Találatok a következő kifejezésre: Tápszeres babáknak a (398 db)

3 hónapos tápszeres babámnak a széklete sárgás és nem olyan híg, mint volt elõtte?

Ez normális? Illetve a popsija ki van pirosodva és van egy kevés kiütés is, ez lehet a tápszertõl?

Legjobb válasz: Volt tápszer váltás?

Volt tápszer váltás?
A kérdező hozzászólása: Volt, mert az elõzõ tápszer (Beba HA) borzalmas hasfájást okozott neki.
Kemény lett a széklete? Nem adtál neki túl sok tápszert? Én is voltam így. Aztán anyósom javasolta, hogy pici teát adjak neki 2 etetés között. Mennyire sárgás? Ha kb mustársárga az a normál.

Tápszeres babának a sült tököt mivel tehetném egy kicsit folyósabbá?

Tápszert nem igazán akarok belekeverni, a víz meg elveszi az ízét. Nem tudtok valami jó tippet?

Legjobb válasz: Esetleg ha raksz hozzá lédús almát és úgy turmixolod össze?

Esetleg ha raksz hozzá lédús almát és úgy turmixolod össze?
Én is pont ezt javasoltam volna.:-) Reszelt alma levével hígítanám.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is gondoltam rá, de attól megint más lesz az íze:( Azért köszi!
Miért nem szeretnél bele tápszert tenni?
Én tápszert tettem bele, imádta a fiam :)
A kérdező hozzászólása: A célom az, hogy inkább normális ételt egyen, ne azt a vacak mûkaját.

Hogyan készítsem fel 5hós tápszeres babámat a hideg, vírusos őszi-téli időre?

Létezik nekik való vitamin? Vagy ami a tápszerben van az elég nekik?

Legjobb válasz: immunofortisos tápszer és gyümik.

immunofortisos tápszer és gyümik.
És adhatsz neki Cebion cseppet napi 2x10 cseppet. Ez C-vitamin babáknak és vény nélkül kapható. Gyakori kézmosás neki is, sokat legyen levegõn vagy a szobája gyakran legyen szellõztetve. És szerezzetek be egy ultrahangos párásítót fõleg ha esetleg panelben laktok. A melegpárásítás szigorúan kerülendõ. Melegpárásítás a kammilla gõzõlés, a fûtõtesten való párologtatás akár törölközõ akár víz. 17 hós kislány anuykája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.


Kizárólag tápszeres babának a hozzátápláláskor tápszerrel higítjátok pl a főzelékfélét vagy csak vízzel?

Anyatejes babáknak szokták tanácsolni h egy kis anyatejjel lehet higítani a krumplit pl, ezért vagyok erre kiváncsi, más hogy csinálja.

Legjobb válasz: Simán lehet tápszerrel is, vagy pl. tejpéppel is. Üdv.

Simán lehet tápszerrel is, vagy pl. tejpéppel is. Üdv.
Èn olyat adtam mindig is a gyereknek amit én is megettem volna. Vagy is se tápszert se tejpépet se anyatejet nem tettem az ételükbe. Nekem az annyira beeeenek tünik.
Az én lányom anyatejes-tápszeres volt, úgyhogy én megpróbáltam anyatejet tenni a fõzelékébe, nem ette meg! Úgyhogy onnantól kezdve csak vizet raktam hozzá, azt két pofára benyomta :) Úgyhogy bõven elég vizet rakni hozzá...
3 hónapig csak anyatejes, 6 hónapig fele tej fele tápos babámnak soha nem teszek se anyatejet, se tápszert a fõzelékébe. Megmondom õszintén, nem is mondta senki, hogy tegyek, eszembe se jutott. A védõnõ azt mondja, a krumpli fõzõlevével higítsam (ha külön fõztem a 2 zöldséget, ha egybe akkor az egész cucc fõzõlevével), ha szükségesnek látom.
Én egy kis tápszerrel higítottam anno a fõzelékeit, imádta.
Az a célom, hogy kiváltsuk a tápszert, így én csak a fõzõlével, vagy forralt vízzel hígítom. Elsõ gyermekem ilyenkor anyatejes volt, de neki sem adtam hozzá anyatejet.

Normális, hogy tápszeres babámnak a széklete sárgás és nem zöld?

Eddig er?sen zöld volt, most meg 2 napja inkább sárga. Nem kap anyatejet. Kóstolgattunk mostanában, de 3 napja semmit sem.Történt valakinél hasonló?

Legjobb válasz: Ez nagyon sok dolegtól lehet. Lehet h elkapott vmi náthát és még nem mutatkozik meg nála , de az orrából lecsurgó cucc (elnézést h így írom) így jelenik meg a kakijábn. Legalábbis nálunk ettõl szokott besárgásodni.

Ez nagyon sok dolegtól lehet. Lehet h elkapott vmi náthát és még nem mutatkozik meg nála , de az orrából lecsurgó cucc (elnézést h így írom) így jelenik meg a kakijábn. Legalábbis nálunk ettõl szokott besárgásodni.
A kérdező hozzászólása: Tegnap lázas volt, akkor valószínû arról van szó.

Mikor térnek át a tápszeres babák a 4 órási etetési rendre?

Vagy tudatosan szoktattátok át? Azt hallottam, hogy 3 hós kortól lehet. Ha igen, hogyan?

Legjobb válasz: Az enyém 8 hónapos, már csak kétszer eszik tápszert. Fõzelék és gyümölcs, de így is 3 óránként eszik.

Az enyém 8 hónapos, már csak kétszer eszik tápszert. Fõzelék és gyümölcs, de így is 3 óránként eszik.
Az én fiam kb. 6 hetes kora óta 4 óránként eszik, 7 hetes volt, amikor elhagyott éjszaka egy evést. Akkor kezdtem tologatni az etetés idõpontját 4 órára, amikor észrevettem, hogy hol 3, 5 hol egy kicsit több telik el két evés között. Mindig felírtam, hogy mikor és mennyit evett. Akkor egy kicsit rásegítettem, de õ is partner volt ebben. Emeltem az egyszeri adagot, hogy az egész napra kiszámolt adag kijöjjön. Viszont az éjjeli evésrõl nem tudom leszoktatni.
A "nagykönyv" szerint 3-4 hónapos kortól azt hiszem. Mi most 7-8 étkezés helyett próbálunk 6ot bevezetni a doktornéni tanácsára (bár én kevésnek találom azt egy 20 napos csecsemõnél, szóval nem sietem el a dolgot). A következõ "trükkök" vannak: - doktornéni mondta: egy ejszaka étkezés kihagyása, ugy, hogy este többet kap, és ha fel is ébred, de nem sír nagyon a kajáért, hanem visszaalszik, akkor nem kap (ez nálunk egyelõre nem mûködik, annyira, hogy mintha meghallotta volna, hogy ezt tervezzük, ma éjjel az egyik étkezés között csak 2 óra telt el. DE vannak olyan napok, amikor akár mûködhet is. Rendszeressé nem tudom akarom, vagy tudom e tenni. - Ami mûködik: a csúsztatás. Eddig úgy volt a három óra, hogy pl 7kor evett, a következõ kaja 10kor jött, most a három órát onnantól számoljuk, amikor BEFEJEZTE az evést. Ha eleget evett, és nem túl keveset, akkor mûködik.
Mi 11 hetes tápszeresek vagyunk és napközben 2.5 óránként eszünk. Nem is tudnám 4 óránként etetni, mert ha éhes sír. Annyit adok neki amennyit kér.
Az én fiam saját magának alakította ki körübelül 1 hónaposan, hogy csak 4 óránként kér enni, de mi nagy babák vagyunk.
Az enyém délelõtt képes óránként enni, délután 2, 5-3 óránként, pedig már 10 hónapos. Hiába kicsi adagokat eszik egyszerre így mis soha nem ettünk 4 óránként.
A kérdező hozzászólása: A babám még csak 7 hetes, csak érdeklõdtem, hogy ti hogyan csináljátok. Én is úgy gondolom, hogy majd õ jelzi, ha nem éhes 3 óránként. Ha elérte a 3-4 hós kort, akkor meg megpróbálom csúsztatni. Egyenlõre marad a 3 óránkénti etetés, mert a kis svájci óra jelez mindig idõben :)

Mivel tudnám 3 hetes tápszeres babámnak a székletét lazítani?

Szegény nagyon kínlódik mire sikerül kinyomnia magából és viszonylag elég szilárd állagú.

Legjobb válasz: Kamilla tea, vagy más tápszer. De lehet, hogy magától megoldódik. Az én fiam ( 3 hónapos) mostanában inkább hígabb a széklete, pedig eleinte õ is székrekedéses volt. Pedig ugyanazt a tápszert eszi.

Kamilla tea, vagy más tápszer. De lehet, hogy magától megoldódik. Az én fiam ( 3 hónapos) mostanában inkább hígabb a széklete, pedig eleinte õ is székrekedéses volt. Pedig ugyanazt a tápszert eszi.
kamillatea!
Tápszerváltást javasolnék, ha nem múlik magától, valamint bõséges folyadékfogyasztást. (már amennyit õ is szívesen fogyaszt) Én a vízre szavazok, de ezt mindenki másképp csinálja.
Kamilla teára szavazok én is! Bár most még nagyon halványan készítsd neki, épp hogy csak lógasd bele a filtert egy picit, és üresen, cukor nélkül igya! 1 hónapos kora után próbáld meg a gripe watert is, nekünk az is lazította a székletet.

Feltétlenül itatni kell a tápszeres babákat?

Kisfiam 7.5 hónapos. Eszik már gyümölcsöt, f?zeléket is, mellette tápit kap. De inni nem akar. Cumisüveggel hiába próbálkozom, cs?rös pohárral úgy szintén. Egyedül pohárból tudok valamennyi vizet belediktálni, de minimálisat. Teával, gyümölcslével is ugyanez a helyzet.

Legjobb válasz: na itt már tök mindegy, ha anyatejes vagy tápszeres, itatni kell. a csak anyatejes babákat nem kell külön itatni, de ha egy baba tápszeres vagy hozzá van táplálva akkor kell neki a folyadék. pohárból napról napra ügyesebben fog inni, majd meglátod :) eddig mit vagy mibõl ivott?

na itt már tök mindegy, ha anyatejes vagy tápszeres, itatni kell. a csak anyatejes babákat nem kell külön itatni, de ha egy baba tápszeres vagy hozzá van táplálva akkor kell neki a folyadék. pohárból napról napra ügyesebben fog inni, majd meglátod :) eddig mit vagy mibõl ivott?
A kérdező hozzászólása: Ok, akkor a poharat fogom "erõltetni". Szerintem kb. 20-30 ml-t ihat, (azt is csak fõzelék után), utána már csak szórakozik. Fülig ér a szája és csak bohóckodik. 2 étkezést váltottunk ki, délelõtt gyümölcsöt kap, ebédre fõzeléket, a többi tápszer. Tápszer és gyümölcs után is kínáljam szerintetek? Esetleg elõtte?
Most nem értem ... minden étkezéshez kap még tápszert vagy már váltottatok ki étkezést?
Nincs ezzel baj szerintem. Ha nem kell a cumisüveg, hát nem kell! Az én fiam is kb. 6 hónapos korától iszik pohárból (is). A csõrõs pohár kb. 1 hónapig volt nálunk használatban, nem nagy szám, értelme nem nagyon van (legfeljebb utazáshoz). Használd csak a poharat nyugodtan. Nemsokára próbáld ki a baba ivólevet, olyan 2 dl-es dobozos szívószálasat, el fogsz ámulni :-) Elõször majd furcsa lesz neki, aztán ráérez, és szeretni fogja. Legalábbis a környezetmben lévõ kicsik 10 hónaposan már nagyon szerettek kicsi szívószállal inni. De persze jobb a pohár!
Utolsó vagyok, most eszmélek, hogy két része van a kérdésnek! Az enyém is tápszeres volt, és alig ivott vizet. Elég folyadékot kap a tápszerrel, azért nem iszik annyit, ne aggódj!
igen, sajnos itatni kell, fõleg melegben. próbáld megszoktatni, h igyon, ha kínálod. tipp: evés közben is itasd! akkor inni fog. (én akkor vetettem be ezt a trükköt, mikor elkezdtük a htápl-ást, és a lányomnak székrekedése lett, persze szintén nem akart inni, hiszen elõtte csak anyatejet kapott, nem volt szokva. most már megszokta, iszik rendesen, de kaja közben is kéri a vizet.) ha nagyon-nagyon nem akar inni, próbáld nurofenes v panadolos adagoló fecskendõvel megitatni. de sztem inni fog.
A /3 és /4 vagyok ismét. Ne aggódj az iváson, a kisbabák olyan ösztönlények, hogy azonnal jeleznek, ha valami nem oké. Ha szomjas lesz az itatási kísérletek ellenére, majd jelzi neked! Nyugi, nem kell eröltetni, minthogy a kaját sem szoktuk beletömni a gyerek szájába, ha nem kéri.
minden étkezés után kínáld meg és 2 étkezés között is 2x-3x kínáld meg. teljesen jó a 20-30ml, naponta 10 ilyen, plusz a tápszer, gyümölcsben, fõzelékben lévõ folyadék kiadja a napi kellõ mennyiséget :) de mindig kínáld meg, hogy legyen lehetõsége inni ha szomjas!
A kérdező hozzászólása: Rendben! Köszönöm a válaszokat!

Tápszeres babák könnyebben el kapják a bacikat?

4 hetes a babám és tápszeres napi 1 alkalommal tudok neki adni anyatejet. :-( Egy "kedves" ismer?söm ezt mondta hogy betegesebbek a tápszeres babák! Véd?n? azt mondta nyugodjak meg a tápszeres babák is feln?nek.

Legjobb válasz: Tudom, hogy ezt mondják, de szerintem ez így nem igaz. Az én babám tápszeres, 7 hónapos és idáig egyszer volt náthás szerencsére. A rokonságban van két kéthónapos baba, mindkettõ anyatejes és az egyik sokkal náthásabb volt, a másik köhögött is, tehát nem attól függ, hogy tápszeres-e.

Tudom, hogy ezt mondják, de szerintem ez így nem igaz. Az én babám tápszeres, 7 hónapos és idáig egyszer volt náthás szerencsére. A rokonságban van két kéthónapos baba, mindkettõ anyatejes és az egyik sokkal náthásabb volt, a másik köhögött is, tehát nem attól függ, hogy tápszeres-e.
Most írtam, hogy nem lesz lufifeje! Legalábbis nem a tápszertõl!Csak azért említettem, mert ettõl is rettegnek a tápszer fóbiások. De ezek csak babonák, lehet a régi tápszereknél így volt, de a mostaniak jobbak.
szintén 9hós , elejétõl tápszeres 1x volt eddig náthás.
9 hós, egy kis megfázása volt ezalatt, és elejétõl tápszeres, szval nem igaz:-)
Ne aggódj, az én babám is tápszeres, de eddig még nem volt beteg(kopp-kopp-kopp). Én is az voltam, és nagyon ritkán vagyok beteg, és gyerekként sem voltam beteges.
Ugyanazt tudom írni, mint az elõzõek! Sõt el sem híznak és nem lesz lufifejük sem!
A kérdező hozzászólása: És tényleg nagyobb lehet a feje? Szerintem szép a babám nem látom rajta hogy jobban nõ a feje. Kis húsis :-) 4200g-mal és 53 cm-el született.
A kérdező hozzászólása: Igen olvastam. Pont mikor küldtem akkor írtad Te is. Érezted hogy ez lesz a következõ kérdés. Csak azt nem értem miért kell rémiszgetni a szülõket ilyenekkel! Féltjük így is eléggé picurkánkat.
Nyugodj meg 11 hónapos a Kislányom az elsõ héttõl tápszeres napi max 60 ml tejem volt. soha nem volt beteg. Az tévhit hogy felpuffadtak lufifejük van és hasonló öröltségek. (Ne aggódj én is tápszeres voltam és erõs az immunkrendszerem soha nem vagyok beteg.)
Második vagyok. Az elhízásról meg annyit, hogy 69 cm és 6100 gramm a babám.

Miért látják kicsinek a babámat a tápszeres babák anyukája?

3 hós a fiam és eddig szerencsére sok tejem van így csak anyatejes. 3600 grammal született és most 12 hetesen volt 5350 gramm. Én kicsit keveseltem de a gyerekorvos szerint teljesen jó a súlya.

Legjobb válasz: Akiket én ismerek,azok a gyerekek között a tápszeres babák kövérebbek,mint akik nem kapnak tápszert. De azok a babák is nagyobbak,akik nagyobb súllyal születtek. Ne törõdj velük,ha az orvos szerint egészséges a babád.

Akiket én ismerek, azok a gyerekek között a tápszeres babák kövérebbek, mint akik nem kapnak tápszert. De azok a babák is nagyobbak, akik nagyobb súllyal születtek. Ne törõdj velük, ha az orvos szerint egészséges a babád.
3950 grammal és 56 centivel született lányom 3 hónaposan 5370 gramm és 63 cm volt. Fél évig csak anytejet kapott, másfél éves és még mindig szopik, most 12, 2 kg. Nem kell egy babának 3 hónaõposan 7-8 kg-nak lenni. Biztos irigyek:-))))))
SEMMI KÖZE HOZZÁ HOGY TÁPSZERES A BABA VAGY ANYATEJES!!!! Nem ettõl függ, az én babám tápszeres és a vele egy idõ kislány itt a szomszédba csak anyatejes még is több a súlya (direkt nem azt írtam hogy duci, vagy kövér, mert õk még nem azok). Sõt a szomszéd kislány apukája fele akkora mint az én párom. Kedves 19:18, biztos irigyek......az ilyen hozászolásoktól dühöngeni tudnék. Nekem életem legnagyobb szívfájdalma volt hogy nem tudtam szoptatni a babámat, de SOHA nem irigykedtem másra ez miatt. Csak azt utáltam mikor más (a legtöbb szoptató anyuka) lenéztek engem és nem tekintettek egyenrangúnak. Utálom az ilyent nem hogy boldogok lennének hogy õk szoptatnak, mi meg csak "irigykedünk". :(:(:(:(
Szia! Tápszeres volt a lányom 'nemrégig' :) mégsem láttam más anyatejcis babáját kisebbnek. Miért kell arra fogni mert nekik tápszeres? Normális ember nem az alapján mond véleményt hogy mivel eteted a babád, már annyira gáz ez a tápszer kontra anyatej vita!
"(a legtöbb szoptató anyuka) lenéztek engem" ...
Az én kislányom 3.650 grammal született, 3 hónaposan 5.450 g volt. Vagyis hasonló méretekkel rendelkeztünk, mint ti (és mi is tisztán anyatejesek voltunk). A dokinõ mindig azt mondja rá, milyen szép nagy baba. Szerintem meg átlagos. A barátaink kisfia, na õ 3 hónaposan elhagyta a 7 kg-t, pedig anyatejes, és anyukája pici filigrán csajszi. Szóval általánosítani nem szabad, a tápszer és a gyerkõc mérete közt igazából nem hinném, hogy összefüggés lenne, inkább a tápszer vagy tej mennyisége és a baba hízási és növési hajlama határozza meg, mekkora ütemben nõ az átlagoshoz képest. Ja, gondolom, az már sejthetõ, hogy szerintem is teljesen jó a babád súlya :o)
Szerintem nem kicsi. Egyébként ez az egész (mármint, hogy pont tápis babák anyukái mondták ezt) csak a véletlen mûve!
Az én kisfiam is anyatejes. Ma 12 hetes. 7000gramm és 66cm. Nem túlsúlyos, erõs, egészséges. Ugyanúgy mint a barátnõm kisfia, aki egy hónappal idõsebb, de 1 kilóval és 5 cm-rel kisebb. Õ tápszeres. Az én kisfiam apukája 100kg és 190magas, az õ babájuk apukája meg 70kg és 165 magas. GENETIKA! Nem lehet minden baba óriási.-mindamellett teljesen normálisak a babád méretei- Szerintem nincs összefüggés, a rosszindulatú megjegyzéseket meg ne is halld meg!
Teljesen normális a sulya.Én ugy tudom a régi tápszerek "felfujták" a babákat, de ezek a maiak már nem, minden baba között van eltérés, ez nem jelent semmit
abszolult nem kicsi sztem, az én lányom is tápis 1.5 hós kora óta, most 6 hós, 7 kiló, és 66 cm.nem duci, nem is vékony, erõs baba, és kicsit elõbb csinál mindent, mint a kortársai, ezt a baba-mama tornán látom.nyugi, úgy jó, ahogy van, hallgass a dokira
Utolsó, ki nézett le kit?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!