Találatok a következő kifejezésre: Tápszert kellene a (38 db)

Mennyi tápszert kellene ennie egy 20 hetes kisbabának, ha már megkezdtük a hozzátáplálást? Egy üveg gyümölcsöt és tejpépet is kap.

A véd?n?m szerint nem szabad kiváltani a tápszert gyümölccsel vagy zöldséggel.Igaz ez?

Legjobb válasz: Hát szerintem nem igaz.Legalábbis a mi védönönk azt mondta,hogy elöbb a déli tápszert,majd utánna az esti tápszert is váltsuk ki fõzelékre.

Hát szerintem nem igaz.Legalábbis a mi védönönk azt mondta, hogy elöbb a déli tápszert, majd utánna az esti tápszert is váltsuk ki fõzelékre.

Testsúlykilógrammonként 150 ml tej/tápszer? Akkor a 10 kg-os babának 1500 ml-t kellene meginni egy nap?

Igaz ez? Az én babám legjobb esetben ha 800 ml megiszik egy nap, akkor ez nagyon kevés?

Legjobb válasz: A 10 kg-os baba már rég nem csak tápszert eszik, így a hozzátáplálással csökken a mennyiség.

A 10 kg-os baba már rég nem csak tápszert eszik, így a hozzátáplálással csökken a mennyiség.
Ahogy az elsõ írja.500mili tejalap kell, ez összeadódik a tápszer, tejpép, joghurt, kefír, túró, sajt stb-vel.
Ez csak irányadó, az én fiam sem ivott soha annyit. Brutál mennyiség a másfél liter. Ha jól fejlõdik a babád akkor 800 ml-re van szüksége.
Mennyi idõs a baba? Mert ezt csak addig van, amig kizárólag tápszert-anyatejet eszik. Ha már 10kg- akkor gondolom 1éves lehet. Akkor meg már eszik sokmindent- onnantól kb a reggel-esti 2-2, 5dl tápszer az irányadó.
Én úgy tudom, testsúlykilogrammonként 150 ml a folyadékszükséglet, ebbõl legalább 5 dl legyen a tejalap.

Hol a legolcsóbb most a tápszer és a tejpép? 6 hós babának kellene.

Legjobb válasz: DM, Rossmann Tegnap a Kispest rossmannban 195 forintért vettem HIPP pépet, láttam hIPP tásoert (2-es) 1200 ft-ért. A DM-es babylove tápszer is 1200 ft körül van.

DM, Rossmann Tegnap a Kispest rossmannban 195 forintért vettem HIPP pépet, láttam hIPP tásoert (2-es) 1200 ft-ért. A DM-es babylove tápszer is 1200 ft körül van.
elõzõ Müllerben érdemes még megnézni Ahol egyáltalán nem ocsó, az az Auchan, Tesco.
még hagyján az osan meg a tesco de a gyógyszertárban milyen drága :O mi bebát vesszük. rossmannban 2 hete akciós volt, 1300! Lidlben mindig 1820.-, osanban 2200.-, dm-ben 2000.- (de itt ugye lehet kuponozni), gyógyszertárban 3400.- :O nagyon meg kell nézni hol veszed! és ugye az se mindegy milyet, nekünk azt mondta az orvos, hogy egy féle tápszert adjak babámnak
Humana tápszer éspép a Brendonban van akciósan. http://www.brendon.hu/Products/List/all/Humana Vagy még a DM-ben is megnézheted és ha van DM-ujságod abban van 10%- os vásárlás végösszegi kupon. De ha regisztráltál a Bababonuszra akkor most is fogsz kapni karácsonyra egy 15%-osat.


Tápszert kellene adnom a kisbabámnak, de nem fogadja el. Mit csináljak?

Most derült ki,hogy babát várok.A 3-at.:) Viszont a kicsi 10 hónapos és még szopizik,reggel és este. Mit csináljak? A véd?n? és a doki azt mondja,hogy ne szoptassam,adjak neki tápszert. De az nem fogadja el.

Legjobb válasz: Én is hallottam már ilyet, hogy nem javasolják a szoptatást teherbeesés után. Nálunk nagyobb a korkülönbség, de tevezzük a következõt és még szoptatok. Én biztos folytatnám a szopizást és gyengéden elkezdeném elvonni, talán elõször reggel. 10 hónaposan már annyi minden mást is eszik! Ha nagyon muszáj - pl görcsölni kezdesz, nehogy elmenjen a baba! - akkor másik tápszert kéne próbálni, valamelyiket biztos elfogadja. Egészséget és sok sikert a gyerekekhez!

Én is hallottam már ilyet, hogy nem javasolják a szoptatást teherbeesés után. Nálunk nagyobb a korkülönbség, de tevezzük a következõt és még szoptatok. Én biztos folytatnám a szopizást és gyengéden elkezdeném elvonni, talán elõször reggel. 10 hónaposan már annyi minden mást is eszik! Ha nagyon muszáj - pl görcsölni kezdesz, nehogy elmenjen a baba! - akkor másik tápszert kéne próbálni, valamelyiket biztos elfogadja. Egészséget és sok sikert a gyerekekhez!
Én sok szoptatási szakértõnél olvastam, hogy szabad szoptatni terhesen is. Szerintem kérdezz meg egyet errõl! Egyiküknek itt a honlapján megtalálod az elérhetõségeit: http://www.iboly.hu
szia! én is szoptattam még mikor a másodikkal már terhes voltam. 5 hónapos terhes voltam mikor abba kellett hagyni mert görcsöltem.ha nem görcsöltem volna nem kellett volna abbahagyni.van ismerõsöm aki végig szoptatott és szölés után is mindkettõt szopiztatta. sok boldogságot nektek!:)

Biztos kell a tápszer? A lányom másfél hónapos 3400g-mal született, most 4100g. Félek, ha tápozni kezdünk elmegy a tejem és nem fog neki kelleni a cicim. Szerintetek elkerülhetetlen a hozzátáplálás?

Az orvos és a véd?n? is azt mondja, hogy adjak az anyatej mellé tápot is. A bébi er?s, és jól alszik.

Legjobb válasz: Ha úgy érzed hogy éhes marad a babád szopizás után akkor adjál neki. Nem lesz semmi baja tõle, legalább jollakik és megnyugszik. Csak elõszõr mindig a cicit kináld neki és ha nem elég akkor jöhet egy kis kiegészités. Az én babám nagyon sokat eszik és még igy is kell neki tápszert adni esténként. Már 1 hónapja adok neki, de a cici igy is kell neki. Tudom most jól lepontoznak majd a tápszerellenesek.

Ha úgy érzed hogy éhes marad a babád szopizás után akkor adjál neki. Nem lesz semmi baja tõle, legalább jollakik és megnyugszik. Csak elõszõr mindig a cicit kináld neki és ha nem elég akkor jöhet egy kis kiegészités. Az én babám nagyon sokat eszik és még igy is kell neki tápszert adni esténként. Már 1 hónapja adok neki, de a cici igy is kell neki. Tudom most jól lepontoznak majd a tápszerellenesek.
biztos nem véletlenül mondták ezt. én hallgatnék az orvosra.
Nem tudom, miért pontoztátok le az elõttem írót, tökéletesen igaza van!!! Ha anno a doktornéninkre hallgatok szoptatással kapcsolatosan (1 mellbõl szoptassak, és táppal egészítsem ki, mert a mellnek pihennie kell 6 órát, hogy elég termelõdjön), talán 1 hónapig tudtam volna szoptatni. Az orvosok nem atyaúristenek! Ha megkérdezel 3 különbözõ orvost, valószínûleg õk sem lesznek egy véleményen...
20.59-es vagyok. Ha te is mindent rendben találsz, miért terheled a kicsi szervezetét tehéntejalapú tápszerrel? A dokid miatt? Aki az orvosin valszeg semmit nem tanult a szoptatásról? Kérlek ne tedd! Teljesen fölösleges. A szoptatási tanácsadók önkéntesek, ingyen hívhatók, pénzt csak akkor kell fizetni, ha kimennek lakásra. Egyébként köztük is vannak védõnõk, orvosok is. Ha az megnyugtat hívj fel olyat. wwww.ibclc.hu
Nem biztos. Azt mondják az okosok, hogy 10-14 naposan lesz annyi a baba súlya általában, amennyi születésénél volt. Utána kb heti 15 dekát illik hízni. A te babád teljesen jó súlyban van ezek szerint. A másik oldalt képviselve pedig azt tudom mondani, hogy én eléggé parás voltam az elõzõ gyerekemmel, féltem, h nem elég a tejem, ezért anyatej után mindig pótoltam tápival. 14 hónapig szoptattam. A döntés a TE kezedben.
Az orvosok és a védõnõk gyakran indokolatlanul javasolnak tápszert, a saját megnyugtatásukra. Van elég tejed ha: hetente legalább 15 dekát hízik az elsõ 2-3 hónapban, kaki-pisi van. Elég hetente mérni, azt, hogy etetésenként mennyit, az nem fontos. Hagyd igény szerint szopni éjjel-nappal, lehetõleg aludjatok egy szobában és lesz elég tejed. Ha hirtelen nyûgösebb, az fejlõdési ugrás miatt lehet, ilyenkor több tej kellhet, de ha mindannyiszor mellre teszed ahányszor kéri, lesz is több. Ha bizonytalan vagy, hívj fel nemzetközi szakvizsgával rendelkezõ szoptatási tanácsadót, õk bármely problémára szoptatásbarát megoldást kínálnak. Ha ÕK mondják hogy adj pótlást, akkor tedd. Egyébként a babád gyarapodása nekem megfelelõnek tûnik. http://www.ibclc.hu
Lányom 3950 grammal születet, 6 hetesen volt 4580 gramm. Most 6, 5 hónapos, pár hete eszik csak gyümölcsöt, elötte csak anyatejet kapott. Ne adj tápot!! A tied hízott havi átlagban 450 grammot, az teljesen jó! A én lányom havi szintem fél kilókat hízik, most meg már ül, áll, amúgy most 6, 5 hónaposan 7, 26 kiló.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, hogy válaszolt. A lepontozásokat nem értem, és hülyeségnek tartom, nekem minden válasz hasznos volt! Szívem szerint nem adnék tápszert a picikének, mert minden szopás után nyugodt és megelégedettnek látszik. Az orvos véleménye miatt viszont kicsit lelkiismeret furdalásom van. Az elõírt minimumot tényleg megeszi, ezért sem értem minek akarja ránktukmálni a tápot. Azért tegnap kapott egy kicsit este, és ma is kap majd egy keveset. Remélem ezzel nem befolyásolom a tejtermelõdésemet. Mégegyszer kösz mindenkinek!
Sztem annyit adj neki, amennyi jólesik neki, úgyis jelez ha nem elég.vagy látod ha nm nagyon hízik, esetleg fogy...
Szia!Az én babám 5 hós és bennem is felmerült ez a kérdés.A védõnõm azt javasolta hogy napi 600 ml legyen meg, mert még pici.Persze nem mindig tartom be, mert nekem is az a célom hogy inkább gyümölcsöt és fõzeléket egyen.
Mennyi idõs a babó? Az én lányom 6 hós múlt, 5× eszik ebbõl már csak kettõ tápszer. Ha már 2, 5 dl-t megiszi egy nap a tápiból már tapsikolok örömömben. Tuti elég neki, ha nem kér sûrübben enni.
4 és fél hónapos
Én gyümit adnék, meg hipoallergén tejpépet.
Mindenképpen várj a hozzátáplálással! Anyatejes babáknak (ha doki másként nem rendeli) 6 hós korig várni kell. Ha tényleg kevés a tejed, akkor irathatsz ki tápszert. De szerintem próbáld meg elõbb a tejed növelni.
Szia.3.vagyok. Mink pár kanál almapürével kezdtük.Ha a babád finnyál töle várjpár napot és próbáld újra. Eközben próbálhatod a sárgarépapürét.Egyszerre mindég csak 1 ízt kóstoltass.Aztán ha megszokta kobinálhatod öket.
A 4. vagyok. Én is úgy tudom, hogy az almával érdemes, de a répa és a sütõtök is befutó lehet. Én ezeket tervezem elsõ körben, aztán majd meglátjuk. Sok sikert :)
Hogy mien mánia ez, hogy 6 hónapig várni kell a hozzátáplálással?.Utánna meg írják, hogy nem akar a gyerek enni. Nyugodtan kezd el a hozzátáplálást.Anyi tejed lessz ami kell neki.Nálunk is így volt. Kapott gyümiket, sa´rgarépát, stb...Mellette szoptattam, és még mindég szoptatok.(a lányom 13 hónapos, gyönyörü fejlett lány, 4 hónaposan ült, 6 hósan felállt, mára egyedül jár, szalad.Ezt csak azért írom ne hogy az jöjjön le, hogy a gyerek nem fejlödik rendesen) Tejpépet is adhatsz majd neki, ha bírjaa gyomra.Elözször csak 1-2 kanállal ízleltesd.Mindég korának megfelelöt vegyél.
Szerintem is hülyeség, hogy 6 hónapos koráig várni KELL. Nem lehet minden baba egyforma. Szerencsés az, aki 6 hónapig tud szoptatni. Az én fiam 4 hónapos, de annyira kevés már a tejem, hogy tápszert kell adni neki. A héten mi is elkezdünk kóstolgatni, mert inkább adok neki gyümölcsöt meg zöldséges, mint a szintetikusan elõállított tápszert. Ha nem akarja, akkor ugysem fogja megenni, de ha szívesen eszik mást is akkor miért ne? Nagyon nagy divat ma a szoptatás (és azért írom, hogy divat, mert annak tartom), bezzeg amikor én voltam kicsi anyukámnak kifejezetten megtiltották, hogy éjszaka szoptasson és akkor meg szorgalmazták a korai hozzátáplálást. Mégis felnõttünk.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat. Akkor holnap megpróbáljuk. Mivel érdemes elkezdeni, mert errõl is annyi mindent hallani?

4 honapos kisbabám 220 ml viz, plusz 7 kiskanál tápszert eszik. A 4 orát is alig birja ki vele. Elég nagy baba 7kg felett. Kicsit aggodom, hogy sok neki, és nem tudom mit csináljak. Almát néha eszik du. , de mást nem akar. Mit kellene csinálnom?

Az éjszakt átalussza. Este 8-tol, reggel 6-ig.

Legjobb válasz: Szia! Kicsit próbáld meg érthetõbben feltennia kérdést mert igy csak hülyeségeket mondunk majd."a 4 órát is alig birja ki vele" ....."Kicsit aaggódom hogy sok neki" a két mondatnál elég nagy az ellentmondás...most vagy sok vagy kevés

Szia! Kicsit próbáld meg érthetõbben feltennia kérdést mert igy csak hülyeségeket mondunk majd."a 4 órát is alig birja ki vele" ....."Kicsit aaggódom hogy sok neki" a két mondatnál elég nagy az ellentmondás...most vagy sok vagy kevés

Egyre kevesebb a tejem, tápszerrel kellene pótolnom a babám, de nem fogadja el a cumisüveget. Mit lehet ilyenkor tenni?

3 hónapos, már van hogy csak 50-60 grammot szopik, ami tuti nem elég neki. Már kétfajta tápszert kipróbáltam, cumit is kétfajtát hátha az a baj, de nem szívja, csak forgatja a szájában, aztán elkezd sírni:(

Legjobb válasz: Én ezt a "melegcucliváltással" oldottam meg. Amíg a cicin van, és érzem, hogy már nincs mit szívni, gyorsan kicuppantottam a cicit, és azonnal bedugtam az üveget! Nálunk ez bevált!

Én ezt a "melegcucliváltással" oldottam meg. Amíg a cicin van, és érzem, hogy már nincs mit szívni, gyorsan kicuppantottam a cicit, és azonnal bedugtam az üveget! Nálunk ez bevált!
Szia! Szerintem ne add fel..Rengeteg folyadékot kell inni (3 liter), hogy legyen tej, és sokat kell enni..napi kb. 5x. Tedd két óránként mellre, felváltva, úgy hogy 5 percenként válts, és pihenj amennyit tudsz. Ez mindíg beválik...ja és ne idegeskedj, mert attól elfogy a tejci.
Küldenék egy javaslatot, ha lenne email-elérhetõség..
gyakrabban tedd mellre
próbáld kiskanállal adni, esetleg pohárból, vagy hozzátápláló készülékkel (SNS szoptanít)
Szerintem keress meg egy szoptatási tanácsadót. http://www.ibclc.hu/elerhetoseg
Én is így csináltam, ahogy az utolsó válaszoló. Az én babámnál is bevált.

A 4 hónapos babám nem fogadja el a tápszert és a lefagyasztott anyatejet. Pótlást kellene neki adni, mert nem elég a tejem. Valaki tapasztalt hasonlót?

Legjobb válasz: persze nekünk is így volt (van) én hozzátápláltam gyümölcs-ös babyételel,pont a mikor kapta a 4 hónapos szurit akkor mondta a doktornõ hogy akkor pótlásként már zöldségeket is probálgasam (de azt még mindig nem nagyon szereti) Most 5 hónapos ezeket eszi potlásként szintén, meg adok neki tejpépet, muszály mert sajnos nincs annyi tej hogy egésznap elég legyen. 4hónaposan volt 66cm, 8,1kg fiú

persze nekünk is így volt (van) én hozzátápláltam gyümölcs-ös babyételel, pont a mikor kapta a 4 hónapos szurit akkor mondta a doktornõ hogy akkor pótlásként már zöldségeket is probálgasam (de azt még mindig nem nagyon szereti) Most 5 hónapos ezeket eszi potlásként szintén, meg adok neki tejpépet, muszály mert sajnos nincs annyi tej hogy egésznap elég legyen. 4hónaposan volt 66cm, 8, 1kg fiú
Lányom 7 hónapos volt mikor egyik napról a másikra elfogyott a tejem. 3-4napig szenvedtük, mire elfogadta a tápszert a cumisüvegbõl.Az 5.napon már sírva fakadtam, mert alig evett valamit. Párom javasolta mit csináljak, nekem eszembe sem jutott volna már semmi okosság. Megcsináltam a tápszert, és két ujjal nyomkodtam a cumi részét, hogy menjen a szájába. Pár korty lecsúszott és utána úgy itta....öröm volt nézni. A lefagyasztott anyatej neki sem kellett, ezért a fõzelékfélékhez használtam fel. Most már nem lenne gond ha nem inná meg a tápszert, mert eszik annyi tejalapút mást, hogy elég lenne, de reggel és este még mindíg kap. 9 hónapos
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a segítséget!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!