Találatok a következő kifejezésre: Táppénzen vagyok, a (644 db)

8 hetes kismama vagyok, a munkám miatt szeretnék táppénzre menni. A háziorvos fel tud venni táppénzre, vagy a nőgyógyász vesz fel? Elég rosszul vagyok, a héten még dolgoztam, de a főnököm szerint is mennem kéne, mert veszélyes anyagokkal dolgozok.

Annyi mindent olvastam erről,és nem tudom. Valahol a háziorvost írták,valahol a nődokit. Ha esetleg város szerint is más,Győri kismamik is tudnának írni? Köszönöm!

Legjobb válasz: Én nem Gyõri vagyok, így a válaszom nem feltétlenül mérvadó. Nekem a háziorvos azt mondta, õ csak akkor tud 9-es kóddal kiírni ha a nõgyógyászom ad egy papírt, miszerint kéri a háziorvost, hogy tartson tartósan táppénzen. Ideig óráig kitud írni a háziorvos is ha rendes, de veszélyeztetett terhesnek (én úgy tudom) csak a nõgyógyász utasítására írhat ki a háziorvos tartósan táppénzre. Én 8. héttõl vagy táppénzen, most 30 hetes vagyok. A nõgyógyászom minden alkalommal meg írja, hogy veszélyeztetett terhesnek számítok , és havonta egyszer ezt elviszem a háziorvosnak õ pedig adja a táppénzes papírt amit viszek be a munkahelyre. Én is fõleg azért hagytam abba a munkát, mert sokat emeltem, óvódában dolgoztam és még nem voltam bárányhimlõs és járvány jött az óviba, éjszaka is kellett dolgoznom, és 6-8 hét között picit véreztem.

Én nem Gyõri vagyok, így a válaszom nem feltétlenül mérvadó. Nekem a háziorvos azt mondta, õ csak akkor tud 9-es kóddal kiírni ha a nõgyógyászom ad egy papírt, miszerint kéri a háziorvost, hogy tartson tartósan táppénzen. Ideig óráig kitud írni a háziorvos is ha rendes, de veszélyeztetett terhesnek (én úgy tudom) csak a nõgyógyász utasítására írhat ki a háziorvos tartósan táppénzre. Én 8. héttõl vagy táppénzen, most 30 hetes vagyok. A nõgyógyászom minden alkalommal meg írja, hogy veszélyeztetett terhesnek számítok , és havonta egyszer ezt elviszem a háziorvosnak õ pedig adja a táppénzes papírt amit viszek be a munkahelyre. Én is fõleg azért hagytam abba a munkát, mert sokat emeltem, óvódában dolgoztam és még nem voltam bárányhimlõs és járvány jött az óviba, éjszaka is kellett dolgoznom, és 6-8 hét között picit véreztem.
Én most írattam ki magam 3 hete. Elsõ babámmal nekem is a nõgyógyászom adott egy javaslatot, amit elvittem a háziorvosomhoz, és õ írt ki táppénzre. De most második babámmal (hogy jól jöjjenek ki a dátumok a munkámmal kapcsolatban) elõbb gyorsan elmentem a háziorvosomhoz, kiírattam magam táppénzre és mondtam a dokinak, hogy 1 hét múlva megyek csak a nõgyógyászomhoz és majd csak akkor tudok szakorvosi javaslatot hozni tõle. Így is minden gond nélkül kiírt. Amúgy a tb tanácsadóm azt mondta (mert én is féltem tõle, hogy így nem írnak majd ki, hogy nincs nõgyógyásztól javaslatom), hogy a háziorvos is kiírhat 1 hónapig javaslat nélkül. Szerintem nyugodtan vetetsd magad táppénzre, aztán mikor amúgy is mész a nõgyógyászodhoz, akkor kérsz tõle egy javaslatot, amit beviszel a házi dokidnak.
OFF Éjszaka??? Óvodában??.
Szia! Én Gyõrbe járok dokihoz. Nekem azt mondták - és én így is csináltam - hogy az orvosom, akihez magánrendelésre járok , és a háziorvos sem adhat ki ilyen papírt. Ezért a terhesgondozóba mentem (most a Szent Imre úton van, a rendelõintézetben), hogy állományba kérjem magam, ill. kéthetente/havonta kell kérni ugyanott TB-s "kutyanyelvet". Én a könyvelõmhöz viszem, mert õstermelõ vagyok, gondolom neked a munkahelyedre kell vinni. Én meglepõdtem egyébként, hogy folyamatosan meg kell ezt újítani, de hát ez van...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ma megyek dokihoz, és elintézem.
Engem a háziorvos írt ki, de a nõgyógyász adott javaslatot minden hónapban. Úgy tudom, hogy kismama esetén ez a megoldás.
Az intézmény 3-22 éves korig látja el a gyermekek fiatal felnõtteket. Papír szerint 3 külön intézmény vagyunk 3-8 óvoda , 8-18 iskola, 18-22 (24) éves korig szakiskola, valójában egy hatalmas épületen belül minimálisan elkülönítve egymástól mûködünk. Valamint az állami gondozott gyermekek is ellátunk, de õk fizikálisan is egy másik épületben vannak, de velük is egy kerten osztozunk, tehát velük is egybe tekinteném magunkat. Én az óvisokkal vagyok.
Halmozottan fogyatékos gyermekek bentlakásos intézménye. (gyermekotthon) A gyermekek nagy része hétfõtõl péntekig, de aki nagyon messze lakik az 2 hétig hétfõtõl péntekig bent alszik az intézményben. (óvodában) Az ország minden pontjáról érkeznek hozzánk gyermekek, akit a szülõk nem tudnak haza vinni minden nap, vagy mert messze laknak, vagy mert anyagi okok miatt, vagy mert nincsenek is szüleik azok mind mind bent vannak éjszaka és hétvégén is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
A nõgyógyász tolt ki egy szakorvosi javaslatot táppénzre es a háziorvos ír ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igen, nekem is úgy kellett, hogy elmentem a terhesgondozóba, és ott adott a doki táppénzest, és kéthetente kell mennem érte.A háziorvoshoz nem is kell mennem. Tegnap hívtam fel õket fél 8kor, és mondták, hogy 8ra menjek be nyugodtan.Ezek szerint minden városban máshogy van. Köszönöm. Szép napot nektek.
Így van, arra támogatást nem kap a munkáltató.

December 30 óta táppénzen vagyok. A cégem nem üzemi kifizetőhely. Mikor kapom meg a táppénzemet? Postán küldik?

Legjobb válasz: Attól függ az átfutás ideje, hogy milyen gyorsan adtad le a papírjaidat, a munkáltató milyen gyorsan továbbította a OEP-nek, volt-e hiányosság. Azért március elejére meg kellett volna kapnod a januári táppénzt. A következõ betegpapirt (ha hosszabb ideig vagy beteg) ne munkáltatónak küldd, hanem az OEP-nek. A munkáltatónak egy fénymásolat is jó lesz. Akkor már õk is csak postázzák, nem kell kitölteni semmit. Persze ez csak folyamatos táppénznél lehetséges.

Attól függ az átfutás ideje, hogy milyen gyorsan adtad le a papírjaidat, a munkáltató milyen gyorsan továbbította a OEP-nek, volt-e hiányosság. Azért március elejére meg kellett volna kapnod a januári táppénzt. A következõ betegpapirt (ha hosszabb ideig vagy beteg) ne munkáltatónak küldd, hanem az OEP-nek. A munkáltatónak egy fénymásolat is jó lesz. Akkor már õk is csak postázzák, nem kell kitölteni semmit. Persze ez csak folyamatos táppénznél lehetséges.
Igen postán küldik. De ha a fizudat átutalással kapod, lehet hogy azt adta meg a munkáltató.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hívtam az OEP-et, nem veszik fel... Azonnal le szoktam adni a papírjaim. Akkor ha az OEP-hez küldöm legközelebb, úgyis jó?
Szerintem a munkáltató elfogadja a másolatot, de az feltétlen kell neki. Ha az eredetit a OEP-nek küldöd, hamarabb tudják számfejteni.


Kiírt nap elõtt 28 nappal igényelném a TGYÁS-t, most táppénzen vagyok. A munkáltatóm kifizetõhely. Mi a menete?

Szóval ápr.14-tõl igényelhetném a TGYÁS-t,akkor ehhez mi kell?Vagy a munkáltató intézi?...és akkor táppénzen április 14ig leszek,szólnom kell a dokinak?

Legjobb válasz: Ahol a táppénzre vettek ott kell szólni hogy április 14én kezded a tgyást. Õk tudják mit kell tenni. Április 13-ával lezárják a táppénzt és 14-ével kezdõdik tgyás. Amit adnak papírt azt adod munkáltatónak.

Ahol a táppénzre vettek ott kell szólni hogy április 14én kezded a tgyást. Õk tudják mit kell tenni. Április 13-ával lezárják a táppénzt és 14-ével kezdõdik tgyás. Amit adnak papírt azt adod munkáltatónak.
A háziorovos ad egy igazolást terhességi állománybavétgelrõl + ki kell tölteni egy formanyomtatványt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Jelenleg gyeden vagyok a kislányommal most 15 hónapos. Ha terhes lennék megint milyen jövedelmet kapnék? Táppénzt vagy a gyedet továbbra is?

Legjobb válasz: Táppénzt csak akkor kaphatsz, ha elsõ körben lemondsz a most kapott gyedrõl, apuka vagy valamelyik nagyszülõ gyest igényel helyette, és Te vissza mész dolgozni.

Táppénzt csak akkor kaphatsz, ha elsõ körben lemondsz a most kapott gyedrõl, apuka vagy valamelyik nagyszülõ gyest igényel helyette, és Te vissza mész dolgozni.

Táppénzen vagyok. A munkatársak zsarolnak, hogy betegen menjek vissza dolgozni, hogy nekik ne kelljen. Jogszerű ez? Van joga a munkatársaimnak számon kérni engem a táppénzem miatt?

Hetekkel ezelőtt táppénzről visszajöttem, és a főnök elkezdett rágalmazni, gyanúsítani, hogy táppénzcsaló vagyok, és összejátszok az orvossal. Közölte velem, hogyha még egyszer beteg leszek, akkor is be kell mennem dolgozni, idézem "ha lóg a beled, beteszed egy szatyorba, és bejössz dolgozni". Mai napon a munkatársak hívtak fel telefonon, hogy azonnal elmegyek az orvoshoz, kiíratom magam, és dolgozni fogok, mert ha nem...... Természetesen nem engedtem a zsarolásnak. A munkatársak is elmondták nekem, hogy ne merészeljek beteg lenni ezek után.

Legjobb válasz: Milyen retek munkahely ez?? Már nem tudom hová képzelik magukat egyes nyikhaj fõnökök, meg beosztottak. Ha rágalmaz hogy táppénzcsaló vagy, azért fel is jelentheted. Én ilyen helyen nem dolgoznék.Ki fog készülni teljesen az idegrendszered!

Milyen retek munkahely ez?? Már nem tudom hová képzelik magukat egyes nyikhaj fõnökök, meg beosztottak. Ha rágalmaz hogy táppénzcsaló vagy, azért fel is jelentheted. Én ilyen helyen nem dolgoznék.Ki fog készülni teljesen az idegrendszered!
jó helyen dolgozhatsz
A kérdező hozzászólása: Ez a legnagyobb magyar közlekedési cég.....
még az mondjátok hogy a romák mocskosak hát a ti fajtátok is szép az biztos. szép magyar összetartás nem mondom. irigyek vagytok egymásra is

Táppénzen vagyok a terhességem óta, a munkahelyem miatt. A béremelés rám is vonatkozik?

Legjobb válasz: Igen! Hiszen állományba vagy, az egy dolog, hogy táppénzen vagy, de attól még jár. Én is ebbe a cipõbe vagyok, csak nekem a szülés után pár hónapra lesz béremelésem.

Igen! Hiszen állományba vagy, az egy dolog, hogy táppénzen vagy, de attól még jár. Én is ebbe a cipõbe vagyok, csak nekem a szülés után pár hónapra lesz béremelésem.
Tetszik ez a kérdés! Erre nem is gondoltam! Akkor nagyon jó mert nekem is lesz januárban.
Hát nem tudom lányok de nálunk szeptemberben volt és én nem kaptam...de nem csak én hanem még 2 munkatársnõm sem akik szintén tp-en vannak.
Én is úgy tudom, hogy rád nem vonatkozik. :(
A táppénzedben nem fog jelentkezni. Nézd meg a bérpapírod azon az alapbérnek magasabbnak kell lennie. Ha nem így van lehet reklamálni.
Szia! Igen rád is vonatkozik a béremelés, de mivel a táppénz és a szülési juttatások is az elõzõ éves béred alapján lesznek számolva, ezeket már nem fogja érinteni. Általában a cégek a béremelést akkor rendezik, ha szülés, gyed, gyes... stb után visszamész dolgozni vagy kiveszed a felhalmozott szabadságaidat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, majd megirom hogy kaptam-e. :-)

Júniús végéig dolgozom. Utána mehetek egyből táppénzre, vagy a munkáltató fizeti ilyenkor is az első 15 nap betegszabadságot?

Legjobb válasz: Szia igen, az elsõ 15nap öt terheli.De én mielõtt táppénzre mentem kivettem a szabijaimat. üdv: 27hetes mkismama

Szia igen, az elsõ 15nap öt terheli.De én mielõtt táppénzre mentem kivettem a szabijaimat. üdv: 27hetes mkismama
A szabikról azt hallottam, hogy ha nem veszed ki, akkor azok a többi "felgyûlõ" (amíg otthon vagy a babóval) napokkal, kivehetõ egyben, ha lejár az otthon töltött idõd és remekül jön olyankor, hogy pl.: ovit intézz.

Ha a terhesség alatt táppénzen vagyok, a TGYÁS-t a táppénz összegéből számolják ki?

Legjobb válasz: Az elõzõ évi átlagkereset alapján számolják.

Az elõzõ évi átlagkereset alapján számolják.
Nem. Vagy az elõzõ évi átlagkeresetbõl számolják, vagy ha az igénylést megelõzõ évben 6 hónapot meghaladóan voltál táppénzen, akkor meg a tényleges jövedelembõl.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha most terhes lennék, és rögtön táppénzre mennék veszélyeztetett munkahely miatt, akkor a mostani fizetésemet (jan.1-tõl dolgozom újra, elõtte megszûnt a szerzõdésem)veszik majd a TGYÁS alapjául?Mert ugye ez anyagilag nem mindegy....
Igen, ha van bérezett napod, akkor van tényleges jövedelmed, és az az alapja. De ha nincs 180 bérezett nap, akkor a tgyás maximum 109200 lehet bruttó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.A bérezett nap megvan, jan.1-tõl dolgozom folyamatosan.Akkor az lesz az alap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, most már mindent értek.Akkor nem lesz gond elvileg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!