Találatok a következő kifejezésre: Tényleg annyira a (369 db)

Írjatok tapasztalatokat a Suzuki Swift 1, 25 DDiS-el kapcsolatban! Tényleg annyi a fogyasztása mint amit írnak a szaklapok, tesztek?

Legjobb válasz: Az Ötödik Sebességben volt egy teszt, 1,2 Benzin vs. DDiS Splash és a benzines kevesebbet evett 7 decivel

Az Ötödik Sebességben volt egy teszt, 1, 2 Benzin vs. DDiS Splash és a benzines kevesebbet evett 7 decivel
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de saját tapasztalatokra lennék kiváncsi legyen az pozitív vagy akár negatív.

A Mensmentis tényleg annyira, mint amennyire sokan mondják? PCOS-ból, van olyan, akinek segítettek kigyógyulni, ha igen, mivel?

köszi előre is

Legjobb válasz: tényleg annyira, mint amennyire sokan mondják? Te elolvastad mit kérdeztél? Így bárkinek is nehéz lesz erre választ adni.

tényleg annyira, mint amennyire sokan mondják? Te elolvastad mit kérdeztél? Így bárkinek is nehéz lesz erre választ adni.
Nem nem hat a szõrösödésre és pattanásra ha erre akarsz valamit hallgass a dokira. Egyébként meg íme a betegtájékoztató amit úgy látszik nem olvastál el kellõen figyelmesen: Milyen típusú gyógyszer a Merckformin? A metformin, a Merckfromin hatóanyaga, a cukorbetegség kezelésére alkalmazott készítmény, a gyógyszerek biguanidoknak nevezett csoportjához tartozik. Az inzulin a hasnyálmirigy által termelt hormon, mely lehetõvé teszi, hogy a szervezet szövetei a cukrot (glukózt) felvegyék a vérbõl. A szervezet a glukózt energiatermelésre használja fel, vagy elraktározza késõbbi felhasználás céljára. Ha önnek diabétesze (cukorbetegsége) van, akkor hasnyálmirigye nem termel elegendõ inzulint, vagy szervezete nem képes megfelelõen felhasználni a saját maga által elõállított inzulint. Ez a vércukorszint emelkedéséhez vezet. A Merckformin elõsegíti a vércukorszintnek a normálishoz lehetõ legközelebbi értékre való csökkentését. Ha Ön a túlsúlyos felnõttek közé tartozik, a Merckformin hosszabb távú szedése segít a diabétesszel összefüggõ szövõdmények kockázatának csökkentésében. Milyen betegségek esetén alkalmazható a Merckformin? A Merckformin a 2-es típusú diabéteszben (más néven nem-inzulin-dependens cukorbetegségben) szenvedõ betegek kezelésére alkalmas, amennyiben a diéta és a testmozgás nem elegendõ a vércukorszint megfelelõ szabályozásához. Különösen túlsúlyos betegek kezelésére használatos. Felnõttek a Merckformint szedhetik önmagában, vagy a diabétesz kezelésére alkalmas egyéb szerekkel (szájon át szedhetõ gyógyszerekkel vagy inzulinnal) együtt. 10 év feletti gyermekeknek vagy serdülõknek a Merckformin adható önmagában vagy inzulinnal együtt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, te vagy az utolsó válaszoló?:)
Eddig igen
A kérdező hozzászólása: Nem így érettem, hanem, hogy te vagy-e az, aki a Mensmentis-t is ajánlotta?
Szia! NEM, NEM ÉN VOLTAM, ÉN MOST VAGYOK! Én vagyok, aki ajánlotta. Ne hallgass arra, aki azt írta, hogy nem segít. Az van, hogy ha megnézik a terheléses inzulin vizsgálaton, és úgy látják, hogy magas az inzulinod, akkor bebizonyosodik, hogy nálad is az van, ami pl. nálam volt, hogy a magas inzulin szint miatt megemelkedik a tesztoszeron, emiatt szõrösödsz, és emiatt vagy pattanásos is. (én nem szõrösödtem, hanem híztam hasra ettõl, amúgy egy vékony lány vagyok, és pattanásos is voltam) és akkor ha helyrehozzák az inzulint, ehhez a gyógyszer mellett a diéta és a mozgás ugyan olyan fontos, akkor attól lejjebb megy a tesztoszteron, és nem fogsz szórösödni, a tesztoszteron ugye a férfi hormon!
Hát, ha amúgy nem szednél fogamzás gátlás miatt fogigátlót, szerintem jó lehet a met, ez úgy van, hogy ha rendesen diétázol, meg mozogsz, életmódot váltasz, akkor majd el lehet hagyni.
A Mens mentis a legjobb hely!4. éve járok oda, már 10 hónapos a kisfiam, meforalos baba:o)))észrevették a pajzsmirigy gondom is.dr.Tûû László a legjobb.mindenki kedves és segítõkész!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolótól szeretném megkérdezni, hogy hogyan vették észre a pajzsmirigy gondodat?Vérvétellel? mert nekem az nem mutat rossz eredményeket, de nem tudom, hogy ettõl még lehet-e vele gond... Gondoltam esetleg egy pajzsmirigy ultrahangra is, hátha azzal több kiderülne.
A kérdező hozzászólása: ja azt elfelejtettem írni, hogy hormon vizsgálatom is volt már. A nõgyógyászom azt mondta rá, hogy a totál tesztoszteron mutatott mutatott magasabb értéket egy kicsivel és még valami olyasmit, hogy "anti ovuláció" van, de ebben nem vagyok biztos, nem akarok hülyésget mondani. A pajzsmirigyem meg egyáltalán nem magas, mármint a TSH. Fogalmam sincsen azután mit lehetne még vizsgálni, már annyira tehetetlennek érzem magam...:/
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen a válaszokat, az utolsó válaszolótól szeretném megkérdezni, hogy, ha van is inzulin rezisztenciám és arra metformint fogok kapni, segít a pattanások és a szõrösödés megszüntetésében? Mert igazából én még nem szeretnék kisbabát, hanem a pattanás és szõrösödés miatt bánt annyira ez a betegség.:( A nõgyógyászom azt mondta, hogy nincs más megoldás erre, mint a fogamzásgátló.:(, de akkor már életem végéig szednem kell?:O Megmondom õszintén, hogy annyira sajnos nem vagyok eleresztve pénzzel, hogy megengedhessem magamnak a Mensmentis-t, de , ha segítenének kigyógyulni a PCOS-ból, az nekem minden pénzt megérne. Szerinted sikerülhet ez, nem fogamzásgátlóval is? Nagyon szépen köszönöm elõre is a választ!
ezt a kérdést énis olvastam de nem tudtam értelmezni énsem azért is léptem vissza
A kérdező hozzászólása: Bocsi, biztos én vagyok a hülye, de még mindig nem értem mi a baj ezzel a kérdéssel.Akkor másképp fogalmazok:jó hely a , Mensmentis, jó orvosokkal?Segítettek ott valakinek kigyógyulni a PCOS-ból? de tényleg nem akarok okoskodni, ha ketten is úgy látjátok, hogy hülyén tettem fel a kérdést , akkor biztosan.
A kérdező hozzászólása: ja:D de hülye vagyok.a "jó" szót kifelejtettem , azt akartam kérdezni, hogy tényleg olyan jó hely.: bocsi, még 1x:)
Na látod:) A rendszer nem tud magyarul de te igen. Sajnos nem tudom milyen a hely, de így már értem a kérdést.
A kérdező hozzászólása: Igen.:) Kár, hogy nem ismered...:/ de, ha valaki mégis, légyszi írjátok meg.köszi
Igen, jó hely, segíteni fognak! Hajrá, és ne félj a metformintól, több a haszna, mint a kockázata, nem kell tõle félni, szedjed bátran.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ, bár szedhetnék metformint, de az a baj, hogy nem vagyok cukorbeteg...vagy esetleg így is felírhatják? Mert, mintha hallottam volna ilyesmit.
a Mensmentisben teljesen kivizsgálnak. Megnézik minden hormonodat, és azt is, hogy nincs e inzulin rezisztenciád, ezt nem cukor, hanem inzulin terheléssel nézik. Ha van, kaphatod a metformint. Ha nincs, nem kell metformin:-) de akkor meg kiderítik, hátha a prolactinod magas, hátha a pajzsmirigyed nem jó, és akkor meg azt kezelik. Szerintem több értelme van náluk hagyni egy kis pénzt, és kikezeltetni magad, mint inszemre, lobmikra költeni esetleg feleslegesen.
Menj el dr Pusztai Zoltanhoz.

Miért mondja mindenki, hogy feketére semmiképp ne festessem a hajamat? Tényleg annyira roncsolja, tényleg annyira szörnyű, mint mondják?

Mindenki azt mondta eddig h megbánta, és h nagyon hullik és töredezik t?le a haja.

Legjobb válasz: A fekete hajfestékben van a legtöbb káros anyag és igen,sokaknak tényleg hullik tõle. Ezenkívül nehéz eltávolítani ezt a színt ah válltani szeretnél. Ha már sötétet szeretnél válassz 2-es vagy3-mas sötétbarnát.Ezek majdnem feketék,de mégsem ugyanaz.

A fekete hajfestékben van a legtöbb káros anyag és igen, sokaknak tényleg hullik tõle. Ezenkívül nehéz eltávolítani ezt a színt ah válltani szeretnél. Ha már sötétet szeretnél válassz 2-es vagy3-mas sötétbarnát.Ezek majdnem feketék, de mégsem ugyanaz.
A kérdező hozzászólása: És az akk kevésbé károsítja mint a fekete? Lényeges a különbség?
Volt már mind a kettõ, és igen, lényegesebb a különbség. A feketétõl nagyon hullott, töredezett, ráadásul keveseknek áll igazán jól. Sok a káros anyag benne. Ráadásul a feketét eltüntetni.... az az igazi kínszenvedés. Sokaknak tök rövidre le kell vágni, a szõkítés annyira szétcs*szi a hajat... Nem éri meg.
Válassz köépbarnát!!! +természetes +fiatalos +nem roncsol Ellenben a fekete: +csúnya-természetellenes +ha nem vagy tökéletes szépség és nem vagy tipikus mediterrán vagy téli típus akkor ne! +öregít + a legtöbb nõnek borzalmasan áll +szerintem plázacicásít:(
* jav. középbarnát vagy sötétbarnát

Ha tényleg annyira pokolian fáj a szülés akkor miért nem kérnek epidurális fájdalomcsillapítást?

Minden nő mondja hogy eszméletlenül fáj a szülés..Minek szenvedni?Nem a 19.században élünk, mostmár van lehetőség a fájdalommentes szülésre.Engem is így szült az anyukám, és semmi bajom nincsen..nem attól lesznek jobb anyák hogy szenvednek..

Legjobb válasz: Kezdjük azzal, hogy bizonyos fokig ki kell tágulni, hogy az epidurált beadhassák, az nem úgy van, hogy az elsõ fájásnál már szúrják is be. Én kértem volna, de olyan pikk pakk kitágultam, hogy már nem volt értelme beadni. De bizony tényleg pokolian fáj, ezt azért ne vonjuk kétségbe.

Kezdjük azzal, hogy bizonyos fokig ki kell tágulni, hogy az epidurált beadhassák, az nem úgy van, hogy az elsõ fájásnál már szúrják is be. Én kértem volna, de olyan pikk pakk kitágultam, hogy már nem volt értelme beadni. De bizony tényleg pokolian fáj, ezt azért ne vonjuk kétségbe.
Barátnõm a fogorvosnál sem kér fájdalomcsillapítót, mert jobban fél a tûtõl, mint a fájdalomtól. Egy lány, akivel egy szobában voltam, azt mesélte, azért nem kért mégsem epidurált, mert azt hitte még jobban fog fájni és majd akkor kéri, de addigra meg megszületett a gyerek. Én úgy voltam vele, hogy tuti már a portástól fogom kérni :) (de császár lett). Nem vagyunk egyformák.
Több oka lehet: - fél a mellékhatásoktól - valamiért nem kaphat (nincs olyan orvos aki beadja, már nem lenne értelme stb) - el akarja mondani magáról hogy õ jól szült, hogy õ igazi anya - azt hiszi nincs rá szüksége, amikor meg mégis kérne már késõ - nekem egy ismerõsöm kapott az elsõnél de nem hatott, ezért a második és harmadik szülésénél nem kért Meg még egy tucat oka lehet.
bár még nem szültem, van még egy-két hónapom, de már most nem a szüléstõl rettegek, hanem attól, hogy császár lesz, vagy akármi, és tût szúrnak belém. Õrültes tûfóbiám van, tényleg szégyen, de sírni tudnék, ha közelítenek felém. Mondom ezt úgy, hogy nem kevés injekciót kaptam életemben - sõt, és véradásra is jártam, hogy sokkolódjak. De nem ment :) )) Nem, nem ettõl lesz valaki jobb, vagy rosszabb anya szerintem sem.
Nekem eszembe sem jutott az igazat megvallva.Kibírhatónak éreztem, amire pedig elfogyott minden erõm, és már könyörögtem valamiért, toltak a mûtõbe, mert császározni kellett...Ha kipihenem magam szülés elõtt és haladt volna a maga útján, akkor valószínûleg nem jutok el ebbe a fázisba(bár ugye nem tudom, h milyen a kitolás, hisz az kimaradt az életembõl eddig..)
Mert nem vagyunk egyformák. Van aki kér, van aki nem, van aki nem kaphat valamiért. Én pl kétszer akartam kérni, mindkétszer úgy alakult, hogy már nem kaphattam ezért vagy azért. Attól még baromira fáj, hogy nem teszem hozzá, hogy nem kaphattam edát, ettõl nem vagyok jobb anya, ez igaz, de nem írja ki senki a hátára.
Egyetértek a kérdezõvel, az anyaságnak semmi köze a fájdalomhoz. A szülés nem egy emberfeletti magasságos dolog. Az egy gyermek világra hozatala ami fáj. Attól senki nem lesz teljesebb és jobb anya hogy természetesen szül. Szerintem a nõk túl sokat látnak bele a szülésbe. Például én videóra sem venném soha, nemhogy vissza nézzem. Ettõl nem hiszem hogy rossz anya leszek. És hány anya szült már természetesen, aki utána eldobta a gyerekét? Vagy megölte? ETTÕL FÜGGETLENÜL mindenkinek szíve joga eldönteni hogyan szül, de nem szeretem amikor a természetesen szülõk felsõbbrendûnek érzik magukat.
Én nem szeretem a mesterséges dolgokat. Fájni fog. Had fájjon. Én így gondolom. Meg akarom élni a fájdalmat, mert még teljesebbnek fogom érezni az élményt, és nem utolsó sorban rendesen fogom érezni mi történik velünk. Aki nem bírja, kérje, de nekem nem kell semmi. Sem ez, sem más. Csak ha életveszély van, akkor egy orvos és mûtõ. Mást nem kérek.
Azért mert az epidurális érzéstelenítés a gerincbe történik és elég egy hajszálnyival arrébb nyomni a tüt és már is meg van a baj. Akár lebénulás is lehet belöle. A másik pedig, hogy ha a természet úgy akarta volna akkor fájdalom mentesre csinálta volna a szülést, de nem arra csinálta, valószínü mindennek meg van az oka miért. Amúgy a szülészetek sem rajonganak érte, habár lehet kérni, de nem nyomják beléd egyböl.
Köszönöm a lepontozásokat! Bocsássatok meg, hogy nem kértem fájdalomcsillapítàst. Biztos hasznosabb lenne a valaszom, ha kértem volna EDA- t. Így, hogy nem kértem semmit, szarabb lett számotokra a világ?
Nálunk nem lehetett semmit kérni, se gázt, se epidurálist. Úgy látszik a mi városunk kórháza leragadt a 19. századnál. Azt mondták még a közeli megyeszékhelyen is csak gáz van, de amúgy sem szívesen adnák, mert amit az anya kap azt kapja a baba is, ezért nem kérhettem, kaphattam.
A kérdező hozzászólása: En nem pontoztam le ugyan senkit
Sokan azért nem kérnek, mert téves információkkal van tele a fejük az EDÁ-val kapcsolatban. A spinálist szúrják necces helyre, az EDA-t az epidurális térbe, ahol elég nehéz eltrafálni bármit is: http://babafalva.hu/kismama-lexikon/epiduralis-erzestelenite.. Sõt, fel is lehet utána kelni, nem jár fejfájással, van sétáló EDA is...
Nem akartam fájdalom csillapítást, nagyon fájt de a szülés után a második napon már egyáltalán nem tudtam felidézni a fájdalom mértékét, csak el tudom mondani, hogy nagyon fájt. Az emlékezetem, a tudatom mindent kitörölt. Engem nem érdekel, hogy más kér érzéstelenítést, én nem akartam és ez az én döntésem. Nem kell senkit elítélni semmi miatt...
Én a terhességem során akartam kérni, aztán kiderült, hogy nálunk nincs rá lehetõség. Ettõl függetlenül a másodikat is ugyanitt szûltem. Nem egy fáklyás menet a szülés, de valóban úgy van, hogy akkor piszkosúl fáj, de utána a fájás mértékét már nem tudod felidézni. Legalábbis nálam. Ha esetleg lesz egy harmadik, ott is maradok a már általam tapasztalt teljesen természetes szüléshez.
Nekem nem volt rá szukségem. Én nem mondom azt, hogy eszméletlenul fáj a szulés.Én viszonylag gyorsan tágultam.3 ora alatt megszuletett a kislányom.Ha tovább tartott volna sem hiszem, hogy kértem volna, mert nem fájt annyira, hogy megszúrassam magam.Kivéve, ha nagyon fáradt vagyok és annyira lassan tágulok, hogy 2 napba is beletelik, de szerencsére nem így volt. Szerencsés alkat vagyok az orvosom szerint.:)
:) én elõre jeleztem az orvosomnak és a szülésznõmnek, hogy fogok kérni. aztán meg... 3 perceseknél (mikor sms-eztem, telóztam, trécseltem a szülõszobán) rákérdeztem, ennyire fog-e fájni, mondták kicsit rosszabb, de gyorsan túl leszek rajta, vidáman mondtam, hogy akkor nem köll az EDA... és nem is volt vészes a szülés. hozzá teszem, mondták, h elsõ gyereknél ritka az ilyen gyors, könnyû szülés. szerintem a helyzet hozza, ha szenvedtem volna, akkor kértem volna, a gyereknek nem árt, a szövõdmény max. 3 napos fejfájás, de ez se a jellemzõ...
Az elsõnél fel sem merült bennem, hogy kérjek, gondoltam, nagyon jól bírom a fájdalmat. Ebben tévedtem. Iszonyatosan fájt, de mivel elég makacs vagyok tartottam magam az eredeti álláspontomhoz és inkább császárért könyörögtem (nem az lett). A másodiknál már tudatosan készültem, hogy kérek majd, de végül mire arra a pontra jutottam, hogy kérjek onnantól kezdve a 3. fájás már toló fájás volt, így esélyem se volt kérni
A gáz sem használ mindenkinek, van aki azt mondja, hogy elkábult tõle, rosszul lett, mintha elájult volna. Én injekciót kaptam (Bp, István), hogy mi a fenét raktak bele nem tudom, de olyan szinten kába lettem tõle 2 fáját között, a fájást meg ugyan úgy éreztem, hogy a köv.babánál biztos nem kérnék. Aki írta, hogy kifáradt a végére és császár lett: off: a Bezzeganyán van egy post, egy Svédországban szült nõ férje írta, hogy milyen volt az ottani szülés. Ott az anyákat a szülés elõtt nyugtatózzák (nem tudom mi a helyes orvosi szó!!), hogy tudjon még aludni és pihenni. A hozzászólók olyan szinten támadták ezt az eljárást, pedig kb egy sem orvos, szülésznõ, plusz nem hiszem, hogy Mo bármilyen területen is taníthatná Svédo.ot, fõleg nem a szülészet terén.
Ja és 24 órát vajúdtam, ebbõl csak 2 és fél órán át szívtam a gázt, a többi natúrba ment!! És nem érzem ettõl sem rosszabb-sem jobb anyának!
Addigra, mire a tényleg pokoli fájások jönnek, már kikapcsolják az eda-t.
Már megint egy még nem szült nõ magyaráz a szülés nehézségérõl? Marha jó! Kezdjük ott, hogy nem minden kórházban adnak EDÁT. Aztán meg hogy még nem adnak, mert korai, aztán meg már nem adnak, mert késõ. Akkor ott van a sok eset, ahol adnak, de nem hat. Kicsit tájékozódj mielõtt baromságokat kérdezel.
Mi kórházunkban nincs rá lehetõség.
Én kértem Eda-t, nem kaptam. Nem volt olyan orvos, aki be tudta volna adni. Marha ideges lettem ettõl, kb. 30 percig szidtam a rendszert, káromkodtam mint egy kocsis, fájdalomra nem is emlékszem, csak arra, hogy marha pipa vagyok. Akkor már 14 órája vajúdtam, rendszeres fájásokkal. A dokim nevetett rajtam, majd szólt, hogy szerinte a következõ fájás már toló lesz. Így is volt.
Én kétszer szültem, és eszembe sem jutott kérni, azért mert az egy plussz kockázatintényezõ. A fájdalomnak megvan a maga pozitív hatása a szülés folyamán. Attól nem vagyok jobb anya, hogy szenvedtem, de amikor gyereket vállaltam, akkor tudtam, hogy áldozatokat kell érte hoznom, és a szülési fájdalmat is belekalkuláltam. Mellesleg kicsit ellenséges a hangnemed, mintha zavarna, hogy valaki el meri viselni a szülési fájdalmakat.
A kérdező hozzászólása: Nem szántam ellenségesnek, bocsánat:)
Azért ne szóljuk már így a kérdezõt. Majd fog szülni egyszer, persze, hogy érdekli a dolog. Egyébként sok országban nagyobb rutinnal alkalmazzák, csak épp Mo-n 1) spórolni akarnak az EDA-val (persze az oxitocinnal nem...) 2)nincs elég orvos, aki beadja, 3)a szülészeknek nincs kedvük hívogatni az anesztest, meg várni fél órával többet a babára (állítólag valamennyire lassítja a szülést az EDA). Ezek miatt az a magyar szülészorvosi gyakorlat, hogy mindenkit leakarnak beszélni, ijesztgetnek (tudom én is, hogy komoly beavatkozás, de azzal, hogy totál beijesztik a szülõ nõt, nem korrektek), és a szüléskor az van, hogy "várni kell míg x ujjnyira...", kimegy az orvos, majd amikor egyszer visszajön, akkor "már x ujjnyira nyitott, már nem lehet". Én is így jártam...Külföldön szülöm a következõt babát, itt teljesen elérhetõ az EDA, elvileg nagyon szeretném, de gyakorlatilag én is tartok tõle.
Én gázt szívtam..kellett EDA a francnak!!Nekem a gáz is nagyon bejött..jó, éreztem azért a fájásokat, de szerintem teljes fájdalomcsillapítás nem létezik szülésnél, mert azért szerintem az EDA mellett is lehet érezni a fájásokat..akkor meg mi a francnak szúrkáltattam volna össze a gerincemet, ha a gáz is van olyan jó?!Egyébként én sosem kérném, mert nagyon félek tõle, jobban mint a szüléstõl..az én gerincemnél ne babráljon senki sem, mert elég egy rossz mozdulat, és ki tudja mi lenne a következménye(pl:bénulás). Úgyhogy nekem bejött a gáz..a kitolásnál már nem szívhattam a gázt, megtiltották, na és..fájt, mert szerintem a kitolás a legfájdalmasabb, de túléltem, még itt vagyok..mindent ki lehet bírni, ha az embernek van önkontrollja és nem kényeskedik!!Kb 5 nyomás alatt megszületett a 3300g-os és 55 centis kisfiam.
Mert nem volt pokoli...illetve az volt, de azt éreztem, amit már leírt valaki, hogy fel sem tudtam idézni, csak mondtam, hogy fájt. Hmmm...máskülönben nem vállaltam volna másodikat:) )) gázt kaptam mindkétszer, de szerencsés alakt vagyok, magas fájdalomküszöbbel. A lepontozások számomra felfoghatatlanok-miért baj, ha valaki másképp éli meg/át? Ugyan...
Igen, tényleg ennyi lesz.
Igen.
A kérdező hozzászólása: meg esetleg annyi hogyha több dolgot rendelek akkor egyben küldenék-e? mert az az ésszerû.
Azt mindig meg kell elõre kérdezni, mert nem mindig az eladó küldi az árut és lehet, hogy ahonnan jön, ott külön csomag.
több is van, mint amennyirõl hallani lehet sajnos
Tessék csak alaposan olvasgatni az oldalt: http://www.noeallatotthon.hu/macskamentes/index.php?pid=1&st..
A baj nem a születéssel van, hanem azzal, ha csak "úgy" vemhes lesz a nõstény. Ha nincs elõre megbeszélt gazda, mit fogsz velük csinálni? Épp tegnap volt egy kérdezõ, akitõl végül nem viszik el a kicsiket, mert õ nem akarja oltatni a leendõ tulaj helyett. És igen, nem túlzás, ha azt mondom, százszámra vannak kismacskák, akik csak úgy a világra pottyantak. Jobb esetben menhelyre kerülnek, rosszabb esetben.....azt inkább nem részletezem....
keressél neki jo gazdikat , pl ajánld a barátaidnak stb , de szeretõ gazdikat keress ne olyat h majd jó lesz a kutyának játszani vele
Csak akkor baj, hogyha nem gondozzák õket rendesen
Igen, baj. Rövidebben nem lehet megfogalmazni, és te is pontosan tudod, miért baj.
Még nem is azzal van a probléma, hogy nálad születik pl. 5 kismacska, mert annak mondjuk találsz gazdit. De ha az az 5 kismacska nem lesz ivartalanítva, akkor azok is csak tovább fognak szaporodni és így tovább és így tovább. Ezért lenne fontos az ivartalanítás. A macskának is sokkal jobb, kiegyensúlyozottabb lesz.
Nemcsak annyiban baj, hogy te jó gazdikat keresel azoknak a kiscicáknak, hanem abban is, hogy a te macskád kiscicái veszik el az esélyt az olyanoktól akik pl elaltatásra várnak, menhelyen vannak, vagy az utcán kínlódnak...

Hány évesnek nézek ki ezen a képen? Tényleg annyira unszimpatikus fejem van?

http://www.myimg.de/?img=zs77c00.jpg

Legjobb válasz: Kb. 15-nek. Egyébként kissé olyan "divatból morcos" fejed van egy rakás festékkel, ami tényleg eléggé ellenszenves tud lenni. Csúnya semmiképpen nem vagy.

Kb. 15-nek. Egyébként kissé olyan "divatból morcos" fejed van egy rakás festékkel, ami tényleg eléggé ellenszenves tud lenni. Csúnya semmiképpen nem vagy.
szerintem 15-16 lehetsz:) és nincs a te általad vélt "fejed"..:) kedves, barátkozós, ari csajnak tûnsz:)
17-8 körül , dehogy unszimpatikus , szép vagy
szimpatikusnak tûnsz és kb 16 év körüli lehetsz:)
Ezt a panda szemfestést felejtsd el..ciki..anélkül nincs gáz.
18-19. Nekem szimpatikus vagy.
15-16 lehetsz, szerintem szedd le a festéket a szemed alól, mert így már tul sötét a tekinteted... :) egyébként nem vagy unszimpi
hááát 20 körül nézel ki.... és szerintem mosoly!!! meg a sminkbõlvegyél vissza és jó lesz!
Nem unszimpatikus, hanem antipatikus. De ez már csak mellékes. De amúgy nem vagy "antipatikus" csak egy kicsit vághatnál a szemöldöködbõl. Nem áll jól neked ez a smink.
Nem vagy unszimpatikus. Csak kicsit kevesebb festéket rakj a szemed alá.
15 lehetsz. Egyáltalán nem unszimpatikus a fejed. 15/L
A kérdező hozzászólása: 17 vagyok :)
csak? hm
És véletlenül nem a csokiba jársz?
vagy jártál..?
...
nekem csak a szemfestéseddel és a szemöldököddel van a bajom. amúgy meg minden jó :)
Nem."Nem szerethet mindenki"ez az eset áll fennt itt. 17-18 lehetsz.
Na? Szabad a gazda.
18 év körülinek nézlek és nekem nem tûnsz unszimpatikusnak.
22nek nézlek, és nem unszimp, inkább dögös.
véletlen nem nyíregyházán laksz?xd
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok :) De, Nyíregyházán lakom. Ismerjünk egymást? :$
nem vagy "unszimpatikus" :D szépvagy :)
azért áruld el, hogy hány éves vagy
A kérdező hozzászólása: Nemsokára :) Várok még pár kommentre :)
20
17-18 lehetsz nekem tetszik a kép, de mosolyoghatnál is
16?:D szép vagy.
17-18 körülinek nézlek... és elég tré ez e a smink...szerintem válassz valami jobbat...:) egyébként nincs unszimpatikus fejed :D
16-17nek nézlek, és inkább mosolyogj, am meg szép vagy.
A kérdező hozzászólása: Sophieka válasza: És véletlenül nem a csokiba jársz? A válasz megírásának idõpontja: ma 07:26 ------ oda jártam :)

A hajvasaló tényleg annyira tönkreteszi a hajat?

Én egy Emo csaj vagyok,és hát egy frizura elkészitésénél fontos a hajvasaló.Anyám szerint ha vasalom a hajam nagyon tönkreteszem,de ez félig meddig igaz.

Legjobb válasz: ez tényleg igaz...hogy rettenetesen tönkre teszi a hajat...kezdetben én is vasalgattam,göndörítettem ráadásul ha "emo csaj vagy" akkor gondolom festeted a hajadat feketére... nos én is festem a hajamat... és annyira tönkre teszi ez a kettõ a hajat...most olyan szinten hullik a hajam és töredezett ...hogy már évek óta nem vasalom a hajamat és festeni is csak akkor festem ha nagyon muszáj...és így is olyan szinten durván csúnya a hajak vége...pedig hiába vágatom 2 havonta le ... :\

ez tényleg igaz...hogy rettenetesen tönkre teszi a hajat...kezdetben én is vasalgattam, göndörítettem ráadásul ha "emo csaj vagy" akkor gondolom festeted a hajadat feketére... nos én is festem a hajamat... és annyira tönkre teszi ez a kettõ a hajat...most olyan szinten hullik a hajam és töredezett ...hogy már évek óta nem vasalom a hajamat és festeni is csak akkor festem ha nagyon muszáj...és így is olyan szinten durván csúnya a hajak vége...pedig hiába vágatom 2 havonta le ... :\
Tényleg nagyon tönkreteszi. Régen én is vasaltam, kb 3 éve teljesen leszoktam róla, most már okés, de tényleg összehasonlíthatatlan a régivel, mikor vasaltam.
A kérdező hozzászólása: Igazából nekem csak a vége göngörödik és hát festeni se kell mert amúgyis fekete
Mond meg hogy felvágod az ereidet, és akkor az talán meggyõzi õt...:D:D

Tényleg annyira fontos a mai emberek, párok számára, hogy sok pasit/csajt kipróbáljanak?

Párom, akivel 4 évig voltam együtt, és els?k voltunk egymásnak, egyrészt azért szakított velem, mert más csajokat is ki akar próbálni, és ha nem szakítottunk volna, valószín?, hogy el?bb utóbb megcsalt volna. (Nem ez volt az egyetlen oka a szakításnak, de ez is köztük volt.)

Legjobb válasz: tényleg

tényleg
Ez egyénfüggõ. Rengeteg olyan férfi van, aki bõven kiélte már magát, és nem huszonéves, mégsem nyugszik a stabil kapcsolatában, és agyba-fõbe dug mellette akit csak tud.
ha szerelmes beléd, és mindent megkap, akkor hülye lenne otthagyni azért hogy vkit érzelemmentesen [email protected]
A kérdező hozzászólása: Igen ám, kedves utolsó, viszont az exemmel szinte csak a szexben értettünk egyet, mégis azért hagyott el, hogy más csajokat is kipróbáljon. Vagyis egyrészt azért. Szóval nálunk szinte csak ez klappolt.
Azért nem lehet egy valakivel közösen megtapasztalni dolgokat, ahogy kérdezte valaki, mert az az egy valaki az csak valóban egy valaki. Itt a lényeg viszont éppen a tapasztalatszerzésen van, és nincs 2 egyforma ember, ahhoz, hogy egy harmonikus szexuális élet kialakuljon és hosszú távon is mûködjön, ahhoz bizony több féle emberrel kell több mindent kipróbálni. Nem lehet ezt a "szeretem és kész" elvre fogni, mert ez nem úgy mûködik. Pszichológiai tény, hogy egy társkapcsolat alapja a szexualitás. na most ha az valamiért nem mûködik, vagy nem a két fél elvárásainak megfelelõen mûködik, akkor ott gondok lesznek elõbb-utóbb. Ezt persze lehet tagadni, de attól még így van. (kérdezz csak meg egy szexuálpszichológust errõl)
A párkapcsolat a sors kifürkészhetetlen útjainak egyike, nem minden esetben csak a más iránti kíváncsiság késztet a szakításra! Nekem is volt egy barátom, akivel azért szakítottam, mert egyikünk sem akart belemenni a távkapcsolatba. Ugyanis én már külföldön élek. Igaz, nem olyan régóta voltunk együtt, így még nem alakult ki olyan mélyen sem a szerelem, sem a bizalom... Néha a legjobb döntés a legnehezebb, így hát elváltak útjaink... Az élet új fejezetet nyitott számomra. 19/L
nekem nem fontos
Szerintem ez a "mással is ki akarom próbálni", csak üres duma. Aki igazán szereti a másikat az nem fog más után vágyakozni.
és miért nem lehet valakivel közösen megtapasztalni dolgokat?
természetesen fontos és pszichológiailag logikus hogy menj bele egy olyan házasságba netán, ha nincs kellõ tapasztalatod, és majd ott derül ki, hogy hoppá, mégse oké valami szóval erre való a teenager és a 20-on éves kor, tapasztalatokat kell gyûjteni szexuális téren, hogy a végén egy kiegyensúlyozott, számára mindenben megfelelõ kapcsolat lehessen
Hasonló történt velem is, én 6 évig voltam együtt egy fiúval, aki szintén mondott nekem olyat, hogy szeretne mást is kipróbálni, mivle mi is elsõk voltunk a másiknak. De nem csak ezért lett vége a kapcsolatnak, hanem mert a végén már éreztem is hogy nem vagyok neki elég, már csak egy megszokás vagyok mellette, és nem tisztel nem érdekli mi van velem, kíváncsi volt és kalandozni akart, hát elengedtem. Eltelt azóta 3 év és most hogy kalandozott visszakart jönni hozzám, de én már nem szerettem, pedig nagyon nehéz volt elfejeltemnem és beletörödni, hogy simán egyetértett azzal, hogy engedjem el kalandozni. De ez még nem azt jelenti, hogy mindenki ilyen, én is azt mondom, ha tényleg szeret, és megtaláta benned azt akit keres, nem probléma, hogy nem volt még neki más. Egyáltalán nem jelenti, hogy késõbb õ is úgy fog gondolkodni mint az elõzõ párod.
nem tom, én már 16 évesen se válogattam volna, de megcsaltak, aztán jött egy 6 éves kapcsolat, aztán 2 futú, most meg megint egy komoly, nem én választottam, de ezt adta a sors.Vannak akik nem tudnak megállapodni egy mellett, mert kell a tapasztalat, de szerintem ha vki szeret valakit és minden ok.akkor nem értem miért kell váltani csak azért h. sok tapasztalatot gyûjtsön.
hát nemtudom, szerintem ha egy emberrel vagyok életem végéig, akkor is simán meg lehet közösen oldani a dolgokat, megtapasztalni egymást, rájönni h h jó, és össze lehet csiszolódni, megbeszélni h a másik mit szeretne...attól h több farok járt bennem, vagy a pasi több csajt dugott meg, még nem lesz tapasztalt...

Tudom, hogy a dohányzás káros, de vajon tényleg annyira, mint amennyire mostanában riogatják vele az embereket?

Pl. napi fél-egy doboz cigi tényleg olyan borzasztó, vagy ezeket az elriasztóhadjáratokat olyan emberek egészségügyi adataira alapozzák, aki naponta több dobozzal (2-3) is elszívnak?

Legjobb válasz: Szerintem tényleg annyira káros. Sokáig dohányoztam, a gyerekeim miatt szoktam le. Azóta érzem az ízeket, jobban bírom a lépcsõzést, az arcbõröm tisztább, nincs cigiszagom, nem sárgul a fogam és az ujjam, kevesebb kávét is iszom, hogy csak ennyit említsek. Valaminek akkor kellett lennie, ha ennyi különbség van! Ha a passzív dohányzásba is belehalnak emberek, akkor az a napi fél doboz is több, mint sok. Az, hogy régebben nem volt a dobozra írva a veszély, nem jelenti azt, hogy nem volt igaz. Emlékszem, anyám még simán rágyújtott az ebédlõasztalnál gyerekkoromban, mi már a lakásban sem cigiztünk a gyerekek óta! Egyszerûen feltárták a káros hatásokat és a modern orvostudomány a mikrobiológia szintjéig bizonyítani tudja a rombolást. Remélem, sikerült valamennyire meggyõznöm...

Szerintem tényleg annyira káros. Sokáig dohányoztam, a gyerekeim miatt szoktam le. Azóta érzem az ízeket, jobban bírom a lépcsõzést, az arcbõröm tisztább, nincs cigiszagom, nem sárgul a fogam és az ujjam, kevesebb kávét is iszom, hogy csak ennyit említsek. Valaminek akkor kellett lennie, ha ennyi különbség van! Ha a passzív dohányzásba is belehalnak emberek, akkor az a napi fél doboz is több, mint sok. Az, hogy régebben nem volt a dobozra írva a veszély, nem jelenti azt, hogy nem volt igaz. Emlékszem, anyám még simán rágyújtott az ebédlõasztalnál gyerekkoromban, mi már a lakásban sem cigiztünk a gyerekek óta! Egyszerûen feltárták a káros hatásokat és a modern orvostudomány a mikrobiológia szintjéig bizonyítani tudja a rombolást. Remélem, sikerült valamennyire meggyõznöm...
A bioszkönyvem szerint a napi két doboznál kevesebbet szívók 5%-a lesz tüdõrákos, a napi 2doboz vagy annál többet szívók között 30%.Nemtudom ez mennyire valós statisztika.
Miért mondanák, hogy káros, ha nem az. Persze, hogy káros. Kb. 1 éve cigiztem 1 dobozzal naponta, mikor a háziorvos meghallgatta a tüdõmet, és egybõl vágta, hogy dohányzom. Pedig csak 1 éve dohányoztam. Szerinted?
Igen és nemcsak rád káros. Minap láttam tüdõrákos embert. Kemoterápiára ment és még most sem áll meg a cigivel. Úgy örülnék ha abbahagyná minden dohányos... De szerintem nem csak én.
Én csak annyit tennék hozzá, hogy dédmamám 85 éves(már 2 éve nincs valami jo egészsége), de megérte ezt a kort is, pedig 20 éve kora óta cigarettázik.A nagymamám és anyám is, õk szerencsére jól vannak.Tehát rájuk nem volt akkora hatással, mint sok más társukra.
Na én leszek aki megcáfolja.Nem jótékony de a hiresztelések kel ellentétben nem is annyira káros.Mind egyedi eset.Egyénenként változó hogy kire mennyire káros, van ugye aki 100évessen 80éve dohányzik és van aki 2év után már komoly problémákkal küzd.Ezért nem az a kialakult szakvélemény hogy a dohányzás önmaga, hanem mint egy plusz rizikófaktor szerepel betegségek kialakulásában. Nem jótékony hatású és célszerû elhagyni ezt a szenvedélyt, de sokkal több dolog van mögötte minthogy azt lehesen mondani önmagában is káros.Egyébként a pipázóknál és a szivarozóknál kevesebb betegséget mutattak ki mint a cigarettázóknál de a nemdohányzókhoz képest viszont többet.
Tényleg annyira káros. Ha dohányzol, nem kérdés, hogy mibe fogsz belehalni. Az a kérdés, hogy mikor. A szén monoxid, a kátrány, a nikotin, nagyon alávágnak az embernek, és nem csak a tödüt teszik tönkre, a keringési rendszert, az érfalakat, a vérnyomást, mindent. Sajnos nincs olyan, hogy kicsit dohányzom, kicsit halok meg. Csak dohányzom és meghalok van, vagy nem dohányzom, és nem halok meg. (persze a 2-3 dobozzal szívó dohányosok még jobban megrövidítik az életüket) Dohányozni nem éri meg. Sokba kerül, büdös vagy, és nagyon hamar eljön az idõ, mikor már nem a buliról szól a cigi, hanem a mindennapok része, és ez már nem buli, hanem egy magányos rabszolgaság. Ezeket tapasztalatból mondom, nagyon kemény volt a leszokás, de megérte!
De most komolyan: ha a szervezetedre nem is, de a pénztárcádra mindenképp káros, és most te komolyan beszívod a tüdõdbe azt a sok szart, meg a büdös kátrányos nikotinos füstöt? Aztán jössz nekem rimánkodni hogy büdös a szád meg ilyenek és hogy "van egy rágód??" Nincs rágóm, vegyél magadnak! Nekem te ne panaszkodj, mert összekócolom a fogaidat és majd úgy fogsz sípolni ahogy szívod azt a vackot mint a tehén tõgye!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó nagyokos: neked én szerintem az életben nem panaszkodtam, és nem rimánkodtam, és azt adja meg az atyaúristen, hogy te kísérletet tegyél arra, hogy "összekócold a fogaimat", azt hiszem, akkor nem sok maradna belõled. Nem szokásom rágót kuncsorogni másoktól, mert bizony veszek magamnak is, ahogy fogrkémet, fogkefét és szájvizet is. A pénzem elköltését pedig nem veled fogom megvitatni.
Szerintem egy kicsit túl van ez lihegve pedig én csak nagyon ritkán cigizek!Nyílván ha az ember csak pusztítja magát és a szervezete építésére keveset figyel az okoz problémát!Ha egyébként a lelkednek jól esik ted meg!Én azt mondom a baj ott van, hogy fügõ leszel és már csak az számít, hogy cigizhess!Na és itt lehet hogy már a vitamin a test mozgás nem fog kelleni!Legalábbis el hanyagolod!Aztán szépen le épülsz!Dédapám 12 éves korától szívta 83 volt amikor meg halt de a 90 kg -os búzászsákot hatvan évesen még fel vágta a padlásra!Szóval nem irodában üldögélt és óránként cigizni ment!Ha mozogsz sportolsz hidd el egész más!A barátom egy vívó világ bajnok olyan kondija 44 évesen mint az állat és együtt szoktunk pöfékelni!
Ez elõzõhöz csak annyit, hogy dédapám 60 kg-os volt!65 évesen azért fakadt sírva mert már nehéz vólt naki a90kg-os! Az elõzõ hozzá szólónak csak annyit már akinek nem akartak rágót adni holott nem is kért, hogy biztos jó erõben vagy lehet ha mellém ütnék is mag halnék pedig 95 kg-os vagyok és nincs rajtam felesleg!Viszont akkor neked tényleg kell sokat mozogni szerintem ha dohányzól én azt látom, hogy a vékony szikár emberek mint dédapám hajlamosabbak az aktívabb életre többet mozognak ez meg nagyon fontos a rendszeres tisztuláshoz!
Aha, csak a bio konyve, meg a statisztikaban azt nem valljak be, hogy a tudorak sokszor masodlagos rak, tehat a rak ami mar meg van, ramegy a tudore, es az a vegzett. Negy ismorosom halt meg igy, eletukben nem dohanyoztak. orvosi lelet szerint, tudorakosok voltak, nem igaz, mas rakkal kezdtek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!