonta, hogy meg legyen a pénz. De kb 1 éve ilyenkor 1 havi keresetbõl fizettük volna ki a nyaralást, hónap végén sem gondolkoztunk mit vegyünk, nem úgy, mint most... Meg van mindenünk, a gyereknek is (9, 5 hós) de utálom, hogy ennyire ki kell számolni a pénzt. Mi is havi 40000Ft-tal kapunk kevesebbet egy hónapban, de a kaja csak drágul. Unom az egészet.
Nekünk meg a hiteles autónkat loptál el 4 gyerek mekkõl.S hiába volt rajta casco még nekünk kellett kifizetni közel 1 milliót 22 hónap alatt.Szörnyû volt ezt inkább nem is részletezem.Én teljesen tönkrementem mire kifizettük.1 éve már folyamatos hányingerrel küzdök ami nem múlik.Ez is az idegtõl van! Én azt tapasztalom, hogy a szegények még szegényebbek a gazdagok még gazdagabbak lesznek.
Igen, rengetegen.Nekünk jó a fizu, még sem jutunk 5-rõl a 6-ra, fõleg télen, 50-70.000 ft fütést fizettünk, na meg a hitel stb szar :(
Igen. 105 650 ft-ból 7 -en. Nekem is szívem szakad meg mikor a hónap végén kérik a gyerekek a kaját és azt kell mondani , hogy ma csak fél szelet kenyér jut mindenkinek teával vacsorára. És ez ne csak 1 -2 napig van így, de nem panaszkoni akarok , örülök , hogy most ennyi is jut.
Mi nagyon jól éltünk. Majd jött a svájci frank ... Most év elején a változtatásokkal nekem is a férjemnek 20 000 Ft al kevesebb a bevétele.... (nekem tgyásról gyed - adójóváírás , amit e miatt csak 2 hónapot kompenzálnak, valamikor) férjemnek adójóváírás - kitudja....az összesen 40 000 Ft- Most 1 hetet volt itthon táppénzen, 50% al számolják....ilyen betegen nem mehet dolgozni Szépen össze tud ez jönni :( És igen fontos a családi mert mire a hitel+rezsi ki van fizetve ... . A kicsinek mindene megvan. Szép ruhája , pelusa , játékai.Sokat járok utána hogy ez így legyen (turi, vatera) és a foglalkozások amikre hordom azt bizony ki kell fizetni. Sajnos nagyon könnyû belecsúszni ebbe , úgy hogy az ember abszolult nem így élt , hanem ennek a több mint 3ból !
Nekünk volt "külön kasszánk", erre paff elromlott tél közepén a cirkó, ami 150ezer volt...na azóta hiába próbálom pótolni, összespórolni az a pénzt... Egyértelmû, hogy a gyerekre költök én is és nem másra, de egyrészt vannak sajna váratlan kiadások, másrészt van aki nem tud, tényleg nem tud (nem pedig nem akar) összehozni egy külön kasszát. Ha nincs mibõl, nincs mibõl. Tényleg szomorú, de ez nem csak a szegényember hibája.
A kérdező hozzászólása: mint írtam mi sem élünk luxusban!Nekünk is van lakáshitel, irtó magas emelt közösköltég a (nem fizetõk miatt)na ez is megérne egy házon kívül riportot ami itt megy....hogy ne kapcsolják ki a fûtést, a lépcsõház világítást, a vizet ne zárják el velünk fizetteti a díjbeszedõ a mások miatt felhalmozódott tartozást:( elkeserítõ!mellette 35 ezer volt a fûtés számlánk....a lényeg kajára nekünk 25000 ft maradt ebbe a hónapba össze vissza!!!!szóval tudom én is persze milyen ez!DE a fiamra mindig marad pénz õ külön kis kasszából él amibõl SOHA nem veszek el, inkább egy számla csússzon....
9. válaszolónak: Internet nélkül a mai világban esélyed sincs munkát találni. Nem tudsz spórolni a gyerekruhán, nem tudod eladni, ami már nem kell. Nem a net a luxus, hanem a kábeltv, meg az okostelefon... Nekünk pl. egy ezer éves laptopunk van, csak mi tudjuk beindítani, csak hálózatról mûködik... és már régen nincs kábeltévénk. A netünk feltöltõs. Volt, hogy ilyen se volt, akkor maradt a szomszéd wifije az udvarról, nagykabátban. (Az õ tudtával, beleegyezésével.) Amikor bejöttek a mínusz 10-ek, akkor vettük a feltöltõst. Havi 3000 Ft. A párom hiába keres egyre többet, sajnos, az ennivaló is egyre többe kerül. Mi sem így álltunk, amikor megszületett a poronty, de ma a háromszor annyiból se jövünk ki jobban, mint anno, és nem a törlesztõre megy el a többlet, hanem ottmarad a boltban, ennivalóra... Amióta van stabil munkája a páromnak, azóta nem élünk máról-holnapra, de elég egyetlen váratlan pluszkiadás, és máris borulunk.
Igen, rengetegen vannak így. És még ennél is sokkal többen, akikrõl nem tudunk. Mi is így vagyunk, a pénz értéke romlik, minden drágul, a fizetést nem emelik, január óta nem kapott a férjem kajajegyet se, az autó törlesztõje emelkedik folyamatosan. Mire kifizetünk mindent, megvesszük a lányunknak a pelenkát, tápszert, bébiételt erre a hónapra, 18000 ft marad a pénztárcánkba! Szerinted?!
mi nem élünk egyik napról a másikra, de félretenni már egyáltalán nem tudunk.régebben 50 ezret is félre tudtunk tenni.annyira drága a kaja, hogy elmegy rá az összes pénzünk.ráadásul gyógyszerre is rengeteget kell költeni, egy hónapban 15-20 ezer csak a gyógyszer.és mindez a fiam drágalátos bölcsistársának a szülei miatt, akik hónapok óta úgy viszik a gyereket, hogy öklendezve köhög és térdig lóg az orrából a zöld takony.lefertõzi a fiamat, õ pedig engem.minden hónapban 1 vagy két antibiotikum kúra a fiamnak és nekem is, két hét bölcsi, egy hét itthon. így hiába veszem meg neki a vitamint és az immunerõsítõ kúrát 16 ezerért, mert ezek miatt az idióták miatt semmi értelme. most is beteg a fiam, még van 5 ezer ft-om, de az el is fog menni délután a gyógyszertárban, még lehet, hogy nem is lesz elég.
A kérdés nem csak 4 vagy többgyerekes családokat érint. Mi nem élünk napról napra, mégis sokkal sz.arabbul élünk, mint pár éve, pedig csak egy gyerekünk van. A pénzünk nem ér lassan semmit. S aki még kisebb keresetû, annál igenis elõfordulhat, hogy a hó végén nem futja semmire jóformán. Igen, lehetne elõre gondolkozni, és befektetni, kamatoztatni és mi egyéb. Már ha lenne mibõl. Csak pénzbõl lesz pénz, így egy kiskeresetû nem fog tudni a hó végi 2ezer forintjából félretenni. Lehet ez meglepõ, de csak addig míg lassan mindenki nem kerül ilyen helyzetbe. Feltételezem amúgy, akinek van nete, az lemondana róla, ha nem jutna egy liter tejre sem. De én itt most nem láttam olyat, aki azt írta volna, hogy egy liter tejet sem tud megvenni. Kivéve a barátnõmet két gyerekkel. De neki nincs is nete.
Mi sem merünk még egy gyereket bevállalni. Ezt az egyet is csak félve, de nagyon szerettünk volna már babát... mindegyikünk jól keresett, bár arról álmodni se mertem már akkor sem hogy esetleg én majd lakást veszek egyszer a gyerekemnek... aztán a szüleim itt hagytak a nyakamra egy szép kis hitelt, havi 80ezres törlesztõvel... aztán rájöttünk, hogy hiába kerestem jól, a gyedem a legalacsonyabb lesz, és a páromnak idõközben itt kellett minket hagynia, hogy külföldön dolgozhasson... minket miért nem akarnak bemutatni a TVbe? Én nem a saját hitelemet nyögöm, mégsem segít senki :( és 4000ftom van ma, de már 3 napja csak pirítóst eszek, hogy ez megmaradjon, ha esetleg megbetegszik a 7 hós fiam, tudjak neki gyógyszert venni :(
Igazad van 30. válaszoló, errõl írtam én is. Minek a 2. 3. gyerek, amikor nem mûködik a mindennapi élet sem, úgy, ahogy kellene. Épp errõl van szó, hogy bevállalni a 4. gyereket, mert van pénz és nem gondolni arra, hogy holnap is lesz e, ezt tartom felelõtlenségnek. Naná hogy mi is belekerülhetnk ebbe a kosárba, csakhogy egy babával, nem 4 gyerekkel. Lassan odajutunk, hogy valakit sajnálni kell, mert több gyereket vállal, ami nagyon szomorú, hiszen örülni kellene neki, csakhogy azok a családok, ritka kivétellel, panaszkodnak. Igazán érthetõ, hiszen sokan lakás, autóhitelt is vesznek fel, a szocpolra 2 gyerek, aztán van aki beindul és 4-5ig meg sem áll, én ezt tartom szomorúnak, de sajnos a holnapra nem gondolnak, sokaknak van új ház vagy lakás, de nincs mit enni. Hát igen, inkább maradnék anyám. anyósoméknál és tudom, hogy nem kell visszautasítanom a gyerekem egy egyszerû játéknál a tescoban. Aki említette az államfõt, jól tette a hibát, hiszen õ sem tudja a mi nevünket:)
Én nem mondtam, hogy idióta vagy te mondtad magadra! Én csak azt mondtam, hogy a mai világba nagyon nagy felelõsség lakáshitelbe belemenni még 1 gyerek mellett is. Én biztosan nem merném aláírni, mondjuk én könnyen beszélek, mert nekünk van fedél a fejünk felett, ami SAJÁT!
Persze, minden bizonnyal baromi felelõsségteljes döntés lett volna a szüleimnél /anyósomék nyakán maradni, vagy albérletet fizetni (ugyanannyitt érte, mint egy "saját" lakásért)! Vaaaagy választhattam volna azt is, hogy gyereket nem vállalva, életem végéig otthon lakni, mert mi lesz ha...!? Pont Te írsz ilyet, aki nem számított arra, hogy elvesztheti a férjed a munkahelyét a mai világban!? Igen, Te sokkal okosabb vagy, mert 4 gyereket vállaltál arra, hogy a férjed jól keres! Én meg egy idióta vagyok, hogy lakáshitelünk van munkahely és 1 gyerek mellett! Igen valóban nem tudhatja az ember, mit hoz a jövõ, ezt jól írtad, épp ezért nem vágunk bele a 2. gyerekvállalásba... és Te gondoltál a jövõre?
Mikor a 4 gyereket vállaltuk akkor a férjemnek többszázezer forintos fizetése volt jó pozicióval.Sajnos megszûnt. De én inkább a lakáshitelt tartom nagy felellõtlenségnek felvenni, mert hiába van valakinek 1 gyereke, ha megszûnik a munkahely onnantól annyi.Senki nem tudhatja, hogy mit hoz a holnap így inkább ne ítélkezz.
Kedves utolsó! :) A lányom 27, a fiam 7 hónapos.Szerintem egyiküknek sem biztos itthon a jövõ.És ezt nagyon sajnálom!
Jobb lesz már, mert lemondott Schmidt Pál! :) Kedves utolsó válaszoló....a második gyerek már lehet hogy megissza a levét a kormány döntéseinek....
14.03-as vagyok gratulálok azoknak, akik méltóztattak lepontozni ismét én egy idióta vagyok, hogy még mindig belépek erre az oldalra, pedig ezerszer megfogadtam, hogy nem fogok. aki lepontozott, árulja már el, hogy mi nem volt hasznos a válaszomban? az, hogy nem egyik napról a másikra élünk? hát lehet, hogy nem, de mint leírtam, az utolsó filléremet ma fogom gyógyszerre elkölteni
A kérdező hozzászólása: 21-es válaszoló maximálisan egyet értek veled!
A kérdező hozzászólása: komolyan elszomorító számomra ez.... nekünk csp+gyes a 11 hónapos fiam költségeire megy el...De még olyan nem volt, hogy ne maradt volna a hónap végére legalább 4000-5000 ft!

Most láttam az egyik külföldi csatornán egy valóságshowt, ami szüléseket mutat be. Borzalmas! Tényleg ennyire fájdalmas megszülni egy gyereket?

A szül? n?k olyan szenvedéseket éltek át, hogy teljesen állatias módon, emberhez méltatlanul viselkedtek a fájdalomtól. Gusztustalan volt az egész. Mutattak császáros szülést is, ami csupa öröm és boldogság volt, jó volt nézni.

Legjobb válasz: Igen ,ennyire fájdalmas. :) De túl lehet élni, pár milliárd nõ már túlélte. :) Mivel nem lehet rá felkészülni (én próbáltam, de erre még én se számítottam) ,nem is lehet elõre megtervezni, hogy fogsz "viselkedni" a szülõágyon. Én csak egyet kiáltottam (ordítottam?) a végén, és mégis rám szólt a doki, hogy tartalékoljam az energiáimat. Férfi orvos volt. Hát akkor azt kívántam, bárcsak õ feküdne ott :)) De amikor odaadják a babát, az ember elfelejti az egészet :)

Igen , ennyire fájdalmas. :) De túl lehet élni, pár milliárd nõ már túlélte. :) Mivel nem lehet rá felkészülni (én próbáltam, de erre még én se számítottam) , nem is lehet elõre megtervezni, hogy fogsz "viselkedni" a szülõágyon. Én csak egyet kiáltottam (ordítottam?) a végén, és mégis rám szólt a doki, hogy tartalékoljam az energiáimat. Férfi orvos volt. Hát akkor azt kívántam, bárcsak õ feküdne ott :) ) De amikor odaadják a babát, az ember elfelejti az egészet :)
Nekem nagyon magas a fájdalom küszöböm, de tényleg nagyon fájdalmas a vajúdás. Hozzátenném, a fájdalom erõsségétõl függ a tágulás, vagyis minél erõsebb egy fájás, annál jobban tágul a vajúdó nõ. Egy óra alatt általában 2-3 centit tágulnak, én másfél óra alatt tágultam 10 centit, vagyis indult a kitolás! Ez nagyon ritka, fõleg elsõ babánál, gondolhatod, milyen fájdalmaim lehettek. Igen, vergõdtem, üvöltöttem epidulárért (nem kaphattam semmit), de megszültem. Bármikor végigcsinálnám még egyszer azért az elsõ pillanatért, amikor a kezembe adták a fiam. :)
1. vagyok. Még eszembe jutott, hogy a dokimmal elbeszélgettem a szülés elõtt arról, hogy milyen is ez az egész, hogy lehet erre felkészülni. Õ mondta, hogy nem igazán, és elmondott egy történetet. Mesélte, hogy volt egy amolyan "úrinõ" féle kismamája pár éve. Halk szavú, elegáns, kis csendes, csak akkor beszélt ha kérdezték, és roppant udvarias volt, már-már kínos volt vele beszélgetni... Na mondta a doki, hogy mikor ez a kismama a szülõágyra került, mindenki meg volt döbbenve, mert lebontotta a fél szülõszobát, ordított, karmolta magát(kezét le kellett fogni a szülésznõnek). És szült még egy gyereket utána, hasonló vehemenciával :) Dokit már nem érte újabb meglepetés, ugyanúgy történt a 2.nál is.
Igen, a császárosokat tuti nem mutogatták az intenzív osztályon 1-2 órával a mûtét után, ahogy megy ki az érzéstelenítõ, és fetreng, vagy az elsõ felállásnál ami fél órás ájulásközeli küzdelem, vagy hogy 2 zacsival támolyognak napokig, egyikbe a váladék ürül a sebbõl a másik a pisiszacsi mert a katéter kell...
Minél többet tud a nõ a szülés folyamatáról, annál könyebben elfogadja azt, és nem pánikol ami kivált undorító reakciókat. Igen fáj, mégis mindenki kibírja. Inteligencia függõ, fájdalombírás függõ, hisztifüggõ, mennyire fogadod el, hogy ez ezzel fog járni. Lehet, hogy fájdalmas azaz biztos, de a felépülés egy császáros szülés után rosszabb, tovább fáj. Oké talán nem az a fajta, amikor ordít az illetõ, persze ez is tõle függ. De két hétig ellátni kisbabát, éjjel nappal olyat csinálni amit eddig sosem, ráadásul mûtétbõl felépülni, szerintem sokkal nehezebb, és tovább tart, mint néhány óra kemény fájdalom. Egyébként adnak fájdalomcsillapítót. És nem kell hisztizni ! Fájdalmas, de mégsem borzalmas. Lehet rossz showt láttál, mert amit én láttam rengeteg, abban minimális volt a végén a felkiabálás. És legtöbb esetben nincs is az !
Na, ja, a császár csupa öröm, meg boldogság, amíg az epidurál hatása tart...utána pedig hónapokig tart a teljes gyógyulás, és hónapokig fáj...ezzel szemben a természetes szülés akkor fáj, és pár nappal késõbb már alig érzed...
Írta valaki, hogy a természetes szülés után pár nap és már nem is érzed. Hát nekem még utána is rettenetesen fájt a sebem, pedig nem császároztak. Hetekig nem bírtam ülni sem. Nagyon rossz volt a varrás is és a seb is. Nekem ez a gátmetszéses dolog sokkal rosszabb, mint a szülés. Jaj, még visszagondolni is szörnyû!
Igazán bocs, de nem birom ki és csak reagálok egyre. És ha jön rá válasz, nem fogom folytatni elvéve a terepet a kérdésrõl ! 7.O4 82% mekkorát írtál. Honnan tudod, hogy amcsi showt nézett. Neked csak az a külföld ? Nekem volt lehetõségem élni köztük kicsit, és azóta igen szinte bánt, hogy milyen korlátolt rengeteg magyar velük szemben. Ott is zöld a fû, kék az ég, és dolgozniuk kell mint állat, ha megakarnak élni, bár lehetõségük több van mint itt az biztos igaz. Nem lehet általánosítani, hogy mindent eltúloznak, mind. Nagyképû magyarok beszélnek csak így, vagy féltékeny, de nem tudja mire fajták.
Egy elozo valaszolo vagyok. Nem tudom, hogy miert kell idehozni az amerikaiakat. Miert kell ebbol is gyuloletet szitani? Nyilvan a vilag minden tajan szulnek a nok, mindenhol egyforman faj. Tessek az USA-rol leszallni vegre!! Egy USA-ban elo.
Én is éltem az USA-ban. Sokkal intelligensebbek nálunk, az az igazság. És tudják hol van Budapest. Én egy csomó államot nem tudok még felsorolni sem.
Sziasztok szerintem nézzétek meg a Kandász Andrea Szülõszoba cimû sorozatot. Azért a magyar nõk is tudnak szülés alatt cirkuszolni.
A kérdező hozzászólása: Köszi az újabb válaszokat! :) Egy brit csatornán, a Channel 4-on volt, One Minute One Born a sorozat neve.
Szerintem semmi nincs abban, ha egy no cirkuszol, mikor annyira faj neki. Ha ez valakinek annyira faj, ne szuljon, ne menjen szuloszoba kozelebe se.
Komolyan, ha nem a kérdésre válaszol, és ráadásul hülyeséget ír, akkor inkább olyan kérdésre írjon amire minimum válaszol is. Elõzõ. Honnan tudná bárki is elõre, hogy mennyire fog neki fájni könyörgök ? Viszont olyat én még egyet nem hallottam, hogy ne izgult volna, mert tudta, hogy fáj. Fáj és kész, ki lehet bírni, és miest vége, putty elmúlt minden. Aztán esetleg elõjönnek még a gyógyuló kisebb fájások, de az már a szülés után csak kényesség ;-)
Miert ne irhatnek? Ez is a targyhoz tartozik. Elozo utalt ra. Van, aki meg az Amerika-utalatot is ide vette, akkor en miert ne irhatnek, hogy az cirkuszol, aki ugy erzi, hogy abban a helyzetben igy birja ki? Mindenki maga tudja, hogy hogy a legjobb neki abban a par oraban. Megkernelek, hogy ne hatarozd meg, hogy hova irjak!
Egyebkent a kommentedbol azt veszem ki, hogy felreertettel engem. Arra gondoltam, hogy akinek annyira faj, hogy mas cirkuszol, ne menjen oda, ne foglalkozzon a masikkal. Mindenkinek meg van a joga, hogy ugy elje meg azt a par orat, ahogy akarja es ahogy tudja. Szerintem teljesen felre olvastad, amit irtam.
17 voltam az elsõ szülé-semnél és akkor is voltak ilyen videok én abbol készültem fel.22 órát vajudtam csendben pedig nagyon fájt..fel lehet rá kéészülni.el kell fogadni hogy ez ezzel jár és utána abban a pillanatban mikor kibujik a pici minden fájdalom megszünik. én a szülés után 1 órával már sétáltam és ugráltam az adrenalintól :D
Egyetértek a 12:06-ossal, mert nézni néha rosszabb, mint benne lenni. Na nem azt mondom, hogy nem fáj, mert elmondhatatlanul fájdalmas a vajúdás (legalábbis én így éltem meg), de pl. a sógornõm két gyerek után is elájul, ha vért lát. Egy vérvételre nem képes elmenni, de a két gyerekét simán megszülte... Ha megnézek egy szülést, néha elmegy az életkedvem is. Amúgy nekem végül hosszú vajúdás után császár lett, és ne hidd hogy utána nem fáj, de a lényeg, hogy azt is túléli az ember, ugyanakkor baromira nem lenne hozzá kedvem, hogy megnézzek egy császármûtétet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat!! :) Csak rossz volt látni, hogy ahogy fetrengenek szegények, trágár szavakat használva, nyüszítve, valamilyen fájdalomcsillapító gáz "szipkáját" szopogatva, guggoló pózban, hátat fordítva a személyzetnek, morogva, hörögve, szörnyû volt.
Meg az a szerencse, hogy 1 napnal kevesebb ideig tart. Nem olyan gaz szerintem...a 9 honap az hosszabb, lehet torturasabb.
Lehet, hogy van akinek a varrás után fájdogál, de még mindig sokkal könyebb gyógyulás, mint a császár. Itt ott lehet van egy szerencsétlen eset, de normálisan a vaginális szülés után a felgyógyulás sokkal gyorsabb, és enyhébb a császárosnál. Fájdalomtûrésrõl annyit, hogy nekem a mandulamûtétem után mondta a doki hogy semmi tûrésem nincs, nem nagyon mertem inni, nyelni. Szüléskor csillapítás nélkül ment minden, persze, hogy jobban fájt, mégsem ordítottam (mandulánál sem) és dícsértek. A kiabálás elveszi az erõt csak, figyelni kell, koncentrálni mit mondanak, csinálni amit mondanak, felkészülni gondolni a szülésre.
Igen, a természetes úton való szülés iszonyatosan fájdalmas. Én komolyan nem voltam eszemnél az utolsó 2 órában.
az amerikaiak amugy is mindent eltuloznak....
Hát nem tudom, de nekem császárom volt és nemhogy hónapokig nem tartott a felépülés, de egy hétig sem!Az elsõ szülésem sima volt, nah azt nem kívánom senkinek....100x inkább a császár...
Ez a tv-s baromság egy vicc. Én is láttam néhány részt belõle, mielõtt mentem szülni, és tök kivoltam, hogy ez milyen gáz lesz majd. 16 órát kínlódtam, nem volt egy felemelõ érzés az tuti, de azért annyira nem is gáz, mint ahogy a tv-ben mutatták. Persze fáj, legszívesebben visszacsináltam volna az egészet ott helyben, de azért túl lehetett élni. A varrás engem jobban kiborított. A császárra meg mindenki máshogy reagál, mint ahogy a sima szülésre is. Barátnõm a császár utáni második nap már a folyosón szaladgált, én a szülés után 2 hétig nem tudtam leülni sem, úgy fájtak a varrataim. Szobatársam gátvédelemmel szült, este már törökülésben szoptatott.
Ez is egyénfüggõ. Császárral szültem, és nem szenvedtem utána, nem volt hetekig tartó fájdalom és lábadozás. Nem mondom, hogy könnyû volt felállni, de itt is érvényesül az, hogy ha valaki elhagyja magát, akkor sokkal rosszabb lesz. Nekem borzalmasabb volt elõtte a vajúdás, akkor sokkal inkább voltam ájulás közeli állapotban. A végén muszáj volt a császár, de én egyáltalán nem bántam meg, sõt! Ja, és persze semmilyen fájdalomcsillapító módszert nem alkalmazott a kórház normál szülésnél. Akinek a normál szülés nem fáj, az adjon hálát érte odafönn
Ez becsapós :) Sokkal rosszabb végignézni valamit mint átélni. Az elsõ szülésemnél benn volt a párom. Nem volt nehéz szülés, csak lassú. 18 órát vajúdtam, a végén már elaludtam két fájás között a kimerültségtõl. A férjem annak ellenére halálra volt rémülve, hogy nekem nem voltak fájdalmaim. A második babát két hete szültem, 15 perc alatt megvolt, két hatalmas fájásom volt igazából, az elsõt látta a férjem, és megint azt hitte hogy ez már a vég. :D Nem mondom, nem volt kellemes, de azért a nagyhaláltól még nagyon messze voltam :) Az az igazság, hogy a szülés az egy speciális helyzet, és pl én teljesen befordulok alatta. Az elsõ babánál is ez volt, és most is. Csak magamra, és a fájásra tudtam koncentrálni, amitõl kivülállónak simán tûnhet úgy, hogy kvázi én most haldoklom, pedig errõl szó sincs.
Én úgy áltam hozzá hogy ha fáj akkor fáj. MEgéri a fájdalmat. DE mivel nem tudtam mi vár rám, ezért nem pánikoltam. Utólag azt mondom az elsõ szoptatások (méh összehuzódások alatt)2-3napig(csak eddig tartott mert már szülés után ökölméretû volt a méhem) sokkal jobban fájt mint a szülés! (aki a fogtöméshez is szurit kér)

Tényleg ennyire felvállalhatatlan 20 év korkülönbséggel egy kapcsolat?

20 évesen össze hozott a sors egy 20 évvel id?sebb férfival, akivel nagyon jól megértjük egymást. Eleinte én sem tartottam ezt normálisnak, de én már eljutottam arra a szintre, hogy elfogadom a különbséget, viszont ? nem tudja magát ezen túl tenni...

Legjobb válasz: Elsõ vagyok. A szerelem nem múlt el, de sajnos ez már kevés volt a boldogsághoz. Nagyon összetett és bonyolult, de kiragadom a legfõbbeket: Egy év alatt szinte a nullára csökkent a szex, egyszerûen nincs erekciója. Állandóan mindenért morog, cseszeget, az egész világ egy paraszt, csak õ a tökéletes, aki majd megmondja a tutit mindenkinek. Morgós vénember lett. Lehet, ha nem 30 lennék, hanem 60hoz közeli, már nem venném ezt ennyire tragikusan. De õ nemsokára 60lesz, és nekem nincs erre szükségem 30 évesen. Most kezdtem azt érezni, hogy bakker, az apámmal élek együtt. Ugyanolyan morgós, elégedetlenkedõs, beszólogatós... zsémbes. Ez a legjobb szó. A barátnõimet, akikkel semmi baja se volt tíz év alatt, kiutálta a lakásból, mondván, hogy ide nem jöhetnek, mert [email protected] egytõl egyig(??)... Mindenért leoltotta a fejem, a csúcs az volt, hoyg rámnyitott zuhanyozás közben: te hülye, miért így szappanozod magad, miért nem amúgy? Mindenért hülye voltam, a tesco közepén is lehülyézett hangosan, amiért 3doboz ugyanolyan cuccot vettem, mert nagyon akciós volt. Mindent csak õ tudhat, én bármit elkezdtem, az úgy nem jó... Nem volt ilyen õ egyáltalán, de az elmúlt 1-2 évben mintha szellemileg 10 évet öregedett volna. Szerettem õt, de nagyon boldogtalan voltam mellette. Nem akartam magam eltemetni, így léptem. Ja és a gyerek is idegesíti, sokkal kedvesebb vele amióta külön élünk.

Elsõ vagyok. A szerelem nem múlt el, de sajnos ez már kevés volt a boldogsághoz. Nagyon összetett és bonyolult, de kiragadom a legfõbbeket: Egy év alatt szinte a nullára csökkent a szex, egyszerûen nincs erekciója. Állandóan mindenért morog, cseszeget, az egész világ egy paraszt, csak õ a tökéletes, aki majd megmondja a tutit mindenkinek. Morgós vénember lett. Lehet, ha nem 30 lennék, hanem 60hoz közeli, már nem venném ezt ennyire tragikusan. De õ nemsokára 60lesz, és nekem nincs erre szükségem 30 évesen. Most kezdtem azt érezni, hogy bakker, az apámmal élek együtt. Ugyanolyan morgós, elégedetlenkedõs, beszólogatós... zsémbes. Ez a legjobb szó. A barátnõimet, akikkel semmi baja se volt tíz év alatt, kiutálta a lakásból, mondván, hogy ide nem jöhetnek, mert [email protected] egytõl egyig(??)... Mindenért leoltotta a fejem, a csúcs az volt, hoyg rámnyitott zuhanyozás közben: te hülye, miért így szappanozod magad, miért nem amúgy? Mindenért hülye voltam, a tesco közepén is lehülyézett hangosan, amiért 3doboz ugyanolyan cuccot vettem, mert nagyon akciós volt. Mindent csak õ tudhat, én bármit elkezdtem, az úgy nem jó... Nem volt ilyen õ egyáltalán, de az elmúlt 1-2 évben mintha szellemileg 10 évet öregedett volna. Szerettem õt, de nagyon boldogtalan voltam mellette. Nem akartam magam eltemetni, így léptem. Ja és a gyerek is idegesíti, sokkal kedvesebb vele amióta külön élünk.
Késõbb az ekkora korkülönbség sok baj forrása lehet.
az. teljesen értelmetlen egy ilyen kapcsolat
Sajnos azt kell mondanom hogy neki van igaza :( Én is 20 voltam, mikor összejöttem a volt férjemmel, több, mint 20 évvel volt nálam idõsebb. Többször próbáltunk szakítani, de nem ment, nagyon nagy volt a szerelem. Így összeházasodtunk, gyerekünk is született... de tíz év után csak elõjöttek azok a bizonyos generációs különbségek. Most itt vagyok 30 évesen, egyedül egy kicsi gyerekkel. A mostani fejemmel már bánom, hogy belementem ebbe a kapcsolatba, inkább buliztam meg pasiztam volna húsz évesen, hogy aztán elkezdjem az életem egy sokkal megfelelõbb mellett. Remélem, hogy írnak majd neked hepiendeket is...
igen ne pontozzatok le, hosszú távon sajnos sok jó nem sül ki belõle!
én ismerek egy házaspárt, majdnem 20 év van köztük. Ha tényleg egy életre terveztek, nem sül ki belõle sok jó. A nõ, akit ismerek, 50es évei közepén jár, még fitt, kirándulna, szórakozna, összejárna a barátnõivel, de gondolj bele, mennyi idõs férje.... 70en felül van. Így szegény feleségnek marad az ápolónõ-szerep. Fiatalon talán annyira nem jönnek ki a korkülönbség hátulütõi, de késõbb, hidd el, nagy ára lesz :(
40? meredek és bizarr is egyben 16 éves gyerek? apja hány éves 70? o.O
Az én férjem 40(!)évvel idõsebb nálam, van egy közös fiunk is, és 16 éve boldogok vagyunk.Nem cserélném el két 30 évesre!
Ha mindenketten akarjátok, akkor menni fog
én nem tudom felfogni, hogy mit akarsz egy ilyen idõs palitól?! ha csak azért tetszik mint a fiatal lányoknak általában: van pénze, el tud vinni ide-oda, vacsorázni. Jobb esetben lakás, ház, szép autó. Tapasztalt a szexben stb... hosszú távon szerintem lehetetlen vállalkozás! most még lehet, hogy "fiatalos" 40-es. lehet, hogy most még egy érett pasi, de amikor te 35 leszel akkor már 55 lesz! egy 35 éves nõ még csak középkorú, jó karban van. egy 55 éves pasi már öreg, a férfiak többségénél már kezdõdnek egészségügyi bajok... 35 évesen amikor szexelni szeretnél, majd ott lesz melletted egy öreg fószer akinek becsípõdik a háta, fáj a lába és a dereka és még ki tudja mi.... ennyire ne lenne Magyarországon normális éretten gondolkozó huszonéves, hogy lányok olyan idõs pasikkal kezdenek, hogy akár az apjuk is lehetne? bocs, ha túlreagáltam, de már annyi ilyen kérdés volt és nem bírom felfogni a miértjét. lehet korlátolt vagyok.... 23f
Nem felvállalhatatlan. Vannak jó meg rossz példák, és a ti kapcsolatotok is lehetne jó meg rossz példa, de buktató szinte minden kapcsolatban van. Az érveket hosszan lehetne sorolni amellett is, hogy miért nem érdemes belemennetek meg amelett is, hogy miért lehetne mégiscsak megpróbálnotok. Dönteni meg úgyis a sziveddel fogsz, és ez így helyes. A 20 év korkülönbség nem feltétlenül akadálya a kapcsolatotoknak, de növeli a kockázatát. Fel lehet vállalni, csak annak is növeli a 20 év korkülönbség a kockázatát.
Én vagyok az, akinek 40 évvel idõsebb a férje. Lehet itt elítélni, meg ismeretlenül ítélkezni, de az én életemet akik ismerik mind csak írigykednek.És én szerelembõl mentem férjhez, nem voltak akkor sem anyagi gondjaim, mivel egy csinos kis 8 számjegyû összeget örököltem.És most mi van?Ja, a férjem már 72 éves, én 34 vagyok, a fiunk meg 16. De nem kell egy lerobbant öregre gondolni, hanem gy jó kiállású üzletember, aki imádja a feleségét, a fiát, jachtot vezet, motorozik, az év nagy részét külföldön töltjük, mégis mi bajom lenne??? Túlreagáljátok ezt a kérdést.
utolsónak: ez mind szép és jó... vannak kivételek... azonban az a magyar valóság, hogy egy átlag 60 éves már rossz egészségügyi állapotban van. ha yachtotok van, jóhogy irigykednek. másnak még autója sincs.
Bocsi a kérdésért, ne sértõdj meg, én ezt érdeklõdés miatt kérdezem: Mi vonzót találsz egy apád korabeli férfiben? Én 20 éves vagyok, a párom 19, szerintem már egy 22 éves fiú is öreg lenne hozzám, nemhogy egy 40 éves!! Lehet, hogy pedofil vagyok, de számomra borzalmasan undorító lenne megcsókolni egy öregembert..
18:02 Én nem irigyellek, inkább a hányinger kerülget a gondolattól, hogy együtt háljak egy 72(!) éves bácsikával, pedig egyidõs vagyok veled. Szánalmas.
17-20 éves koromig jártam egy 23 évvel idõsebb férfival. Külsõ okok miatt vége lett, de barátságban maradtunk. Mivel külföldi, ritkán tudunk személyesen találkozni. Most 28 vagyok, már férjnél, de tavaly meglátogattuk, néhány napot nála töltöttünk. Nagyon megdöbbentem, hogy mennyire megöregedett. Visszagondolva, ha akkor minden jól alakul, lehet hogy már egy-két gyerekkel élnék vele kint és a fene tudja, hogy még most is mûködne-e. Hasonló okok miatt, mint amit elõttem leírt az a hölgy, akinek hirtelen "megöregedett" a volt férje. De 20 évesen teljesen komolyan gondoltam, hogy én várok rá és ha még 10 év, akkor 10 év, de mi együtt leszünk. Utólag... emberként szeretem még mindig, az egyik legjobb barátom, de jobb így..
A kérdező hozzászólása: Lehet rosszul esik neki, de egy idõsebb már lehet jobban tudja értékelni a családot. Ennyi idõsen már teljesen a gyerekre tud koncentrálni, kialakult egy alap jólét, már nem kell küzdeni mindenért, azt az idõt a gyerekre tudja fordítani.
Szerintem kicsit sok a korkülömbség. Elvégre gondolj bele. Tegyük fel, hogy 5 év múlva gyereket akartok majd. HA megszületik a babó, a férjed 45-46 éves lesz. Ha a gyereketek 14 éves lesz, a férjed már 60-an. Az egyik osztálytársam is ugyanigy van, mint te, és ha valahova az apjával jön el, az apját mindig a nagyapjának nézik. Ez nagyon rosszul esik neki.
A kérdező hozzászólása: Igen 20 évesen ismerve magamat, makacsul tudunk ragaszkodni ahhoz, ami mások szerint nyilvánvalóan rosszul sül el, de ezt rossz belátni... Szóval a saját károdon azt mondod kivételesen a férfi álláspontja jó?
A kérdező hozzászólása: Képzeld el a tatákat, amikor összegyûlnek a körzeti orvosnál és veszett mód politizálnak. Löki mindegyik az idióta rizsát. Aztán képzeld el, hogy az egyik várna otthon a hitvesi ágy másik felében.. Jesszus, ezt azért durva volt elképzelni...:D Jó fej nõ lehetsz, remélem megtalálod a boldogságodat!!!:) Igen ebbe igazán nehéz belegondolni, hogy 15-20 év múlva õ már papa lesz, a maga rigolyáival, én pedig olyan , mint te aki ezt még a fiatal kora miatt nehezen tolerálja... Nehéz ügy ez...
És mindez az agyrém egy csodálatos, vicces, jófej negyvenegynéhány éves pasasból lett 2 év alatt :((( Elhiheted, hogy összeomlott bennem avilág. Együtt jártunk szórakozni, meg moziba, utaztunk rengeteget... de neki ez a korszak már lecsengett. Mondta nekem is mindenki, de próbálj meg meggyõzni egy szerelmes húszévest...
A szomszédban lakott egy csaj, kb 30 éves volt. Összejött egy 50 év körüli pasival, akinek 28 éves ikerlányai voltak. (Kb a mostohaanya egyidõs a lányokkal) és született egy közös kisfiuk, most 10 év körüli. Jól megvannak, szeretik egymást. Nem feltétlenül lesz rossz vége.
A kérdező hozzászólása: Hû, ez nem szép történet... Nem csodálom, hogy nem bírtad tovább, ki viselné ezt el?!
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ: még is milyen módon jött elõ a generációs különbség? Valóban amiatt lett vége, vagy ha 10 évvel fiatalabb lenne akkor is elmúlt volna a szerelem?
A kérdező hozzászólása: Én nagyon szeretném ezt a kapcsolatot, érzem, hogy õ is. Viszont nagyon meg van kötve a keze a kor miatt... Szerintetek le tudja ezt gyõzni? Ha igen mivel segíthetnék neki?
Nem, nem vállalhatatlan. De ez egyéni. A párom 24 évvel idõsebb tõlem. Bár még csak 4 éve vagyunk együtt. Mondhat bárki bármit, szeretjük egymást, nekem õ életem szerelme :)

Magyarországon tényleg ennyire elharapódzott a viszony a magyarok és a romák között? és tényleg egyre több a (jobb) szélsőséges?

2000-ben a FIDESZ idején mentem ki külföldre(munkát kaptam Ausztráliában).Az ismer?seim akkor még olyan bizakodóak voltak a jöv?t illet?en,most haza látogatóba,és teljesen el vannak keseredve.Tényleg ennyire rossz a helyzet?

Legjobb válasz: Nagyon rossz, és szerintem egyre rosszabb lesz. A cigányok, mert ezek azok és nem romák, egyre többen lesznek, és már most nem hazudtolják meg a fajtájukat, a kormány is belekakál a becsületesen élni próbálók életébe. Szóval én nem gondolom, mert nem is tapasztalom, hogy bárki tenne is érte, hogy jobb legyen itthon a helyzet sajnos. Szerintem a magyarok egyszer azt mondják netovább, és akkor elindul egy láncreakció, és akkor talán egyszer végre összefogunk a saját országunkért, mielõtt Cigányország lesz.

Nagyon rossz, és szerintem egyre rosszabb lesz. A cigányok, mert ezek azok és nem romák, egyre többen lesznek, és már most nem hazudtolják meg a fajtájukat, a kormány is belekakál a becsületesen élni próbálók életébe. Szóval én nem gondolom, mert nem is tapasztalom, hogy bárki tenne is érte, hogy jobb legyen itthon a helyzet sajnos. Szerintem a magyarok egyszer azt mondják netovább, és akkor elindul egy láncreakció, és akkor talán egyszer végre összefogunk a saját országunkért, mielõtt Cigányország lesz.
Pillanatnyilag egy kivétellel minden párt abban érdekelt, hogy nagyon rossznak látsszon a helyzet. A Jobbik erre hivatkozva gyûjt szavazatokat. Az SZDSZ és az MSZP a Jobbik ellen mozgósítva gyûjt szavazatokat. A Fidesz romaügyben kivétel, mert neki csak árt a drámai helyzetkép. Ugyanakkor a Fidesz a rossz gazdasági helyzetre hivatkozva gyûjt szavazatokat, tehát nem teljesen független a katasztrófakortességtõl. Az LMP nem érvel katasztrófával, de nincs is tapasztalata, sem róla nincs tapasztalat. Nálam õk érdemlik meg idén az esélyt.
Igen, rossz a helyzet! A cigányok egyre jobban elszemtelenednek, szinte minden nap lehet hallani olyanról, hogy tizenéves kisfiút aláztak meg, nagymamát 200 ft-ért megölték és elõtte megcsonkították stb. A kormány olajt önt a tûzre hogy ezzel szemben ezeket a híreket elhallgattatják, és bizonyos eseteket amelyeknek cigányok az áldozatai rasszista támadásként állítanak be mindenféle megalapozottség nélkül! Így derült ki legutóbb pl. a tatárszentgyörgyi ügyrõl, hogy cigány ölte meg a cigányt, és nem ez volt az egyedüli ilyen eset. Közben rasszistáznak, fasisztáznak. Pedig észre kellene venni: Magyarországon nem rasszizmus és fasizmus van, hanem önvédelem! És ha itt kitör a polgárháború, az nem náci és cigány között fog zajlani, hanem olyan magyarok állnak a talpukra, akik megelégelték az állandó rettegést! Mert valljuk be: lehet, hogy nekünk még nem volt súlyosabb konfliktusunk cigányokkal, de ki az, aki mellett ha elmegy 5 kigyúrt agresszívfejû kancigány, nem szorul görcsbe a gyomra? Az nem rasszizmus, ha magadat akarod megvédeni és nyugodtan szeretnél élni!
Menj ki közéjük és majd mindent megértesz! Vagy véletlen sodord el autóval valamelyik purgyét!
Nem annyira rossz, mint azt szeretnék elhitetni velünk.Csak nagyon nagy médiája van a romákkal történõ eseteknek.Hogy miért az már más kérdés.Több variáció létezik.Oszd meg és uralkodj, vagy szavazat gyûjtés, vagy bûnbak keresés, vagy egyéb fontosabb dologról figyelem elterelés stb.
Ez a probléma régen is létezett. Szerintem nem abban van változás, hogy súlyosbodott, hanem abban, hogy lehet beszélni ezekrõl az esetekrõl. Régen nem nagyon lehetett, mert akkor jött a fasisztázás meg rasszistázás. Mivel a "balliberális oldal" most már olyan gyenge, hogy kezd eltûnni, ezért nem tudják meghatározni, mirõl szabad nyilvánosan beszélni. Így a cigányügyek bekerültek a nyilvánosságba.

Egy kisbabát tényleg ennyire védeni kell?

A nagynénéméket figyeltem, hogy bánnak a kisbabájukkal. A pici elmúlt egy éves, de az elejétől fogva figyeltem. Nem merték úgy kinyitni a hűtőszekrény ajtaját, hogy a kezükben volt a baba, folyamatosan rengeteg réteg ruhát adtak rá, és mindig ha kiesett a szájából a cumi akár a tiszta padlóra, megmosták. Folyton csukni kellett minden ablakot akkor is, amikor már 22 fok volt odakinn, mert járt a levegő és folyton arról beszéltek, hogy megfázik. Most már enyhült a helyzet, de én mindig úgy éreztem, hogy túl sokat foglalkoznak vele, lehetne akár több szabadidejük is, ha nem arra menne el az egész nap, hogy 3 réteg tiszta ruhát kell a gyerekre adni, mert lehányta magát, vagy összekoszolta. Meg azt sem értettem, a "sétáknak" mi értelme van, amikor zöldövezetben laknak, kerttel. Közben beteszik az agyonöltöztetett gyereket a babakocsiba, odaszíjazzák és körbetolják a parkban ahelyett, hogy a kertben játszhatna felügyelet mellett. A baba is mozogna, és nem lenne neki kínlódás, hogy lát egy csomó érdekes dolgot és nem mehet oda. Én szeretném majd a saját gyerekemet sokkal szabadabban nevelni. Tudom, hogy baja eshet, de nekem ez túlzásnak tűnik.

Legjobb válasz: A hûtõszekrény túlzás, de a többi nem tûnik annyira durvának. Jó, ha leesik a földre a cumi érdemes lemosni, akkor is ha tiszta, mert ki tudja, mégiscsak a szájába veszi a gyerek. A huzat tényleg nem tesz jót nekik, valóban megfázhat. a lehányta a ruháját, miért ne adnának rá tisztát? Igaz, a babát nem érdekli, de gondolom te sem szívesen emelgeted, ölelgeted, puszilgatod a kicsit ha ott egy csinos hányásfolt rajta, meg hiába törlöd le, szaga is van. Vagy ha éppen koszos a ruhája, akkor meg a gyerek érdeke, hogy lecseréld - egyrészt meg kell neki tanítani, hogy a koszosság nem megoldás (hozzá kell szoktatni, hogy a tisztát szeresse), másrészt ugye ha tiszta sár, kosz a ruhája, azt fogdossa aztán a szájába-szemébe nyúlkál, ahogy azt a gyerekek szokták, akkor jó kis fertõzéseket el lehet kapni... Az életükbe gondolom nem látsz bele, tehát nem tudhatod, hogy otthon mennyit játszhat a kertben. A babákat sétáltatni szokás, ebben sem látok semmi furcsát.

A hûtõszekrény túlzás, de a többi nem tûnik annyira durvának. Jó, ha leesik a földre a cumi érdemes lemosni, akkor is ha tiszta, mert ki tudja, mégiscsak a szájába veszi a gyerek. A huzat tényleg nem tesz jót nekik, valóban megfázhat. a lehányta a ruháját, miért ne adnának rá tisztát? Igaz, a babát nem érdekli, de gondolom te sem szívesen emelgeted, ölelgeted, puszilgatod a kicsit ha ott egy csinos hányásfolt rajta, meg hiába törlöd le, szaga is van. Vagy ha éppen koszos a ruhája, akkor meg a gyerek érdeke, hogy lecseréld - egyrészt meg kell neki tanítani, hogy a koszosság nem megoldás (hozzá kell szoktatni, hogy a tisztát szeresse), másrészt ugye ha tiszta sár, kosz a ruhája, azt fogdossa aztán a szájába-szemébe nyúlkál, ahogy azt a gyerekek szokták, akkor jó kis fertõzéseket el lehet kapni... Az életükbe gondolom nem látsz bele, tehát nem tudhatod, hogy otthon mennyit játszhat a kertben. A babákat sétáltatni szokás, ebben sem látok semmi furcsát.
A túl féltés soha nem jó. Ha túlöltöztetik és mindentõl védik, akkor hamarabb lesz beteg. Az immunrendszere nem tanul meg védekezni.Ha leesik a cumija, azt meg kell mosni, de csak akkor kell átöltöztetni, ha nagyon piszkos vagy lehányja magát. Egyévesen már nyugodtan játszhatna a kertben. Ilyenkor már nem is szeretnek babakocsiban lenni.
Azon nem csodálkozom, hogy megmosták a cumit (nem mintha egy akkora gyerek nem enne úgyis homokot és bármit :D), de nekem is erõsnek tûnik a dolog. Engem is nagyon védett anyám az elején, de akkor pici voltam és koraszülött... Egy egyéves gyereket védeni a szellõtõl? S odaszíjazni? Pont mászkálnia kell, abban még a túl sok ruha is eleget akadályozza, azt értem, ha bizonyos számára veszélyes környezetben nem hagyják rohangászni, de a szabadidejében megfelelõ, biztonságos helyen, felügyelettel játszania, felfedeznie kell... Ha csak dobozból nézhet ki mindig, az nem jó...
"Teljesen felesleges lemosni a cumit, mert azon a padlón mászik a gyerek, és ugyanúgy leszopogatja a koszt az ujjáról." Ennyi erõvel ne mosd el az evõeszközöket sem, mert úgyis holnap is azokkal eszel, meg kezet sem moss nagywc után, mert mész még máskor is, meg úgysem a kezedre sz*rsz! Van egy egészséges mennyiségû kosz, baktérium, ami így is, úgy is bekerül az ember szervezetébe, de ez nem azt jelenti, hogy ha tudunk nem kell tenni elõtte.
Én sem vagyok a túlféltés híve...sajnos nálunk a nagyi az és borzasztó....mondjuk én ragaszkodom a saját "dolgaimhoz"de hallgatni sem jó....mondjuk ha lehányja magát akkor átöltöztetem:) pl...én ragaszkodom a vasaláshoz, nekem ez a heppem....van egy 7 évesem és egy 7hónaposom, és igyekszem normális maradni:)
Persze, a lehányt ruhát átvesszük, de nekem az jött le, hogy a 3 réteg veszi el az idõt akkor is, remélem, a kérdezõnek nem az indokolt átöltöztetéssel van baja...
Na, akkor még egyszer, és bocs: Ez nem védés, hanem fölösleges és káros túlóvás.
Eygáltalá nem. E nem védéd, hanem fölsöleges és káros túlóvás.
Igen... 1. kell a kimozdulás neki is, 2. egy ekkora gyerek könnyebben fázik meg 3. ha gyereked lenne akkor élveznéd ha összehányott ruhába rohangálna? 4. ha a kajád arra a padlóra leesik felvennéd és megennéd? mondjuk ha almát ennél mosatlanul?
Teljesen felesleges lemosni a cumit, mert azon a padlón mászik a gyerek, és ugyanúgy leszopogatja a koszt az ujjáról. :) Bár még mindig jobb, amikor valaki lemossa, mint néhány anya aki lenyalja. Na, az undi.
Ha még a baba is jelzi a maga is nyelvén, hogy marhára melege van, akkor a baba megadta a választ. Figyelni kell, hogy a baba jól vagy rosszul érzi-e magát. A két réteg harisnya még télen is sok lakáson belül, éppúgy, mint a 3 réteg póló, nem hogy ilyen õrült melegben, amikor még a baba is jobb szeret lengébben öltözni. Ilyenkor nem azért kell kis sapka rá, mert megfázik, épp ellenkezõleg, ilyenkor az öltözék célja, hogy megóvjuk a túlhevüléstõl. Világos színû, laza sapka a napsütéstõl óvja a fejét, egy réteg minden ruhából bõõõven elég, harisnya pedig fõleg egy egy éves babára ilyen idõben egyáltalán nem szükséges, sõt, túlzás. A baba majd jelzi, mi esik jól neki.
A kérdező hozzászólása: Nem az indokolt átöltözéssel van bajom, csak az volt nekem furcsa, hogy mindig amikor pelenkát cserélnek, le kell venni két réteg harisnyát, kicserélni a pelenkát és visszatenni a két réteg harisnyát. Ha lehányja magát, akkor meg három póló le, mosdatás, másik három póló vissza... A baba meg nyûgös egész nap, mert melege van. Alapból is, hát még így. Köszönöm a válaszokat!
Szerintem elég nagy túlzás csuklóból elsorolni legalább 15 halálos vészt, ami egy babára leselkedhet, HACSAK nem védem mindentõl. Valamennyire természetesen figyelni kell az alapvetõ higiénés követelményekre, de igen könnyû túlzásba esni, ami nagyonis beteges, és a babát is megbetegíti.
A herpeszes apukát én is olvastam...szomorú történet. Macskás, kutyás dolgok...nem tudom. Csecsemõnél persze veszélyes, de pár évesen már nem hiszem.Ez is olyan, hogy régen, amikor én kicsi voltam együtt játszottunk kutyával, macskával, homokozó se volt tiszta, s sose voltam beteg...sõt mi, akik többet voltunk kint, sokkal szívósabbak voltunk. Ott van egy ismerõsöm gyereke. Õ is túl van féltve mindentõl.6 éves, de mindig beteg, nincs olyan hónap, hogy ne kelljen orvoshoz vinni, s szedi a gyógyszert.
Szerintem is túlzás. Tesómék is kisterilizálták a gyerekeket, most meg folyton betegek...
Hát ha annyira koszos a padló, hogy egy kis cumira került kosztól és védeni kell a gyereket, talán a padlót kéne néha felmosni. :)
12: jó a példa, én is találkoztam ilyennel, de szerintem a kérdezõ által leírt eset messze nem ilyen súlyos. Nyílván vehetnék a dolgot lazábbra is, de szerintem ez még belefér. A hûtõ hülyeség, de baja nem lesz tõle, ha nincs rendszeresen rányitva. A ruha nem világos, hogy túl van öltöztetve, vagy gyakran cserélik. Az utóbbi nem értem miért baj, ha leette, átázott jobb kicserélni (te is átöltöznél). A huzatra tényleg érzékeny a gyerek, és attól nem lesz neki jobb ha "szokja", max vagy lesz baja vagy nem. Szóval én itt nem látok olyat ami a gyerek hátrányára válna, mex felesleges, de ez meg legyen a szülõk baja. A babakocsis séta és a kertben játszás meg szerintem nem váltja ki egymást. Szóval semmi olyasmit nem csinálnak ami rossz lenne a gyereknek, max maguknak gyártanak problémát, de lehet hogy ami neked probléma, az nekik megnyugvás.
Vigyázni kell rá, de semmit nem kell túlzásba vinni! Túlzott féltéssel csak azt érik el, hogy egy gyenge immunrendszerû, befõttesüvegben nevelkedõ gyereket fognak nevelni. Közösségbe kerül, aztán majd nézhetik, hogy mennyit betegeskedik. Mindenhol meg kell találni az arany középutat. Amit te írtál, az is szélsõség, de ha nem védik, az is felelõtlenség!
Nem a kérdésre válaszolok, de ide kapcsolódik. Múltkor átjött egy anyuka a kisbabájával (egy éves vagy fél volt) és mondta az anyja, hogy jajj nem lehetne, hogy a macskánkat kirakjuk addig a házból nehogy valami legyen a kicsivel? Mondom ha nem tetszik el lehet menni....
Van egy ismerõsöm aki az elsõ gyerekét annyira óvta a széltõl is, hogy az végül majdnem belehalt. Mindent sterilre fõzött, fertõtlenített, stb., majd amikor a gyerek elérte azt a kort, hogy megkóstolt ezt-azt, új baktériumok, bacilusok érték a szervezetét, amikhez addig az nem tudott hozzászokni, és olyan hasmenéses betegséget kapott ettõl, ami majdnem elvitte. Napokig az intenzíven kezelték, és nagyon kétséges volt az életben maradása. Az orvosok ezzel magyarázták, hogy túl volt minden fertõtlenítve és a gyerek szervezete nem tudott hozzászokni a világhoz, amikor pedig hirtelen kapott egy dózist, majdnem végzetes lett a számára, mivel nem alakult ki a védekezõképessége. Én biztosan nem fogom az én gyerekemet ennyire félteni. Ilyet még nem is hallottam, hogy hûtõt nem nyitunk ki gyerekkel a kézben, édes istenem. Mert valószínûleg abban az 5 másodpercben fázik majd meg, amíg a hidegnek ideje sincs kiszökni a hûtõbõl. Na mindegy. Az emberi hülyeség mindig elképeszt, és minden nap rájövök, hogy mindig van új a nap alatt.
Még mindíg jobb, mintha elhanyagolnák. Kívülállóként mindíg könnyû osztani az észt, de amikor a te felelõsséged, hogy az a gyerek egészségben nõjön fel, néha túlreagálod a dolgot. Ne aggódj, te is ugyanezt fogod csinálni a sajátoddal, max nem a cumit fogod mosogatni hanem találsz más "dilit".
Beteges ez a viselkedés, ez már nem ésszerû. A hûtõs dolgon jót nevettem :) ) 8 hónapos a lányom, de mióta 1 hónapja mászik, ha akarnám se tudnám sterilen tartani, fõleg, hogy kutyánk is van. Sose fertõtlenítettem mániákusan semmit, direkt örülök a kutyánknak is, így lesz erõs a szervezete, ha találkozik fiatalon sok mikrobával (sosem volt még beteg). A ruhákról meg annyit, hogy a lányom napok óta csak pelenkában mászkál, hülye lennék ráadni bármilyen ruhát ilyen melegben.

Szép lányok, ti tényleg csak a helyes fiúknak adtok esélyt, sosem gondoltatok még arra, hogy egy átlagos vagy ronda srácnak is ideje lenni esélyt adnotok az ismerkedésre, tényleg ennyire naivak vagytok?

Legjobb válasz: Lehet, hogy szemét vagyok, de nekem fontos, hogy jól nézzen ki. Nem lehetek olyannal, akit nem tudok teljesen elfogadni, mert nem tetszik. Volt már olyan is, hogy egy fiú senkinek nem tetszett, nekem mégis bejött. Viszont a mai lányok inkább a pénzre és a kapcsolatokra (ki kinek a kije) hajtanak..

Lehet, hogy szemét vagyok, de nekem fontos, hogy jól nézzen ki. Nem lehetek olyannal, akit nem tudok teljesen elfogadni, mert nem tetszik. Volt már olyan is, hogy egy fiú senkinek nem tetszett, nekem mégis bejött. Viszont a mai lányok inkább a pénzre és a kapcsolatokra (ki kinek a kije) hajtanak..
1. merjen odajönni, és ha nem bunkó, szívesen beszélgetek vele 2. legyen benne valami szimpi, és akkor általában mégegyszer találkozunk 3. ha minden oké, továbbléphetünk :) amúgy a legtöbben attól vannak ki, ha elutasítják, pedig megvolt a lehetõség az ismerkedésre... nálam az ismerkedésre mindig van lehetõség, de ha valaki elrontja, az hadd ne már az én hibám legyen, ha ezután elküldöm... L
Aki nem tetszik külsõre egyáltalán, abba nem táplálok hiú reményeket. Ez szerintem teljesen logikus, utána meg én leszek a szarfej, mert csak hülyítettem... hát kösz, nem. De tetszett már nekem átlagos srác is.
haver, annak adnak esélyt aki odamegy...
Utolsók: Nem olvastátok el a sztorimat. Én is szép vagyok, és mégis vonzódom mások által csúnyának mondott férfiakhoz. És nem, nem vagyok sem beképzelt, sem felszínes, de hát ti úgysem hiszitek ezt el. Lényeg, hogy legyen valaki, akit mindenért lehet okolni. "Gibt uns ruhig die Schuld dafür, den ganzen Rest könnt ihr behalten..." Idézet a zseniális Fanta4-tõl.
"Lényeg, hogy legyen valaki, akit mindenért lehet okolni." Ha jól tudom, ti választotok pasik közül. És valahogy mindig a pénzes, sportkocsis pasikat választjátok, vagy éppen a Justin Bieber-utánzatokat. Ez is természetesen a mi hibánk, ti soha semmirõl se tehettek....
Könyörgöm, olvasd már el azt, amit a 10-es és a 18-as válaszban írtam! Mert egy mondatot kiragadni nem fair!
De amúgy tényleg úgy van, mint írtam a 10-esben is meg a 13-masban, 18-asban. Pl. a szülinapomon erõteljesen rám akart hajtani egy fiú, aki nekem abszolút nem tetszett. Azt gondoltam róla, és gondolom még most is, hogy nem "béna" meg "csúnya" mint mások mondanák rá, hanem csak egyszerûen nem tetszik nekem, de lesz olyan lány is, akinek viszont tetszeni fog, és összejön vele. Ennyi.
Úgy kezdõdik a kérdés, hogy "Szép lányok, ti tényleg csak a helyes fiúknak adtok esélyt bla bla bla" és a 4-es válasz pedig, hogy "aki nem tetszik, nem táplálok hiú reményt iránta, mert akkor én leszek a szarfej bla bla bla". Hé 4-eske, akkor te ezek szerint baromi jó csajnak tartod magad! Mert ugye logikailag erre a kérdésre ebbõl a válaszból a nagy önbizalom jön le.
helyes fiú. Átlagos vagy ronda fiú. Most egy helyes fiúnak hogyan kéne kinéznie, ha az átlagosnak sem adunk esélyt? A srácok 99%-a átlagos, csak úgy mondom...
Így van. És a srácok 99%-a nem kap esélyt, kivéve a nagyon jóképûek meg a kõgazdagok.
Hát fiúk, komolyan... Mért nem veszitek észre azokat a lányokat, akiknek nem a külsõségek és a pénz számít? Mért nem nekik adtok esélyt? Ja, hogy õk sem azok a tömegbõl kitûnõ szépségek! Akkor meg mégis mit vártok?
bocs, õk is elõbb bsznak meg egy tipikus pornószínésznõ kinézetû csajt, mint egy átlagosabbat. Aztán utána kell a ráknak az ilyen ember...
26os a szivembol szoltal a "csunyak" sirnak hogy a csajok miert felszinesek mikozbe pont ok azok.:D
En CSAK a helyes fiuknak adok eselyt. Le lehet pontozni, de akkor sem tudok vonzodni a csunya fiukhoz. :) (Nalam nincs atlagos kategoria, csak csunya es helyes :D) 14/L
Miért, mi legyen az istenük? Isten?
A szép lányok anyagiasak, felszínesek és beképzeltek. És mivel minden ujjukra akad 500 másik, simán megtehetik hogy csak a lóvés, sportkocsis pasikkal jönnek össze. Mert nekik a pénz az istenük. :@
De. Nem.
Kérdezõ! Kiváncsi lennék hogy te járnál e vele: http://pic.lol.hu/lolhu_d0ff40f9.jpg 16/f
A kérdező hozzászólása: 3-as, ilyen csúnyát én még lányba sosem láttam, de fiúban sincsenek szerintem olyan rondák, amennyie a lányok szretik kigúnyolni meg lerondázni például sok srácot, aki bepróbálkozik náluk. Aztán szegény srácok meg öngyilkosok lesznek vagy csak totál elmegy az önbizalmuk is a további próbálkozásoktól. Hiába van az, hogy mi fiúk nézzük állítólag jobban a külsõt, mégis a lányok azok, akik jobban válogatnak tapasztalataim szerint.
16 éves lány vagyok. majdnem két éve járunk a mostani barátommal és amikor megismertem, egyáltalán nem tetszett. még rondának is tartottam picikét. de aztán el kezdett nekem udvarolni és egyszerûen nem tudtam neki ellen álni..szóval nem, nem csak a helyes fiuknak adunk esélyt. aki pedig igen..azzal törõdni se kell.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, csak úgy nehéz figyelmen kívül hagyni, ha a csajok 99%-a csak a külsõre megy, az a maradék 1% meg olyan jól el tud bújni, hogy az ember csoda, ha megtalálja nagy nehezen...
Na, most elkezdem leírni a sztorit. Én 26 éves nõ vagyok, és elég sokszor tetszenek nekem meg olyan férfiak, akikre mások azt mondják, hogy: "Fú, de ronda egy pasi, te meg tök szép vagy, hogy vonzódsz hozzá?" DE az én szememben nem ronda, hanem szép, és vonzódok hozzá. Ez a félreértés forrása, mert azt mondom, ha szóba kerül a téma, hogy olyan pasiknak adok eséylt, akik tetszenek nekem, és akikhez vonzódom. És ebben a mások által csúnyának megbélyegzett férfiak is benne foglaltatnak vala. Persze akik ezt nem tudják, rögtön azt hiszik, hogy nekem csak a jóképû palik kellenek, és rögtön lehurrognak, pedig csak arról van szó, hogy más a klasszifikációs rendszerem! Na, leírtam a sztorit.
ronda fiuk ti miert nem adtok eselyt a ronda lanyoknak miert csak a szep lanyok kellenek nektek?ha te jol neznel ki, sokat dolgozol erte akkor miert jonnel ossze egy rondabb novel????hanyok az ilyen kerdesektol.TERMESZETES KIVALASZTODAS!!! amugy meg mibol gondolod hogy a gyakorin vannak jocsajok?:Dmert nincsenek
de vannak :D
Én jó csaj vagyok, én írtam a klasszifikációs rendszeres sztorit XD De igazat kell hogy adjak az elõzõ hozzászólóknak, és meg kell, hogy védjem a mások által "rondának" és "kövér disznónak" titulált lányokat! Nekik is van lelkük, amit nem lenne szabad széttaposni, mert úgyis visszakapja a szemétje. Tudjátok, karma is a bitch!
A kérdező hozzászólása: Szerintem senki nem bántja a lányokat, de a fiúkat annál inkább. MIért kell például engem egy rakás szép csajnak lerondázni, amikor van lány, aki szemében helyes vagyok?! Mocskos libák, utálom õket! -.-
Miert csak a szep lanyokat szolitod meg? :)
20:16, semmi gond nincs, nye problemá, ezek vagytok ti, nõk. Újra igazoltad a teóriámat. Na 17:17 és társai, most ugassatok, most pontozgassatok le...

Tényleg ennyire aggasztóan sok a 30 év feletti férfiak egyre fiatalabb barátnővel, mert ha igaz, akkor mit várhat egy 30 feletti nő, ha majdnem minden férfi ennyivel fiatalabb nőt választ?

Itt az oldalon is tapasztalom, hogy 19-24 éves lányok 36-50 évesekkel vannak együtt, a férfiak a fiatal lányokkal állnak össze. Tényleg ennyire le vannak írva a 30 feletti nők, vagy azok inkább 50 éveseket keressenek, mert a férfiak elvárják legalább, hogy 10 évvel fiatalabb legyen a barátnő? Ilyen szempontból sokkal szerencsésebbek a férfiak.

Legjobb válasz: A fiatal srácok ezek szerint szabadok, szóval ott kell keresni. Az 50 már elég szottyadt azért.

A fiatal srácok ezek szerint szabadok, szóval ott kell keresni. Az 50 már elég szottyadt azért.
Már megint milyen kérdés... Azért mert ezen a fórumon láttad, hogy pár lánynak idõsebb pasija van, nem kell általánosítani. Sokan 30 évesen ismerkednek meg a párjukkal, ezen semmi fura nincs, a 30 feletti nõk nincsenek leírva, miért lennének?
Igen, elég vonzó léehetõség számukra a friss pipihús, elvégre nekik nincs gondjuk arra, hogy kifutnak az idõbõl, mert szülni szeretnének...Szóval, még kapuzárás elõtt nyugodtan élhetik pár évig a kis életüket.A világ szabados, így az õ gondolkodásuk is az. Az mondjuk fura, hogy én pl. ezt fordítva nehezen tudnám elképzelni, én még gyereknek tartok magam mellé pl. egy 20 évest.
Szerintem sem kell általánosítani, nekem az elsõ komoly párom 6 évvel volt idõsebb, õ akkor volt 31, a második 5 évvel volt fiatalabb 25 volt, õ még egy kicsit gyerekes volt, a jelenlegi párom aki már a feleségem 1évvel idõsebb és, 31 volt amikor megismerkedtünk.
Nekem olyan pasi eleve nem kéne, aki képes lenne lecserélni egy 20 éves lányra azért, hogy az egóját legyezgesse.Mondom ezt 22 évesen:)
Nekem mindig azt mondogatja a párom, hogy ha betöltöm a 25-öt, lecserél egy fiatalabbra... Nagyon remélem, hogy csak viccel! :D De szerintem is egyre gyakoribb ez a tendencia, legalábbis ahogy szétnézek az ismerõseim közt. Akit ismerek, és a húszas évei elején anya lett, annak mindnek jóval idõsebb párja van. 24N
Olyan pasi nem is kellene, aki gyerekekkel áll össze, úgyhogy nem vesztek semmit.
Minden szempontból sokkal szerencsésebbek a férfiak.Igen, ez ma így van, a 30 feletti nõk nem sok jót várhatnak.
Ezek szerint ideje van lecserélni a feleségemet, idén 30 lesz!:) Ez a helyzet idõtállóbbak vagyunk. 34F
Sokszor a 30 feletti nõk olyan kétségbeesetten próbálnak "férjet fogni", hogy az visszataszító. Nem az a baj, hogy 30-on felüliek, hanem a kétségbeesett igyekezetük, meg az állandó félelmük, hogy nem fognak már szülni, mert nincs kinek. Nem hiszem, hogy van férfi, akinek imponálna ez. Ha lazábbak lennének, sokkal több esélyük lenne.
Köszönd meg a médiának, ami azt súlykolja mindenkibe 0-tól 99 éves korig, hogy "mindig legyél trendi, szexi, ne gondolkozz és tervezz, csak élj, mert majd úgyis jön egy gazdag fickó, aki szó nélkül eltart". A bõr lesülne a pofámról, ha ilyen volnék! 22/L
22 éves egyedülálló srác vagyok, nem kellek se a fiatalabb se az idõsebb korosztálynak, se a sajátomnak. Próbálj olyan fiút keresni, aki hasonlóan szerencsétlen a párkapcsolati életben, mint én. Én sajnos a fiatalabb lányokra bukok, de tudok nem is egy olyan fiúról, aki kifejezettem az érettebb nõkre hajt, szóval ne add fel, van remény! :) Én is reménykedem, hogy találok még egy nap legalább egy lányt, akivel kölcsönösen a testi-lelki vonzalom.
Kezdj el nézelõdni te is a fiatalabb korosztálynál, ott sokan vannak akik élnek halnak a 30 év feletti nõkért ;)
Én harmincon felül vagyok, elég kiterjedt baráti körrel, de mindössze két olyan pasi volt a társaságunkban eddig, akinek 20 körüli barátnõje volt – nem is sokáig. Mindenki a korosztályából válogat, mondjuk lehet, hogy ez csak ebben a közegben igaz, más „társadalmi rétegek” másképpen élnek… Az tény, hogy férfiak szerencsésebbek, mert jobban áll nekik a kor, de az általam ismert 30 éven felüliek még bõven remekül néznek ki és jó fejek is, akár nõk, akár férfiak. Mondjuk az tény, hogy ha egy 30-on fölüli férfi nem akar gyereket, akkor érdemesebb fiatalka lányokkal kezdenie, mert a korosztályába tartozó nõk zöme azért már igencsak vágyik gyerekre.

30 hetes kismama vagyok idáig 8kg-mot híztam és szólt a védőnő, hogy nem éppen a legjobb és oda kéne figyelnem. Szerintetek is? Vagy ez mos tényleg ennyire sok? Picit elbizonytalanodtam, hogy akkor most mit egyek és gyümölcsöt sem lehet este?

Legjobb válasz: Ez attól is függ eredetileg volt-e túlsúlyod. Bár a 8 kg tényleg nem sok. Ami azt illeti valóban most fogsz rohamosan felszedni pár kg-t. Ne koplalj, de azért figyelj mit eszel, ha ehhez van lelkierõd. Nekem nem volt. A végén megettem volna egy lovat, pedig sokan ijesztgettek gyomorégéssel a végén. A sok kényelmetlen mellékhatásból ez kimaradt...

Ez attól is függ eredetileg volt-e túlsúlyod. Bár a 8 kg tényleg nem sok. Ami azt illeti valóban most fogsz rohamosan felszedni pár kg-t. Ne koplalj, de azért figyelj mit eszel, ha ehhez van lelkierõd. Nekem nem volt. A végén megettem volna egy lovat, pedig sokan ijesztgettek gyomorégéssel a végén. A sok kényelmetlen mellékhatásból ez kimaradt...
Nekem a 39. héten mondták a 13kgra, hogy sok... De csak azért, mert eleve túlsúllyal kezdtem (+15kg), ami engem egyáltalán nem zavart, most sem zavar, mert még a szülés elõtti napon is képes voltam szaladni a buszhoz. De komolyan!!! A védõnõmnek mondtam, hogy a doki sokalja a 13kg-ot, erre elkezdett röhögni, hogy akkor az õ 30kg hízásához mit szólt volna. Tényleg, amíg rendben a cukrod, jól érzed magad a bõrödben, addig semmi ok az aggodalomra.
Jajj ne már... A 8 kg semmi. Ne aggódjál. A védõnõ meg biztos nem tudott okosabbat mondani, ezért ez a bevált "térkitöltõ" dumájuk. Egyél nyugodtan, ami jól esik.
8 kg az semmi. En szinten 30 hetes vagyok es legalabb a duplajat szedtem fel eddig. Amig a vercukrod rendben van, addig ne parazz! En egy par hete kerdezgettem kulonbozo orvosoktol, hogy az eddig felszedett 15 kilo sok-e es mindegyik azt mondta, hogy soknak hangzik, de alkatfuggo, nekem valoszinuleg nem artott. Mondjuk nem magyar orvosoktol erdeklodtem, nekem nagyon ugy tunik, hogy otthon el van ez az egesz suly-tema tulozva egy kicsit. Gondolom neked is van ezer mas dolog is, ami miatt parazol, ezen szerintem pont ne. Majd a szoptatassal ugyis lemegy a felesleg! Ha meg nem, akkor a rohangalassal a gyerek utan. :)
A terhesség alatt az optimális súlynövekedés (már amit jónak tartanak orvosi szemszögböl) 10 14 kiló között van. Szerintem neked a súlyod inkább kicsit kevesebb, de semmiképpen nem túl sok. Viszont ha az utóbbi idöben kezdtél el erösebben hizni, akkor tényleg nem árt kicsit figyelni, de ez csak annyit jelent, hogy tésztafélét, kenyérfélét, édességeket csak keveset egyél. Zöldségféléket meg gyümölcsöt viszont ne korlátozd. A gyümölcsökben ugyan van cukor, de a banán és szölö kivételével nem igazán sok, ellenben a vitaminokra szükséged van neked is meg a babának is. (A természetes vitaminok sokkal jobban felszivódnak, mint a tablettákból)
azért mondja hogy sok, mert most fogsz elvileg! rohamosan hízni, heti akár 1kg-t is.Nekem is szólt a bûvös 8nál, és összesen 13kilót szedtem föl.És sajnos maradt rajtam 5kiló felesleg.de ez nem ide tartozik. estére inkább csak joghurt, saláta, ilyenek.bár ne parázz.neked kell majd a kilókkal küzdened.Nekem volt olyan hogy 3hét alatt 3kiló, következõ 3hét alatt alig 30deka.próbálj sokat sétálni, most a jó friss levegõn jót is tesz, boldog babavárást
Jaj, ne már, hülyét kapok. Tessék rendesen enni, jóllakásig, és ne édességet. Azt is lehet, de mértékkel. Érezd jól Magad!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Én a 30. héten már 10 kg-t híztam. Azt mondták, hogy ez teljesen rendben van. A 3. trimeszterben ugyan többet hízol, szóval még egy 5-6 kg feljöhet. De az 1. gyerekkel is ennyit híztam, simán lement. Na, meg én nem is tudok koplalni, mert rosszul leszek. Normál állapotomban 6 után már nem szoktam enni. Most 8-kor már az ájulás kerülget, sokszor még 11-kor is zabálok. A terhesség nem a koplalás ideje, majd ráérsz utána. Orvosilag meg egyébként sem sok, majd 20 kg felett.
Én a mostanáig hiztam 16, 5 kg-t.Nekem senki nem mondta, hogy baj lenne, azt mondták, hogy jó igy teljesen.Ez a 8 kg semmi, ne foglalkozz vele! 29 hetes km
Szia! Ezen tényleg ne aggódj! Ha elolvasod az én adataimat, biztos nem fogsz a te súlyodon bizonytalankodni. Most 25 kg plussznál tartok. 3 hét alatt 5 kiló jött fel rám, bár ez a nagyon vizesedésnek köszönhetem. És van még 3 hetem a kiírt idõpontig. Úgyhogy azt tanácsolom, hogy ne a súlyoddal foglalkozz. Nyugodtan egyed azt amit megkívánsz, és sok gyümölcsöt. Kellemes babavárást! 37 hetes km
Szia!èn most vagyok a 28. hétben, és eddig 9 kg plusznàl tartok.terhessègemet 53 kiloval kezdtem.egyàltalàn nem sok az a 8 kilo amit felszedtél, na meg nem most kell pont fogyokuràzni, elég lesz utàna... egyél ami jol esik!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!