Találatok a következő kifejezésre: Tápszert Humana 1 (32 db)

Három és fél hó a babám, most váltottunk tápszert Humana 1-re, és nem kakil. Mit csináljak? Nagyon erölködik, de semmi nem jön, és sokat sír.

Legjobb válasz: Mi is pont így jártunk.Egyáltalán nincs tejcsid?Próbáld meg felváltva:egy evés tápi,egy tejcsi;ha nincs tejcsi sûrûn kínáld forralt,lehûtött vízzel,teával(minnél több folyadék)!Gyerekorvosotok nem ajánlotta még a gyümölcslevet?

Mi is pont így jártunk.Egyáltalán nincs tejcsid?Próbáld meg felváltva:egy evés tápi, egy tejcsi;ha nincs tejcsi sûrûn kínáld forralt, lehûtött vízzel, teával(minnél több folyadék)!Gyerekorvosotok nem ajánlotta még a gyümölcslevet?

Mi a különbség a tápszerek között? Pl:HUMANA BABY-FIT 1, HUMANA 1, BEBA H. A. START AKTIV, BEBA H. A. , HUMANA SL, honnan tudom melyik jó a babámnak? Nem ártok vele ha én választok? Az ízük egyforma?

Legjobb válasz: szia! szerintem legyen ha, de inkább írasd fel a dokitokkal, legalább olcsóbb. mi a humana ha 1 lc pufát esszük. azért írom, hogy mi, mert én megiszom, amit meghagy a kisfiam. :) lehet leszólnak majd érte, de inkább, mint kiönteni. Ártani nem hinném, hogy ártasz, a ha-val semmiképp. az ugye hipoallergén. csak az életkorának megfelelõ kell mindenképp, mert ugye a 3-as nem jó pl. 3 hós babának. az ízük hasonló, de nem egyforma, a ha kesernyésebb, és lehet, hogy nem fogja szeretni a babád egyiket másikat. remélem segítettem!

szia! szerintem legyen ha, de inkább írasd fel a dokitokkal, legalább olcsóbb. mi a humana ha 1 lc pufát esszük. azért írom, hogy mi, mert én megiszom, amit meghagy a kisfiam. :) lehet leszólnak majd érte, de inkább, mint kiönteni. Ártani nem hinném, hogy ártasz, a ha-val semmiképp. az ugye hipoallergén. csak az életkorának megfelelõ kell mindenképp, mert ugye a 3-as nem jó pl. 3 hós babának. az ízük hasonló, de nem egyforma, a ha kesernyésebb, és lehet, hogy nem fogja szeretni a babád egyiket másikat. remélem segítettem!
A Bebárol tudok nyiltakozni a lányom azt ette/itta. A Beba h.a. start aktiv=hipoallergén, a beba h.a. az pedig nem.Az elsõt kb 3-4 hónapos koráig ette hogy ne legyen allergiás rá, a másodikat pedig utána 8-9 hónapos koráig.
Még 1: az ize sztem borzasztó, de a lányomnak izlett:) Viszont tényleg irasd fel a dokival mert ugy olcsóbb.Ha nem vagy biztos benne akkor kérdezd meg a védõnõt, vagy a dokit hogy õ melyiket ajánlja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :)

Van különbség a Humana HA Start és a Humana 1-es tápszer között? Az utóbbi laktatóbb?

Legjobb válasz: Szerintem az elsõ hipoallergén, a második meg sima 1-es tápszer újszülött kortól.

Szerintem az elsõ hipoallergén, a második meg sima 1-es tápszer újszülött kortól.
Ezt nem tudtam. Akkor tehát a HA-sban is benne volt. Így nem izgulok, mert most váltottunk simára és féltem, hogy a kazein miatt gond lesz. De ha ez eddig is benne volt, még ha más formában is, biztos kijött volna az elmúlt hónapokban.
Igen megtévesztõ, mert azt szokták ráírni az összetevõkben, hogy hidrolizált savófehérje
A Milumil HA Start tápszerében nincs kazein, ezért gondoltam hogy kivonják. A sima Milumilben viszont van.
Annyit találtam róla a neten, hogy a start 3-4 hós korig ajánlott, és csak laktózt tartalmaz szénhidrátként. A HUmana HA 1 pedig laktózt, keményítõt és maltodextrint is tartalmaz, és 12 hós korig adható. Kalória tartalmat nem találtam, de a dobozon rajta van, ha van neked mindkettõ, abból kiderül laktatóbb-e. EGyébként megjegyzem, hogy a 3-as válaszadó hülyeséget írt, mert a kazeint nem vonják ki a HA tápszerekbõl, csak RÉSZLEGESEN hidrolizálják, vagyis kisebb mértékben de benne van a tejfehérje, és ugyanúgy kialakulhat fogyasztása közben tejallergia. (Létezik teljesen hidrolizált tápszer és aminosav alapú tápszer is, de azoknak még rosszabb az ízük, megelõzésre nem írják fel õket, amúgy baromi drágák)
Igen az egyest már nagyobbaknak szokták adni, gondolom épp azért mert laktatóbb.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, azt elfelejtettem írni, hogy az 1-es is HA-s. Azt tudom, hogy mindkettõ hypoallergén és azt is hogy újszülött kortól adható. Reméltem, hogy az 1-es laktatóbb.
A HA-s tápszer is tehéntej alapú, csak más eljárással készül. Kivonják belõle a kazeint, ami allergizálhat.
Az elsõ hipoallergén, nem tartalmaz tejet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! :-)


Milyen a Humana 1 tápszer?

Legjobb válasz: Mi a Humana HA 1-est ettük. Borzalmas az íze, de a lányom szerette.

Mi a Humana HA 1-est ettük. Borzalmas az íze, de a lányom szerette.
Szia! Az én fiam is azt eszi és szereti! Rendesen fejlõdik, hízik. Én meg vagyok vele elégedve.

Tápszert (Humana HA 1) lehet recept nélkül kapni a gyógyszertárba?

Legjobb válasz: Sajnos tudomásom szerint nem lehet, semmilyen HA tápszert nem adnak ki recept nélkül. Késõbb már a nagyobb babáknak való tászereket meg lehet venni pl. a Dm-ben is. Bár én most láttam a Dm-ben új Dm-es HA újszülötteknek való tápszert, elméletileg ugyanaz van benne, mint a többi receptköteles tápszerekben. És persze olcsóbb is. Meg kell kérdezni a dokit mi a véleménye.

Sajnos tudomásom szerint nem lehet, semmilyen HA tápszert nem adnak ki recept nélkül. Késõbb már a nagyobb babáknak való tászereket meg lehet venni pl. a Dm-ben is. Bár én most láttam a Dm-ben új Dm-es HA újszülötteknek való tápszert, elméletileg ugyanaz van benne, mint a többi receptköteles tápszerekben. És persze olcsóbb is. Meg kell kérdezni a dokit mi a véleménye.
Az orvosnak kell eldönteni, melyiket kaphatja a baba, ezért vényköteles. A 2-es már nem.
Csak receptre van , és nincs is minden gyógyszertárban.Mi is ezt esszük és ahol lakunk 6 gyógyszertárból csak egybe lehet kapni.
Szia! Lehet recept nélkül kapni, 2600 ft egy doboz!2200 ft receptre!

7 hónapos babámnak adhatok Humana 1-es tápszert az esti-altató szopi előtt, hogy átaludja az éjszakát?

Eddig egyszer sem aludta át,és még egy étkezést sem váltottunk ki mással,mert nem eszik eleget, mindíg csak szopizna.

Legjobb válasz: Sztem ezzel sem fogja átaludni az éjszakát. A tápszert pedig az orvos írja fel, mert õ tudja milyen kell a picidnek. Ha õ írta fel akkor próba szerencse, nekem nem jött be. Most már majdnam csak tápszerezik de hiába etetem tele lefekvés elött, fel kel éjjel többször is.4 hónapos de kissebben is fel kelt. Sok sikert

Sztem ezzel sem fogja átaludni az éjszakát. A tápszert pedig az orvos írja fel, mert õ tudja milyen kell a picidnek. Ha õ írta fel akkor próba szerencse, nekem nem jött be. Most már majdnam csak tápszerezik de hiába etetem tele lefekvés elött, fel kel éjjel többször is.4 hónapos de kissebben is fel kelt. Sok sikert
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, tegnap este adtam neki tejpépet és csak egyszer szopizott éjjel!Haladás...
Ha 7 hónapos, akkor már nem az orvos írja fel. Szerintem érdemes kipróbálni, a Milupának van ilyen esti tápszere, pont erre a problémára. Van egyszer a Milupa Jó éjszakát! tápszer, hat hónapos kortól adható, azt írják róla, hogy azoknak a babáknak van, akik éjjel gyakran felébrednek mert éhesek. Rizspehely van benne, ami hosszantartó jóllakottság érzést biztosít. És van a Milupa Jó éjszakát! tejpép, ebbõl van ami 4, 6, 8 hónapos kortól adható. Én mondjuk akkor már a tejpépet választanám inkább, szerintem jobb azt adni, mint tápszert.
az nem igaz h akkor sem fogja átaludni ha adsz neki. az én lányom szopizk este (is) de onnan tudtam h nem elég neki h egyszercsak nem aludta végig az éjszakát amugy pedig addig igen. szopi elõtt kapott tápszert és utánna még szopott is és megint reggelig alud s miután megint megébred 1-2 honap után növeltem a tápszer adagot s megint aludt reggelig. probáld ki mert lehet h csak az éhség miatt ébred. de lehet h nem. de mégis megprobáltad
Az 1-es tápszert 4 vagy 6 hónapos korig ajánlják-attól függ melyik márkáról van szó-7 hósan már a 2-es kell, illetve adható a Jó éjszakát tápszer is.
Én is ugy gondoldoltam hogy az éség miat nem alusza át az északát a kisfiam aki 7 hós de hiába adtam a tápszert (humana 1)akor is fölébred éjen töbször is szopizni.Azért egy probát megér lehet beválik!

Mennyibe kerül most körübelül a Humana 1-es tápszer, receptre? Nem a HA-s.

A google nem irja a támogatott árat.

Legjobb válasz: Ha a baby fitre gondolsz, akkor 630 ft receptre.

Ha a baby fitre gondolsz, akkor 630 ft receptre.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem a babyfittre, csak a simára. De idõközben megtaláltam, elvileg 500 ft-ot ír az egyik patika oldal.
Én inkább kicseréltetném mint, hogy kockáztassak.
menj vissza, de amúgy ezek a dátumok mindig a hó végét jelentik
cseréltesd ki
Próbáld meg kicseréltetni, ha tudod. Ha nem babáról lenne szó, azt mondanám ne foglalkozz vele, de mivel babának lesz ezért necces.
Én beba-t vásároltam egyszer így, ahogy te.Én odaadtam neki, mível elfogyott az adott hónapban.Az égvilágon semmi baja nem lett a babámnak tõle.
A hónap végéig jó, de a gyártók kicsit ráhagynak még.mi is jártunk így nem lesz semmi baja és gondolom hó végéig el is fogy.

Ad valaki a babájának Humana HA 1-es tápszert? Ez tényleg ízesített? Nem okoz hasfájást?

Legjobb válasz: Én a lányomnak is Humana HA-1-t adtam.S most a fiamnak is azt adok.Ezt a tápszert tovább fejlesztették Humana HA 1 LC-PUFA /plussz aktív összetevõ/-ezek elõsegítik az agy, az idegrendszer és a látószervek optimális fejlõdését.Ezt már úgy fejlesztették ki, hogy ne okozzon hasfájást.Én azt vettem észre, hogy amíg a gyermek nem szokott hozzá, fájt egy kicsit a hasa.Ma már ez nem jellemzõ.Egyébként nem ízesített normál hypoallergén tejalapú tápszer.

Én a lányomnak is Humana HA-1-t adtam.S most a fiamnak is azt adok.Ezt a tápszert tovább fejlesztették Humana HA 1 LC-PUFA /plussz aktív összetevõ/-ezek elõsegítik az agy, az idegrendszer és a látószervek optimális fejlõdését.Ezt már úgy fejlesztették ki, hogy ne okozzon hasfájást.Én azt vettem észre, hogy amíg a gyermek nem szokott hozzá, fájt egy kicsit a hasa.Ma már ez nem jellemzõ.Egyébként nem ízesített normál hypoallergén tejalapú tápszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infókat! Akkor nem tudom a védõnõm miért mondta hogy enyhén banános ízû, de gyanús is volt! Mégegyszeris köszi!
A lányom is ezt kapta, míg az új összetevõt bele nem rakták. Biztos nagyon jó, de borzalmas íze lett és nem ette meg. Egyébként nem fájt tõle a hasa.Ha ízlik neki, add nyugodtan.
Szia! Biztos a humana baby fit-tel keverte össze a védõnõ!Az banán ízû!

Mi a különbség a Humana HA 1 LC-PUFA Hypoallergén, tejalapú anyatej-helyettesítő tápszer és a Humana HA 1 Hypoallergén, anyatej-helyettesítő tápszer között?

Az els? 600 grammos kiszerelésben van,a második 650 grammosban.Babám 2 hónapos,és mivel pótlásra van szükség,kapja a tápszert,az els?t!A második tápszer mennyi különbözik az els?töl?Lehet valami baja t?le?Ezt kaptuk most.

Legjobb válasz: Miért a pótlást írják fel a dokik miért nem a szopiban próbálnak segíteni,ha csak pótlás kell a picinek,próbálj meg szopis teát inbni,pihenni és gyakran mellre tenni a babaát,lehet,hogy elhagyhatnád a pótlást.A valódi kérdésedre talán más tudja a választ,de remélem én is elindítottam egy gondolatot benned.Jó babázást!

Miért a pótlást írják fel a dokik miért nem a szopiban próbálnak segíteni, ha csak pótlás kell a picinek, próbálj meg szopis teát inbni, pihenni és gyakran mellre tenni a babaát, lehet, hogy elhagyhatnád a pótlást.A valódi kérdésedre talán más tudja a választ, de remélem én is elindítottam egy gondolatot benned.Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Senki nem hiszi el, de én mindent megpróbáltam eddig.Iszom a szoptatós teát, plusz rengeteg folyadékot, levest, pihizek amennyit lehet.De mindig kevésnek tûnik az a mennyiség ami van nekem.Babám mindig éhes marad.3-4 naponként van az, hogy reggel feszülõ cicikkel ébredek, ilyenkor le tudok fejni 80-90ml-t.Nem tudom miért nincs elég tejem.Azt mondják elõfordul ilyesmi, és anyám a bátyámat is csak az elsõ hónapba tudta szoptatni, úgy mint most én.Nekem fáj a legjobban, hogy tápszert kell adjak a babámnak!Így kevesebbnek érzem magam, hogy még arra se vagyok képes, hogy legyen elég tejem.Ja, és 2 óránkánt szoktam cicire rakni, sõt esténként van amikor óránként.
Az én orvosom szerint már nem gyártják a sima HA-t, csak a PUFA-s változatot. Nálunk (8 hós babó) egyáltalán nem vált be. Az íze más, nem itta meg. Elvileg a PUFA-politelítetlen zsírsav-gondolom elvileg még kevésbé allergizál. Káros biztos nem lehet. A szoptatás miatt pedig ne emészd magad, nekem mind a három ivott tápot is, köszönik, jól vannak. De szerintem, ha már kell pótlás, minimum ilyen HA-t adjunk.
Az lc-pufa tápszert nagyon szerettem adni, mert idegrendszer illetve látás erõsítõ tápszer.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!