Találatok a következő kifejezésre: Tápszeres babáknak a napi (38 db)

7 hetes tápszeres babának 2 napja megy a hasa. Ez gondot jelent?

Legjobb válasz: Milyen pontosan? Lágy vagy vízszerû hasmenés? Ez utóbbi jelent gondot inkább.

Milyen pontosan? Lágy vagy vízszerû hasmenés? Ez utóbbi jelent gondot inkább.
A kérdező hozzászólása: Lágyabb.
Most azért vannak vírusok a levegõben, szerintem vidd el a dokihoz, az a biztos. De a tápszer miatt is lehet, nálunk az volt a gond. Jó egészséget Nektek!:)

10-hetes (tápszeres a babám) egy nap hányszor, és mennyit esznek a ti babáitok?

és ebbe a melegbe????

Legjobb válasz: 12 hetes, napi 5ször eszik 170ml tápszert. 2 kaja között teázik, de 30ml teánál több nem fogy el egy nap.

12 hetes, napi 5ször eszik 170ml tápszert. 2 kaja között teázik, de 30ml teánál több nem fogy el egy nap.

6 hetes a babám (tápszeres). A napi 1 kaki általában megvan, de előtte mindig nagyon erőlködik. Adjak neki kamillateát?

Legjobb válasz: Szia. Sok kérdésre érkezik olyan válasz, hogy adjunk a picinek kamillát. Én alapból nem szeretem az ízét, és az utóbbi idõben allergiás is vagyok rá, de úgy gondoltam, hogy a gyermekemnek adom, ha szükséges. Amikor egyszer bedagadt a szeme, kamillával törölgettem neki. Pár nappal késõbb mondtam a gyerekorvosnak ezt, aki azt javasolta, hogy bánjak nagyon óvatosan a kamillával, mert egyre több gyerek lesz rá allergiás, közel sem olyan csodaszer, mint amilyennek feltüntetik, és gondoljuk. Témára rátérve: az én kisfiam is vörös fejjel szokott erõlködni, amikor tápszeres volt. Vizet szoktam vele itatni, vagy a Hipp Gyermektáját. Ezek segítettek kicsit fellazítani a székletet. -Macska-

Szia. Sok kérdésre érkezik olyan válasz, hogy adjunk a picinek kamillát. Én alapból nem szeretem az ízét, és az utóbbi idõben allergiás is vagyok rá, de úgy gondoltam, hogy a gyermekemnek adom, ha szükséges. Amikor egyszer bedagadt a szeme, kamillával törölgettem neki. Pár nappal késõbb mondtam a gyerekorvosnak ezt, aki azt javasolta, hogy bánjak nagyon óvatosan a kamillával, mert egyre több gyerek lesz rá allergiás, közel sem olyan csodaszer, mint amilyennek feltüntetik, és gondoljuk. Témára rátérve: az én kisfiam is vörös fejjel szokott erõlködni, amikor tápszeres volt. Vizet szoktam vele itatni, vagy a Hipp Gyermektáját. Ezek segítettek kicsit fellazítani a székletet. -Macska-
azt is adhatsz, de kipróbálhatnál másik tápszert is. beszéld meg a dokival, mert lehet, h ez a probléma forrása.
Adhatsz neki kamilla, sõt édeskömény teát is.Nekünk azt mondta a doki, hogy a tápszer szorulást okoz, mi sokféle tápszert kipróbáltunk, de mindíg erõlködött szegény.


2-3hónapos tápszeres babák anyukái! Mennyit eszik és hányszor egy nap a babátok? (alkalmanként és egész napra számolva is érdekelne) HÁny kg?

Köszi

Legjobb válasz: Szia! Kislányom május 7-én lesz 3 hónapos. Naponta 5-ször eszik tápszert, az éjszakát 2-3 hetes kora óta végigalussza. Alkalmanként 150 mili+5 kanál tápszert eszik meg. 3000 grammal született, hétfõn mértem, 5080 gramm volt.

Szia! Kislányom május 7-én lesz 3 hónapos. Naponta 5-ször eszik tápszert, az éjszakát 2-3 hetes kora óta végigalussza. Alkalmanként 150 mili+5 kanál tápszert eszik meg. 3000 grammal született, hétfõn mértem, 5080 gramm volt.
Kisfiam pont 2 honapos. 5500 gramm(4250-el szuletett) es napi 5x160 ml-t eszik (150+5kanal tapszer) ez igy egy nap 800ml. Egyelore eleg neki, de ha eleri a 6kg-ot akkor 150ml-vel tobbet fog kapni, az 950 lesz 5 reszre osztva az napi 5x190(180+6kanal tapszer) Nekem a doki.is igy tanacsolta es be is jott a fiamnal!
Szia az én kislányom május 6.án lesz 3 hónapos. 130-140 ml t eszik de van mikor csak 120-t. Nekünk se egyforma az étvágyunk! Naponta 5-6 alkalommal eszik és az éjszakát nekem is átalussza már 5 hetes kora ota! Most 5160 gr és 2650gr-al született. Tápszertöl is függ hogy mit eszik vannak eltérések az adagokban is!!!!
az én kisfiam 3 hónapos, általában 130-150et eszik, de van, hogy csak 110et de van, hogy 200at..mikor milyenje van..mi sem egyformán eszünk...napi 5x eszik, 3 hete átalussza az éjszakát..ja és elalvás elõtt mindig kevesebbet eszik!én már elkezdtem kialakítani a hozzátáplálást is..
elõzõ hozászóló vagyok...most 6120 gr 14 hetes, 3580-nal született, 3330-cal jöttünk haza.
Én pont ma gondolkoztam el rajta, hogy vajon nem baj-e, hogy csak 4x eszik Kislányom, aki a héten lesz 3 hónapos. Ugyanis este 9-tõl reggel 9-10-ig is elalszik és így már csak 4 etetés fér bele a napba. A mennyiség nálunk is változó, reggel megeszi a 200 ml-t is, napközben evésenként 160 ml-t, lefekvés elött viszont kevesebbet. Amúgy õ 4080 grammal született és most kb. 6, 5 kg.
Szerintem 1dl naponta 3 napig, majd ihat többet is.
1 dl? Nekem a védõnõ azt mondta, és ezt is olvastam, hogy 1 kiskanállal kezdjem és fokozatosan növeljem.
Miért nem gvyümölcsöt adsz neki inkább a lé helyett?
A kérdező hozzászólása: KAP MÁR ALMÁT ÕSZIBARACKOT ÉS SÁRGABARACKOT, CSAK NEM FOGAD EL VIZET VAGY TEÁT.A FOLYADÉK IS FONTOS A TÁPSZER MELLÉ.EZÉRT KEZDTEM EL A GYÖMÖLCSLÉT.
Én inkább trükköznék a helyedben, és megpróbálnám a gyümölcslérõl átszoktatni vízre, vagy lájtos teára, mert késõbb a fogainak nagyon nem fog jót tenni a gyümölcslé ivása! Higítsd a gyümilevet vízzel, és egyre kevesebb gyümilevet tegyél bele. Csak infóként írom, hogy a babák tök jól megvannak ám gyümölcslé nélkül is, 8 hónapos a kisfiam, de gyümölcslevet még csak nem is látott, nemhogy kóstolt volna!
Én 3 hós kora óta adom a saját magam gyümicentrifugán készített gyümilevet és semmi baja tõle. Szerintem adhatod neki, ha szereti. A boltban lévõkben mindegyikben van cukor, én ezért nem adom neki, pedig azt is megitta. Az a biztos, amit én készítek, nincs benne semmi természetellenes.
Sztem annyit adj neki, amennyi jólesik neki, úgyis jelez ha nem elég.vagy látod ha nm nagyon hízik, esetleg fogy...
Szia!Az én babám 5 hós és bennem is felmerült ez a kérdés.A védõnõm azt javasolta hogy napi 600 ml legyen meg, mert még pici.Persze nem mindig tartom be, mert nekem is az a célom hogy inkább gyümölcsöt és fõzeléket egyen.
Mennyi idõs a babó? Az én lányom 6 hós múlt, 5× eszik ebbõl már csak kettõ tápszer. Ha már 2, 5 dl-t megiszi egy nap a tápiból már tapsikolok örömömben. Tuti elég neki, ha nem kér sûrübben enni.
4 és fél hónapos

1hónapos tápszeres babának mennyi teát lehet adni egy nap? Hány ml-t? Cukros teát, vagy cukor nélkül adjam neki? Eléggé hasfájós, és nehezen jön a kaki is.

Legjobb válasz: Az én orvosom és védõnõm szerint nem teáztatjuk a babát. Én csak vizet adok neki, de még azt se nagyon, mert nagyon bukós. Cukrot semmiképp nem adnék. Ha nehezen kakil váltsatok tápszert, vagy próbálj meg neki babavizet adni.

Az én orvosom és védõnõm szerint nem teáztatjuk a babát. Én csak vizet adok neki, de még azt se nagyon, mert nagyon bukós. Cukrot semmiképp nem adnék. Ha nehezen kakil váltsatok tápszert, vagy próbálj meg neki babavizet adni.
Inkább vizet adj, a teától is fájhat a hasa! Próbálj másfajta tápszert, hátha attól nem lenne szorulása! A vízen kívül 1-2 korty cukros Kamilla tea, attól lehet könnyebben kakil majd, de ha folyamatosan azt adod, akkor nem hat majd! A kömény teától is fájhat a hasa, na meg a teától jól lakik, eltelíti, és nem fog annyit enni!
Laevolac szirup.Nekünk csak az vált be.De elõtte válts tápszert.A kamilla tea meg száríthat szóval én azt hanyagolnám.
A kérdező hozzászólása: Tápszerváltás? Lehet, hogy ez lesz a megoldás....Ti melyik tápszert javasolnátok? Puki az folyamatosan van, de tényleg a kakival nagyon erõlködünk, a napi 1 megvan...de elõtte és utána is annyi szenvedés van! És eléggé sûrûre változott!
2-es vagyok. Szerintem írj ki egy külön kérdést, mert itt már nem nagyon fognak válaszolni. Én nem tudok ajánlani tápszert, mert nálunk még eddig az összes olyantól szorulásos, ami a bukására jó. Ma megint váltottunk, reménykedem hátha ez jobb lesz. Ha a Te babád nem bukik, akkor nem kell neki AR-es tápszer, én azokat viszont nem ismerem. Amúgy most mit kap?
A kérdező hozzászólása: Köszi! Kiírom akkor külön kérdésbe is! Milumil Ha Start Optima tápszert kap!

Mennyi a minimum napi ml amit tápszeres babának ennie kellenne? 11hetes kisfiam, napi 5x eszeik, eddig szépen megette a 150ml-eket, párnapja viszont van hogy csak 100ml-et eszik.

szóval most 5 étkezésb?l 2x 90-et eszik, 2x kb. 140-et, meg talán egyszer 110-et.mit?l "mehetett el az étvágya" ?

Legjobb válasz: Szia! Mi is 11-hetesek vagyunk és nálunk is ez a helyzet pár napja, mi is kevesebbet eszünk de nagyon jó a kedve és rendesen alszunk is. Én úgy vagyok vele amig jólérzi magát és jelzi hogy éheses még ha kevesebbet eszik is nincs ok az aggodalomra. Üdv.: Anikó

Szia! Mi is 11-hetesek vagyunk és nálunk is ez a helyzet pár napja, mi is kevesebbet eszünk de nagyon jó a kedve és rendesen alszunk is. Én úgy vagyok vele amig jólérzi magát és jelzi hogy éheses még ha kevesebbet eszik is nincs ok az aggodalomra. Üdv.: Anikó
A kérdező hozzászólása: akkor lehet az idõ zavarja õket :S sok boldogságot
Miert nem szoptattok inkabb.
Szia! Valóban ez sokmindentõl függ, õk sem mindig egyformán kívánják az ennivalót, és mennyiségét.Bár nálunk a szájpenész is bezavart, étvágytalan lett, de ha a babád jókedvû, és szépen fejlõdik akkor nincs baj.
Lehet hogy a tápszer nem tetszik a pocakjának. Próbálj másmilyet. Széklete milyen?
Hidd el kérlek, ez a gyerek éhes. Azért iszik annyi vizet, mert kaját nem kap. Ha te éhes vagy, kajád nincs, de vized van, akkor a vizet fogod inni, hogy valamennyire csillapítsd az éhséged. [email protected]ál rá, hogy a doki mit számolt ki. Az én babám születésétõl tápszeres. Már a 4.napon evett 3óránként 60ml-ket és napról-napra többet. Sosem etettem túl, mert nem lehet. Mindig több kaját csinálta neki, mint amennyit tudtam, hogy kb.meg fog enni, hogy inkább több legyen mint kevés. Amikor jóllakott, a nyelvével nyomta ki a cumit. Jelzi, ha elég neki, hidd el. Etesd meg azt a babát rendesen.
Vízfogyasztás arányszáma:Ahány kg, annyiszor 100-120ml.Enyém 11kg-s és 10 hós, reggeli 320 ml tápi, 10:00 körül 300 híg üdítõ, ebéd 350-400g, utána 200-300 ml folyadék, uzsi :250-300g gyümi, ivás 200-300 ml limonádé, vacsi 220 tápi.Napi 2 kaki.
A kérdező hozzászólása: A dobozon több van az orvos számolta ki a súlya alapján, h 60 ml-t kéne ennie! de most is annyi vizet iszik, h nem értem mi lehet ennyit egy felnõtt nem iszik! a kakiról amit az elõbb írtam mi a vélemény?
Nem fogod túletetni. Az én fiam 6 hetes kora óta tápszeres, de ami a dobozon van, csak iránymutatás. Sosem tartottam be pontosan. Van, amikor kevesebbet eszik, máskor meg többet. Ne hagyd sírni, mert a dobozon az van, hogy 60ml-t kell ennie. Nyugodtan adj neki többet. Én mindig annyit adtam neki, amennyit kért, és nem hízott el. Nem kell ettõl félni, õ tudja, mennyire van szüksége.
Nem eteted túl, ne aggódj. A gyerek egyértelmûen éhes, amíg nem kap eleget enni ordítani fog.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! De most meg attól félek h hirtelen megterheltem a kis gyomrát...és holnap meg jön az üvöltés! a pelusba meg van kaki 3 szor is de csak nagyon kevés darabos!
Szia! Ne félj nem fogod túl etetni! Ô Tudja hogy mennyi kell neki! Ha 80-90-et kér add neki nyugodtan! Bizony ha ennyit iszik még tuti èhes amikor jóllakik màr úgysem fog többet elfogadni! Egy 33 hónapos kislàny és egy 6 hetes kisfiú anyukàja.
adj neki többet, vannak babák akik többet esznek. Ha szopizna nem lenne igy beszabályozva em is tudnád hogy épp 40ml-t vagy 100-at eszik. A babák nem olvassák a tankönyvet amiben le van irva mennyi kell nekik. Szerintem a te babád egyértelmûen éhes, többet igényel. Nem fogod túl etetni nyugi. Mivel emgiszsik 40ml vizet igy egyértelmû hogy éhes.
A kérdező hozzászólása: Eddig 60-at adtunk neki de ma növeltem 70-re! Most volt etetés úgy húztam ki a szájából 80ml-nél...de még nyûgös...szívja a cumit! Félek h túletetem! 6-7 szer eszik egy nap eddig végigaludta az éjszakát ezért vok tanácstalan mert...ha végigaludja az éjszakát akkor elég volt neki a 60 ml is?
mennyi tápszert eszik egy evésnél?
1. vagyok. Vagy édeskömény teát próbáld még.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Tegnap óta 90 et eszik, mert többet nem kér :) azóta nem iszik annyit megszûnt a kéz evés meg a cumi szívás ezerrel! de viszont a nyugtalanság meg a nem alvás nyûgösködés megmaradt! most nem tudom eldönteni h ez az idõ miatt nyûgös nem alszik vagy a táp?
Nem baj ha nem kakil minden nap.Ha nem fáj a poci akkor ok minden:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!