Találatok a következő kifejezésre: Tápszert csak lehet adni a babáknak (10 db)

Tápszert csak cumisüvegből lehet adni a babáknak?

Pohárból vagy kiskanállal szokta valaki tápszerrel etetni a babáját? Nem szívesen szoktatám rá a kislányomat a cumisüvegre... Melegíteni kell a bekevert tápszert? Ha otthonról elmentek, hogy oldjátok meg az etetést tápszeres babáknál?

Legjobb válasz: Szia!Nyugodtan add a bébinek pohárbol, a legjobb a pici szájukhoz a régi fajta kávéspohár abból szivesen esznek.Kicsit hosszadalmasabb mint cumisüvegbõl de megéri hogy nem szokoik rá .Az újszülöttön is igy etettük õket.

Szia!Nyugodtan add a bébinek pohárbol, a legjobb a pici szájukhoz a régi fajta kávéspohár abból szivesen esznek.Kicsit hosszadalmasabb mint cumisüvegbõl de megéri hogy nem szokoik rá .Az újszülöttön is igy etettük õket.
Ja és melegiteni kell persze.
szia. az én két gyerekem tápszeres. nem muszály a cumisüveg, de idõt spólol meg vele az ember. ha melegíted, mikróba soha ne tedd be az elkészített tápszert, mert sok értékes anyag távozik. tedd az üveget melegvizes edénybe. elkészített tápszert fél órán belül használd fel. ha úton vagytok, legegyszerûbb az olyan termosz ami télen a meleg, nyáron a hideg ételt/ vizet biztonságosan tárolja. pl avent
Biztos lehet pohárból etetni, de a cumisüveg egyszerûbb és praktikusabb fõként ha úton vagytok. A tápszert én mindig meg szoktam melegíteni itthon cumisüveg melegítõben, ha úton vagyunk akkor pedig külön a cumisüvegben viszek vizet kimérve és egy kis tápszertartó dobozban a vízhez kiadagolt tápszert. A melegítést meg vagy megoldom a cumisüveg melegítõvel ami szivargyújtóra is csatlakoztatható vagy valahol ahol van mikró megkérem hogy melegítsék meg nekem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

A tápszert is lehet fekve adni a babának vagy csak ölbe? Eddig szopizott fekve!

Legjobb válasz: Szia. Én is tápszerezem a babám, mert kevés a tejcsi. Fekve nem szoktam neki tápszert adni, mert elég sokszor félrenyel, és volt már rá példa, hogy a félrenyelés miatt kihányta az egész kaját amit addig megevett. De azért próbálkozz, nem egyformák a kisbabák, lehet a tiéd nem olyan félrenyelõs. Én általában az ölemben szoktam etetni, és úgy ,hogy kissé hátrahajlik a feje, de csak azért mert õ így tudja jobban kiszívni az üvegbõl a tápit. Kísérletezz, biztosan észreveszed majd, hogy jobb neki.

Szia. Én is tápszerezem a babám, mert kevés a tejcsi. Fekve nem szoktam neki tápszert adni, mert elég sokszor félrenyel, és volt már rá példa, hogy a félrenyelés miatt kihányta az egész kaját amit addig megevett. De azért próbálkozz, nem egyformák a kisbabák, lehet a tiéd nem olyan félrenyelõs. Én általában az ölemben szoktam etetni, és úgy , hogy kissé hátrahajlik a feje, de csak azért mert õ így tudja jobban kiszívni az üvegbõl a tápit. Kísérletezz, biztosan észreveszed majd, hogy jobb neki.
Szia, az én babám kifordul ölbõl, mert minden olyan nagyon érdekes már, így kénytelen vagyok fektetve enni. Én megemeltem a kiságy lábait az egyik oldalon, így etetem-itatom cumisüvegbõl.
Nem tudom hogy lehet-e, az enyém fekve issza, és kb mindig fekve szopizott. Nem nyelt félre soha, ha jól emlékszem.

Anyatej után egyből tápszer? Ha nem elég a babának a tejcsi akkor lehet neki adni egyből tápszert? Csak pótlás szinten, mert még nagyon kevés tejem van, és Õ meg éhes. Elvagyok keseredve.

Legjobb válasz: Azt irod hogy még kevés a tejed, akkor valószinü még az elején vagy. Ha tápszerrel pótolod akkor sajnos nem is fog növekedni, mert attól lesz több minél többet szopik a baba. Tehát ha azt szeretnéd hogy több legyen akkor minél többször tedd cicire a babádat akár félóránként, szedjél homeopátiás bogyót és fejjed minden szopizás után. De persze még mindig ott a probléma hogy éhes marad a babád... Ha egy-két napon belül nincs semmi változás én biztos adnék neki tápszert mert én is sajnálnám babámat és nem vagyok tápszerellenes. De szerintem ha követed a fentieket akkor biztos nem lesz gond.

Azt irod hogy még kevés a tejed, akkor valószinü még az elején vagy. Ha tápszerrel pótolod akkor sajnos nem is fog növekedni, mert attól lesz több minél többet szopik a baba. Tehát ha azt szeretnéd hogy több legyen akkor minél többször tedd cicire a babádat akár félóránként, szedjél homeopátiás bogyót és fejjed minden szopizás után. De persze még mindig ott a probléma hogy éhes marad a babád... Ha egy-két napon belül nincs semmi változás én biztos adnék neki tápszert mert én is sajnálnám babámat és nem vagyok tápszerellenes. De szerintem ha követed a fentieket akkor biztos nem lesz gond.
Így van, hallgass az elsõ hozzászólóra! Sok sikert :)
Így-így! Szoptass többször, fejjél, homeos golyók. Nekem bevált. Sikerülni fog, ne keseredj el!
Ne keseredj el. http://felicitasz.blog.hu/2010/01/24/ujszulott_kisbabak_szop.. Kitartás, és ne gondolkodj végletekben.
Nekem pár napja alig van tejem, de úgy oldom meg az etetést, hogy mind a 2 cicit odaadom neki - ez is nagyon kevés - és csak utánna adok neki tápszert. Jó lenne ha visszajönne a tejem, mert még szeretnék szoptatni. Addig is erõltetem a szopizást. Te is tedd ezt: többször tedd cicire, majd beindul!
Nálunk is gond volt ez, pótolnom kellett a frigóból a lefagyasztott anyatejbõl...nem hoztak javulást a bogyók és a gyakori szopik sem, így tápszert javasolt pótlásnak a gyerekorvos(persze nem egybõl). Azt adtam neki, akkor napi 550-600ml volt az igénye és kb 200-250 ml tápszer kellett egy nap, mert annyira nem volt tejem. Aztán szép lassan lett eredménye a gyakori szopiknak, fejésnek, de a tápszert így sem tudtam kiiktatni. Így most, kb egy hónap után, amikor is kb 700 ml-t eszik meg egy nap a babám, ebbõl kb 60-90 ml-t kell anyatej helyet tápszerrel pótolnom. Jó esetben az sem kell, mert éjjel alszik és akkor lefejek kb ennyit és azt adom másnap este. Még mindig próbálkozom, hátha egyszer ez sem kell majd! Sok sikert neked is! 3 hónapos baba anyukája


Mikortól lehet vacsorára tejpépet adni a babának? A fiam 6 hónapos, már sok mindent eszik, eddig tízóraira adtam csak neki tejpépet. Lehet tápszer helyett adni neki este?

Legjobb válasz: Nekem azt tanácsolta a védõnõm,hogy mindenképpen fõétkezésre adjam a tejpépet,tehát hogy ne uzsira,hanem pl.ebédre,mert elteliti rendesen a pocit.De jött már úgy ki a lépés,hogy én is tizóraira,vagy uzsira adtam,csak egy kanállal kevesebbet.Nekem azt javasolta,hogyha éjszaka felkel majd a bébi-most átalussza az éjszakát-,akkor az fogja azt jelenteni,hogy a tápszer már kevés kalória neki,és akkor jöhet a tejpép,ami telit,és birja vele reggelig.

Nekem azt tanácsolta a védõnõm, hogy mindenképpen fõétkezésre adjam a tejpépet, tehát hogy ne uzsira, hanem pl.ebédre, mert elteliti rendesen a pocit.De jött már úgy ki a lépés, hogy én is tizóraira, vagy uzsira adtam, csak egy kanállal kevesebbet.Nekem azt javasolta, hogyha éjszaka felkel majd a bébi-most átalussza az éjszakát-, akkor az fogja azt jelenteni, hogy a tápszer már kevés kalória neki, és akkor jöhet a tejpép, ami telit, és birja vele reggelig.
Szia A lányom hós, és egyszerûen nem hajlandó esténként(fürdés utáni vacsira) tápit enni. Ezért már kb másfél hete minden este tejpépet kap, ugyanakkor kel hajnalban, mint korábban a tápi-vacsi után, és nem vettem észre, hogy fogná a hasát, vagy bármi gondot okozna neki a pép. Gondolom babafüggõ is, de én a saját tapasztatalatom alapján azt mondom, nyugodtan kipróbálhatjátok.
Szerintem is ha ugy veszed észre, hogy kevés a tápszer neki estére, adj nyugodtan tejpépet.Laktatóbb és nem hiszem, hogy megterhelnéd vele a pociját.
Ha eddig átaludta az éjszakát, akkor én nem ajánlanám estére a tejpépet, mert utána nagyon szomjasak szoktak lenni, és felborulhat az éjszaka. Szerintem hagyd meg neki estére a tápszert.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ki fogom probálni este!

Mit lehet adni a 3hónapos babáknak? Tápszeres, de csak a tápszert kaphatja még?

Gondolok gyümölcslére meg egyebekre... Légyszi írjatok.

Legjobb válasz: Syia! Szerintem egyenlõre elég még csak a tápszer.A hozzátáplálást 4hós kortól kell megkezdeni.Lassan.Legalább is,én így csináltam! Üdv neked!

Syia! Szerintem egyenlõre elég még csak a tápszer.A hozzátáplálást 4hós kortól kell megkezdeni.Lassan.Legalább is, én így csináltam! Üdv neked!
Helló! Szerintem is ráérsz még ezzel, de ha látod rajta, hogy mikor asztalnál ültök és melletted van kiváncsi megkóstoltathatod vele...legalábbis én így csináltam. Ez persze nem vált rendzeressé. Üdv. egy háromgyerekes anyuka
Szerintem is még csak a tápszer. Az én babám jövöhéten lesz 3 hós, de nem kezdem még el a hozzátáplálást. Leghamarabb 4 hós korában .Igaz vannak akik büszkék arra, hogy már 2 hónaposan megtömte töltöttkáposztával, de csak a babának árt vele. És lehet, hogy nem most hanem késõbb jön rajta. (ételallergia, gyomorfekély stb.) Még éretlen az emésztõrendszere.
4 hós kortól is elõször csak tejpépet 4 és fél hónapos volt a Kislányom mikor elkezdtem a barackot stököt, répát krumpit. Most még semmit se adj!!

Meddig kell tápszerrel is etetni? Mikortól lehet csak pépeset és szilárdat adni a babáknak?

Legjobb válasz: 1 éves koráig a napi 0,5 L tápszernek meg kell lennie.

1 éves koráig a napi 0, 5 L tápszernek meg kell lennie.
A tápszer olyan mint a tej, egészen addig szüksége lesz rá amíg nem adhatsz neki helyette tejet. Vagyis betöltött 1 éves koráig biztosan nem.
A kérdező hozzászólása: köszi :D mégcsak 2hónapos a babám, de már most utálom ezt a tápszerezést.

Lehet adni 2-3 hetente más fajta tápszert a babamnak? Vagy csak ugyanazt egye inkább?

9hónapos A mi haziorvosunk nem ír fel receptre tápszert hiába kérem meg ezért egy ismerősöm irattatott fel miluma fermentalt tápszert. Viszont ma vettem dm-es 2-es tápszert neki Ha a dm es elfogyott oda adhatom neki az 1-es másik tápszert? Napi 1x vacsinal kap tápszert illetve vacsorára

Legjobb válasz: Èn azért nem adnám mert a Fermentál egy speckó tápszer. Ha nincs baja a babának csak azért mert az ingyen van én nem adnám oda. Nekünk a korházban is a védönö is és a háziorvos is mondta, hogy tápszerböl ne cserélgessünk, csak ha nagyon nem válik be egy, amúgy maradjunk a márkánál mindig amit kiválasztunk. de a te gyereked már nem olyan kicsi azért.

Èn azért nem adnám mert a Fermentál egy speckó tápszer. Ha nincs baja a babának csak azért mert az ingyen van én nem adnám oda. Nekünk a korházban is a védönö is és a háziorvos is mondta, hogy tápszerböl ne cserélgessünk, csak ha nagyon nem válik be egy, amúgy maradjunk a márkánál mindig amit kiválasztunk. de a te gyereked már nem olyan kicsi azért.
Nekünk sem a háziorvos írja fel, hanem a gyerekorvos. El kell menni máshoz hogy felírja. Valóban nem jó cserélgetni. Ha megszokik egyet, akkor az a jó, ha azt kapja.
A kérdező hozzászólása: 9hónapig ugyanazt kapta. Tegnap vettem neki másikat ami fele annyiba kerül. De akkor a fermentalt nem adom oda neki Koszi a válaszokat

Igaz hogy a babóknak már 3 hónapos kortol nyugodtan lehet adni gyümit hiszen régen meg 2 hónapos kortól lehetett adni azt is meg bébiételt is! Csak ez az elfuserált világ ilyen borzasztó? És ma már igen fejlettek a tápszerek és a bébikaják is!

Legjobb válasz: Szia. Pont tegnap olvastam egy kismamás magazinban egy cikket, miszerint az a legjobb, ha a babák csak 6 hónapos kortól kapnak hozzátápit, mert addig annyira fejletlen az emésztõrendszerük, hogy nagyon nehezen tudja megemészteni. Addig az a legjobb, ha anyatejet, ill. tápszert kap. Tehéntejet pedig egy éves kor után szabad nekik adni.

Szia. Pont tegnap olvastam egy kismamás magazinban egy cikket, miszerint az a legjobb, ha a babák csak 6 hónapos kortól kapnak hozzátápit, mert addig annyira fejletlen az emésztõrendszerük, hogy nagyon nehezen tudja megemészteni. Addig az a legjobb, ha anyatejet, ill. tápszert kap. Tehéntejet pedig egy éves kor után szabad nekik adni.
Én adtam a kicsinek is, mert amikor a nagy született, akkor még a védõnõ is azt mondta, hogy két hónaposan már adjak neki almát, három hónaposan meg fõzeléket, és a nagy teljesen egészséges. A kicsi is kapott és már egy éves, mindent szeret és nem allergiás semmire. Mint ahogy én sem, pedig én is így kaptam. Meg úgy nagyjából senki nem az, akit így etettek. A mostani gyerekek között sokkal több az allergiás.
Dr. Benjamin Spock az egyik leghíresebb gyermekgyógyász, akinek könyve 50 millió példányban kelt el: õ azt mondja, hogy tápszeres babáknál 6 hetes kor után lehet kezdeni a gyümölcsleveket, majd a pépeket is. én a babómnak 2 és fál hónapos korában kezdtem, és azt bánom, hogy miért is nem kezdtem hamarabb. ha bio gyümölcsöket adsz neki, akkor nem lehet baja szerintem. de végülis te vagy az anyukája, te döntesz. én nem hallgattam senkire, még a férjem félelmeire sem, és nem bánom, bárki mondjon bármit... ja és a tápszer szerintem sokkal mesterségesebb mint a natúr gyümölcs...lehet, hogy a babák azért lesznek alergiások, mert megszokják a mesterséges tápokat.S még valami: én az otthon készített bébikaja mellett voksolok, mert gyanús nekem az az üveges bébiétel, amirõl azt mondják, hogy nincs benne tartósító, és eláll akár fél évig is.Ha otthon próbálnám ezt ki pl. az almával, tuti, hogy 1 nap után berohadna...jó döntést.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!! Na akkor 2-3 hét és én is adok neki almát meg ilyeneket hátha minden nap lesz kakink!!
Sziszi, az Õ babája már majdnem 4 éves:D
Ne adj neki még. Tápszer mellett 4 hónapos kortól, anyatej mellett 6 hónapos kortól adjál csak. Jók a tápszerek és a bébiételek, általában szeretik a babók.
Annyira elfuserált a világ, h mindenki allergiás. Ma szmog van és mérgezett ételek, épp ezért kell jobban figyelni. A babám anyatejes, csak 6 hónapos korában adtam neki mást.
12 hetes a babám és már 3 hete kapja az almát meg a barackot, semmi baja, szereti, rendesen tud kakilni, jó kedvû, nem fáj a hasa se . Akkor miért ne?
Szia.Neked akinek 12hetes a babád, hogy csináltad neki az almát meg a barackot?Az enyém 2hós és szeretnék neki adni.Anyatej mellett kap napi egyszer 2x tápszert, de azt nem igazán adnék neki.Szerintetek mit és hogyan?

Lehet a tapszert hidegen is adni? Nem lesz tole baja a babomnak? Csak sokkal jobban izlik neki hidegen, mint melegen es tobbet is eszik igy.2 hetes a picim.

Legjobb válasz: összerázni sokkal nehezebb így, és arra figyelj hogyha nem is meleg, de langyos legyen! (fõleg 2 hetes babánál)

összerázni sokkal nehezebb így, és arra figyelj hogyha nem is meleg, de langyos legyen! (fõleg 2 hetes babánál)
megkérdezhetem hogy miért nem szopizik? Nincs tejed? amúgy én sem melegem adtam a babámnak, hanem langyosan.
az én fiamnak atomra ment a hasa ha túl hideg volt a tápi. (ami testmeleg azt langyosnak érezzük, az anyatej is langyos).Szóval szerintem a langyos az teljesen jó.
Szia! Az én kisfiam sem ette meg melegen sem langyosan a tápszert. De csinálhatod úgy hogy frissen forrázott vízbõl( vagy forrázott de már lehûlt és újramelegíted) öntesz egy kicsit abban feloldod a tápszert aztán felöntöd. De lehet hogy ha valami baci lesz, majd hamarabb rámegy a torkára, ez csak okoskodás, nem tuti de kis manóm most fájlalja a torkát így meg eszi langyosan is.Esetleg tarts egy kicsi vizet szobahõn.Próbáld langyossal nehogy gond legyen.Picike még! Boldog babázást!

7 hónapos babának mág lehet 1-es tápszert adni, vagy az csak 6 hónapig jó? És a dokival érdemes feliratni, vagy vegyek? (Tesco, Rossmann)

Legjobb válasz: nyugodtan felirathatsz, ha még a doki megteszi. Nekme nem irt fel 6hó után. Egyébként mi is hipermarketekben vettünk, BEBÁt mert azt ette elõtte is. Mindegyiknek van "folytatása" idõsebb babáknak, ha nem ir fel a doki, vedd a következõt!

nyugodtan felirathatsz, ha még a doki megteszi. Nekme nem irt fel 6hó után. Egyébként mi is hipermarketekben vettünk, BEBÁt mert azt ette elõtte is. Mindegyiknek van "folytatása" idõsebb babáknak, ha nem ir fel a doki, vedd a következõt!
Azért nem érdemes 1-est adni, mert az összetétele a kisebb babáknak való.Ezért van a 2-es, ami 6+ hós kortól való.
Én még mindig az 1-est adom neki, mert az orvos 1-éves korig felírja/humana baby fit/.Szerintem ha az orvos nálatok még kiírja az 1-est akkor nyugodtan adhatod neki úgysem csak azt eszi már gondolom.Meg nekem az ára sem mindegy az 1-es nincs 1000ft/db, míg a 2-es 2200 körül van. 10-hónapos kisfiú anyukája.
Mi is most váltottunk 2-es tápszerre, amiután elmúltak az ikreim félévesek, már nem írják fel nekik. Nekünk sem mindegy, mert az 1-es tápszer receptre 900Ft-ba került, a kettes meg akcióban 1800Ft, és súlyra sincs akkora, mint az 1-es. Sajnos, de ez a helyzet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!