Találatok a következő kifejezésre: Tényleg érdemes a (145 db)

Tényleg érdemes a feladott poggyázst körbetekerni folpackkal?

Azt hallottam, hogy érdemes, mert így nem fognak esetleg lopni bel?le a rakodómunkások. Ti be szoktátok tekerni? Ellen?rzéskor nem lesz esetleg baj, hogy körbe van tekerve?

Legjobb válasz: Igen, érdemes, mert azzal vállalják a felelõsséget és, ha mégis kinyitják a bõröndöt, akkor fizetnek. A biztonságiak csak úgy nem fognak belenyúlni.

Mi már 2 éve itthon fóliázzuk a táskákat.Igenis érdemes, mert nekünk volt már, hogy külföldrõl hozott csokikat megették a rakodásnál....de ha be van fóliázva akkor nem merik kockáztatni, hogy kinyissák.Van a reptéren belsõ ismerõsöm is õ is mondta, hogy a fóliázottakkal nem nagyon próbálkoznak...
Igen, érdemes, mert azzal vállalják a felelõsséget és, ha mégis kinyitják a bõröndöt, akkor fizetnek. A biztonságiak csak úgy nem fognak belenyúlni.
mi sosem teszünk bele igazi értéket (elektronikai cuccot pl.) Ha valaki a bugyijaimra pályázik, hát akkor turkáljon a bõröndben :) Eddig nem volt sosem gond abból, hogy nem fóliáztattunk. Én ezt egy újabb lenyúlásnak érzem csak a reptér részérõl... persze van pár eset, amikor hasznos lehet.
Szerintem arra jó, hogy ha hajigálják a tömött bõröndöt akkor nem fog szétnyílni a cipzár.
igen de akkor mi van ha valami miatt a reptéren a biztonságiak ki akarják nyitni.. Szerintem a legegyszerûbb, ha nincs benne semmi érték, csak ruha és tisztálkodó szerek. Semmilyen lakat és zár sem kell rá, mert akkor szintén csak rongálással tudnak belenyúlni, vagy azt hiszik hogy értékes dolog van benne.. Egy kicsi karabinerrel össze lehet fogni a cipzár füleit, hogy nehogy szétnyíljon dobálás közben..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat akkor becsomagolom itthon, remélem az ellenõrzéskor nem lesz ebbõl baj
Ja és a fólia tapad, ha szorosan tekered a rugalmasságánál fogva nem fog letekeredni, söt kibontani is csak úgy tudod, ha levágod. És ha félig le is jönne róla, akkor is szállítják... (utsó 3 én voltam)
14:54-esnek (is) Én úgy tudtam (meg tapasztalat is), hogy NEM nyithatják ki. Téged odahívhatnak, és velet kinyittatják, ök nem nyúlhatnak bele. De ez nem a feladáskor, hanem az érkezéskor történik meg, hacsak nem teszel bele fegyvert, drogot, ilyesmi.
Mindig otthon fóliázok, mióta 1x esöben áztak szét, egyszer meg valami palack robbant fel a böröndök közt. Ha fóliázva adod fel az biztosíték (a kamera látja, hogy Te úgy adtad fel), hogy nem nyithatják ki. Meg nekem egyszer elveszett az összes poggyászom, azt mondták, hogy jó, hogy fóliázva van, így biztonságosabb, és könnyebb lesz megtalálni. Szóval hajrá! Auchan-ban lehet kapni vastagabb fóliát, asszem 600 Ft, az 2 böröndre elég.
A kérdező hozzászólása: na most már tényleg nem tudom, hogy mit csináljak, többen mondták hogy érdemes, de ha meg bele akarnak nézni akkor meg gáz van... és itthon szerettük volna fóliázni, mert a reptéren több ezer.. de nemtudom már
A kérdező hozzászólása: én úgy gondoltam, hogy itthon megcsinálom, egyik ismerõsöm mondta, hogy õ is otthon megcsinálta, így nem kellett érte a reptéren fizetnie
Ez úgy müködik hogy mikor feladod a böröndöt akkor egy biztonsági átvilágításon át megy. ha a biztonságiak bele néznek akkor ragasztanak egy cetlit rá hogy kinyitották, ha találnak benne valamit arrol értesülsz mert oda hívnak. De van ahol csak jelenlétedben nyitják ki. Na ilyenkor ha folpakkos simán ott üldögélsz elég sokáig. Ha elindul a folpakk lefele még lehet el sem viszik a böröndöt. Erre találták ki a reptereken azt a csomagoló dolgot. Ez nem csak simán a rakodómunkásoktól véd, hanem biztosítva is van a csomagod, ha elveszik is plusszt kapsz meg ah hiányzik belöle valami is fizetnek meg ha rongálódik akkor is. Mi ilyet akkor szoktunk kérni ha pl értéket viszünk benne, vagy karácsonyra megyünk haza tele ajándékokkal. Nem is vészes az ára. ez biztos nem esik le róla.
A csomagok megdézsmálására megoldás lehet egy új dolog amit egy magyar cég fejlesztett ki. SASSEC Biztonsági Csomag Utazóknak a neve. keressetek rá, mert tényleg mûködik és lényegesen olcsóbb és mobilabb mint a gépi fóliázás. Olyan helyen is használhatod ahol nincs gépi fóliázás. Nekem maximálisan bevált.

Tényleg érdemes a lapozófájlnak külön partíciót létrehozni?

http://support.microsoft.com/kb/314482/hu

Legjobb válasz: Külön partíciót nem, külön winyóra rakni már több értelme van.

Külön partíciót nem, külön winyóra rakni már több értelme van.
A un*x rendszerekben mindig is önálló partíción van a SWAP. Nem véletlenül. Alapvetõen az OS-t és a fõbb programokat külön partícióra rakni biztonságosabb. Könnyebben menthetõ / visszaállítható. Külön partíción tárolni a swap és hib fájlokat szintén mentési / visszaállítási könnyebbséget jelentenek. Ha nem csak a rendszertõl külön, de önálló partíciót hozol létre a swapnak, azt gyorsabban tudja olvasni a rendszer, mert kisebb a külsõ töredezettsége. Ez Win 98 / XP rendszernél még érezhetõ volt számomra a swap önálló partíción kezelésébõl fakadó teljesítmény növekedés. Win7-en 4-8GB RAMmal már nem csináltam önálló partíciót, de más partícióra raktam, mint a rendszer. De ezt csak a backup miatt. SSD-vel nem raknám külön partícióra, ha csak nem az is az SSD-n van.

Érdemes rendelni ilyen sminkkészletet? Valódi szõr tényleg? Rossz a minõsége? Milyet érdemes? Sokkal jobb az igazi szõr?

Rengeteg MAC. Bobbi Brown-t találtam az interneten és azt írják valódi szõr (Mókus, póni)Érdemes ezt rendelni? Vagy nem használható? Nem jó a minõsége, vagy nagyon jó hamisítványok is találhatóak? Illetve láttam kecskeszõrt is sokat. Milyenek ezek? Melyik szõr a legjobb? Köszönöm!

Legjobb válasz: mac nagyon jó, ecsetekböl is megbízható véleményem szerint nincs sok különbség a valódi és nem valódi között kb csak árban

mac nagyon jó, ecsetekböl is megbízható véleményem szerint nincs sok különbség a valódi és nem valódi között kb csak árban

A tojássárgáját tényleg érdemes inkább nem megenni a sportolóknak?

Legjobb válasz: tényleg de egyébként pár darab még bele fér tömegeléskor

tényleg de egyébként pár darab még bele fér tömegeléskor
Mehet pár darab, de a sok telített zsír nem kell.
A kérdező hozzászólása: Magyarul ha megeszem egy nap 2-3 egész tojást(többnyire fõve, és azért nem minden nap)az még jó?
az zsír, vagyis jó.:)
napi 2 sárgája belefér.
Tulzasba ne essel, nekem a napi 8 feldobta a koleszterinemet rendesen:S
A kérdező hozzászólása: Napi nyolcból én legalább négy sárgáját kidobnék azt hiszem.

Tényleg érdemes abbahagyni a fogamzásgátlót 3 hónappal a fogantatás előtt?

Nyáron szeretnénk nekikezdeni a baba projektnek.És nem tudom, hogy addig használhatok-e hormonális fogamzásgátlót vagy hagyjam most abba és nyárig hagyományos úton védekezzünk.

Legjobb válasz: én abba hagynám már most, érdemes

én abba hagynám már most, érdemes
Szia!Én abba hagytam és rögtön terhes lettem, van egy gyönyörû egészséges fiunk.A másodiknál figyeltünk és 9 hetesen elhalt.Nem tudni mi a jó!Sok sikert.
Azt mondják érdemes várni 3 hónapot, meg azt is, h ezekben már kevés a hormontartalom. Most akkor mi a jó?? Sztem inkább várj, nehogy emiatt legyen gond. Idõdbe még belefér, nem) Sok sikert! 6 hós anyukája

Érdemes kipróbálni a palástfű teát? Tényleg elősegíti a beágyazódást?

Akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban,kérem írjon!El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Szerintem érdemes megpróbálnod, nekem már az elsõ havi próbálkozásnál meghozta hatását, 15 hetes kismama vagyok.

Szerintem érdemes megpróbálnod, nekem már az elsõ havi próbálkozásnál meghozta hatását, 15 hetes kismama vagyok.
Csak jót teszel a teaivással a testednek és a méhednek! Kedves egészségedre.

Tényleg érdemes kihúzatni a romlott bölcsességfogat?

Van rajta egy kisebb lyuk, az egyik doki szerint húzassam ki, a másik szerint ne. De nehéz elérni, mosni, kissé ferdén nõtt, akkor érdemes kihúzatni? Vagy inkább tömessem be? Azt hozzátenném, hogy a 6-osaim már agyon vannak tömve, már csak koronával menthetõek.

Legjobb válasz: Jó hogy! Gondolkozzál el azon, h neked semmi szükséged nincs arra a fogra, majd csak járhatsz tömetni aztán a végén majd még bele is törik. Aztán szájsebészet. Nem elsõ fog, hogy mindenképp érdemes megmenteni.

Jó hogy! Gondolkozzál el azon, h neked semmi szükséged nincs arra a fogra, majd csak járhatsz tömetni aztán a végén majd még bele is törik. Aztán szájsebészet. Nem elsõ fog, hogy mindenképp érdemes megmenteni.
A kérdező hozzászólása: De mivel a 6-osok, 7-esek is tömve vannak, a 6-osok alig menthetõek (az egyikben, pont a romlott fog oldalán, el is van repedve a tömés), nem vagyok benne biztos, hogy nem-e kéne menteni azt a fogat, amíg lehet.
Ha még kis lyuk van csak rajta én inkább betömetném. De ez az én véleményem természetesen ezt Neked kell eldönteni.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy az én döntésem, de egyszerûen nem tudok dönteni. Tényleg nehéz tisztítani, de sajnálom kihúzatni.
és ha kihúznak egy rossz állapotban lévõ 6-ost és a bölcsességfog 'átveszi' a helyét? Szerintem fogorvos és fogorvos között van különbség, egy igazán profihoz és lelkiismereteshez kellene elmenned...

Tényleg érdemes ovuláció után is próbálkozni, vagy esetleg a menstruáció után közvetlenül? Vagy tényleg csak az ovuláció napja és az az előtti néhány nap a nyerő?

Van olyan aki tudja (vagy megbízható forrásból hallott olyat), hogy NEM az ovuláció idején esett teherbe? Azt olvastam több helyen is, hogy ha az ovuláció környékén vagytok együtt, akkor is csak kb. 30% esély van a teherbeesésre. De hallottam olyanról, akinél az ovuláció UTÁN több nappal fogant meg a baba... ez hogy lehetséges? ez milyen gyakori?

Legjobb válasz: Spontán peteérés bármikor lehet. A fiam mensi után 2 nappal, ráadásul spirál mellett fogant. 31hkm.

Spontán peteérés bármikor lehet. A fiam mensi után 2 nappal, ráadásul spirál mellett fogant. 31hkm.
Nem kérdeztél butaságot. De tény, hogy van egy valószínüsíthetõ, várható, hõgörbével, ciklus.hu által kalkulált ovulációs idõpont, valamikor a ciklus közepe táján. És van a valóság, amikor a petesejt mit sem törõdve ezekkel, néha egy egészen más idõpontban szabadul ki, és még meg is termékenyül.:) Nem ovuláció elõtt, vagy után, hanem épp akkor, amikor az lezajlott, legfeljebb nem a papírformának megfelelõ idõpontban.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, ha egyértelmûen butaságot kérdeztem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utóbbi hozzászólásokat is! Ami itt ki lett fejtve, azzal tisztában vagyok, ... ezért álltam értetlenül az elõtt akitõl ezt hallottam (mármint az ovu után történõ fogantatást), ... gondoltam azért megkérdezem van e valóságalapja...
Ez egyértelmû, mivel a megtermékenyítéshez petesejt kell, az pedig csak ovulációkor áll rendelkezésre. Reméljük a kérdezõ sem úgy gondolta, hogy lezajlik a normál ovuláció, aztán napok múlva egyszer csak valahogy besikeredik egy megtermékenyítés.:) )
Szia! Sehogy sem lehet hogy ovu után több nappal fogan meg a baba. A fogantatáshoz szükséges egy petesejt, és ez csak ovukor elérhetõ a spermiumok számára. A petesejt 24 óráig él. Ha valakinek más idõpontot mutat a görbéje, mint az ovu ideje, annak a görbével van a baj. Rosszul mérni lehet, vagy a program rossz helyre húzza az ovut, de az holtbiztos, hogy ovulációkor van a megtermékenyülés, ha van.
lányom mensi után egy nappal fogant :) most már 11 hetes nagylány :D
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm szépen! És akkor az hogyan lehetséges, hogy valaki aki hõmérõzik és egyértelmûen kiadta a görbe hogy mikor volt ovulációja, rá 6 napra történt a fogantatás?
olyan nincs hogy valaki nem az ovuláció idején esik teherbe, legfeljebb olyan hogy az ovulációja nem a megszokott középidõben van. Ez nagyon-nagyon ritka, de elõfordul. A spontán peteérésben én azért nem hiszek mert a peteérés egy hosszú folyamat, nem alakul ki egyik percrõl a másikra csak úgy. Orgazmus hatására az _amúgy is_ nagy méretû tüszõ megrepedhet 1-2 nappal hamarabb, de csak akkor, ha már eleve van egy olyan mérete. Menstruáció után közvetlenül erre nagyon minimális az esély. Csak akkor fordulhat elõ, ha az elõzõ menstruáció nem rendes vérzés volt, közben nem vált le a méhnyálkahártya egésze (hiszen ha leválik, nincs hol megtapadnia az embriónak). Az ovuláció után sem foganhat meg a baba, de olyan is van hogy késõbb van ovuláció a megszokottnál, nekem a ciklusom 30. napján volt, akkor lettem terhes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ezek szerint nincs alapja annak, hogy mikor "kell" együtt lenni? Ezeket a spontán peteéréseket valóban orgazmus váltja ki?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

Mikor érdemes intim mosakodót használni? Azonkívül, ami a tájékoztatón van---> szexuális együttlét után, menzesz alatt stb. Tényleg véd a fertőzésektől?

Legjobb válasz: minden fürdéskor érdemes használni. Én használtam már doveot és niveat is, de arra nem volt az írva, hogy szex után ajánlott, mivel mindig ajánlott használni,mert véd a fertõzésektõl.

minden fürdéskor érdemes használni. Én használtam már doveot és niveat is, de arra nem volt az írva, hogy szex után ajánlott, mivel mindig ajánlott használni, mert véd a fertõzésektõl.
Nem minden esetben véd, de a szappannál és a tudfürdõnél sokkal hatásosabb. Érdemes naponta használni, és akkor nagy eséllyel nem kapsz fertõzéseket.
Miféle fertõzésektõl véd? Ezt ti hol olvastátok?
A kérdező hozzászólása: Én Lactacyd femina-t vettem és a dobozára van írva a tájékoztatóban, hogy ellenállóbbá tesz a fertõzésekkel szemben, mivel tejsavat tartalmaz, ami segít fenntartani a hüvely normál savas pH-ját.
" Miféle fertõzésektõl véd? Ezt ti hol olvastátok?" Mindegyikre rá van írva, hogy védelmet nyújt a fertõzésektõl. Legalábbis amit én eddig használtam, azokra rá volt. Persze nem úgy kell érteni, hogy ha össze fekszel egy nemi beteg pasival, akkor azt nem kapod el.

Windows XP-t tényleg érdemes mostmár mindenképen win7 -re cserélni? Vagy maradhat még az xp? Nagyon szeretem az xp-t igazából, és a win7-et nem igazán sikerült megszoknom, ahogy kipróbáltam.

Nem vagyok egy informatikai zseni, és nem is köt le igazán ez a terület, szóval mindig pár lépés csúszásban vagyok, így nézzétek a kérdést :) Köszönöm elõre is :)

Legjobb válasz: Egy nyelvtan könyvvel jobban jársz.

Egy nyelvtan könyvvel jobban jársz.
A kérdező hozzászólása: Micsoda?
Igen, nagyon ajánlott lenne lecserélni. Az XP-t is megszoktad nem? A 7-est is megfogod, csak használnod kell.
Ha bírja a géped, mindenképpen rakd föl a 7-et.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a tanácsokat :)
Én is azt használok itthon is, sõt az irodai gépek is XP-sek, semmi bajuk, egy jó vírusirtó, meg egy cleaner kell, s nyugodtan lehet használni még 2-3 évig.Bár van win7-re is xp mód.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!