Találatok a következő kifejezésre: Tápszeres babát lehet (78 db)

Tápszeres babának lehet, hogy a tápszertől fáj a pocija?

9 hetes a lányom és kb. 4 napja nagyon szenvedünk a hasfájással. Mivel esténként és étkezések után sír nagyon, ezért gondoltam arra, hogy esetleg másik tápszer kellene. Volt valakinek hasonló, hogy áttértek más tápszerre és megszünt vagy enyhült a hasfájás? BEBA HA Start Aktív-ot eszik. Délután jön a doktorn?, akkor tudnék mást irattatni.

Legjobb válasz: Nem volt ilyenben részem, de szerintem, ha délután megy a doktornõ, mondd el neki, hogy, mit tapasztaltál és õ tudni fogja, hogy kell-e másik tápszer vagy mit adhatsz a hasfájásra. Szerintem az a legjobb ha vele beszéled meg, de véleményem szerint lehet a tápszertõl.

Nem volt ilyenben részem, de szerintem, ha délután megy a doktornõ, mondd el neki, hogy, mit tapasztaltál és õ tudni fogja, hogy kell-e másik tápszer vagy mit adhatsz a hasfájásra. Szerintem az a legjobb ha vele beszéled meg, de véleményem szerint lehet a tápszertõl.
A tápszer alapvetõen jobban hajlamosít a hasfájásra. De a doktornõt mindenképp kérdezd meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, meglátjuk mit mond délután. Bár állítólag ez a Start Aktív táp éppenhogy tartalmaz valamilyen adalékot, amitõl állítólag kevésbé fáj a pocijuk. Hát nem tudom..... Mondjuk csak most ennyire rossz kb. 1 hete, elõtte nem volt vészes, pedig ezt ette már elõtte is.
Én is ezt adom a Babámnak aki most 9 hetes múlt. A dr-nõ és a védõnõ azt mondta, hogy Kislányom hasfájós nehezen tudott pukizni. Tápszert nem írattam másikat viszont kamillateát itatok vele ez megkönnyiti a pukizást és a büfizést. Minden étkezés elõtt itatom cukor nélkül készítem csak leforrázom, azóta tud pukizni és büfizni is. De azért feltétlenül kérdezd med a doktornõt. Remélem azért tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Kamillateát én is adok Neki, illetve ma megpróbálom mellõzni, mert az elmúlt napokban adtam, de akkor szenvedtünk pont. Így próbálkozok mi hat mi nem.... :)

Mennyi széklete lehet naponta egy tápszeres babának? Lányom 12 hetes és naponta 6-7-szer van kakija (mindig evés után).

Legjobb válasz: Szia! Nekünk a tápszeres etetés mellett naponta van , de nem ennyi,max 2.Én úgy tudom, a tápszeres babáknak inkább kevesebb,mint ilyen sok, de az is lehet,hogy a te babádnak ilyen az emésztése. Ha nem nyákos,habos,nem nagyon bûzös,és nem sír a pici,biztos nincs baj, de én a helyedben azért megmutatnám dokinak.Biztos ami biztos. Amúgy elejétõl ilyen sok van?

Szia! Nekünk a tápszeres etetés mellett naponta van , de nem ennyi, max 2.Én úgy tudom, a tápszeres babáknak inkább kevesebb, mint ilyen sok, de az is lehet, hogy a te babádnak ilyen az emésztése. Ha nem nyákos, habos, nem nagyon bûzös, és nem sír a pici, biztos nincs baj, de én a helyedben azért megmutatnám dokinak.Biztos ami biztos. Amúgy elejétõl ilyen sok van?
A kérdező hozzászólása: Nem, éppen ez zavar.Csak 2 hete.
Sztem akkor azért mutasd meg orvosnak a pelust.

Miért kell/lehet a tápszeres babáknak hamarabb kezdeni (4. hónaptól) a hozzátáplálást?

Legjobb válasz: Azzal indokolják ezt, hogy a tápszer egyízû, míg az anyatejbe sokféle íz is átmegy, és a szopis babák hamarabb találkoznak bizonyos ízekkel, míg a tápszeres babák csak azt az egy bizonyos ízt kapják meg a tápszer által, ezért náluk nem árt hamarabb megkósoltatni ezt-azt, hogy megkapják õk is azt, amit az anyatejen keresztül már megkaptak a szopis babák. Illetve egyes tápszerek a vitaminokat másképp kötik meg, mint az anyatej vagy a rendes ételek. Tehát ez is indokolhatja a korábbi hozzátáplálást (persze csak mértékkel, lehetõleg a 4. hónapot kivárva).

Azzal indokolják ezt, hogy a tápszer egyízû, míg az anyatejbe sokféle íz is átmegy, és a szopis babák hamarabb találkoznak bizonyos ízekkel, míg a tápszeres babák csak azt az egy bizonyos ízt kapják meg a tápszer által, ezért náluk nem árt hamarabb megkósoltatni ezt-azt, hogy megkapják õk is azt, amit az anyatejen keresztül már megkaptak a szopis babák. Illetve egyes tápszerek a vitaminokat másképp kötik meg, mint az anyatej vagy a rendes ételek. Tehát ez is indokolhatja a korábbi hozzátáplálást (persze csak mértékkel, lehetõleg a 4. hónapot kivárva).
A kérdező hozzászólása: Aham, tehát az ízérzékelés fejlõdése miatt. De a pici gyomruk elég fejlett már ahhoz, hogy pl. almát, sütõtököt, répát egyenek?
Ezt a baba is érzékeltetni fogja veled. Elvileg 4 hónap után már elérheti a kellõ fejlettséget a kóstoláshoz, de persze nagyon fontos a baba jelzéseit figyelni és mértéket tartani. Lányom 5 hónaposan kapott elõször almát, és látványosan jobban szerette, mint a tápszereket, nem beszélve arról, hogy az emésztése is jobb lett tõle (elõtte egy nehezen hízó, sokat síró gyerek volt, de utána jobb lett). Viszont unokahúgom 7 hónapos és nem hajlandó semmi mást enni, csak tápszert. Közben jól fejlõdik mégis. A lényeg, hogy 4 hó után lehetséges elkezdeni a hozzátáplálást. Bár sokan ezt még tápszeres babáknál is elutasítják. S mivel a baba nem tudja még elmondani mi a jó neki, ezért az anyai ösztönök lépnek ilyenkor érvénybe. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaidat. Egyébként az én babám anyatejes, csak érdekelt hogy miért ajánlják a tápszereseknek hogy korábban kezdjék a hozzátáplálást.


Tudom, hogy tápszeres babák hozzátáplálását 4hós korban már el lehet kezdeni. Ha 3 és fél hónapos, elkezdhetem?

Nem vagyok biztos benne hogy 4 hónapos kora elött elakarnám kezdeni a hozzátáplálást, csak anyukám görcsöl a témán, hogy próba képpen kínáljam meg almával, fél hónap nem számít. Nem akar ám rosszat anyu, csak a kisfiam annyira nézi az ételt és rágó mozdulatokat csinál, és ebből gondolja anyu hogy akár már elkezdhetném a hozzátáplálást. Mi a véleményetek? Mindenképpen várjuk ki a 4. hónapot vagy 3 és fél hónaposan elkezdhetem óvatosan kóstoltatni?

Legjobb válasz: A WHO ajánlása szerint a tápszeres babáknak is 6 hónapig kizárólag tápszert kellene adni, mert a babák bélrendszere addig nem zár jól, és nem tudja megemészteni a szilárdat, átfut rajta minden. Csak sajnos a bébiétel lobbi miatt ez nem ment át. 3,5 hónaposan tutira nem kezdeném el. Itt minden hét számít! Ezzel az erõvel egy hónaposan is megkezdhetnéd, hogy az a másfél hónap már nem számít... Tudom, jól lehurrognak a válaszom miatt, de attól még ez a helyzet, hogy nagymamáink és szüleink máshogy csinálták. Mindhárom gyerekemmel kivártam, és ettõl még jó evõk lettek.

A WHO ajánlása szerint a tápszeres babáknak is 6 hónapig kizárólag tápszert kellene adni, mert a babák bélrendszere addig nem zár jól, és nem tudja megemészteni a szilárdat, átfut rajta minden. Csak sajnos a bébiétel lobbi miatt ez nem ment át. 3, 5 hónaposan tutira nem kezdeném el. Itt minden hét számít! Ezzel az erõvel egy hónaposan is megkezdhetnéd, hogy az a másfél hónap már nem számít... Tudom, jól lehurrognak a válaszom miatt, de attól még ez a helyzet, hogy nagymamáink és szüleink máshogy csinálták. Mindhárom gyerekemmel kivártam, és ettõl még jó evõk lettek.
Szerintem várd meg, azért 2 hetet ki lehet bírni. :) Nem véletlen lett a 4. hónap meghatározva, az egy dolog, hogy a baba kiváncsi, de a kis gyomrának is meg kell érnie rá.
Számít fél hónap, legalábbis ilyenkor még. Nézd meg, mennyire sokat fejlõdik, akár hetek alatt. Én biztosan a szívemre hallgatnék (és megkínálnám :D).
gyümölcsleveket elkezdhetsz adni, pár kiskanállal. Én 8 hetesen kezdtem, mert nem tudott kakilni. Öszilevet, sütõtöklevet adhatsz neki. Az alma savanyú, de azt is megpróbálhatod. Inkább akkor már jó édes õszit reszelj le neki és kínáld meg.
Hát én kivártam a hetedik hónap elsõ napját, mivel anyatejes volt, addig csak azt kapott. Semmi baja nem lett ettõl, sõt bízok benne, hogy jót tettem neki. Ez az én és a férjem közös döntése volt, ami mellett kiálltunk a család többi csupán "jót akaró" tagjaival szemben. Neked is a saját utadat kell járnod és azt kell tenned, ami szerinted a legjobb a kicsidnek. Ha egyetértesz anyuddal, akkor kezd el a kóstoltatást, ha várni szeretnél, tedd azt :-) A lényeg, hogy a Te döntésed legyen...

7 hetes tápszeres babával mikortól lehet kostóltatni?

Annyi mindent hallottam már 6 hetes kortól a 6 hónaposig. Na de kinek higyjek?

Legjobb válasz: Azért van a védõnõ és a gyerekorvos legfõképpen, hogy az ilyen fontos dolgokat velük beszéld meg. Amúgy a tápszeres babát sem ajánlott öt hónapos kora elõtt hozzátáplálni. De hét tetesen meg aztán fõleg nem. A bélrendszere most lépett egy nagyon nagy fejlõdési szakaszba. A tápszeren és babvizen kívül neki még nincs szüksége semmire, és fõleg nem a beleinek.

Azért van a védõnõ és a gyerekorvos legfõképpen, hogy az ilyen fontos dolgokat velük beszéld meg. Amúgy a tápszeres babát sem ajánlott öt hónapos kora elõtt hozzátáplálni. De hét tetesen meg aztán fõleg nem. A bélrendszere most lépett egy nagyon nagy fejlõdési szakaszba. A tápszeren és babvizen kívül neki még nincs szüksége semmire, és fõleg nem a beleinek.
Teáztatni, vizet adni , már lehet.A gyümölcslevet én 3 hónapos korban kezdtem elõször fele víz-fele gyümilé, majd 1/4-3/4, aztán tisztán adtam.4 hónapos kortól pedig lehet próbálkozni krumpli-alma-banán-sütõtök kombinációkkal.Nekem mindennek az alapja a krumpli volt, gyümölcs és anyatej.A boltokban kapható bébiételek közt is vannak jók.Én mindig napközben adtam a bébiételt, reggel-este szoptattam, ezért ajánlom, hogy reggel-este tápszerrel etesd egy darabig.Én a 6.hónaptól hagytam el a reggelit, de az estit nem csak amikor már nem igényelte.A pépek is nagyon jók 4 hó-pl.a banános az fincsi és úgy kezdtem, hogy elõször folyékonyra csináltam, mintha tápszer lenne, kis cukorral(cumisüvegbe), majd mikor megszokta egyre sûrûbbet adtam, persze már kanállal.Lényegében adhatsz neki majd sokmindent, de a tápszer szerepeljen az étrendjében.
A tápszeres babákat 4-5 hónapos kortól lehet hozzátáplálni. Mi most kezdtük, 4 hó.

Tápszeres babának mit lehet inni adni, ha a vizet nem fogadja el?

Nem akarom mindig táppal tömni mikor csak szomjas.

Legjobb válasz: patikában lehet kapni mecsek babyteát.én is ezt adtam,a védõnõ javaslatára kis cukorral,ami jó székrekedés ellen,ugyanis a tápszeres babáknál az hamar bekövetkezik.

patikában lehet kapni mecsek babyteát.én is ezt adtam, a védõnõ javaslatára kis cukorral, ami jó székrekedés ellen, ugyanis a tápszeres babáknál az hamar bekövetkezik.
Mecsek baby, vagy édeskömény teát. Próbáld elõször üresen, én is csak így adom a kislányomnak, nincs baj a székletével, pedig tápszeres, 1-2x volt, hogy nem kakilt, akkor langyos kamillateát adtam neki, azt is üresen, és hatott. 5 hós kislány anyukája
Csipkebogyó teát is kaphat. De amit biztosan az a Rooibos tea ( vörös). Édeskés ize van, erõsiti az immunrendszert meg még sok jó tulajdonsága van :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Mecsek Baby teát már beszereztem. És ti hogyan adjátok neki? Mármint miben? Én egyszer még régebben megpróbáltam cumisüvegbõl, de nem igazán akartam elfogadni mikor megérezte, hogy ez nem olyan, amit várt! Kiskanállal ment, de úgy beesteledik mire egy tisztességes adagot megiszik! Azért próbáljam a cumisüvegbõl? Nektek egybõl elfogadta? Hány napig adhatom oda neki a lefõzött teát, ha nem issza meg mind? Köszi a válaszokat elõre is!
elsõ válaszoló vagyok.mindennap frisset készíts, mert a benne lévõ kamilla miatt hamar rossz ízûvé válik, és beopálosodik.Én cumisüvegben adtam, szerette, és tisztességesen itta :) szerintem próbáld ki ismét a cumisüveget, ha nagyon nem szeretné, akkor csõrõs poharat használj.kanállal tényleg húzós, ráadásul nem iszik belõle úgy eleget.
ja, és van olyan cumisüveg, ami majdnem olyan mint a csõrõspohár, van 2 oldalt fogantyúja, jól megtudja fogni.még ezt tudnám javasolni :)
pardon, látom még csak 2 hónapos...
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszi a segítséget! Mindenképpen megpróbálom! Remélem elfogadja! További szép napot!

Tápszeres babánál mikor érdemes kezdeni a hozzátáplálást? Illetve kóstoltatást? Tejpépet mikortól lehet adni neki? A tejpéppel jó kezdeni vagy inkább almalével? Teát adtok a tápszeres babának?

Legjobb válasz: Szia, én kb. 4-4,5 hósan kezdtem, de nem lével, hanem péppel, mert az almalé nagyon savas, féltettem a kisfiam pociját, semmi gond nem volt a péppel. Most 5 hós és egy hetes, almát, körtét, õszibarackot és banánt eszik, fõként keverve, pl. alma-õszibarack, alma-banán. A körtét szereti magában is. Zöldséget, fõzeléket, tejpépet nem adok neki semmit, azzal a 6. hónapot feltétlenül megvárom.

Szia, én kb. 4-4, 5 hósan kezdtem, de nem lével, hanem péppel, mert az almalé nagyon savas, féltettem a kisfiam pociját, semmi gond nem volt a péppel. Most 5 hós és egy hetes, almát, körtét, õszibarackot és banánt eszik, fõként keverve, pl. alma-õszibarack, alma-banán. A körtét szereti magában is. Zöldséget, fõzeléket, tejpépet nem adok neki semmit, azzal a 6. hónapot feltétlenül megvárom.
Védõnõ és a gyerekorvos javaslatára 4hósan kezdtük az almával! teát már egy hónapos korától kapott!
na most kapok majd kritikát, de én 3.5 hósan kezdtem alma lével, és igen én teát adtam neki mert a vizet nem itta, erre is sokan mondják ha szomjas elfogadja, hát húzza ki aki akarja amíg olyan szomjas lesz, én nem tettem, csipke bogyó teát adtam neki, nem tudom mennyi idõs, de úgy 7-8 hónapos koráig a teát úgy csináld hogy éppen csak megszínezze a vizet.én is próbáltam a tejpépet, annyira nem aratott nagy siker, talán 3-4 dobozzal ettünk, úgy 5-6 hónapos kora körül.azt hiszem 4 hónapos kortól lehet, de ez rajta van a dobozán ott megtudod nézni.
4 hónapnnál semmiképpen nem elõbb, de legjobb 6 hósan: A babáknak 4-6 hónapos korukig „nyitott” a bélrendszere. A vékonybél sejtjei közötti réseken teljes makromolekulák is átjutnak, többek között teljes fehérjék és patogének, és ezek közvetlenül a véráramba kerülnek...azt is jelenti, hogy más ételek nagy fehérjemolekulái és betegségeket okozó patogének is könnyedén átjutnak. A csecsemõ szervezete ezeket az antitesteket a hatodik hónap környé kén kezdi termelni, és erre az idõre már be kell fejezõdnie a záródásnak
Nekem is tapszeres 3 honapos eppen és 1 het mulva adom elöször az almalevet( 1-2 kanal) 2-3 napig , majd alma es mindennap egyre több, majd banan. A drnénink a heten mondta, hogy így kezdjem Nagyon jol fejlodik a kicsi 6860 gr.így mar kaphat gyümolcsot, csak szep lassan.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat!A teát mindenképp adni kell neki?és ha ezért nem fog enni, mert eltelíti a gyomrát a tea?Babuci napi 5x180ml eszik, az jó nem?Hogyan csináltátok az almapépet?lereszeltétek vagy a boltira gondoltok?Olyan jól beállt a kis rendszere, nem akarom megbolygatni..
A tea nem ugyanaz, nem teliti el.Érzi a különbseget. Almat termeszetesen te reszeld le és picit hagyd alni enged levet, nem baj ha barnul.

Tápszeres babát vagy szoptatott babát lehet hamarabb megtanítani őnállò alvásra? Szoptatott babák tényleg rosszabb alvòk?

Legjobb válasz: Ahány gyerek,annyi példa. Nekem 4,az elsõ átlagos volt,a második rossz alvó,a harmadik és negyedik két hónapos korától végig aludja az éjszakát- mindegyik anyatejes.

Ahány gyerek, annyi példa. Nekem 4, az elsõ átlagos volt, a második rossz alvó, a harmadik és negyedik két hónapos korától végig aludja az éjszakát- mindegyik anyatejes.
Általában a tápszeres babák hamarabb átalusszák az éjszakát, de ez sem szentírás, bõven vannak kivételek. A fiam tápszeres volt, 8 hetesen aludta át elõször az éjszakát, de nem azért mert tanítottam rá, hanem magától. Nem tudom önálló alváson ezt értetted-e, de a fiamat ringatni sem kellett soha. Mai napig (17 hónapos) letesszük és alszik. Viszont ennek semmi köze a tápszerhez, ez a gyerek természetétõl függ.
A szoptatott babák nem rosszabb alvók mert jól alszanak õk csak szopizni kelnek fel többször egy éjjel. De ez sem törvényszerû. A tápszeres babák hamarabb végigalusszák az éjszakát ez tény. De ebbe is van kivétel. Ha rossz alvó egy baba az nem attól van általában h tápszeres-e vagy anyatejes.
3-as vagyok. Megkérdezném, hogy mi lepontoznivaló volt a válaszomon? Fáj esetleg valakinek, hogy magától alszik a fiam vagy mi a problémátok? Elkeserítõ, ami itt megy.
Állítani semmit nem lehet! Fiam kezdetektõl tápszeres, és rossz alvó. Barátnõm ennyi idõs fia anyatejes és õ is rosszul alszik!
a fiam nagyon hamar átaludta az éjszakát, csak ritkán kelt fel szopizni. szerintem ez gyerekfüggõ, nem attól függ, hogyan van táplálva
Állítólaga tápszer jobban telít, ezt én nem tapasztaltam. Másrészt a tejcsis babák általában cicin alszanak el, emiatt késõbb alszanak el önállóan. Nálunk az alvás, evés, játék volt a sorrend, nem aludtak cicin. Lányomat ha megfeszültem sem tudtam cicin altatni, alvás után pedig iszonyat éhes volt, igen rossz alvó volt, sok "meló" kellett amire önállóan aludt el. 6 hónapos kora után nem volt gond az alvással. Fiamat pedig kezdetektõl úgy szoktattam, hogy ne cicin aludjon.
Én 8 hónapos koráig szoptattam végig a kisfiamat éjjel 2 -3 szor fent volt most 1 éves és még mindig felkel 1 szer minimum de valamikor 2 szer is iszik picit és vissza alszik de volt olyan is hogy nagyon nehezen aludt vissza Babáktól függ!
Szoptatom a fiamat, lassan 6 hós, 5 hetes kora óta szinte minden éjszakát végigalszik (tudom, mázlista vagyok :) ). Mostanában néha felébred egyszer-egyszer, nyilván a fogzás zavarja.
Szerintem semmi összefüggés nincs. A barátnõm két éves kisfia még mindig felkel éjszakánként 1x-2x, és követeli a tápszert. Ha nem kap, nincs alvás. Mindent próbált már, az orvos szerint majd elhagyja. Probléma nincs vele, nagyon jól fejlett okos kisfiú. Az ennyi idõs kislányom simán átalussza az éjszakát, bár van, hogy kér inni éjjel, néha többször is, de iszik, és már alszik is tovább. Õ soha nem kapott tápot, 15 hónapig cicizett. Amíg éjjel is evett, akkor is csak az evés idejére kelt fel, nem volt gond az alvással.

Ha a babám tápszeres ( sajnos ) lehet allergiás a tejpépre? Hétfőtől szeretném bevezetni és simát vettem nem HA-st.

Legjobb válasz: Szia! Nem hiszem, hogy a tápszer után allergiás lenne a babád és semmi jelentõsége, hogy H.A-s vagy sem, csak az árában!! Nyugodtan add a babádnak!

Szia! Nem hiszem, hogy a tápszer után allergiás lenne a babád és semmi jelentõsége, hogy H.A-s vagy sem, csak az árában!! Nyugodtan add a babádnak!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ :)
Nálunk gond volt a nem HA-s péppel, de a milupa HA-s vaníliás már jó. A bolti, tejalapú és ezért nem ajánlom.
A HA-s tápszer hipoallergén. Szóval sokkalta másabb az összetevõje, mint a sima tápszernek. NEM CSAK AZ ÁRÁBAN VAN KÜLÖNBSÉG! Nem véletlenül lehet szinte minden sima tápszert megvenni bárhol, míg a HA-t kizárólag gyógyszertárban. Eddig a tápszere HA-s volt? Próbáld meg a simát és figyeld!
Ma vettem a Tescoban H.A-s tápszert, úgyhogy lehet kapni bárhól nem csak a gyógyszertárban!
Utolsó! Tökre nem az volt a kérdés, hogy hol lehet kapni HA-s tápszert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
Pelust szerintem lehet kapni es a tapszer is eleg elterjedt.De rakaresel valamilyen drogeriara a googleban es gyorsan kiderul.
Ezek nemzetközi márkák, úgyhogy gondolom egy turistákat fogadó helyen lehet kapni ezeket is.
én bajban voltam, mert bár kapni lehetett a tápszert, más volt az összetétele.Szerintem azt vigyél magaddal, mert a baba egészsége múlik rajt, de pelust ott is tudsz venni.Ja, és amikor mi repültünk, a baba cucca (tápszer, pelus, popsitörlõ......) külön táskában volt és nem számított bele a 20 kg-ba.Érdeklõdd meg a repülési cégnél, de azt hiszem, mindenhol így van. Remélem segítettem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!