Találatok a következő kifejezésre: Távozás nélkül illik-e (1 db)

Távozás nélkül búcsúzkodni illik-e?

Háromszor is elmondani, hogy "na nekünk most már igazán mennünk kell", majd búcsúzás közben többször is elfogadni a házigazdák - egyre ?szintétlenebb - marasztalását?

Legjobb válasz: Én vagyok az elõzõ két válaszoló..huhh..1 éve írtam??? amm amúgy. Elbúcsúzol, 1x marasztal, akkor elfogadod, maradsz még 1 félórát, utána tényleg mész. Nálam legalábbis így szokás, és szívesen látnak, mert jó vendég vagyok.

Én vagyok az elõzõ két válaszoló..huhh..1 éve írtam??? amm amúgy. Elbúcsúzol, 1x marasztal, akkor elfogadod, maradsz még 1 félórát, utána tényleg mész. Nálam legalábbis így szokás, és szívesen látnak, mert jó vendég vagyok.
Nyilván nem illik. Nem is hangzik túl fenségesen és korrektnek a dolog.
Bocs, az elõzõ én voltam, bocs hogy ilyen túlságosan kifejeztem magam, de szerinted ha te ott vagy valakinél régóta és azt mondod: -VISZLÁT! MEGYEK! akkor ezt mondja a házigazda: OKÉ! HÁLLELLUJJÁ! VÉGRE MÉSZ! PÁPÁ! ???
NEM! A HÁZIGAZDA CSAK ILLEMBÕL MONDJA TE MEG ILLEMBÕL OTT MARADSZ?? MENJ EL, HA MÁR ELBÚCSÚZTÁL!!
Ilyen hülyeségeket...Szerintem illik, , mivel marasztal...De csak ha õszintén marasztal, egyébként nem.
Az illem azt mondja, hogy a marasztalást egyszer illik elfogadni, maximum 10-15 percre, utána már tényleg menni kell.
Szerintem távozni úgy nem ildomos, hogy nem köszönsz el a házigazdáktól. A vendégségben add tudomására az illetõ házigazdának, meddig tudsz maradni xy dolog miatt. Ezzel legalább õ is tudni fogja, hogyan készüljön a vendéglátás során. Ha nem ért a "szép szóból", amikor eljön a menni készülõdés ideje ints búcsút és menj! Aki ezen megsértõdik, az vessen magára! De távozni csakis úgy lehet, - ha nem valami rettentõ elkerülhetetlen dolog történt- hogy elbúcsúzol.
A házigazda meg ne marasztaljon, ha már fáradt. Szerintem ez is alap.
Ez elég idegesítõ és vontatott tud lenni.
Nem illik!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen múltra tekinthet vissza a jó magyar udvari budi?

1

A gyerekkorunk óta legjobb barátok vagyunk. Egy egyetemre jártunk most egy cégnél dolgozunk, időközben a barátom lett a főnők. Ugyanúgy viselkedik velem, néha egy kicsit erősebben csipkelődik. "Vágjak vissza" én is?

Legjobb barát, de hát nem tudom... azért nem akarok... meg aztán a kollégák is tudják, hogy mi milyen jóban vagyunk és kiutálnak... fura helyzet...

5

Miért tiltja a törvény a kannibalizmust?

17

Mit kezdjek a barátnőmmel?

Általános utolsó éve, egy hónap.
Évekig legjobb barátnők voltunk, de megromlott a kapcsolatunk.
Eljutottunk oda, hogy éjjel-nappal veszekszünk, "bánt". Akár szavakkal, mondatokkal, akár fizikálisan...( oldalamba markol, de meglátszik a nyoma...)Vagyok annyira türelmes, nyugodt, birka csaj, hogy nyelek, és csak néha üvöltöm el magam, hogy állítsd már le magad.

Ma betelt a pohár... Borzasztó beképzelt lett egy jó ideje, de nincs mire. Szinte mindenben jobb vagyok nála, ezt mindenki elismeri, mégis veri magát. Emellett pedig nagyon féltékeny rám...
Nem akartam eddig harcot, de ez már sok...

Mit tehetnék, hogy kibírjam vele az év végét, de addig is szenvedjen?

6

Miért nem köszön vissza? Vagy, ha előre engedem, miért nem mondja, köszönöm? (Ilyenkor szoktam mondani még neki: Szívesen)

Ha valaki azt mondja a másiknak, hogy "Jó napot Kívánok"
a másik miért nem köszön vissza?
Vagy lehet, hogy a hallgatás az azt jelenti nála, hogy magának is?
Én még az ismeretlennek is visszaköszönök, az nekem semmi fáradságomba nem kerül!

4

LÁNYOK! Ti mennyi házimunkát (mosogatás, fűnyírás, takarítás stb. ) szoktatok csinálni, mert én mindig levagyok cseszve, hogy nem csinálok semmit, holott igenis csinálok, csak nem tünik fel? !? ! Titeket leszoktak cseszni a szüleitek? 17/L

9

Ti is kellemetlenül éreznétek magatokat ha a hasonló helyzetbe kerülnétek?

Szereztem egy nagyon jó barátot magamnak. Mondhatom a legjobb barátok lettünk. Õ rendkívül módos, én kevésbé. Kellemetlenül érzem magam amikor valamit kedvez nekem. (alhatok náluk egy buli után, teljes kiszolgálás, meglep egy ajándékbögrével, stb.) Nekem ez kellemetlen. Nem akarom véletlenül sem, hogy azt higgyék mások vagy ő, hogy kihasználom őt) Próbálom viszonozni a lehetőségeimhez mérten ezeket a dolgokat. Kellemetlen érzés. Ti mit tennétek, ha a legjobb barátotok ilyen lenne, ilyen helyzetben lennétek.

5

Aki beszel angolul le irom a kerdest: Explain some of the reasons which people give to support their belief in God? Ere kene konkretan el magyarazni a valaszt

aki beszel angolul le irom a kerdest: Explain some of the reasons which people give to support their belief in God. ere kene konkretan el magyarazni a valaszt nekem

3

Ha egy férfi reggelit készít, főz egy nőnek akkor szereti?

14

Voltál olyan szituációban amikor nagyon nem szabadott volna nevetned, de te mégis elröhögted magad? Hogy történt?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!