Találatok a következő kifejezésre: Társasházunkban egy nő lakik meg (1 db)

Társasházunkban egy bolond nő lakik meg a lánya akik egész nap ordítanak. Hogy lehet tőlük megszabadulni?

Kizárják egymást, ököllel ütik az ajtót és ez már mindenkit zavar. Büdösek, nem fürdenek, sokszor nem lehet t?lük aludni (pl. nappal, amikor itt sokan éjszakásban dolgoznak). Sokszor bekopognak másokhoz, ha kizárták egymást, hogy mi oldjuk meg a problémájukat, ilyenkor alig lehet ?ket kitességekelni a lakásból. Volt már kint többször a rend?rség, ilyenkor ?k hívtak ment?t, de másnap már hazaengedték ?ket mindig. A lány skizofrén és az anyja is bolond, nem tudja gondját viselni, hiszen azzal neveli, hogy kizárja a lépcs?házba. Nekem pici gyerekem van és egyedülálló vagyok, szóval nem is nagyon érzem magam biztonságban ezek mellett, mert nagyon ?rjöngenek néha.

Legjobb válasz: Ha pszichiátriára kerülnének, akkor ott egy bírói szemle megítélhetné, hogy maradjanak-e még egy kicsit. Szerintem a ház keresse fel a háziorvosukat, s mondják el, hogy mindenkit zavar. Be lehet utalni õket a beleegyezésük nélkül is. A lány ha még fiatal, akkor a gyámügy is tehet a cirkuszok ellen.

Ha pszichiátriára kerülnének, akkor ott egy bírói szemle megítélhetné, hogy maradjanak-e még egy kicsit. Szerintem a ház keresse fel a háziorvosukat, s mondják el, hogy mindenkit zavar. Be lehet utalni õket a beleegyezésük nélkül is. A lány ha még fiatal, akkor a gyámügy is tehet a cirkuszok ellen.
Azért a beleegyezés nélkül "pszichiátriára kényszerítés" eszköze ma már nem éli oly mértékû szabad útját, mint azt régen tapasztalni lehetett. Ma már nem érdeke a kórházaknak, hogy hónapokra-évekre magukhoz kössenek valakit. Ráadásul a cselekvõképesség megvonásának eljárása igen hosszadalmas és macerás folyamat. Attól, hogy valaki "örjöng", még nem fogják bezárni. Ez nem alapoz még meg sem ön- sem pedig közveszélyt. Max. kellemetlen. De ha nekem nem tetszik a szomszédban lévõ csecsemõ sírása, akkor nem az a megoldás, hogy "hatóság által kényszerítem a szülõket", hogy adják állami gondozásba vagy örökbe más szülõkhöz, mert engem zavar. Az ilyen esetekre a megoldás: megszoksz vagy megszöksz. Egy ingatlant lehet értékesíteni, lehet másikat vásárolni. Attól, hogy valaki nem a te tetszésed szerint neveli a gyerekét, attól, hogy valaki hangos, még nem feltétlen jelenti azt, hogy õ beteg. Amennyiben a lány skizofrén, akkor kezelésre szorul. Bár ha ennyire "biztos", hogy skizofrén, akkor valószínûleg kezelik is. A skizofrén embert nem bezárni kell, hanem gondoskodni arról, hogy lehetõsége legyen élhetõ életet élni. Mindenesetre amennyiben a lakhatásodban zavarnak õk, akkor jogod van a jegyzõtõl birtokvédelmet kérni. Hiszen "akadályozzák a birtokod szabad használatát". A jegyzõ a birtokvédelmi eljárást lefolytatja, majd ha megállapítja a birtoksértést, bírságol és felszólít. Amennyiben négyszer-ötször kapnak figyelmeztetést, esetleg bírságot, lehet, hogy az õ hozzáállásuk is megváltozik.
Mi panlban lakunk, és kettõvel arrébb a szomszédolyan hangosan hallgatja szokszor vasárnap a zenét, h remeg alattam a padló a basszustól.Az még csak hagyján, h nem is szeretem ezt a zenei stílust.Próbáltam vele beszélni, de ennyi erõvel a falnak is beszélhettem volna.Mivel a csendórát betartja, így még a közösképviselõhöz sem fordulhatok.A csendháborítás szóba sem jöhet.A fölsõ szomszéd meg mindig fúr, és az is kerd az agyamra menni, hiszen majd egy éve itt élünk, és hetente 4-5 lyukat, általában hétvégén, ki kell fúrnia.De vele sem tudok mit kezdeni...Õ a lakását úgy fúrhatja ah neki jól esik.El kell költözni. El kell viselni.Csak akkor lehet valamit tenni, ha este 10 után hangoskodnak, mert akkor csendháborítást követnek el. Ilyen, h kényszer pszichiátria ilyen meg nincsen már.Egy hozzátartozónak vagy az illetõnek saját magának kell akarnia, h a pszichiátriára zárják.
Nem tudom szerintem egy gumitalpú cipõ, kesztyû, sötét éjszaka és hangtompítos pisztoly is megtenné...a hatósággal elmehetsz a sóhivatalba vagy wc-re... ezek semmit nem csinálnak. TAPASZTALAT!!! Amíg vér nem folyik...nem akarok elkeseríteni senkit én 5 éve hangsúlyozom 5 éve ebben élek a pici lányommal...nálunk lazán úgy kezdõdött oda költözésünk kor (társasház) megyek le a boltba elsõ héten a szomszéd 2 éves!!!! (2!!!) kisfiú (nemzetiségi család sarja) odajön és a combomba állít egy konyha kést... :D 2éves szóval ilyen hogy gyámügy meg rendõrség...jót röhögtek...ennyi utána évben ki dobták kõvel a 80e Ft-os szobaablakomat...a rendõr megkérdezte hol a kõ nevetett és elment. Szóval éljen Magyarország... :D Én már feljentéssel nem is próbálkozok! :)
Csatlakozom ahhoz, aki így írt: vagy megszokod, vagy megszöksz. A hatóságra ebben a fene nagy demokráciában nem lehet támaszkodni, ez tény. Pedig csak õ segíthet. Vagy az önbíráskodás, viszont ezzel tetézzük a bajunkat.
Az a véleményem, hogy az anya lehet hibás, mert nem foglalkozik jól a skizofrén lányával. Ha a lány kiskorú, akkor a gyámhatóság segítségét kell kérni, aki kapcsolatot tartana olyan érdekvédelmi szervezettel, aki a skizofrének jogait képviseli. Azok tudnának megállapítani az anya alkalmasságát, ha alkalmatlannak találják, akkor biztos lépnek.Ha pedig nagykorú a lány, akkor is ilyen szervezetet kellene felkutatni, és tanácsot kérni, illetve kérni a segítségüket, hogy lépjenek ebben az ügyben.Sok sikert!
A "TAPASZTALT" olvtársunknak igaza van. Elõször ugyan érdemes hivatalos helyeken próbálkozni, de ez a legtöbb esetben nem jön be. (Nekem is vannak hasonló tapasztalataim.) Ilyen ez a liberalizmus. :) Hidd el, vannak alkalmak, amikor lehet "nevelni" a másik embert úgy, hogy értsen is belõle. Nem ragozom tovább... (Várom inkább a lepontozást. :D )
A kérdező hozzászólása: Én nem pontoztalak le, igazad van! Csak nagyon zavar a helyzet. Általában sajnálom azokat az embereket, akiknek valami bajuk van, de az alattunk lakók bolondok, akik minden lakót zavarnak, így azt mondom, viselje el õket az, akinek ez a munkája (pszcihiáter, betegápoló), mert ezért kapja a fizetését. Nekem nem ez a foglalkozásom, miért kell nekem egész nap attól félnem, hogy mikor törik rám az ajtót?
Ha nagyon zavar szerintem költözz el, mert legális úton nem sokat tehetsz ellenük, hacsak nem a rendõrséget hívod, de az csak tüneti kezelés lesz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Jó lenne, ha magyarországon is pl törvénybeütköző lenne, ha mondjuk 16 év alattival nem jöhet össze 16 év feletti?

Mert ha jól tudom USA-ba ezt komolyabban veszik. Itthon meg megy a téma, hogy kis 15-16 éves kislányoknak vagy 20on sok éves palijuk.

20

Elfogadnád hogy halálbüntetés helyett, aki azt érdemelné tényleges életfogytiglant kapjon, ami idő alatt kényszermunkát is kellene végeznie és ne luxusbörtönben legyen elszállásolva?

Sokat olvastam mostanában a halálbüntetésről (könyveket is). Eddig támogattam a halálbüntetést, de most árnyaltabbnak találom már a képet.

A fő kérdés már inkább az, hogy kinek akar a törvény megfelelni. Ha a társadalom azonnali büntetni akaró hajlamának (ösztönének), akkor legyen halálbüntetés, de ha a célja szigorúan az elítélt minél keményebb büntetése, akkor talán az utóbbi a jó, hogy ne haljon meg?

Ha soha nem szabadulhatna (nincs feltételes szabadláb 20-30-40 év múlva) és mellette még kényszermunkát is kellene végeznie. Plusz még nyilván nem a mostani luxusbörtönök egyikében lenne elszállásolva, hanem maximum annyiba kerülhet az ellátása, amennyi értéket munkával megtermel magának. Nyilván ezeket azért mondom, mert ezeken sokszor változtatnak, variálnak, de ha ez a három meglenne "kötelezően" (soha nem szabadulhat, dolgoznia kell és nem élhet luxusban), akkor elfogadnátok, hogy Szita Bence, Marian Cozma, Bándy Kata gyilkosai, vagy az olaszliszkai lincselők, móri mészárosok így éljenek életük végéig biztosan, halál helyett?

Ezen kívül azt találtam -ez talán a lényeg-, hogy az elítéltek maguk is durvábbnak tartják az életfogytot, mint a halálbüntetést.
Több mint háromszáz, életfogytos olasz rab 2007-ben az akkori köztársasági elnöknek küldte aláírásával szignálva a következő levelet: „Elnök Úr! Belefáradtunk abba, hogy minden nap egy kicsit meghalunk. Úgy döntöttünk, egyszer halunk csak meg, és arra kérjük: életfogytiglani börtönbüntetésünket változtassák át halálbüntetéssé. Az életfogytiglani börtön istentelen találmány, olyan kegyetlenség, amely túlmegy minden képzeleten. Ez apró kortyokban fogyasztott halált jelent. Győzelem a halál felett, mert még a halálnál is erősebb.”

6

Tudom az adószámomat, de nem emlékszem, hogy valaha is lett volna adókártyám. Kérhetik valahol? Kötelező megcsináltatni? Hol lehet?

2

Tekinthető ebben az esetben egy jegyzőkönyv érvénytelennek?

Elkövettem e munkahelyemen egy szabálysértést, amelynek a következménye az lett hogy sajnos a munkáltatóm rendkívüli felmondással megszüntette a munka viszonyomat. Készült erről a szabály sértésről egy jegyzőkönyv, amely súlyos alaki hibákat tartalmaz. Például nem szerepel rajta semmilyen helyszín megjelölés, hogy hol is készült a jegyzőkönyv. Nem szerepel rajta ki a jegyzőkönyv készítője. Az egész jegyzőkönyv mindössze a következő dolgokat tartalmazza. Egy dátumot, a jelenlévőket, az eset leírását, és a jelen lévők alá írását. Az egészen látszik hogy egy gyorsan és szakértelem nélkül "összeütött" valami. A kérdésem a következő lenne, tudja-e valaki hogy milyen jogszabály vonatkozik arra, hogy milyen esetekben tekinthető egy jegyzőkönyv jogilag érvénytelennek? Megköszönném ha linket is tudna adni ahol el tudnám olvasni ezeket a jogszabályokat.

3

Szerintetek normális az ilyen buszsofőr? !

Sziasztok! Ma utaztam egy helyközi járattal, van bérletem, igazolólapom, diákigazolványom (a bérlet 15 km-es). Az irattartókat úgy gyártják, hogy a plasztikkártyák pont elférjenek benne, de a bérlet kb egy centivel szélesebb. Az az egy centi a két oldalán lévő fél-fél centi széles üres rész, nincs rajta semmi fontos. Na, hogy elférjen be kell hajtani (van aki levágja de azt nem mertem) de attól még minden látszik rajta. Eddig egy buszsofőrnél se volt ez probléma, mindegyik elfogadta. Ma szállok fel a buszsofőr egyből (bunkó hangnembe) elkezdi mondani; "bontsa ki a bérletet, 2 éve tilos a behajlított bérlet" erre én "erről én nem tudtam" erre ő "miaz, hogy nem tudta mindenki kapott róla papírt" én; "én nem kaptam" (tényleg nem kaptam) akkor elkérte az igazolást és a diákigazolványom akkor elkezdett kötözködni, hogy lejárt az igazolás (november 2-ig jó) akkor mutattam, hogy még érvényes. Kb 2 perc szerencsétlenkedés után visszaadta a papírjaim. Ezt eljátszotta a haverommal aki mögöttem állt, ő még ki is vette a bérletet, hogy ne legyen behajlítva. Ezt eljátszotta a mögöttünk álló kb 5 emberrel (köztük egy terhes nővel). Most ez normális? Utánanéztem de én semmilyen szabályt nem találtam a behajlított bérletről és olyan papírt se kaptam amit mondott (haverom se kapott) szüleim se kaptak tehát nem is tudtam róla. Azt tudom, hogy nem szabad belevágni mert akkor érvénytelen (egy ismerősömnek ez volt), de én nem vágtam bele. Most akkor kinek van igaza? Előre is köszi! 14/f

11

Mire számíthatok, ha kivágom a szomszéd rám nézve életveszélyessé vált fáit, amikkel ő nem törődik?

Külterületi telek, több tulajjal (4-5), köztük nincs senki, aki képviselné őket, tehát nincs kivel beszélni. Kb 10 éve nem jár ki senki, a kert gondozatlan dzsuva. Két kb 15 méteres fenyő áll a kerítésemtől 3 m-re, egyik csontra kiszáradt nyáron, ha egy vihar kidönti, az én házamra szakad, a villamos vezetékkel együtt, ami alatta fut (és a másikat is magával viszi). Egy másik fenyő kerítéstől 4 m-re van, eleve ferdén nőt, a 80%-a fölöttem van. Szintén fenyeget a kidőlés veszélye, a hozzám hulló tűlevélről nem is beszélve. Ki szeretném vágniőket, mert veszélyesek. Milyen jogi következményekkel számolhatok? vagy milyen dokumentáció esetleg engedély kell ehhez? Tulajokkal nem lehet tárgyalni, már próbáltam. Előre is kösz a segítséget

5

Van itt valaki aki jegyző vagy van jegyző ismerőse?

Egy 4-5 oldalas dolgozatot kellene írnom a jegyző önkormányzati tevékenységéről, de nem csak ilyen netről összeollózott dolgot akarok, viszont nekem nincs jegyző ismerősöm.

2

Jogosan fényképezett le a közterület felügyelő?

A multkor történt az eset, hogy lyukas óránk volt a suliban és kimentünk a városba. Van egy hely, ahova mindig elmegyünk cigizni és ott szokott lenni több gyerek is és akkor beszélgetünk ott meg dohányzunk. Nincs közintézmény a közelben és semmi nem tiltja a dohányzást.
18-21 év körüliek voltunk ott kb 10en és bagóztunk.
Egyszer csak jött a közterület felügyelő, meglátott minket, és tőlünk egy olyan 20-30 méterre készített rólunk egy fényképet. Utána odajött és beszélt velünk pár szót. Megkérdezte, hogy elmúltunk e 18 évesek és nem e lógunk a suliból, meg hogy nem e dobáljuk a csikkket a földre. Hozzáteszem mindig kukába dobjuk a csikket, a földön sem volt egy sem. Miután válaszoltunk a kérdéseire, továbbment.
A kérdésem az lenne, hogy csak úgy lefényképezgethet ő akárkit, anélkül, hogy valami rosszat csinálnánk?
Mert gondolom, ha valami rendellenes dolog van azt természetes, hogy fényképezi, de amikor semmi rosszat nem csinálunk akkor is fényképezhet?

5

Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában viselhetem a Magyarországon kiállított viselési engedéllyel rendelkező gázpisztolyom?

Ezekben az országokban elég liberális a fegyvertartás (szinte már USA-beli, mindenkinek lehet utcán éles pisztolya, otthonra éles puskája), tehát azért gondolom hogy igen, mert ha amúgy is mindenkinél éles van, akkor egy magyar gáz-riasztón biztos nem akadnak ki.

Illetve tényleg fontos lenne tudni, mert ezekbe az országokba készülök is menni.

3

Ha valakinek tartozok és most nincs pénzem, hogy kifizessem akkor lehet belőle rendőrségi ügy?

Az összeg 2000ft.
És,ha jönnek a rendőrök akkor nekem muszáj őket beengednem a lakásomba?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!