Találatok a következő kifejezésre: Tényleg ártalmas, sok (4 db)

Tényleg ártalmas, ha sokat simogatják a pocakot? És mennyi az a sok?

Azt hallottam, hogy méhösszehúzódásokat generál. Szerintetek van ennek valóságalapja?

Legjobb válasz: van alapja, több dokitól is hallottam. a túlzott simogatás ingerli a babát, vérbõséget okoz, görcsöket stb. persze nem az amikor pl. bekened a hasad vagy megsimogatod a babát pár percig... amúgy sokkal jobb, ha "csak" odateszed a tenyered és otthagyod. azt is érzi a babád.

van alapja, több dokitól is hallottam. a túlzott simogatás ingerli a babát, vérbõséget okoz, görcsöket stb. persze nem az amikor pl. bekened a hasad vagy megsimogatod a babát pár percig... amúgy sokkal jobb, ha "csak" odateszed a tenyered és otthagyod. azt is érzi a babád.
Sziasztok! Én most voltam kórházban, velem egy szobában olyan 28-32hetes kismamik voltak, nekik szólt a doki a simogatásért. Én a 39.hétben járok, így mondta simogathatom nyugodtan...nekünk már nem kell egyben maradnunk... Szóval biztosan van valami alapja, persze nem pár perces símogatástól
Egyik rendelésen ültem a dokival szemben, és simogattam a pocimat. Erre a doki rám szólt, hogy ezt nem kéne ám, mert méhösszehúzódásokat okoz. Én meg néztem Rá h.ülyén. Aztán mondta, hogy szabad, csak ne legyen pótcselekvés. A pontos idõtartamot nem határozta meg, de gondolom olyan 5 perc után már lehet soknak nevezni. Mondjuk fél óránként 5 perc szerintem okés :D
igen, helyes amit leírtak, és fõleg ha keményedsz, közben ne simizd a hasad, mert az fokozza a görcsöt..
Ezt én is hallottam és olvastam, biztos, hogy van alapja és igaz. De szerintem, ha néha-néha párszor megsimogatom a hasamat, amikor a babához szólok, az csak nem lehet baj.

Rengeteg fokhagymát eszek, főve és nyersen is. A túl sok fokhagyma tényleg ártalmas lehet?

Legjobb válasz: Nem, de az embereket sikeresen el lehet vele riasztani a közeledbõl.

Nem, de az embereket sikeresen el lehet vele riasztani a közeledbõl.
Nem tudok róla DE a fokhagyma is gyógynövény. Adott esetben, igen sokat fogyasztva mivel van egy hatása, ez a hatás túlsúlyba kerülhet. Nem hiszem hogy valaki túl sokat fogyasztana belõle.. Tehát napi 5 étkezés nem gondolom hogy túl nagy fokhagyma terhelést okozhatna, a fokhagyma szent növény.
Nyersen nagyobb menniységben fogyasztva tudtommal odavág a bélflórának. Hogy mennyi a sok, azt sajnos nem tudom megmondani. Tutira ne egyél minden nap. Amikor eszel, 2-3 gerezd legyen elég.

A túl sok méz tényleg ártalmas lehet?

Ismer?söm strumát kapott, és állítólag azért, mert kb. 1,5 éve kizárólag mézzel édesít (kb 1 kg mézet 3 hét alatt használ el), és így túl sok jód jutott a szervezetébe. Én egy hét alatt képes vagyok elfogyasztani egy kiló mézet (sok folyadékot kell innom, és ezt mézes limonádé formájában teszem), de eddig még nem hallottam, hogy a mézfogyasztás káros is lehet. Van valami ajánlott mennyiség, ami még nem "káros"? Minden mézfajtának magas a jódtartalma? El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A mézfajták összetétele eltér, így a jód mennyisége is változik bennük. Eddig csak arról hallottam, hogy nagy mennyiségben cukorbetegséget okozhat, de errõl nem.

A mézfajták összetétele eltér, így a jód mennyisége is változik bennük. Eddig csak arról hallottam, hogy nagy mennyiségben cukorbetegséget okozhat, de errõl nem.
Jaj, bocs, a különféle mézfajták összetétele nem különbözik lényegesen. 100 gramm méz 2 gramm jódot tartalmaz. Vesd össze az ajánlott jódbevitellel!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Ez a 2 g nem túl jó hír, a napi ajánlott mennyiség jódból 0, 15 mg, kénytelen leszek visszább venni:(. Nem is kicsivel...


Tényleg ártalmas, ha sok szénsavat (széndioxiddal dúsított ásványvizet), vagy szódavizet iszik az ember?

Legjobb válasz: Állítólag megnöveli a vesekövesség valószínûségét. De a rostos egészségesebb, ez biztos.

Állítólag megnöveli a vesekövesség valószínûségét. De a rostos egészségesebb, ez biztos.
engem eltiltottak tõle, mert vérszegény voltam, mondván, hogy a vérhez kötõdik. nem tudom, hogy igaz-e, de gondolom az orvos nem beszél butákat. mindenesetre furcsálottam.
Nagyon ártalmas fõképp nõknél, ugyanis a szervezetben megköti a kálciumot, és az kikerül a szervezetbõl. A Ca pedig szükséges a csontoknak. Legyél vele nagyon óvatos! Én a helyedben teljesen elhagynám! A mentes vizekkel is nagyon vigyázz, mindenféleképpen nézd meg az összetevõit!
Az eSpring víztisztító kapcsán került a kezembe egy ANTSZ jelentés, miszerint még mindig jobban ajánlják a csapvizek fogyasztását, mint az ásványvizek fogyasztását. A szénsav valóban kioldja a kálciumot a szervezetedbõl, szóval tényleg mértékkel fogyaszd. Az ásványvizekkel meg az a baj, hogy az emberi szervezet a felszíni vizekhez van hozzászokva, az ásványvíz meg mélyrõl tör elõ, teljesen más ásványi anyag aránnyal és/vagy összetétellel, mint amire szükségünk lenne, ráadásul rengeteget állnak a palackokban és el is kezdhetik kioldani a palackból az összetevõket. Úgyhogy ajánlom a csapvizet és ajánlok hozzá egy víztisztítót is :)
kimarhatja a gyomrod
Kivolt az a barom aki kitalálta hogy, "Kimarja a gyomrod?" Ember a gyomrodban tömény Sósav van!!!! Gáz lenne ha a szénsav kimarná... Ui:bocs az off-ért...
te is nagy kémikus vagy, tömény sósav... pfff :D nézd már meg a phját apropó, mi az a rostos ásványvíz?
A gyomor ph-ja nagyhából 2.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!