Találatok a következő kifejezésre: Tényleg annyira annyira (547 db)

Miért mondja mindenki, hogy feketére semmiképp ne festessem a hajamat? Tényleg annyira roncsolja, tényleg annyira szörnyű, mint mondják?

Mindenki azt mondta eddig h megbánta, és h nagyon hullik és töredezik t?le a haja.

Legjobb válasz: A fekete hajfestékben van a legtöbb káros anyag és igen,sokaknak tényleg hullik tõle. Ezenkívül nehéz eltávolítani ezt a színt ah válltani szeretnél. Ha már sötétet szeretnél válassz 2-es vagy3-mas sötétbarnát.Ezek majdnem feketék,de mégsem ugyanaz.

A fekete hajfestékben van a legtöbb káros anyag és igen, sokaknak tényleg hullik tõle. Ezenkívül nehéz eltávolítani ezt a színt ah válltani szeretnél. Ha már sötétet szeretnél válassz 2-es vagy3-mas sötétbarnát.Ezek majdnem feketék, de mégsem ugyanaz.
A kérdező hozzászólása: És az akk kevésbé károsítja mint a fekete? Lényeges a különbség?
Volt már mind a kettõ, és igen, lényegesebb a különbség. A feketétõl nagyon hullott, töredezett, ráadásul keveseknek áll igazán jól. Sok a káros anyag benne. Ráadásul a feketét eltüntetni.... az az igazi kínszenvedés. Sokaknak tök rövidre le kell vágni, a szõkítés annyira szétcs*szi a hajat... Nem éri meg.
Válassz köépbarnát!!! +természetes +fiatalos +nem roncsol Ellenben a fekete: +csúnya-természetellenes +ha nem vagy tökéletes szépség és nem vagy tipikus mediterrán vagy téli típus akkor ne! +öregít + a legtöbb nõnek borzalmasan áll +szerintem plázacicásít:(
* jav. középbarnát vagy sötétbarnát

Tv-t szeretnék venni.10 hónapos ingyen hitelre 0%thm. Kérdés: milyen papírok kellenek hozzá? Tényleg csak annyit fizetsz mint a termék ára?

kb 150 000 ft körüli tv-t szeretnék az havi 15 000 ft lenne 10 hónapig azt cakk pakk? semmi más kölsé? Hol vegyek ? media markt-euronics

Legjobb válasz: " Tényleg csak annyit fizetsz mint a termék ára?" Nem! Többet fogsz fizetni!

" Tényleg csak annyit fizetsz mint a termék ára?" Nem! Többet fogsz fizetni!
"milyen papírok kellenek hozzá? " Hogy pontosan mik kellenek, az bankonként más. Általában bankszámlakivonat vagy munkáltatói igazolás, közüzemi számla+csekk, adókártya, taj-kártya, személyi, lakcímkártya. De szolgáltatónként más, hogy mi. "Tényleg csak annyit fizetsz mint a termék ára?" "150 000 ft körüli tv-t szeretnék az havi 15 000 ft lenne 10 hónapig azt cakk pakk?" Ha 0% THM, akkor igen. De 1 hónapja a most 150k-s tv 120k volt, 1 hónap múlva megint 120k lesz. "semmi más kölsé? " Van ahol a 0% THM csak az adott áruház hitelkártyájával érvényes. Ilyenkor éves kártyadíj például van pluszban, ha most igényled akkor lehet igénylési díj, amikor esetleg megszünteted akkor megszüntetési díj. "Hol vegyek ? media markt-euronics" Tulajdonképpen tökmindegy. Kapsz egy dobozt, amit ugyanott gyárottak. Garancia miatt jó, ha ott ami a legközelebb van, bár többnyire úgysem az áruházban, hanem a szervízponton kell intézni. Az meg mindegyiknél ugyanott van.

A Mensmentis tényleg annyira, mint amennyire sokan mondják? PCOS-ból, van olyan, akinek segítettek kigyógyulni, ha igen, mivel?

köszi előre is

Legjobb válasz: tényleg annyira, mint amennyire sokan mondják? Te elolvastad mit kérdeztél? Így bárkinek is nehéz lesz erre választ adni.

tényleg annyira, mint amennyire sokan mondják? Te elolvastad mit kérdeztél? Így bárkinek is nehéz lesz erre választ adni.
Nem nem hat a szõrösödésre és pattanásra ha erre akarsz valamit hallgass a dokira. Egyébként meg íme a betegtájékoztató amit úgy látszik nem olvastál el kellõen figyelmesen: Milyen típusú gyógyszer a Merckformin? A metformin, a Merckfromin hatóanyaga, a cukorbetegség kezelésére alkalmazott készítmény, a gyógyszerek biguanidoknak nevezett csoportjához tartozik. Az inzulin a hasnyálmirigy által termelt hormon, mely lehetõvé teszi, hogy a szervezet szövetei a cukrot (glukózt) felvegyék a vérbõl. A szervezet a glukózt energiatermelésre használja fel, vagy elraktározza késõbbi felhasználás céljára. Ha önnek diabétesze (cukorbetegsége) van, akkor hasnyálmirigye nem termel elegendõ inzulint, vagy szervezete nem képes megfelelõen felhasználni a saját maga által elõállított inzulint. Ez a vércukorszint emelkedéséhez vezet. A Merckformin elõsegíti a vércukorszintnek a normálishoz lehetõ legközelebbi értékre való csökkentését. Ha Ön a túlsúlyos felnõttek közé tartozik, a Merckformin hosszabb távú szedése segít a diabétesszel összefüggõ szövõdmények kockázatának csökkentésében. Milyen betegségek esetén alkalmazható a Merckformin? A Merckformin a 2-es típusú diabéteszben (más néven nem-inzulin-dependens cukorbetegségben) szenvedõ betegek kezelésére alkalmas, amennyiben a diéta és a testmozgás nem elegendõ a vércukorszint megfelelõ szabályozásához. Különösen túlsúlyos betegek kezelésére használatos. Felnõttek a Merckformint szedhetik önmagában, vagy a diabétesz kezelésére alkalmas egyéb szerekkel (szájon át szedhetõ gyógyszerekkel vagy inzulinnal) együtt. 10 év feletti gyermekeknek vagy serdülõknek a Merckformin adható önmagában vagy inzulinnal együtt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, te vagy az utolsó válaszoló?:)
Eddig igen
A kérdező hozzászólása: Nem így érettem, hanem, hogy te vagy-e az, aki a Mensmentis-t is ajánlotta?
Szia! NEM, NEM ÉN VOLTAM, ÉN MOST VAGYOK! Én vagyok, aki ajánlotta. Ne hallgass arra, aki azt írta, hogy nem segít. Az van, hogy ha megnézik a terheléses inzulin vizsgálaton, és úgy látják, hogy magas az inzulinod, akkor bebizonyosodik, hogy nálad is az van, ami pl. nálam volt, hogy a magas inzulin szint miatt megemelkedik a tesztoszeron, emiatt szõrösödsz, és emiatt vagy pattanásos is. (én nem szõrösödtem, hanem híztam hasra ettõl, amúgy egy vékony lány vagyok, és pattanásos is voltam) és akkor ha helyrehozzák az inzulint, ehhez a gyógyszer mellett a diéta és a mozgás ugyan olyan fontos, akkor attól lejjebb megy a tesztoszteron, és nem fogsz szórösödni, a tesztoszteron ugye a férfi hormon!
Hát, ha amúgy nem szednél fogamzás gátlás miatt fogigátlót, szerintem jó lehet a met, ez úgy van, hogy ha rendesen diétázol, meg mozogsz, életmódot váltasz, akkor majd el lehet hagyni.
A Mens mentis a legjobb hely!4. éve járok oda, már 10 hónapos a kisfiam, meforalos baba:o)))észrevették a pajzsmirigy gondom is.dr.Tûû László a legjobb.mindenki kedves és segítõkész!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolótól szeretném megkérdezni, hogy hogyan vették észre a pajzsmirigy gondodat?Vérvétellel? mert nekem az nem mutat rossz eredményeket, de nem tudom, hogy ettõl még lehet-e vele gond... Gondoltam esetleg egy pajzsmirigy ultrahangra is, hátha azzal több kiderülne.
A kérdező hozzászólása: ja azt elfelejtettem írni, hogy hormon vizsgálatom is volt már. A nõgyógyászom azt mondta rá, hogy a totál tesztoszteron mutatott mutatott magasabb értéket egy kicsivel és még valami olyasmit, hogy "anti ovuláció" van, de ebben nem vagyok biztos, nem akarok hülyésget mondani. A pajzsmirigyem meg egyáltalán nem magas, mármint a TSH. Fogalmam sincsen azután mit lehetne még vizsgálni, már annyira tehetetlennek érzem magam...:/
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen a válaszokat, az utolsó válaszolótól szeretném megkérdezni, hogy, ha van is inzulin rezisztenciám és arra metformint fogok kapni, segít a pattanások és a szõrösödés megszüntetésében? Mert igazából én még nem szeretnék kisbabát, hanem a pattanás és szõrösödés miatt bánt annyira ez a betegség.:( A nõgyógyászom azt mondta, hogy nincs más megoldás erre, mint a fogamzásgátló.:(, de akkor már életem végéig szednem kell?:O Megmondom õszintén, hogy annyira sajnos nem vagyok eleresztve pénzzel, hogy megengedhessem magamnak a Mensmentis-t, de , ha segítenének kigyógyulni a PCOS-ból, az nekem minden pénzt megérne. Szerinted sikerülhet ez, nem fogamzásgátlóval is? Nagyon szépen köszönöm elõre is a választ!
ezt a kérdést énis olvastam de nem tudtam értelmezni énsem azért is léptem vissza
A kérdező hozzászólása: Bocsi, biztos én vagyok a hülye, de még mindig nem értem mi a baj ezzel a kérdéssel.Akkor másképp fogalmazok:jó hely a , Mensmentis, jó orvosokkal?Segítettek ott valakinek kigyógyulni a PCOS-ból? de tényleg nem akarok okoskodni, ha ketten is úgy látjátok, hogy hülyén tettem fel a kérdést , akkor biztosan.
A kérdező hozzászólása: ja:D de hülye vagyok.a "jó" szót kifelejtettem , azt akartam kérdezni, hogy tényleg olyan jó hely.: bocsi, még 1x:)
Na látod:) A rendszer nem tud magyarul de te igen. Sajnos nem tudom milyen a hely, de így már értem a kérdést.
A kérdező hozzászólása: Igen.:) Kár, hogy nem ismered...:/ de, ha valaki mégis, légyszi írjátok meg.köszi
Igen, jó hely, segíteni fognak! Hajrá, és ne félj a metformintól, több a haszna, mint a kockázata, nem kell tõle félni, szedjed bátran.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ, bár szedhetnék metformint, de az a baj, hogy nem vagyok cukorbeteg...vagy esetleg így is felírhatják? Mert, mintha hallottam volna ilyesmit.
a Mensmentisben teljesen kivizsgálnak. Megnézik minden hormonodat, és azt is, hogy nincs e inzulin rezisztenciád, ezt nem cukor, hanem inzulin terheléssel nézik. Ha van, kaphatod a metformint. Ha nincs, nem kell metformin:-) de akkor meg kiderítik, hátha a prolactinod magas, hátha a pajzsmirigyed nem jó, és akkor meg azt kezelik. Szerintem több értelme van náluk hagyni egy kis pénzt, és kikezeltetni magad, mint inszemre, lobmikra költeni esetleg feleslegesen.
Menj el dr Pusztai Zoltanhoz.

A hajvasaló tényleg annyira tönkreteszi a hajat?

Én egy Emo csaj vagyok,és hát egy frizura elkészitésénél fontos a hajvasaló.Anyám szerint ha vasalom a hajam nagyon tönkreteszem,de ez félig meddig igaz.

Legjobb válasz: ez tényleg igaz...hogy rettenetesen tönkre teszi a hajat...kezdetben én is vasalgattam,göndörítettem ráadásul ha "emo csaj vagy" akkor gondolom festeted a hajadat feketére... nos én is festem a hajamat... és annyira tönkre teszi ez a kettõ a hajat...most olyan szinten hullik a hajam és töredezett ...hogy már évek óta nem vasalom a hajamat és festeni is csak akkor festem ha nagyon muszáj...és így is olyan szinten durván csúnya a hajak vége...pedig hiába vágatom 2 havonta le ... :\

ez tényleg igaz...hogy rettenetesen tönkre teszi a hajat...kezdetben én is vasalgattam, göndörítettem ráadásul ha "emo csaj vagy" akkor gondolom festeted a hajadat feketére... nos én is festem a hajamat... és annyira tönkre teszi ez a kettõ a hajat...most olyan szinten hullik a hajam és töredezett ...hogy már évek óta nem vasalom a hajamat és festeni is csak akkor festem ha nagyon muszáj...és így is olyan szinten durván csúnya a hajak vége...pedig hiába vágatom 2 havonta le ... :\
Tényleg nagyon tönkreteszi. Régen én is vasaltam, kb 3 éve teljesen leszoktam róla, most már okés, de tényleg összehasonlíthatatlan a régivel, mikor vasaltam.
A kérdező hozzászólása: Igazából nekem csak a vége göngörödik és hát festeni se kell mert amúgyis fekete
Mond meg hogy felvágod az ereidet, és akkor az talán meggyõzi õt...:D:D

Tudom, hogy a dohányzás káros, de vajon tényleg annyira, mint amennyire mostanában riogatják vele az embereket?

Pl. napi fél-egy doboz cigi tényleg olyan borzasztó, vagy ezeket az elriasztóhadjáratokat olyan emberek egészségügyi adataira alapozzák, aki naponta több dobozzal (2-3) is elszívnak?

Legjobb válasz: Szerintem tényleg annyira káros. Sokáig dohányoztam, a gyerekeim miatt szoktam le. Azóta érzem az ízeket, jobban bírom a lépcsõzést, az arcbõröm tisztább, nincs cigiszagom, nem sárgul a fogam és az ujjam, kevesebb kávét is iszom, hogy csak ennyit említsek. Valaminek akkor kellett lennie, ha ennyi különbség van! Ha a passzív dohányzásba is belehalnak emberek, akkor az a napi fél doboz is több, mint sok. Az, hogy régebben nem volt a dobozra írva a veszély, nem jelenti azt, hogy nem volt igaz. Emlékszem, anyám még simán rágyújtott az ebédlõasztalnál gyerekkoromban, mi már a lakásban sem cigiztünk a gyerekek óta! Egyszerûen feltárták a káros hatásokat és a modern orvostudomány a mikrobiológia szintjéig bizonyítani tudja a rombolást. Remélem, sikerült valamennyire meggyõznöm...

Szerintem tényleg annyira káros. Sokáig dohányoztam, a gyerekeim miatt szoktam le. Azóta érzem az ízeket, jobban bírom a lépcsõzést, az arcbõröm tisztább, nincs cigiszagom, nem sárgul a fogam és az ujjam, kevesebb kávét is iszom, hogy csak ennyit említsek. Valaminek akkor kellett lennie, ha ennyi különbség van! Ha a passzív dohányzásba is belehalnak emberek, akkor az a napi fél doboz is több, mint sok. Az, hogy régebben nem volt a dobozra írva a veszély, nem jelenti azt, hogy nem volt igaz. Emlékszem, anyám még simán rágyújtott az ebédlõasztalnál gyerekkoromban, mi már a lakásban sem cigiztünk a gyerekek óta! Egyszerûen feltárták a káros hatásokat és a modern orvostudomány a mikrobiológia szintjéig bizonyítani tudja a rombolást. Remélem, sikerült valamennyire meggyõznöm...
A bioszkönyvem szerint a napi két doboznál kevesebbet szívók 5%-a lesz tüdõrákos, a napi 2doboz vagy annál többet szívók között 30%.Nemtudom ez mennyire valós statisztika.
Miért mondanák, hogy káros, ha nem az. Persze, hogy káros. Kb. 1 éve cigiztem 1 dobozzal naponta, mikor a háziorvos meghallgatta a tüdõmet, és egybõl vágta, hogy dohányzom. Pedig csak 1 éve dohányoztam. Szerinted?
Igen és nemcsak rád káros. Minap láttam tüdõrákos embert. Kemoterápiára ment és még most sem áll meg a cigivel. Úgy örülnék ha abbahagyná minden dohányos... De szerintem nem csak én.
Én csak annyit tennék hozzá, hogy dédmamám 85 éves(már 2 éve nincs valami jo egészsége), de megérte ezt a kort is, pedig 20 éve kora óta cigarettázik.A nagymamám és anyám is, õk szerencsére jól vannak.Tehát rájuk nem volt akkora hatással, mint sok más társukra.
Na én leszek aki megcáfolja.Nem jótékony de a hiresztelések kel ellentétben nem is annyira káros.Mind egyedi eset.Egyénenként változó hogy kire mennyire káros, van ugye aki 100évessen 80éve dohányzik és van aki 2év után már komoly problémákkal küzd.Ezért nem az a kialakult szakvélemény hogy a dohányzás önmaga, hanem mint egy plusz rizikófaktor szerepel betegségek kialakulásában. Nem jótékony hatású és célszerû elhagyni ezt a szenvedélyt, de sokkal több dolog van mögötte minthogy azt lehesen mondani önmagában is káros.Egyébként a pipázóknál és a szivarozóknál kevesebb betegséget mutattak ki mint a cigarettázóknál de a nemdohányzókhoz képest viszont többet.
Tényleg annyira káros. Ha dohányzol, nem kérdés, hogy mibe fogsz belehalni. Az a kérdés, hogy mikor. A szén monoxid, a kátrány, a nikotin, nagyon alávágnak az embernek, és nem csak a tödüt teszik tönkre, a keringési rendszert, az érfalakat, a vérnyomást, mindent. Sajnos nincs olyan, hogy kicsit dohányzom, kicsit halok meg. Csak dohányzom és meghalok van, vagy nem dohányzom, és nem halok meg. (persze a 2-3 dobozzal szívó dohányosok még jobban megrövidítik az életüket) Dohányozni nem éri meg. Sokba kerül, büdös vagy, és nagyon hamar eljön az idõ, mikor már nem a buliról szól a cigi, hanem a mindennapok része, és ez már nem buli, hanem egy magányos rabszolgaság. Ezeket tapasztalatból mondom, nagyon kemény volt a leszokás, de megérte!
De most komolyan: ha a szervezetedre nem is, de a pénztárcádra mindenképp káros, és most te komolyan beszívod a tüdõdbe azt a sok szart, meg a büdös kátrányos nikotinos füstöt? Aztán jössz nekem rimánkodni hogy büdös a szád meg ilyenek és hogy "van egy rágód??" Nincs rágóm, vegyél magadnak! Nekem te ne panaszkodj, mert összekócolom a fogaidat és majd úgy fogsz sípolni ahogy szívod azt a vackot mint a tehén tõgye!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó nagyokos: neked én szerintem az életben nem panaszkodtam, és nem rimánkodtam, és azt adja meg az atyaúristen, hogy te kísérletet tegyél arra, hogy "összekócold a fogaimat", azt hiszem, akkor nem sok maradna belõled. Nem szokásom rágót kuncsorogni másoktól, mert bizony veszek magamnak is, ahogy fogrkémet, fogkefét és szájvizet is. A pénzem elköltését pedig nem veled fogom megvitatni.
Szerintem egy kicsit túl van ez lihegve pedig én csak nagyon ritkán cigizek!Nyílván ha az ember csak pusztítja magát és a szervezete építésére keveset figyel az okoz problémát!Ha egyébként a lelkednek jól esik ted meg!Én azt mondom a baj ott van, hogy fügõ leszel és már csak az számít, hogy cigizhess!Na és itt lehet hogy már a vitamin a test mozgás nem fog kelleni!Legalábbis el hanyagolod!Aztán szépen le épülsz!Dédapám 12 éves korától szívta 83 volt amikor meg halt de a 90 kg -os búzászsákot hatvan évesen még fel vágta a padlásra!Szóval nem irodában üldögélt és óránként cigizni ment!Ha mozogsz sportolsz hidd el egész más!A barátom egy vívó világ bajnok olyan kondija 44 évesen mint az állat és együtt szoktunk pöfékelni!
Ez elõzõhöz csak annyit, hogy dédapám 60 kg-os volt!65 évesen azért fakadt sírva mert már nehéz vólt naki a90kg-os! Az elõzõ hozzá szólónak csak annyit már akinek nem akartak rágót adni holott nem is kért, hogy biztos jó erõben vagy lehet ha mellém ütnék is mag halnék pedig 95 kg-os vagyok és nincs rajtam felesleg!Viszont akkor neked tényleg kell sokat mozogni szerintem ha dohányzól én azt látom, hogy a vékony szikár emberek mint dédapám hajlamosabbak az aktívabb életre többet mozognak ez meg nagyon fontos a rendszeres tisztuláshoz!
Aha, csak a bio konyve, meg a statisztikaban azt nem valljak be, hogy a tudorak sokszor masodlagos rak, tehat a rak ami mar meg van, ramegy a tudore, es az a vegzett. Negy ismorosom halt meg igy, eletukben nem dohanyoztak. orvosi lelet szerint, tudorakosok voltak, nem igaz, mas rakkal kezdtek.

Tényleg annyira szarok a SAL hangcuccok? Pl. : mélynyomók?

Mindenhol csak azt látom hogy lépten-nyomon szarozzák a gyártó termékeit, holott összehasonlítottam pl. az xpro 30100 mélynyomó adatait kickerekkel, meg dld... termékekkel és a sal ár/teljesítmény aránya jobbnak tűnik. Azért tettem fel a kérdést, mert ennek ellenére lehet szar a hangzása, nekem nincsenek tapasztalataim vele, ezért kérdem. Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: A feltüntetett teljesítmény adatok nem csak a SAL-nal de mindenhol hamisak! Azt csak úgy odaírják, hogy vedd meg, annyi a különbség, hogy a Somogyinál egy kicsivel nagyobbat hazudnak, és még annyi, hogy a Somogyiknak rosszabb a hatásfokuk, tehát a felvett teljesítménybõl többet adnak le hõként mind hangként(pl.: nem 0,96%, hanem 0,68%...), ez érdekesen hangozhat, de ez tény és való. Jó márkákat hoztál fl példaként, mert nekem volt somogyi is és DLD is, hallható a különbség, jobb a DLD, de szar erõsítõvel a DLD is ugyan úgy rosszul fog szólni,

A feltüntetett teljesítmény adatok nem csak a SAL-nal de mindenhol hamisak! Azt csak úgy odaírják, hogy vedd meg, annyi a különbség, hogy a Somogyinál egy kicsivel nagyobbat hazudnak, és még annyi, hogy a Somogyiknak rosszabb a hatásfokuk, tehát a felvett teljesítménybõl többet adnak le hõként mind hangként(pl.: nem 0, 96%, hanem 0, 68%...), ez érdekesen hangozhat, de ez tény és való. Jó márkákat hoztál fl példaként, mert nekem volt somogyi is és DLD is, hallható a különbség, jobb a DLD, de szar erõsítõvel a DLD is ugyan úgy rosszul fog szólni,
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Elsõ válaszolónak: azér az túlzás, hogy minden gyártó hazudik a terhelhetõséggel... Az olcsó kínaiak nem. De ha megnézel egy Beyma mélyet amire rá van írva, hogy 800/1600w, Cerwin Vega-ra 1600/3200w, vagy egy nagy autós nyomóra, pl. Massive Audio-ra 3000/6000w, vagy Kicker Solox18-ra 5000/10000w, azokat meg is hajthatod annyival... Csak ugye nem olcsók, a minõséget meg kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Végeredményben azt szûrtem le az írásaitokból, hogy a sal annyira nem fos amennyivel olcsóbb. Ha a salból a kínálat felsõ részét veszem, akkor valószínûleg nem járok annyira rosszul. Néztem videókat xpro-król youtube-on és engem meggyõzött. Ott a 30 centis xpro 40-50 euróért, míg egy dld 500+ meg csak akkor 75 ha akciós. És akkor a dld-hez komolyabb erõsítõ is kell, mégtöbb pénz, ördögi kör. Néztem kickert, abból a 30 centis 150w rms, a salból meg 250w rms, ebbõl ha levonjuk a hazugságot, vagy a hõként leadást, akkor szerintem kb ugyanott tartok mint a kicker, esetleg kicsit rosszabb hangminõséggel, nekem megfelel.
Valóban ördögi kör, ha nincsenek magas hangszeres zenei elvárásaid, nem 30Hz-en 140dB fölött akarod lengetni a tükröket feka zenével vagy dubsteppel, jó a SAL is. Nagyon jól írtad, nagyon el lehet szállni az árakkal, de én megfontolnám használt autóhifi vételét, és az új SAL áráért kapsz egy fokkal jobbat. Vagy kettõvel. :) Volt egy 15 colos 1500/3000w-os épített nyomóm, épített ládában, egy alap nem kínai elsõ szettel, alap fejegységgel, egy kínai ezeöccá wattos (valójában 500 körül biztosítékból ítélve :) erõ a csomiban, hatalmasat szólt. Rázta a tükröket, rendszámot, csomitartót, mindent, és még baromi mélyre is ment. A hangzása nem volt audiofil, de nem is volt többe 75-80 eft-nál a szett. :)
A kérdező hozzászólása: Tetszik az ötlet és a felállítás is :D

Tényleg annyira de annyira fáj a szülés?

Nagyon félek a szülést?l, próbálok lelkileg felkészülni, de úgy érzem nem tudok. Nem tudom milyen lesz, nem tudom pontosan mit?l félek.Még a menstruációs görcsöket is nagyon nehezen bírtam.38 hetes kismama

Legjobb válasz: Talán segít, ha nem magadat látod a szülésben, hanem a babádat. Ne magaddal, vele foglalkozz, és azon igyekezz hogy neki könnyítsd meg a dolgát. Ez hihetetlenül sokat segít neked is, akár hiszed akár nem. És még vaami: nem véletlenül mondja a nõk nagy része, hogy élete legcsodálatosabb élménye. Akkor annyira rossz mégsem lehet, nem? :) fel a fejjel, és várd a pillanatot boldogan!!!

Talán segít, ha nem magadat látod a szülésben, hanem a babádat. Ne magaddal, vele foglalkozz, és azon igyekezz hogy neki könnyítsd meg a dolgát. Ez hihetetlenül sokat segít neked is, akár hiszed akár nem. És még vaami: nem véletlenül mondja a nõk nagy része, hogy élete legcsodálatosabb élménye. Akkor annyira rossz mégsem lehet, nem? :) fel a fejjel, és várd a pillanatot boldogan!!!
Szerintem sokan írnák ezt neked, amit én , hogy ha minden lezajlik körülöttetek akkor jössz rá , a stresszel mennyi energiát vontál el magadtól.A sógornõm is fájdalmasan görcsölõs menstruációkat élt át a szülése elött és 3 óra alatt mégis megszülte a kislányát.Mikor másnap meglátogattam azt mondta, ha lett volna ereje akkor mégegyet megszült volna.Ha nem a fájdalom dominál az érzéseid között hanem ahogy az elõzõ is írta a gyereked iránt érzett kiváncsiság, szeretet, törõdés akkor sokkal könnyebb a szülés.El kell hitetni az agyaddal amit a szíved érez ha ránézel a pocakodra és akkor sokkal gyorsabban telik az idõ is és pikk pakk a kezedbe foghatod a bébydet. Meglátod milyen büszke leszel magadra, hogy ezt is meg tudtad csinálni! kellõ önbizalmat és erõt kíván egy 32 hetes kismama :-)
Szia, Hogyha tényleg ennyire rettengsz akkor beszéld meg a dokiddal, hogy ADÁt kérsz/epidurális érzéstelenítõt/.Így is érzel némi fájdalmat a végén mert akkor már adagolják, de talán a lelkedre jobban hat, mert sokszor a nõk csak bebeszélik maguknak a rettegést.Inkább ez, minthogy szorongva hozd világra a picit. :o) Könnyû szülést kívánok
Szia! Ha annyira fájna akkor nem élnének emberek a földön. A természetnek ez is egy csodája, hogy amikor megszületik a kicsi és a hasadra teszik, elfelejted, hogy mennyire fájt elõtte. Legalábbis én így voltam az elsõ szülésemnél. Legyen az eszedbe, hogy azok a görcsök a kisbabád megszületésében segítenek, és nemsokára a kezedben tarthatod. Ez mindennél többet ér. 28 hetes kismama
A szülési fájdalom, az egyetlen fájdalom, aminek értelme van az életben :) Fáj, de ha nem arra figyelsz, annyira el lehet nyomni. Mi sokat nevettünk a párommal bent, igaz szerintem nagyon sokat segített, hogy nagyon nagy bizalommal mentem szülni (jó volt a szülésznõm, és a kórház) és semmi félsz nem volt bennem, így könnyebben tudtam lazítani. Bízz magadban és a babádban, és a téged körülvevõ dokikban, szülésznõkben. A legszebb nap lesz az életedben, mely minden nap eszedbe fog jutni :) Azóta is minden nap visszaemlékszem rá, és nem a fájdalom jut eszembe :) Szép szülést!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat!Tényleg hihetetlenül aranyosak vagytok!!!És valóban megnyugtattatok!!Köszönöm Mindenkinek!!!
Hát fáj... De nem annyira, hogy ne lehetne kibírni. Az benne az érdekes, hogy amikor éppen fáj, akkor az tényleg fáj, de miután megvan a baba, nem is emlékszel már rá. Komolyan. Én emlékszem rá, hogy szenvedtem össze-vissza, de már nem tudok rá visszaemlékezni, hogy pontosan mit is éreztem. Nagyon sokat segít, hogy jól lélegezz, mert egy elrontott levegõvétel még kellemetlenebbé teheti a dolgokat. Viszont annyit elárulok, hogy ehhez nem kell semmiféle torna meg tanfolyam, ez teljesen ösztönös, csak figyeld magadat, hogy mit érzel, mi az, amit jónak gondolsz.
Próbálj valamiképp ellazulni, megnyugodni, mert ha félsz, akkor az kihathat a szülés lefolyására... nekem a légzés segített, illetve az, hogy végig beszéltem a babámhoz, magamban; minden fájás alatt elképzeltem, hogy egyre jobban nyílik meg számára az út, próbáltam tudatosan engedni õt kifelé. Hogy mennyire fáj... nekem nagyon rossz a fájdalomtûrõ képességem, de már hármat szültem. Mindig, amikor épp úgy éreztem, ez már tényleg gáz, akkor jöttek a tolófájások, és miközben nyomtam, az már nem fájt. Próbálj ne a fájdalomra gondolni, hanem az eredményére.
Micsoda válaszok, hihetetlen, mennyire jófejek vannak itt :) Nem én vagyok a kérdezõ, de jó a kérdés, én is kicsit aggódom a szülés elõtt, de ez teljesen normális dolog. Ezektõl a válaszoktól nyugtatóbbat és kedvesebbet nem túl gyakran kap az ember :) Köszönjük:) Egy szintén szülés elõtt álló kismama

Tényleg annyira rosszak a Nevis, és Döme G. által szignózott botok?

Bosszantó,mert olvastam pár helyen hogy aki ilyen botokkal lógat,az"NEM ÉRT A HORGÁSZATHOZ".Kell hozzá érteni?Szerintem mindenki maga jön rá idõvel,mi a neki szimpatikus módszer,mert ugye tökéletes nincs.Ugyan ez van a felszereléssel is.Lehet kezdeni alacsonyabb minõséggel,idõvel úgy is áldoz rá az ember(ha komolyabb eredményeket akar elérni)ráadásul aki nem teheti meg hogy30-40ezret költsön botra-orsóra,azt nem hiszem hogy le kell írni...

Legjobb válasz: Ezt már magad is megválaszoltad. "Szerintem mindenki maga jön rá idõvel,mi a neki szimpatikus módszer,mert ugye tökéletes nincs." Amúgy egy szingózott bot nem hiszem, hoyg annyira rossz lenne... Még a 20 éves kemény botok is bõven jók horgászni...

Ezt már magad is megválaszoltad. "Szerintem mindenki maga jön rá idõvel, mi a neki szimpatikus módszer, mert ugye tökéletes nincs." Amúgy egy szingózott bot nem hiszem, hoyg annyira rossz lenne... Még a 20 éves kemény botok is bõven jók horgászni...
Amúgy meg ne mással törõdjél, hanem magaddal... Szeritnem csak a saját véleméyned a lényeg, és nem másé... A cuccok lényegtelenek, horgászni olcsó bottal is lehet.
A kérdező hozzászólása: köszi.
2 Hónapja vettem egy ARNO botot és egy szinte márkátlan orsót . Mindössze 11.000 forintot fizettem érte, és 9 kilós pontyot gond nélkül kiszedtem vele, sõt egy 13kg-os amurt is szedtem ki vele. Döme Gábor által ajánlott botok, orsók nekem nem jöttek be..sõt az általa etetõanyaggal, és csalival még sose fogtam halat, de amikor felkerült a Timár Golden Carp (Ami 440 ft. a Haldorádoval szemben ami egy ezres) akkor azonnal 2 ponty. Nem kell bedõlni ezeknek a nagy márkáknak én 15 éve horgászok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, egyébként a márkás(divatos)csalikról-etetõanyagokról csak annyit, hogy vettem haldorádó puha ponty pelletet, de használhatatlan, hozzáérek és mállik szét, nemhogy a horgon maradjon, lehet hogy tárolási probléma volt a boltban, de igazából lényegtelen is.olyan termékhez adnak MINÕSÉGI-jelzõt, ami selejt...kiadok 1100ft-ot és nokedlit kapok.Igazából nem szoktam venni ilyeneket, magam fõzöm, ízesítem a csalikat, eredménnyel, csak gondoltam kipróbálom milyenek, és negatív élmény lett a vége.biztos van szuper bolti cucc, de a Haldorádó termékeket kerülöm .

Mi a véleményetek a shikura ebi dama és a cyclop eeze tápokról? Tényleg annyira kiválóak, hogy megéri az árát?

Legjobb válasz: Ebi damával etettem, a garnélatápok között tényleg nagyon jó, de a forrázott zöldségek tudják ugyanezt borsos ár nélkül. Csak spenótot nevelni erkélyládában meg minden nap forralgatni macerásabb mint egy táp. A cyclopeeze is nagyon jó, de szerintem a fagyasztott vörös cyclops sem marad el sokkal mögötte, árban pedig jóval kedvezõbb. Ha a kényelmes gyári tápokat nézzük, akkor valóban kiválóak, csak nem biztos hogy megéri a kényelemért ennyit fizetni.

Ebi damával etettem, a garnélatápok között tényleg nagyon jó, de a forrázott zöldségek tudják ugyanezt borsos ár nélkül. Csak spenótot nevelni erkélyládában meg minden nap forralgatni macerásabb mint egy táp. A cyclopeeze is nagyon jó, de szerintem a fagyasztott vörös cyclops sem marad el sokkal mögötte, árban pedig jóval kedvezõbb. Ha a kényelmes gyári tápokat nézzük, akkor valóban kiválóak, csak nem biztos hogy megéri a kényelemért ennyit fizetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszodat. Most indulok az expora, de akkor ezek helyett inkább mást veszek.
Tényleg.
Tényleg, és pont olyan mint egy ronda maszk felkenve. ha természetes fedés kell ne ezt válaszd.
[link] Itt több véleményt is tudsz találni :)
Elég jól fed, viszont iszonyat természetellenes hatása van, ha nem tudsz szépen kontúrozni, élettelen és maszkos lesz. Szerintem a színválaszték sem valami eget rengetõ, nem is találtam megfelelõt, bár az új verzióban lehet több van, ezt még nem néztem. Mindenképp kérj elõtte mintát, mert annyira azért nem olcsó, hogy csak rálegyintsen az ember, ha mégse jó. Ha nagyon csúnya a bõröd, akkor a kezelés alatt oké, de ha nem olyan vészes a helyzet, inkább ne használd. Fotózásra, színpadra jó, alkalomra megteszi, de hétköznapra nem annyira ajánlom, nehéz szépen használni, nagyon feltûnõ tud lenni - és az sokszor rosszabbul néz ki, mint pár bõrhiba. :)
A kérdező hozzászólása: [email protected] :-) Hát, ez eléggé lehangoló, akkor csodák még sincsenek. Az a baj, hogy egyik alapozó sem fedi el a hajszálereket a burámon, ezért gondoltam, hogy jó lehet. Hát, köszi a válaszokat, még azokat a véleményeket megnézem.
Ha hajszálereket akarsz eltüntetni, akkor használj korrektort. Nekem legalábbis ez vált be :)
De most mit vártok egy olyan termékrõl, ami tetoválást is elfed? Persze, hogy nem lesz természetes. viszont korrektornak használva pedig teljesen jó, és ha van egy kis affinitásod a sminkeléshez, akkor nem is fog szarul kinézni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!