Találatok a következő kifejezésre: Távozás nélkül illik-e (1 db)

Távozás nélkül búcsúzkodni illik-e?

Háromszor is elmondani, hogy "na nekünk most már igazán mennünk kell", majd búcsúzás közben többször is elfogadni a házigazdák - egyre ?szintétlenebb - marasztalását?

Legjobb válasz: Én vagyok az elõzõ két válaszoló..huhh..1 éve írtam??? amm amúgy. Elbúcsúzol, 1x marasztal, akkor elfogadod, maradsz még 1 félórát, utána tényleg mész. Nálam legalábbis így szokás, és szívesen látnak, mert jó vendég vagyok.

Én vagyok az elõzõ két válaszoló..huhh..1 éve írtam??? amm amúgy. Elbúcsúzol, 1x marasztal, akkor elfogadod, maradsz még 1 félórát, utána tényleg mész. Nálam legalábbis így szokás, és szívesen látnak, mert jó vendég vagyok.
Nyilván nem illik. Nem is hangzik túl fenségesen és korrektnek a dolog.
Bocs, az elõzõ én voltam, bocs hogy ilyen túlságosan kifejeztem magam, de szerinted ha te ott vagy valakinél régóta és azt mondod: -VISZLÁT! MEGYEK! akkor ezt mondja a házigazda: OKÉ! HÁLLELLUJJÁ! VÉGRE MÉSZ! PÁPÁ! ???
NEM! A HÁZIGAZDA CSAK ILLEMBÕL MONDJA TE MEG ILLEMBÕL OTT MARADSZ?? MENJ EL, HA MÁR ELBÚCSÚZTÁL!!
Ilyen hülyeségeket...Szerintem illik, , mivel marasztal...De csak ha õszintén marasztal, egyébként nem.
Az illem azt mondja, hogy a marasztalást egyszer illik elfogadni, maximum 10-15 percre, utána már tényleg menni kell.
Szerintem távozni úgy nem ildomos, hogy nem köszönsz el a házigazdáktól. A vendégségben add tudomására az illetõ házigazdának, meddig tudsz maradni xy dolog miatt. Ezzel legalább õ is tudni fogja, hogyan készüljön a vendéglátás során. Ha nem ért a "szép szóból", amikor eljön a menni készülõdés ideje ints búcsút és menj! Aki ezen megsértõdik, az vessen magára! De távozni csakis úgy lehet, - ha nem valami rettentõ elkerülhetetlen dolog történt- hogy elbúcsúzol.
A házigazda meg ne marasztaljon, ha már fáradt. Szerintem ez is alap.
Ez elég idegesítõ és vontatott tud lenni.
Nem illik!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Aki beszel angolul le irom a kerdest: Explain some of the reasons which people give to support their belief in God? Ere kene konkretan el magyarazni a valaszt

aki beszel angolul le irom a kerdest: Explain some of the reasons which people give to support their belief in God. ere kene konkretan el magyarazni a valaszt nekem

3

Ha egy férfi reggelit készít, főz egy nőnek akkor szereti?

14

Voltál olyan szituációban amikor nagyon nem szabadott volna nevetned, de te mégis elröhögted magad? Hogy történt?

6

Nektek is volt már olyan ígéretetek amit nem tartottatok be?

1

Csak azért mert 20 éves vagyok az emberek azt hiszik, hogy velem nem kell normálisan beszélniük? !

Példa: Vonaton jegyet akartam venni, 5.000 ft-os volt csak nálam. Amikor a kalauz meglátta elkezdi, hogy: "Azt hiszi nálam van az állami pénzjegy nyomda?!" Már nem azért de szerintem ezt a mondatot egy 30 vagy annál idősebb embernek biztos nem sütötte volna el. Mit képzelnek az ilyenek??

(Annyiból legalább jó volt, hogy szó nélkül elment és nem kellett jegyet vennem :D)

7

Ti szoktatok "Viszontlátásra! "-val elköszönni az orvostól? Ha nem, hogyan máshogy köszöntök?

Belegondolva a szó jelentésébe... nem akarom az orvosomat viszont látni, különösen a fogorvosomat, hiszen ha viszont látom az általában azt jelenti, hogy valami baj van.

5

A muzulmánok csak muzulmán lányokkal járhatnak, vagy csak muzulmán barátnőjük lehet?

Örmény Katólikus vagyok és nem tudom ,hogy egy muzulmánnak lehetnék-e a barátnője(Salami muzulmán) nagyon vallásos.

7

Szerintetek nem furcsa hogy így reagáltam?

emeletes házban lakom és egyedül mentem haza, de amikor beléptem a házba éppen egy fekete, tele teletetovált ember állt ott. Éppen nyitotta ki a liftajtót és betessékelt de én inkább azt mondtam hogy még meg kell néznem a postát. el is mentem megnézni és szerencsére nem várt meg. Azért ijedtem meg egy kicsit mert olyan hirtelen történt hogy szembetalálkoztam vele. Szerintetek ez normális reagálás volt? 12/L

4

^^ Ez mit jelent?

Rengeteg ismerősöm írja facebookon kommentekbe,de fogalmam sincs mit jelent.

5

Miért kell lekiabálni a fejemet, ha valamit nem szeretek?

Anyósom beárult a szomszéd hatvanas években járó asszonyoknak, hogy nem szeretem, ha egyoldalúan letegeznek. (Megjegyzem először mindig "jó napot kívánokkal" köszöntem). Szeretek egyébként tegeződni, de oda-vissza, nem pedig csendőrpertuban. Erre az utcán nekem esett az egyik, hogy mit képzelek én magamról. Most ott tartok, hogy már utálok a gyerekekkel kimenni sétálni, mert lesik minden mozdulatom, bebámulnak az udvarra. Gyűlölem az egész környéket. 30/N

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!