Találatok a következő kifejezésre: Tényleg akkora ha nem szoktam (3 db)

Tényleg akkora gond, ha nem szoktam naptárt vezetni arról, hogy mikor jön meg, és emiatt nem tudom kiszámolni a termékeny napokat? :S

Most szeretnénk el?ször lefeküdni a párommal, majdnem 17 vagyok. Azt szeretném tudni, h sokat számít-e, hogy ne a "termékeny napokban" tegyük meg.

Legjobb válasz: VEDEKEZZETEK!!!! es akkor nem lesz gond.

VEDEKEZZETEK!!!! es akkor nem lesz gond.
Egyáltalán nem gond. Viszont hülye vagy (már bocsánat), ha védekezés nélkül akarod csinálni. Ugyanis a termékeny napokat nem tudok olyan biztosan kiszámítani. Elég nagy gyakorlat kell hozzá.
Szia! A termékeny napok hivatalosan a 12-16 nap közé esnek. Az én pici lányom a 24. napon fogant.(Mondjuk mi akartuk) Ne foglalkozz számolgatással, mert az nem biztos. Olyanoknak való, akiknek mindegy, hogy terhesek lesznek-e. Mindig védekezz, az elsõ perctõl at utolsóig!!!
Szerintem ilyen fiatal korban, pláne úgy, hogy nem hiszem, hogy gyereket szeretnétek, ne védekezz a naptármódszerrel! Nem tudod kiszámolni pontosan, mert akár mensi alatt is teherbeeshetsz! Én sem vezetek külön naptárt, hogy mikor jön meg. Ott van a telefon naptára, amibe emlékeztetõnek beírom, hogy mikor kell elkezdenem szedni a gyógyszert minden hónapban. Innen meg ki lehet számolni.
A kérdező hozzászólása: Jajj, dehogy gondoltam arra, h védekezés nélkül... :) A lényeg az volt, h nagy gond-e ha nem tudom kiszámolni, h mikor vannaka termékeny napok, vagy nem nagy gond. Köszönöm a válaszokat!
Nem nagy gond, hiszem még nem akarsdz gyereket. A lényeg ha pl nõdokihoz mégy akkor meg tudd neki mondani, hogy mikor volt az utólsó menszid. Ennyi az egész. Egyébként meg nem feltétlenül tudnád kiszámolni, mivel lehetnek rendkívüli peteérések és ilyen fiatalon még minden bizonytalan, gondolom nem percre pontosan jön meg. A lényeg hogy ha védekeztek akkor nem számít mikor vannak a termékeny napjaid és az sem hogy ki tudod-e számolni.

A két hetes fiam egyik orrjárata szűkebb és ez az orr minden nap megtelik. Nagyon kínlódik vele, és ha nem tudja kitüsszenteni, akkor orrszívóval szoktam könnyíteni rajta. Tényleg ártok vele hosszabb távon?

A véd?n? azt mondja, hogy ne legyen a napi rutin része az orrszívás, mert a nyálkahártyát ingerlem vele.De akkor mit tehetnék?

Legjobb válasz: Próbáld meg a tengervízes spray-t.

Próbáld meg a tengervízes spray-t.
A kérdező hozzászólása: Sóoldatot szoktam cseppenteni, de nem mindig vezet eredményre..:(
Mi is voltunk így, hidd el, ahogy nõ jobb lesz, és kinövi.Én sokat használtam a kis kézi orrszívót, kis múanyagost, elõtte pedig Sterimart.Amit napi 3x lehet, ezt még elviseli az orrnyálkahártya.Ki kell tisztitani, hogy kapjon levegõt, és ne legyen nagyobb baj felfelé. Most 9 hós, nagyon ritkán kell használnom, igazából mondhatom hogy kinõtte.Kitartás, és ha kell, használd.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm szépen!!!

A falunkban lévő nagyon szegény roma család a patkányokat meg szokta sütni és enni. Ha jól át van sütve, akkor nem lehet baja tőle az embernek? Az igaz, hogy tényleg egész finom a húsa?

Legjobb válasz: Igen, a baktériumok magas hõfokon elpusztulnak. A sima húsban is vannak baktériumok, többek között ezért jó a hõkezelés.

Igen, a baktériumok magas hõfokon elpusztulnak. A sima húsban is vannak baktériumok, többek között ezért jó a hõkezelés.
??? Hát lehet hogy a baktériumokat megöli a magas hõfok, de ha véletlenül mérgezett a patkány akkor cumi van. :/
Nekünk ez furcsa, de pont ugyanígy azt sem tudjuk elképzelni, hogy van, ahol kutyát esznek, vagy rovarokat... Egyébként alapjáraton az sem veszélyesebb, mint marhát, csirkét, vagy bármi mást enni.
A 90-es években ettem patkányt melegen elég finom falat, viszont kihülve valami nagyon fura íze és illata lesz.
Na ja, mondjuk ha õk kapják el és nem elpusztulva találják akkor sanszos hogy nem mérgezett.
Mondjuk van olyan hogy nem rögtön pusztul el a patkány a méregtõl.Pl.amikor a cicám megfogott egyet beteg lett tõle.Mert kiderült mérgezett volt.Csak még akkor nem jelentkezett a hatása a méregnek.Így bár élve fogta meg, de a cicám lett beteg. :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!