Találatok a következő kifejezésre: Távoli asztali van (6 db)

Hogyan lehet elérni Debian Lennys gépet helyi hálózaton windows 7-es géppel távoli asztali kapcsolaton? (router útban van)

Legjobb válasz: Sehogy. Próbáld: Real VNC Távoli vezérlést engedélyezd a linuxos gépen!

Sehogy. Próbáld: Real VNC Távoli vezérlést engedélyezd a linuxos gépen!

Windows 7 alól távoli asztal eléréssel használok egy xp-s servert. Miért van az, hogy a kapcsolat bontása után az xp-s gép eltünik az internetrõl?

Hamachi fut mind a 2 gépen. A távoli asztal elérés kapcsolatbontása után eltûnik a hamachiból a vezérelt gép és nem lehet újra felvenni vele a kapcsolatot. Csak akkor, ha újraindítom. Miért?

Legjobb válasz: Mert kijelentkezés után bontja a kapcsolatot? Ne jelentkezz ki, csak szüntesd meg az RDP kapcsolatot! Miért Hamachival tákolsz?

Mert kijelentkezés után bontja a kapcsolatot? Ne jelentkezz ki, csak szüntesd meg az RDP kapcsolatot! Miért Hamachival tákolsz?
A kérdező hozzászólása: A hamachi csak VPN miatt kell a játékhoz. Egyébként nem kijelntkezem, hanem bontom a kapcsolatot és mégis eltûnik a gép a hálózatról.


Milyen távoli asztal elérésére szolgáló programok vannak?

Én a www.logmein.com-ot ismerem, de az internetes. Nekem rendes programra volna szükségem amely, egy helyi hálózaton lév? gépek asztalát képes elérni illetve vezérelni azt a gépet egy mondjuk központi gépr?l. Segítsen nekem valaki aki használt ilyet, és van olyan amit nagyon jónak gondol.

Legjobb válasz: TeamViewer http://blackit.hu/2010/09/09/teamviewer-avagy-ha-segitseg-ke..

A kérdező hozzászólása: köszi :)

Távoli asztali kapcsolat van az otthoni gépemen. Lehet ezzel visszaélni?

Eddig otthon is dolgoztam, nagyon kényelmes volt, hogy a rendszergazda tudott segíteni külön járkálás nélkül, ha valamit elrontottam vagy nem tudtam befejezni. Már nem dolgozom otthon, kértem hogy vegyék le a gépemr?l, de állítólag ha nem lépek be a programba, nincs jelent?sége, hogy fel van telepítve. Kinek higgyek?

Legjobb válasz: Igaz, ha nem indítod el a szolgáltatást, akkor nem tud visszaélni vele senki.

Igaz, ha nem indítod el a szolgáltatást, akkor nem tud visszaélni vele senki.
Azt azért nézd meg hogy magától nem indul-e el, mert nekem egy jó darabig így ment a gépem! Szerencsére én megusztam de ez a távoli kapcsolat elég veszélyes.
Ha nem inditod el akkor nem tud visza élni semmiféle dologal, viszont ha elinditod arra figyelj hogy a 3389-es kapu kinyitása azt jelenti, hogy számítógépünket nem rejthetjük el a kárókozó felhasználók elõl. Biztonságosabbá tehetjük a távoli elérést, hogyha átállítjuk a kapu számát. Az ugyanis nem árulkodik a mögötte levõ szolgáltatásról. Így a betörõ könnyebb préda reményében inkább máshol keresgél. Írjuk be a futtatásnál (start - futtatás): regedit, majd üssünk egy entert. Ezután keressük meg a HKEY_LOCAL_MACHINE\ System\CurrentControlSet\Control\TerminalServer\WinStations\RDP-Tcp ágát, majd ezen belül a PortNumber kulcsot. Kattintsunk rajta duplán, majd a megjelenõ panelen állítsuk át az érték megadását decimális módba. Találjunk ki egy számot 10 ezer és 64 ezer között, és irjuk ezt be új értékként. Végezetül figyeljünk oda, és ne felejtsük a változtatásokat a routerben, és a tûzfal beállításaiban is végrehajtani.

Billiárd asztal csúcsa A, B, C, D. AB=150cm, AD=280cm, Az AB oldal mentén az A csúcstól 30cm távolságra lévő golyót a BC oldal P pontjának lökök, onnan visszapattanva a C csúcstól 48cm-re ütközik CD oldalnak. Milyen távol van a P pont az A csúcstól?

pls nagyon kellene!:)

Legjobb válasz: http://privatepaste.com/f014f2bb4c adtam nevet a hiányzó pontoknak, eredetileg a golyó a G pontban volt, aztán az L-en landolt. A feladat trükkje az akar lenni, hogy az ütközés az ilyen szimmetrikus biszbasz tehát a GPB szög meg az LPC szög ugyanannyi lesz. Vagyis a háromszögek hasonlóak. Ugye GB az 150-30=120, LC meg 48, vagyis 2.5PC=BP, viszont BP+PC az 280, azaz BP 200 lesz. Az ABP háromszög derékszögû, átfogói 150 és 200, éppenséggel lehetne a Pithagorászt tételt végigszámolni dehát én lusta vagyok ám ekkora marha nagy számokat fejben négyzetre emelni meg négyzetgyököt vonni, amikr látszik hogy a 3-4-5 háromszög ötvenszerese, vagyis a válasz 250.

http://privatepaste.com/f014f2bb4c adtam nevet a hiányzó pontoknak, eredetileg a golyó a G pontban volt, aztán az L-en landolt. A feladat trükkje az akar lenni, hogy az ütközés az ilyen szimmetrikus biszbasz tehát a GPB szög meg az LPC szög ugyanannyi lesz. Vagyis a háromszögek hasonlóak. Ugye GB az 150-30=120, LC meg 48, vagyis 2.5PC=BP, viszont BP+PC az 280, azaz BP 200 lesz. Az ABP háromszög derékszögû, átfogói 150 és 200, éppenséggel lehetne a Pithagorászt tételt végigszámolni dehát én lusta vagyok ám ekkora marha nagy számokat fejben négyzetre emelni meg négyzetgyököt vonni, amikr látszik hogy a 3-4-5 háromszög ötvenszerese, vagyis a válasz 250.
Valami miatt nem teljesen tudtam követni az elsõ válaszoló gondolat-menetét, most látom, hogy összességében a megoldása matematikailag helyes: http://kepfeltoltes.hu/130125/3926344_www.kepfeltoltes.hu_.png
Bocs! Most látom, hogy az elsõ tört nevezõjében a 4.8 nem látszik jól.
Aki kitalálta ezt a fsz feladatot, az életében nem biliárdozott. Mint a szr fizika példák (azok között sok olyan akad, ahol a primitívsége miatt akár 20-40%-kal eltér a végeredmény a helyestõl... vagy még jobban) Vagy legalább írja oda zárójelben, hogy nem számolunk a golyó pörgése okozta csavarodásról (igen, olyankör görbe utat jár be) és egyéb tényezõkkel...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!