Találatok a következő kifejezésre: Táppénzen lévő vehetnek (2 db)

Táppénzen lévő 6 hónapos kismama vagyok, az élettársam igénybe veheti-e a családi kedvezményt a baba születése előtt?

Legjobb válasz: 2013-tól terhesség alatt csak férj veheti igénybe, vagy anyuka. Ha nem vagytok házasok, akkor az élettársad csak utólag az éves bevallásban igényelheti vissza .

2013-tól terhesség alatt csak férj veheti igénybe, vagy anyuka. Ha nem vagytok házasok, akkor az élettársad csak utólag az éves bevallásban igényelheti vissza .
igen, a munkahelyénél kell elintéztetni a hr-en, de kell vinnie igazolást az orvosodtól hogy már elmúlt 90 napos a babád. a védõnõdnek kellett volna errõl tájékoztatnia téged.
Persze, az veszi igénybe aki szeretné, persze ha van apasági nyilatkozat.
Igen, amennyiben teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozatot tesz a gyámhivatalnál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Év közben az adóelõlegeknél kizárólag a kismama vagy a házastársa kérheti magzatra a családi kedvezményt, élettárs még akkor sem, ha saját gyermeke. Az év végi adóbevallásban viszont már Õ is érvényesítheti a magzati idõszakra járót is, ha a "fõjogosult" (a kismama) nem tudta, vagy csak részben tudta igénybe venni azt év közben, vagy az év végi adóbevalláskor.

Táppénzen lévő kismamák vehetnek fel kölcsönt? Kitöltik ilyenkor a kereseti igazolást?

Legjobb válasz: Én nem kaptam,de még kezes se lehettem másnak.

Én nem kaptam, de még kezes se lehettem másnak.
Így van, ahogy elõttem lévõ írta. Egy bank se fogajda el õket se adósnak, se adóstársnak, se kezesnek..Maximum ezek az áruhitelek lehetségesek, de lehet hogy még azok sem.
Persze hogy lehet, állományban vagy. Kitöltik neked a munkáltatóit, amin ugye nincs rajta, hogy Te tp-en vagy. Én most vveszek fel 1, 5 millát, illetve Anyukámnak voltam adóstársa 1 hónapja, és már 5 hónapja tp-en vagyok.
Szia!Én is vettem fel, vagyis minden további nélkül kitöltötték a munkáltatóit.Sok szerencsét
Szia! Én hitelügyintézõként dolgoztam. Az elõttem szólóknak nagy szerencséjük volt, hogy kaptak hitelt, mivel kismamáknak nem szoktak hitelezni! Bár megjegyzem ügyintézõ függõ! Ugye ott a jutalék... és hát biztos csak lenyelt egy focilabdát a hiteligénylõ :) Szóval ha a munkáltatód kitölti az igazolást, és az ügyintézõ "nem veszi észre", hogy terhes vagy, akkor lehetséges, hogy sikerül kölcsönt felvenni. Megjegyzem nálam nem sikerült volna... Egyébként egy próbát megér, bár nem tudom milyen célra kell a kölcsön. Egy áruhitelnél biztosan könnyebben megy! Sok sikert! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!