Találatok a következő kifejezésre: Tápszert csak lehet adni (23 db)

Lehet adni 2-3 hetente más fajta tápszert a babamnak? Vagy csak ugyanazt egye inkább?

9hónapos A mi haziorvosunk nem ír fel receptre tápszert hiába kérem meg ezért egy ismerősöm irattatott fel miluma fermentalt tápszert. Viszont ma vettem dm-es 2-es tápszert neki Ha a dm es elfogyott oda adhatom neki az 1-es másik tápszert? Napi 1x vacsinal kap tápszert illetve vacsorára

Legjobb válasz: Èn azért nem adnám mert a Fermentál egy speckó tápszer. Ha nincs baja a babának csak azért mert az ingyen van én nem adnám oda. Nekünk a korházban is a védönö is és a háziorvos is mondta, hogy tápszerböl ne cserélgessünk, csak ha nagyon nem válik be egy, amúgy maradjunk a márkánál mindig amit kiválasztunk. de a te gyereked már nem olyan kicsi azért.

Èn azért nem adnám mert a Fermentál egy speckó tápszer. Ha nincs baja a babának csak azért mert az ingyen van én nem adnám oda. Nekünk a korházban is a védönö is és a háziorvos is mondta, hogy tápszerböl ne cserélgessünk, csak ha nagyon nem válik be egy, amúgy maradjunk a márkánál mindig amit kiválasztunk. de a te gyereked már nem olyan kicsi azért.
Nekünk sem a háziorvos írja fel, hanem a gyerekorvos. El kell menni máshoz hogy felírja. Valóban nem jó cserélgetni. Ha megszokik egyet, akkor az a jó, ha azt kapja.
A kérdező hozzászólása: 9hónapig ugyanazt kapta. Tegnap vettem neki másikat ami fele annyiba kerül. De akkor a fermentalt nem adom oda neki Koszi a válaszokat

Igaz hogy a babóknak már 3 hónapos kortol nyugodtan lehet adni gyümit hiszen régen meg 2 hónapos kortól lehetett adni azt is meg bébiételt is! Csak ez az elfuserált világ ilyen borzasztó? És ma már igen fejlettek a tápszerek és a bébikaják is!

Legjobb válasz: Szia. Pont tegnap olvastam egy kismamás magazinban egy cikket, miszerint az a legjobb, ha a babák csak 6 hónapos kortól kapnak hozzátápit, mert addig annyira fejletlen az emésztõrendszerük, hogy nagyon nehezen tudja megemészteni. Addig az a legjobb, ha anyatejet, ill. tápszert kap. Tehéntejet pedig egy éves kor után szabad nekik adni.

Szia. Pont tegnap olvastam egy kismamás magazinban egy cikket, miszerint az a legjobb, ha a babák csak 6 hónapos kortól kapnak hozzátápit, mert addig annyira fejletlen az emésztõrendszerük, hogy nagyon nehezen tudja megemészteni. Addig az a legjobb, ha anyatejet, ill. tápszert kap. Tehéntejet pedig egy éves kor után szabad nekik adni.
Én adtam a kicsinek is, mert amikor a nagy született, akkor még a védõnõ is azt mondta, hogy két hónaposan már adjak neki almát, három hónaposan meg fõzeléket, és a nagy teljesen egészséges. A kicsi is kapott és már egy éves, mindent szeret és nem allergiás semmire. Mint ahogy én sem, pedig én is így kaptam. Meg úgy nagyjából senki nem az, akit így etettek. A mostani gyerekek között sokkal több az allergiás.
Dr. Benjamin Spock az egyik leghíresebb gyermekgyógyász, akinek könyve 50 millió példányban kelt el: õ azt mondja, hogy tápszeres babáknál 6 hetes kor után lehet kezdeni a gyümölcsleveket, majd a pépeket is. én a babómnak 2 és fál hónapos korában kezdtem, és azt bánom, hogy miért is nem kezdtem hamarabb. ha bio gyümölcsöket adsz neki, akkor nem lehet baja szerintem. de végülis te vagy az anyukája, te döntesz. én nem hallgattam senkire, még a férjem félelmeire sem, és nem bánom, bárki mondjon bármit... ja és a tápszer szerintem sokkal mesterségesebb mint a natúr gyümölcs...lehet, hogy a babák azért lesznek alergiások, mert megszokják a mesterséges tápokat.S még valami: én az otthon készített bébikaja mellett voksolok, mert gyanús nekem az az üveges bébiétel, amirõl azt mondják, hogy nincs benne tartósító, és eláll akár fél évig is.Ha otthon próbálnám ezt ki pl. az almával, tuti, hogy 1 nap után berohadna...jó döntést.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!! Na akkor 2-3 hét és én is adok neki almát meg ilyeneket hátha minden nap lesz kakink!!
Sziszi, az Õ babája már majdnem 4 éves:D
Ne adj neki még. Tápszer mellett 4 hónapos kortól, anyatej mellett 6 hónapos kortól adjál csak. Jók a tápszerek és a bébiételek, általában szeretik a babók.
Annyira elfuserált a világ, h mindenki allergiás. Ma szmog van és mérgezett ételek, épp ezért kell jobban figyelni. A babám anyatejes, csak 6 hónapos korában adtam neki mást.
12 hetes a babám és már 3 hete kapja az almát meg a barackot, semmi baja, szereti, rendesen tud kakilni, jó kedvû, nem fáj a hasa se . Akkor miért ne?
Szia.Neked akinek 12hetes a babád, hogy csináltad neki az almát meg a barackot?Az enyém 2hós és szeretnék neki adni.Anyatej mellett kap napi egyszer 2x tápszert, de azt nem igazán adnék neki.Szerintetek mit és hogyan?

A tápszert is lehet fekve adni a babának vagy csak ölbe? Eddig szopizott fekve!

Legjobb válasz: Szia. Én is tápszerezem a babám, mert kevés a tejcsi. Fekve nem szoktam neki tápszert adni, mert elég sokszor félrenyel, és volt már rá példa, hogy a félrenyelés miatt kihányta az egész kaját amit addig megevett. De azért próbálkozz, nem egyformák a kisbabák, lehet a tiéd nem olyan félrenyelõs. Én általában az ölemben szoktam etetni, és úgy ,hogy kissé hátrahajlik a feje, de csak azért mert õ így tudja jobban kiszívni az üvegbõl a tápit. Kísérletezz, biztosan észreveszed majd, hogy jobb neki.

Szia. Én is tápszerezem a babám, mert kevés a tejcsi. Fekve nem szoktam neki tápszert adni, mert elég sokszor félrenyel, és volt már rá példa, hogy a félrenyelés miatt kihányta az egész kaját amit addig megevett. De azért próbálkozz, nem egyformák a kisbabák, lehet a tiéd nem olyan félrenyelõs. Én általában az ölemben szoktam etetni, és úgy , hogy kissé hátrahajlik a feje, de csak azért mert õ így tudja jobban kiszívni az üvegbõl a tápit. Kísérletezz, biztosan észreveszed majd, hogy jobb neki.
Szia, az én babám kifordul ölbõl, mert minden olyan nagyon érdekes már, így kénytelen vagyok fektetve enni. Én megemeltem a kiságy lábait az egyik oldalon, így etetem-itatom cumisüvegbõl.
Nem tudom hogy lehet-e, az enyém fekve issza, és kb mindig fekve szopizott. Nem nyelt félre soha, ha jól emlékszem.


Anyatej után egyből tápszer? Ha nem elég a babának a tejcsi akkor lehet neki adni egyből tápszert? Csak pótlás szinten, mert még nagyon kevés tejem van, és Õ meg éhes. Elvagyok keseredve.

Legjobb válasz: Azt irod hogy még kevés a tejed, akkor valószinü még az elején vagy. Ha tápszerrel pótolod akkor sajnos nem is fog növekedni, mert attól lesz több minél többet szopik a baba. Tehát ha azt szeretnéd hogy több legyen akkor minél többször tedd cicire a babádat akár félóránként, szedjél homeopátiás bogyót és fejjed minden szopizás után. De persze még mindig ott a probléma hogy éhes marad a babád... Ha egy-két napon belül nincs semmi változás én biztos adnék neki tápszert mert én is sajnálnám babámat és nem vagyok tápszerellenes. De szerintem ha követed a fentieket akkor biztos nem lesz gond.

Azt irod hogy még kevés a tejed, akkor valószinü még az elején vagy. Ha tápszerrel pótolod akkor sajnos nem is fog növekedni, mert attól lesz több minél többet szopik a baba. Tehát ha azt szeretnéd hogy több legyen akkor minél többször tedd cicire a babádat akár félóránként, szedjél homeopátiás bogyót és fejjed minden szopizás után. De persze még mindig ott a probléma hogy éhes marad a babád... Ha egy-két napon belül nincs semmi változás én biztos adnék neki tápszert mert én is sajnálnám babámat és nem vagyok tápszerellenes. De szerintem ha követed a fentieket akkor biztos nem lesz gond.
Így van, hallgass az elsõ hozzászólóra! Sok sikert :)
Így-így! Szoptass többször, fejjél, homeos golyók. Nekem bevált. Sikerülni fog, ne keseredj el!
Ne keseredj el. http://felicitasz.blog.hu/2010/01/24/ujszulott_kisbabak_szop.. Kitartás, és ne gondolkodj végletekben.
Nekem pár napja alig van tejem, de úgy oldom meg az etetést, hogy mind a 2 cicit odaadom neki - ez is nagyon kevés - és csak utánna adok neki tápszert. Jó lenne ha visszajönne a tejem, mert még szeretnék szoptatni. Addig is erõltetem a szopizást. Te is tedd ezt: többször tedd cicire, majd beindul!
Nálunk is gond volt ez, pótolnom kellett a frigóból a lefagyasztott anyatejbõl...nem hoztak javulást a bogyók és a gyakori szopik sem, így tápszert javasolt pótlásnak a gyerekorvos(persze nem egybõl). Azt adtam neki, akkor napi 550-600ml volt az igénye és kb 200-250 ml tápszer kellett egy nap, mert annyira nem volt tejem. Aztán szép lassan lett eredménye a gyakori szopiknak, fejésnek, de a tápszert így sem tudtam kiiktatni. Így most, kb egy hónap után, amikor is kb 700 ml-t eszik meg egy nap a babám, ebbõl kb 60-90 ml-t kell anyatej helyet tápszerrel pótolnom. Jó esetben az sem kell, mert éjjel alszik és akkor lefejek kb ennyit és azt adom másnap este. Még mindig próbálkozom, hátha egyszer ez sem kell majd! Sok sikert neked is! 3 hónapos baba anyukája

8 hónapos kislányunk napi 5 ször eszik tápszert, és kétszer szilárd ételt. Nem sok? és a tizórai után lehet adni az ebédet? Nem tdom honnan veszem, hogy utána csak tejet/tápszert lehet

9kg os kislányunk, reggelire tápszert eszik, 10kor gyümölcs, 13 órakor tápszer, 3kor ebéd, 4,30kor tápszer, 18 kor tápszer, 20 kor tápszer.A tizórait és az ebéd id?pontját még nem tudom változtatni, mert ha késöbb adom csak a tápszer kell.

Legjobb válasz: 8 hósan már nem kell annyi tápszer!reggel és este elég,HA eszik már mást!!!!

8 hósan már nem kell annyi tápszer!reggel és este elég, HA eszik már mást!!!!
Hidd el úgy csinálod jól ahogy csinálod itt mindenki másképp csinálja úgyis írnak ilyet is olyat de te bízz magadban meg az anyai érzéseidben te tudod mi a jó a picinek:) :) :) Az enyém 9 hó Reggel tápszer 120-150 között délelõtt gyümölcs utána ebéd ami fõzi teát adok neki de ha délben nem tud aludni kap egy kis tápszert a fõzi után 60-80 ml. Délután desszerteket eszik! pl hippes tejbegríz vagy grízpudingok de én már adok neki krém túrokat is este pedig fürdés elõtt megkínálom a déli fõzijébõl ha kell kell ha nem akkor nem és lefekvéskor kap tápszert ami nagyon változó mennyit iszik 100-180-ig. Kisfiú és 9 kg:)
8 hónaposan már csak kétszer kapott tápszert a kisfiam, reggel és este. A másik három étkezés szilárd kaja volt, tízórai, ebéd és uzsi.
9 hónapos a lányom. napi 3 tápszer és 2-3 szilárd étkezése van Nekünk így a jó. Ha nektek több szopizást (=tápszer cumisüvegbõl) igényel a baba, akkor többet kell kapnia. Szerintem ezzel nincs gond. Majd alakítja magának, persze ehhez kínálgatnod kell, hgy tudja, hogy van más is.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat!Boldog uj evet!

Mi a különbség az 1-es és 2-es tápszerek között? A 2-est miért csak 6 hónapos kortól lehet adni?

Gondolom más az összetétele. De miben más? Most nézegettem a Milumil Jó éjszakát! tápszert. 6 hónapos kortól adható, van benne rizspehely és keményít?. De pl. a rizspelyhet nálunk már 4 hónapos kortól ajánlja a véd?n?. Akkor pl. 5 hónapos babának nem lehet még adni? (Már evett rizst.) Szóval származhat baja abból, ha mondjuk 5 hónaposan már a 6 hónapos tápszert eszi? Csak mert nem lakik jól a mostanival.

Legjobb válasz: Nyugodtan adhatod a kettest,csak ugy kezd el bevezetni,hogy elõször 2 kannállal teszel belõle az egyes tápszerhez,asztán 4 szóval fokozatosan,1-3 nap alatt álljon át rá.

Nyugodtan adhatod a kettest, csak ugy kezd el bevezetni, hogy elõször 2 kannállal teszel belõle az egyes tápszerhez, asztán 4 szóval fokozatosan, 1-3 nap alatt álljon át rá.
A kérdező hozzászólása: Az lemaradt, hogy csak éjszakára adnám a kettest, mert folyton csak enne éjjel is. Nap közben nincs baj, gyümölcsöt, fõzeléket is eszik már.
Nem asztán hanem aztán, bocs.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És arra nincs támogatás, ha jól tudom? Akkor simán mondjuk a DM-ben meg lehet venni?
igen a 2 re sajnos már nincs igen bárhol de így is a gyógyszertárba ha nem saját márkásat veszel akár 200- 300ft is sporlhatsz vele :) 16h anyukája

A tejbedarapép, meg a tejpépekböl egyszerre csak 130ml lehet adni a picinek? Mert az van ráirva, hogy 130ml, 4 kanál pép. Vagy arányosan csinálhatok többat is? Jobban laktat mint a tápszer?

Legjobb válasz: jobban laktat mint a tápszer és mi mildipépet veszünk arra rá van írva hoyg lehet nagyobb adagot is keverni úgy mint a tápszernél 30ml 1adagoló kanál itt meg a 130ml oszd el 4 kanálra és úgy csinálj többet:)

jobban laktat mint a tápszer és mi mildipépet veszünk arra rá van írva hoyg lehet nagyobb adagot is keverni úgy mint a tápszernél 30ml 1adagoló kanál itt meg a 130ml oszd el 4 kanálra és úgy csinálj többet:)
elvileg ez is 30ml re jön ki kb ahhoz 1 ek
Én Nestlé gyümölcsös tejpépet adok a 8 hós lányomnak. 150 ml vízhez kell 9 csapott evõkanállal tenni, olyan bõ 180 ml jön ki belõle. Tápszerbõl 210 ml-t eszik. Ez viszont laktatóbb.
mi is nagyon szeretjük. én ráérzésre keverem vízzel, nem mérem, addig öntöm amíg az állaga nem lesz jó.

Mit lehet adni a 3hónapos babáknak? Tápszeres, de csak a tápszert kaphatja még?

Gondolok gyümölcslére meg egyebekre... Légyszi írjatok.

Legjobb válasz: Syia! Szerintem egyenlõre elég még csak a tápszer.A hozzátáplálást 4hós kortól kell megkezdeni.Lassan.Legalább is,én így csináltam! Üdv neked!

Syia! Szerintem egyenlõre elég még csak a tápszer.A hozzátáplálást 4hós kortól kell megkezdeni.Lassan.Legalább is, én így csináltam! Üdv neked!
Helló! Szerintem is ráérsz még ezzel, de ha látod rajta, hogy mikor asztalnál ültök és melletted van kiváncsi megkóstoltathatod vele...legalábbis én így csináltam. Ez persze nem vált rendzeressé. Üdv. egy háromgyerekes anyuka
Szerintem is még csak a tápszer. Az én babám jövöhéten lesz 3 hós, de nem kezdem még el a hozzátáplálást. Leghamarabb 4 hós korában .Igaz vannak akik büszkék arra, hogy már 2 hónaposan megtömte töltöttkáposztával, de csak a babának árt vele. És lehet, hogy nem most hanem késõbb jön rajta. (ételallergia, gyomorfekély stb.) Még éretlen az emésztõrendszere.
4 hós kortól is elõször csak tejpépet 4 és fél hónapos volt a Kislányom mikor elkezdtem a barackot stököt, répát krumpit. Most még semmit se adj!!

Ha megkezdődik a hozzátáplálás, és eddig csak anyatejet evett, akkor mit lehet adni a gyümiken kívül? Fontos a tápszer? Mert attól én tartok.

Szóval úgy értem,hogy mondjuk reggelire kap anyatejet,vagy gyümit.Ebédre gyümit,és még mit lehet ilyenkor?Van egy hónapunk még,aztán kezdhetem is a hozzátáplálást.Most már kezdem hozzászoktatni az almához,amit nagyon szeret.Csak azt adok Neki egy nap egyszer,ebéd vagy kora délután.Valaki világosítson fel,mert nagyon sokfélét írtak,és mondtak.Tejpépet is kell adni már?Babám 4,5 hónapos,lassan 5. Súlya 8200g,és 69 cm.Megfelel egy fél éveséhez.Tejem van még,de nem túl sok már,és van amikor naponta 7x szopik!Mert nem elég Neki..

Legjobb válasz: Ha van sok tejed ne adj neki tápszert! Ha a gyümiket már megismerte adhatsz neki sütõtököt, krumplit vagy ezeket almával keverve! Amikor a krumpli megfõ beledobod az almát, hogy puhuljon és kész.

Ha van sok tejed ne adj neki tápszert! Ha a gyümiket már megismerte adhatsz neki sütõtököt, krumplit vagy ezeket almával keverve! Amikor a krumpli megfõ beledobod az almát, hogy puhuljon és kész.
Elõször kezd a gyümölcsökkel. Lehet alma, körte, barack, meggy. Ha ízlik neki, ki is válthatsz egy étkezést nála gyümölccsel, pl a délutánit. Utána rátérhetsz a fõzelékekre. Ezt is kezdetben kóstoltasd, majd kiváltod vele pl az ebédet. Tejpépet nem kell adni neki, semmit sem kell, de ha akarsz késõbb lehet neki adni. Én mindig este adtam neki, ezzel jól lakott. Honnan gondolod, hogy kevés a tejed? Ha éhes, akkor többször szopik, de most meleg is van, szóval lehet, hogy csak szomjas! Az én kisfiam 4 hós és legalább 8x szopik egy nap. Akkor nem elég a tejed, ha étkezés után még mindig sír, nincs elég pisis-kakis pelenkája.
A kérdező hozzászólása: Csak azért gondolom, hogy kevés, mert sokat szopik egy nap.Nem sír szopi után, szépen gagyarászik ahogy most is, olyan édes :) )) Eddig csak almát adtam, mást nem merek még, de hamarosan azt is bevezetem :) Biztos ízleni fog majd a Drágámnak. :) Köszönöm a válaszokat!

Van olyan HA tápszer, amit 1 éves kortól lehet adni vagy ezekből csak 1-es és 2-es van, 3-as nincs?

1 éves lesz a babám, most a Milupa Pepti Plus 2-t kapja, ez 6 hónapos kortól adható.

Legjobb válasz: Bebának van, de már nincs rá támogatás.

Bebának van, de már nincs rá támogatás.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Vajon akkor sem, ha igazolt tejérzékenységrõl van szó? Mind1, megkérdezem majd a dokit :)
Humana HA3 de ha tejérzékeny igazoltan, akkor HA tápot sem kaphatna, mert abban is van tejfehérje, hidrolizált formában, mi szójatápszert eszünk, Milupa Som-ot 6+ osat, 18 hós a lányom, jól lakik vele
A kérdező hozzászólása: Köszi! Gasztroenterológián is voltunk, a vérvétel eredménye ugyan még nincs meg, de a doki szigorúan tejtermék mentes étrendet és az említett tápszert javasolta. Akkor ezt most nem értem. De ha ettõl a tápszertõl semmi allergiás reakciója nincs, akkor valószínûleg jó neki, de akkor az is lehet, hogy már nem is érzékeny a tejtermékekre? Tudom, hogy nem vagytok szakértõk, csak hátha valaki járt már így :)
nálunk szigorú tejmentes diéta van, habár az allergiateszt negativ, bár az 3 éves korig nem mutat biztos eredményt. viszont bármilyen tejes dolog után tele lesz kiütésekkel és megy a hasa, ha gondolod tudok küldeni képet róla, milyen is az. a HA táp tartalmaz fehérjét, nem tudom a gasztron miért nem szójatápot javasoltak, nekünk egybõl arra kellett ráállnunk, miután már nem szopizott. Attól nem lesz baja, ha azt adsz neki tudtommal a pepti, amit esztek, az is tejfehérje és tejcukor mentes, tehát nem HA táp, hanem speckós gyógyászati. Én tudom neked ajánlani a Milupa SOM-ot nagyon jó izû. és estére adhatsz neki Milupa som pépet, gyümis, az is nagyon finom és laktató, biztos kihúzzátok vele az éjszakaát A táp 1100ft/ 500g a pép 800 ft/600 g


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!