Találatok a következő kifejezésre: Tényleg érdemes után (12 db)

Tényleg érdemes ovuláció után is próbálkozni, vagy esetleg a menstruáció után közvetlenül? Vagy tényleg csak az ovuláció napja és az az előtti néhány nap a nyerő?

Van olyan aki tudja (vagy megbízható forrásból hallott olyat), hogy NEM az ovuláció idején esett teherbe? Azt olvastam több helyen is, hogy ha az ovuláció környékén vagytok együtt, akkor is csak kb. 30% esély van a teherbeesésre. De hallottam olyanról, akinél az ovuláció UTÁN több nappal fogant meg a baba... ez hogy lehetséges? ez milyen gyakori?

Legjobb válasz: Spontán peteérés bármikor lehet. A fiam mensi után 2 nappal, ráadásul spirál mellett fogant. 31hkm.

Spontán peteérés bármikor lehet. A fiam mensi után 2 nappal, ráadásul spirál mellett fogant. 31hkm.
Nem kérdeztél butaságot. De tény, hogy van egy valószínüsíthetõ, várható, hõgörbével, ciklus.hu által kalkulált ovulációs idõpont, valamikor a ciklus közepe táján. És van a valóság, amikor a petesejt mit sem törõdve ezekkel, néha egy egészen más idõpontban szabadul ki, és még meg is termékenyül.:) Nem ovuláció elõtt, vagy után, hanem épp akkor, amikor az lezajlott, legfeljebb nem a papírformának megfelelõ idõpontban.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, ha egyértelmûen butaságot kérdeztem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utóbbi hozzászólásokat is! Ami itt ki lett fejtve, azzal tisztában vagyok, ... ezért álltam értetlenül az elõtt akitõl ezt hallottam (mármint az ovu után történõ fogantatást), ... gondoltam azért megkérdezem van e valóságalapja...
Ez egyértelmû, mivel a megtermékenyítéshez petesejt kell, az pedig csak ovulációkor áll rendelkezésre. Reméljük a kérdezõ sem úgy gondolta, hogy lezajlik a normál ovuláció, aztán napok múlva egyszer csak valahogy besikeredik egy megtermékenyítés.:) )
Szia! Sehogy sem lehet hogy ovu után több nappal fogan meg a baba. A fogantatáshoz szükséges egy petesejt, és ez csak ovukor elérhetõ a spermiumok számára. A petesejt 24 óráig él. Ha valakinek más idõpontot mutat a görbéje, mint az ovu ideje, annak a görbével van a baj. Rosszul mérni lehet, vagy a program rossz helyre húzza az ovut, de az holtbiztos, hogy ovulációkor van a megtermékenyülés, ha van.
lányom mensi után egy nappal fogant :) most már 11 hetes nagylány :D
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm szépen! És akkor az hogyan lehetséges, hogy valaki aki hõmérõzik és egyértelmûen kiadta a görbe hogy mikor volt ovulációja, rá 6 napra történt a fogantatás?
olyan nincs hogy valaki nem az ovuláció idején esik teherbe, legfeljebb olyan hogy az ovulációja nem a megszokott középidõben van. Ez nagyon-nagyon ritka, de elõfordul. A spontán peteérésben én azért nem hiszek mert a peteérés egy hosszú folyamat, nem alakul ki egyik percrõl a másikra csak úgy. Orgazmus hatására az _amúgy is_ nagy méretû tüszõ megrepedhet 1-2 nappal hamarabb, de csak akkor, ha már eleve van egy olyan mérete. Menstruáció után közvetlenül erre nagyon minimális az esély. Csak akkor fordulhat elõ, ha az elõzõ menstruáció nem rendes vérzés volt, közben nem vált le a méhnyálkahártya egésze (hiszen ha leválik, nincs hol megtapadnia az embriónak). Az ovuláció után sem foganhat meg a baba, de olyan is van hogy késõbb van ovuláció a megszokottnál, nekem a ciklusom 30. napján volt, akkor lettem terhes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ezek szerint nincs alapja annak, hogy mikor "kell" együtt lenni? Ezeket a spontán peteéréseket valóban orgazmus váltja ki?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

Császár után tényleg érdemes 'nehezéket' tenni a hasra?

Eddig nem hallottam, de most pár napja egy császáros anyuka említette, hogy tanácsos műtét után a hason súlynak lenni...miért? Komolyan? Most vegyek...de mit? Ez olyan, mint a hasszorítós bugyi? Arra szükség van műtét után? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Nekem a kórházban tettek rá. Nem tudom, pontosan mit, mert kába voltam, de tuti, hogy volt valami nehezék a hasamon. De csak az elsõ éjszaka (pontosabban a mûtét utáni pár órában). Szerintem magadnak nem kell venned.

Nekem a kórházban tettek rá. Nem tudom, pontosan mit, mert kába voltam, de tuti, hogy volt valami nehezék a hasamon. De csak az elsõ éjszaka (pontosabban a mûtét utáni pár órában). Szerintem magadnak nem kell venned.
Mire magamhoz tértem, már a hasamon volt, azt hittem elpusztulok a fájdalomtól! Kérdeztem is, hogy mi van rajta, és azt mondta a nõvérke hogy homok. Alaposan be volt csomagolva. Pár órát volt rajta.
Hát nekem nem tettek semmit a hasamra, le is löktem volna!
Nekem se raktak semmit!
Nekem természetes szülésem volt és nekem is rárakta a dokim.
A méhösszehúzódását segíti elõ.
Nekem 3 császárom volt, és mindegyik alkalommal kaptam a hasamra homokszákot. Már a legelején rátették és jó pár órát rajtam volt. Eleinte nem zavart, csak akkor, amikor az érzéstelenítõ elmúlta után a nõvér levette, lemosdatott, majd visszatette. Olyan érzés volt, mintha egy 100 tonnás emberke rám ült volna. Azt mondták, segíti a méh összehúzódását és a tisztulást.
Én csak az elsõnél kaptam. Haskötõt is csak akkor. A másodiknál én tettem fel a hasamra derékmelegítõt, mert az rugalmas, és levettem, amikor már nem esett jól. A második sokkal gyorsabban gyógyult, nem tudom, van-e összefüggés.
Neked nem kell venned semmit, ha tesznek rá akkor õk adják. Nekem második császár után volt rajta!
NEM!!! A bimbó tartós ingerlése oxitocin felszabadulását váltja ki és megindulhat a szülés!
Ne csináld, tényleg veszélyes! Meg aztán ha megindul az elõtej, nekem elég hamar volt, azt sem nyomogathatod ki!
tilos piszkálni! :)
Nem! Erõs méhösszehúzódásokat okozhat és fölösleges, mert nem edzõdik meg. A baba egészen máshogy fogja "edzeni". Akinek kicsi a bimbójuk, azoknak se kell.
én úgy tudom, senkinek sem szabad, vagyis nem ajanlatos
Tilos morzsolgatni. Oxitocint vált ki a mellbimbó piszkálása, ami a szülést is beindítja. Akiknek nagyon rövid vagy befeléforduló a bimbója, azok bimbókiemelõt szoktak felrakni.
Szia, Nem szabad, én nem a szülés beindítása végett, hanem mert a bimbót "teszi" tönkre dolgot ismerem. Erõszakkal, nem szabad edzeni, meg mire edzenéd? Valahol olvastam, hogy mit szabad csinálni annak érdekében, hogy a beforduló, pici bimbó szopi elõtt mûködjön, de azt már csak akkor, mikor tényleg szoptatsz.... utána keresek, és belinkelem... nem igérem mára...
nem CSAK a szülés beindulása miatt- gondolom ezt akartad írni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat, még jó, hogy nem bírtam, annyira fájt, így csak egy nagyon rövid ideig csináltam. Amúgy drága anyósom ajánlotta! Mindig megpróbál ellátni tanácsokkal, de soha nem sül el jól. Szerencsére elõtte leinformálom a dolgokat, mert ha rajta múlna, pl:szûzteát itatna velem szorulásra, amit megint nem ajánlatos terhesen fogyasztani, meg van még néhány ilyen apróság. Amúgy szerencsére nincs kicsi mellbimbóm, meg befelé sem fordul, úgyhogy akkor tényleg fölösleges volt bogarat ültetnie a fülembe. Mégegyszer köszi!
Szorulásra(ahogy írtad, hogy szokott lenni):szilva, zabkorpa, zabpehely, õszibarack, Laevolac szirup:)
A kérdező hozzászólása: Köszi, a Laevolac-ot használom.
szerintem segit
Nekem segített, meg jól is éreztem magam benne, hogy nem lógott úgy a pocim, meg nem éreztem olyan dundinak magam.

Szoptatás után azonnal kell fejni vagy fél óra mulva? Mikor érdemes? Hány percig kell csinalni? Minden szopi után kell? éjjeli fejés tényleg hatásosabb min a nappali?

Legjobb válasz: Ha még marad benne tej szopi után, akkor lehet utána közvetlenül is; bár akkor már inkább szoptatni érdemes, mert az a leghatékonyabb.... (Illetve ebben az esetben valószínûleg nem is kevés a tej.:) De ha mindkét melled "üresre" kiszívta a babád, akkor talán érdemesebb várni egy kicsit, mondjuk fél-1 órát. Ennyi idõ alatt már biztosan megtermelõdik egy akkora mennyiség, ami szépen és könnyebben ki tud ürülni egy tejleadó-reflexszel. Illetve téged is jobban motivál szerintem, ha látsz némi tejecskét a pohár alján (ami a szopi utáni fejésnél nem mindig mondható el). :) A fejés idõtartama lényegében mindegy; az a fontos, hogy alaposan kiürítsd egyik vagy mindkét melled. A 7-5-3-1 perces serkentõ fejés is hatékony, de nem létszükséglet. Elég lehet az is, ha addig fejsz, amíg mellenként 2-3 tejleadás lezajlik; ekkor általában teljesen "kiürül" a cici. Ha mindkét melled egyszerre fejed, nyugodtan váltogathatod is menet közben, mert az egyiken beinduló reflex a másikból is könnyebben kihozza a tejet. A gyakoriság megint egyéni. Lehet minden szopi után is, ha bírod, de lehet idõszakosan is. Ha fontos, hogy látványos eredménye legyen a fejésnek, akkor érdemesebb lehet pl. reggel, amikor alapból több tejünk van és így maradhat még valamennyi a ciciben, vagy pl. este az utolsó szopi után 2-3 órával. De az "üresjáratú" fejés is plusz inger, max. nem annyira motivál. Illetve igen, éjjel is lehet, mert akkor a hormonok is aktívabbak. (Bár nem mindenki képes éjjel is felkelni; de nem is életbevágó.) De végül: a gyakrabb szoptatás önmagában is elég lehet, arról nem is beszélve, hogy nem jár (ilyen jellegû) plusz munkával. ;)

Ha még marad benne tej szopi után, akkor lehet utána közvetlenül is; bár akkor már inkább szoptatni érdemes, mert az a leghatékonyabb.... (Illetve ebben az esetben valószínûleg nem is kevés a tej.:) De ha mindkét melled "üresre" kiszívta a babád, akkor talán érdemesebb várni egy kicsit, mondjuk fél-1 órát. Ennyi idõ alatt már biztosan megtermelõdik egy akkora mennyiség, ami szépen és könnyebben ki tud ürülni egy tejleadó-reflexszel. Illetve téged is jobban motivál szerintem, ha látsz némi tejecskét a pohár alján (ami a szopi utáni fejésnél nem mindig mondható el). :) A fejés idõtartama lényegében mindegy; az a fontos, hogy alaposan kiürítsd egyik vagy mindkét melled. A 7-5-3-1 perces serkentõ fejés is hatékony, de nem létszükséglet. Elég lehet az is, ha addig fejsz, amíg mellenként 2-3 tejleadás lezajlik; ekkor általában teljesen "kiürül" a cici. Ha mindkét melled egyszerre fejed, nyugodtan váltogathatod is menet közben, mert az egyiken beinduló reflex a másikból is könnyebben kihozza a tejet. A gyakoriság megint egyéni. Lehet minden szopi után is, ha bírod, de lehet idõszakosan is. Ha fontos, hogy látványos eredménye legyen a fejésnek, akkor érdemesebb lehet pl. reggel, amikor alapból több tejünk van és így maradhat még valamennyi a ciciben, vagy pl. este az utolsó szopi után 2-3 órával. De az "üresjáratú" fejés is plusz inger, max. nem annyira motivál. Illetve igen, éjjel is lehet, mert akkor a hormonok is aktívabbak. (Bár nem mindenki képes éjjel is felkelni; de nem is életbevágó.) De végül: a gyakrabb szoptatás önmagában is elég lehet, arról nem is beszélve, hogy nem jár (ilyen jellegû) plusz munkával. ;)
Mi a célod a fejéssel? A tejszaporítás, vagy az, hogy ne kapj mellgyulladást? Ha az utóbbi, akkor nem is biztos, hogy kell fejni, csak ha nagyon tele van a melled még szoptatás után is. Ezt fõleg reggel kell csinálni, mivel éjjel termelõdik a legtöbb tej. Ha a tejszaporítás a cél, akkor szoptatás után fejj még, de arra meg jobb, ha inkább többször mellre teszed a babát. Ha a mennyiség megfelel neked, sem nem kevés, sem nem sok, akkor nem kell fejni.
úgy tudom egybõl utánna kell, érdemes akkor ha érzed hogy nem szívta ki a picur a tejcsit mert akkor még kemény, ha felpuhult akkor jó.Én éjszaka nem fejtem....6 hós baba anyukája
Akkor utána, egyik mellbõl 5 perc, másikból is, aztán 4-3-2 valahogy így olvastam. De nekem eléggé fájt az üres mellemet cincálni, szóval ha jól szopik a baba, inkább õt tedd mellre.
Én 3-hónapos koráig minden szoptatás után rögtön fejtem mind két mellem.Utána éjjel már nem, késöbb meg ha éreztem kezd becsomósodni, jól átmasszíroztam és kifejtem. 1-évesen választottam le.
A kérdező hozzászólása: tejszaporitás!
Bocsánat a belekottyért, de ha fáj a baba foga, nyûgösködik miatta, akkor majdhogynem logikus is, hogy kevesebbet szopizik (egyszerre), ezért nyilván csökken a tejmennyiség is... vagyis kereslet-kínálat, igen. De miért szükséges ilyenkor fejni? A testünk mindig beáll arra a ritmusra, ahogyan a baba szopik. Ha pár napig kevesebbet, akkor kevesebb tej lesz, ha éjjel nem szopik, éjjel "leáll" a termelés stb. Akinek "lefelé" mûködik a tejmennyiség változása, annak "felfelé" is mûködni szokott..! Ne haragudj meg, kedves utolsó, de szerintem fejés (és pláne méregetés) nélkül is simán tudnál szoptatni, csak jobban kellene bíznod magadban és a testedben. ;) Persze így is megy a dolog, és szuper, hogy még mindig ilyen szépen és sokat szopizik a babád, de abból, amit leírtál, én azt olvasom ki, hogy szükségtelenül fordítod az idõdet ezekre a dolgokra. Szerintem biztosan menne ilyen plusz körök nélkül is.
Utolsónak, lehet hogy menne de én nem bízom a véletlenre, és egyébként is maximalista vagyok:) Pont az a baj hogy ha az egyik nap 40 ml -t eszik akkor a következõ nap nem lesz 200 ugyan abban az idõben... én pedig nem teszem össze vissza többször cicire, 6szor eszünk ha eszik eszik ha nem nem de nem teszem vissza fél óránként... inkább fejek :) Amúgy tényleg rengeteg múlik a lelki egyensúlyon ha ott belül nem jó valami akkor rögtön látszik a tej hozamon.. :)

Mikor érdemes intim mosakodót használni? Azonkívül, ami a tájékoztatón van---> szexuális együttlét után, menzesz alatt stb. Tényleg véd a fertőzésektől?

Legjobb válasz: minden fürdéskor érdemes használni. Én használtam már doveot és niveat is, de arra nem volt az írva, hogy szex után ajánlott, mivel mindig ajánlott használni,mert véd a fertõzésektõl.

minden fürdéskor érdemes használni. Én használtam már doveot és niveat is, de arra nem volt az írva, hogy szex után ajánlott, mivel mindig ajánlott használni, mert véd a fertõzésektõl.
Nem minden esetben véd, de a szappannál és a tudfürdõnél sokkal hatásosabb. Érdemes naponta használni, és akkor nagy eséllyel nem kapsz fertõzéseket.
Miféle fertõzésektõl véd? Ezt ti hol olvastátok?
A kérdező hozzászólása: Én Lactacyd femina-t vettem és a dobozára van írva a tájékoztatóban, hogy ellenállóbbá tesz a fertõzésekkel szemben, mivel tejsavat tartalmaz, ami segít fenntartani a hüvely normál savas pH-ját.
" Miféle fertõzésektõl véd? Ezt ti hol olvastátok?" Mindegyikre rá van írva, hogy védelmet nyújt a fertõzésektõl. Legalábbis amit én eddig használtam, azokra rá volt. Persze nem úgy kell érteni, hogy ha össze fekszel egy nemi beteg pasival, akkor azt nem kapod el.

Ha szoptatás után fejek, tényleg több lesz a tejem? Úgy értem, hogy ha szite üresre szopizza a cicimet a picúr, de utána még fejek és kb.5 ml-t tudok kinyüstölni belőle, akkor is érdemes?

Legjobb válasz: Szerintem akkor nem erdemes. En nem tapasztaltam olyat, hogy tok ures mell. Amig a baba szopik, vagy fejsz, addig a tejleado reflex mindig fog adni egy kis tejet. Nekem legalabbis igy mukodik a mellem.

Szerintem akkor nem erdemes. En nem tapasztaltam olyat, hogy tok ures mell. Amig a baba szopik, vagy fejsz, addig a tejleado reflex mindig fog adni egy kis tejet. Nekem legalabbis igy mukodik a mellem.
De érdemes, mert akkor legközelebb meg még több termelõdik. Én is mind az utolsó cseppig kifejem és most 8 hós a fiam és még mindíg van tejem és már a fagyó is tele.

Tényleg nem szabad edzés után 1 óráig enni? Miért? Ha szabad akkor meg mit lehet? : ) (vagyis hát nem érdemes. Ezt hallottam)

de vizet kell inni utána nem? ne offoljatok pls:)

Legjobb válasz: Edzés után tilos!! Annyira hogy még turmixot se, nehogy az izmok tápanyaghoz jussanak és fejlõdni tudjanak.

Edzés után tilos!! Annyira hogy még turmixot se, nehogy az izmok tápanyaghoz jussanak és fejlõdni tudjanak.
A kérdező hozzászólása: magyarul kell... nem?xD de ugyértem hogy miket lehet enni?? mert hát van olyan kaja amit nem szabad mert akkor nem islett vna értelme az edzésnek. azt olvastam most pár helyen hogy fehérjét szabad utána enni nem?
Milyen edzésrõl beszélünk?
Nem enni kell, zabálni.
A kérdező hozzászólása: 1 óra edzés, mindig mást szoktam, nem konkrét edzés, hanem csak itthon. futni szoktam, felülés stb...... amit itthon lehet:)
Én tejet iszom, van hogy közben is. Az probléma?

A clearblue teszttel tényleg csak a nemvárt után érdemes tesztelni? Megvettem, és csak után olvastam a neten, hogy 50-es érzékenységű, és nem a legjobb az árához képest.

Legjobb válasz: Szia! Én a nemvárt elõtt teszteltem vele kb 1 héttel, és halvány +-os lett, majd a nemvárt napján ismét, akkor erõs +-os. Most 2 hónapos a babám:)) Sok sikert!

Szia! Én a nemvárt elõtt teszteltem vele kb 1 héttel, és halvány +-os lett, majd a nemvárt napján ismét, akkor erõs +-os. Most 2 hónapos a babám:) ) Sok sikert!
Akkor valamit rosszul olvastál, mert ez az egyik legérzékenyebb teszt. De én úgy tudom, hogy a nemvárt elõtt 2 nappal mutatja ki a legérzékenyebb teszt is leghamarabb. (feltéve, ha abban a ciklusban estél teherbe, meg hát kérdés, mikor volt peteérés)
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez jól hangzik :-) Akkor lehet, mégsem választottam bele? Megijedtem kicsit, mert tényleg nem volt olcsó, de itt dicsérték, amit meg belinkeltem az elõbb, csak utána olvastam. Holnap reggel, lehet kipróbálom...jó lenne, márc.15-i baba lenne :-))) Bár, nem a dátum számit, csak, hogy sikerüljön!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, gratulálok Neked :-) Akkor úgy látszik ez is egyénfüggõ, kinek, hogy jön be, mint minden más teszt :-)
A kérdező hozzászólása: http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=26300542 Terhességi tesztek és érzékenység: Qupido: 10 Rapi preg corax: 20 Rapi preg direct: 20 Gabriel: 20 HCG: 20 Clear blue: 50 Medi-lab: 20 Itt olvastam, el is csodálkoztam rajta, mert én is úgy tudtam, hogy nagyon érzékeny. Ezért is vettem meg. Mindegy, nem leszek türelmetlen, megfogadtam :-)
Állítólag az a titka, hogy nagyobb felületen szívja fel a vizeletet, így tudja hamarabb kimutatni, hogyha ott a baba! ;) Nekem menszi elõtt 3 nappal már erõs pozitív volt, rögtön megjelent (12 nappal elõtte voltunk együtt). Csináltam még One Step és Lily teszteket is, halványan már azok is kimutatták!

Mellsõ fali lepény esetén meddig érdemes 4d babamozira menni? 25. hét után tényleg takarja a méhlepény a babát? Tapasztalat?

Azt olvastam pár hete, hogy nem szabad sokaig huzni, mert a lepény takarni fogja a babát. Ez igaz? Ti mit tapasztaltatok?

Legjobb válasz: mi szinte semmit nem láttunk a babából

mi szinte semmit nem láttunk a babából
Szia! Mi 27 hetesen mentünk. Szerintem elég szépen látszódott a bébi. Igaz néha az egész arcát belefordította a méhlepénybe. De sikerült pár szép fotót összehozni. :) 34hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!