Találatok a következő kifejezésre: Tényleg csak orvosnak kell (6 db)

Tényleg csak az orvosnak "kell" pénzt adni és ő leosztja a bennt lévő orvosokkal?

arra gondolok, ha szülés után adok pénzt az orvosomnak, akkor ? utána valóban ad bel?le a többieknek? (altatóorvos pl, ha szükség van rá)Csak mert én ezt hallottam, vagy ilyen esetben jobb, ha adok mindenkinek?

Legjobb válasz: Amit az orvosodnak adsz abból nem kap senki. Te neked kell eldönteni, kinek milyen arányban akarsz adni pénzt...leginkább az orvos és a szülésznõ szokott kapni..a többinek felesleges. Azt pedig úgy add át, hogy köszönöd a munkáját és a borítékra esetleg írd rá a nevét, hogy tudja, hogy azt neki szánod, de nem hinném, hogy osztozkodik.

Amit az orvosodnak adsz abból nem kap senki. Te neked kell eldönteni, kinek milyen arányban akarsz adni pénzt...leginkább az orvos és a szülésznõ szokott kapni..a többinek felesleges. Azt pedig úgy add át, hogy köszönöd a munkáját és a borítékra esetleg írd rá a nevét, hogy tudja, hogy azt neki szánod, de nem hinném, hogy osztozkodik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! csak azért gondolom, mert nemrég volt egy mûtétem (méhen kívüli terhesség) és az orvosom mellet volt még bent egy másik orvos + altatóorvos és akkro illetékesek azt mondták, hogy elég, ha az én orvosomnak adok, mert ezt õk egymás között lerendezik... Mondjuk lehet, hogy úgy rendezik, le hogy bemennek egymás mûtétjére segíteni... nem tudom, de akkor viszont nem jár túl jól az alatatóorvos és az enyém pl nagyon rendes volt...
értelek, de rendes a portás is meg a takarítónéni és az sem jár jól. Akkor hogy osztanám fel: orvos 30ezer; szülésznõ: 10ezer aneszta: 10 ezer. Ez 50ezer.. ennyinél ne legyen drágább, mire megy a TB?? Ha pedig nincs anesztes akkor a szülésznõ vagy a doki jobban jár 10ezerrel.
A kérdező hozzászólása: van benne valami.. egyébként, ha már a portásnál tartunk neki is kellett adni nem egyszer a férjemnek, hogy látogatási idõn kivül bennt lehessen, illetve hogy kimehessen cigini, mikor éjjel mûtöttek...
Én is hallottam már ilyet, hogy az orvos leoszt a többieknek. Ezt mi nem tudhatjuk pontosan, hiszen azt csinál a hálapénzével, amit akar. Én úgy tudom, hogy vannak olyan orvosok, akik csak saját team-mel dolgoznak. Tehát, te hiába fogadsz szülésznõt, anesztest, ha az orvos csak a saját embereivel vezet szülést. De ezt közölte volna veled, de rá is lehet kérdezni.
A kérdező hozzászólása: igen errõl én is hallottam..na jó, most még sajna csak tájékozódom, mert most estem még csak át ezen a méhenkívûli szörnyûségen:( De szeretnék majd mindenben jól tájékozott lenni, ha odakerül a sor, reméljük hamarosan:) Köszi a válaszokat

Lehet, hogy csak nem vagyok hozzászokva, vagy tényleg menjek orvoshoz, mert szemüveg kell?

Amióta elkeződött a suli, sokat írok, meg olvasok. És egy fél óra után kb elkezd fájni a fejem, meg a szemem, és olyan, mintha nem látnék teljesen tisztán, fáradtnak érzem. Számítógépezni alig szoktam, most 2 órán keresztül rajzoltam, és megint fáj. Nem lehet, hogy mivel nyáron nem csináltam ilyeneket, most megterhelő a szememnek, és meg kell szoknia? (lehet ez hülyeség, nem tudom :S )Vagy elromlott a szemem, és menjek orvoshoz? 18/l

Legjobb válasz: Az ilyen hirtelen megerõltetésektõl is lehetnek ilyen tüneteid, de én ajánlom, hogy nézesd meg orvossal, biztos ami biztos,sosem lehet tudni.

Az ilyen hirtelen megerõltetésektõl is lehetnek ilyen tüneteid, de én ajánlom, hogy nézesd meg orvossal, biztos ami biztos, sosem lehet tudni.
Nagyon valószínû hogy szemüvegre lesz szükséged, mert ahhoz túl fiatal vagy, hogy a szemed ennyi megterheléstõl ilyen problémákat produkáljon. Szemészvizsgálatra mindenképp javasolt lenne elmenni.

Június 21-én leszek 18 éves. Terhes vagyok 2 és fél hónapja, édesanyámnak még nem mertem elmondani. De én azt hallottam, hogy nélküle is elmehetnék orvoshoz. Csak, hogy én nem tudom milyen orvoshoz kell mennem. és hogy tényleg mehetek-e szülö nélkül?

Legjobb válasz: Nagyon helyes, hogy megszülöd. Remélem, boldog család lesztek. Hát azért lepõdtem meg, hogy nem tudod, mert manapság a lányok nagy része jóval 17-18 éves kora elõtt felkeres egy (gyermek)nõgyógyászt, ilyen-olyan okokból. Vagy ha nem, ennyi infót akkor is összeszednek, ha máshonnan nem, a netrõl. De viszont így örülök, hogy tudtam segíteni. :)

Nagyon helyes, hogy megszülöd. Remélem, boldog család lesztek. Hát azért lepõdtem meg, hogy nem tudod, mert manapság a lányok nagy része jóval 17-18 éves kora elõtt felkeres egy (gyermek)nõgyógyászt, ilyen-olyan okokból. Vagy ha nem, ennyi infót akkor is összeszednek, ha máshonnan nem, a netrõl. De viszont így örülök, hogy tudtam segíteni. :)
Nõgyógyászhoz és szerintem mond el neki
A kérdező hozzászólása: értem.. de míg nem töltöttem be a 18at nélküle nem is mehetek se nõgyógyászhoz? ha el is mondom neki nem érne rá velem jönni mert nagyon sokat dolgozik..:/
mondd el neki. rá fog érni.
Nõgyógyászhoz elmehetsz bármilyen ügyben szülõ nélkül is. Nem igaz, hogy ennyi idõsen errõl még nem hallottál... De ha terhes vagy, akkor arról elõbb-utóbb a családod is tudomást szerez, akkor is, ha nem mondod meg nekik, gondolom, ez logikus. Ja és a legfontosabb tanácsom: mindenképpen tartsd meg a gyereket!! Az abortusz a legundorítóbb, leggonoszabb tett, amit ember elkövethet.
A kérdező hozzászólása: nem is vetetném el soha nem tudnék "megölni egy életet" aminek ráadásul én fogom adni azt.:) de amúgy igen ennyi idõsen nem hallottam semmi ilyesmirõl.. mivel még nem volt dolgom nõgyógyászaton és olyan ismerõsöm sincs aki ennyi idõs és terhes.. sõt még idõsebb ismerõsöm sincs aki terhes...
Mindenképp mond el anyukádnak! Akkor is ha sokat dolgozik és ezért elmaradt egy pár anya-lánya beszélgetés, és akkor is ha nem kimondottan õszinte a viszony köztetek. Lehet, hogy elõször kicsit ideges lesz, de õ is anya, és meg fog érteni. Másrészt meg tényleg el kell menni a nõgyógyászhoz, hiszen az elsõ ultrahangos vizsgálatokon derül ki, hogy minden rendben van e a babával!


A málnalevél teát magamtól is ihatom vagy csak, ha az orvos javasolja? Mennyit kell naponta? Tényleg jót tesz?

Legjobb válasz: Utolsó 3 hétben akár napi 1l-t is megihatsz, sokaknak bevált, és nem árthat, miért ne? Ha az orvos javaslatára vársz (ha csak nem egy alteros csodabogár), szerintem már a gyereked is õszülni fog. :)

Utolsó 3 hétben akár napi 1l-t is megihatsz, sokaknak bevált, és nem árthat, miért ne? Ha az orvos javaslatára vársz (ha csak nem egy alteros csodabogár), szerintem már a gyereked is õszülni fog. :)
Szia!Én péntek óta iszom de csak napi egy csészével iszok.Én megkérdeztem elõtte a védõnõt, hogy szabad-e?És azt mondta, ha már vagyok 37hetes akkor nincs akadálya.Ha hiszek benne, nyugodtan igyam.De ne vigyem túlzásba!Napi 3dl bõven elég.Nem szabad túlzásba vinni!38hetes km
Nekem bevált. Eddig is voltak érett tüszõim (ugye csak ezt látják az uh-n, a tüszõrepedést már nem...), de nem minden hónapban és ha volt, óriásira nõtt (29mm). 1 hónapja viszont már 2 tüszõm lett, a második ciklus volt, amiben ittam a teát. Igaz, nem tudom, megrepedt-e a tüszõ, mert nem sikerült a terhesség, de két tüszõvel dupla akkorára növeltem az esélyeimet. Napi 2*1 csészével iszom a teát, 2dl vízhez egy púpozott teáskanálnyi füvet forrázok le, általában fél óráig ázni hagyom.
Szia! Én a terhesség utolsó 4 hetében ittam a málnalevélteát, mert azt olvastam nagyon sok helyen, hogy szülésnél segít tágulni. Hát ittam is mint a kisangyal, aminek az lett az eredménye, hogy a szülõszobán vajúdtam 15 és fél órát mert nem tágultam. Úgyhogy én csak annyit mondok hogy nekem semmit nem segített az tuti :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Mi holnap lépünk a 38. hétbe. Hallottam, hogy sokaknak segítet vagyis erre fogták, bár lehet, hogy alkat kérdése.

Van itt valaki aki Orvosit végzett vagy most tanul mert akarom tudni hogy tényleg nehéz vagy csak azért mondják mert sokat kell tanulni? Egy általános bemutatást szeretnék kapni!

Legjobb válasz: Nehéz, igen. De nem megoldatatlan persze. Hogy kinek mennyit kell tanulni, az azért eléggé változó, képességektõl függ. Vki rengeteget tanul, mégis alig bír összekaparni egy kettest, vki meg kevesebbet tanul és mindenbõl ötös. De tanulás nélkül nem megy. Igazából a nyomás elég nagy, fõleg az elején. Itt nem lehet összevissza tologatni mindent, mint a bsc képzéseken. Keresztfélév nincs, ha csúszol, akkor egy év bukta. És azért az ember nem szeretne kicsúszni az állami finanszírozásból, tekintve, hogy félévenként 1 millió a tandíj. Másod-, és fõleg harmadévben igen sok embert kiszórnak. Az hülyeség, hogy az emberek semmire nincs ideje. Jól kell beosztani, és akkor mindenre van idõ. Néha lemondásokkal jár, de ez van. Ui.: Figyelj oda az írásodra! Egy leendõ orvostanhallgatótól elvárható, hogy helyesen fogalmazza mg a mondanivalóját.

Nehéz, igen. De nem megoldatatlan persze. Hogy kinek mennyit kell tanulni, az azért eléggé változó, képességektõl függ. Vki rengeteget tanul, mégis alig bír összekaparni egy kettest, vki meg kevesebbet tanul és mindenbõl ötös. De tanulás nélkül nem megy. Igazából a nyomás elég nagy, fõleg az elején. Itt nem lehet összevissza tologatni mindent, mint a bsc képzéseken. Keresztfélév nincs, ha csúszol, akkor egy év bukta. És azért az ember nem szeretne kicsúszni az állami finanszírozásból, tekintve, hogy félévenként 1 millió a tandíj. Másod-, és fõleg harmadévben igen sok embert kiszórnak. Az hülyeség, hogy az emberek semmire nincs ideje. Jól kell beosztani, és akkor mindenre van idõ. Néha lemondásokkal jár, de ez van. Ui.: Figyelj oda az írásodra! Egy leendõ orvostanhallgatótól elvárható, hogy helyesen fogalmazza mg a mondanivalóját.
Az unokám negyedéves medika! Valóban nehéz, és sokat kell tanulni. A tantárgyakat nem elég bemagolni, meg is kell érteni. Sõt, a gyakorlatokon tevékenyen részt is kell venni. Most éppen 3 napot a szülészeten kell tölteniük, éjjel-nappal. Ha az orvos kéri, segíteni is kell a szülésnél vagy utána. Nincs ideje bulizni járni.
Ha tanulsz, nem nehéz. Ha nem tanulsz, nehéz. ha nem szeretsz tanulni, válassz más pályát:)
függ attól is, h ki milyen okos. Pl. ismerõsöm orvosira jár, 4-es 5-ös tanuló, pedig minden háten jár bulizni (többször is), tanuni sem látni sokat.
Szükségeltetik egy átlag feletti IQ, de nehogy azt higgy bárki, hogy zsenik járnak orvosira. Kevés olyan tárgy van, amihez mélyebben meg kellene mozgatni az agyat. Rengeteget kell tanulni, fõleg, ha jó jegyet akarsz. De ha szereted az orvostudományokat, ez kevésbé megterhelõ. Sok áldozattal jár ez a pálya, ha lelkiismeretesen csinálod, a szabadidõd egyenlõ a 0-val.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!