Találatok a következő kifejezésre: Társasházi közös milyen (3 db)

Társasházi közös képviselőnek milyen tanfolyamot kell végeznie? Van egyáltalán ilyen? Okj-s vagy más?

Legjobb válasz: Igen van. A részleteket nem tudom, de googleban találsz majd róla dolgokat.

Igen van. A részleteket nem tudom, de googleban találsz majd róla dolgokat.
társasházkezelõ képzés, de jó ha gazdasági magasabb szintû képzettséggel is rendelkezik szerintem. van itt egy link: A közös képviselõ nem társasházkezelõ címmel. http://ltk.hu/hirek/20040329/a-kozos-kepviselo-nem-tarsashaz.. társasházkezelõ szakképzések 1ébként: http://www.logo92.hu/tarsashazkezelo.html http://www.perfekt.hu/kepzesek/keresesieredmenyek/reszletes/.. http://www.efeb.hu/?id=11993 http://www.ksoktat.hu/index.php?pid=szakkepesites&oldal=2 http://www.europaingatlan.atw.hu/
Füti Omega Kft indit társasházkezelõi tanfolyamokat..

Milyen szerződést érdemes kötni a közös képviselővel, hogy a Társasháznak egyszerűbb legyen a kifizetés?

Ha a közös képvisel? vállalkozói igazolványt vált, vagy mint magánszeméllyel köt megbízási szerz?dést a társasház.

Legjobb válasz: A közös képviselõnek számlát kell tudnia produkálni, különben hogyan számolja el a Társasház könyvelésében ezt a rendszeres költséget? Nem akarnék senkit bántani, de ha erre a kérdésre a közös képviselõ-jelölt nem tud (törvényes) választ mutatni, akkor nem szabad megválasztani... Hogy milyen módjai vannak a legális számlaképesség megszerzésének, ezt privát e-mailben tudom leírni...

A közös képviselõnek számlát kell tudnia produkálni, különben hogyan számolja el a Társasház könyvelésében ezt a rendszeres költséget? Nem akarnék senkit bántani, de ha erre a kérdésre a közös képviselõ-jelölt nem tud (törvényes) választ mutatni, akkor nem szabad megválasztani... Hogy milyen módjai vannak a legális számlaképesség megszerzésének, ezt privát e-mailben tudom leírni...

Amennyiben a társasházi alapító okirat tíltja a dohányzást a közös helységekben (pl. :lépcsőház), azt milyen módon lehet betartatni?

Legjobb válasz: 1: szép szóval (többnyire rendkívül agresszív bunkó reakció szokott érkezni), 2: komolyabb ráhatással (5-6 ember együtt gyõzi meg a delikvenst), 3: rendõrt hívsz. Ez a hivatalos mód, csak a rendõr nem fog kijönni.

1: szép szóval (többnyire rendkívül agresszív bunkó reakció szokott érkezni), 2: komolyabb ráhatással (5-6 ember együtt gyõzi meg a delikvenst), 3: rendõrt hívsz. Ez a hivatalos mód, csak a rendõr nem fog kijönni.
Szerintem is gyûjtsél aláírásokat (az már más kérdés, hogy egye fene-aláírják páran, vagy épp ellenkezõleg, mivel maguk is mûvelik...)és vidd be a lakászövetkezethez, illetve ahhoz a szervhez, aki intézi a házzal kapcsolatos ügyeket, talán felszólítja a renitens lakót / lakókat!
Betartatni sehogy..Se szép szóval, se erõszakkal, se szankciókkal..Tudom, próbáltam.. Történet: Öreg papa az elsõ emeleten lakik, kb.20 lépcsõfok, de már ott meggyújtja a szivarját!, és úgy jön le.Vagy lejön, és az elõtérben gyújtja meg.Hazafele meg simán bejön égõ szivarral, és felsétál az elsõre.MIvel takaritok rendszeresen a földszinten szóltam neki kétszer szépen, hogy Házirend tiltja a közös helyiségekben a ddohányzást.Elöször, jó majd legközelebb, másodszor, kinn fúj a szél nem tudom meggyújtani.Harmadszor kilátásba helyeztem némi fizikai kontaktust, mondván jóapán csak kétszer mondott el nekem bármit, harmadszorra ütött..Válasz, én nem vagyok az õ apja.Negyedszerre befele jött , a szivar a kezében.Elegáns mozdulattal vertem ki belõle, majd rálépve megjegyeztem, mindig ez lesz ha dohányzik és én észreveszem.Erre még mindig neki állt feljebb, hogy nincs tábla! ami tiltaná a dohányzárt.Mondom neki ott a Házirend az ajtõ mellett ahol bejön, 3 db A1-es méretû lapon, üvegkeretben nagy betûkkel hogy mindenki el tudja olvasni.Erre válasz hogy õ analfabéta, és nem tudja elolvasni.Jó, legyen, felolvastam neki.Türelmesen megvárta majd továbbra is a dohányozni tilos táblát kántálta. Egyeztetve a közös képviselõvel tettünk ki táblákat az elõtérbe, liftbe stb...Eredmény:bagószag mindenhol, cigicsikkek.és hamu tömkelege a liftben, az elõtérben. Közgyûlési határozattal lehet büntetni társasházi szinten a renitenskedõket, de ki válallja be hogy mondjuk büntetésként megszavaz a lakótársának 10-20 ezer ft-ot?Nem akarnak ellenséget, de nem jönnek rá hogy így saját maguk ellenségei lesznek.A másik meg hogy hajtja be a társasház ha nem fizet az illetõ?Ezért ezt az utat én meg sem próbálom.Marad a pszihikai, és testi terror :) Na meg a jó hír: Ha a kormány elfogadja az új Nemdohányzók védelmérõl szóló törvényt akkor már törvényileg lesz tilos a társasházakban a dohányzás a közös használatú helyiségekben( 3-20000Ft-ig történõ helyszini bírság, ha nem ismeri el a dohányzást, és a feljelentést választja akkor az eljárás lefolytatása után 3-30000 Ft-ig történõ pénzbírsággal sújtható lesz) Arról nem is beszélve hogy mennyi épületekre vonatkozó Tûzbiztonsági elõírást is megszeg aki így dohányzik, vagy ha kidobja a csikket az ablakon. Félreértések elkerülése végett én is dohányoztam 3 évig...de kultúráltan, egyedül vagy más dohányos társaságában, kijelölt dohányzóhelyen stb.. a csikket meg ha kellett akkor hazáig cipeltem egy papírzsepiben ha nem tudtam eldobni egy kukába, vagy csikkgyûjtõbe. Egy oka volt hogy leszoktam, és ki nem állhatom ha más az akaratom ellenére az orrom alá füstöl: Betegséget, és halált okoz. Aki dohányos dohányozzon nyugodtan, mérgezze magát, de tegye úgy hogy másokban ne tegyen kárt.A dohányzás bizonyítottan sok betegség okozója!Ebbõl én nem kérek.
törvényes keretek közt sehogy. Sem a lakógyûlés, sem a lakásszövetkezet ilyen értelemben nem hivatalos szerv. Semmi szankciót nem tud foganatosítani.
Sehogy... Nálunk a cigitõl csak jobb szaga lesz a lépcsõháznak. :/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!