Találatok a következő kifejezésre: Táppénzre mennyi munkaviszony után (5 db)

Táppénz kérdés? Mennyi munkaviszony után lehet táppénzre menni?

Sajnos mikor a fiam két éves lett, a gyes ideje alatt megsz?nt a munkahelyem és ezzel az addig folyamatos munkaviszonyom is.Majd szeretnénk testvért, de annyira sokat nem akarunk vele várni.Õszt?l remélem találok új munkát, de mivel úgymond nulláról indul a munkaviszonyom, nem tudom mennyi a minimum amit dolgoznom kell hogy újra táppénzre mehessek, ha esetleg terhes leszek.Azért fontos, mert sajnos szinte biztos hogy hamar táppénzre kell menjek mivel két vetélésem volt, a harmadik terhességem is végig problémás volt.Olyat is olvastam hogy csak fél éves munkaviszony után járna táppénz.Tudna nekem ebben segíteni esetleg valaki?Köszönöm.

Legjobb válasz: gyes is csak 1éves munkaviszony után jár szóval sztem táppénz is min fél év de akkor is max fél év

gyes is csak 1éves munkaviszony után jár szóval sztem táppénz is min fél év de akkor is max fél év
http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. Nincs olyan szabály, hogy legalább félévet dolgozni kell. Olyan szabály van, hogy egy évnél rövidebb munkaviszony esetén annyi idõt lehet max. táppénzen lenni amennyi a ledolgozott munkaviszony ideje.
A gyeshez nem kell munkaviszony, mindenkinek alanyi jogon jár.
alanyi jogon persze ha a megelõzõ 2 évben volt legalább 26 nap munkaviszonya
365 napod
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Elég szomorú vagyok hogy a tíz éves munkaviszonyom megszakadt, ezért kell majd sakkoznom ezzel is hogy ne járjak rosszul majd.Kb. egy évet szeretnék újra dolgozni, de hát ez annyi mindentõl függ, csak bízni tudok...
Azt azért tartsd szem elõtt, hogy a tgys igényléséhez kell legalább 365 nap biztosítási idõ, és ebbe a sima, alanyi jogon járó gyes nem számít bele. Táppénzre valóban úgy vagy jogosult, hogy amennyit dolgozol, nagyjából annyit lehetsz táppénzen. Itt persze lehet trükközni, hogy kicsit majd gyáp-on leszel a gyerekkel, kis betegszabadság, szabadság, hogy teljen az idõ..(csak ehhez is olyan munkahely kell, ahol toleránsak ezzel kapcsolatosan)

Mennyi munkaviszony után kap valaki táppénzt?

A feleségem munkanélküli, de kék könyvvel dolgozik. Most szóltak neki, hogy felveszik fixre, de nagyon valószín?, hogy terhes. A testalkata és munkája miatt valószín?leg az orvos nem fogja engedni dolgozni(veszélyeztetett), viszont a mostani állapot miatt nem kapna táppénzt, ha jól tudom. Tehát a kérdés: Mennyi a minimális munkaviszony ami után táppénz jár?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy mennyi járulkéfizetési napja volt (írtad, hogy nem folyamatos a munkaviszony, hanem kék könyvvel dolgozik). Ha pl. 3 hónapot össze tudtok szedni, akkor 3 hónap táppénz jár. A babához pedig gratulálok!

Az attól függ, hogy mennyi járulkéfizetési napja volt (írtad, hogy nem folyamatos a munkaviszony, hanem kék könyvvel dolgozik). Ha pl. 3 hónapot össze tudtok szedni, akkor 3 hónap táppénz jár. A babához pedig gratulálok!

Táppénzre mennyi hónap munkaviszony után mehetek? Kirúghatnak, ha megmondom, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Azt nem tudom hogy mennyi idõ után mehetsz táppénzre, bár a logikus az hogy 1 hét után is lehetsz nagyon beteg, és akkor el kell menj. Engem nem rúgtak ki, de ne is tehetik meg. Ha meg mégis akkor fordulj a munkaügyi bíróságra, mert tuti hogy megnyernéd a pert és jó sok pénzt kapnál. Szóval 1 percig se aggódj. Én is féltem és 13 hetesen mondtam meg, még örültek is neki. Sok sikert, bátorság. 15 hetes kismami.

Szia! Azt nem tudom hogy mennyi idõ után mehetsz táppénzre, bár a logikus az hogy 1 hét után is lehetsz nagyon beteg, és akkor el kell menj. Engem nem rúgtak ki, de ne is tehetik meg. Ha meg mégis akkor fordulj a munkaügyi bíróságra, mert tuti hogy megnyernéd a pert és jó sok pénzt kapnál. Szóval 1 percig se aggódj. Én is féltem és 13 hetesen mondtam meg, még örültek is neki. Sok sikert, bátorság. 15 hetes kismami.
Szia! Terhesség alatt nem rúghat ki a munkáltató, sõt! Biztosítania kell neked egy olyan (könnyített) munkakört, amiben terhesen is dolgozhatsz.


Folyamatos-több éves munkaviszonyomban másfélhónap megszakitás van két éven belül. Veszélyeztetett terhességgel táppénzre mennék, de nem tudom jár-e nekem olyan? Mennyi lenne minimálbér után a táppénz?

36 éves vagyok ? lenne az els? gyermekem.Nem tudom merjem-e vállalni.albérlet,és sok a fizetnivaló.a párom keres,de az kevés.ha elvetetem félek nem lehet több.sajnos.

Legjobb válasz: Mikor volt a megszakítás? Ha azóta már van 10 hó folyamatos munkaviszonyod, akkor nincs gond. A megszakítás 30 napnál nem lehet több.

Mikor volt a megszakítás? Ha azóta már van 10 hó folyamatos munkaviszonyod, akkor nincs gond. A megszakítás 30 napnál nem lehet több.
Táppénz szempontjából ez csak annyit jelent, hogy amikor az összegét meghatározzák, akkor a megszakítás elõtti jövedelmedet nem veszik figyelembe. Minimálbérre vagy bejelentve? A táppénz kb. 42-43 ezer forint lesz kézbe. Ez csak durva kb. számítás, mert nem ismerem a jövedelmi viszonyaidat.

30. hétben vagyok. Január óta van munkaviszonyom, augusztusig dolgozom még. Hogy érdemes dönteni? Szülési szabadság? Táppénz? Hogy járok jobban anyagilag? 78000 ft kártyára utalt jövedelem után mennyi gyedet fogok kapni?

Legjobb válasz: táppénzre menj a szülésig. a szülés napjától vedd ignybe a tgyást, az 24 hétig jár. utána igényelni kell a gyed-et. mindent a bruttó jövedlmed alapján számolnak, nem a nettó számít.

táppénzre menj a szülésig. a szülés napjától vedd ignybe a tgyást, az 24 hétig jár. utána igényelni kell a gyed-et. mindent a bruttó jövedlmed alapján számolnak, nem a nettó számít.
a táppénz és a tgyás a BRUTTÓ fizetésed 60 %-a. eddig 70 volt, de Gordon bácsi óta csak 60.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ és miért jo ez igy
a tgyás csak 24 hétig tart, tehát ha a szüléstõl veszed igénybe, akkor a baba 5 és fél hónapos koráig kapod. utána rögtön jön a gyed, ami a gyerek 2 éves koráig jár. a gyed alacsomyabb összeg, mint a tgyás. a táppénz ugyanannyi, mnt a tgyás. érted? ha elõbb veszed igénybe a tgyást, akkor hamarabb jár le, így hamarabb kapsz gyed-et, ami kevesebb összegû. a lényeg: szülésig táppénz, szülés napjától tgyás, ha az lejár, gyed. és a 3. évben jár még a gyes. mikorra vagy kiírva? 2010 májusától más szabályok vannak.
ja, látom, még idén megszülsz. akkor az érvényes, amit leírtam. sõt, én még azt csinálnám a helyedben, hogy táppénz helyett kivenném az összes idei szabimat, mert az ugye 100 %-a a fizetésnek. van még szabid?
az összes választ én írtam. ha nem volt világos, írj privátba, megadom a tel.számomat, és fel is hívhatsz. én nagyon kiokosodtam ebben a témában. kényytelen voltam, ha nem akartam rosszul járni.
A kérdező hozzászólása: és szülési szabadság?? arra mennyi pénzt kapnék.. úgy tudom az is jár.. szeptember 27 re vagyok kiírva.. még a régi szabály szerint vagyok ELVILEG
a szülési szabadság meg a tgyás ugyanaz.
A kérdező hozzászólása: ja..oké..rendben nagyon köszönöm:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!