Találatok a következő kifejezésre: Tápszeres babák ehetnek (3 db)

Ha tápszeres babák ehetnek mást 4 hósan, az anyatejesek miért nem?

Miért kell tovább etetni anyatejjel? Mi az oka, hogy csak 6 hósan ajánlott minden más? Nem kényelmesebb a babának, ha tej mellett (!) mást is eszegethet napközben? Mi a különbség a két "fajta" etetés között, ami miatt 2 hónap az ajánlott különbség? Nem értem...

Legjobb válasz:
az anyatej 10 hós koráig fedezi a baba minden szükségletét. ezt egy nemzetközileg elismert szoptatási tanácsadó szervezet szakembere mondta nekem. mivel annyira kényelmes szoptatni, ezért az anyukák nem kapkodják el a dolgot, illetve a baba is sokféle ízt érez, változatos neki úgy is az evés-ivás, hogy cicizik. nálunk 5,5 hósan kezdõdött a kóstoltatás, de még így 7 hósan is csak játék az eszegetés (napközben egyszer egy kis gyümölcspép, bébiétel eszegetés van) aki már amúgy is kutyul a babcinak hamit (tápszer) annak tökre ugyanaz az étel elkészítése és etetése is. amúgy fogacska nélkül az anyatej az alap kaja... minden foggal rendelkezõ élõlénynél!! de mivel ugye a babákat érdekli az evés, természetesen a kóstolás és az eszegetés nem maradhat el. a hat hónap talán azért van kijelölve, mert ilyenkor jön az elsõ fog, illetve ekkor már a baba tud ülni - segítséggel vagy önállóan, meg fogni is, és az értelme is már "kinyílik" ekkorra. a tápszer íze homogén, és hát az összetétele is. én bevallom, annyira kényelmes dolog a szoptatás, hogy olyan nehezen állok át az etetésre. szerintem sok szoptatós anyuka van így :) amúgy a tápszer inkább kényszerdolog, azért ajánlhatják, én erre gondolnék... :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); az anyatej 10 hós koráig fedezi a baba minden szükségletét. ezt egy nemzetközileg elismert szoptatási tanácsadó szervezet szakembere mondta nekem. mivel annyira kényelmes szoptatni, ezért az anyukák nem kapkodják el a dolgot, illetve a baba is sokféle ízt érez, változatos neki úgy is az evés-ivás, hogy cicizik. nálunk 5, 5 hósan kezdõdött a kóstoltatás, de még így 7 hósan is csak játék az eszegetés (napközben egyszer egy kis gyümölcspép, bébiétel eszegetés van) aki már amúgy is kutyul a babcinak hamit (tápszer) annak tökre ugyanaz az étel elkészítése és etetése is. amúgy fogacska nélkül az anyatej az alap kaja... minden foggal rendelkezõ élõlénynél!! de mivel ugye a babákat érdekli az evés, természetesen a kóstolás és az eszegetés nem maradhat el. a hat hónap talán azért van kijelölve, mert ilyenkor jön az elsõ fog, illetve ekkor már a baba tud ülni - segítséggel vagy önállóan, meg fogni is, és az értelme is már "kinyílik" ekkorra. a tápszer íze homogén, és hát az összetétele is. én bevallom, annyira kényelmes dolog a szoptatás, hogy olyan nehezen állok át az etetésre. szerintem sok szoptatós anyuka van így :) amúgy a tápszer inkább kényszerdolog, azért ajánlhatják, én erre gondolnék... :)
Ez csak a mostani trend hogy csak anyatej minden mennyiségben..4 hósan mi is elkezdtük a hozzátáplálást. Sokkal jobb evõk azok a gyerekek akik hamarabb kapnak szilárd ételeket mint akik csak anyatejen vannak 8 hónapig..

Tápszeres babák is ehetnek igény szerint?

Legjobb válasz: Szia! A tápszeres babáknál oda kell figyelni arra hogy a tápszer nem emészthetõ olyan könnyen mint az anyatej. Az igaz hogy a dobozra rá van írva hogy kor szerint mennyit kell elkészíteni a babának, de etetésnél úgyis kiderül hogy elég-e neki. Az én kisfiam is tápszeres volt és én két etetés között megtartottam a 3-4 órát. Az igény szerinti evés kimerült abban hogy mondjuk nem ébresztettem föl csak az evés kedvéért. Korán hozzátápláltam 3 hónapos korában már fõzelékeket és a 4 hónaposoknak való bébiételt ette ebédre meg uzsira, így a tápszer csak reggeli meg vacsi maradt. Tízóraira meg gyümölcslevet adtam neki, mert a tápszer miatt székrekedéses volt. Tavasszal 5 éves lesz, jó étvágyú egészséges, erõs kisfiú, semmire sincs allergiája.

Szia! A tápszeres babáknál oda kell figyelni arra hogy a tápszer nem emészthetõ olyan könnyen mint az anyatej. Az igaz hogy a dobozra rá van írva hogy kor szerint mennyit kell elkészíteni a babának, de etetésnél úgyis kiderül hogy elég-e neki. Az én kisfiam is tápszeres volt és én két etetés között megtartottam a 3-4 órát. Az igény szerinti evés kimerült abban hogy mondjuk nem ébresztettem föl csak az evés kedvéért. Korán hozzátápláltam 3 hónapos korában már fõzelékeket és a 4 hónaposoknak való bébiételt ette ebédre meg uzsira, így a tápszer csak reggeli meg vacsi maradt. Tízóraira meg gyümölcslevet adtam neki, mert a tápszer miatt székrekedéses volt. Tavasszal 5 éves lesz, jó étvágyú egészséges, erõs kisfiú, semmire sincs allergiája.

Tápszeres babák mikor ehetnek:banán, körte, paradicsom, szilva, sárgabarack? És miért akkor?

Mindenhol mást írnak!

Legjobb válasz: Szia!Na igen,vannak pro és kontra vélemények,még a szakemberek között is. Próbáltam betartani a számomra jónak tartott fõbb "alapelveket" ,de fõként a babám ízlésére bíztam.Eleinte nem is fogadott el semmit,hiába is szerettem volna,így 5 hónapos elmúlt,amikor kóstolgatni kezdett.Banánnal kezdtünk,holott azt késõbb ajánlják....dehát ízlett neki,problémát nem okozott nála,így frissen pürésítve kapta.Ha megnézed,az üveges bébiételek között sokféle gyümölcsöt,zöldséget találsz és ezek 4 hónapos kortól adhatóak legkorábban.Ha jól tudom,a paradicsom 5-6 hónapos kortól.

Szia!Na igen, vannak pro és kontra vélemények, még a szakemberek között is. Próbáltam betartani a számomra jónak tartott fõbb "alapelveket" , de fõként a babám ízlésére bíztam.Eleinte nem is fogadott el semmit, hiába is szerettem volna, így 5 hónapos elmúlt, amikor kóstolgatni kezdett.Banánnal kezdtünk, holott azt késõbb ajánlják....dehát ízlett neki, problémát nem okozott nála, így frissen pürésítve kapta.Ha megnézed, az üveges bébiételek között sokféle gyümölcsöt, zöldséget találsz és ezek 4 hónapos kortól adhatóak legkorábban.Ha jól tudom, a paradicsom 5-6 hónapos kortól.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!