Találatok a következő kifejezésre: Távozás nélkül illik-e (1 db)

Távozás nélkül búcsúzkodni illik-e?

Háromszor is elmondani, hogy "na nekünk most már igazán mennünk kell", majd búcsúzás közben többször is elfogadni a házigazdák - egyre ?szintétlenebb - marasztalását?

Legjobb válasz: Én vagyok az elõzõ két válaszoló..huhh..1 éve írtam??? amm amúgy. Elbúcsúzol, 1x marasztal, akkor elfogadod, maradsz még 1 félórát, utána tényleg mész. Nálam legalábbis így szokás, és szívesen látnak, mert jó vendég vagyok.

Én vagyok az elõzõ két válaszoló..huhh..1 éve írtam??? amm amúgy. Elbúcsúzol, 1x marasztal, akkor elfogadod, maradsz még 1 félórát, utána tényleg mész. Nálam legalábbis így szokás, és szívesen látnak, mert jó vendég vagyok.
Nyilván nem illik. Nem is hangzik túl fenségesen és korrektnek a dolog.
Bocs, az elõzõ én voltam, bocs hogy ilyen túlságosan kifejeztem magam, de szerinted ha te ott vagy valakinél régóta és azt mondod: -VISZLÁT! MEGYEK! akkor ezt mondja a házigazda: OKÉ! HÁLLELLUJJÁ! VÉGRE MÉSZ! PÁPÁ! ???
NEM! A HÁZIGAZDA CSAK ILLEMBÕL MONDJA TE MEG ILLEMBÕL OTT MARADSZ?? MENJ EL, HA MÁR ELBÚCSÚZTÁL!!
Ilyen hülyeségeket...Szerintem illik, , mivel marasztal...De csak ha õszintén marasztal, egyébként nem.
Az illem azt mondja, hogy a marasztalást egyszer illik elfogadni, maximum 10-15 percre, utána már tényleg menni kell.
Szerintem távozni úgy nem ildomos, hogy nem köszönsz el a házigazdáktól. A vendégségben add tudomására az illetõ házigazdának, meddig tudsz maradni xy dolog miatt. Ezzel legalább õ is tudni fogja, hogyan készüljön a vendéglátás során. Ha nem ért a "szép szóból", amikor eljön a menni készülõdés ideje ints búcsút és menj! Aki ezen megsértõdik, az vessen magára! De távozni csakis úgy lehet, - ha nem valami rettentõ elkerülhetetlen dolog történt- hogy elbúcsúzol.
A házigazda meg ne marasztaljon, ha már fáradt. Szerintem ez is alap.
Ez elég idegesítõ és vontatott tud lenni.
Nem illik!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ciki dolog ingyen ölelést osztogatni?

Néha lehet látni embereket akik ingyen ölelés táblát tartanak, és ha odamész megölelnek. Arra gondoltam 1ik ismerôsömmel hogy mi is megtennénk a campuson. Én 20F vagyok, ô meg 25L. Ebben a goldolatban van valami ciki?

8

Operába megyünk. Hogy kell felöltözni?

Még soha nem voltunk Budapesten az Operába, szeretnénk egy koncertre, hangversenyre elmenni.
Kissé szorongok, mert nem tudom, hogy kell egy nőnek és férfinak ott megjelennie. Nem fogunk-e nagyon kilógni a sorból, hiszen nem a felső tízezerhez tartozunk.
Aki ismeri az Opera közönségét, vagy volt már, megírná, hogy miben illik megjelenni? Ha télen mennénk és mondjuk a hölgy csizmában van, akkor kell-e vinni váltócipőnek egy körömcipőt?
Előre is nagyon köszönöm a tanácsokat.

4

Egy étterembe kinek kell először belépni az ajtón?

Ha egy férfi és egy nő elmegy együtt vacsorázni egy étterembe, akkor kinek kell vagy kinek illik először belépni az étterem ajtaján?

9

Mi a véleményed a nőiesebb meleg fiúkról?

13

Ha lefagyasztatom a fejemet, az öngyilkosságnak számít?

Akit irritálnak a bizarr kérdések, az innentől ne olvassa tovább, és kérem, ne is válaszoljon, köszönöm! A lényeg a következő: lehetőség van bizonyos összegért lefagyasztatnom a testemet, vagy csak a fejemet (még olcsóbb), mert ugye vannak, akik hisznek benne, hogy majd egyszer lehetővé válik a felélesztésük, és meg tudják gyógyítani a betegségüket, illetve milyen jó lesz majd 1000 év múlva élni...

Nos, én ebben nem hiszek, de tegyük fel, hogy élni sem kívánnék tovább. Onnantól, hogy levágják az ember fejét, meghal, és fagyaszthatják az idők végezetéig. Viszont altatásban halnék meg, nem éreznék semmit, és nem is én tettem el magamat láb alól, tehát Isten szemében sem számíthat bűnnek... Szerintetek?

3

11-14 évesek, ti hogyan köszöntök osztálytársaitoknak?

9

A leveses tányér megdöntése illetlenségnek számít?

A kanalazás vége felé a többség maga felé dönti a tányért, egyesek viszont (mintha elegánsabb lenne), elfele, azaz az asztal közepe felé döntik. A mamám viszont azt mondja: úriember a tányért nem döntögeti semerre. Azt a 2-3 mm-nyi levest ott kell hagyni...

14

A leves szürcsölése illetlenségnek számít?

Ha fújom a forró levest, akkor sem lesz ehetőbb, szürcsölve hamarabb kihűl a kanálban...

12

Illem és etikett, hol kezdjem?

Üdv, etikettet illetve illemet szeretnék tanulni, melyik könyv lenne a jobb választás? Illetve ajánlanátok jobbat ,ha tudnátok ?

Nekem személy szerint jobban vonzt az első könyv.

5

Hogyan kérjem vissza a könyvem, úgy, hogy ne legyek túl bunkó?

Sziasztok!
Több, mint egy éve kölcsönadtam az egyik könyvemet, ami a suliban szorgalmi olvasmány volt az év végére. Mivel én már elolvastam az előző nyáron, így kölcsönadtam az egyik ismerősömnek. Évközbe párszor szóba került, de mindig azt mondta, hogy még nem olvasott bele.
Mivel már annak a tanévnek vége, így már biztos, hogy nem kell idén. Mondtam neki múlt héten, hogy hozza már vissza. A válasz: persze, jójó, majd hozom. Mondanom sem kell, azóta is nála van.
Mit tegyek, hogy ne legyek túl bunkó?

(anyukám kifejezetten azért vette ezt a könyvet, mert én szerettem volna, szóval egy vadi új kiadásról van szó)

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!