Találatok a következő kifejezésre: Táppénzre mennyi munkaviszony (16 db)

Táppénz kérdés? Mennyi munkaviszony után lehet táppénzre menni?

Sajnos mikor a fiam két éves lett, a gyes ideje alatt megsz?nt a munkahelyem és ezzel az addig folyamatos munkaviszonyom is.Majd szeretnénk testvért, de annyira sokat nem akarunk vele várni.Õszt?l remélem találok új munkát, de mivel úgymond nulláról indul a munkaviszonyom, nem tudom mennyi a minimum amit dolgoznom kell hogy újra táppénzre mehessek, ha esetleg terhes leszek.Azért fontos, mert sajnos szinte biztos hogy hamar táppénzre kell menjek mivel két vetélésem volt, a harmadik terhességem is végig problémás volt.Olyat is olvastam hogy csak fél éves munkaviszony után járna táppénz.Tudna nekem ebben segíteni esetleg valaki?Köszönöm.

Legjobb válasz: gyes is csak 1éves munkaviszony után jár szóval sztem táppénz is min fél év de akkor is max fél év

gyes is csak 1éves munkaviszony után jár szóval sztem táppénz is min fél év de akkor is max fél év
http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. Nincs olyan szabály, hogy legalább félévet dolgozni kell. Olyan szabály van, hogy egy évnél rövidebb munkaviszony esetén annyi idõt lehet max. táppénzen lenni amennyi a ledolgozott munkaviszony ideje.
A gyeshez nem kell munkaviszony, mindenkinek alanyi jogon jár.
alanyi jogon persze ha a megelõzõ 2 évben volt legalább 26 nap munkaviszonya
365 napod
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Elég szomorú vagyok hogy a tíz éves munkaviszonyom megszakadt, ezért kell majd sakkoznom ezzel is hogy ne járjak rosszul majd.Kb. egy évet szeretnék újra dolgozni, de hát ez annyi mindentõl függ, csak bízni tudok...
Azt azért tartsd szem elõtt, hogy a tgys igényléséhez kell legalább 365 nap biztosítási idõ, és ebbe a sima, alanyi jogon járó gyes nem számít bele. Táppénzre valóban úgy vagy jogosult, hogy amennyit dolgozol, nagyjából annyit lehetsz táppénzen. Itt persze lehet trükközni, hogy kicsit majd gyáp-on leszel a gyerekkel, kis betegszabadság, szabadság, hogy teljen az idõ..(csak ehhez is olyan munkahely kell, ahol toleránsak ezzel kapcsolatosan)

Mennyi munkaviszony után kap valaki táppénzt?

A feleségem munkanélküli, de kék könyvvel dolgozik. Most szóltak neki, hogy felveszik fixre, de nagyon valószín?, hogy terhes. A testalkata és munkája miatt valószín?leg az orvos nem fogja engedni dolgozni(veszélyeztetett), viszont a mostani állapot miatt nem kapna táppénzt, ha jól tudom. Tehát a kérdés: Mennyi a minimális munkaviszony ami után táppénz jár?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy mennyi járulkéfizetési napja volt (írtad, hogy nem folyamatos a munkaviszony, hanem kék könyvvel dolgozik). Ha pl. 3 hónapot össze tudtok szedni, akkor 3 hónap táppénz jár. A babához pedig gratulálok!

Az attól függ, hogy mennyi járulkéfizetési napja volt (írtad, hogy nem folyamatos a munkaviszony, hanem kék könyvvel dolgozik). Ha pl. 3 hónapot össze tudtok szedni, akkor 3 hónap táppénz jár. A babához pedig gratulálok!

Táppénzre mennyi hónap munkaviszony után mehetek? Kirúghatnak, ha megmondom, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Azt nem tudom hogy mennyi idõ után mehetsz táppénzre, bár a logikus az hogy 1 hét után is lehetsz nagyon beteg, és akkor el kell menj. Engem nem rúgtak ki, de ne is tehetik meg. Ha meg mégis akkor fordulj a munkaügyi bíróságra, mert tuti hogy megnyernéd a pert és jó sok pénzt kapnál. Szóval 1 percig se aggódj. Én is féltem és 13 hetesen mondtam meg, még örültek is neki. Sok sikert, bátorság. 15 hetes kismami.

Szia! Azt nem tudom hogy mennyi idõ után mehetsz táppénzre, bár a logikus az hogy 1 hét után is lehetsz nagyon beteg, és akkor el kell menj. Engem nem rúgtak ki, de ne is tehetik meg. Ha meg mégis akkor fordulj a munkaügyi bíróságra, mert tuti hogy megnyernéd a pert és jó sok pénzt kapnál. Szóval 1 percig se aggódj. Én is féltem és 13 hetesen mondtam meg, még örültek is neki. Sok sikert, bátorság. 15 hetes kismami.
Szia! Terhesség alatt nem rúghat ki a munkáltató, sõt! Biztosítania kell neked egy olyan (könnyített) munkakört, amiben terhesen is dolgozhatsz.


Mennyi munkaviszony ( hónap) kell hogy eltudjak menni táppénzre 9hetes kismama?

Legjobb válasz: Eddig folyamatos 180 biztosított nap kellett. Ha volt megszakítás a 2 munkahely között, akkor az nem lehetett több 30 napnál. Van egy új rendelet, miszerint 365 napos biztosított jogviszony szükséges, ez nem tudom életben van-e már.

Eddig folyamatos 180 biztosított nap kellett. Ha volt megszakítás a 2 munkahely között, akkor az nem lehetett több 30 napnál. Van egy új rendelet, miszerint 365 napos biztosított jogviszony szükséges, ez nem tudom életben van-e már.
http://www.jogiforum.hu nagyon tudom ajánlani!
Szia! Itt mindent el tudsz olvasni a táppénzrõl: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..

Veszélyeztetett terhes lettem, viszont a munkaviszonyom okt végén megszünik. A táppénzt továbbra is kapom? Ha igen kinek kell vigyem a papírt? És mennyit kapok?

Legjobb válasz: Nem, nem kapod. A passzív táppénz nagyon régen megszûnt. Ahogy a munkaviszonyod megszûnik, a táppénz is megszûnik. És így a jogosultságod nem lesz meg tgyásra, és gyedre.

Nem, nem kapod. A passzív táppénz nagyon régen megszûnt. Ahogy a munkaviszonyod megszûnik, a táppénz is megszûnik. És így a jogosultságod nem lesz meg tgyásra, és gyedre.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a segítséget....és ezeket a hülyeségeket munkaügyi tanácsadotól kaptam....köszönjük ezeknek az embereknek hogy értünk kismamákért vannak!
csak hogy tudjátok a munkanélküli segély és a szociális segély után is fizeti az állam a járulékokat és az is biztosított idõnek számit nyílván lehúzza a gyed és a tgyás összegét de ha szülést megelõzõ 2 évben tudsz felmutatni minimum 180 nap biztosított idõd nyert ügyed van!!!!
csak azért tudom mert én is ezen megyek most át....
Igen tudjuk. De ahhoz hogy kapja, a szülés napján munkanélküli ellátásban kell részesülnie
Mi úgy tudjuk, 365 napot kell felmutatni, úgy 3 és fél éve már...
Igaza van az utolsónak 365 nap kell már nagyon régóta.
Egy szóval nem mondta hogy nincs meg a 365 nap
71% a 13-as szerint 180 nap kell, neki szólt a válasz...
Terhesen csak akkor vagy védett, ha határozatlan idejû a munkaszerzõdésed
Hülyeség. Ha belegondolsz, akkor nem is küld el, hanem lejár a szerzõdésed. Õ pedig nem hosszabbítja meg. Ez teljesen rendben van.
A kérdező hozzászólása: Én már nem tudom eldönteni h mi van, mert a munkaügyön meg teljesen mást mondtat, és múlt héten voltam ott. Most akkor?
A kérdező hozzászólása: Ott ráadásúl a pasi mondta is az aktív passzív táppénzt
Csak az mehet táppénzre akinek munkaviszonya van.
Kb. 3 éve szûnt meg a passzív táppénz. Mindegy mit mondott a munkaügyes, (bár meglep, mert a jogszabályt illene ismernie, ha munkaügyi területen dolgozik) a törvény egyértelmû. Munkaviszony alatt jár a táppénz, mert keresõképtelen vagy. Ha nincs munkaviszony, amúgy sem keresel, akkor nincs keresetkiesésed, nem jár a táppénz. És ha nincs élõ jogviszonyod szüléskor (vagy a kiírt idõpont elõtti 28 napon belül) akkor nem kapsz tgyás és gyedet. Csak gyest.
Passzív táppénz tényleg nincs évek óta.
A kérdező hozzászólása: Végül is akkor hogyan tovább ha megszünik a munkaviszonyom? Nem kell tovább az orvosnak sem végül is tp-re vennie?
Ha megszûnik a munkaviszonyod akkor onnantól nem kell táppénz. Ha van megfelelõ idõ munkaviszony akkor munkanélküli. Ha nincs akkor nem kapsz semmilyen ellátást, és magadnak kell fizetni a tb-t, havi 6660 ft
A kérdező hozzászólása: Illetve olyat mondtak még, hogy a munkáltató nem küldhet el határozott szerzõdésnél sem ha veszélyeztetett terhes vagyok!?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megyek a munkanélkülibe és elmondják majd h mi a teendõ....mert eddig mindenki mást és mást állít....kicsit már össze visszaságnak érzem ezt a dolgot és ráadásúl köszönjük a kormánynak h anyukák lehetünk.....

2006-ban volt 3 hónapos munkaviszonyom, 2007. szeptemberétől 4 hónap. Január 14-től táppénzen vagyok, mennyit kapok?

Legjobb válasz: Szerintem semennyit. A táppénz elõfeltétele, hogy legalább 180 nap folyamatos -illetve 30 napnál nem több megszakítással 180 nap- bejelentett munkaviszonyra van szükség. A 2006 ebbe nem számít bele , milve régebben volt , mint 30 nap, a 2007 szeptembertõl a 4 hó jó lenne, csak az meg kevés, mert a 180 nap legalább 6 hónap. Jó lenne, ha utána járnál, mert szerintem nem leszel jogosult táppénzre, így gyedre és tgyásra sem. Legalábbis nekem ezt mondta a tb januártban, ezért maradtam én is tovább a munkahelyemen. Mindenképp járj utána, és cselekedj, ha még tudsz!! Mert ha így marad, akkor csak szülés után a gyesre és családi pótlékra leszel jogosult.

Szerintem semennyit. A táppénz elõfeltétele, hogy legalább 180 nap folyamatos -illetve 30 napnál nem több megszakítással 180 nap- bejelentett munkaviszonyra van szükség. A 2006 ebbe nem számít bele , milve régebben volt , mint 30 nap, a 2007 szeptembertõl a 4 hó jó lenne, csak az meg kevés, mert a 180 nap legalább 6 hónap. Jó lenne, ha utána járnál, mert szerintem nem leszel jogosult táppénzre, így gyedre és tgyásra sem. Legalábbis nekem ezt mondta a tb januártban, ezért maradtam én is tovább a munkahelyemen. Mindenképp járj utána, és cselekedj, ha még tudsz!! Mert ha így marad, akkor csak szülés után a gyesre és családi pótlékra leszel jogosult.
Én is így tudom, sõt így is jártam :-( És ráadásul nem 180 nap, hanem 180 munkanap, ami 9 hónap munkaviszony.
MUNKAVISZONY a hétvége is. a hétvége is biztosított napnak számít. Nem veszítjük el a munkánkat minden szombaton és vasárnap :-) ez a két nap is biztosított. ENNYI. 6 hónap kell hozzá, nem 9!! EZT NEKEM HIDD EL.
Sziasztok! Nekem is 180 munkanapot mondtak, ami nem egyenlõ a 180 nappal.Ki is hangsúlyozták.Természetesen a hétvége is biztosított, de nem munkanap.Azért kérdezz erre rá pontosan, ne hogy elcsússz emiatt.

Folyamatos-több éves munkaviszonyomban másfélhónap megszakitás van két éven belül. Veszélyeztetett terhességgel táppénzre mennék, de nem tudom jár-e nekem olyan? Mennyi lenne minimálbér után a táppénz?

36 éves vagyok ? lenne az els? gyermekem.Nem tudom merjem-e vállalni.albérlet,és sok a fizetnivaló.a párom keres,de az kevés.ha elvetetem félek nem lehet több.sajnos.

Legjobb válasz: Mikor volt a megszakítás? Ha azóta már van 10 hó folyamatos munkaviszonyod, akkor nincs gond. A megszakítás 30 napnál nem lehet több.

Mikor volt a megszakítás? Ha azóta már van 10 hó folyamatos munkaviszonyod, akkor nincs gond. A megszakítás 30 napnál nem lehet több.
Táppénz szempontjából ez csak annyit jelent, hogy amikor az összegét meghatározzák, akkor a megszakítás elõtti jövedelmedet nem veszik figyelembe. Minimálbérre vagy bejelentve? A táppénz kb. 42-43 ezer forint lesz kézbe. Ez csak durva kb. számítás, mert nem ismerem a jövedelmi viszonyaidat.

2006-ban volt 3 hónapos munkaviszonyom, utána semmi majd 2007. szeptemberétől 4 hónap. Január 14-től táppénzen vagyok, augusztusra várjuk a babát. Mennyi táppénzt kapok?

itt is úgy számolják mint a GYES-t?Mert szerintem megvan a 180nap.

Legjobb válasz: 2007. aug.-tól számított min. 180 bejelentett munkaviszony kell!

2007. aug.-tól számított min. 180 bejelentett munkaviszony kell!
miért mentél táppénzre? feltétlenül szükséges volt? különben jogosult lennél mindenre, ha pl. júliusig dolgoznál.

Mennyi táppénzt és gyed-et kellene kapnom ha 106ezer a bruttóm ami prémiummal 130ezer is lehet? Már két éves munkaviszonyom van.

Legjobb válasz: Szia! Az attól függ, hogy mennyi volt tavaly az éves összes jövedelmed (rendes fizu+prémium) és hogy mikor igényelted a táppénzt. Ha még júl. 30-ig, akkor a napi átlagkereseted 70%-át, ha már aug. 1 után, akkor csak a 60%-át. A gyed a tavalyi jövedelmed 70%-a. Ebbõl 18% szja-t és 9,5% nyugdíjjárulékot vonnak. A tgyás-ból csak 18% szja-t vonnak.

Szia! Az attól függ, hogy mennyi volt tavaly az éves összes jövedelmed (rendes fizu+prémium) és hogy mikor igényelted a táppénzt. Ha még júl. 30-ig, akkor a napi átlagkereseted 70%-át, ha már aug. 1 után, akkor csak a 60%-át. A gyed a tavalyi jövedelmed 70%-a. Ebbõl 18% szja-t és 9, 5% nyugdíjjárulékot vonnak. A tgyás-ból csak 18% szja-t vonnak.
amelyik jobban megéri
A kérdező hozzászólása: Pont ezért tettem fel a kérdést! Tudna valaki segíteni?
Attól függ, van-e kilátásod valami munkalehetõségre, kb. mikor fogsz újra elhelyezkedni mennyi járadékszerzõ napod volt az utolsó 4 évben.
A kérdező hozzászólása: 2000.01.-hótól folyamatos munkaviszonyom van, 2007.05.24-én megszületett a kislányom, idén májusban lejárt a gyes-em, jelenleg szabadságon vagyok. Sajnos nem tudok visszamenni a régi munkahelyemre, és újra sincs kilátás!:((


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!