Találatok a következő kifejezésre: Tényleg eltörölték, kötelező az (2 db)

Tényleg eltörölték, hogy 3 éves kortól legyen kötelező az óvoda?

Férjemtől hallottam, de nem találtam erről semmit. A kérdés csak azért foglalkoztat, mert a lányom decemberi, és így kizárt, hogy felvegyék azelőtt, hogy betöltené a 3-at. Itt nincs évközbeni felvétel. Viszont ha várunk egy évet, 3 éves és 9 hónapos mire kezdhet. Nem jár bölcsibe, és majdnem 3 évesen nem is szeretném beadni 1-2 évesek közé. Viszont nem terveztem ennyi ideig itthon maradni.

Legjobb válasz: Az lemaradt, hogy 2014-ben tölti a 3-at, és 2014 tavaszán kellene beíratni, ha õsszel vinni szeretném. De januárban jelezni kell a beíratási szándékot.

A kérdező hozzászólása: Az lemaradt, hogy 2014-ben tölti a 3-at, és 2014 tavaszán kellene beíratni, ha õsszel vinni szeretném. De januárban jelezni kell a beíratási szándékot.
Mivel be sem vezették még így eltörölni sem tudták.
Az én most decemberben 4 évesemet se vették fel az óvodába... A 2014-es kötelezõ ovi amúgy se vonatkozott volna rá, mert benne volt a törvényben, az "amennyiben 2014. augusztus 31-ig betölti a 3. életévet". A te lányod meg nem.
A kérdező hozzászólása: De volt benne egy kiegészítés, hogy ha dec 31-ig betölti..." Ha a határozatot megkapom a beíratás után hogy felvették, akkor nincs probléma, akkor lesz helye, és mindegy hogy szeptember vagy december... Na de évi 50-60 gyereket utasítanak el, mert nincs hely (kb 100-an járnak ide). Szóval ha elutasítják, akkor nem tudom mit csinálok. Van egy magánovi ami jó, de messze is van 15 km, az kétszer oda vissza 60 km egy nap. Na meg drága is.
A kérdező hozzászólása: 16-os, és mit csináltál? Kerestél más megoldást, vagy otthon maradtál?
Nagyon egyszerû a történet: úgyis tudod, hogy hova fog járni a lányod. Az ovinak van telefonszáma. Felemeled a telefont, felhívod õket, kéred az ovi vezetõjét, és elmondod neki a problémádat. Ha õ nem tud neked válaszolni, akkor senki. Tökmindegy, hogy mi itt mit találgatunk, gondolom vannak eltérések az ovik között is.
Igen 2015 lesz kötelezõ de nyilván majd akor is odáznak mert nincs elég hely, mikor kiatalálták akor is tudta mindenki hogy kivitelezhetlen. Pont ott ahol kéne az ilyersmi már vagy 20 éve se ovi se iskola se orvosi rendelõ de még egy könyvtár sincs mert súlyos pénzekbe kerülne... ez a magyar állam
Magánoviba jár (szerencsénkre). Nálunk is kétszer annyi gyerek van, mint hely. (16.vagyok)
Nálunk simán mehetnek a 2.5 évesek is, ha szobatiszták, áprilisban be kell íratni, utána kezdhet év közben is, ha esetleg nem lenne szobatiszta szeptemberre.
Én is igygondolom mint te utolsó és 9 es válaszadó. Miaz hogy nincs hely nemveszik fel ? Ha a munkahely kockán forog hogy elbocsájtanak valamit csinálni kell meg akinél már esetleg nemélnek a nagyszülök vagy betegek szülöknek dolgozni kell ott az ovoda köteleségük gondoskodni róla.
Elõzõ! Ez addig rendben is van, de van amikor fizikai akadálya van, mert tényleg nincs hely. Már a zeneiskola udvarán is konténerek vannak, abban is csoportok. A település egyik végérõl a másikba küldenek gyereket, mert esetleg ott még van 1-2 hely. Helyi közlekedés egyenlõ a nullával, kétszeri átszállással közelíthetõ meg, a busz meg óránként 1x jár. Amíg biciklis idõ van, addig annyira nincs nagy gond. Felvételinél rengeteg embernél úgy indítanak, hogy elutasítva, aztán ha veri a gyerek szüleje az asztalt, akkor esetleg becsúszhat valahová. Vagy nem.
"ez most komoly?? én ilyet még nem is hallottam... hogy nem viheted ahogy betöltötte... mi van ha vissza kell mennie az anyukának dolgozni???? mondjon fel???? fogadjon bébiszittert??? vagy hogy oldja meg??? (mármint az ovi szerint hogy ilyen nincs náluk...)" Egy olyan településen élek, ahol pontosan kétszer annyi ovis korú gyerek él, mint ahány hely van az állami ovikban, úgyhogy hidd el, van ilyen. A legtöbb helyen viszont nem ez a jellemzõ.
Ha áprilisban beíratod, és megkapod a határozatot, hogy felvették, akkor nem tehetik meg, hogy decemberben azt mondják, hogy mégsem
A kérdező hozzászólása: Egyik ismerõsöm is így járt egy évvel ezelõtt, neki már a nagyobb gyerkõc is odajárt, és mégsem vették fel a kicsit, (szintén decemberi) csak egy évvel késõbb mikor már majdnem 4 volt Köszönöm a válaszokat, mindenképp elmegyek beíratni, aztán meglátjuk mi lesz. Még van egy évem, de már kezdek parázni, hogy mi lesz ha még egy évet itthon kellene maradnom. Szívesen itthon lennék, na de semmi "bevételem" nem lenne.
Nem törölték el, hanem nem 2014 szeptemberétõl lép életbe, hanem 2015 szeptemberétõl
Nem csak tanév elején lehet kezdeni az ovit, hanem év közben is. Legalábbis nálunk így volt, mikor az öcsém betöltötte a 3-mat, akkor kezdõdött a beszoktatás.
év közbeni felvétel nincs.. viszont ha tavasszal mész és beíratod, akkor decemberre fenntartanak neki egy helyet, és viheted is ahogy betöltötte :) vannak olyan ovik is ha elég ügyes akkor viheted akár szeptemberben is nem kell megvárni a 3 évet. szóval ovifüggõ... de olyan nincs hogy még egy évet várnod kelljen... szóval menj januárban jelezd hogy decemberben viszed a kicsit :)
A kérdező hozzászólása: Nálunk csak szeptemberi kezdés van. Ha 2015-tõl lép életbe akkor ugyanúgy vagyok. Majdnem 4 éves lesz mire kezdhet. Mit lehet ilyenkor csinálni?
év közbeni felvétel azt jelenti, hogy nem mehetsz télen oda hogy 1 hónap múlva vinnéd... tavasszal jelezni kell annak aki a 2014-15-ös "tanévben" tölti a gyereke 3. életévét, hogy mikorra várják... melyik hónapra...
A kérdező hozzászólása: 4-es, így lett volna, ha van ez a "kötelezõ törvény" Akkor szeptemberben kezdett volna 2 év 9hónaposan. Így viszont biztos nem fogják felvenni, túljelentkezés van, minden évben, kizárt hogy lenne helye. Bár nem értem a törvényt, mert attól hogy ezt kitalálták több hely nem lesz... na mindegy
Áttolták 2015-re, mert rájöttek, hogy kivitelezhetetlen, nincs elég hely az ovikban. Gyanítom, hogy 2015-ben sem lesz belõle semmi. Az ovis felvétel rendszere mindenhol más. Nálunk úgy mûködik, hogy azokat veszik fel, akik az adott évbe betöltik a 3-mat, de mindenki csak akkor kezdhet, amikor tényleg betöltötte. Tehát - ha nálatok is így mûködik -, felvehetik a lányodat decemberi kezdéssel. A januári gyerekek szülei viszont megszívják, õk csak a következõ szeptemberben vihetik a gyereket. Érdeklõdj utána, áprilisban szokott lenni beiratkozás, arról nem szabad lecsúszni.
ez most komoly?? én ilyet még nem is hallottam... hogy nem viheted ahogy betöltötte... mi van ha vissza kell mennie az anyukának dolgozni???? mondjon fel???? fogadjon bébiszittert??? vagy hogy oldja meg??? (mármint az ovi szerint hogy ilyen nincs náluk...)
A kérdező hozzászólása: Tudom mit jelent az évközbeni felvétel. Mivel szeptemberben megtelik a csoport 3 évesekkel, így nem sok esélye van, hogy lesz hely decemberben.
Amikor beíratás van áprilisban, akkor beíratod, és akkor kell jelezni, hogy nem szeptemberben vinnéd, hanem decemberben. mindenhol így mûködik., csak idõben be kell iratni
Elsö pedig a fönök vagy akkor nista lové a megélhetésre épitsenek ovodákaz ha zsúfoltak meg vagyanek fel ovonõket. Ja Anyagi vállság üres az államkassza mi ?? Amire nemkell ara bezzeg van.

Tényleg eltörölték, hogy kötelező az egyszeri szülés utáni segélyhez védőnőhöz járni?

Rendszeresen járok orvoshoz, jógázni, de ha ez tényleg így van, oda már nem mennék többet:)

Legjobb válasz: Nem pontosan értem a kérdést, de a védõnõhöz mindenképpen kell járni, gyakorlatilag neki kell vezetni a terheskiskönyvet, és a többi támogatás miatt is szükséges, hogy az is be legyen pecsételve, legalább is én úgy tudom.

Nem pontosan értem a kérdést, de a védõnõhöz mindenképpen kell járni, gyakorlatilag neki kell vezetni a terheskiskönyvet, és a többi támogatás miatt is szükséges, hogy az is be legyen pecsételve, legalább is én úgy tudom.
szia, Az anyasági támogatáshoz az orvostól kell igazolást vinni, hogy kellõ alkalommal megjelentél terhesgondozáson. De a védõnõhöz ettõl függetlenül menned kell, hisz a baba születése után is tarjátok majd a kapcsolatot. Sok sikert a bébihez.
Nem tudom, honnan vetted, de ez nem igaz! A jóga nem helyettesíti a védõnõt. A késõbbiekben a védõnõ felel a gyerek egészséges fejlõdéséért.
4 alkalommal "kötelezõ" elmenni a védõnõhöz, ha szeretnéd a segélyt. Az orvos állítja ki az igazolást. Nem változott.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!