Találatok a következő kifejezésre: Táppénzen vagyok hónapja. Ebben (2 db)

Táppénzen vagyok 2 hónapja. Ebben a hónapban még nem kaptam meg a táppénzem. Ezt már a TB utalja, vagy pedig még minidg a munkáltatónak kell? Lehetséges, hogy késik sokat?

Legjobb válasz: ha a munkahelyed tb kifizetõhely, akkor onnan kapod, és õk visszaigénylik a tb-tõl, ha pedig nem kifizetõhely, akkor elküldik a tp papírodat a tb-nek, és majd õk utalnak, de az elsõ 15 nap az minden évben betegszabi, amit a cég köteles fizetni. ezt a munkaügyön kell megkérdezni, mert lehet hogy nem küldték tovább a papírjaidat.

ha a munkahelyed tb kifizetõhely, akkor onnan kapod, és õk visszaigénylik a tb-tõl, ha pedig nem kifizetõhely, akkor elküldik a tp papírodat a tb-nek, és majd õk utalnak, de az elsõ 15 nap az minden évben betegszabi, amit a cég köteles fizetni. ezt a munkaügyön kell megkérdezni, mert lehet hogy nem küldték tovább a papírjaidat.
Én június eleje óta vagyok táppénzen, a táppénzem elsõ részletét most kaptam meg a TB-tõl, a többi részére még mindig várok, szóval elég lassan utalnak.
Persze, nem lesz gyeded!!!Menj táppénzre!Olyan nincs, hogy õ ezt nem szeretné.Kiír(t) a doki és kész.Nehogy aláírj semmilyen papírt, ki nem rúghat!
Jaj, nem írtam le, hogy miért nem lesz gyeded.Azéret nem lesz, mert ahhoz, hogy gyedet kapj munkáltató is kell.
Ahogy az elsõ irta. Fel ne mondj, mert akkor ugrik a Tgyás meg a Gyed is. Irasd ki magad táppénzre. Ennyi.
Persze, hogy befolyásolja! Egyszerûen nem fogsz kapni gyedet, mivel az akkor jár, ha a tgyás folyósítása alatt vagy késõbb szûnik meg a munkahelyed, legalábbis elviekben. Ennél azért kicsit árnyaltabb a dolog. A munkanélküli ugyanis két részbõl áll, van egy járadék és egy segély része. Ha a járadék folyósítása alatt szülsz, akkor járhat a gyed is, de az összegét nyilván befolyásolja, ha csak nem magas a kereseted. Ha magas, akkor ennél nem lesz különbség, csak a tgyásod (amit az elsõ hat hónapban kapsz a szülés után) lesz kevesebb jövõre (mindig az elõzõ naptári év átlagkeresetét nézik).
Jó nagy sz.rházi a munkáltatód! Ha közös megegyezéssel felmondasz, csak gyes-re leszel jogosult. Miért érdekel téged, hogy mit kell fizetnie? Menj táppénzre, és ne foglalkozz vele. Ha meg akar tõled szabadulni, akkor ki kell rúgjon, akkor meg irány a munkaügyi bíróság, és neki kapáltak. Semmit ne írj alá, minden jogszabály téged véd, de ha bármibe beleegyezel, akkor te szívsz!
Anno az én munkáltatóm is nagyon szerette volna, ha közös megeggyezéssel eljöttem volna. Hát persze..... Csak én tudtam, hogy nem csak ezt az egy babát szeretnénk. Így a 2. baba után már nem járt volna a gyed, hanem csak a gyes, amivel a ...... kitörölhetem szinte. Így aztán én nem hagytam magam, 4 éve nem dolgozom már, de a munkahelyem megvan, így jogosult vagyok a több ellátásra. Hameg táppénzre kell menned, akkor ez van és kész. Szerintem semmiképp ne menj bele!!!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek KÖSZI!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!