Találatok a következő kifejezésre: Távozás nélkül illik-e (1 db)

Távozás nélkül búcsúzkodni illik-e?

Háromszor is elmondani, hogy "na nekünk most már igazán mennünk kell", majd búcsúzás közben többször is elfogadni a házigazdák - egyre ?szintétlenebb - marasztalását?

Legjobb válasz: Én vagyok az elõzõ két válaszoló..huhh..1 éve írtam??? amm amúgy. Elbúcsúzol, 1x marasztal, akkor elfogadod, maradsz még 1 félórát, utána tényleg mész. Nálam legalábbis így szokás, és szívesen látnak, mert jó vendég vagyok.

Én vagyok az elõzõ két válaszoló..huhh..1 éve írtam??? amm amúgy. Elbúcsúzol, 1x marasztal, akkor elfogadod, maradsz még 1 félórát, utána tényleg mész. Nálam legalábbis így szokás, és szívesen látnak, mert jó vendég vagyok.
Nyilván nem illik. Nem is hangzik túl fenségesen és korrektnek a dolog.
Bocs, az elõzõ én voltam, bocs hogy ilyen túlságosan kifejeztem magam, de szerinted ha te ott vagy valakinél régóta és azt mondod: -VISZLÁT! MEGYEK! akkor ezt mondja a házigazda: OKÉ! HÁLLELLUJJÁ! VÉGRE MÉSZ! PÁPÁ! ???
NEM! A HÁZIGAZDA CSAK ILLEMBÕL MONDJA TE MEG ILLEMBÕL OTT MARADSZ?? MENJ EL, HA MÁR ELBÚCSÚZTÁL!!
Ilyen hülyeségeket...Szerintem illik, , mivel marasztal...De csak ha õszintén marasztal, egyébként nem.
Az illem azt mondja, hogy a marasztalást egyszer illik elfogadni, maximum 10-15 percre, utána már tényleg menni kell.
Szerintem távozni úgy nem ildomos, hogy nem köszönsz el a házigazdáktól. A vendégségben add tudomására az illetõ házigazdának, meddig tudsz maradni xy dolog miatt. Ezzel legalább õ is tudni fogja, hogyan készüljön a vendéglátás során. Ha nem ért a "szép szóból", amikor eljön a menni készülõdés ideje ints búcsút és menj! Aki ezen megsértõdik, az vessen magára! De távozni csakis úgy lehet, - ha nem valami rettentõ elkerülhetetlen dolog történt- hogy elbúcsúzol.
A házigazda meg ne marasztaljon, ha már fáradt. Szerintem ez is alap.
Ez elég idegesítõ és vontatott tud lenni.
Nem illik!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nagy bajban vagyok, mit tanácsoltok erre?

Úgy érzem,hogy nagy bajban vagyok lelkileg.Az életem olyan volt amilyen,itt nem ez a lényeg.Kiüresedettnek érzem magam és a környezetem brutalitása és kötekedése kiborít.Egész nap szorongok és nyugtalan vagyok.Úgy érzem,hogy semmi nem tudna lenyugtatni vagy megoldani a problémákat,csak az,ha végre megölném ezeket az embereket,akik nem bírnak békén hagyni,vagy bántanak.Mit tegyek? Nem bírom tovább,beteges álmaim vannak és aludni sem tudok!Ez nem vicc!!!

7

Hordtok magatoknál önvédelmi "fegyvert"?

Ha igen, mit? nemet és kort is légyszi

3

Ha beszélgettek valakivel akkor melyik szemébe szoktatok nézni?

7

A fiúk közt valóban szorosabb és erősebb a barátság, mint a lányok között? Miért? Pont fordítva gondolná az ember.

5

Élj a mának! - Egyetértesz, vagy sem?

Személy szerint én nem értek egyet,mivel ha a mának élnék már rég kirabolta volna egy bankot,és a repülőn ülnék valami egzotikus hely felé tartva,ahol mindent kipróbálnék,amit eddig nem. Mégis az emberek sokaságának ez a mottója,szinte már "kötőszóként" használják ezt a mondatot.

5

Egyedül egy pub-ba? Ciki? Nem fognak hülyének nézni?

3

Mennyire mondható elfogadottnak vagy ízlésesnek, ha egy nő nadrágján átlátszik vagy a körvonala látszik a tangabugyinak?

3

Aki ilyen stílusban beszél velem interneten, mi lehet a baja velem?

Rövid, tömör válaszokat ír, tőmondatokban beszél, általában nem hoz fel témákat, mindig én írok ő válaszolgat.
Mert mindenki így beszél velem facebookon, chaten szinte, és nagyon zavar, hogy nem akarnak normálisan, ahogy másokkal. Mi lehet az oka ennek?

2

Ha meghal egy családtagotok, vagy valakitek akkor örülnétek egy "megemlékezés-bulinak" az uncsi gyászmise helyett?

Én ha meghalok akkor szeretném, ha a kedvenc zenéimet vonultatnák föl, ennének pogácsát, és néznék a naplementét közben meg ilyenek... A naplóimat a legjobb barátom örökli meg (ezt már megbeszéltük), pedig még csak 20 éves vagyok. De bármikor meghalhatok, nem félek különösen a haláltól, de tudom hogy lehet történik valami és holnap nem élek már... Nincs öngyilkos hajlamom sem.

8

Miért nem tudpk megnyílni és önmagam lenni az osztálytársaim előtt?

Most tizedikes vagyok, màr két éve ismerem az osztàlyt, bírok is mindenkit. 4-en vagyunk barâtnők az osztàlyból ès ma azt mondtàk nekem,hogy én olyan zàrkózott vagyok és,hogy nem csinàlok semmit, nem vagyok benne a" hülyeségekben",hülyülésekben. Én is ezt vettemésre,hogy tényleg nem tudok előttük úgy megnyílni és önmagamat adni. Meg kicsit rosszul is érzem.magam,hogy ők szépek,csinosak én meg az ellenkezője.
Szeretnék megnyílni előttük,mert nem tudok úgy viselkedni,mint amilyen valójàban vagyok. Azt akarom,hogy velem is eltudjanak hülyülni,mert àltalâban.úgy van,hogy ülünk a fotelokban a suliban ők beszélgetnek egymàssal és a fiúkkal én meg tök csenbem vagyok,félek hozzàszólni a témàjukhoz. Ês úgy érzem,hogy n.annyira szeretnek. Szerintetek hogyan engedhetném el magam?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!