Találatok a következő kifejezésre: Társasházunkban egy nő lakik (1 db)

Társasházunkban egy bolond nő lakik meg a lánya akik egész nap ordítanak. Hogy lehet tőlük megszabadulni?

Kizárják egymást, ököllel ütik az ajtót és ez már mindenkit zavar. Büdösek, nem fürdenek, sokszor nem lehet t?lük aludni (pl. nappal, amikor itt sokan éjszakásban dolgoznak). Sokszor bekopognak másokhoz, ha kizárták egymást, hogy mi oldjuk meg a problémájukat, ilyenkor alig lehet ?ket kitességekelni a lakásból. Volt már kint többször a rend?rség, ilyenkor ?k hívtak ment?t, de másnap már hazaengedték ?ket mindig. A lány skizofrén és az anyja is bolond, nem tudja gondját viselni, hiszen azzal neveli, hogy kizárja a lépcs?házba. Nekem pici gyerekem van és egyedülálló vagyok, szóval nem is nagyon érzem magam biztonságban ezek mellett, mert nagyon ?rjöngenek néha.

Legjobb válasz: Ha pszichiátriára kerülnének, akkor ott egy bírói szemle megítélhetné, hogy maradjanak-e még egy kicsit. Szerintem a ház keresse fel a háziorvosukat, s mondják el, hogy mindenkit zavar. Be lehet utalni õket a beleegyezésük nélkül is. A lány ha még fiatal, akkor a gyámügy is tehet a cirkuszok ellen.

Ha pszichiátriára kerülnének, akkor ott egy bírói szemle megítélhetné, hogy maradjanak-e még egy kicsit. Szerintem a ház keresse fel a háziorvosukat, s mondják el, hogy mindenkit zavar. Be lehet utalni õket a beleegyezésük nélkül is. A lány ha még fiatal, akkor a gyámügy is tehet a cirkuszok ellen.
Azért a beleegyezés nélkül "pszichiátriára kényszerítés" eszköze ma már nem éli oly mértékû szabad útját, mint azt régen tapasztalni lehetett. Ma már nem érdeke a kórházaknak, hogy hónapokra-évekre magukhoz kössenek valakit. Ráadásul a cselekvõképesség megvonásának eljárása igen hosszadalmas és macerás folyamat. Attól, hogy valaki "örjöng", még nem fogják bezárni. Ez nem alapoz még meg sem ön- sem pedig közveszélyt. Max. kellemetlen. De ha nekem nem tetszik a szomszédban lévõ csecsemõ sírása, akkor nem az a megoldás, hogy "hatóság által kényszerítem a szülõket", hogy adják állami gondozásba vagy örökbe más szülõkhöz, mert engem zavar. Az ilyen esetekre a megoldás: megszoksz vagy megszöksz. Egy ingatlant lehet értékesíteni, lehet másikat vásárolni. Attól, hogy valaki nem a te tetszésed szerint neveli a gyerekét, attól, hogy valaki hangos, még nem feltétlen jelenti azt, hogy õ beteg. Amennyiben a lány skizofrén, akkor kezelésre szorul. Bár ha ennyire "biztos", hogy skizofrén, akkor valószínûleg kezelik is. A skizofrén embert nem bezárni kell, hanem gondoskodni arról, hogy lehetõsége legyen élhetõ életet élni. Mindenesetre amennyiben a lakhatásodban zavarnak õk, akkor jogod van a jegyzõtõl birtokvédelmet kérni. Hiszen "akadályozzák a birtokod szabad használatát". A jegyzõ a birtokvédelmi eljárást lefolytatja, majd ha megállapítja a birtoksértést, bírságol és felszólít. Amennyiben négyszer-ötször kapnak figyelmeztetést, esetleg bírságot, lehet, hogy az õ hozzáállásuk is megváltozik.
Mi panlban lakunk, és kettõvel arrébb a szomszédolyan hangosan hallgatja szokszor vasárnap a zenét, h remeg alattam a padló a basszustól.Az még csak hagyján, h nem is szeretem ezt a zenei stílust.Próbáltam vele beszélni, de ennyi erõvel a falnak is beszélhettem volna.Mivel a csendórát betartja, így még a közösképviselõhöz sem fordulhatok.A csendháborítás szóba sem jöhet.A fölsõ szomszéd meg mindig fúr, és az is kerd az agyamra menni, hiszen majd egy éve itt élünk, és hetente 4-5 lyukat, általában hétvégén, ki kell fúrnia.De vele sem tudok mit kezdeni...Õ a lakását úgy fúrhatja ah neki jól esik.El kell költözni. El kell viselni.Csak akkor lehet valamit tenni, ha este 10 után hangoskodnak, mert akkor csendháborítást követnek el. Ilyen, h kényszer pszichiátria ilyen meg nincsen már.Egy hozzátartozónak vagy az illetõnek saját magának kell akarnia, h a pszichiátriára zárják.
Nem tudom szerintem egy gumitalpú cipõ, kesztyû, sötét éjszaka és hangtompítos pisztoly is megtenné...a hatósággal elmehetsz a sóhivatalba vagy wc-re... ezek semmit nem csinálnak. TAPASZTALAT!!! Amíg vér nem folyik...nem akarok elkeseríteni senkit én 5 éve hangsúlyozom 5 éve ebben élek a pici lányommal...nálunk lazán úgy kezdõdött oda költözésünk kor (társasház) megyek le a boltba elsõ héten a szomszéd 2 éves!!!! (2!!!) kisfiú (nemzetiségi család sarja) odajön és a combomba állít egy konyha kést... :D 2éves szóval ilyen hogy gyámügy meg rendõrség...jót röhögtek...ennyi utána évben ki dobták kõvel a 80e Ft-os szobaablakomat...a rendõr megkérdezte hol a kõ nevetett és elment. Szóval éljen Magyarország... :D Én már feljentéssel nem is próbálkozok! :)
Csatlakozom ahhoz, aki így írt: vagy megszokod, vagy megszöksz. A hatóságra ebben a fene nagy demokráciában nem lehet támaszkodni, ez tény. Pedig csak õ segíthet. Vagy az önbíráskodás, viszont ezzel tetézzük a bajunkat.
Az a véleményem, hogy az anya lehet hibás, mert nem foglalkozik jól a skizofrén lányával. Ha a lány kiskorú, akkor a gyámhatóság segítségét kell kérni, aki kapcsolatot tartana olyan érdekvédelmi szervezettel, aki a skizofrének jogait képviseli. Azok tudnának megállapítani az anya alkalmasságát, ha alkalmatlannak találják, akkor biztos lépnek.Ha pedig nagykorú a lány, akkor is ilyen szervezetet kellene felkutatni, és tanácsot kérni, illetve kérni a segítségüket, hogy lépjenek ebben az ügyben.Sok sikert!
A "TAPASZTALT" olvtársunknak igaza van. Elõször ugyan érdemes hivatalos helyeken próbálkozni, de ez a legtöbb esetben nem jön be. (Nekem is vannak hasonló tapasztalataim.) Ilyen ez a liberalizmus. :) Hidd el, vannak alkalmak, amikor lehet "nevelni" a másik embert úgy, hogy értsen is belõle. Nem ragozom tovább... (Várom inkább a lepontozást. :D )
A kérdező hozzászólása: Én nem pontoztalak le, igazad van! Csak nagyon zavar a helyzet. Általában sajnálom azokat az embereket, akiknek valami bajuk van, de az alattunk lakók bolondok, akik minden lakót zavarnak, így azt mondom, viselje el õket az, akinek ez a munkája (pszcihiáter, betegápoló), mert ezért kapja a fizetését. Nekem nem ez a foglalkozásom, miért kell nekem egész nap attól félnem, hogy mikor törik rám az ajtót?
Ha nagyon zavar szerintem költözz el, mert legális úton nem sokat tehetsz ellenük, hacsak nem a rendõrséget hívod, de az csak tüneti kezelés lesz.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha a TESCO elől elviszek haza egy bevásárlókocsit, mit kaphatok érte?

3

Ha Magyarországon elkövetek egy olyan dolgot, ami itt bűn, de bemenekülök egy olyan ország nagykövetségére, ahol nem az, akkor azok nem adnak ki?

Tegyük fel, rajta kap a rendőr az utcán, hogy füves cigit szívok. Megbüntetnek, behívnak tárgyalásra. Ahelyett, hogy bemennék a tárgyalásra, magamhoz venném a sátramat meg néhány konzervet és tábort vernék Pesten a holland nagykövetség kertjében.

Ilyenkor mi történne? A követségre bejöhetnének a rendőrök elvinni engem? Megszervezné a követség, hogy egy lezárt autóban szállítsanak holland földre?

17

Érdemes aláírni a megbízási szerződést?

Egy cég ajánlott munkát 1-2 hónapra megbízási szerződéssel. Ezt a szerződést azt mondták hogy esetleg utána meghosszabbítják.
De mivel a közszférában lenne, nem tudom hogy a fizetésem elérné-e a minimálbér 30%-át (a TB miatt) meg amúgy se érzem stabilnak az egészet.
Nektek mik a tapasztalataitok?

2

Lehet ebben az esetben bármit tenni? (bővebben lent)

Egy felnőtt férfi örökségéről van szó, aki nőtlen és gyermektelen volt és szellemi fogyatékos. Mit lehet tenni akkor, ha az apa a törvényes örökös, de tőle a felügyeleti jogot megvonták és soha nem törődött a gyerekével? Hogy lehetne megakadályozni, hogy ne ő kapja meg az örökséget, hanem a gyám? (aki a nagymama egyébként)Van erre bármilyen lehetőség?

2

Mit tehetek és mi az eljárás a lenti esetben, milyen úton induljak el?

50 ezer ft. összeg tűnt el a szobámból,bizonyítékom nincs rá de biztos vagyok benne ,hogy anyám élettársa volt a tettes.Hajlandó vagyok messzire elmenni,hogy bizonyítsam a lopását. Ujjlenyomat minta vételre gondoltam,de nem tudom,hogy alkalmazható-e esetleg a megmaradt pénzösszegről levehető-e a minta vagy a körülötte lévő tárgyakról,amikhez hozzáért.

3

Melyik mit jelent?

1. Mit jelenet a Házi őrizet?

2. Mit jelenet a Lakhelyelhagyási tilalom?

3. Mi a kettő között a különbség?

4. Bele számít-e a végleges büntetésbe?

5. Ha igen. Milyen formában?

6. Mit jelent az Összbüntetés?

7. Mit jelent a halmazati büntetés?

8. Mi a kettő között a különbség?

9. Ha egy adott ügyben több bűncselekmény van akkor Összbüntetést vagy Halmazati büntetést szabnak ki?

10. Ha egy személy ellen folyik egy büntetőeljárás és ezen eljárás ideje alatt követ el újabb bűncselekményt akkor milyen büntetésre számíthat?

11. Ha egy jogerősen próbaidejét töltő követ el újabb bűncselekményt akkor Halmazati büntetést vagy Összbüntetést kap?

12. Mi alapján számolják ki Halmazati büntetés vagy az Összbüntetés mértékét?

13. Eltér-e a Felnőttekre illetve a Fiatalkorúakra kiszabható Halmazati illetve Összbüntetés mértéke?

4

A emberek miert allnak be rendszeresen a mozgasserült parkoloba, rokkant kartya nelkül?

Altalaban meg nekik all feljebb, ha valaki szova teszi ezt. Hazudoznak, hogy "otthon felejtettek a kartyat" meg velük van az igazolvany, de a kesztyütartoban. Lefotoztam öket, erre majdnem nekem jöttek.

7

Hány éves kortól nem büntetik a szexet Szlovákiában?

Nem tud valaki olyasmiről h 16év felett már nem büntetendő? Vagy csak 18 felett? Mert feljött egy pletyka h megrontott engem egy 25éves lány én 17vagyok és ezt büntetik? vagy hogy működik? Nem értem vagy valami link segíteni ahol utánna tudok olvasni erről? SZLOVÁKIA

12

Az alkohol márkák végezhetnek szponzori tevékenységeket?

Vagy van vmi tiltás, korlátozás erre vonatkozóan?

2

Szilveszter este ha kiteszem a hangfalaim az erkélyre és zenét hallgatok az mennyire törvényes? (nagy teljesítményű hangfalakról van szó)

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!