Találatok a következő kifejezésre: Tápszeres kisbabának a (15 db)

Tényleg többet betegeskednek a tápszeres kisbabák?

Legjobb válasz: Én 26 éves vagyok, tápszeres voltam, és szinte soha nem volt bajom. Vmelyik nap néztem a régi ellenõrzõmben, hogy általános iskola 8 éve alatt összesen 11 napot hiányoztam... :( :)

Én 26 éves vagyok, tápszeres voltam, és szinte soha nem volt bajom. Vmelyik nap néztem a régi ellenõrzõmben, hogy általános iskola 8 éve alatt összesen 11 napot hiányoztam... :( :)
Nekem (sajnos) mindkét gyerekem tápszeres volt. Egyiknek sem volt soha semmi baja. Szerintem ez nem tápszer, hanem immunrendszer kérdése.
Szerintem ez nem így van. Tudok olyan anyatejes babát, vagyis kisgyereket, aki tej-liszt allergiás, beteges, és tudok olyan tápszeres gyereket, aki néha-néha beteg csak. Mi utóbbiak közé tartozunk, fõleg amióta a manduláját kivették a kisfiamnak.
Nalunk epp fordiva van. Testverem anyatejes, a vilag osszes betegseget osszeszedte kicsinek, asztmas is lett. En tapszeres vagyok es par kisebb megfazason kivul sose volt bajom. Kislanyom 1 eves, o is tapszeres volt, de nem volt beteg eddig. (Kiveve a 3 napos lazat) Szerintem ezt nem lehet altalanositani, jobban fugghet az alkattol.
szerintem nem igaz.Én tápszeres voltam és kb 4 évenként vagyok lázas beteg télen.Se allergia, se semmi:) !

Tápszeres kisbabának milyen a széklete? Napi 1x az normális?

3hónapos a kisfiam tápszerezem,napi 1x van széklete.Minden reggel elvégzi a dolgát,a széklete színe sötét zöld nem darabos,nem híg,a védönö szerint ez normális!Nincs tényleg vele gond?Kicsit hasfájos ezért Espuvizán cseppet kap!

Legjobb válasz: tápszeres babánál normális.nincs semmi baj. az en fiam is 3 hónapos és anyatejes és 3 napig nem volt széklete,és az normális,5 nap kimaradás anyatejeseknél normális szerintem tápszeresnél is normális,mert ez csak annyit jelent hogy annyit eszik amennyit a szervezete megemészt.nyugi nincs baj.

tápszeres babánál normális.nincs semmi baj. az en fiam is 3 hónapos és anyatejes és 3 napig nem volt széklete, és az normális, 5 nap kimaradás anyatejeseknél normális szerintem tápszeresnél is normális, mert ez csak annyit jelent hogy annyit eszik amennyit a szervezete megemészt.nyugi nincs baj.
A mi babánk is tápszeres, neki is eddig napi egyszer volt széklete, bár az utóbbi egy hétben elõfordult, hogy kétnaponta volt. Mindig sóskazöld színû és kb. olyan állagú is. :-)

Milyen a széklete a tápszeres kisbabának?

Nekem 2hetes a kisbabám, sajnos nem sok tej van, de szoptatom is(bár nem tudom mennyit eszik így), mellette tápszerezzük. A széklete nem mindennap van, és zöldes szín?.

Legjobb válasz: Én csak anyatejes választ tudok adni. Nálunk híg és sárga.

Én csak anyatejes választ tudok adni. Nálunk híg és sárga.
Az én kislányom kizárólag tápszeres (sajna), székletének enyhén zöldes színû beütése van.

Hány cumisüveget használnak el mondjuk egyéves korig a tápszeres kisbabák? Milyen gyakran kell cserélni, ha minden nap többször fertőtlenítem?

Legjobb válasz: Nekem egy honapos mult,màr vagy 4 -et befogtunk... Viszont most vettem rendes üvegböl,azt nem kell cserélni,elég fertötleniteni. Sokkal jobban megéri,mint a müanyag.Viszont a szilikonjàt érdemes havonta lecserélni,szerintem. Késöbb fél éves koràtol ritkàbban.

Nekem egy honapos mult, màr vagy 4 -et befogtunk... Viszont most vettem rendes üvegböl, azt nem kell cserélni, elég fertötleniteni. Sokkal jobban megéri, mint a müanyag.Viszont a szilikonjàt érdemes havonta lecserélni, szerintem. Késöbb fél éves koràtol ritkàbban.
Szia! Nekünk 6 db cumisüvegünk van, és 2 havonta cseréltük a cumijait fél éves koráig, azóta nem cseréltük csak egyszer! Fertõtlenítést csak a mikros sterilizálóval csináltam napi egyszer 7 hónapos koráig. Boldog babázást kíván 11 hónapos anyuka!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!!!

Tápszeres kisbabák anyukák! A babátok milyen gyakran kakil?

Kisfiam 7 hetes, Milumil komfortot eszik, eddig minen másnap,most már 3 naponta kakil, ma már kúpot adtam neki, a széklete amúgy híg..

Legjobb válasz: Az én kisfiam 4 hónapos, milupa milumil pregomin 0+-t eszik. Általában minden másnap kakil, ritkábban egy nap egyszer. Normális állagút. Nem tudom miért lehet híg a te babádé. Kérdezd meg a dokit vagy a védõnõt. :)

Az én kisfiam 4 hónapos, milupa milumil pregomin 0+-t eszik. Általában minden másnap kakil, ritkábban egy nap egyszer. Normális állagút. Nem tudom miért lehet híg a te babádé. Kérdezd meg a dokit vagy a védõnõt. :)
A kérdező hozzászólása: köszi:) a híg székletet arra írtam, hogy nem szorulásos, nem azért nem kakil...
Amikor a Milupát kapta volt, hogy 5 napig sem volt széklet, mióta a Humanát kapja minden nap van legalább 1x-2x. Azt mondta a doki, hogyha 1 hétig nincs széklet, csak akkor adjak kúpot, stb.
Az én fiam 3X-4X kakilt egy nap 7-8 hónapos koráig, most már csak 1x, max 2x egy nap. Milumil HA1-t, majd 3 hónapos korától Milumil Peptit kapott.
Mi 3 hónaposak leszünk. Nekünk is volt ilyen, hogy 3 naponta kakilt. Most újabban napi kétszer is. Nekem azt mondta a doki, hogy 5-6 napig normális. Fõleg, ha nem bogyós, kemény a széklet!
Nekem most 2 hónapos és napi 1x 2x mindig kakil.
Napi 2x biztos.az én védõnõm azt mondta, hogy nem gond hacsak 3 naponta van széklet ha nem fáj a hasa.-én nem értek vele egyet.

Kisbabám a napokban lesz három hónapos, tápszeresek vagyunk. Szeretnék egy kis főzeléket adni neki, nagyon hígan cumisüvegből, hogyan készítsem neki el a főzeléket? (spenótra gondoltam) Vízben, vagy harmados tejben kell elkészíteni?

Doktor nénink hallani sem akar hat hónapos kor alatt f?zelékr?l, ezért a segítségét sem tudom kérni, mert elájulna ha meghallaná a f?zelék szót.

Legjobb válasz: Szerintem is korai még. De 4 hónap után adhatsz már neki bébiételt, akár otthon készítettet is. A keresztlányom is most volt 3 hónapos, s náluk a védõnõ javasolta, hogy már adhat neki gyümölcslevet. Azóta kihányta a baba a tápszert minden evés után. Abba kellett hagyni az ivást. Picik még ilyenkor ehhez. Szerintem mindenféleképpen várj még 2-3 hetet.

Szerintem is korai még. De 4 hónap után adhatsz már neki bébiételt, akár otthon készítettet is. A keresztlányom is most volt 3 hónapos, s náluk a védõnõ javasolta, hogy már adhat neki gyümölcslevet. Azóta kihányta a baba a tápszert minden evés után. Abba kellett hagyni az ivást. Picik még ilyenkor ehhez. Szerintem mindenféleképpen várj még 2-3 hetet.
A kérdező hozzászólása: Meglepõdtem a válaszokon, mert sokaktól hallom, hogy már három hó alatt adnak kis fõzeléket. Doktor nénink a fõzeléktõl ódzkodik, viszont a székrekedés ellen babánk két hetes kora óta hetente három alkalommal két-három mokkáskanál facsart narancslevet kap, a doktor néni javaslatára!!! És boldogan cuppogja el a kisasszony! :)
Szia! A mi babánk is három hónapos, s sajnos a kezdetektõl tápszeres. Vállalva a lepontozást, bevallom, mi már elkezdtük a hozzátáplálást. Az alma és a barack minden mennyiségben, s formában nagyon bejön neki. A sütõtök lében nem ízlett, de almával megette püréként. 4 hónapos koráig püréket eszünk, (gyümibõl, krumpli, s.répa) aztán jöhet egy kis csirke husi bele, stb. A fõzelékkel mi még várunk, szerintem ti is gyümivel kezdjetek. Talán még annyi, hogy a mi babánk 3800 gr-mal született, most 7kg. Az eredeti kérdésedre sajna nem tudtam válaszolni, de úgy éreztem, megosztom veled a mi menetünket. Én is azon az elven vagyok, hogy régen nem kerítettek ennek ekkora feneket, mégis itt vagyunk mindenféle gyomorbántalmak nélkül, egészségesen. Nem azt mondom, hogy töltött káposztával kell kezdeni, de mivel tápszeres, nem hiszem, hogy a gyümölccsel rosszat teszek neki. Üdv. Gyöngyi
Jobban teszed ha az orvosra hallgatsz. Nem a kisújából szopja a dolgokat.
probáltad már a bébi pépeket ?én adtam a fiamnak igaz négy honapot már akkor majdnem betöltöte egy héttel elötte adtam és semmi baja töle nagyon szeretui ha etetni akarod akkor szerintem a pépet adhatod hiszen at majdnem olyan mint a tápszer csak van egy kis ize
Szia! Mi is tápszeresek vagyunk, de én is azt ajánlom már még ezzel a dologgal lagalább 1 hónapot. Szegény kis gyomrának biztos nem fog tetszeni még a dolog. Én azon a véleményen vagyok, hogy még a tápszer is jobb mint ezek a szar kaják amiket eszünk (3 hónapos korban)...Sõt, a legújabb ajánlás szerint még a tápszereseknek is meg kéne várniuk az 5-6 hónapot a hozzátáplálással. A kis gyomruk még ilyenkor nincs felkészülve a fõzelékekre, ezt az egész hozzátáplálást szerintem lassan és fokozatosan kell csinálni, mert akár késõbb is kijöhet valami gyomor-bélprobléma. Szóval szerintem, nyugi és várj még egy kicsit. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: a narancslé és a laevolac nevû szer nagyon bevált a székrekedésre, ma már semmi gond. Kamillát kap, de cukrot nem teszek bele neki. Fura, hogy ennyire ellene vannak a kiegészítõ etetésnek. Azt nem tudom mi változott a mi gyerekkorunk óta, hiszen akkor már két hónapos kortól - az orvosok is javaslatával - kaptunk cumisüvegbõl híg fõzeléket. Én két hónaposan 200 ml spenótot ettem és a mai napit imádom, a testvérem szintúgy.
4 hós kor elõtt ne adj neki fõzeléket! Fõleg ne spenótot! Nem azzal szokás kezdeni a hozzátáplálást! És nem cumisüvegbõl! A narancsleves dolog fura, hisz citrusfélét 1éves kor után szabad adni. A cukros kamilla teát javasolják a dokik szorulásra. Valamint az üveges baba õszilevet. Ezeket nem próbáltad?
Fél éves kora elõtt felesleges kajával terhelni, ugyanis nincs felkészülve rá a szervezete és még nem tudja megemészteni! Én fél éves kora elõtt cicin kívül semmit nem adtam neki. Most másfél éves és gyönyörû kiegyensúlyotott leányka.
Egy ugyanilyen kérdést már olvastam régebben is... spenóttal kezdés, közben meg narancslé itatás Krumpli vagy sárgarépafõzelékkel szokás a hozzátáplálást kezdeni, de 4 hós kortól inkább. Tej 1 éves kor alatt nem ajánlott, sem feles, sem harmados. Hallgass a dokinénire!

Milyen ételeket adhatok 4 hónapos kisbabámnak? Tápszeres, így az orvos azt mondta, már elkezdhetjük a hozzátáplálást.

Krumplit még nem próbáltuk, ezzel kezdeném, eddig csak ?szibarackot kapott. Az üveges bébiételek jók? Milyen f?zeléket csináljak neki, és hogyan?

Legjobb válasz: A tápszeres babáknél a 4. hónaptól adható az alma, az õszibarack és a meggy, ez utóbbi almával vagy barackkal keverve, mert nem minden baba szereti a savanyút. Zöldségek közül jöhet a krumpli, a répa, a sütõtök és a cékla. Mindent szigorúan turmixolni kell, és elõször csak egy-egy kanállal kaphat a pici, neked pedig árgus szemekkel kell lesned a hatást. (Gondolom ezt a doki is mondta.) Sorrend: általában natúr krumplival kezdenek az anyukák, utána a krumplit lehet a többi zöldséggel ízesíteni. Sózni nem kell, esetleg egy minimális tengeri sót lehet bele tenni. Üvegesek közül mi a Kecskemétit és a Hippet szerettük.

A tápszeres babáknél a 4. hónaptól adható az alma, az õszibarack és a meggy, ez utóbbi almával vagy barackkal keverve, mert nem minden baba szereti a savanyút. Zöldségek közül jöhet a krumpli, a répa, a sütõtök és a cékla. Mindent szigorúan turmixolni kell, és elõször csak egy-egy kanállal kaphat a pici, neked pedig árgus szemekkel kell lesned a hatást. (Gondolom ezt a doki is mondta.) Sorrend: általában natúr krumplival kezdenek az anyukák, utána a krumplit lehet a többi zöldséggel ízesíteni. Sózni nem kell, esetleg egy minimális tengeri sót lehet bele tenni. Üvegesek közül mi a Kecskemétit és a Hippet szerettük.
A kérdező hozzászólása: köszi
Az én babám jó étkû, õ 3 hónaposan 150 ml evett.
szia! mi hétfõn leszünk 3 hósak, és még mindig csak 120-130-at eszünk!!! este is ennyit eszik, és csak egyszer kel fel enni!!!
12:47! 14 hetesen egyszeri nekifutársa 160? Tápszert, vagy tejcsit? Sztem rengeteg. Mi most vagyunk 4 hónaposak, 3-4 óránként eszik 180-200 miliket. Este pedig 230-at. A multkor feltettem egy kérdést, és sokan fogyelmeztettek, hogy rengeteget eszünk.
Mi 14 hetesek vagyunk és örülök, ha napközben a 120-130 ml-t megeszi. Este van, hogy bevág 160 ml-t.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, elõször sokalltam amennyit megeszik, de igazából õ este 1/2 8-tól reggel 1/2 7-ig átalussza az éjszakát, éjjel nem eszik.
Szia Mi 3hósan 100ml-vel kezdtünk most 3, 5hós és 180-at eszik 3óránként, éjjel 4óránként ugyanennyit. Jó babázást
Szia! Az én kislányom három hónapos. Egy nap 4-szer eszik 180-ml-t, amibõl 220 lesz mire bekavarom. Átalussza az éjszakát is már egy hónapja!
12.47-es vagyok. Nem hiszem, hogy egy 3, 5 hós babának este sok a 160ml. Fõleg, hogy napközben csak 120-akat eszik. Dr-nõnk is mondta, hogy kevés, de szépen fejlõdik. 2 hós kora óta tápszeres a babám. 3 hós koráig a Beba HA Start Aktívot kapta, most váltottunk a Beba 1 Aktívra, ez elvileg laktatóbb.
A kérdező hozzászólása: Igazából most lehet látni a válaszotokból, hogy ahány gyerek annyi féle. Mi sem eszünk mindig ugyan annyit, és mindenki ugyan annyit. De hát ki hagyná a gyerekét ordítani mert éhes? Annyit eszik amennyit megkíván.
Szia!Lányom holnap lesz 5 hónapos.Naponta 5.-ször eszik, és egy hete kap 180ml.-t.
Szia! Az én kisfiam 3 honapos 200ml-t eszik 2 oránként! Este 8-kor elalszik és reggel 6-kor kell!
Az, hogy nem jött meg, nem jelenti, hogy terhes vagy.
Ha nem védekeztél az is elõfordulhat.

Tápszeres a kisbabám és állandóan enne 140-170 ml és fél óránként képes lenne ennyit enni. Menjek vele orvoshoz?

Legjobb válasz: Próbálj meg neki cumit adni.Lehet csak a szopási ingere nagy.Tápszerrel túl lehet etetni!

Próbálj meg neki cumit adni.Lehet csak a szopási ingere nagy.Tápszerrel túl lehet etetni!
és eddig esetleg nem kapott teát? A tápszer szárít, lehet nem is éhes hanem szomjas. Az anyatejes babák tényleg nem igénylik a teát vagy vizet, de a tápszeres babának kell a plusz folyadék. Mecsek baby teát is nyugodtan adhatsz neki, vagy Hipp-es granulátumosat. Kínáld meg két etetés között és amennyit megiszik annyi kell neki, kiköpi ha nem kell.
van elég pisis-kakis pelus?hány kg? mióta csinálja ezt?
de az se jó. még ha 3-4 óránként is eszik se jó ha sokat egyszerre, pláne ennyi mennyiségnél. ha eszik, közbe állj meg egyszer a felénél és büfiztesd meg, majd vissza és így nem fog annyi levegõt nyelni ha esetleg hasfájós is, a mennyiséget is csökkentsd mert ez rengeteg adag, nem tesz jót neki. többször keveset, és hülye volt a doki hogy azt mondta hogy sokat ehet , ha hírtelen legyûri ezt a nagy adagot elõbb utóbb beteg lesz: hasfájós, szorulásos, kitágul a kis gyomra, ..amint írtam úgy csináld: kevesebb adagot, és egy etetés alatt büfiztetés is közben a felénél, ne habzsoljon! és nézd meg a cumisüveg száját is hogy nem-e ömlik belõle a tej, a lyukon, olyat kell venni amin lassan, nehezen jön a tej.
A kérdező hozzászólása: az orvos szerint nem gond ha 3-4 óránként sokat eszik. De ez a fél óra betette ma az ajtót.
Sok mindent kipróbáltunk, tápszer váltás, espumisan csepp, infacol, de igazából biogaia csepp segített nekünk, 1 hónapig használtuk, napi 5 csepp kell belõle és elmúlt a hasfájása. Próbáld meg a kis hasát az órajárásával megegyezõ irányba finoman simogatni, a lábait tornáztasd. Ami fontos hogy tényleg elég neki 60-70ml 3 óránként, mert ha többet eszik attól is fáj a hasa, és akár szorulása is lehet attól a sok tápszertõl.. Az én fiam 5 hónapos és 170-180ml eszik 4 óránként!!
A kérdező hozzászólása: Annyira nem sír mikor lefoglalom. De nem akar aludni. Mit csináltatok a hasfájásával?
En elkovettem elso babas anyuka reven, h 2 napon keresztul adtam neki 1 orankent 100ml tapszert mert azthittem ehes... Hasfajos volt es nem ehes:( utana visszaalltunk a kb 60ml-hrz 3 orankent, de sztem nalatok is ez lehet a baj. marmint a hasfajas. ezert sir keservesen sztem :(
Nagyon sok ez a mennyiség egy 7 hetes babának. Egyébként én is azt hittem hogy állandóan éhes a fiam amikor ekkora volt mert sírt és amikor adtam neki a tápszert (nem ilyen sokat) mindíg megette, de valójában azért sírt mert fájt a pocija, nem lehet hogy nálatok is inkább ez a gond? Amikor sír jár a kis lába? Hasfájás esetén nagyon húzogatják a lábukat a babák.
Nem értek a tápi kérdéshez, de 6 hetesen van fejlõdési ugrás. Nem lehet az a probléma?
Esetleg nem lehet, hogy túl híg a tápszer, így a szomját oltja, de nem elég laktató? Mindenképpen rákérdeznék a védõnõnél/gyerekdokinál, tudnak felírni pl. sûrítõt, és megnézik, hogy minden rendben van-e az anyagcseréjével.
hát ez nagyon sok, a tápszer amúgy is laktató. nehogy fél óránként vagy akár óránként adj neki ilyen nagy mennyiséget.kitágul a gyomra tõle.oszd el inkább akkor, többször keveset. egyébként meg kérdezd meg a védõnõt, és ha továbbra is ilyen éhes, menj vele dokihoz van elég pisis-kakis pelus?hány kg? mióta csinálja ezt?
A kérdező hozzászólása: 7hetes.
Mennyi idõs?
A kérdező hozzászólása: Van cumija de kiköpi.De elég ijesztõ h ennyit eszik és nem tud aludni hanem sír.
A kérdező hozzászólása: Születésük óta jó evõk. Koraszülöttek. Már 2-3 hete 100ml-t esznek. Az orvos szerint nem gond. 3, 7 kg-ok most. Holnap orvoshoz elmegyünk remélem ír fel valamilyen teát. Lehet tényleg csak a hasa fáj. Csak rossz látni h keres mikor felveszem és tátog.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!