Találatok a következő kifejezésre: Táppénzen vagyok, a besorolási (2 db)

A betegszabi alapja ugyanaz mint a táppénzé, vagy a besorolási bér?

Legjobb válasz: Ugyanaz, mint a táppénzé.

Ugyanaz, mint a táppénzé.
A kérdező hozzászólása: És ha közvetlen elõtte gyeden voltam?
Ha közvetlenül elõtte gyeden voltál, attól a betegszabadságnak és a táppénznek még ugyanaz lesz az alapja. Mivel nem volt tényleges jövedelmed, így a szerzõdéses bér lesz. Ha kiveszed elõtte a szabikat, akkor meg a szabi alatt kapott bér lesz az alapja.
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudom, hogy a betegszabadság mértéke a távolléti díj 70%-a, míg a táppénz a gyed alapjául szolgáló jövedelem 60%-a. Tehát a betegszabit a besorolási bérbõl, míg a táppénzt a gyed elõtti átlag jövedelembõl számolják. Lehet hogy nem jól tudom, de ezért kérdezek.

Táppénzen vagyok, ezt a besorolási béremböl számolják ki. Mikor mehetek el szülési szabadságra és ezt a táppénzböl vagy a bes. bérböl számitják ki?

Lényegében az a kérdés,hogy melyik döntés a jo és a fizetö képesebb,mert nem mindegy. mikor és mit kéne jol elintéznem?

Legjobb válasz: Szia. A táppénzt az elõzõ év(2007) bruttó átlagából számolják(ha jutalék rendszer is van,az is beleszámít). Úgy tudom a táppénz és a szülési szabis pénzt ugyanúgy számolják, tehát nem a táppénzbõl számolják a szülésit. Majd a szülést követõen a gyedet is az elõzõ év bruttó átlagából számolják, ami közel annyi lesz mint a táppénz. Remélem tudtam segíteni. Minden jót.

Szia. A táppénzt az elõzõ év(2007) bruttó átlagából számolják(ha jutalék rendszer is van, az is beleszámít). Úgy tudom a táppénz és a szülési szabis pénzt ugyanúgy számolják, tehát nem a táppénzbõl számolják a szülésit. Majd a szülést követõen a gyedet is az elõzõ év bruttó átlagából számolják, ami közel annyi lesz mint a táppénz. Remélem tudtam segíteni. Minden jót.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen sokat segitettél


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!