Találatok a következő kifejezésre: Tényleg az után (273 db)

Tényleg!
hát az érettségi után nagyjából te osztod be az idõdet, ha dolgozni mész te keresel munkát, ha továbbtanulsz akkor azért is te vagy a felelõs, hogy hogyan haladsz, bejársz-e, mire mennyit tanulsz majd szabadabb leszel, de ezzel az is együtt jár, hogy rossz döntéseket hozol és elcseszel dolgokat, ez ilyen, bele kell tanulni
Hát akit érettségi után a szülei tartanak el, mert egyetemre jár, annak csak diplomaosztó után kezdõdik. Szóval amire te gondolsz, az költözés után kezdõdik.
remélem ezt nem az Eclipse-bõl vetted , mert épp most olvasom , és ugyanez volt benne .
Az élet mindenkinek MOST van. Éljen vele!
onnantól már felnõtt vagy persze, hogy onnan kezdõdik az élet fõleg ha el is költözöl.
Szerintem igen:D Miért?:D:D
Ez tévedés, sokkal késõbb: " Az élet akkor kezdõdik, amikor a gyerekek elköltöznek, és a kutya is megdöglik végre. " :D
Elõzõ: Amit mondtál, az tény, de ettõl még igaza van a kérdezõnek: Érettségi után kezdõdik az élet, de a szülõknek. xD
Érettségi elõtt még volt is valamennyi kevés életem, azóta meg mintha egy mocsárban fetrengenék... Vagy ez az élet?!
Akkor én sosem fogok találkozni a élettel? :( Nekem szakmunkás bizonyítványom lesz. :D
"a élettel" Már sose tudjuk meg, hogy vajon az érettségi beléd nevelt-e volna annyi kultúrát, hogy normálisan beszélj, és írj, és ne ilyen alpári módon. Nem "a", hanem "az"! Mellesleg tényleg nem. Azt mondogatják, hogy szükség van a jó szakmunkásra, a diploma meg lószart sem ér, és felhozzák a példákat a diplomás munkanélküli ismerõsökre. Nekem is van egy szarul keresõ diplomás ismerõsöm. Tudod, mibõl diplomázott? Kommunikáció. Van egy másik ismerõsöm. Õ meg havi nettó 300 rugót keres. Tudod, mibõl diplomázott? Pénzügy, és számvitel. Diploma és diploma közt is van különbség. Ha többet lehetne keresni szakmával, mint egy tényleg jó diplomával, akkor nem lenne hiány a szakmunkások közt.
Aki 400fõs faluban lakik a :D istenháta mögött az ezt szokta meg...
tegnapelõtt 18:20 vtam
én hiszek nektek, de szerintem én érettségi elõtt is állati jól élek :D semmit sem hagytam ki, ami adódott, már csak kevés dolog maradt hátra a "listán" semmilyen akadálya nincs, hogy most is ugyan azt csináljam, mint más, érettségi után :) 18F
nekem kifejezetten eretsegi utan kezdodott AZ ELET, ha eddig is volt eleted eretsegi utan meg tutibb lesz, hidj nekem;)
francokat:D utánna még legyen minimum egy szakmád:D és amikortõl elkezdel dolgozni és saját lábadra álsz nah majd onnantól kezdõdik az életed;) SZTEM.
Nem vagy meg lekesve, nyugi!!! Vannak akiknel hamarabb kezdodik az elet, a bulizasok, a szabadsag, de te is megteheted meg azert nyugodtan. A lenyeg, hogy azt csinald, amihez kedved van!
A kérdező hozzászólása: Na akkor elmondom, hogy én miért kérdeztem: Manapság 14-17 éves fiatalok mennek le egyedül a nyáron a Balatonra, buliznak, stb....stb...én itt vagyok 19 évesen, de úgymond én eddig nem buliztam, nem csináltam mindenféle hülyeséget, és úgy éreztem, hogy most már ehhez késõ.kinõttem belõle, és csak a 14-18 éves koromban lehet élni, utána öreg vagyok már ezekhez.de azt mondta erre az egyik ismerõsöm, hogy érettségi után kezdõdik csak az élet. akkor nem vagyok még elkésve, ahhoz, hogy 40 évesen visszagondolva , hogy k.bas.ott jó fiatalkorom volt?
Asszem értem, elozo mire gondolt. Hogy mindig, az aktualis idopontban kell élveznunk az életet... Részben igy van, csak kb az érettségi utanra teszik azt, amikor nem vagy annyira kötve az "anyuci mit mond vajon?"-hoz, meg az "apuuci azt mondta"-hoz. Ha ahoz van kedved, hogy fejen állva hugyozzál, akkor azt teszed, és magadnak kell elszamolnod a kovetkezményeivel.
Elõzõ: Elnézést a helyesírási hibákért, sosem voltam erõs benne. Ettõl függetlenül megvan a véleményem, még ha te nem is fogadod el és "kötözködést" látsz csak benne. Én kizárólag a kérdésre válaszoltam, ha a kérdezõ a "költözésrõl" kérdezett volna, akkor arra válaszolok. Ha tényleg mindenki tudja mi az az élet, akkor kérlek mond el, neked mit jelent.
Elõzõ: Én azt hiszem, hogy a Kérdezõ valószínûleg nem erre gondolt, amit írtál, az csak kötözködés, ami miatt önmagában nem ugatnék be most, de szerintem aki nem tudja, hogy a "meg halsz" helyesen meghalsz, mert az ige elõtti igekötõk az igével egybe íródnak, az ne okoskodjon olyan dolgokkal, amiket mindenki tud.
Az élet nem akkor kezdõdik meg hiszen akkor is volt élet amikor még nem voltál ezen a földön. A saját életed pedig születésed pillanatában kezdõdik és amikor meg halsz akkor ér véget.
Az élet akkor kezdodik, az toled fugg, hogy az eleteddel mit csinalsz, h még elettelenebb életet, vagy lazabbat, hogy utana gürizel oko iranyba, s késobb megkezded az IGAZI életet, vagy elkezdesz gürizni akar egyetemen, akar masnak dolgozol. Lényeg, hogy IGEN, tehat qrvara tanulj meg gondolkozni!!!
A kérdező hozzászólása: hát ez k. jó:D
Van egy olyan, hogy sose tudhatod, hogy mimindent nem tudsz még!

Ez tényleg igaz? "az után a szekér után nem kell futni, amelyik nem vesz fel"?

Hülye voltam, tetszett egy lány, erõltettem, nem jött össze.

Legjobb válasz: Igen, ez a mondás teljesen igaz.

Igen, ez a mondás teljesen igaz.
Szünetre van szükséged, és gyógyulásra. Azután majd alakul, fel a fejjel!
Igaz. Egy lánynak 5 percnél tovább nem érdemes udvarolni. Ha egyszer elutasított, mindig el fog.
sztem nem minden esetben, van amikor megéri küzdeni, én szoktam értékelni.:)
így van
Biztos lesz valaki. :) Én is hasonló helyzetben vagyok, alig van önbizalmam már, de nem adom fel.
õõõ ja
Igaz. És lesz.
Igaz, és persze, hogy lesz még párod.
Én most kapartam össze magamnak egy nagy adag önbizalmat, nemsokára próbára teszem magamat, de kétségtelenül szar érzés, ha elutasítanak :) 20/f

Fiúk! Ha sirtok egy lány miatt/után az tényleg azt jelenti h szeretitek?

Legjobb válasz: Én minden lány után sírok ,aztán összegyûjtöm a könnyeimet egy edényben és megiszom.

Én minden lány után sírok , aztán összegyûjtöm a könnyeimet egy edényben és megiszom.
Vagy csak könnygázt fújt a szemünkbe.
Az nagyon ari amikor egy pasi sír olyankor annyira sajnálom õket :$$
igen nálam ezt jelenti. és vállalom is
Egy férfi nem gyakran sír... Fájdalomtól semmiképp csakis lelki dolgoktól ha eljut odáig. Ha nem egy puhap*cs akkor nem tud nélküled élni. Ha meg az akkor is imád...
ez ennyi nem lenne világos? Kevesebb egyértelmûbb dolog van.
Tudod bolond, aki sír egy lány után, Én mégis megteszem majd ezután, De mi a bûnöm mondd? Mért van az, hogy Így haragszol rám? Mi a bûnöm, mondd? Miért vagyok bolond? Hogy szívem visszavár. (:DD)
Én soha nem szoktam sírni. És amikor igen akkor se vallom be.
Nem szokásom sírni SENKIÉRT!
kéne hogy azt jelentse... ha lány vagy ugyanez van hidd el. és nem érdekel hogy ezt a kérdést fiúknak szánták!
igen.. feltehetõleg ha képes vagyok érte sírni akkor jobban szeretem mint bármi/bárki mást.
Számomra azt jelenti.
Nem örömünkben sírunk olyankor
Egy olyan lány volt eddig, akiért kicsordult a könnyem, még sose szerettem úgy senkit. 22/F

Az Uta no prince-samában tényleg az összes pasi csak a lányért van oda? És még meg is csókolják?

azért kèrdezném, és nem nézem meg inkább mert ha igen, akkor inkább bele se kezdek mert nem szeretem az olyan féle animéket, amiben a sok pasi egy csajt szereti mint pl. az Amnesia

Legjobb válasz: Igen, mind a 7 srác bele van zúgva a csajba, de egyik sem csókolja meg õt. Az Amnesia-t meg inkább meg se említsd, borzalmas volt a lány meg a sztori kidolgozása is... Az Uta no prince-sama sokkal jobb, szerintem azért érdemes megnézni, fõleg a srácok énekhangja miatt.

Igen, mind a 7 srác bele van zúgva a csajba, de egyik sem csókolja meg õt. Az Amnesia-t meg inkább meg se említsd, borzalmas volt a lány meg a sztori kidolgozása is... Az Uta no prince-sama sokkal jobb, szerintem azért érdemes megnézni, fõleg a srácok énekhangja miatt.
A kérdező hozzászólása: valahogy irritálnak az ilyen animék...fôleg hogy...jó inkàbb semmi. 1000x jobb bishik vannak náluk
Hát igen, shoujo adaptációk igen gyérek mostanában. Diabolic Lover-t nagyon veretik, nem fogom nézni, de már elõre látom hogy bukás lesz.
A kérdező hozzászólása: hát igen. mondjuk amúgy se kapisgàlom az ilyeneket...yaoista vagyok. de akkor az UtaPri kilôve

Tényleg olyan egyszerű automata váltós kocsit vezetni mint a dodgem? Persze figyelve az útra. Ilyen egyszerű?

Legjobb válasz: Gáz meg fék, ennyi, de ha elõtte hozzá szoktál a manuálishoz akkor a bal lábadat el kell felejtened mert okozhat élménykét ha menet közbe váltani akarnál :D am nem nagy kunszt :) és igen az útra azért figyelni kell :D

Gáz meg fék, ennyi, de ha elõtte hozzá szoktál a manuálishoz akkor a bal lábadat el kell felejtened mert okozhat élménykét ha menet közbe váltani akarnál :D am nem nagy kunszt :) és igen az útra azért figyelni kell :D
attól függ, h mi a bajod a vezetéssel. ha tényleg csak a váltás, és úgy érzed az veszi el a figyelmedet a többi dologtól, netán gyakran lefulladsz, akkor érdemes azt venni. no de ha más bajod van, pl nehezen kezeled a forgalmi helyzeteket, rosszul tájékozódsz, nem tudod eldönteni, h melyik a te sávod, elfelejted hol kell jobbkezet adni, akkor lehet csodaautód is, nem leszel jobb helyzetben.
Ja, mikor váltani akartam, volt, hogy lefejeltem a szélvédõt! Ugye, bal láb kuplung, de automatán nincs, én meg nyomtam, aztán kopp! De hamar meg lehet szokni és k.rva jó vezetni!!!
A kérdező hozzászólása: manuálison vizsgáztam de nem vezettem vele mert fosós nõ vagyok, nekem sztem automata kellene attól nem annyira parázok. 20 éves kocsiban lehet jó automata váltósat kapni?

Szakítás után tényleg az a legjobb, ha megszakítunk egymással minden kapcsolatot?

Kedden dobott ki a barátom, megbeszéltük, hogy addig nem kommunikálunk, amíg túl nem esünk a másikon.Azóta még csak pár nap telt el, de én már most alig bírom, hogy nem tudok róla semmit...Annyira hiányzik minden vele kapcsolatban, úgy érzem, hogy soha nem fogok tudni túl esni rajta...Elsõ szerelmem volt, vele volt meg mindenben az elsõ és annyira nehéz...L/17

Legjobb válasz: az

az
Igen, ez a legjobb megoldás. Tiltsd le facebookon is, ne keresd és kösd le Magad! Nem egyszerû, de a többit az idõ majd elrendezi.
Nekem még 3 hét után is borzasztó nehéz idõnként. Hullámokban tör rám, hogy minden rossz, sosem leszek ezen túl, nem tudom elképzelni, hogy mással legyek boldog stb. Aztán késõbb semmi bajom, életvidám, kiegyensúlyozott vagyok, de jön egy következõ perc és ismét "bedepizek". Pedig nem voltunk együtt sokáig és nem is feküdtem le vele..Mégis nagyon rossz érzés. Megõrülök, hogy tudok róla semmit - holott nagyon sokat találkozunk. Egy suliba járunk, úgyhogy elég nehéz így. Ráadásul nagyon bosszant, hogy amióta szakított velem, teljesen kifordult önmagából. A barátai is mondták, hogy megváltozott, nem nagyon beszél velük se már, egyre többször mondd sértõ, bántó megjegyzéseket, flegma stb. A barátai se tudnak mit csinálni, igazából szépen lassan elmarja maga mellõl az embereket. Én meg végignézem, de nem tudok mit csinálni. Miután õ szakított velem, nem gondolom, hogy nekem kellene utána mennem és nyaggatni, hogy mi van vele, miért ilyen.
én nem akartam, mert elõtte nagyon jóba voltunk, de õ kb sz*rt a fejemre, egy idõ után meg meguntam a jó ex szerepét és nem próbálkoztam újra, azóta van új barátom és vele boldogabb vagyok mint valaha :)
Ez a felektõl és a kapcsolattól is függ. Mi sem haragban váltunk el, eleinte még sûrûbben beszélgettünk, késõbb pedig már csak heti 1-2 alkalommal pár percet. Az épp elég ahhoz, hogy tudj a másikról, tudass magadról, tehát hogy ne kelljen teljesen kitörölni az életedbõl. Ehhez természetesen két ember kell. Nekünk így teljesen jól mûködött és jól mûködik azóta is. 19/F
csak a filmekben. az életben ritkán sikerül.l kidobott téged mint egy taknyos zsepit és barátkoznál..
Ez az, amit egyszerûbb szakításkor mondani, mikor mindketten tudjátok, hogy nem igaz.
A kérdező hozzászólása: Mi sem haraggal váltunk el, megbeszéltük, hogy megpróbálunk barátok maradni, mert mindketten a másik életének részévé váltunk. Vagy ez is csak a filmekben van?
Nem minden esetben... Bár mi közös megegyezéssel szakítottunk és közben bõgtünk mint az idióták, de utána hetekig még feljártunk egymáshoz egymást vigasztalni és NEM, nem történt semmi szexuális dolog. Kibeszéltük magunkból a fájdalmat és így könnyebben eltudtuk egymást engedni. Azóta nekem már családom van, neki pedig menyasszonya és tök jó, h nem haraggal váltunk el!
jobb lesz hidd el ha megszakítasz vele minden kapcsolatot egy darabig, aztán ha kiheverted akkor már úgyis mindegy lesz számodra õ már. most hogy szingli lettél tölts sok idõt a barátnõiddel, mozizz, sportolj, csinálj olyan dolgokat amiket még eddig nem sok sikert hozzá!
Az elsõ szerelem utáni szakítás nagyon sz.r, de tényleg jobb ha megszakítasz vele minden kapcsolatot és lefoglalod magadat valami mással.
Lehet ez csak nálam volt így, de mivel vele mindent megosztottam, rossz volt, hogy ennek is hirtelen vége, így egy darabig még beszéltünk neten keresztül. Aztán most már egy ideje nem válaszolt, de nem is zavar.
Majd felnõsz te is.
Tényleg.
egy hosszú ideig mindenképp !!!!!!
Gondolj bele józan ésszel: eddig találkoztatok, megöleltétek egymást, csók, érintések, digidugi... Most, ha találkoznátok, semmi érintés, meg kéne tartani egymástól azt a bizonyos távolságot. Nagyon nehéz, sõt, szerintem lehetetlen. Ez így senkinek sem jó, engem legalábbis annak idején felõrölt. Hidd el, ha most elengeded, és egy darabig nem találkoztok, akkor pár hét-hónap alatt túl leszel rajta. Ha találkozgattok, akkor sosem. Jó gyógyír az idõ, csak sokan nem bírják kivárni, míg kifejti a hatását.
?
if ($Email == $user['Email']) inkább valami ilyesmi, ezért kéne elolvasni néhány könyvet, legalább az alapvetõ szintaktikával tisztában kellene lenni
Pontosítsd milyen módon került be a rendszeredbe, hírlevélre feliratkozás után, vagy regisztráció után kell töröltetni az e-mail címét? Nem mindegy. Ha regelés után kell törölni, akkor elõbb lépjen be emaillel és jelszóval, majd ott egy belsõ védett oldalon ha klikkel egyl inkre vagy formban egy gombra, akkor törölheted e-mail címét úgy, hogy belépéskor megkapott userid -t használod a fiók törléséhez. Ha email hírlevélrõl van szó, akkor a feliratkozó ûrlapot használhatod e-mailról való leiratkozásra, ilyenkor egy egyedi kódsort kellene küldened arra az e-mail címre.
A kérdező hozzászólása: oké-oké értem a dolgot És mivan ha azt mondom, hogy csak akkor érvényes a dolog, hogyha tárolom az IP címét és megnézem majd úgy, hogy aki törölni akar annak a IP címe az-e amihez tartozik a felhasználó Ha nem az övé akkor semmis. Ez így jó megoldás vagy hasznositsam azt amit fent írtatok. Mert azt nem igazán tudom, hogy, hogy kell E-mailt küldeni , hogy katt a linkre ha biztos vagy a törlésben vagy nem. Mert már láttam olyat is ahol csak be kellet pipálni egy jelölõ négyzetet és utána katt a törlésre és már kész is a törlés.
Nem IP alapján szokták az ilyet megoldani, ugyanis változó is lehet egy IP cím, illetve azt lehet hamisítani is. A törléshez egy megerõsítõ e-mail és abban törlõ link a megoldás általában. Vagy készítesz egy logint, majd belépés után tudja törölni a profilját.

Szerintetek pár randi után egy kialakuló kapcsolatban, tényleg az az ideális, ha vár az ember kb. egy hónapot az első együttléttel?

Tudom, hogy nincsen erre szabály, meg mindenki mást mond, de érdekelnea véleményetek. Huszonévesek vagyunk mindketten. Minden randi után hazakísér a srác, sokáig csókolózunk,sokszor hevesen. Mostanában már nagyon sokat gondolok arra, hogy milyen lenne vele lefeküdni. De nem akarom elkapkodni, mert nem vagyok túl tapasztalt. Állandóan rágondolok meg arra, hogy milyen lenne vele a szex...Nem tudom, hogy mit csináljak. Teljesen eltereli a figyelmem mindentől. Azt se tudom, hogy ő már akarná-e. Azt várja, hogy felhívjam majd egyszer, mert ugye mindig hazakísér? Vagy fog kezdeményezni valamit és tudni fogom, ha akarja?

Legjobb válasz: Én azt mondom: add önmagad, vállald fel a vágyaid. Hogy miért? Mert ebbõl IS kiderül, hogy valóban illetek-e egymáshoz. Nyilvánvaló, hogy számodra fontos tényezõ a kapcsolatban a szexualitás. Ha õ még várni szeretne (sokat), akkor számára kevésbé jelentõs tényezõ. Ha most kompromisszum gyanánt elnyomod a saját vágyaid, az rövid távon célravezetõ ugyan, de egy esetleges tartós kapcsolatban nagyon is lényegesek lesznek az azonos szexuális igények. Vannak, akiknek ilyen-olyan erkölcsi aggályok, társadalmi elvárások miatt lényeges, hogy képesek legyenek elnyomni a vágyaikat. De ha az egyik fél ilyen, a másik meg nem, akkor ott alapvetõ értékrendbeli eltérések vannak: nem illenek össze a felek. Ez pedig jobb, ha már az elején kiderül. Persze egy ilyen szituációban ezt nehéz helyén kezelni, mert nyilván mindenki meg akar felelni a másiknak, és a rózsaszín ködtõl épp csak a következõ lépést látja, de hosszú távon az az ideális, ha azonos igények, értékrendek találkoznak. Ilyenkor bizony racionálisan félre kell dobni a megfelelési kényszert. A gyakorlatban pedig nem olyan nehéz ezt megvalósítani: elég, ha önmagad adod, és ha az a másiknak jó, akkor minden rendben, ha meg nem jó, akkor nem kell rajta bánkódni, mert hosszú távon úgyis problémák jelentkeztek volna!

Én azt mondom: add önmagad, vállald fel a vágyaid. Hogy miért? Mert ebbõl IS kiderül, hogy valóban illetek-e egymáshoz. Nyilvánvaló, hogy számodra fontos tényezõ a kapcsolatban a szexualitás. Ha õ még várni szeretne (sokat), akkor számára kevésbé jelentõs tényezõ. Ha most kompromisszum gyanánt elnyomod a saját vágyaid, az rövid távon célravezetõ ugyan, de egy esetleges tartós kapcsolatban nagyon is lényegesek lesznek az azonos szexuális igények. Vannak, akiknek ilyen-olyan erkölcsi aggályok, társadalmi elvárások miatt lényeges, hogy képesek legyenek elnyomni a vágyaikat. De ha az egyik fél ilyen, a másik meg nem, akkor ott alapvetõ értékrendbeli eltérések vannak: nem illenek össze a felek. Ez pedig jobb, ha már az elején kiderül. Persze egy ilyen szituációban ezt nehéz helyén kezelni, mert nyilván mindenki meg akar felelni a másiknak, és a rózsaszín ködtõl épp csak a következõ lépést látja, de hosszú távon az az ideális, ha azonos igények, értékrendek találkoznak. Ilyenkor bizony racionálisan félre kell dobni a megfelelési kényszert. A gyakorlatban pedig nem olyan nehéz ezt megvalósítani: elég, ha önmagad adod, és ha az a másiknak jó, akkor minden rendben, ha meg nem jó, akkor nem kell rajta bánkódni, mert hosszú távon úgyis problémák jelentkeztek volna!
Kérdés hány randi volt, meg mennyire nyomós, bátor a srác. Lehet tényleg csak rád vár. De ha már ennyire kívánod akkor miért ne. Hívd fel egyszer és kész. Ha meg félsz, mert tapasztalatlan vagy, akkor mondd meg neki és kész. Szívesen segít majd.
Szerintem ha már felnõtt emberek vagytok, kár kerülgetni a forró kását. Mindketten vágytok a másikra, nyugodtan éljétek meg gyakorlatban is. 24L
ha úgy érzed hogy õ nem a sexre hajt és te is akarod akkor nyugodtan... felnõttek vagytok már, döntsd el hogy mit szeretnél ;) sexnél mindig a lány dönt ;)

Ma tényleg sok az idegbajos az utakon?

...vagy csak én érzem úgy? Esetleg én vagyok az idegbajos? :) Szerintem megártott az embereknek ez a hirtelen jött meleg. Engem nem zavar mondjuk, sőt, én azt szeretem, ha 25-30 fok között van a hőmérséklet, de feltűnően sok türelmetlen barommal találkoztam ma délután.

Legjobb válasz: Vannak idegbajosok, de sokszor meg is van rá az okuk, mint például kikanyarodik eléjük valaki és megy gyök2-vel, megelõzi, majd visszalassít, de amúgy, hogy bejött a meleg, inkább a mazsolából, rutintalan sofõrbõl van több, amit más meg nem igazán szeret, mert õk tudják leginkább akadályozni a forgalom ritmusát.

Vannak idegbajosok, de sokszor meg is van rá az okuk, mint például kikanyarodik eléjük valaki és megy gyök2-vel, megelõzi, majd visszalassít, de amúgy, hogy bejött a meleg, inkább a mazsolából, rutintalan sofõrbõl van több, amit más meg nem igazán szeret, mert õk tudják leginkább akadályozni a forgalom ritmusát.
igen néha elég sok de a béna bamba is volt hogy egy 10 km es úton majdnem 2x is belém jöttem utána persze h idegbajosan vezetsz tovább.

A tej beindulásáig tényleg ilyen fájdalmas az út? Segítség

4napja szültem. Nem indult be a tejem. A mellbimbóm is kicsi, a baba nem akarja szopni.. Az ápolók tanácsa, hogy masszírozzam a mellemet nagyon sokat. Viszont nekem nagyon kicsi melleim vannak, sosem élveztem még azt sem ha a párom "birizgálta", most meg annyira összenyomkodták, hogy csak sírni tudtam és a végén már leállítottam ?ket mert a poklok poklát jártam meg. Mellszívóval is próbálkozom, úgy 1-2csepp tej jön. Ez a brutális módon való mellnyomorítás tényleg kell? Már úgy érzem kezdek emiatt be is lázasodni...

Legjobb válasz: Hívtál már lll-es tanácsadót? Itt vannak a telefonszámok: http://www.lll.hu/tanacsado Hívj fel onnan valakit, õk szakszerûen tudnak neked segíteni.

Hívtál már lll-es tanácsadót? Itt vannak a telefonszámok: http://www.lll.hu/tanacsado Hívj fel onnan valakit, õk szakszerûen tudnak neked segíteni.
Én is pont így voltam 4 évvel ezelõtt. (Nekem ráadásul jó közepes melleim vannak, nem is kicsik, azt gondoltam, biztos tej is lesz... na ma már tudom, hogy ez nem függ össze a mérettel). A 7. napon (itthon) rátettem egy elektromos mellszívót a mellemre, és jött 3-4 csepp (?!) tej, a homlokomról viszont patakokban folyt az izzadtság, mindez decemberben. 3 hónapi küszködtünk, de nekem nem indította be a tejemet semmi, sem homeopátia, sem laktoherb, sem alk.mentes sör, sem rántott leves, semmi... Mivel ideges is voltam (emiatt), stresszeltem, az sem segített. A mellem az elsõ két hónapban sebes volt, alig lehetett hozzáérni úgy fájt, annyit gyötörtem én is, a babám is, a mellszívó is. Mellszívóval sosem jött 2-3 cseppnél több, a baba kb. 10-20 ml-eket szívott ki (õt mérleggel mértük), a többi mindig tápszer volt. Mikor a védõnõm látta rajtam a kiborulás végsõ jeleit, akkor azt mondta, ne erõlködjünk tovább, mert rá fogok menni idegileg, egyen tápszert az a kicsi baba, kapott annyi anyatejet, amennyi jutott neki... :) Ugyhogy én 3 hónap keserves küzdelem után feladtam. Ez 4 éve volt, és a kislányom egy makkegészséges, jó fizikumú ovodás... szóval semmi baja se lett a tápszertõl. Próbálkozz még azért, hátha összejön, de ha mégsem, akkor se keseredj el, gondolj majd ránk. :) Sok sikert, kitartás, és gratula a babátokhoz! :)
Mindenképp hívj szoptatási tanácsadót, vagy a fent linkelt lll.hu- ról vagy az ibclc.hu- ról! A "nyomorgatás" biztosan nem tesz jót:(, egy tanácsadó meg tudná mutatni, hogyan kell kézzel hatékonyan fejni, illetve segít a kicsit mellre helyezni.
Ne aggódj, ez még teljesen normális idõ! Nekem pont a szülés utáni 4. napon lett picit tejfoltos a hálóingem, addig csak cseppek jöttek. Azt hittem nem lesz tejem, mert a szobában körülöttem mindenki bõszen használta a mellszívót és jött is nekik kevéske tej. Igazán beindulni úgy 1 hét után kezdett a tejtermelésem mindenféle masszírozás nélkül spontán. 2 hónapos a lányom, a mai napig bõséges neki. Az elején volt 3 borzalmas hetem, mivel az elején sebesre szívta a mellbimbóim, nehezen gyógyult. Ne add fel!
A kérdező hozzászólása: Én nem adom fel, mert használom a mellszívót, a picurt is ráteszem a mellemre, bár nem sokáig bírja rajta. De ma annyira durván szétfacsarták a melleimet, hogy azóta iszonyatosan fáj, járni nem bírok szinte..és hiába tiltakozok, azt mondják ezt így kell, ki kell bírni, majd ha begyullad és vágni fogják az még jobban fáj...na nem, ettõl a citromfacsaró módszertõl nekem már semmi sem tud jobban fájni, pedig nagyon magas a fájdalomküszöböm.
Én sem adtam fel 3 hónapig.... Nem azt írtam, hogy add fel. :)
HA van tejed, de nem üríti ki a kicsi, akkor mindenképpen le kell fejned, mert ha begyullad a melled, akkor az tényleg sokkal rosszabb lesz. Ha még nincs pluszba tejed, vagy nem indult be, akkor csak a kicsit próbáld meg minél többet mellre tenni. És ez így van, sajnos az elsõ pár hét borzasztó fájdalmas tud lenni. Az én kislányom is annyira szívta, hogy véresre, sebesre, de nem adtam fel, pedig mindkét mellbimbóm sebes volt, és borzasztóan fájt, ahogy szívta. Ez eltartott kb. 4 hétig, míg rendbe jött. És volt, hogy a könnyem fojt annyira fájt. De ma már meg sem kottyan. Nekem az 5-ik napon lövellt be a tejem. És az elsõ idõben pár csepp tej elég, hiszen csak cseresznye méretû a gyomruk a piciknek.
nagyon jól teszed hogy cicire teszed egy párszor, próbáld meg meleg vizes zuhany után masszírozni, kézzel lefejni ( mert a mellszívó jobban kisebesítheti a melledet) úgy masszírozd ki hogy a mellbimbó felé hogy arra áramoljon a tej
Ha még nem indult meg a tejed felesleges masszírozni, azt akkor kell mikor bedurrannak a cicik és feszülnek, segíti a tej megindulását ha elõtte megmasszírozzuk, így a baba is könnyebben rá tud harapni. A legfontosabb, hogy minél többször tedd mellre a babát, az a pár csepp tejci is sokat jelent a picinek, nagy a kalóriatartalma és tele van immunanyagokkal. Ill. az inger hatására oxitocin termelõdik ami beindítja a tejelválasztást. Ha nem tud ráharapni rendesen akkor vagy a tetchnikája rossz ahogyan mellreteszed (a bimbóudvart is be kell kapja a baba) vagy esetleg anatómiai akadálya van, utóbbi esetben egy bimbóvédõ (gyógyszertárban kapsz) megoldhatja a problémát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!