Találatok a következő kifejezésre: Tényleg csak orvosnak (38 db)

A 72 órás tablettának sok káros hatása van? Azt tényleg csak orvos írhatja fel? Vagy patikában is lehet kapni?

Legjobb válasz: Patikában lehet kapni,de tényleg scak orvosi rendelvényre vásárolható meg.Jelenleg hazánkban úgytudom 2 fajta is mert a Rigesoft a másik nevét meg nem tudom.Ezt is csak azért,mert nekem is szükségem volt rá.Sok "áldott jó"hatása van.1 hónapig hányingerem volt,émelyegtem,mostmeg össze vissza vérezgetek.Csak ha naon szükséged van rá scak akkor szedd be...tönkretesz... :(

Patikában lehet kapni, de tényleg scak orvosi rendelvényre vásárolható meg.Jelenleg hazánkban úgytudom 2 fajta is mert a Rigesoft a másik nevét meg nem tudom.Ezt is csak azért, mert nekem is szükségem volt rá.Sok "áldott jó"hatása van.1 hónapig hányingerem volt, émelyegtem, mostmeg össze vissza vérezgetek.Csak ha naon szükséged van rá scak akkor szedd be...tönkretesz... :(
1 válaszadó vok:Nekem 10 órát kellett várom, mire egy rohadék orvos felírta szóval el lehet nekem hinni:itt VECSÉSEN VÉNYKÖTELES ÉS A LEGTÖBB HELYEN IS AZ!!!!
Vényköteles. Csak szakorvos, nõgyógyász írhatja fel. Vannak káros hatásai is, mert megbolygatja a hormonokat, mert hát jó nagy adag hormon van benne, hogy elmenjen a lehetséges baba. Utána rendszertelen lehet a vérzés, és el is húzódhat pár nappal, ahogy ezt az elsõ hozzászóló is írta. Tényleg csak akkor vedd be, ha biztos vagy benne, hogy kell és terhes lehetsz.
Csak receptre kaphatod meg!! Mindenkinek máshogy reagál a szervezete, van akinek hosszú hónapokig meg sem jön!
Mindenképpen csak orvos írhatja fel, vény nélkül sehol nem fogod megkapni. Ha nem akarsz nõgyógyászhoz menni, a háziorvos is felírhatja neked. Én 1 hónapja vettem be, haspuffadáson kívül semmi mellékhatása nem volt, és a mensim is idõben jött meg. Bár ez nyilván egyénenként különbözõ. Ha mindenképpen meg akarod nyugtatni magad, vedd be, de legközelebb jobban vigyázz, mert ez nem tic-tac, hogy olyan gyakran bekapkodd. Évente max. egyszer teheted meg, de jobb lenne, ha soha nem kéne alkalmaznod.
Nekem nem volt töle semmi bajom, csak 2 héttel a bevétele után megjött ha jol emlékszem. Bár ez egyénfüggö kinek a szervezete h reagál. Én pl megbántam h bevettem. Sztem nem lett ovlna rá szükségem mert smperma nem jött belém, és peteérésem se volt. Csak mégis nyugodtabban aludtam 3 hétig. és igen Vényköteles..:S
Hát én saját tapasztalat alapján, úgy gondolom, h nincs semmi káros hatása...nekem még jót is tett, ami hát elég meglepõ; például a vérzésem eléggé ingadozott, a tabletta után rendbe jött és rendben is van azóta...ja és még nem is lett gyerek a vége, szóval ha jó minõségû tablettát szedsz be, akkor semmi bajod nem lesz..a neve:escapella-5010ft-ért.
Én személyszerint nem tudok arról, hogy lenne károshatása ennek a tablettának és arról sem, hogy vényköteles lenne, szerintem az a legegyszerübb, ha leugrasz egy patikába és megkérdezed, mert biztos, hogy ott lehet kapni és útbaigazítást is kapsz.
Csak patikában lehet kapni és csak receptre! Szerintem rettenetesen erõs gyógyszer. Sokkalta több hormon van benne, mint a sima fogamzásgátlóban. Ha szexuális életet élsz, inkább fogamzásgátlót írass fel és azt szedd. Kevésbé terheli meg a szervezetedet mint a 72 órás. Hormonzavarod is lehet tõle. A ciklusod hónapokra felborul, hízhatsz rengeteget. Szóval meggondolandó. Mondjuk z is igaz, hogy egy abortusznál még mindig jobb.

A Reductilt tényleg csak orvos írhatja fel?

Ez csak az étvágyat segít csökkenteni, vagy valamiképp az anyagcserét is fokozza?

Legjobb válasz: Köszi! Csak azért kérdeztem, mert már felírta, és holnap kiváltom, csak azt akartam tudni, hogy a következõt is fel kell e íratnom! Nem szedném orvosi ellenõrzés nélkül, mivel cukorbeteg vagyok, és a vérnyomásom is 170/90.

A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak azért kérdeztem, mert már felírta, és holnap kiváltom, csak azt akartam tudni, hogy a következõt is fel kell e íratnom! Nem szedném orvosi ellenõrzés nélkül, mivel cukorbeteg vagyok, és a vérnyomásom is 170/90.
Szia! Szedem a Reductil párját a Lindaxát, és azt javaslom, mivel a kolléganõm rosszul lett tõle (vérnyomás problémával küzd), hogy minden nap ellenõrizd a vérnyomásodat meg a cukorszintet. Nekem megemelte enyhén a vérnyomásomat, de néha úgy érzem, kiugrik a szívem, pedig ebbõl a szempontból "egésséges vagyok". Amúgy Isten áldja, aki megalkotta ezt a gyógyszert, mert visszadta a reményt, és tényleg hatásos. :-)
Igen, elvileg csak õ írhatná fel! Ez ugyanis gyógyszer, aminek lehetnek mellékhatásai. Aki meg olyan hülye, hogy midnenféle orvosi/gyógyszerészi kontrol nélkül szedi, az meg is érdemli, hogyha valami baja lesz tõle... Az anyagcserét is gyorsítja némileg.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Elöbb csinálj meg minden vizsgálatot hogy teljesen egészséges vagy e mert egy ismerösömet megmütötték és másnap olyan mellékhatásokat okozott a reductil hogy meghallt.És amugy csak egy sima rutinmütét volt.Nagyon vigyázz vele én is akartam szedni de ezek után nem mertem.
A kérdező hozzászólása: Én nem készülök mûtétre, se semmi ilyesmire, de tény, hogy egy teljes kivizsgálás nem ártana. Azok után meg, amit írtál, fõleg. Köszi a figyelmeztetést!

Erasmust és más programokat leszámítva, tényleg csak orvosnak (esetleg gyógyszerésznek) tanulnak Magyarországon külföldiek?

Arabok, norvégok, törökök, stb... És nyugat-európaiak nem nagyon vannak? Az orvos képzés állítólag színvonalas, de más képzésre nem is jönnek hozzánk?

Legjobb válasz: De jönnek más szakokra is, csak az orvosoknál a legnagyobb a külföldiek aránya. Vietnamiak, kínaiak, arabok, perzsák, stb., stb., köztük olyan is van, amelyik magyarul is megtanul, de a többségük azért angol nyelvû képzéseken van. Meg persze nyugat-európaiak is.

De jönnek más szakokra is, csak az orvosoknál a legnagyobb a külföldiek aránya. Vietnamiak, kínaiak, arabok, perzsák, stb., stb., köztük olyan is van, amelyik magyarul is megtanul, de a többségük azért angol nyelvû képzéseken van. Meg persze nyugat-európaiak is.
A kérdező hozzászólása: És mely egyetemekre? Mely szakokra jönnek? Vajon a nyugat-európaiakat mi vonzza ide? Mert mehetnének nagy olasz, francia, stb... intézményekbe is.
Tesóm PTE-KTK-n tanul gazdálkodás és menedzsment szakon angol nyelven és rengeteg külföldi van. Több koreai, kínai, vietnami, de akad francia is.
A nyugat-európai egyetemek jellemzõen drágák. Az orvosinál ez egy nagyon fontos szempont, hiszen az a legdrágább képzés itthon is. Másrészt Nyugat-Európában azon országokban ahol jó ideje fizetõs a felsõoktatás, éppen a jobb egyetemek a drágábbak, a gagyik olcsóbbak, a hazai jobbnak mondott egyetemek meg olcsóbbak és jobbak az ottani gagyi egyetemeknél.

Tényleg csak az orvosnak "kell" pénzt adni és ő leosztja a bennt lévő orvosokkal?

arra gondolok, ha szülés után adok pénzt az orvosomnak, akkor ? utána valóban ad bel?le a többieknek? (altatóorvos pl, ha szükség van rá)Csak mert én ezt hallottam, vagy ilyen esetben jobb, ha adok mindenkinek?

Legjobb válasz: Amit az orvosodnak adsz abból nem kap senki. Te neked kell eldönteni, kinek milyen arányban akarsz adni pénzt...leginkább az orvos és a szülésznõ szokott kapni..a többinek felesleges. Azt pedig úgy add át, hogy köszönöd a munkáját és a borítékra esetleg írd rá a nevét, hogy tudja, hogy azt neki szánod, de nem hinném, hogy osztozkodik.

Amit az orvosodnak adsz abból nem kap senki. Te neked kell eldönteni, kinek milyen arányban akarsz adni pénzt...leginkább az orvos és a szülésznõ szokott kapni..a többinek felesleges. Azt pedig úgy add át, hogy köszönöd a munkáját és a borítékra esetleg írd rá a nevét, hogy tudja, hogy azt neki szánod, de nem hinném, hogy osztozkodik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! csak azért gondolom, mert nemrég volt egy mûtétem (méhen kívüli terhesség) és az orvosom mellet volt még bent egy másik orvos + altatóorvos és akkro illetékesek azt mondták, hogy elég, ha az én orvosomnak adok, mert ezt õk egymás között lerendezik... Mondjuk lehet, hogy úgy rendezik, le hogy bemennek egymás mûtétjére segíteni... nem tudom, de akkor viszont nem jár túl jól az alatatóorvos és az enyém pl nagyon rendes volt...
értelek, de rendes a portás is meg a takarítónéni és az sem jár jól. Akkor hogy osztanám fel: orvos 30ezer; szülésznõ: 10ezer aneszta: 10 ezer. Ez 50ezer.. ennyinél ne legyen drágább, mire megy a TB?? Ha pedig nincs anesztes akkor a szülésznõ vagy a doki jobban jár 10ezerrel.
A kérdező hozzászólása: van benne valami.. egyébként, ha már a portásnál tartunk neki is kellett adni nem egyszer a férjemnek, hogy látogatási idõn kivül bennt lehessen, illetve hogy kimehessen cigini, mikor éjjel mûtöttek...
Én is hallottam már ilyet, hogy az orvos leoszt a többieknek. Ezt mi nem tudhatjuk pontosan, hiszen azt csinál a hálapénzével, amit akar. Én úgy tudom, hogy vannak olyan orvosok, akik csak saját team-mel dolgoznak. Tehát, te hiába fogadsz szülésznõt, anesztest, ha az orvos csak a saját embereivel vezet szülést. De ezt közölte volna veled, de rá is lehet kérdezni.
A kérdező hozzászólása: igen errõl én is hallottam..na jó, most még sajna csak tájékozódom, mert most estem még csak át ezen a méhenkívûli szörnyûségen:( De szeretnék majd mindenben jól tájékozott lenni, ha odakerül a sor, reméljük hamarosan:) Köszi a válaszokat

Egyetemen tényleg csak 3szor lehet hiányozni óráról? Akkor is ha orvosi igazolásom van?

Legjobb válasz: Fáradj be az egyetem tanulmányi osztályára, õk részletes felvilágosítást tudnak adni, mert ez egyetemenként változó lehet. Az enyémen tényleg csak háromszor lehetett hiányozni, máshol meg abszolút nem nézték, hogy mindenki megjelenik-e az összes elõadáson.

Fáradj be az egyetem tanulmányi osztályára, õk részletes felvilágosítást tudnak adni, mert ez egyetemenként változó lehet. Az enyémen tényleg csak háromszor lehetett hiányozni, máshol meg abszolút nem nézték, hogy mindenki megjelenik-e az összes elõadáson.
szemináriumokról általában igen, az egyetemen már senkit nem érdekel semmiféle igazolás igaz, a legtöbb tanárral azért meg lehet beszélni, ha tényleg indokoltak voltak a hiányzások, valami plusz dolgozat, + zh és meglehet a jegy van akivel nem :(
én úgy tudom, hogy az elméleti elõadásokra nem kötelezõ bejárni, de ott is van olyan tanár aki névsort ad körbe, hogy lássa hogy melyik diákjai nem járnak be, és azokat jól megfingatja a vizsgán.. a gyakorlati tárgyaknál meg tényleg csak 3X lehet hiányozni, ha több a hiányzásod, akkor újra kell csinálni a tantárgyat következõ félévben
Ez egy félévre vonatkozik, nem egy tanévre, és ha figyelembe vesszük, hogy egy egyetemi félév 14 hétbõl áll, akkor ez az arány egyáltalán nem olyan szörnyû.
A hiányzás oka senkit nem érdekel, nálunk a lényeg, hogy az órák 70%-án bent kell lenni.
Hát még csak nem is 14 hétbõl, elsõ hét tantárgyfelvétel, gyakorlatilag alig vannak órák megtartva, utána, õszi szünet. Ha van gyakorlatod, akkor az megint el vesz idõt. És december elején már vizsgaidõszak. Nekünk két hetes gyakorlatunk volt minimum minden félévben, így átlag 10 hetes féléveink voltak. Na most 10-3 az 7, ennyi órán meg azért jelenj már meg, ha szeminárium, ha elõadás.
Szemináriumról , tényleg csak háromszor lehet hiányozni, de elméletrõl viszont korlátlanul. De nem mindegyik tanár díjazza, ezért névsort irat, bár ahogy tapasztaltam van akinél számít, mert szemináriumként kezeli az óráját van akit nem érdekel.

Lehet, hogy csak nem vagyok hozzászokva, vagy tényleg menjek orvoshoz, mert szemüveg kell?

Amióta elkeződött a suli, sokat írok, meg olvasok. És egy fél óra után kb elkezd fájni a fejem, meg a szemem, és olyan, mintha nem látnék teljesen tisztán, fáradtnak érzem. Számítógépezni alig szoktam, most 2 órán keresztül rajzoltam, és megint fáj. Nem lehet, hogy mivel nyáron nem csináltam ilyeneket, most megterhelő a szememnek, és meg kell szoknia? (lehet ez hülyeség, nem tudom :S )Vagy elromlott a szemem, és menjek orvoshoz? 18/l

Legjobb válasz: Az ilyen hirtelen megerõltetésektõl is lehetnek ilyen tüneteid, de én ajánlom, hogy nézesd meg orvossal, biztos ami biztos,sosem lehet tudni.

Az ilyen hirtelen megerõltetésektõl is lehetnek ilyen tüneteid, de én ajánlom, hogy nézesd meg orvossal, biztos ami biztos, sosem lehet tudni.
Nagyon valószínû hogy szemüvegre lesz szükséged, mert ahhoz túl fiatal vagy, hogy a szemed ennyi megterheléstõl ilyen problémákat produkáljon. Szemészvizsgálatra mindenképp javasolt lenne elmenni.

Tényleg igaz, hogy szülésznőt nem lehet fogadni (magába) csak orvossal együtt? Szegeden szülök áprilisban, mik a szokások? Tudtok jó, szimpatikus szülésznőt?

Legjobb válasz: Szia! Én a Makovitz Barbarát kértem meg a Klinikán Szegeden, de azért beszéltem azzal az orvossal is akihez jártam (Dr. Daru József), mert õssejtet is szeretnénk levetetni és mert egy megnyugvás lenne, ha mind a ketten ott lennének. Nagyon kedvesek, segítõkészek. Igazából, h pontosan ez a része hogyan mûködik nem tudom, én így gondoltam és döntöttem. Remélem azért tudtam segíteni. További jó babavárást! 35 hkm

Szia! Én a Makovitz Barbarát kértem meg a Klinikán Szegeden, de azért beszéltem azzal az orvossal is akihez jártam (Dr. Daru József), mert õssejtet is szeretnénk levetetni és mert egy megnyugvás lenne, ha mind a ketten ott lennének. Nagyon kedvesek, segítõkészek. Igazából, h pontosan ez a része hogyan mûködik nem tudom, én így gondoltam és döntöttem. Remélem azért tudtam segíteni. További jó babavárást! 35 hkm

Tisztelt Doktor Úr! Az eredményem PIII ASCUS HPV 31 és alacsony kockázatú is van, szemölcsről nem tudok. Az orvosom szerint semmi teendőm nincs, majd kontroll, még immunerősítőt sem adott. Hüvelyi ultrahangot sem csinált. Ön szerint tényleg csak várjak? A

Tisztelt Doktor Úr! Az eredményem PIII ASCUS HPV 31 és alacsony kockázatú is van, szemölcsről nem tudok. Az orvosom szerint semmi teendőm nincs, majd kontroll, még immunerősítőt sem adott. Hüvelyi ultrahangot sem csinált. Ön szerint tényleg csak várjak? A másik kérdésem, hogy mi a véleménye az Indol3C-ről, szedjem, vagy elég más sima immunerősítő? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A citológiai leleten szerepelnie kell annak, hogy milyen gyakorisággal szükségesek a további ellenőrzések, általában 3 hónap elteltével javasolt a kontroll. Ez azonban természetesen függ az egyéb vizsgálati (pl. kolposzkópos) lelettől is.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A citológiai leleten szerepelnie kell annak, hogy milyen gyakorisággal szükségesek a további ellenőrzések, általában 3 hónap elteltével javasolt a kontroll. Ez azonban természetesen függ az egyéb vizsgálati (pl. kolposzkópos) lelettől is.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Az eredményem PIII ASCUS HPV 31 és alacsony kockázatú is van, szemölcsről nem tudok. Az orvosom szerint semmi teendőm nincs, majd kontroll, még immunerősítőt sem adott. Hüvelyi ultrahangot sem csinált. Ön szerint tényleg csak várjak? A

Tisztelt Doktor Úr! Az eredményem PIII ASCUS HPV 31 és alacsony kockázatú is van, szemölcsről nem tudok. Az orvosom szerint semmi teendőm nincs, majd kontroll, még immunerősítőt sem adott. Hüvelyi ultrahangot sem csinált. Ön szerint tényleg csak várjak? A másik kérdésem, hogy mi a véleménye az Indol3C-ről, szedjem, vagy elég más sima immunerősítő? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A citológiai leleten szerepelnie kell annak, hogy milyen gyakorisággal szükségesek a további ellenőrzések, általában 3 hónap elteltével javasolt a kontroll. Ez azonban természetesen függ az egyéb vizsgálati (pl. kolposzkópos) lelettől is.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A citológiai leleten szerepelnie kell annak, hogy milyen gyakorisággal szükségesek a további ellenőrzések, általában 3 hónap elteltével javasolt a kontroll. Ez azonban természetesen függ az egyéb vizsgálati (pl. kolposzkópos) lelettől is.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Mirena spiralt tenyleg csak a 6hetes kontrollon, es menzesz utolso napjan tud az orvos felhelyezni?

Legjobb válasz: Nem.Nekem 5 hónappal a szülés után rakta fel.Akkor még nem jött meg.

Nem.Nekem 5 hónappal a szülés után rakta fel.Akkor még nem jött meg.
A kérdező hozzászólása: A vedonom mondta, mert akkor van nyitva a mehszaj, es en szules utan 7hetre megyek vizsgalatra es a kovetkezo heten tudom csak megvenni a spiralt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!